|
| IZBOR IMENA za dete ? | |
|
+30fantom® Lujkaa Rara Avis Kica/Praja debilko Lakota sanjalica.ns bosankaa ZoxZoja Kijara-brm Danubius Šmizla Nut Astra Zana Nono 64 Tattoo brunolino Samouka Noisette Djoka20 Lily @GaZdarica@ Najda M. AstrinaKomsinica Crna_ovca Luckasta Sanjalica Silvy doctorr67 34 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 6:55 pm | |
| Kad se sazna da se ocekuje prinova u porodici,vec se nadju ne samo mama i tata vec i beke,dede,tetke,strine...pa i komsije sa prijedlozima za ime. To ne bi bilo tako ni lose da dede i bake ne zele bas da nosi njihovo ime ili nekog "poznatog" pretka u familiji. Ja sam se takvih stvari zgrazala,a to kod nas igra veliku ulogu,jer to je tradicija,postovanje starijih. Koliko bi prihvatili ili ste vec prihvatili da se vase dijete zove po nekom tamo preminulom,jer po zivom kazu nije dobro da se zove. Mozete dati i prijedlog za neko lijepo ime,kako bi voljeli da se vase zove ili ste imali zelju da se zove,ali je ipak prevagnulo kako je neko drugi htio. | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 7:18 pm | |
| Astra još dobro poznaje prilike u Srbiji .Kada dodje do toga , čak i u normalnim porodicama se kao, prisete neke "tradicije" u davanju imena I naravno-savetnika sa svojim predlozima (i pritiscima ) milion Tako je moj sin umalo ispao Nikola -ženin pokojni otac -otac moje mame -moj brat -umro kao jednodnevan beba E pa pošto se ja pitam-nije bilo tako. A nije bilo ni kako sam ja rekao. Gospodja je sama smislila , i upisala iza mojih ledja. Posle nisam hteo da se raspravljam . Danas ga ona prva ne zove -kako ga je nazvala. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 7:55 pm | |
| Još kao sasvim mlada devojka, odlučila sam da moje prvo dete, a kao da sam znala da će biti sin, ponese ime koje mi se i tada ali i sada izuzetno dopada. Ne znam zašto, ali žensko ime mi nije padalo na pamet.
I tako, rodi se jednoga dana moj prvenac Niko mi nije sugerisao osim što je suprug predložio još jedno imem ali je ipak meni prepustio odluku ili bolje reći, i njemu se ime dopao
Kada se rodio drugi sin, bilo mi je logično da se ime uklapa sa imenom brata, te tako smo drugom sinu nadenuli ime koje vodi isto poreklo i savršeno se slažu. Oba su grčka i internacionalna.
Da sam rodila kćerku, zvala bi se Eva. |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 8:28 pm | |
| Kod mene nije bilo kompromisa, sa zenom sam se dogovorio oko imena...tj ja sam odredio ime cerci a ona sinu.Cerka je prva rodjena i papirologiju sam sam odradio i dao ime po mom izboru.Posto sam prihvatio zeninu zelju za ime sina tako je i ostalo.Kum se bunio sto nije on odlucivao o imenu cerke, naravno nikom nisam dozvolio da bilo sta sugerishe.Inache nedopustam da mi se iko mesha u bilo koje odluke u mojoj porodici. | |
| | | Silvy Frumos si de foc
Godina : 48 Location : Bor Datum upisa : 11.10.2007
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 8:45 pm | |
| Bravo docoooooo.... Dilema oko Alekseja i Petra, ipak se odlucili za Petra. Trebalo je da je ime u skladu sa prezimenom, kako bi zvucalo recimo Filip Brnzanovic :scratch: Moj pradeda po ocevoj liniji i deda po majcinoj je bio Petar, ali to nije nimalo uticalo na izbot imena mog deteta. Petar Buščinski | |
| | | Sanjalica Maman Papillons Charmants Petits
Godina : 49 Location : Tamo gde vecno sunce sja... Datum upisa : 16.08.2008
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 10:19 pm | |
| Od prvog dana trudnoce sam znala da nosim musko dete. Nisam zelela potvrde za pol prije rodjenja. Zelela sam da se zove Mario i tako bi. Prihvatili su moju zelju, kum - zato sto je dete rodjeno na dan rodjenja Bogorodice Marije, otac - iz istog razloga i zbog toga sto se uklapa u nasa italijanska imena. | |
| | | Luckasta
Godina : 64 Location : Germany Humor : :) Datum upisa : 14.01.2008
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 10:26 pm | |
| Posto sam uvek sina zelela vec kao devojka sam imala i ime za toga sina... Sa muzom sam imala dogovor, ako bude cerka, on ime daje, sin, pa jasno mama daje:)) Tako je i bilo...tata ima Sandru a mama ima Darka...ljubi ga majka:)) | |
| | | Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 10:32 pm | |
| Ja sam birala prvoj kceri,a to ime su nosile i sve moje najdraze bebe jos dok sam bila djevojcica i muzu sam rekla prvu kcer ja dajem ime i bi Karmen.Rodila se druga curica,muz kaze on ce da bira,upetlja se svekrva i hoce da bude Vera kao i ona,a ja ne dam,ni ime svoje mrtve majke a kamoli njegove zive,tako zovu oni moju kcer verica a ja mrvica,necu da potpisem papir.Muz kaze pa sta cemo,a ja mu velim,ma pisi da je i Djubrida,potpisacu,samo ne Vera i on napise na papiru Kristina ,ja odrzim obecanje ali sam ju od tada zvala Tina i kad sam je vodila na vakcinu pred skolu,proziva Kristinu ,a ja sjedim ,ponovi i ja se trgnem a sestra me pita koliko djece imama kad sam zaboravila ime djeteta,a ja stalno cekam da zovu Tinu. Sina sam zatrudnila kad sam krenula u izbjeglistvo,i posto mi je pomogao u svemu covjek moje sestre a ja nisam imala cim da mu vratim,rekoh da ce se sin zvati kao on i tako je moj Andreas dobio tipicno Svicarsko ime.
Ne dam nikome da se petlja,samo ja i otac djeteta mozemo o tome raspravljati. | |
| | | Crna_ovca Princ od tora
Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Maj 15, 2009 10:36 pm | |
| Ja sam sa mojih 15 godina znao kako ce cerka da mi se zove...Nekako mi se od svih zenskih imena bas to najvise dopadalo...Njena mama je bila upoznata sa tim jos dok smo se zabavljali,tako da dileme oko toga nije bilo...Dve nedelje pred porodjaj setili smo se da ipak moze i sin da nam se rodi pa smo zajednicki dosli do imena koje nosi nas prvenac...Pet godina kasnije dobio je i tata svoju mezimicu... | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Sub Jul 09, 2011 10:08 am | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Beba broj jedanImati majku koja važi za jednu od najlepših žena sveta i pritom mega-uspešnu, a tata ti je baletan i da se ne lažemo, i on izgleda odlično - to već znači da ćeš biti veoma ispčekivan.Kako već znamo da će biti Apolon, ostalo je samo da vidimo da li će, kao i ostala deca šoubiznisa imati kretensko ime (Apple, Orange).Iako nije 100 posto potvrđeno, izgleda da su Milipajd, kako se zove tata i Portman sina nazvali Alef. Alef je prvo slovo hebrejskog alfabeta i predstavlja broj jedan. Inače, Natali je veoma religiozna i poznata je po posvećenosti judaizmu.Alef Portman Milipajd - šta mislite? ----------- Mislimo da nisu normalni . [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Sub Jul 09, 2011 3:01 pm | |
| - Astra ::
- Ja sam birala prvoj kceri,a to ime su nosile i sve moje najdraze bebe jos dok sam bila djevojcica i muzu sam rekla prvu kcer ja dajem ime i bi Karmen.Rodila se druga curica,muz kaze on ce da bira,upetlja se svekrva i hoce da bude Vera kao i ona,a ja ne dam,ni ime svoje mrtve majke a kamoli njegove zive,tako zovu oni moju kcer verica a ja mrvica,necu da potpisem papir.Muz kaze pa sta cemo,a ja mu velim,ma pisi da je i Djubrida,potpisacu,samo ne Vera i on napise na papiru Kristina ,ja odrzim obecanje ali sam ju od tada zvala Tina i kad sam je vodila na vakcinu pred skolu,proziva Kristinu ,a ja sjedim ,ponovi i ja se trgnem a sestra me pita koliko djece imama kad sam zaboravila ime djeteta,a ja stalno cekam da zovu Tinu.
Sina sam zatrudnila kad sam krenula u izbjeglistvo,i posto mi je pomogao u svemu covjek moje sestre a ja nisam imala cim da mu vratim,rekoh da ce se sin zvati kao on i tako je moj Andreas dobio tipicno Svicarsko ime.
Ne dam nikome da se petlja,samo ja i otac djeteta mozemo o tome raspravljati. hehehe sjecam se svega, a i ti sigurno revija sa Silvinim imenom, hahahahaha Svako je imao svoju sansu kad je dobio djecu. Petljanja nema. Prvoj kcerki sam odredila ime davno, ali sam popustila kad me ovaj moj poceo ubjedjivati da postoje carape, deterdzent, hahahahaha. Ipak smo zajedno odabrali prelijepo ime za nasu lijepu "sumu". Drugoj kcerki je ona izabrala ime. | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Sub Jul 09, 2011 3:54 pm | |
- Ja sam birala prvoj kceri,a to ime su nosile i sve moje najdraze bebe jos dok sam bila djevojcica i muzu sam rekla prvu kcer ja dajem ime i bi Karmen.
Jadna žena (mislim na dragu svekrvu ) Da u Švajcarskoj daš ćerki ime najpoznatije Ciganke sveta ? Nisi rekla....preživela je ili...... [You must be registered and logged in to see this image.] ? [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Ned Jul 31, 2011 10:51 am | |
| Zabranili roditeljima da nazovu dete Lucifer [You must be registered and logged in to see this image.]Ova beba bi mogla sama da podgreje mleko Sud na Novom Zelandu zabranio je roditeljima da nazovu svoje dete Lucifer i naložio da se to ime izbriše iz registra.Voditelj se našalio da bi beba Lucifer mogla sama da podgreje mleko u flašici. Nakon što su tri para roditelja izrazila želju da bebama daju ime Lucifer, sud na Novom Zelandu je odlučio da interveniše, pa je izdao zabranu u kojoj se navodi da niko ne može nazvati svoje dete tim imenom. Voditelj emisije "Odd News" je prokomentarisao - Jasno je da bi takvu bebu bilo veoma teško obuzdati, ali prednost bi svakako bila u tome što bi ona mogla sama da podgreje mleko u flašici- Izgleda da su parovi sa Novog Zelanda prilično kreativni - tokom protekle dve godine odbijena su čak 102 imena, među kojima su General, Pravda, Baron, Kralj, Mister, Sudija, Vojvoda i Mesija. ------------ Ne mogu da verujem da ima ovakvih kretena A ima . | |
| | | bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Ned Jul 31, 2011 11:25 am | |
| Vratih se unazad 9 godina kada sam dobila stariju kcerku. Jos uvijek cuvam spisak imena (samo za djevojcicu) koji sam pravila dok sam bila trudna. Za musko dijete nisam htjela da odlucujem.To bih prepustila muzu...jer da je bio djecak,ocekivalo bi se da nosi djedovo ime,a muz se odmah izjasnio da nece nositi ime njegovog oca niti bilo koga drugog.
Kad sam otisla u bolnicu da se porodim,ide kum i nosi cedulju na kojoj sam pisala imena (poslao mi svekar) haha
Na prvom mjestu je bila Andrea dalje Aleksandra Ana Marija Zvjezdana Vedrana
Andrea je meni bilo najljepse ime...aleksej je odmah odbacio ime Aleksandra(posto je on Aleksandar)...Ana Marija je takodje otpalo jer bi je neko zvao Ana...neko Marija.O ostalim imenima nesto nismo ni pricali.
Kad se rodila nasa kcerka,pitam alekseja:"I koje ime smo odlucili?" na sta je on rekao:"Ja sam svima vec rekao da se rodila Andrea."
A meni puno srce sto sam rodila kcerku (sto sam potajno i prizeljkivala) i jos nosi ime koje mi se oduvijek svidjalo.
E sad za mladju,znali smo da je djevojcica i ja sam cini mi se svih 9 mjeseci na netu trazila imena koja mi se svidjaju.
Na prvom mjestu bila je Teodora a onda dalje Tea, Ivona,Isidora,Elena... pa je bilo i Jelena(sto je Andrea odmah odbacila) i vodio se gotovo rat oko imena... Ja sam bas bila za Teodoru,ali Andrea je vec skratila u Doru i odmah sam odbacila to ime.I kad sam krenula na porodjaj kazem ja Andrei i alekseju:"Bice Matea." I tako smo se "za cas" dogovorili.
I tako moje duše nose imena Andrea i Matea i srećna sam sto nose imena koja mi se svidjaju i sto su "ni po babi,ni po stricevima" :))
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Ned Jul 31, 2011 2:00 pm | |
| - Danubius ::
- Astra ::
- Ja sam birala prvoj kceri,a to ime su nosile i sve moje najdraze bebe jos dok sam bila djevojcica i muzu sam rekla prvu kcer ja dajem ime i bi Karmen.
Jadna žena (mislim na dragu svekrvu ) Da u Švajcarskoj daš ćerki ime najpoznatije Ciganke sveta ? Nisi rekla....preživela je ili...... [You must be registered and logged in to see this image.] ? [You must be registered and logged in to see this image.] Iskreno,uvijek ju je zakidala u necemu...ako za ostalu unacad ima cokoladicu,za Karmen bas nema...a i zvala ju je mala Izolda...toliko...mada pred smrt je pozeljela da ju vidi,i moli za oprostaj....pustila sam,svako svoje grijehe nosi na svojim ledjima,ja sam taj zbacila,pristankom da joj dovedem unuku. | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Sep 12, 2011 10:41 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.] U imenu je sve zapisano Kao štit odbija zlo! Kod mnogih naroda široko je rasprostranjeno verovanje da onaj koji zna ime neke osobe može preko samog imena da učini zlo tom čoveku. Zato, širom sveta postoji običaj skrivanja imena, naročito od nepoznatih i zlih ljudiž PIŠE- profesor dr Žarko Trebješanin, psiholog U Srbiji poslednjih godina najčešće se deci daju biblijska imena Jevanđelista, apostola, svetaca i starih srpskih vladara. Najpopularnije muško ime je Nikola, a za njim slede Luka, Marko, Lazar, Stefan, Jovan, Petar, Nemanja, Miloš, Uroš, Vuk i Dušan.
Najpopularnije žensko ime je Milica, a onda Anđela, Jovana, Teodora, Katarina, Ana, Marija, Anja, Iva, Sofija i Jelena.Davanjem ličnog imena detetu ono se priznaje za osobenu individuu i istovremeno se uvodi u društvenu, pre svega porodičnu zajednicu. Zapravo, tek sticanjem imena dete dobija status ljudske jedinke i postaje priznati član društva. Davanje imena uvek je čin inicijacije, uvođenja pojedinca u novi društveni status. Lično ime je ne samo osobena i trajna oznaka po kojoj se razlikujemo od drugih, već se smatra važnim, suštinskim delom same naše ličnosti. Otuda, postoji široko rasprostranjeno verovanje kod mnogih naroda da onaj koji zna ime neke osobe može preko samog imena učiniti zlo tom čoveku. Zato, širom sveta postoji običaj skrivanja imena, naročito od nepoznatih i zlih ljudi. Kako ti je Živko? I kod nas Srba pravo, kršteno ime deteta se često krije da mu neko od zlih ljudi ili demona ne bi naudio. Naročito stranim ljudima nerado se kazuje ime deteta. Zato žene, kad se raspituju za zdravlje muškog deteta, makar kakvo mu ime bilo, kažu: ‘Kako ti je Živko’”, piše Vuk Karadžić. Zbog straha od uroka, detetu se kršteno ime obično zamenjuje drugim, novim imenom. A ovaj nadimak često sasvim potisne pravo ime, pa niko, čak i od najbližih prijatelja, ne zna kakvo je pravo ime osobi koju zna jedino po nadimku. Ime deteta veoma često je magijski vid zaštite novorođenčeta od zlih sila koje ga ugrožavaju. Neka zaštitna, apotropejska imena samim svojim značenjem treba da učine da stane dalje umiranje dece u porodici. To su: Stanko, Stojan, Staniša, Stanimir, i tako dalje. Isti zaštitni magijski smisao imaju i naša stara imena: Trajan, Trajko ili Postoja. Ružna i opasna imena Zaštitna imena su mnoga jaka imena, koja kao štit odbijaju zlo. Takva imena su: Gvozden, Zlatko, Kamenko. Deci se nekada daju i ružna, mrska, gadna imena, kao što su: Gorča, Grdan, Gadić, Gnusan, Gad, i sl. Izgleda neverovatno da mogu roditelji svojoj maloj, slatkoj deci, koju nesumnjivo vole, davati tako grozna imena. Ali, upravo zato što roditelji strepe za život svog voljenog deteta, oni mu daju mrska imena, kako bi ga ostavile na miru veštice, babice i druga zla bića. Iz istog razloga daju deci i ova imena: Mrkša, Zavid, Zloba. Dete se magijski brani i davanjem tzv. opasnih imena, kojih se demoni plaše. Neka od ovih imena su Ognjen, Plameta, Žarko, Sprža i tako dalje, (zli dusi se boje vatre i beže od nje). Pošto je crna boja dobar utuk protiv demona, deci se daju i imena: Vranko, Vran, Vraneš, Mrkša... Zli duhovi se plaše i imenima Zduh, Ježder, Kustura (nož sa drškom od rožine), Oštrin. Opasna imena su i ova: Dušman, Nebojša, Zlopogleđa, Mrgud, Strahinja... Vuk je opasno ime koje treba da uplaši demone. Zato je i Vuk Karadžić, rođen u porodici gde je pre njega umrlo petoro dece, dobio to ime. Onome ko nosi ime Vuk, verovalo se, ne mogu nauditi ni uroci, ni veštice, ni ale. O tome sam Vuk kaže: „Kad se kakvoj ženi ne dadu djeca onda nadjenu detetu ime Vuk, jer misle da im djecu vještice jedu, a na vuka da neće smjeti udariti (za to su i meni ovako ime nadjeli).” Blagosloven bio! Pored apotropejskih imena, postoji u Srba i imena – blagoslovi, koja su lepa, draga i milozvučna.Mnoga srpska imena nastala su od reči kojima se magijski želi da dete postane: dobro, milo, zdravo, radosno, veselo, srećno, duševno itd. U Dečanskoj Hrisovulji nalazi se pedesetak imena izvedenih od osnove „dobar”, kao na primer: Dobrobud, Dobrogost, Dobretko... Od prideva „mio”, odnosno od osnove „mil”, izvedeno je mnoštvo imena: Milan, Milena, Milo, Miloš, Miljana, Milovan, Milorad... A veliki broj imena nastao je od prideva ,,drag”: Dragi, Dragan, Dragoslav, Dragoljub, Dragiša... Od roditeljske želje da im dete bude veselo, radosno i srećno, nastala su imena: Veselin, Veseljko, Radovan, Radoje, Sreten, Srećko... Imena-blagoslovi su i: Blagoje, Blažo i Blagovan. Imena dece otkrivaju ne samo lične sklonosti roditelja, već i sistem vrednosti i težnje jednog naroda. Veliki broj srpskih i slovenskih imena koji počinje sa Drago-, Milo-, Dobro-, Rado-, Blago-, otkriva nešto o našem mentalitetu. Sudeći po imenima, kaže naš uvaženi lingvista Ivan Klajn, „reklo bi se da, dok su stari Germani želeli da im svaki sin bude slavan ratnik, slovenskim roditeljima bilo je važnije da putem imena izraze ljubav prema detetu i radost zbog njegovog rođenja (Zanimljiva imena, 2005). Nadam se da će ova kratka priča o imenima, pomoći da bolje razumete i značenje imena vaših bližnjih i, naravno, vašeg vlastitog imena. | |
| | | Najda M.
Godina : 61 Location : odavde do beskraja Humor : vrlo zastupljen Datum upisa : 06.03.2011
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Sep 12, 2011 10:51 pm | |
| Ja moje ime dobih po Šantićevoj Emini....a inače je ime arapskog porekla EMINA (ar) - povjerljiva, pouzdana, sigurna, vjerna ....(sve ovo ) .... izvor informacija: Bošnjački forum, pa ko ne veruje nek proveri... [You must be registered and logged in to see this link.]vrlo istinito pa.... Pravoslavka sam ...ali se ponosim svojim imenom i nemam u sebi nacionalističku niti preterano patriotsku notu po tom pitanju Tri kćeri imam i opet jedna od njih ima internacionalno ime Mirela... druge dve ...Katarina i Anica... A mi, roditelji smo odlučivali u glavnom...tj. ja, kao mama koja ih je nosila..i rodila... Daklem ....nije ime baš ,,nosilac,, onoga što imamo u sebi... Mada...eto ja pišem , pišem...a Šantić je pisao o njoj...
Ko svoju tamu spoznao nije, teško će put do svetlosti naći.
Najda M.
Poslednji izmenio strelica dana Pon Sep 12, 2011 10:59 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | @GaZdarica@
Godina : 49 Location : malo Bosna, malo Vojvodina Datum upisa : 21.07.2011
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Sep 12, 2011 10:58 pm | |
| Moje kćerke su Andrijana i Angelina. Imena smo, ja i muž, davali saglasno. Nama se dopadaju, a i djeca su zadovoljna što nose baš ta imena. | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Dec 26, 2011 8:07 pm | |
| Fejsbuk, Vista, Lajk i ostala imena za decu [You must be registered and logged in to see this image.]Na času informatike (ne)će im biti lako Mnogi roditelji nisu ni svesni da prilikom odabira imena za tek rođeno dete treba malo da povedu računa. Pogledajte top 10 imena koja su mame i tate zaluđene tehnologijom davali svojim mezimcima proteklih nekoliko godina. 1. Lajk (Like)Mala Izraelka nazvana je po Fejsbuk opciji lajk. Ove godine mnogo ljudi je lajkovalo bebu Lajk. 2. Fejsbuk (Facebook)Najpopularnije društvena mreža iznedrila je još jedno ime u krštenici. Devojčica iz Egipta ponela je ime Fejsbuk 2011. 3. Gugl (Google)Sada već šestogodišnji Gugl je Šveđanin, a internet pretraživač po kome je dobio ime poželeo mu je da drugari u školi ne budu okrutni prema njemu. 4. @Muška beba u Kini je nazvana po ovom simbolu iz mejl adrese. Nije poznato da li je kineska vlada to odobrila. 5. VistaČetvorogodišnja Kanađanka zove se Vista kao operativni sistem Windows Vista. [You must be registered and logged in to see this image.]6. 2.0Krajnje originalna zamena za Junior ili II. Naime, Amerikanci su svog sina, 2004. godine, nazvali Džon Blejk Kjusak 2.0. 7. AnnanovaHolanđanka, koja sada ima 11 godina, zove se isto kao tadašnji popularni sajt. 8. TrendiIme Engleza rođenog ove godine izvedeno je od “Trending Topics” na Twitteru. 9. IumaMnogo dece u različitim zemljama nosi ovo ime koje je akronim Internet Underground Music Archive. 10. DovahkiinPre nekoliko nedelja dvoje Amerikanaca dalo je svom sinu ime po junaku video igrice. | |
| | | Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Čet Mar 01, 2012 2:15 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.].. ajooooj.. to su one varijante kada jedva cekas punoletstvo da promenis ime.. sto sa Svemirkom, ocigledno nije bio slucaj.. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pet Apr 27, 2012 9:47 pm | |
| Pičiz (Breskvica ) Geldorf ,ćerka pevača Boba Geldorfa ,dala je svom sinu ime Astal .Odakle joj ta genijalna ideja , ne znam .Bar da je dete u Srbiji, pa da se ženske , kada se napiju, penju na njega. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Djoka20
Datum upisa : 14.05.2012
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Maj 14, 2012 5:11 pm | |
| Ja bi voleo da dobijem cerku i da se zove TEodora.. | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 11:30 am | |
| 07. Oktobar 2012. 17:10-> 20:59
NAZOVITE DETE DRUGAČIJE:
Pogledajte fenomenalni indeks drevnih srpskih imenaNedra, Hrabar, Iskra, Dojna, Zor, Trsivuk, Nebodar, Lugvica - to su samo neka od imena koja možete naći na ovom spisku. Ima ih na hiljade, i svako može da nađe ono koje mu se dopada[You must be registered and logged in to see this image.] SRBI DAJU DECI SVE ISTA IMENA! Izađite napolje i osvrnite se oko sebe – na sve strane samo Milice, Ivane i Jelene, sve Marko do Marka, Stefan do Stefana i Nikola do Nikole! Zar niste umorni od te jednoličnosti, do koje dovode bezidejni (i kukavički nastrojeni) roditelji jer ne žele da se njihovoj deci druga deca smeju? Zar vam nije muka od toga? Znate li koliko samo drevnih, prelepih imena ima srpski narod, koja samo čekaju da se izvuku ispod naslaga prašine vekova?Fridrih Niče, nemački filozof 19. veka, koji je za sebe govorio da je po poreklu poljski plemić, napisao je jednom da je “milenijumska duhovna delatnost nataložena u jeziku” - a nigde se lepota i bogatstvo jednog jezika ne očituje i kristališe direktnije i bolje od imena naroda koji ga govori. Ako čekate dete ili ga uskoro planirate, a ne znate kako da ga nazovete ili jednostavno želite da bude posebnog imena jer će samo biti posebno – imamo pravi sajt za vas. Znajući da ime unapred obeleži čoveka za čitav život i služi kao gorivo koje će ga podsvesno gurati napred, u pobede (znate svi za pesmu “A boy named Sue” Džonija Keša), predstavljamo vam izvrstan sajt koji će vam dati ideju za ime koje će vaše dete poterati u sam vrh (ne šalimo se). Pođimo od ženskih imena, jer mlade dame imaju prednost. Da li ste nekada čuli za devojčice koje se zovu Hvala, Hrana, Šara, Ševa, Šuja, Nedra, Lauš, Lepša, Lugvica, Lugovka, Divka, Iskra, Djeva, Dvina, Dulka, Duda, Drena, Dojna? Nema šanse! Ovo su predivna imena koja su bez razloga zaboravljena. Ni sa dečacima nije drugačije. Ime Zlo, koje pripada najstarijem jezičkom sloju, a potvrđeno je 852. godine, možda je najzanimljivije, ali više se ne daje i teško da će neko skupiti hrabrost da sina nazove tim imenom. Međutim, Hinat (potvrđeno u Dečanskoj hrisovulji 1331. godine), Hrabar, Zor, Ziman, Tvrtko, Trsivlk, Tren, Zemljidrag, Trail, Nebodar, Lanuš, Letigor, Leto – takođe su imena za dečake koja prosto oduševljavaju svojom iznimnom lepotom. Setite se, to su sve stara imena, koja su možda nosili vaši pradavni preci kada su u dubokoj prošlosti hodali po šumama našeg predivnog poluostrva. Sve u svemu, skrolujte na dno strane dolepriloženog linka, gde se nalazi indeks podeljen na muška i ženska imena po slovima. Predlažemo vam da krenete slovo po slovo – od A do Š. LINK DANA: Imenoslov [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Noisette Diplomirana rospija
Godina : 42 Datum upisa : 13.09.2012
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 4:22 pm | |
| Nevena...nase je...staro je...predivno je...nezna je bas kao cvetic...ne nosi ga niko,ni po babu ni po stricevima,nas izbor pa kome pravo,kome ne. Ha ja. | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 4:26 pm | |
| Ne rekoh koni, al mi se Lia bas svidja:)
Ipak, sve sve, ali moja Silva ipak srcu najdraza:) | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 4:26 pm | |
| Hehehhe,lepa su oba,al naravno,svakom svoje najmilije :)))) | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 4:27 pm | |
| Anastasija za unučicu (ako me iko uopšte pita) a unuk Vukašin. | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 4:29 pm | |
| Vala bas:) Htjela sam da mi se kcer zove Stela, al me muz ubijedi da "imaju carape Stela, deterdzent,,";)))),,,i tako;)
A to sto kazes Samouka, ako nas iko bude pitao;)))) Hoce da cuvamo to znam garant;) | |
| | | brunolino
Godina : 111 Location : u bespucima... Datum upisa : 12.10.2010
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 4:30 pm | |
| bogati nek se zove Bruno i mir u kuci... :zubi3: | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 4:32 pm | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Vala bas:) Htjela sam da mi se kcer zove Stela, al me muz ubijedi da "imaju carape Stela, deterdzent,,";)))),,,i tako;)
E vala,covek je u pravu. Eto meni je i lepse Silva od Stela. | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 7:03 pm | |
| - Samouka ::
- Anastasija za unučicu (ako me iko uopšte pita) a unuk Vukašin.
Kevo cmok što voliš moje ime..... [You must be registered and logged in to see this image.]u dogovoru sa budućim...ako se ikada udam...:) lepa su vam sva imena...dečice..unučića.... [You must be registered and logged in to see this image.] Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 7:09 pm | |
| Vladica i Jana za devojcice.
| |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Pon Okt 08, 2012 7:22 pm | |
| Karmen...najljepse na svijetu....hahah,to sam smislila sa 13 godina i tako nazvala kcerku,prvu,druga je Tina,a sin Andreas....ma svi mi kazu odakle tako lijepa imena....ahahahha,ja sma vrlo kreativna osoba,u svakom pogledu,pa i u nazivima i imenima. | |
| | | Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Okt 09, 2012 9:35 am | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]..hahahahaaaaaaa.. ovo sam zakacila kumu na fb.. koji lik.. nevidjeno.. | |
| | | Nono 64
Godina : 60 Location : U centru trećeg kamena od sunca Humor : smej se smej Datum upisa : 21.01.2011
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Okt 09, 2012 9:47 am | |
| Kraj rijeke Lim rodio se sin, osrednje lijep i osrednje fin, pijani kum, ko to da zna, dade mu ime, ime Čabrija
Riješio sam ja, reče Čabrija, puko mi je film i svega sam sit, zašto da svijet spopada smijeh, mjesto kuma ja, ja da plaćam ceh...
Mirzino jato
Šta to radiš Kume...? | |
| | | bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Okt 09, 2012 8:13 pm | |
| Uh kad se sjetim koji podugačak spisak sa ženskim imenima sam pravila kad sam trebala da rodim stariju kćerku,a za dječaka niti jedno... To bih prepustila tati da odluči. Prvo ime na listi je bilo Andrea...pa se nizalo dalje Aleksandra,Ana Marija,Isidora,Ivona... Istina...Andrea mi je bilo nekako najdraže ,ali kad sam se porodila,hajde da priupitam i muža kako da damo ime našoj bebani...na šta će on:"Ja sam svima rekao da se rodila Andrea,a ti kako hoćeš." Ihhh moje dragosti...I tako...jednoglasno izglasasmo da se zove Andrea. E sa drugom kćerkicom (tada smo znali da će biti djevojčica)...prvi prijedlog bi Teodora i kako je Dea počela da govori kako će dobiti sestru Doru,odustanem...Nekako mi je Dora skroz antipatično E dalje...Muž kaže neka bude Jelena i ajde...meni lijepo ime,noooo Dei se nikako ne svidja.U smislu...nije to ime za "bebe" hahah i dodje dan poroda i taman da krenem u bolnicu,ja odlučim da se zove Matea. I tako ja dobih dvije krasne djevojčice po imenu Andrea i Matea. Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Sre Okt 10, 2012 2:44 pm | |
| - Noisette ::
- AstrinaKomsinica ::
- Vala bas:) Htjela sam da mi se kcer zove Stela, al me muz ubijedi da "imaju carape Stela, deterdzent,,";)))),,,i tako;)
E vala,covek je u pravu. Eto meni je i lepse Silva od Stela. E de me sad i ti! Osta mi bona neprezaljeno,,,,A ne mogu macku tako nazvat hahahahahahahahaha | |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Sre Okt 10, 2012 2:50 pm | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Noisette ::
- AstrinaKomsinica ::
E vala,covek je u pravu. Eto meni je i lepse Silva od Stela. E de me sad i ti! Osta mi bona neprezaljeno,,,,A ne mogu macku tako nazvat hahahahahahahahaha hahahahahah,a što ne bi moglo.... [You must be registered and logged in to see this image.]Silva je divno:)))) mijau Stela:))) Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Nomen est omen Uto Jan 01, 2013 3:22 pm | |
| Odgovara li ime našem karakteru?
Odabir imena za bebice koje tek što nisu stigle na ovaj svijet poseban je izazov. Vidjeh da neki konzultiraju astrologa, drugi tarot majstore, treći numerologiju, zapravo ljudi taj zadatak doživljavaju doista ozbiljno. To mi se čini ok, jer ipak ime koje vam odaberu nosit ćete cijelog života (ako ga naravno ne promijenite kad postanete punoljetni). Neki se pri tome vode tradicijom. Radi li se o tradicionalnoj obitelji gdje se ime zapravo prenosi s koljena na koljeno, onda se od vas očekuje da djetetu date ime po djedu ili baki. Ponekad je to ljudima smiješno, no nekada je to bila zapravo obaveza, a taj se običaj u nekim krajevima Hrvatske sačuvao i do danas. Pratite li malo trendove, vidjet ćete da „pomodni“ roditelji prate aktualna imena koja se npr, spominju u nekim serijama ili filmovima. Kladim se da se ove godine rodilo dosta malih Lara i Jakova. Ponekad roditelji u praćenju trendova i pretjeraju pa djeci daju nemoguća imena koja ona do svoje pete godine ne mogu niti izgovoriti ili naprave hrvatsku inačicu stranih imena. U Americi postoji dosta žena koje se zovu Mercedes iako je kod nas ta imenica zapravo [You must be registered and logged in to see this link.] roda. Vjerujem da su njihovi očevi davanjem takvih imena pokazali lojalnost brandu koji uživa veliki ugled u automobilskoj industriji. Zatim tu su imena koja su i muška i ženska kao što su Vanja, Borna, Saša pa kad se trebate poslovno obratiti osobama s tim imenima možete jedino nagađati radi li se o ženi ili [You must be registered and logged in to see this link.]. Neki roditelji znaju baš biti nezgodni pa nazovu dijete Divna, a ono nažalost ne postane atraktivno nego se bori s aknama, viškom kilograma i slično i tada ime zapravo postane parodija, da ne spominjem zlobnu djecu u školi koja gnjave dotičnu. Jednom sam upoznala ženu koja se zove Vesela, no vjerujte mi da tako depresivnu osobu nisam dugo vidjela, i tu zapravo vidimo koliko ime obilježava osobu koja ju nosi, odnosno koliko ju može zapravo unesrećiti. Još je jedan izazov dati djetetu strano ime koje nije u duhu hrvatskog jezika pa se rodi Mary Jane s klasičnim hrvatskim prezimenom što doista zvuči neobično. Recite mi kako biste objasnili maloj Mary Jane da mora baš ovako pisati svoje ime no izgovarati ga „Meri Đejn“? Tu su i imena „dva u jedan“, no za razliku od Ana Marije ili ipak Ane Marije, može se raditi o dva sasvim različita imena pa se tako srećemo s Ninom Kristinom, Vanjom Svjetlanom i slično. Nadajmo se da „dvoimene“ osobe neće još imati dva prezimena jer će doista potrajati dok se potpišu, zar ne? Često je odabir imena zapravo „borba“ dvaju obitelji, jer tatina obitelj želi malog Jozu, a mamina bi voljela Marka, pa je za odabir imena doista ponekad potrebno imati čelične živce i pregršt dobre volje. Najviše mi se sviđa ideja da treba pričekati da se beba rodi i kad ju pogledate znat ćete jednostavno koje joj ime dati. Kako ste vi odabrali ime svom djetetu? Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Jan 01, 2013 3:27 pm | |
| Prvo ja drugo ona, fair play :329340: |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Jan 01, 2013 3:37 pm | |
| Neki se pri tome vode tradicijom. Radi li se o tradicionalnoj obitelji gdje se ime zapravo prenosi s koljena na koljeno, onda se od vas očekuje da djetetu date ime po djedu ili baki. Ponekad je to ljudima smiješno, no nekada je to bila zapravo obaveza, a taj se običaj u nekim krajevima Hrvatske sačuvao i do danas...nisu to obichaji samo u Hrvatskoj vec i diljem bivshe Juge...lichno,niko me nije ni primoravao ni molio da dam deci imena po pretcima ali mi oba sina nose imena svojih dedova....a snaja dade cerkama imena po bakama..ne mogu reci da nisam ponosna shto mi se unuka zove isto kao i ja | |
| | | Gost Gost
| | | | Zana
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Jan 01, 2013 4:44 pm | |
| - John Doe ::
- ... ime iz '90-ih... umesto Srboljub, dali detetu ime Hrvomrz... jebiga...
uzas i katastrova..jad i beda..shta drugo reci | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Jan 01, 2013 4:53 pm | |
| Kod mene prva dobila ime Karmen,jer mi se svidjalo to ime,iako je moj otac,kad ju je vidio komentarisao,ime crne zene si dala plavom djetetu...ali i danas mi se svidja najvise to ime i nisam se pokajal,a i curi mojoj se svidja,po nasem adetu,Carmen je Karmen i tako Vuk rece,pisi kao sto govoris...e ona je sad ponosna sto je medju svomim imenjakinjama jedina Karmen..a sve ostale su Carmen.
Druga cura je bila iznenadjenje...ja sam imala musko ime....bilo to gore neg fudbaler u stomaku,pa nisam se dvoumila da je musko...e kad tako ispade,velim muzu ti biraj...a on prepusti svojoj mami....e rekoh,neka je i bez imena,ali Verica nece biti...tako 20-ti dan,muz donese papire,pa upita,hoces li potpisati Kristina...kako da ne potpisem,kad sam rekla nek je i Djubrida,potpisujem,samo ne Verica.
Tako ostade moja Kristina koju od tada zazvah Tina i do danas ona je moja Tinci. Treca beba se nekako napravi u neznanju...u cijeloj nasoj frki...trebalo se boriti za opstanak...grlom u jagode. Andreas nam pomogao i finansirao izlaz,ulaz,smjestaj u CH...a tada,sisa-golisa,obecah,bude li sin,imace tvoje ime i sad imam predivnog sina Andreasa,koji je svima samo Andi. | |
| | | Zana
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Jan 01, 2013 4:55 pm | |
- Kod mene prva dobila ime Karmen,jer mi se svidjalo to ime,iako je moj otac,kad ju je vidio komentarisao,ime crne zene si dala plavom djetetu...ali i danas mi se svidja najvise to ime i nisam se pokajal,a i curi mojoj se svidja,po nasem adetu,Carmen je Karmen i tako Vuk rece,pisi kao sto govoris...e ona je sad ponosna sto je medju svomim imenjakinjama jedina Karmen..a sve ostale su Carmen.
Druga cura je bila iznenadjenje...ja sam imala musko ime....bilo to gore neg fudbaler u stomaku,pa nisam se dvoumila da je musko...e kad tako ispade,velim muzu ti biraj...a on prepusti svojoj mami....e rekoh,neka je i bez imena,ali Verica nece biti...tako 20-ti dan,muz donese papire,pa upita,hoces li potpisati Kristina...kako da ne potpisem,kad sam rekla nek je i Djubrida,potpisujem,samo ne Verica.
Tako ostade moja Kristina koju od tada zazvah Tina i do danas ona je moja Tinci. Treca beba se nekako napravi u neznanju...u cijeloj nasoj frki...trebalo se boriti za opstanak...grlom u jagode. Andreas nam pomogao i finansirao izlaz,ulaz,smjestaj u CH...a tada,sisa-golisa,obecah,bude li sin,imace tvoje ime i sad imam predivnog sina Andreasa,koji je svima samo Andi. ..chek a zashto ne Verica? :rlol: | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Uto Jan 01, 2013 4:56 pm | |
| Aj pogodi :rlol: Nije uopste ruzno ime....et tako | |
| | | Gost Gost
| | | | Zana
| | | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Čet Mar 07, 2013 7:50 pm | |
| Sina Džihada poslala u školu u majici sa natpisom "Ja sam bomba" (FOTO) Francuskinja Buhra Bagur priznala je pred sudom da potez smatra "netaktičnim", ali je insistirala na tome da nije želela nikoga da provocira, već samo da obeleži sinovljev rođendan 11. septembra [You must be registered and logged in to see this image.]Foto: thesun.co.uk U južnoj Francuskoj je jedna od majki morala da se brani pred sudom jer je obukla trogodišnjem sinu majicu na kojoj je pisalo “Ja sam bomba” i “Rođen 11. septembra”. Buhra Bagur (35) našla se pred sudom u Avinjonu zbog optužbi za branjenje terorizma, jer je svog sina Džihada poslala u školu sa majicom na kojoj su se nalazili ti natpisi. Presuda vezana za taj slučaj očekuje se 10. aprila. Bagurova je priznala pred sudom da potez smatra “netaktičnim”, ali je insistirala na tome da nije želela nikoga da provocira, već samo da obeleži sinovljev rođendan 11. septembra. Pritom je dodala i da nije nameravala da upućuje na napade na SAD koji su se desili 11. septembra 2001. godine.S optužbama se suočava i Buhrin brat, Zejad Bagur, koji je kupio Džihadu majicu. Tužioci kažu da nema sumnje u značenje majice.- Ko može da tvrdi da to nije direktno i skandalozno pozivanje na terorizam? – rekao je tužilac Olivije Kuvinjon na sudu. Bratu i sestri Bagur preti kazna od pet godina zatvora i novčana kazna od 45.000 evra. | |
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? Čet Maj 02, 2013 8:57 am | |
| Novozelandske vlasti su objavile listu zakonom zabranjenih imena koja su roditelji želeli da daju svojoj deci, a koja su neretko neobična, pa čak i uvredljiva.
Na listi od 77 zabranjenih imena, našla su se i imena: Lucifer, Mafia No Fear (mafija bez straha), Anal, 4Real, V8, Kraljica Viktorija. Neki roditelji, naročito oni sa više dece, pojednostavljivali su izbor imena nazivajući dete Drugi, Treći ili Peti, prenela je "Raša tudej".
Najčešće zabranjeno ime je Džastis (pravda) - koje je od 2001. godine odbijeno čak 62 puta.
Takođe se zabranjuju imena koja mogu biti deo službenog naziva, kao što su King (kralj), Djuk (vojvoda) ili Princes (princeza).
Novi zakon zabranjuje korišćenje brojeva u imenu, imena poznatih ličnosti, reči ili fraza koje izazivaju uvredljive asocijacije. Takođe, zabranjeno je da se ime deli kosom crtom.
Sud je 2008. godine oduzeo od roditelja devojčicu po imenu Talula li se Hula, sve dok nisu pristali da njihovoj ćerki promene ime.
Jedan par je pokušao da sina nazove 4real, a kada je njihov zahtev odbijen, oni su ga nazvali Supermen.
Prema zvaničnim statističkim podacima iz Ministarstva Novog Zelanda, od imena za dečaka u 2012. najpopularnija su bila imena Džek, Vilijam i Oliver, a među imenima za devojčice Olivija, Sofija i Emili. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: IZBOR IMENA za dete ? | |
| |
| | | | IZBOR IMENA za dete ? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 282 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 1 Skrivenih i 281 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSDanas u 2:14 pm od Stormic » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11633 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Stormic
Naši korisnici su poslali ukupno 526292 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|