Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Poezija - ljubav Pet Nov 16, 2007 11:30 am
First topic message reminder :
Ceznem da me dodirom poneses do ivice neba, gde sve prestaje. Ceznem da osluskujemo vetrove u liscu i prve korake mlade gazele. Budi ONA u mom bicu, koracaj tiho da ne probudis oluje uspavane dugim cutanjem. Poravnaj poleglu travu, uzdrhtalu na prve stope. Otvori mi oci poljupcem i ucini da se ne plasim, ne drhtim od nepoznate munje koja ce mi probiti srce. Osluskuj moje disanje kao govor brezovih suma i sapni mi da si staza na koju slobodno mogu da zalutam. Otmi mi misli o prolaznosti, o gubicima i ocaju. Zgrabi me kao barku i odnesi na pucinu, daleko.... da u zagrljaju tvojih talasa osetim svu tezinu neba pod zvezdama.
Autor
Poruka
Storm_z
Datum upisa : 07.02.2008
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Maj 23, 2008 8:01 pm
TEODORA BOJOVIC & NIGHT SHIFT - DAJ MI SNAGE
Pokusam nekad da zaustavim vreme Dohvatim minut da me saceka Prestajem brzo da izgovram rec Pretvaram bes u novi okrsaj Pokusam nekad ali sakrijem lice Ne vidis koji strah me proganja Ostajem jaka dignute glave Ne vidis da sam te zavolela
Ja bojim se da gubim te I znam
I daj mi daj mi sad snage Daj mi i samo ovaj put Da opet ne odustanem I daj mi daj mi sad odgovor daj mi Da li to mozes ti
Pokusam nekad da razumem Reci koje ne izgovoris Da izdrzim, da progutam Vatru koju zapalis Pokusam nekad da setim se slike Koja bledi od kajanja Okrenem list poslednji put Izdahnem bes i udahnem snagu
Ja bojim se da gubim te Jer znam
I daj mi daj mi sad snage Daj mi i samo ovaj put Da opet ne odustanem I daj mi daj mi Sad odgovor daj mi Da li to mozes ti
Telom me prizivas Pogled tvoj znam Recima odbijas Da li znas Da li znas
I daj mi daj mi sad snage Daj mi da opet ne odustanem I daj mi daj mi Sad odgovor daj mi Da li to mozes ti
I daj mi sad snage Daj mi da opet ne odustanem...
slatkicass Frumos si de foc
Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Maj 30, 2008 11:02 pm
SVETIONIK
Znaš li trenutak kada se more propinje do neba i kada ga munje pretvaraju u talase
Znaš li trenutak kada talasi svoju snagu rasipaju o tvrdu stenovitu obalu i pretvaraju je u pesak
Znaš li trenutak kada ljubav postaje bol i pretvara se u večnost ostajući skrivena u tajni jednog svetionika
Znaš li trenutak kada ljubav postaje radost i pretvara se sjaj žarulje koja se nikada ne gasi.
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Maj 31, 2008 10:55 pm
Samo za...
Sad kad sam tu daleko od njega… Shvaćam da one reči koje sam govorila… Nisu imale smisla… Jer znala sam…uvek sam ga volela… Volela sam i volet ću…. Bez njegovog poljupca umreti neću… Shvatit će možda i on da ga nijedna neće voleti kao ja… Bojim se da ne zavolim drugog… Jer se moje srce ne bi moglo nositi sa takvom tugom… Bojim se da ga ne bi mogla gledati sa drugom… Šta mi vredi što sada ovo pišem… Kad on ne shvaća da za njega dišem…. Dišem za njega i nikog drugog…
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Jun 03, 2008 9:44 pm
Tu sam zbog tebe, da zajedno dotičemo i nebo i zvezde, da spavamo na oblacima ljubavi, pevamo naše pesme, smehom rasterujemo ono što ne želimo da nam odnese sreću. Oči tvoje su moje ogledalo, sjajim se u njima... prija mi to, okupaj me tim zlatom, obavij me rukama, drži me uza se, zauvek i dalje od toga. Ne poznajem granice, kao ni moje srce ni moj um, sedinili su se, kao ti i ja, jedno smo dok spavamo na oblacima ljubavi.... [You must be registered and logged in to see this image.]
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jun 05, 2008 5:54 pm
Koliko je srece u casima ovim, Kad se mjesec radja na plavoj visini, Kada slavuj pjeva negdje u daljini I razgara srce plamenima novim!
Ovdje drvlje staro duge sjenke baca, U nasoj rijeci brdo se ogleda; Dodji, jer mi srce vise mira ne da – Ja sam zedan, draga, tvojih poljubaca.
Ne moli se, tamo, pred ikonom starom! Ovdje, u slobodi, pred nebom – oltarom, Sa koga nam Gospod o milosti zbori,
Dodji da zajedno molimo nas dvoje: Ja cu sve da ljubim, oci, usne tvoje, A ti strepi, drsci i sa mnom izgori.
Aleksa Santic
Silvy Frumos si de foc
Datum upisa : 11.10.2007
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jun 08, 2008 6:48 pm
Osmeh si mi vratio na lice, Sve si mi rekao pogledom svojim. Uvek si stajao negde sa strane, A ja sam te zvala anđelom svojim.
Zauzeo si posebno mesto u mom srcu, Pažljivo sam slušala i sledila sve upute tvoje. Ti, tako topao, nežan, drag, čuvao si me I sinoć naterao da ponovo zadrhti srce moje.
Nevažno mi je šta će drugi reći o svemu, Uvek si bio uz mene, kad mi je teško bilo. Znao si za svaku moju tugu, radost i setu I uvek si me znao uzeti nežno u svoje krilo.
Tešio si me, snagu mi davao, uz mene bio, Tvoja ruka je uvek bila u blizini, spemna. A ja sam mislila, samo me prijateljem smatraš I šta bih ja mogla od tebe tražiti, kao žena.
Priznao si mi, priznaću i ja tebi, značiš mi puno, Neka se razvija, raste, neka sve kaže vreme. Pružam ti ruku, idemo zajedno, u budućnost, Ne znamo šta nas čeka, ali sam ja uz tebe i ti uz mene. [You must be registered and logged in to see this image.]
slatkicass Frumos si de foc
Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jun 11, 2008 11:30 pm
Godina : 48 Location : Bor Datum upisa : 11.10.2007
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Sep 05, 2008 6:59 pm
TEBI, SAMO TEBI Negde, tamo daleko, živiš ti, ti kome sam otvorila vrata svoga srca, ranjenog, napaćenog, da u njega doneseš sunce. Hvala ti, što si to znao prepoznati.
Zaista, u pustinji mog života ti postade oaza, u mojim venama unese život, koji sam tako dugo čekala. Kada sam mislila da će tama mojih dana postati normalna stvar, ti donese svetlo i pokaza mi put kojim trebam ići. A to je put do tvoga srca.
Dugo smo se tražili u moru krivih ljubavi, neistine, boli i tuge. Sam Bog nas je spojio i pomogao da krenemo jedno ka drugom, raširenih ruku, ustreptalih srca, spremni za novi početak.
U svim svojim molitvama tražila sam samo malo sreće, malo sjaja u ovim mojim tužnim očima, malo osmeha na usnama, toplinu u duši, tražila sam iskrenu ljubav. Bog mi usliši molitve. Oboje smo ranjene duše i stoga se razumemo.
Postao si misao svake moje minute, minuta svakog sata, postao si moja svetla tačka na horizontu nade. Prelepo je buditi se sa osmehom na usnama, jer znam da tamo daleko postojiš i dišeš ti.
Ti jednostavno govoriš ono što ja mislim, tačno znam što hoćeš reći, ti si moje drugo ja. To još nikada nisam doživela. Hvala ti što mi vraćaš veru u ljubav, u sreću, veru u sve. Bez tebe bih opet pala na dno.
Zato, tebi - samo tebi, posvećujem ovaj post, jer ti moram reći ono što mi na srcu leži. Znaj da mi spavaš u snovima, da se jutrom budim misleći na tebe, zaslužuješ ti to, čak i više.
Povedi me stazama ljubavi, pokaži mi šta je to sreća, nauči me ponovo vo;eti. Ja ću ti zauzvrat dati sebe, srce na dlanu, sebe ovakvu kakva jesam. Tebi, samo tebi, želim biti sve....Ti meni hoćeš u to sam sigurna...
Na ljubav sam oduvek gledala kao na nešto daleko .... Kažu da svako ima svoju drugu, bolju polovinu barem bi trebao imati. Ja je tada nisam imala na pomolu imala sam umesto nje prazno mesto u srcu. Uz svu tu tugu nisam htela odustati, imala sam nadu i veru u ljubav jer sam znala da tamo negde.... Postojiš ti koga isto parti samoća i želja da bude voljen. Bilo je samo pitanje vremena Kada će se naše sudbine sresti kada ćemo zajedno nastaviti put kroz našu tada uobičajenu svakodnevnicu, kada ćemo svaki dan činiti lepim... Večnost... malom ćemo se veseliti i svaki dan zahvaliti danu kad su se naše oči prvi puta pogledale .... Sada...nakon nekog vremena sedim i razmišljam da li je ovo java?! Ili sanjam?! .... Shvatila sam -to je to Napokon osećam, ti si upotpunio ono moje prazno mesto u srcu Konačno sam potpuna, cela ... I sad tek znam ovo je stvarnost... jer sa tobom kao ni sa kim budna sanjam
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Nov 15, 2008 1:43 am
Da,samo za njega u ovom trenutku disem,postojim samo za njega -sjedim i pisem nadam se da sam mu tako blize vjerujem da ce moje misli doci do njega iako je daljina ogromna, nepremostiva,ponekad avetinjska, vjerujem da me moze cuti mozda uzdahne u snu,mozda osjeti osjeti moju toplinu na svome obrazu noci,pokloni mu jednu zvijezdu, onu treperavu,onu sto nosi moje ime.................
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Nov 22, 2008 12:46 am
Sta da mu napisem on zna bez i jedne rijeci zasto da pisem kad nisam vicna stihovima ako me pogleda znace sta hocu,sta zelim samo da me nadje i pogleda u oci... on zna da je govor ociju jedini iskreni jedini bez vela,bez sminke jedini pravi.........
Slovenska
Datum upisa : 05.01.2008
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Nov 26, 2008 3:23 pm
TRAGOVI
Trazim te u neznosti slucajnih dodira, govoru istine iskrenih pogleda, u neizgovorenim istinama i lazima, zapretenim ocajem grehova nedozvoljenog voljenja.
Slovenska
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Dec 15, 2008 3:48 pm
NIKO KAO TI
Ti mi cinis krasne stvari, Ti me cinis sretnom, I kad mi lose krene ti si tu, Uvijek kraj mene Od kada su igre grube lijepo je znati, Da covijek ima nekog kao ti, Na svojoj strani Kao ti, kao ti, kao ti Ti znas da ja nisam od velikih rijeci, Ono sto osjecam tesko je reci, Ipak zelim da znate - volim vas Kao ti, kao ti, kao ti Ja nisam od jucer, imam dosta iza sebe Al' ni jedan prije znacilo mi nije. Kao ti, kao ti, kao ti
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Dec 19, 2008 5:24 pm
Crvena Jabuka - Stizu me sjecanja
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 04, 2009 9:42 pm
Čitaj me dušom, Ne riječima sa usana. Onako, između redova, I sve ćeš tada znati. Ako ti se ponekad učini Kako sam drugačija nego inače, Čitaj me srcem I nećeš pogriješiti. Jer svaki će ti odbljesak oka Reći pravu istinu, A svaki drhtaj tijela Tu istinu potvrditi. Čitaj me očima, Vatrom u sebi, Ognjem strasti Raspaljenim u nama. I miluj me pogledom Do iskrenja zvijezda, Što nas u savršenstvo Bezvremenosti nose.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jan 15, 2009 8:51 pm
Osjetis li? Cujes li me? Predosjecas li? Kraj tebe sam,a znas li zasto? Vidjeh te na slici da bas na toj slici koju nisi meni poklonio. Iako mislim o tebi ,cesto te ne mogu osjetiti a sad,osjetim toplinu sa slike koja nije moja u takvim toplim trenucima te volim ali zaista volim,i snazno cekam tvoj zagrljaj a onda kad nestane te carolije kad poklopim rukama lice i nestane topline sa slike sta onda.........osjetim,pada inje na pogled smrzava se misao u eteru,jer nema te.... za mene nije slika,za mene nisi ti... a tako je topla,tako mi treba,tako ju zelim da je moja.
Silvy Frumos si de foc
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Feb 08, 2009 1:39 am
LJubav je kada me jutrom budiš, rasipajuči poljupce kao jutro rosne kapi
LJubav je kada mi jutrom kavu u krevet nosiš i kada sunce prozor obasja, kad nestane tama
LJubav je kada kapljice vina prosipaš po nagom, napetom tijelu
LJubav je kad te na klizanju gledam, noge ti klecaju, padas,a ja urlam od smijeha
LJubav je kad te na vrijeme kuči nema, a ja često na prozor gledam i pitam se di lutaaš i zašto te nema ali kad kući dođeš živ i zdrav srce ko loptica skače
LJubav je kad gledam , kako zidove gletaš
LJubav je kada se na zidarske, lojtre penjem i na vrh po poljubac skačem
LJubav je kada mi suze brišeš i pričaš mi smiješne priče a na obraze mi osmijeh rišeš
LJubav smo ti i ja ljubav su mora ljubav kada skupa šečemo psa ljubav je kad me na vlak pratiš, grleči me do bola....
:zvezde 1:
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Ljubav postaje ljubav Kad te natjera da plačeš Ljubav postaje ljubav Kad možeš prstom da je dotakneš Ljubav postaje ljubav Kad te natjera da patiš Ljubav postaje ljubav Kad cijelu noć ne zaspiš Ljubav postaje ljubav Kad je niko ne shvata Ljubav postaje ljubav Kad je ludilo hvata Ljubav postaje ljubav Kad pred njom zbunjen stojiš Ljubav postaje ljubav Kad i dok mrziš zavoliš Ljubav postaje ljubav Kad počne da te prezire Ljubav postaje ljubav Kad sve ostalo umire Ljubav postaje ljubav Kad vidiš kako drhti od straha Ljubav postaje ljubav Kad te ostavlja bez daha Ljubav postaje ljubav Kada ti pravi pakosti A ipak ti nju Moliš da ti oprosti Ljubav postaje ljubav Kad jeste i nije srećna Ljubav postaje ljubav Kad shvatiš da nije vječna Ljubav postaje ljubav Kad je na sve spremna Ljubav postaje ljubav Kad ničeg drugog nema :zvezde 5:
Silvy Frumos si de foc
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Maj 10, 2009 11:43 am
..........ti si poslednji na ovom svetu koga bih izdala .....
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Maj 13, 2009 5:57 pm
Srce te je voljelo... Noćas me ostavljaš u tami suzi prepuštaš me bolu kao najdražoj druzi. Zar si ti me volio? ostavljaš mene koju si do dna srca i još snažnije bolio... A ostavljaš me kao praznu čašu iz koje je netko na eks sve popio, zar možeš tražit nov život ako si upravo moj zgazio... Tužno je i ova duša i ovo srce samo zato što je davalo a nije primalo što je patilo a šutjelo i što iako je kao smrtna rana boljelo, ipak te je voljelo, voljelo.
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jun 04, 2009 3:01 pm
ostani...
ostani , noćas ne idi sve svoje želje mi pokloni budi tu da zajedno ljubimo zoru budi tu u mome naručju pusti da nježnost prospem po tebi pusti da te volim onako kako samo ja znam
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jun 04, 2009 3:03 pm
noćas...
noćas ću ljubavlju pisati sve želje ti izreći ,sve tajne ti odati ljubiti te svakim svojim stihom , svakom svojom rimom noćas duša tebe diše , tebe ćuti grli te i ljubi i za tobom silno žudi jer ti si moje najmilije...
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jun 04, 2009 3:20 pm
KAD JEDNOG DANA PRISJETIM SE SVEGA
Kad jednog dana prisjetim se svega i svome srcu tiho kažem "spavaj, uzalud je bilo" pod svjetiljkom i pahuljama snijega ja bit ću sama, sve će biti mirno
I neću znati što se samnom zbiva prolazit će neki ljudi kraj mene kao da me nema I neću znati što se samnom zbiva prolazit će neki ljudi kraj mene kao da me nema
I čitav život bit će mi na dlanu svi susreti, sva obećanja, tako mnogo mi smo htjeli i samo pjesmu čujem dobro znanu mi djetinjstvo smo naše u snu sreli
Bar da mi kaže gdje da pomoć tražim u kasnoj noći ovaj stranac koji odlazi bez riječi Bar da mi kaže gdje da pomoć tražim u kasnoj noći ovaj stranac koji odlazi bez riječi
A ide svome kraju ova zima i blijeda zora već je blizu, u daljini grad se budi, ja moram dalje - uvijek nade ima, dok pokraj nas su prijatelji, ljudi
Jer tako malo zapravo nam treba cvijet na stolu, topla soba i predah poslije duga puta Jer tako malo zapravo nam treba cvijet na stolu, topla soba i predah poslije duga puta
Kad jednog dana prisjetim se svega i začudim se svome licu što promijenilo se nije, kad pomislim na ono što nas čeka i što se negdje u daljini krije
Tko će mi u tom času snage dati, sam je čovjek kao slamka što oluje nose Tko će mi u tom času snage dati, sam je čovjek kao slamka što oluje nose
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Jun 09, 2009 12:45 pm
Kao Rijeka
Kao rjeka teče ljubav moja teče ušću svom, teče srcu tvom da se u njeg topla ljubav slije tiho da ti šapne moje naj milije.
Moja ljubav teče baš ko rjeka da li tvoje srce na nju čeka da li nekad tvoje srce zadrhti da,l na mene barem pomisli.
Kad u srce ljubav slije se svojom vatrom njega zagrije srce tada zadrhti, brže zakuca jer je ljubav toplija, toplija od sunca.
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Jun 09, 2009 12:52 pm
Što je ljubav...
Ljubav je najljepši osjećaj na ovom svijetu! Ljubav može biti lijepa poput raja, ali može i boljeti poput pakla! Lako se zaljubiti, al je li to stvarno ljubav? Ljubav traži žrtvovanje i ona osoba koje se ne usuđuje žrtvovati za ljubav, zapravo se nema pravo zaljubiti! Voljeti nekoga jest poštovati i brinuti se bez obzira na prepreke ili ograničenja. Što više volite , ta ljubav će vam više biti uzvraćena. Ljubav je strpljiva , nije ljubomorna ili pak arogantna, ohola... Ljubav se treba poštovati jer ljubav je kao jedna rijeka koja nikad ne može presušiti! Ako je to stvarna ljubav , ona nikad ne prestaje, nikad ne može nestati... Ljubav ne može imati zrno zla, ne može biti okrutna, ona je jedina iskrena... bez predrasuda, čista, lijepa.... Uvijek štiti, uvijek vjeruje, uvijek se nada ... nikad ne umire... Ljubav nikada ne smijemo očekivati... ljubav je davanje... a što je to što trebamo davati...? - to je sve....
O ljubavi se mogu knjige pisati , al istina je , po meni , i najbolja definicija : ˝Prava ljubav je poput nevidljivog duha , svatko o njoj govori , al malo tko ju je vidio ... i ona je jednostavno sve ..(jer ljubav je nešto što ne možemo vidjeti, okusiti, čuti ili mirisati... to je najiskreniji i najljepši osjećaj i srca koji ga osjete ... to je sve za njih....
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Jun 09, 2009 12:54 pm
Crveno budi u meni ljubav...
S crvenilom cvjetova nadolazi osjećaj. Toplo mi je oko srca. Crvenilo budi u meni ljubav. Ljubav širi srce i ispunja ga radošću. Crveni cvjetovi mi govore: «Sposoban si ljubiti. Ti možeš iskusiti ljubav. Ljubav čini tvoj život vrijednim. U tebi je ljubav. Moraš samo u nju vjerovati.» Priroda je slika Isusova uskrsnuća u kojemu je Ljubav pobijedila smrt. Gledam crvenilo cvijeća i dopuštam da me u njemu dodirne ljubav koja u meni počiva, da se opet i opet nanovo probudi.
Storm_z
Godina : 55 Location : Olujna polja Datum upisa : 07.02.2008
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Avg 21, 2009 12:23 am
samo za njega...
Želim te sad tu...želim te u svakom svom snu... Želim ponovno ljubiti usne tvoje...usne koje su nekada bile moje... Želim te samo za sebe...za druge mi se je.. Želim da tvoje srce kuca za srce moje... kao što moje srce kuca za srce tvoje... Želim ti reći da mi se srce nada... da češ me voljeti nekada kao ja tebe sada...
Želim te kraj sebe jer te sanjam noćima... Želim te kraj sebe jer ludim za tvojim smeđim očima... Želim te kraj sebe jer si ti moj zrak... Želim te kraj sebe jer me strah kad padne mrak... Želim te kraj sebe jer si ti gospodar moga sna... Želim te kraj sebe jer si ti taj koji me uzdiže s dna... Želim te kraj sebe jer nemam više snage da se za tvoju ljubav borim... Želim te kraj sebe jer si ti taj kojega volim...
Opet zbog njega patim, al sve ću da mu vratim... Misli da ga ne volim više, ali moje srce ne može da ga izbriše... Opet mi zbog njega duša vene i ostaju mi samo uspomene... Suze će iz mojih očiju teči, al što osjećam neću mu reći... I dalje ću zbog njega plakati noćima i skrivati suze u svojim zelenim očima...
Suze mi na licu teku jer on grli drugu neku... Uopće mi nije lako, al nažalost je tako... Srce ga moje voli, pa me sve od tuge boli... Kada ga vidim s nekom drugom, duša mi je začinjena tugom... Smijem se da nitko ne shvati koliko moje srce pati...
Što ako sutrašnji dan nikada ne dođe?! Što ako mi život bez njega prođe?! Dali će on ikada znati, da sam mu svoju ljubav htjela dati?! Dali će mu ikada na pamet doći da sam kroz boli morala sam proći?! Dali će mu napokon biti jasno da ga volim, il da vičem glasno?! Dali će ikada znati koliko ga moje srce voli?! Ili će to saznati tek kada umrem od boli?!
Slobodna sam kao ptica jer je on bio varalica... Bio je lažov i gad, al unatoč tomu volim ga i sad... I dok mene suze na licu peku ona grli drugu neku... Dok mene srce boli on drugoj govori da je voli... Sve će mu se to vratiti i on će jednoga dana zamnom patiti... Al ja ću i dalje hodati sa smješkom i ponosno mu reći da ga smatram svojom najvećom greškom....
Bilo je savršeno sve dok nije otišao od mene... Od tada ne spavam noću, uopće neznam što hoću... Suze mi niz lice teku, a uspomene na njega me peku... Srce me k njemu vuče iako naša ljubav odavno puče... Ja nisam od onih što za ljubav mole, ali sam od onih što uzalud vole!!!
daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
Naslov: Najlepsi ljubavni stihovi..... Čet Dec 17, 2009 1:26 am
Kada mi nedostajes Mislim tudje misli Kradem svoje vreme Provlacim ga Izmedju oblaka, snova, Daljine i snega... Kada pozelim Da ti nedostajem Odsanjam pesmu Zatvorim oci I na kaldrmi zamislim Cvet beli. Kada te nema Jer tako hocu Zaledim osmeh U sebi kazem ime Udahnem duboko I pomislim Tako mi nedostajes...
daca
Naslov: Ljubavna poezija..... Čet Dec 17, 2009 1:32 am
Nemoj da odeš
Nemoj da odeš
I da me ostaviš
Tako lako preboliš
I da me zaboraviš.
Previše bolno bit će to
Neizdrživo i nezaboravno.
Prestati voljet' te neću čak ni tada,
Pa neka me žali i pola grada.
Sve što smo prošli,
Zaboravit' se ne može lako.
Volim te i voljeću te,
Pa makar i umrla tako.
Mnogo si me promjenio
I život mi izmjenio,
Srce probudio
I dušu oslobodio.
Želim da vječno budeš uz mene
Da nam duša zajedno vene,
Snove da ostvarimo
I da vječno našu ljubav zadržimo.
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Dec 17, 2009 1:34 am
Povescu te tamo gde vodim sve svoje snove
Kada me ceznje lome i dusom uzdasi zaplove
Tamo gde vreme stoji i samo vetrovi strasti huje
Gde miris palmi more donosi i zalazak sunca se cuje
Povescu te na zvezdu najsjaniju u nama
Kada u nenoj svetlosti nestane trag za nama
Tamo gde se nemiri hrane rosom uzdrhtalih tela
Gde su cula strascu opijena u igrama leptira bela
Povescu te kada mi osetis dusu u svojoj dusi
Kada se i poslednji oblak koji nas razdvaja srusi
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Dec 17, 2009 1:34 am
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Dec 17, 2009 1:36 am
Budan, sanjam te...
Ležim.. Odmaram Oči.. Lagano Drijemam.. Pišem ti Kako tonem.. U misli Dolaziš mi.. Gledam te.. Očima Putujem Tijelom tvojim.. Struji.. Čežnja U meni.. Javlja se.. Za tijelom Tvojim..
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Dec 17, 2009 1:37 am
Smiješak
Cvijetak se meni nasmiješio i očaran sam bio, tek što se pogled s pogledom sreo već sam se zaljubio. Zaljubio sam se tako, da jače ljubiti nije moguće. Kako li može toliko ljubavi stati u jedno srce? Sad evo stojim pred ljepotom – i čemu da se nadam? Ko putnik na putu, pod olujom, i čemu da se nadam?
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Dec 17, 2009 1:39 am
kapi kiše…
na prozoru su kapi kiše… sve ih je… više…i više… jesi li kad promatrala… kapi kiše…kako ih ima… sve više…i više… na prozoru…su kapi kiše… koje klize… sve više…i više… kapi kiše… stapaju se…jedna u drugu… sve više…i više… kapi kiše…
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Dec 17, 2009 1:39 am
Srećo moja
srećo moja kad bi bili zajedno noćas noćas, ostadoh bez teksta jer ti si prišla mi prišla mi srcem tvojim srcem tvojim diraš me srcem mojim diram te jedina moja prilazim ti raširenih ruku dođi mi vesela i sretna budi u mom zagrljaju zauvijek
laku noć*
šaren buket pusa šalje ti tvoj *
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Dec 17, 2009 1:47 am
Srećo
srećo i moja malenkost ponekad ode u šetnju prije spavanja u pratnji moje ljubimice na četiri noge.. šećemo.. šećemo tako mi ona pogledom prema zemlji ja pogledom prema zvijezdama.. mislima strujim prema Tebi i zamišljam kao da si pored mene.. događa mi se da ispružim ruku sa željom da se naše ručice, prstići igraju.. srce se u takvim trenucima posebno osjeća.. osjeća se da mu je "netko" jako blizu i divno mu je..
pod istim smo nebom.. koračamo.. svaki svojom stazom..snova moja vodi k Tebi..
zlato moje.. tako sam jedne večeri kad sam se jako zagledao u zvijezde i kad me srce vodilo prema Tebi skrenuo sa puta i stao u vodu...:-) al me Tvoja ljubav vratila na pravi put..:-) tako i noćas putujem prema Tebi.. rezervirao sam kartu na najbližoj zvijezdi.. rekla je da Te poznaje i da će me odvesti do Tebe.. savršeno moje.. dolazim Ti !!..
puno mislim na Tebe nježnosti..mila..
i večeras ću rano u krevet da zagrijem Tvoju polovicu ;-) dođi mi.. da ljubim Te..srcem..cijelim..
Dok u dubini ove hladne noci, trazim tvoj sasavi lik, vidim tvoje oci,cujem snazan krik, i osecam,bez tebe necu moci...
Veche se spushta,tama me plashi, iskreno se pitam,dok razmishljam skitam, Kada ce se susreti pogledi nashi?
I onda kada u krevet trebam poci, I onda kada sklapam ochi snene, Osecam dragi nisi kraj mene, Osecam,bez tebe necu moci...
I kada potpuno utonem u san, sanjam samo tebe,oci tvoje, Te divne kristalne boje, Znam ti si moje sunce,moj razlog za novi dan
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 8:52 pm
Čeznem da ti kažem najdublje reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mi se mogla nasmejati.
Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u šali. Olako uzimam bol svoj, strahujući da bi to mogla ti učiniti.
Čeznem da ti kažem najvernije reči koje ti imam reći;
ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla posumnjati u njih. Zato ih oblačim u neistinu, i govorim suprotno onome što mislim.
Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujući da bi to mogla ti učiniti.
Čeznem da upotrebim najdragocenije reči što imam za te; ali se ne usuđujem, strahujući da mi se neće vratiti istom merom. Zato ti dajem ružna imena i hvalim se svojom surovošću. Zadajem ti bol, bojeći se da nećeš nikada saznati šta je bol.
Čeznem da sedim mirno pored tebe;ali se ne usuđujem; jer bi mi inače srce iskočilo na usta. Zato brbljam i ćaskam olako,i zatrpavam svoje srce rečima.
Grubo uzimam svoj bol, strahujući da bi to mogla ti učiniti.
Čeznem da te ostavim zauvek; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla otkriti moj kukavičluk. Zato ponosito dižem glavu i dolazim veseo u tvoje društvo. Neprekidne strele iz tvojih očiju čine da je moj bol večito svež.
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 8:55 pm
Tebi koji si mi usao pod kozu
Za jedan osmeh na licu tvom, ja dala bih sve... Za jedan poljubac sa usana tvojih, prodala bih se... Za jednu rec, za paznju, da sve sa tobom delim ja nekog slicnog tebi, pored sebe zelim.... Da mesecina slatko obasjava lice tvoje, da uz sum vetra pored reke, ja te zovem sreco moja... Da pored mene budes, ti najveca zvezda, da budes cuvar i potpora mog ljubavnog gnezda... Da tvoje reci i dela, uz mene beskrajno stoje, da se kao niko, volimo nas dvoje.... Da budes moj, moj svet i moj dom da najlepsi cvet, ti budes u svetu mom.... Zeleti je lepo i mastati strasno, al ja sve ovo, zelim reci glasno... Da svima kazem, kada me pitaju ko je... da kazem glasno, to je sreca moja.... Neka ti usne moje sapucu nezne reci. Neka ti moja ljubav sve druge rane leci... i kada ti suze, pokriju najlepse oci, ti pozovi mene, ja cu tebi doci..... Ja ti kazem ovo, jer osecam to u sebi, da najvece srce, postoji u tebi.... Ti si na livadi, bas najlepsi cvet... jer imati tebe, je imati ceo svet.......
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 8:55 pm
Nemiri u meni Kad me stegnu nemiri i zidovi blede boje, kao da divlji vetrovi nose sve ono sto je moje, to jedino ti umes da osetis, i jedino ti, mogao bi sve da promenis...
Kad me slome porazi i tuga sto me uvek ceka, neka me svi zaborave, niko mi drugi ne treba, to jedini ti mozes da osetis...
Samo da si tu da me zagrlis, samo da si tu da stobom se budim, samo da si tu da me izlecis, samo da si tu da skroz ne poludim, Samo, samo da si tuu...
__________________ Siamo angeli caduti, con un'ala sola, e non possiamo volare se non restando abbracciati
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 9:22 pm
Razbojnice,
vrati mi moje srce,
sto si ga ukrao
one noci
kada nisam pazljiva bila...
Razbojnice,
ono je sve sto imam,
jer vec si mi slomio krila,
pa vise ne mogu
poleteti ka suncu;
zato je sve sto imam
skriveno u mom srcu...
Razbojnice!
Smiluj se na moju bol,
sve sto sam imala,
sada je pripalo njoj...
Ili je njeno
oduvek i bilo...
Razbojnice,
vrati mi moje srce,
kada te lepo molim!
Razbojnice!
Vrati ga!
Da prestanem
da te volim....
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 9:23 pm
Sve
Sto imam
Poklonicu tebi
Ne gledaj
S prezirom
I nije tako malo
Pjesme
U bolu
Nenapisane
Rijeci
U strahu
Nerecene
Ljubavi
Zbog tebe
Izgubljene
Uzmi
I nemoj
Malo da ti bude
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 9:24 pm
Soba miriše na ruže
Dah jeseni na mome prozoru
Pitam se mislima gde si
Želim da osetim tvoj dah
Pitam se da li mi nedostaješ
Da li želim da se vratiš
Da li stvarno nešto osećam
Ili su to odjeci davnih osećanja
Nekih davno odsanjanih snova
U mraku moga srca
Misleći na andjele patnje i bola
Što hodahu mojim mislima
Nekada davno
Dok sam još krvi imala
U svojim snovima
U svojim venama
Probudim se i vidim
Ležiš tu kraj mene
Licem okrenut ka zidu
Blago otvorenih usana
Sanjaš heroje i zmajeve
A ne znaš
Da i ti si zmaj-vitez
Davno usnuo
Na mome ramenu
Dok jos bila sam živa
I moć da volim sam imala
Čuvala te od smrti
Od otrova zlih duhova
Da li je sve to odavno nestalo?
Sanjamo neodsanjane snove
Odjeke davnih života
Magije davnih ljubavi
Mrtvi za danas
Legende za sutra
Vrati se da proživim sa tobom
Poslednje dane svoje smrti
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 9:26 pm
ona stoji na mojim ocnim kapcima
i njene kose zamrsene su u mojima,
njeno telo ima oblik mojih ruku,
ona je boje mojih ociju,
ona se utapa u moju senku
kao kamen u nebo.
ona ima uvek otvorene oci
i ne dopusta mi da spavam.
njeni snovi pri punoj svetlosti
mogu sunce da ispare,
zbog njih se smejem, placem i smejem,
govorim, a nista ne kazujem.
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 9:35 pm
krila mi trebaju, Jedini, krila, plava, poput čežnje...
poput trenutaka beskrajnih koji nas dijele, poput oceana vremena koji nas razdvajaju ...
krila mi trebaju, Mili, krila, plava, poput čežnje ... da zatreperim, kad na Te pomislim ...
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 9:36 pm
Kada kreneš nošen si pomalo i ne znaš kuda i još osjecaš nepoznanice u glavi Traješ Sve dok na dostigneš ono nešto stalno I ne znaš više što je bilo Niti kako do pocetne iskre doci Obecavaš i obecavaš sebi, drugima, njemu Nikako se ne može nastaviti jer nešto opako ne štima a onda i sami znamo što sljeduje I kada kreneš, ti si vec stigao jer pocetak je samo druga strana kraja.
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Dec 26, 2009 9:39 pm
Zar je voljeti grijeh
Pada noć, vani gusta kiša lije Vjetar već, žuto lišće mete s puta Nestaje ljubav, dani su puni sjete Oprosti mi, trebam te Zar je voljeti grijeh
Ideš sam, u tišine skorih zima Stariš već, sve od žena mora vina More mi sruši, sve moje kule puste Oprosti mi, želim te Zar je voljeti grijeh
Kap po kap, dani nestali u moru Kap po kap, ja sam pobjegla od svih Izgubit ću se po svijetu, ako me ne voliš ti Pokaži meni put i nove snage daj Tužne se rađaju misli Niz lice klizi mi bol Od mora ljubavi, ostala je samo sol
Idem sam, u tišine skorih zima Starim već, sve od žena mora vine More mi sruši, sve moje kule puste Oprosti mi, želim te Zar je voljeti grijeh
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Dec 29, 2009 11:19 pm
SJAJ U TRAVI
Sada, kada ništa na svijetu ne može vratiti dane prohujalog ljeta naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati, već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti. Zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava, zaboravimo da smo se voljeli, da smo se svađali i da smo bili krivi. Požurimo, s danima i danima što ce doći, požurimo sa shvatanjima, sa svim što me odvaja od tebe. Jednom, ćeš se vratiti i ubrati cvjetove koje smo zajedno mirisali, gazili... Ali, tvoje ruke biće prekratke, a noge premorene da se vratiš. Biće kasno, možda ćemo se naći jedanput na malom vrhu života i neizrečene tajne htjeti jedno drugome da kažemo al' proći ćemo jedno kraj drugog kao stranci. Jedan skrenuti pogled biće sve što ćemo jedno drugome moći dati... Zaboraviću oči i neću posmatrati zvijezde koje me na tebe neobično podsjećaju. Ne boj se, jednom ćeš se zaljubiti al' ljubićeš zato što će te nešto na toj ženi podsjećati na mene. Ne otkrivaj svoje srce ljudima jer u njima vlada kob i egoizam! Život je borba - nastoj pobijediti. Ali ako izgubiš - ne smijes tugovati. Cilj života je ljubav - a ona traži žrtve. Bio si moje veliko proljeće, uspomena koja će dugo živjeti u budućnosti, koje ću se sjećati... Osjećaću tugu jer sam tebe voljela. Biće to ironija tuge. Nestaće sjaja u travi. Nestaće veličanstvenosti svijeta. Ostaće samo blijeda slika onoga sto je prošlo.
WILLIAM WORDSWORTH