DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
POLITIKA BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
POLITIKA BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

POLITIKA

Ići dole 
+28
Zana
brunolino
AstrinaKomsinica
cojle
vasko1
Harite
svilanaasvaltu
Smiljan01
ona
zirafa
popovac
Kijara-brm
sonia
Vangelis
Oci-ANDJELA
Sanjalica
Lily
doctorr67
Schveca
Astra
slatkicass
Luckasta
komunikativn@
Storm_z
Crna_ovca
montoya
zvezdana
Danubius
32 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 64

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 11:52 am

Predpostavljam da nikome od nas politika nije vazna u zivotu...verovatno nema gore teme za jedan forum (ne kaze se dzabe da je politika kurv...a ) ali , bar u ovoj zemlji je ona stvarnost, i ne mozemo okretati glavu od toga.Posto se hteli-ne hteli uvukla u razne teme, hajde da ovde bude mesto gde mozemo slobodno reci sta mislimo.U stvarnom zivotu to NE mozemo, jer je opet zavladala retorika 90 tih.."Patrioti" ,izdajnici....svetske zavere,jedinospasavajuca Crkva, "majka Rusija" ...sve sto smo mislili da je zauvek proslo-vratilo se. Kao u horor filmovima-ubijes negativca-a on ti se vrati kao zombie....Pa da pocnemo....da li ste primetili da na "Pijanicevoj" Tv (Aleksandar Tijanic, covek za sve rezime) su jednostavno izbaceni svi americki filmovi i serije-a da umesto njih idu ruski, ceski i kineski???? Suludo,,,,, :joker:

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
zvezdana

zvezdana

Datum upisa : 23.12.2007

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 2:33 pm

Ha, ha.... Hleba i igara!!!! I latinoamerichkih serja lol! lol! lol!
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

Datum upisa : 09.02.2008

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 3:54 pm

pa da...americki filmovi su odjednom zlo i sad ce se "kao" nesto promeniti zato sto debeli Pijanic je izbacio iz upotrebe.To mu je mac sa dve ostrice-necu ni gledati RTS-toliko kanala u opticaju da mi nije nuzan RTS.
Nazalost ovde politicarima odgovara izolacija jer u tom slucaju nepolazu nikom rachune i mogu kako god hoce da kontrolishu transakciju novca.
Milosevic je i uveo zato sankcije-lako je vladao, a recept je poznat i Kostunjavom i Grobaru Tomi i sve vreme rade kako bi doveli zemlju u izolaciju i preuzmu vlast.Svakako na sledecim parlamentarnim izborima
radikali ce uzeti 35%,kostunjavi ce preci cenzus na recimo 7% i sa SPs-om imace vecinu iznad 50%.Zuti ce dobiti isto kao i radikali a LDP nece moci da predju 10-12 % tako da nam i dalje negine nestabilnost.Mozda je resenje da dodju crni na vlast i "zajebu sve" i da na taj nachin se zavrsi vise prica sa njima.....Mada to ce trajati sigurno 2 god.
Kako god okrenemo negine nam haos na politickoj sceni.

Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
Nazad na vrh Ići dole
Crna_ovca
Princ od tora
Crna_ovca

Datum upisa : 21.12.2007

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 4:42 pm

A tako me zabole za haos na politickom nebu.Od toga ja vajde nemam.Svi oni samo na sebe misle a za narod ih zabole.Sreca nasa pa za sad imamo jos uvek Kosovo kao aktuelnu temu kad god politika prestane da zanima narod.I onda nam uvale nesto poput Kosova da ne mislimo na to da smo u dugovima do guse,da nam je standard ko u Albaniji(ako ne i gori),da od postenog rada u ovoj zemlji ne moze i ko zna koliko jos nece moci da se zivi....

Ma politika fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj!!!

P.S. Naudicemo Americi ako ne gledamo njihove filmove?Vratiti Kosovo?
Necemo unistavati svoju imovinu?
Nazad na vrh Ići dole
Storm_z

Storm_z

Godina : 55
Datum upisa : 07.02.2008

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 4:45 pm

Ev ja gledam u ofcu :D
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 4:46 pm

merachi kad je vreme da je oderemo:)))) lol!

..
Nazad na vrh Ići dole
Crna_ovca
Princ od tora
Crna_ovca

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 4:48 pm

Izgleda doslo vreme da vidimo kako Musa dere jarca lol! lol! lol!
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 4:54 pm

ti si bwe offan a ne jarcic:)))

..
Nazad na vrh Ići dole
Crna_ovca
Princ od tora
Crna_ovca

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 4:58 pm

Ma znam, samo sam u duhu sa temom na postu, da ne iskacemo lol!
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 5:04 pm

posto imas dushu netjemo te na razanj...:))) lol!

..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyNed Feb 24, 2008 6:19 pm

Volim videti kada i drugi misle kao ja ..To onda budi nadu-iako nas je jos malo. Bar se ne osecam kao crna ovca (izvini offco_ hehehe) Naravno da nam ne bi smetalo sta rade , da nam ne rade o glavi-sve zarad ostanka na vlasti, ili oko vlasti...Najbolje je da oni sto najvise" ne daju Kosovo" , itekako trguju sa Albancima (a Karic ni slucajno nije jedini) a kako mafije saradjuju to je milina jedna .Sve je isti scenario kao devedestih, opet idemo u bojkot Slovenaca i drugih , opet se rec "ognjiste"vraca na Tv ..opet isti ljudi huskaju,,,Samo cekam da dodje i ono "Bolje rat nego (NATO) pakt...Nas i Rusa.........mnogo miliona vec je na repertoaru, mantijasi naveliko metanisu i masu kandilima ...Na berzi je katastrofalno stanje ovih dana, strane investicije stoje....jos koje razbijanje izloga i povucuce se i strane banke i firme-eto jos par desetina hiljada nezaposlenih...Ne mogu da verujem da smo tolike udvorice , svugde gde su radikali na vlasti , Putin je proglasen "pocasnim gradjaninom" -izmedju ostalog , i u mom gradu Stariji Apatinci se secaju Rusa samo po tome da su sve zivo popljackali -i silovali svaku zenu koja im je bila na vidiku..Generacije dece u Apatinu su silom morali da uce ruski, sve do 70 tih-dok roditelji nisu masovno, peticijom se izborili za engleski/nemacki.Opet ce se guslati ovde izgleda...Da...kada smo kod Tv...Pink daje svaki treci film neki od "partizanskih" a danas u popodnevnom (udarnom) terminu i onaj o bombardovanju...Nije to nimalo slucajno...Zna se Mitrovic dodvoriti, vec je to pokazao, nije se zaboravilo...Sto me najvise nervira-opet su se pojavili razni proroci , vracevi, iscelitelji po televizijama i novinama...Samo cekam KleoPatru opet -a Milja Vujanovic se sigurno zadovoljno smeje iz groba...Eh, kada ce 5 ti oktobar...opet...

Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 9:26 am

Koliko se ja secam, a ucestvovala sam u nekim dogadjajima, i tih petooktobarskih dana su bile blokade i barikade, pljackanje i paljenje... Zaboravili ste sopstvenu zapaljenu Skupstinu? Samo sto je to tad bilo demokratski, radi viseg cilja. Volim samo sto su Nemci bili fini okupatori, oni su nezno znali da streljaju i pale. To znaju svi u mom kraju, osetili su na svojim zapaljenim ognjistima i streljanim ocevima i sinovima. A da, da ne zaboravim, pljackali nisu Nemci, al zato folksdojceri jesu i te kako, od ono malo muke i sirotinje, cak su i zivinu nosili... A posle II svetskog rata, oslobodici su nas oslobodili od svega, kuca, imanja, razuma, slobode, vere, pameti. Posle 5. oktobra, demokrate su prvo "posekli" one koji su ih na vlast doveli, bila je to vece i krvavije od sece knezova.
Jedina istina jeste, puca njima *urac za narod. Narod je ovca za sisanje. A kako da me se ne tice politika, kad je i najbedniji posao potrebna moralnopoliticka podobnost, gora nego za vreme Joze? Kad stalno zivimo u strahu ko ce doci na vlast, koliko firmni ce poharati i sahraniti i koliko ljudi ce biti na ulici, da li ce ljudi imati osnovnu zdravstvenu zastitu? Lepe su bajke o zemlji Dembeliji i sjajnoj evropskoj buducnosti, al realnost je nesto drugo - i svi mi zivimo u njoj.
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 9:47 am

Mnogo smo svi mi ovde "apaticni", ....ipak oni gore su se sve dogovorili
i ovo su iscenirani dogadjaju koje mi pratimo.Hteli ili ne moramo proci kroz sve ovo da bi ovi sto su na vlasti vladali.A u stvari mi i nemamo nekog novog tu.Svi su bili a i dalje su gde su.Tako nam je kako nam je.
Ovom zemljom se upravlja iz inostranstva koliko god nam to izgledalo
nerealno.Instrukcije i direktive salje "neko' od spolja, i mislim da se mi tu necemo skoro pitati za nase misljenje.Jedino nam ostaje nada da ce se
bar nekako smiriti strasti i pritisak "spoljni" . U ovakvim proporcijama sa nekih 9 000 000 stanovnika i teritorijom koji kao imamo nismo nikakav faktor nestabilnosti u Jevropi.Ukoliko pocetkom sledece godine nam skinu
vizni rezim, bitce znak da nas vise nece komadati i maltretirati...

lol!

..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 9:53 am

Ima tu dve istine...Tacno je da su folksdojceri bili gori od okupatorskih vojnika.No , odmazda je bila strasna, i naravno nije pogodila njih-jer su oni davno zdimili sa vojskom.Stradao je masovno nevini narod , koji je smatrao da nema cega da se boji, jer nije nista ruzno uradio.Doduse, o tome nismo ucili u skoli, o masovnim streljanjima, konc logorima, oduzimanju ljudskih i gradjanskih prava(i sve imovine) Tacno tako je bilo i u "ovim" ratovima.Ne znam da je zabelezen slucaj da je neku pljacku ili ubistvo izvrsio rezervista JNA-ali "lokalci" i "dobrovoljci" jesu. Druga je istina da Skupsitina i TV nisu trebale goreti, ali...Pa KO je zapalio? Isti ovi "navijaci" koji i sada "brane Kosovo" -mladi ljudi koji su organizovani i vodjeni...A ko je vodio te akcije? Pa heroj Velja...Njima nije bitan motiv, nego destrukcija -tj, shorka, kako se oni vec izrazavaju. Zanimljivo da su iz hola Skupstine nestale samo vredne umetnicke slike-dakle nisu unistene , nego ukradene.Neko je tacno znao sta se tamo nalazi , i sta treba odneti, jer "navijacima" sigurno ne trebaju...Isto je bilo i sa Vukovarskim muzejom, zbirkom grofa Eltza itd....Niko ne misli da sa ulaskom u Eu dolazi do blagostanja automatski-ali tako bar deca imaju shansu da zive normalno. Dok god smo u getu, dok god se fabrikuju unutrasnji i spoljni neprijatelji -ovi mogu da rade sta hoce sa nama -sve pod firmom "velikog patriotizma". Mozes misliti , DSS ministri sada hodochaste po Kosovu, daju podrsku...Ma daju laznu nadu, i kada se ruckovi i vecere zavrshe, vrate se u Bg svojim udobnim stanovima.Oni ljudi tamo ostaju, i oni su bili i ostali jedine zrtve takve i slicne politike koja se vodi godinama ..NE treba zaboraviti da su i onih 2000 000 Albanaca isto gradjani Srbije, sto im je trebalo oduzeti autonomiju i ostalo? Sta bi Srbima u Hrvatskoj falilo da su prihvatili Z -4? Nista ...imali bi drzavu u drzavi...Ovi nasi nisu ni procitali...Dok ne shvatimo da "drcnost" ne znaci nista, i da je mnogo bolje stalozeno analizirati postojece ili nametnuto stanje , pregovarati ...bice nam ovako..Jer silnika ima i previse na svetu, ne moze "sut sa rogatim" kako lepo narodna poslovica kaze,,,,

Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 9:58 am

Samo se ti nadaj da ce tako biti. Ovo nije kraj nego pocetak nove Golgote. I nismo razlog ovome sto se desava mi, jer nismo mi ni jaki, ni mocni ni znacajni... vec nesto mnogo vece i znacajnije. Mi smo samo povod za pocetak neceg mnogo veceg, ozbiljnijeg i strasnijeg, neceg sto svetske siledzije godinama proturaju pod imenom pravde i demokratije, dok njihova cizma nezno i demokratski gazi polovinu zemaljske kugle.
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:07 am

E moj adm..da smo ucili od pocetka istoriju kako je bilo mozda sad nebi nam se desavalo sto vec jeste.Jedna Nemacka vele sila sa 80 mil.stanovnika i sa superiornom tehnologojom izgubila je ll svetski rat i
30 % svoje teritorije, prihvatila to kao i okupaciju saveznika, zatim cekala 40 godina , a za to vreme opet postala ekonomska naj-sila i povratila izgubljeno.A za to vreme nas su ucili da smo pobedili svabe i da je komunizam jedino resenje.Imajuci sve to u vidu i sadasnju situaciju nama
skoro nema pomoci- i dalje necemo da se pokorimo toj nemackoj vele sili, ali to je nazalost neminovni izlaz iz krize.Nasi vlastodrzci stalno traze utehu u Rusima koji neznaju sta ce sami sa svojim problemima i samo im mi falimo.Kad budemo imali nemacku disciplinu, kulturu i vrednost tek tada mozemo ocekivati da zivimo normalno, a neznam zasto se bezi od toga.Oni su etalon ekonomskog prosperiteta.Zasto bi stalno da kopiramo ruse i da se poistovecujemo s njima, kad je ispravnije gledati na zapadnu stranu.

..
Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:11 am

Pa ajde da kopiramo Svabe! Da cekamo makar i 50 godina, pa da vratimo Kosovo. Kad je pametno odreci se svega i zaboraviti, zasto oni nisu zaboravili?
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:11 am

Upravo toga se i bojim...Pre par dana, za paljevinu Merkatora , i jos jedan slican podvig , odgovornost je preuzela fantomska organizacija "Mlada Bosna" Poznato? Sta su postigli Princip i drustvo? Nista....ubili su usput i jednu zenu-i samo dali povod.,,problem je sto se takvi ovde slave, da ne idem od Apisa, Mladica, Arkana, Legije, Zvezdana...sve sam "heroj do heroja" U zemlji gde omladina nema sa kime da se poistoveti, gde pametna omladina zeli da "studira-i emigrira" ,lako je naci u onom drugom, vecem delu neke koji ce sve uciniti da postanu "heroji i muchenici" -jer ne vide nikakvu perspektivu...a takav jedan cin je dovoljan da izazove i svetski sukob, jer ce doci kao krunski dokaz ZASTO treba ovo i ono...Da podsetim, Bosna , ubistvo u svatovima, Hrvatska-Borovo Selo...osveta radja novi zlocin, i uvek je krvavija od samog zlocina...neko mora jednom zatvoriti krug...Pre nego sto bude prekasno, za sve nas, ma sta mislili....

Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:12 am

zvezdana ::
Samo se ti nadaj da ce tako biti. Ovo nije kraj nego pocetak nove Golgote. I nismo razlog ovome sto se desava mi, jer nismo mi ni jaki, ni mocni ni znacajni... vec nesto mnogo vece i znacajnije. Mi smo samo povod za pocetak neceg mnogo veceg, ozbiljnijeg i strasnijeg, neceg sto svetske siledzije godinama proturaju pod imenom pravde i demokratije, dok njihova cizma nezno i demokratski gazi polovinu zemaljske kugle.

Tako to izgleda iz nasih ociju ali nije bas tako globalno.Postoji i zuti svet, kao i arapski emirati.Smatram da Americki interesi trenutno ce biti kako se odbraniti od zute turbomlazne ekonomije koja ce ih potopiti uskoro, a za to vreme treba da drze pod svojom kontrolom naftne izvore u emiratima pritomn da i dalje burgijaju po okolini Sovjet.saveza...Mislim da mi nismo toliko vise njima prioritet.Jedini nas prioritet je de se krene sa ekonomskim jacanjem....

..
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:16 am

Pa ajde da kopiramo Svabe! Da cekamo makar i 50 godina, pa da vratimo Kosovo. Kad je pametno odreci se svega i zaboraviti, zasto oni nisu zaboravili?

Nista se nezaboravlja i neprasta vec sacekati najpovoljniji trenutak za ostvarenje krajnjeg cilja.Nikad nemoramo priznati kosovo kao drzavu, doci ce trenutak ..ukoliko sacekamo da odreagujewmo i vratimo pod kontrolu.Da li ce biti to za 2-100 godina, pa i tuce smo trpeli 500 godina...A sad sa njima bas i nemamo sporova...

..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:18 am

Ne, nisu zaboravili....kako objasnjavas da njihovi neonacisti , kada im padne na pamet da mitinguju, mora ih obezbedjivati jako policijsko obezbedjenje -i to od obicnog naroda-koji ih smatra sramotom svoje nacije? Tamo je ipak izvrsena denacifikacija i lustracija-pa makar i formalno, jedan Brant se ipak poklonio senima nevino stradalih...Kod nas jos mnogi Slobi zameraju samo to sto nije dobio sve ratove koje je poceo-i tu nadu vide u Sheshelju...samo procitaj Statut SRS ...sve ce ti biti jasno ...Ono sto sada treba,je stvoriti ekonomsko i demokratsko okruzenje da i drugi zele opet da zive sa nama Izgleda nemoguce? E nije...tako je stvorena Kraljevina Jugoslavija...

Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:23 am

Mi smo sitne ribe u moru.... Koriste nas svi za svoje ciljeve, jer smo takvi kakvi smo. A zuti su ozbiljan faktor za koji siledzije nemaju resenje. A nacin na koji su oni ponizili Japan posle II sv. rata je stravican. Nijedna nacija nikad nije bila tako ponizena. Ako neko misli da je zaboravljeno - vara se. Ono kako se Japan danas sveti, je upravo ekonomski. I to nece biti kraj. Kao sto Amerricka glad za energentima i porobljavanjem planete nema zasad vidljivog kraja. Al tocak srece se okrece. To je prirodan proces. Ko je bio gore, bice dole! Da, vec je vidjena Mlada Bosna. Austrougarska je anektirala Bosnu. Pa sta?!!!! Austrougarske nigde kao takve nema a Bosne i dalje ima. Bice i srpskog Kosova dokle god ima Srba koji nisu skinuli gace i prodali veru za veceru.
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:25 am

Tako je...jedino ekonomski da ojacamo i pocnemo da zivimo kao sav normalan svet.Nismo rodjeni da bi se patili , ratovali i mucili toliko.Ima ovde uslova da se zivi pristojno i ajmo da usaglasimo da nam je to prioritet pod br 1.!

..
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:29 am

citat:
Al tocak srece se okrece. To je prirodan proces. Ko je bio gore, bice dole! Da, vec je vidjena Mlada Bosna. Austrougarska je anektirala Bosnu. Pa sta?!!!! Austrougarske nigde kao takve nema a Bosne i dalje ima. Bice i srpskog Kosova dokle god ima Srba koji nisu skinuli gace i prodali veru za veceru.

Mislim da nema vise prelaska u musl.veru kod nas Srba sto je vec povoljnija situac.niko se nece odreci Kosova sto je normalno samo sto treba izabrati najpovoljniji bezbolni trenutak za to(realni)

..
Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:39 am

Naravno. Potpuno se slazem da je ekonomska moc jedina moc i da treba sacekati momenat da se naizgled izgubljeno vrati.

danubius
Ono sto sada treba,je stvoriti ekonomsko i demokratsko okruzenje da i drugi zele opet da zive sa nama Izgleda nemoguce? E nije...tako je stvorena Kraljevina Jugoslavija...

Mani me Kraljevine Jugoslavije. Toliko su je svi zeleli , osim Srba, da su sve vreme ziveli u nadi da ce iz nje izaci, sto su prvom prilikom i uradili. A i u nju su usli samo da nebi placali ratnu odstetu, kao porazeni (sto su istinski i bili). Srbe svih ovih godina niko nije pitao da li hoce da zive u Jugoslaviji. Znas zasto? Zato sto bi oni prvi i izasli iz te vectacke, bolesne tvorevine, u kojoj su uvek bili neravnopravni i ponizeni. Moji drugari su krajem osamdesetih lezali u zatvoru zato sto su pevali Vojvodo Sindjelicu, a Jasari je pravio utvrdjenja i puskarnice, Hrvati su klicali banu Jelacicu i pravili podzemna utvdjenja spremajuci se za rat i slobodno pevali o lepoj njihovoj. Izvinjavam se herojskim narodima bivse Jugoslavije, koji i nisu imali epskih pesama, pa nista nisu ni pevali - ali su jednako zeleli da odu i otisli su. Srecan im put. A kad Srpske firme dobiju pravo da grade markete u Sloveniji, neka i Slovenci izvole ovde, kao i Hrvati i svi ostali. A u prosli ponedeljak Slovenci zaustavljaju kamione sa robom iz Srbije i cekaju direktivu da li mogu da prime istu, dok u isto vreme nesmetano radi njihova fabrika u Valjevu, sa prosecnom platom od 200 evra, koju placamo mi, od nasih para narednih 5 godina (drzava Srbija subvencionira njihove zarade zarad povecanja zaposlenosti????!!!!) Kakv apsurd. Ako vi zelite takvo demokratsko okruzenje i ekonomiju, i ponovo Jugoslaviju - vase pravo. Ja niti zelim, niti mi treba.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 10:45 am

Mi smo sitne ribe u moru.... Koriste nas svi za svoje ciljeve, jer smo takvi kakvi smo. A zuti su ozbiljan faktor za koji siledzije nemaju resenje. A nacin na koji su oni ponizili Japan posle II sv. rata je stravican. Nijedna nacija nikad nije bila tako ponizena. Ako neko misli da je zaboravljeno - vara se. Ono kako se Japan danas sveti, je upravo ekonomski. I to nece biti kraj. Kao sto Amerricka glad za energentima i porobljavanjem planete nema zasad vidljivog kraja. Al tocak srece se okrece. To je prirodan proces. Ko je bio gore, bice dole! Da, vec je vidjena Mlada Bosna. Austrougarska je anektirala Bosnu. Pa sta?!!!! Austrougarske nigde kao takve nema a Bosne i dalje ima. Bice i srpskog Kosova dokle god ima Srba koji nisu skinuli gace i prodali veru za veceru.
Ops....e pa tu smo...Japan i Nemacka ...sta ces bolje primere= Iz rusevina su postale svetske ekonomske velesile...Ajdmo i mi tako da se osvetimo celom svetu? Austrougarska ne postoji, naravno, ali postoji Austrija i Madjarska -obe clanice EU, a da nije predsedavajuci Evropskog Parlamenta do nedavno bio izvesni Oto von Habsburg?Bosna...diskutabilno kakva je danasnja.. Ima u Vojvodini jedna izreka -Ide uz k....c kao Begecka nana...Dokle bre mi moramo uvek ici uz k....i sta imamo od toga? Nego...mozemo mi da ucimo i od Albanaca...Onaj Tachi zazmurio , pa uradio sta treba kod babe Olbrajt (a sada kazite da se covek nije zrtvovao) ..A Velja , kao mogao....al nije hteo hehehehe bar se tako prica ovih dana... :joker:apropo posta, ne stizem odgovoriti...Da se podsetimo-jesu nas sve republike napustile ,ili mi njih? nismo li pokusali i silom spreciti? Nismo li svakome dodelili po neku etiketu? NE moramo se voleti-ali mozemo ziveti bar korektno sa komsijama , zar ne? Kako i mi zivimo sa svojima...I u vezi Kraljevine Jugoslavije...Nastala je na ideji panslavizma , zar ne? Dakle , na zajednickoj ideji....A kada je cirkus poceo? Ubistvom Stjepana Radica od strane Punise Racica u zajednickoj Skupstini...Jos neki odavde, mnogoslavljeni, su nosili i vadili pistolj i u i pred Skupstinom...a i fizicki se obracunavali u istoj sa neistomisljenicima...Ti treba da nas vode????

Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 11:03 am

Nisam primetila da su Srbe iz Hrvatske, sa Kosova , iz Bosne proterivali medom i mlekom. Kad Srbe ubijaju, i siluju Srpkinje, pale njihove kuce, to je u redu i demokratski..... I sve dok postoje takozvani Srbi koji tako misle, dotle cemo i biti ovakvi... ponizeni, satanizovani, proterani. Vostani Serbije, minut je proslo dvanaest. Ovoga puta ne puskom nego umom, ima Srbija snage za to! Nisu svi klekli u blato.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 11:17 am

Nisam primetila da su Srbe iz Hrvatske, sa Kosova , iz Bosne proterivali medom i mlekom. Kad Srbe ubijaju, i siluju Srpkinje, pale njihove kuce, to je u redu i demokratski..... I sve dok postoje takozvani Srbi koji tako misle, dotle cemo i biti ovakvi... ponizeni, satanizovani, proterani. Vostani Serbije, minut je proslo dvanaest. Ovoga puta ne puskom nego umom, ima Srbija snage za to! Nisu svi klekli u blato.
Naravno da to nije u redu...No ima i Srba koji lepo sede u Skupstinama Bih i Hrvatskei itekako njihov glas odlucuje (ovi potonji su sa svojih 5 poslanika direktno odlucili ko ce vladati Hrvatskom u sledecem mandatu) Ko je porucio Srbima koji su do juce sedeli u privremenoj skupstini Kosova , da iz iste izadju, i ko huska Srpske policajce da napuste Kosovsku policiju ? Tako je pocelo i u Kninu, Pakracu, Sarajevu...U blatu smo do grla , i nije nas tamo gurnuo niko, nego najvise mi sami...Sada treba da naucimo da od blata pravimo skulpture i da ih prodajemo drugima , a ne da se valjamo u kaljugi i gadjamo se njime medjusobno...Nijedno vostani Serbie nije islo bez direktne pomoci neke strane sile, zar ne? Uvek smo pripadali Antanti, Saveznicima...nismo bili ostrvo kao nasi veliki prijatelji Gadafi, Sadam, Kastro, onaj Kucma...na te vala ne bi trebali da se ugledamo...sto bi mnogi ovde hteli...Slazemo se u najvaznijem-samo umom, mudroscu i strpljenjem... :joker:

Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 11:27 am

Ja stvarno ne vidim zasto bi trazili prijatelje tamo gde ih nemamo i gde ih nikad necemo imati (medju fasistickim zemljama i narodima). A ko su bili saveznici? Jel to bila Nemacka, Austrija, Madjarska....( ili Rusija na kraju krajeva)?
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 12:34 pm

Ja stvarno ne vidim zasto bi trazili prijatelje tamo gde ih nemamo i gde ih nikad necemo imati (medju fasistickim zemljama i narodima). A ko su bili saveznici? Jel to bila Nemacka, Austrija, Madjarska....( ili Rusija na kraju krajeva)?
U nabrojanim zemljema zivi i radi par stotina hiljada nasih ljudi-ako ne i milion Tacno? A saveznici su bili-AMERIKA, Engleska , Francuska....i Rusija...naravno...jedva se izvukosmo iz njihovog "bratskog zagrljaja" 1948(prezivevsi od Americkog zita i Trumanovih jaja) -koje srece nisu bile Madjarska, Cehoslovacka, Poljska, Istocna NEmacka...samo..i oni se opametili, eno ih u EU ...Tacno?A kad Srpske firme dobiju pravo da grade markete u Sloveniji, neka i Slovenci izvole ovde, kao i Hrvati i svi ostali...zar Miskovic, Beko i ostali znani i neznani nemaju dobar deo vlasnistva u pomenutim firmama? A to su nasi ljudi ...druga stvar sto su unistili i popljackali C market, lanac RK Beograd i sve zivo...pa sada nemamo cime da konkurisemo...

Nazad na vrh Ići dole
komunikativn@
Fatal Femme
komunikativn@

Godina : 51
Datum upisa : 02.02.2008

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Feb 25, 2008 8:39 pm

juce u Becu bile su demostracije wegen Kosovo,bio je haos.( gradjani Beca takvu demostraciju jos nisu dozivjeli )

kako austrijanci kazu " Serbische Jugendliche" toliko su bili spremni za novi rat jer ne zele prihvatiti da Kosovo ne pripada vise Srbiji.

10.000 tisuca Srba bilo je na ulicama Beca,krenuli su sa svojim parolama,pjesmom i na kraju "krvavim protestom".
u svom ushicenju poceli su lupati izloge i sve sto im se naslo pod rukom.
Jednom rijecju,demolirali su sve sto se u tom vremenu demolirati moglo.
Policija je reagirala.
Obracun je poceo.
Ozlijedjenih na kilometar.
Kod Demostranata nadjeno je i vatreno oruzije.
Ne zna se jos tocan broj,koliko je mladica zavrsilo u zatvoru i u bolnici.
Austriska policija uspijela je smiriti situaciju,ali ne za dugo.
Novi obracun izmedju Srba i Kosovo-Albaner,poceo je u kasnije sate koji je trajao do jutarnjih sati.
Katastrofa !
Straßenkämpfe und Verletzte.

pitam se cemu to ?:scratch:
Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyUto Feb 26, 2008 9:13 am

Od ovog momenta se iskljucujem iz ove teme. Ostalo mi samo da kazem, da ako je neko i prezivljavao u ovoj zemlji od amerckih jaja koja su stizala u pomoci, onda su ih oni selektivno delili svojim junosama. Naravno, Beograd i Srbija nisu zaboravili milosrdno saveznicko bombardovanje u kome su poginule hiljade zena i dece, vise nego vojnika na sremskom frontu. Naravno, o tome je bilo zabranjeno govoriti, zarad malo pomija i splacina koje su humanisticki udeljivali u zamenu za kosti nase dece. Najlakse je dati ono sto nije tvoje, sa tudjim su svi siroke ruke. Mogu da preoru groblja, kao sto su to uradili u Djakovici sa srpskim, da na tom mestu postave park i fontanu i setaju, da kopaju oci freskama u srpskim svetinjama, da ih pale i ruse.... danas mogu - videcemo dokle. Sve ima svoj pocetak i kraj. Ja licno nemam cega da se stidim. Moji pretci su se zvali: Svetozar i Andrijana, Bozidar i Sofija, Vukasin i Stanislava, Svetozar, Jela.... Vladislav, Branislav, Slobodan, Aleksandar, Zora, Slavka, Jelica.... U mom kraju su rodjeni Ilija Bircanin, Aleksa Nenadovic, Mateja Nenadovic, Zivojin Misic, Milovan Glisic, Desanka Maksimovic, Otac Justin, Nikolaj Velimirovic..... Znam ko sam i nije me sramota, naprotiv. I dokle god sam ziva, to mi niko ne moze uzeti.
Samo mi se cini da je Domanovicev Vodja ponovo medju nama i da ce na kraju svog globalistickog puta ostati sam (bas kao i Domanovicev) sa svojim slepackim stapom, ali ovog puta vecina srbalja nece krenuti za njim u obecanu zemlju Dembeliju.
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyUto Feb 26, 2008 9:57 am

SVI PRICAMO PRAZNE PRICE I NISTA NETJEMO MI PROMENITI-TAKO DA MOZEMO POLAKO ZATVARATI TEMU"BOLIKITA":))

..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyUto Feb 26, 2008 11:41 am

Od ovog momenta se iskljucujem iz ove teme. Ostalo mi samo da kazem, da ako je neko i prezivljavao u ovoj zemlji od amerckih jaja koja su stizala u pomoci, onda su ih oni selektivno delili svojim junosama. Naravno, Beograd i Srbija nisu zaboravili milosrdno saveznicko bombardovanje u kome su poginule hiljade zena i dece, vise nego vojnika na sremskom frontu. Naravno, o tome je bilo zabranjeno govoriti, zarad malo pomija i splacina koje su humanisticki udeljivali u zamenu za kosti nase dece. Najlakse je dati ono sto nije tvoje, sa tudjim su svi siroke ruke. Mogu da preoru groblja, kao sto su to uradili u Djakovici sa srpskim, da na tom mestu postave park i fontanu i setaju, da kopaju oci freskama u srpskim svetinjama, da ih pale i ruse.... danas mogu - videcemo dokle. Sve ima svoj pocetak i kraj. Ja licno nemam cega da se stidim. Moji pretci su se zvali: Svetozar i Andrijana, Bozidar i Sofija, Vukasin i Stanislava, Svetozar, Jela.... Vladislav, Branislav, Slobodan, Aleksandar, Zora, Slavka, Jelica.... U mom kraju su rodjeni Ilija Bircanin, Aleksa Nenadovic, Mateja Nenadovic, Zivojin Misic, Milovan Glisic, Desanka Maksimovic, Otac Justin, Nikolaj Velimirovic..... Znam ko sam i nije me sramota, naprotiv. I dokle god sam ziva, to mi niko ne moze uzeti.
Samo mi se cini da je Domanovicev Vodja ponovo medju nama i da ce na kraju svog globalistickog puta ostati sam (bas kao i Domanovicev) sa svojim slepackim stapom, ali ovog puta vecina srbalja nece krenuti za njim u obecanu zemlju Dembeliju.
Slazem se u jednom, i sa tobom i sa montoyom-da zaista treba zatvoriti temu...Ipak...ko je bio pametniji? Car(ne znam samo odakle takva titula???) Lazar ili Arsenije Charnojevich koji je sacuvao narod , makar i par stotina km severnije-to se i danas moze videti -st Anreja , republika Madjarska ...nadalje....Sva nasa velika imena nisu OVDE stvorili svoja velika dela-nego "napolju"-od Vuka Karadzica-do Tesle , zasto? Zato sto ovde, u najmanju ruku nisu imali uslove.Mnoge smo i sami oterali-N Velimirovica, Crnjanskog...Ono sto se danas desava jeste veliki Domanovic predvideo , pogledajte RODOLJUPCE -isto i aktuelno....Vodja,vojvoda, vozdova i predsednika nam nikada nije falilo...samo naroda ima sve manje ...Sirotinje raje ima sve vise...Elem-punktum na ovu temu.

Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyUto Feb 26, 2008 12:18 pm

Vazno je da smo mahom uglavnom svi na istim talasnim duzinama sa minimalnim otklonom do 15%:)))

lol!

..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptySre Feb 27, 2008 5:41 pm

Obecah da necu "lajati" ali...Na sednici Vlade je policija (koja nije ucinila nista da zastiti ambasade(koje se tretiraju kao exteritorijalni prostor te zemlje i napad na nju se smatra kao napad na tu drzavu-a drzava domacin je obavezna da je stiti) niti pljacku imovine nasih gradjana (mnogi opljackani butici su privatno vlasnistvo koje ima samo fransizu na dati proizvod) je pohvaljena za svoju reakciju kao krajnje profesionalnu i ucinkovitu???? Neko nas zaista smatra imbecilima...ne treba biti veliki strucnjak za rad policije, ali i laik zna da se kod velikih skupova radi procena rizika i shodno tome naprave pripreme Nisam Beogradjanin, ali ono sto je trebalo uciniti je jednostavno zatvoriti kordonima ulicu sa dve strane, jer koliko se secam , ambasade su manje vise na istom mestu,,,Ko je naredio da policija ne reaguje , gde su bila vozila za razbijanje nasilnih demonstracija , gde su vodeni topovi(a imamo ih i previse , videli smo to ovih godina) Gde je bila zandarmerija, SAJ, BIA (koja je hladno mogla da prati pripreme za ono sto ce se desiti , jednostavno citajuci sajtove)??? Pri tome,60 tak policajaca je povredjeno... Ma ne kazem da je policija kriva, jer ona prima naredjenja od "zna se vec koga i cijih ljudi" ali...pohvaliti je za ne radjenje svog posla...e to je smesno-da nije zalosno..Ma ovi su stvarno spremni na sve, zarad opstanka-dolaska na vlast..Pa cak je i zakon jasan-za nerede krivicu snosi organizator skupa ako ne provede sve mere obezbedjenja...a svi znako KO je to bio...Zemlja apsurda..balavci razbijaju glavu svom vrsnjaku u uniformi koji je oruzjem branio bas to Kosovo, drugi razbijaju izlog NIKE-a, a na nogama imaju te iste patike...Vrhunac , iz mog grada...razbijen je naravno izlog pekare vlasnika Albanca, i video nadzor je snimio pocinioce...Posle "lokalnog" mitinga(organizator SRS) Bili su to balavci cije majke kupuju hleb bas u istoj toj pekari , godinama, za te iste balavce-i dosle su i sledeceg jutra, sve onako kroz srcu , i sacekale da covek malo ocisti da moze da ih usluzi..Snimljeni su...mislite da je neko pozvan u policiju? Nije....

Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyČet Feb 28, 2008 10:50 am

Ti bas nemas mere...... Vidim da su Albanci "debelo" odgovarali za silovanje Srpkinja. Kaznjavani su novcano sa 200 dinara, o tome postoje zvanicne suske presude. Licemerju, bezobrazluku i gluposti nikad kraja.....
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyČet Feb 28, 2008 5:32 pm

Ti bas nemas mere...... Vidim da su Albanci "debelo" odgovarali za silovanje Srpkinja. Kaznjavani su novcano sa 200 dinara, o tome postoje zvanicne suske presude. Licemerju, bezobrazluku i gluposti nikad kraja.....
Ne vidim kakve to ima veze sa mojim postom, gde je tema reakcija policije?U pravnoj drzavi policija reaguje po sluzbenoj duznosti i pravna drzava ima obavezu da zastiti SVAKOG svog gradjanina. Svako silovanje je krivicno delo, naravno ,i koliko JA poznajem sudstvo-ni slucajno se ne moze platiti novcana kazna, jer se ona koristi samo kod prekrsaja.Naravno da tih svinjarija ima svugde, i naravno da je sudstvo isto takva jedna velika svinjarija..Mislim na nase..a koliko se secam, ono je bilo nadlezno na teritoriji Kosova i Metohije.Nista ne opravdava ni takav cin ni takvu presudu--ja bih sudio po kratkom postupku za tako nesto-no nisu li iste stvari i to masovno cinile sve vojske i paravojske na ovim prostorima? Zakljucno sa nasima, po Bosni? Ono sto sam hteo reci -ako radimo isto sto i oni, palimo , razbijamo, napadamo one koje nisu nase nacionalnosti, ili se usudjuju da drugacije misle -onda smo isti-a ovo o cemu pricam se zove fashizam. Sta vise reci o danasnjoj izjavi ministra Velimira Ilica , citiram" drzava nece stititi one koji priznaju nezavisnost Kosova" Sta to znaci? Da je LDP , B92 stavljen van zakona, tj svako moze da im radi sta hoce...i nije jedini koji tako misli, naprotiv..Sta se postize ovim glupim razbijanjima i paljevinama-trebamo proterati onih par hiljada Albanaca iz Srbije ? Na "lep" nacin im pokazati da su nepozeljni ovde? Pa onda ce oni uraditi isto, kao sto su pokusali 27. marta..sa gorim posledicama.To su samo uvodi u etnicka ciscenja -a videli smo kuda to vodi .Sve nas ..Politika je zaista otrov koji se uvukao duboko u nas...trovaci i dalje samo dodaju nove doze, i uzivaju....ps Na jednom drugom forumu, isto tema politika, naravno djavo me vuce za jezik.Polemika je dugo trajala, a najzesce na temi polozaj Vojvodine i Srebrenica. Pisao sam isto ovako-samo na temelju argumenata. na kraju sam dobio da "mrzim Srbe"(ja, koji usput ceo zivot zivim u Srbiji, kao i moja porodica vekovima unazad, ja kome su sve devojke, i zena ,bile Srpkinje, ja kome su oba zeta, oba kuma, i svi prijatelji- Srbi-i ja-koji je u dva rata nosio oruzje i uniformu Srpske Vojske??) Na kraju se ispostavilo, da su moji najzesci kriticari gospodja koja 30 godina zivi u Americi, i gospodin koji zivi ni manje ni vise, nego na Kanarskim ostrvima...no nasli su za shodno da koriguju moj -svojim "bezgranicnim patriotizmom"..Onda sam mislio-necu vise, ali djavo ne da mira, hehehe Najgore je cutati , jer kada obicni ljudi cute, cute iz straha-a onda je Zlo tu...cutanjem samo ojaca...

Nazad na vrh Ići dole
komunikativn@
Fatal Femme
komunikativn@

Godina : 51
Datum upisa : 02.02.2008

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyČet Feb 28, 2008 7:23 pm

ja sam od jednih koja nije direktno dozivjela rat,ali za milog boga rat je prosao,ali mrznja .... ???????
zalosno,ali tako je kao je.

hmmm...zar je potrebno zivjeti u proslosti za zeljom napretka?
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyČet Feb 28, 2008 11:07 pm

komunikacio nazalost ovde ima jos ljudi koji misle da su Srbi pobedili Nemce u drugom svetskom ratu, a neznaju koliko ima npr.Madjara u Madjarskoj, Rumuna u Rumuniji i ostalih komsija.Nadam se da ce izumreti i vise neometati mlade generacije...

..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Nasa SPOLJNA POLITIKA   POLITIKA EmptyPet Mar 21, 2008 7:11 pm

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyUto Apr 01, 2008 10:30 am

OSTAJTE OVDE

Ovde se malo radi
Ovde se mnogo krade
Ovde se dosta muva
I zivi od estrade.

Ovde se mnogo pije
Ovde se dobro klopa
Ovde se lepo zivi
Pa sta ce nam Evropa.

Radoslav Tilger

Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptySre Apr 02, 2008 12:11 am

[You must be registered and logged in to see this image.] kopam vetj 3 puta isto za mesec dana..:)))

..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Apr 14, 2008 7:05 pm

Priblizavaju se opet izbori....Mediji i politicari su se vec raspomamili, a ni narod ne zaostaje .Biti ili ne biti-pitanje je sad ? Pitanje svih pitanja ...Svasta se moze cuti , kada pricaju jedni o drugima-da su ovi lopovi, izdajnici, ko je veci patriota, ko se vise napljackao...posto je pamcenje u ovoj zemlji na nivou pamcenja kokoske, da podsetimo sta je bilo kada su OVI , (sto su danas najveci opozicionari, a obecali bi bilo sta , samo da dodju na vlast )bili na vlasti sa ONIM...(a onaj je uskrsnuo u salonsko-kvaziintelektualnoj formi , sa zajednickim imeniteljem "nisam obavesten" o stvarima od presudnog znacaja za ovu zemlju , dok za sve drugo su itekako obavesteni "iz pouzdanih izvora") Pa, glasajte po savesti -ali upotrebite i mozak....Davno bese kada smo se cinicki podsmevali na "Evropa zdaj" , i predvidjali im smrt od gladi....Danas oni imaju 10x veci bruto nacionalni dohodak , a 3x su manji....Mislite da se sve ovo ne moze ponoviti? To su rekli i posle rata u Hrvatskoj -pa se desila Bosna, pa sve drugo...Isti ti su isto tako branili, oslobadjali, i izgradjivali...Ovo je zemlja cuda -uvek moze sve jos gore.Pa vi glasajte-po savesti -ali ne zaboravite-zivot nema alternativu.I to nije politicka fraza.To je cinjenica. Zivite u Kanadi, Americi, Australiji ili vec negde drugde, daleko od
rodbine, prijatelja i otadzbine. Povremeno vas muci nostalgija i lepo
vam dodje da sednete na prvi avion i odletite pravo do rodne grude, pa
sta kosta da kosta. Zato, evo kratkog spiska stvari, ljudi i dogadjaja
u kojima ne mozete da uzivate zato sto ste tamo daleko.

Dakle, propustate:

1) redove za bedne penzije

2) odlazak u Sofiju da tamo budete domaci navijac;

3) Dnevnik Radio televizije Srbije;

4) obnovu zemlje oslanjanjem na sopstvene snage;

5) radost sto ce nezavisne radio stanice ponovo moci da cuje cak 2
odsto biraca u Srbiji (ako ih ne zapale "nestasne mlade patriote")

6) mogucnost da vam na ulici prilaze zgodne devojke i da vas pitaju gde
ste nabavili dva litra ulja koje nosite u kesi;

7) mogucnost da vam na ulici prilaze zgodne devojke i da vas pitaju gde
ste nabavili pola litra mleka koje nosite u kesi;

8) mogucnost da vam na ulici prilaze zgodne devojke i da vas pitaju gde
ste nabavili kilo secera koje nosite u kesi;

9) mnogo mogucnosti za upoznavanje sa zgodnim devojkama;

10) pogled na kontejner iz koga viri penzionisani profesor;

11) bonove za benzin pomocu kojih ne mozete da nabavite benzin;

12) kupovinu goriva u flasama od dva litra u koje ne staje dva litra;

13) benzinske pumpe pretvorene u vazdusne banje, posto na istima nema
ni traga od automobila ili drugih zagadjivaca vazduha;

14) "Drinu" zapakovanu u kutiju "Marlboroa";

15) potpazusne miomirise u prepunom gradskom autobusu;

16) genijalne misli nezavisnih intelektualaca o raznim zaverama

17) kupovinu originalne americke robe proizvedene negde izmedju
Bugarske i Rumunije;

18) proglasavanje pontonskog mosta za kapitalni projekat;

19) burek i jogurt;

20) nadu da cete i bez grejanja prolece mozda uspeti da docekate
zdravi;

21) enorman porast proizvodnje i prodaje sporeta na drva;

22) hodnik u soliteru pun drva za ogrev;

23) slatku jezu koju stvara neizvesnost pri svakom ulasku u prodavnicu;

24) konobare koji su grdno uvredjeni sto ste narucili samo kafu i
kiselu;

25) junsku platu u decembru;

26) slave na kojima niko nece da prica o politici. Prvih pet minuta;

27) cinjenicu da su se stare gace pocepale, a kupovina novih
predstavlja cist luksuz;

28) najveceg opozicionara Tomu Nikolica

29) najveceg graditelja Velju Ilica

30) najveceg vizionara Vojislava Kostunicu;

31) mnogo najvecih patriota

32) JUL(SRS-DSS) u julu;

33) JUL(SRS-DSS)u avgustu;

34) JUL(SRS-DSS) u septembru;

35) JUL (SRS-DSS) cele godine;

36) generalne strajkove u kojima ucestvuje po dvesta radnika;

37) mozgove koji jos uvek misle da su odbranili mostove u Novom Sadu;pa sada isto tako brane Kosovo

38) generale koji u pauzi izmedju raznjica i vesalice prete ponovnim
osvajanjem Kosova;

39) RUSKI GAS i humanitarnu pomoc koji tek sto nisu stigli;

40) kasnjenje voza zbog kojeg bi u Japanu cela vlada izvrsila
samoubistvo;

41) stopedeset ljudi na vratima tramvaja;

42) demonstracije koje sluze za besplatan soping

43) najuspesniju setvu i najrodniju zetvu;

44) nestanak struje zbog prevelikih vrucina;

45) nestanak struje zbog prevelikih hladnoca;

46) nestanak struje zbog prejakog vetra;

47) nestanak struje zbog kijavice;

48) kijavicu zbog nestanka struje;

49) nestanak struje bez ikakvog razloga;

50) slavlje povodom dolaska struje;

51) srecu najvecu sto je vasa zgrada prioritet pa vam nisu iskljucili
struju;

52) jos vecu srecu komsiluka iz zgrade preko puta koji aplaudira kad i
vi ipak ostanete bez struje;

53) mogucnost da Bora Chorba postane ministar kulture;

54) studente koji uz parolu "Kulturo, eve me!" zeljno iscekuju da
Bora Chorba postane ministar kulture;

55) odgovorne izjave odgovornih ljudi da ce, kada oni dodju na vlast, sve promeniti

56) devalvaciju dinara;

57) jos jedan veeeeliki miting nakon koga ce Evropa i svet sigurno povuci priznanje Kosova

A sta propustamo mi, koji jos uvek nismo uspeli da postanemo dijaspora:

1)SVE OSTALO..............ZIVOT

-----

Nazad na vrh Ići dole
Luckasta

Luckasta

Humor : :)
Datum upisa : 14.01.2008

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Apr 14, 2008 7:54 pm

danubius,

pazljivo sam procitala tvoje argumente...ali bez obzira na svu negativnost istih , sam misljenja, da ovaj put zaista je tesko "pametan" biti...
Svi tvoji argumenti su u sustini materialne vrednosti.. Ali ipak postoji u ljudskoj prirodi, ipak i nesto sto se zove moral...

Naveo si samo imena partija ,za koje ti licno mislis da su lopovi, prevaranti, izdajnici, nacionalisi itd...
A sta je sa ovim drugima, koje si zaboravio navesti???
Sta je sa njihovim postenjem?
Sta je sa svim njihovima dobrim delima, koje su ostvarili za Srbiju i ceo narod Srbije?
Gde po Srbiji i u njenome stanovnistvu se moze videti "ubedljivo" dobar uspeh , njihovog stvaranja, od kako su oni preuzeli vlast??? Sta to ima Srbija toliko lepoga da poakze, sto je stvoreno u zadnjih skoro 8 godina??? Koliko je radnih mesta stvoreno za drzavljane??? koliko su se plate u Srbiji podigle, koliko je standard zivota prema tim platama uskladjen?
Gde su pare od svih preduzeca, koja su privatizovana i prodata???
Sta je sa socialnim planom svih tih prodatih preduzeca???
Nisam osoba koja se pali na prazne parole bilo koje partije, ali pokusavam da budem realista i da odmerim reci od svih politicara...
Srbija i njeni drzavljani i da hoce da glasaju kako zele, isti djavo nam se pise... Jer nikoga zivoga u Briselu i u Washingtonu, n ezanima sta drzavljani Srbije misle ili zele... Sudbina Srbije je vec davno prodata i izdata, tako da je smesno da se jos u opste izlazi na bilo koje glasanje...
Svim politicarima Srbije, bi najbolje bilo da javno stanu pred narod i da priznaju, da ih ne tice misljenje gradjana Srbije...
A bas posto se iz dijaspore javljam na ovu temu, dodat cu jos i ovo:
Za vreme ere Milosevica, su ovde svi o nama Srbima, sve samo najgore pricali, sve medije, svi politicari strani, narod tiz zemalja...
Ali postojala je jedna jako velika razlika prema sadasnjoj situaciji i prici o Srbiji i njenom narodom... Psovali su nas na najruzniji nacin, ali to su barem radili ipak sa jednim odredjenim respektom.. A zadnjih 8 godina, nam se svako zivi samo sprda i ruga, kad cuje ko smo...Pa te ja sad pitam cija li je to zasluga???
Nazad na vrh Ići dole
Luckasta

Luckasta

Humor : :)
Datum upisa : 14.01.2008

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Apr 14, 2008 8:13 pm

danubius....drug evo da ti malo docaram lepote nase Srbije...ubedljivi argumenti za izbore:))))))))))))))

bez zamere drug, ali i malo da se nasalim ovde:)) :cheers: :cheers: :joker: [You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyPon Apr 14, 2008 8:45 pm

Luckasta ::
danubius,

pazljivo sam procitala tvoje argumente...ali bez obzira na svu negativnost istih , sam misljenja, da ovaj put zaista je tesko "pametan" biti...
Svi tvoji argumenti su u sustini materialne vrednosti.. Ali ipak postoji u ljudskoj prirodi, ipak i nesto sto se zove moral...

Naveo si samo imena partija ,za koje ti licno mislis da su lopovi, prevaranti, izdajnici, nacionalisi itd...
A sta je sa ovim drugima, koje si zaboravio navesti???
Sta je sa njihovim postenjem?
Sta je sa svim njihovima dobrim delima, koje su ostvarili za Srbiju i ceo narod Srbije?
Gde po Srbiji i u njenome stanovnistvu se moze videti "ubedljivo" dobar uspeh , njihovog stvaranja, od kako su oni preuzeli vlast??? Sta to ima Srbija toliko lepoga da poakze, sto je stvoreno u zadnjih skoro 8 godina??? Koliko je radnih mesta stvoreno za drzavljane??? koliko su se plate u Srbiji podigle, koliko je standard zivota prema tim platama uskladjen?
Gde su pare od svih preduzeca, koja su privatizovana i prodata???
Sta je sa socialnim planom svih tih prodatih preduzeca???
Nisam osoba koja se pali na prazne parole bilo koje partije, ali pokusavam da budem realista i da odmerim reci od svih politicara...
Srbija i njeni drzavljani i da hoce da glasaju kako zele, isti djavo nam se pise... Jer nikoga zivoga u Briselu i u Washingtonu, n ezanima sta drzavljani Srbije misle ili zele... Sudbina Srbije je vec davno prodata i izdata, tako da je smesno da se jos u opste izlazi na bilo koje glasanje...
Svim politicarima Srbije, bi najbolje bilo da javno stanu pred narod i da priznaju, da ih ne tice misljenje gradjana Srbije...
A bas posto se iz dijaspore javljam na ovu temu, dodat cu jos i ovo:
Za vreme ere Milosevica, su ovde svi o nama Srbima, sve samo najgore pricali, sve medije, svi politicari strani, narod tiz zemalja...
Ali postojala je jedna jako velika razlika prema sadasnjoj situaciji i prici o Srbiji i njenom narodom... Psovali su nas na najruzniji nacin, ali to su barem radili ipak sa jednim odredjenim respektom.. A zadnjih 8 godina, nam se svako zivi samo sprda i ruga, kad cuje ko smo...Pa te ja sad pitam cija li je to zasluga???
E , drago mi je da neko reaguje ..Ja ne navijam ni za jedne ni za druge-moja opcija su oni treci-koji tesko da mogu za sada dobiti neki znacajniji broj poslanika.Naravno da su svi podjednake lopovcine , naravno, ne bas svi, ali vecina da.Zajednicko im je da bi rekli i uradili bilo sta , samo da ostanu ili da dodju na vlast . Pa da vidimo redom...sta je ko uradio.Za 8 godina demokratske vlasti , plate su povecane 3 puta u proseku-no to je naravno malo za Evropske prilike. Penzije se isplacuju redovno, kao i socijalna davanja , vracena je pokradena devizna stednja , budzet nikada nije bio puniji, pohapsene su mnogobrojne mafije ,(prosvetna, zdravstvena,carinska, ma, svugde ih ima) nema sverca duvana i benzina ,prodavnice su pune , nema nestasica, dosli smo na prag Eu, vraceni u OUN , Interpol itd.Ako nista drugo-ratovi su prestali. Privatizacija je zaista katastrofa , to je tacno.Da je sprovedena lustracija, da je raznim Slobinim tajkunima i mafiozima oduzeta imovina mozda bi bilo malo drugacije .Ko je to sve kocio -DSS. Dakle, slazemo se da je privatizacija pljacka naroda , ali ko se najvise omrsio? Pa Slobini tajkuni, koji su sada "simpatizeri" tj, finansijeri DSS i SRS , da ih ne nabrajam.. kupili su pola Srbije.Reforma Vojske je koliko-toliko sprovedena ,(uz sve kocenje generala iz Slobinog vremena ) no dobili smo okruzenje samih clanica NATO.Jesu ikada NATO drzave imali medjusobni konflikt? Nisu....Sta mi radimo ? NE udjemo u NATO...Kosovo smo izgubili, tacno-ali kada? Pa odavno,za vreme vladavine upravo onih sto ga sada "brane "-oni su ignorisali , i silom pokusali zanemariti 2000 000 Albanaca, gradjana Srbije.Bilo je Kostunici vaznije sacuvati "drzavnu zajednicu sa CG"Videli smo kako. Tacno je da je nezaposlenost porasla, ali je to delom i zbog prevazidjenih tehnologija, nemogucnosti konkurencije na trzistu..Kako objasniti mnogobrojne primere, eto , cementare ,pivare, recimo , gde trecina zadrzanih radnika proizvodi tri puta vise nego pre? A na plate se ne zale...Strani partneri su ispunili socijalne programe, jer je to abc poslovanja u svetu-oni sto nisu , su ovi nasi..Ti kupe fabriku, rasprodaju sve sto mogu-a radnici nek se zale mnogobrojnim sudovima koji ce to otezati godinama (sudijama je plata povecana cak 5 puta) Sto se tice medjunarodnog polozaja-pa nikada nije bio bolji nego u vreme vlade Zorana Djindjica, tacno? Ko je kocio izrucivanje u Hag-DSS i SRS.Da neko nece mozda reci da je bilo herojski ubiti tolike ljude , i da niko za to ne treba odgovarati, ili to i nisu bili ljudi? Slika o Srbiji je tada bila sasvim drugacija , diplomatija je radila svoj posao...Sta mi radimo? Ubijemo Djindjica ...i nikom nista , iako je dokazano ko je sve ucestvovao u tome-pre svega DSS.i SRS ....Ko koci u svemu i ovu Vladu? isti ti, sto ce sutra uci u koaliciju sa crnim djavolim, samo da ostanu. Strane investicije su tek krenule, na hiljade ljudi je zaposleno-sta mi radimo? Razbijamo strane banke, butike sa svetskim brendovima, teramo strane investore, , povlacimo ambasadore...Ko ce snositi posledice -pa gradjani Srbije, kojih je na milione u svetu.Za to vreme , nasi tribuni izbacuju parole , obecanja, mitinguju i trpaju u svoje dzepove .Svi redom. Ovo je biranje izmedju dva zla, kao sto rekoh, ni jedna nije moja opcija kojoj verujem. Ili cemo se vratiti u srednji vek , ili cemo ziveti kao svi ostali ljudi u Evropi i svetu. Od nas zavisi-to je sve sto imam da kazem.Pa kako ko odluci-videce se...Sami smo sebi najgori neprijatelji, ni ne trebaju nam drugi .

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyUto Apr 22, 2008 10:00 am

:star: [You must be registered and logged in to see this link.] :star: [You must be registered and logged in to see this image.] Moracemo ponovo, izgleda .......... Molim vas, odvojite 10 minuta , i poslusajte ...i razmislite .......... [You must be registered and logged in to see this link.] :star: Zar opet ???? E, Srbijo...

Nazad na vrh Ići dole
zvezdana

zvezdana

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyUto Apr 22, 2008 10:18 am

Mrzim pesnicu a narocito u kombinaciji sa crnom bojom. Imas nesto neznije? Sto se toga tice, inace ....... :twisted:
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA EmptyUto Apr 22, 2008 10:21 am

Mrzim pesnicu a narocito u kombinaciji sa crnom bojom. Imas nesto neznije? Sto se toga tice, inace ....... :twisted:
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo, sa belim......... :D

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

POLITIKA Empty
PočaljiNaslov: Re: POLITIKA   POLITIKA Empty

Nazad na vrh Ići dole

POLITIKA
Nazad na vrh 
Strana 1 od 4Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
 Similar topics
-