DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Poruka - Poruka Srbima - Page 3 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
 
PrijemPORTALTražiRegistruj sePristupi

 

 Poruka Srbima

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
AutorPoruka
rouzvel
Black Magic Woman
rouzvel

Godina : 62
Location : Beograd
Datum upisa : 23.02.2010

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyUto Mar 16, 2010 5:14 pm

First topic message reminder :Istraživanje paranormalnih pojava kod muškog roda
Nazad na vrh Ići dole

AutorPoruka
promaja
Panonski lav
Panonski lav
promaja

Godina : 57
Datum upisa : 02.08.2010

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptySub Sep 29, 2012 11:59 pm

Baš to ...pročitak na nekoj temi ,nešto ni ovi iz EU (mislim koji su tamo već ohohoj)ne izjašnjavaju se baš najbolje o njoj ---ma da ,i to je Srpski inat sad ćeš ti opet ..al ti su nezadovoljni a nisu Srbi ??
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

Location : gde god da treba
Datum upisa : 09.02.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyNed Sep 30, 2012 10:03 am

ima jedna stara izreka..."nismo imali ništa, onda su došli Švabe i uzeli nam sve"....naravučenije , moramo krenuti ispočetka, poštovati druge kako bi i oni nas uvažavali, zaboraviti istorijska dešavanja...jer nas to neće osnažiti u borbi za bolje sutra..budućih pokolenja. :329340:


Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Divide10
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

Datum upisa : 24.05.2011

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 04, 2012 8:16 am

ПОРУКЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 D0bdd0b8d0bad0bed0bbd0b0-d182d0b5d181d0bbd0b0-d181d0bbd0b8d0bad0b0-d0bfd0bed180d183d0bad0b0

Како је свет огрезо у сраму и нечовечности моја Србадијо. Исписа се име Историја и лик твоју за вечност.

Исписа Господ а ја беседим да се у тами нађосте докле се пут мој не отвори да вам дарујем светлост да се разлучи свет од таме. Ја вама светлост ви Србљу моме таму. Силници који не знају за срам и човечност узеше моје радове као своје.

Али нека има Бога за оне који верују у човека и Бога. Они који нису кадри да своје ближње љубе како ће спознати пут Господњи и додворити се Богу.
Истина засветли најјаче онда кад се човек најмање нада. Зли желе да тамом се ките али остаје вечност која се ниже као бисери. Има моћи за оне што правду љубе и дело своје носе Господу на увид.

Закони мудрости не ниште лепоту но је множе.

Дужина пута лењивцу чини се за вечност не пређена.

Сунце излази и залази. Кружи вазда око Земље а опет неуморно служи човечанству.

Оно што ваља никада се не баца у отпад. Радни постижу много а тешки и немарни за све криве друге. Око чисто за све има аршина. Бити човек највећа је и најсветлија дужност. Кад испуни свој задатак што ти Господ свевишњи дарива приликом рођења небеса су ти загарантована.

Кад на небесима човек закорачи тад види колико је заиста био човек и шта се нуди на увид небеску.
Сунца има довољно за свакога земљани. Зато се радујте док имате сунца. Кад се оно скрије иза облака ми осетимо његову радост коју нам дарује. Јер тад нам бива хладно. Замислите земљани да можете до Сунца Господњег како би онда ви себичњаци делили његову снагу. Оном ко није ваше вере и расе онда нека пропада и нестаје. Кад се ваша срца откраве онда и схватите колико сте зла нанели једни другима биће касно.

Моја дела говоре колико је човек у знању мудроме користан за цео свет. Шта би било мудро да сам ја све оставио само моме роду Српском моја остварења и наредио им да се другима забрани сваки приступ испорука моја.
Има још мудраца на овоме свету. Од злих и превараната теже долазе честити до успеха. Има ли на овом белу свету још мудрих који знају да једино истина и доброта користе свима.
Знате ли да опстанак ваш на земљи зависи од нас самих.
Колико часности толико лепота. Свима треба да је јасно да опстати могу умни чистунци. Истрајавају они које воља води напред. Ко жели да уништи друге не заборавите да ће и они бити уништени. Долази вам Христос у лику човечноме да вас уједини. Ко оде устрану од мудрости ове нема радости. Дуго је Бог водио вас водама бистрим а ви идете путевима прашњавим не желећи за Господом да спознате истину и жељу његову. Болна је свака стаза растанка. Ако је човек у снази не мислите да је и у памети.
Занати су многи али је мало мајстора Богом одабрани треба да укажу пут части. Али такве људи не слушају но их исмеје руглу. После нестанка одабраних човек схвати колико је подлости остављено због малодушности духа а мало је требало да човек схвати истину за којом треба да ходи.
Човечанство је било увек близу спознаје Господње али увек одбијаше истину о настанку света и Бога. Видиоци истине Господње чине дела часна али зли одбијају истину јер не желе да буде неко изнад њих.
Бити одабран од небеса Господњих да предочим истину човечанству значи много.
Људи бивају поносни јер су одређени за нешто посебно. Но срећа одабране не узвишује но унизује. Могу много а окружени су неразумним и неписменим светом који желе да остану на том степену мудрости јер мисле да су они најмудрији.
Не мислите да сте и сада најмудрији земљани Мудрост и истина небеска највећа су на свету Њу не добија свако но одабрани. Зато земљо послушај одабране јер то су водиоци вашег напретка. Кроз мој живот земља много научити. Овас књига је ваш водич данашњице. Из ње ћете научити много шта. не живите у заблуди земљани да вам је моћ у оружју богатство у добру које имате. Заборависте једно да се једино душа може благом китити. А то је добротворна страна вашег земаљског живота.
То душевно благо топи вам се пред добрима материјалним. Заборављате на човека на Бога. А без човек и Бога не може се опстати. Ако човеку помогнете да упозна своју душу онда сте упознали Бога. Бог вам дарује добра која поседујете.
Мало се окренете истини и трудити се да вам добра остану. Ја уман човек којих би обраћам вам се неколико пута с небеса да вас подучим у добру јер га заборависте.
Пред очима мојим нижу вам се судбине ваше земаљске. Ако послушате од Бога послатог онда ћете упознати себе и пут честит Господњи. Америко коју моћ видиш у снази оружја позивам те окрени се делу Господњем да се ове речи послате земљи не истопе као снег на Сунцу јер од њих зависи твоја моћ а не у оружју. У теби Америко доста времена проведох и у теби душу оставих те те заволех као моју Отаџбину јер ти даривах многе изуме као ни један пре мене и после мене. Моји радови су за многе шифра не одгонетнута. За мудраца то је проста математика. Зато вас позивам мудри и разумни да се отрезните и престанете са изучавањем смртног разарања. Изучавајте лепоте које ће радовати човечанство а не да га плаши и ништи. Кад се дух мој у радости и правди разви ондах човечанству даривах радост. Радости вам још дарујем јер без мојих изума човечанство би живело у тами. Зар се тако одаје захвалност мени Тесли и Србљу моме дичном Америко те га блатиш Сраму големом. Али заборављаш дична царице која све више цветаш у сраму а мање у лепоти да та Срамна Србија по вашем схватању рађа велике умнике.

./.
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

Datum upisa : 24.05.2011

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 04, 2012 8:17 am

Поносан сам Америко што сам чедо Сербије дичне јер још једну награду посмртно доби јер Господ Бог и Исус Христос који заиста постоје одабраше Србље моје дично да вас води кроз свет душевни јер га Господ одабра за народ свети да вам најави долазак Христов истину Господњу и долазак царства Христовог 2024. год. Нисам могао ни сањати да Господу и Христу толико омиле Србље моје и да смо ми народ љубави правде и истине. Кад се душе ваше окупају чистином схватићете колико срама сте довукли у домовима вашим. Исповест Господу чините за срам лажну према Србљу мојему да вас Господ не почне кажњавати. Јер у Библији стоји ко исмеје Дух Свети погинуће.
Жао ми те Америко што прецени себе те зло довуче големо на себе. Оно што те очекује због срама што учини Србљу моме душа се боји моја. Јецај мој до тебе Америко досеже али га ти не чујеш јер не желиш. Не чини заблуде Америко јер ниси царица ни господарица ни земаљска ни небеска већ је то моја Сербија Америко коју ти желиш унизити.
Заборављаш Америко да се Србље моје зла не боји јер је толико зла њему учињено да се навикао на њега више него на добро. Та његова зла судбина очеличи и очовечи код Господа лик и име његово те омиле Господу и узе га к себи да вас Србље моје научи јунаштву мудрости човечности и истини. Ниси дична Америко унизила Србље моје дично но себе. Хвала ти Србље моје што неуништи и испљува постојање својих предака но сачува њихов и свој лик и име. Бога и Србље мога се бој Америко.
Што ти се са тла Сербског рече то ће ти се обистинити.
Позивате моје Србље на извињење пред целим светом да кажеш срам свој што њиме закити своју душу. Ти се спремаш за поход на Сербију моју али тајно. Тајно си учинила раздор у земљи мојој Пред светом желиш себе да прикажеш као мајку брижну за све и свакога.
Али се ја Никола Тесла смејем Америко јер нисте дорасли тајнама Божјим и мојим. Има силе веће од ваше а то је Божја. Устукнуло Србље моје није пред никим једино пред Богом.
Устукнути неће ни пред претњама твојим јер је Господ уз њега. Кога Господ чува он је вечан. Открићу ускоро истину дела мога коју Србље моје треба на увид човечанству да дарује. А и ово дело је на увид, јер још један бисер Србљу моме дато да у делима овим Господњим засветли Сунце Господње на тлу Сербије моје.
Србље моје поносим се именом ликом и истином вашом и мојом. не бојте се Србље јер ко мисли да је Господар земаљски знајте да је Господар таме. Господари земаљски сте ви Србље моје јер знате истину Господњу за цео свет. Америко заборављаш да дух мога Србља нико није убио јер га оно чува као светињу. Али ако му убијате душу физичког тела онда се варате. Душа мога Србља злати на небесима Господњим.
Ево доказа за дело овосветовног. Зато чуј шта ћу ти рећи Америко. Ја Никола Тесла поносим се делом ликом и родом својим. Даривах ти младост и ум Америко што и тебе просветли и подигох. Али не заборави Америко да си у рукама Божјим. Уколико се Србљу приближиш нестаће дела мога и светла Господњег над тобом. Не дозволи да се пред очима твојим све руши а ти немоћна царице да зло зауставиш.

Али ти си зла призвала јер изгуби дух свој у трку за богатством и оружјем.
Једно не смеш заборавити да Бог и Христос јесу истина и да вашу судбину одлучује Крст часни Господњи и Србље моје а не да ти Србљу капу кројиш. Шајкача има своју снагу мудрост и истину. У Србији за годину дана слиће се цео свет за испомоћ да душу своју излечите. Србље моје Америка је на прекретници својој. Темељи су јој начети и од њих самих Американаца зависи колико ће се темељи одржати.
Упозорена си да затражиш опроштај и опереш душу и руке од прљавштине Америко.
Плакаћеш дуго и горко ако се светиш Србљу у злу. Не заборави да зло твоје заустави разум Србља мога. Тајна је твоја откривена. Срамом се огрну под руку са сестрицом ти Немачком. Али варате се царице силне. Зло је на вашој земљи и вашим душама.
Сигнал Господ чеду својем посла да вас упозори и одврати од намере.
Овај говор небески није подвала но истина.
Кад Америко прочиташ овај запис небески душу ће ти страх закитити. Мислићеш лаж је све ово. Али нисте кадри да до Господа дођете као моје Србље дично. Путеви су твоји Господњи Србље моје. Царство небеско је на твоме тлу Мач Божји је у рукама вашим јер се правдом зачесте правдом се задоисте и правдом челичисте. Зли нећете имати мира док од Србља не заиштете опроштај.
Тло под ногама вам дрхти страшно. Ускоро ћеш се суочити са својим злом Америко. Видећеш да Бога има и да он је Бог правде и љубави.
Nazad na vrh Ići dole
promaja
Panonski lav
Panonski lav
promaja

Godina : 57
Datum upisa : 02.08.2010

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 04, 2012 10:53 am

Kad se probudite ,vi ste u EU...Poruka - Poruka Srbima - Page 3 3ddHD
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

Location : gde god da treba
Datum upisa : 09.02.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 04, 2012 11:37 amLudosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Divide10
Nazad na vrh Ići dole
promaja
Panonski lav
Panonski lav
promaja

Godina : 57
Datum upisa : 02.08.2010

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 04, 2012 11:43 am

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 SIaJNNEKO JE NA VEZI...
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

Location : gde god da treba
Datum upisa : 09.02.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 04, 2012 11:50 amLudosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Divide10
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

Datum upisa : 24.05.2011

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyPet Okt 05, 2012 11:17 am

"Ne lažimo u javnom životu, nemojmo izneveriti savest, moralno osećanje u nama i zvezdano nebo nad nama, ni onda, a naročito onda kad znamo da ćemo zbog toga biti na gubitku. U zamenu imaćemo miran san. Zašto je on neophodan najbolje znaju
oni koji ga nikad nisu imali....Sačuvajmo veru, jer bez nje nema života, ali ne odbacimo ni sumnju, jer bez nje nema napretka. Ne sumnjamo pri tom samo u ono što misle i čine drugi, jer to je lako. Pokušajmo, bar ponekad, da posumnjamo u ono što sami mislimo i činimo, jer to je teže ali zrelije plodove donosi....Istrajno i časno borimo se za svoja načela, ali ih ne obožavajmo. U nesavršenom svetu savršenih načela nema....Lični je moral osnova svake opšte politike. Budimo ljudi, građani i Srbi, ali nikad ni jednu od tih osobina, urođenih ili stečenih, ne žrtvujmo drugoj. Ko počne sa žrtvovanjem svojih vrlina — završava sa žrtvovanjem tuđih života.
Nemojmo dopustiti da, na kraju života, u sred ruševina svog dela, moramo objašnjavati šta smo sve plemenito hteli .i zašto nam je uspelo da ništa od toga ne izvedemo.
Sinovi nam neće verovati."

Borislav Pekić
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

Datum upisa : 24.05.2011

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyUto Okt 09, 2012 11:02 am

Мој добри роде, сви су лагали,
И твој су видик сав помрачили;
За својом срећом само трагали,
И свуда крали, и све тлачили.

И место млека, крв су сисали,
У страдањима твојим дугима,
Твоје су светло име брисали,
Да не знаш ко си међу другима.

С убицама су цркве стварали,
И с издајником горде тврђаве;
У заклетви те свакој варали,
На води дигли мосте рђаве!

На згаришту ти држе говоре,
На губилишту подло пирују,
На буњиштима саде ловоре...
И мртве уче сад да мирују.

Мој добри роде, сви су рђави,
Вапај твој не чују што тугује!
Издајник и сад још у тврђави,
С убицом жртва сада другује.

Ломан је, роде, мост на провалији,
Свуд су у причест отров ставили...
С лупежом све су новце ковали,
Са кривоклетником завет правили.


Јован Дучић
Nazad na vrh Ići dole
Nono 64

Nono 64

Godina : 55
Location : U centru trećeg kamena od sunca
Humor : smej se smej
Datum upisa : 21.01.2011

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyUto Okt 09, 2012 12:07 pm

Узо деда свог унука, метно га на крило,
па уз гусле пјевао му, шта је некад било.
Пјевао му Српску славу и Српске јунаке,
пјевао му љуте битке, муке свакојаке.
Деди око заблистало, па сузу пролива
и унуку своме рече да гусле цјелива.
Дјете гусле цјеливало, па онда пита живо:
"Је ли деда, а зашто сам ја те гусле цјеливо?"
Ти не схваташ, Српче мало, ми старији знамо,
кад одрастеш и размислиш, казат ћет се само.
Чика Јова
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

Location : gde god da treba
Datum upisa : 09.02.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyUto Okt 09, 2012 12:09 pmLudosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Divide10
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 46
Location : my world
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 11, 2012 10:17 pm

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 895272


Poruka - Poruka Srbima - Page 3 CfsOgIw
Nazad na vrh Ići dole
Noisette
Diplomirana rospija
Noisette

Godina : 37
Datum upisa : 13.09.2012

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 11, 2012 10:19 pm

"Volim momke koji piju rakiju...
volim ih jer "mirisu" na Srbiju..."

Nazad na vrh Ići dole
Tattoo

Tattoo

Datum upisa : 24.10.2011

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 11, 2012 10:36 pm

Ponekad je teško biti Srbin, ponekad časno, ali nikad dosadno!
Dnevnik jednog - Brana Crnčević
Nazad na vrh Ići dole
cojle
Zaštitnik seljačkih prava
Zaštitnik seljačkih prava
cojle

Location : Kumova slama
Humor : smešan samom sebi
Datum upisa : 09.08.2009

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 11, 2012 10:45 pmPoruka - Poruka Srbima - Page 3 900975Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Nazad na vrh Ići dole
Tattoo

Tattoo

Datum upisa : 24.10.2011

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Okt 11, 2012 10:50 pm

Kosovo polje


Kradu mi pamcenje,
Skracuju mi proslost,
Otimaju vekove,
Dzamijaju crkve,
Araju azbuku,
Cekicaju grobove,
Izdiru temelj,
Razmecu kolevku.

Kud da cergam s Visokim Decanima?
Gde da predignem Pecarsiju?

Uzimaju mi ono
Sto nikome nisam uzeo,
Moje lavre i prestonice,
Ne znam sta je moje,
Ni gde mi je granica,
Narod mi je u najmu i rasejanju,
Pale mi tapije
I zatiru postojanstvo.

Zar da opet zatrapim Svete Arhangele?
Da mi pomunare ponovo Ljevisu?

Ocni zivac su mi odavno rasturili,
Sad mi i beli stap otimaju,
Zrtveno polje sa krvavom travom
Ne smem da kazem da je moje.
Ne daju mi da udjem u kucu
Kazu da sam je prodao,
Zemlju koju sam od neba kupio
Neko im je obecao.

Ko im je obecao
Taj ih je slagao,
Sto im ne obeca
Ono sto je njegovo?
Zato jurisaju na mene udruzeni
Kivni sto sam ih poznao.Matija Beckovic
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 46
Location : my world
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyNed Okt 21, 2012 9:48 pmPoruka - Poruka Srbima - Page 3 CfsOgIw
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

Location : gde god da treba
Datum upisa : 09.02.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyUto Okt 23, 2012 9:55 pm

Kako ste birali vlast tako će te živeti, a dok god vam je Inat u biti "primat"....bićete ebeni redovno...... :329340:
(naravno-ja sam Srbin)


Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Divide10
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 46
Location : my world
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyUto Okt 23, 2012 11:42 pm

SLUŠAJ AMO!


Govor komandira prve čete, Četrdesetog pešadijskog puka, kapetana Luke Đuraškovića, vojnicima na dan 26. maja 1940. u Pomoreki, kod Brezovica. Četa postrojena u razvijenom frontu, prisutni vodnici.
SLUŠAJ AMO! Mi živimo u ozbiljno doba i svaki od vas znade zašto ste tu. Svi ste skoro već stariji i ženjeni ljudi, vi čitate novine, je li tako. Ako nam ko pruži rat, jebo ga otac, mi ćemo prihvatiti i ratovati. U tom slučaju, jebo mu pas mater, morali bi mi da primimo borbu, pa makar svi izginuli. To bi bilo od nas časno, je l' tako! Naši susedi Talijani, e to su kurve jedne. Oni, jebo im pas mater, boje se ratovanja, a hoće da dobiju zemlju bez krvi. Oni, fukare jedne, kažu da imaju pravo na Dalmaciju. Jeste, dobiće, ali kurac! Je l' tako? A zar mi nemamo pravo na Trst, Istru i druge naše krajeve?! Pa dabome da imamo! Sada se prave prijatelji, a sutra napali bi nas, kurve jedne! Je l' vam je to jasno! Jebo im pas mater, samo neka dođu, poslaćemo ih u pizdu materinu!
DRUGO: mi, južni Sloveni, bili smo i jesmo najbolji vojnici Evrope. Je l' tako? Dabome da je tako i tako treba da bude!
Musolini je dosta učinio za Italiju. On je mnogo dao Italijanima, al' ih nikad neće načiniti hrabrima, makar im kurac dao, neće moći da im da srce junačko. Je l' tako? Je l' vam jasno! E, drugo kažu Talijani. Oni vele: kod nas je sve motorizovano. Naši su mitraljezi FIAT, naši su tenkovi FIAT, naši su avioni FIAT i šta sve ja znam... u pičku materinu. Znamo mi to, ali je u njih i srce FIAT, jebo ih sveti Jeronim na nebu. Samo ima jedno, oni nas ne znaju, pička im materina! Je l' tako? Dabome, baš tako, i tako treba da bude.
DRUGO: hoće da nam budu kuratori, da garantuju naše granice, pizda im materina! Talijani i ko zna koji kurci – Nemci, Englezi, Francuzi, Japanci, Kinezi i drugi, pa čak i Društvo naroda! A šta se nas tiču njihove garancije, pizda im materina! Znamo mi šta su to garancije. Kurac garancije! Jebo im pas mater, garancijsku i kurvarsku!
DRUGO: Svi vi znate da se naša vojska najbolje hrani. Je l' tako? E, kad je tako, onda hrana treba da bude još sto puta bolja. Imamo kuvare, jebo im pas mater, još i ne valjaju. Pa dobro gde su ti kuvari, jebo im pas mater svima odreda?! Dežurni, deder zovni mi kuvare, pizda im materina!...
Pa dobro kuvari, jebo vas sveti Jeronim na nebu, poslaću vas sve da terate mitraljeze u brda, u pizdu materinu, pa da vidimo da li će hrana biti bolja i... Jebo vam pas mater kuvarsku! Je l' tako?
(Kuvar Trobec javlja se: "Ali gospodine kapetane, iz griza se ne more...")
-"Kuš, ništa te nisam pito. Marš u pizdu materinu! Jebo ti pas mater kuvarsku! Kad te raspizdim pretvoriću te odma u mitraljez."
DRUGO: Gde je tu onaj koga su ubile gaće? Aj, tu je! E, baš tebe ću poslati na Talijane, jebo te mitropolit! I ti si mi kurčev vojnik! Ubile te gaće... Slušaj amo i šta se smeješ?... Svi vi znate da ima i drugih kojima se hoće naša zemlja, pizda im materina! Eno gore one ciganske kurve, kažu da im pripada Srem, Banat i Baranja. Pa dobro, pizda im materina tatarska, što ne dođu da uzmu pola Slavonije i Hrvatske, jebali ih njihovi grofovi, jebo pas mater njima i Hortiju i Telekiju i grofici Marici!
DRUGO: je l' idete vi onako, preko noći malo u Domžale? A? Znam vas ja dobro. Sve ja znam, je l' tako? E, vidite to ne sme tako da bude. U nas postoji preki sud, pa tu nema više šale. Odma te streljaju, jebo te faraon!... Da li vi mislite tako?... Evo ide ti komandir negde tamo u pizdu materinu, vodnici šta ja znam gde, jebo ih Bog, i onako ništa ne valjaju, podnarednici sede u kafani, a vi – u Domžale. Pa ti sad lepo dođu Talijani, pizda im materina! Kako bi to sve izgledalo! I kako bi nas fino udesili... majku im žicarošku! Pa to ne sme da bude. Je l' vam jasno? Ne može to tako kod nas da bude, kako je bilo kod Čeha. A, jok... Eto i to su kurve koje se uopšte ne bore, nego samo polažu oružje, kukavice, jebo im pas mater i njima! Pa evo i Poljaci, jebo ih sveti Jeronim, borili se... borili, a njihova gospoda ministri – tup u avione, beže kurve avionima pravo u Pariz. Ništa manje u pizdu materinu, da tamo tobože vladaju, ali samo kome, pička im majčina! U nas ne sme da bude tako i ne može da bude tako, naravno.
DRUGO: Nije to sve što sam vam kazao. Ama svi vi znate, pa vi ste pametni ljudi. Išli ste po svetu i sigurno ste videli lepu varoš Temišvar? E vidite kažu Rumuni, jebo ih Bog otac: "To je naše"! Pa dobro sad, pička mu materina, šta je onda naše? Za koji smo krasni mi onda ovde i šta mi da branimo, kad ništa nije naše? Pizda im materina! Pa, šta mi plaćamo toliko porez, kad je ovo tuđe? Je l' tako? Onda od nas neće dobiti niko ništa! Daćemo im kurac tvrd, i to tvrd za mnogo godina. Neka dođu ako su junaci, a mi ćemo s njima pravo u pizdu materinu, preko Drave i Save, pa makar svi izginuli!! Je l' tako?! I je l' vam jasno?! E pa dabome da jeste, jer drukčije ne može i ne sme da bude! Naravno! . A sad, vodniče, daj ljudima voljno! Poruka - Poruka Srbima - Page 3 3310266187


Zbog mogucnosti napada fasisticke Italije na Jugoslaviju, meseca maja 1940, izvedena je delimicna mobiilizacija Jugoslovenske vojske s koncentracijom trupa u Sloveniji. Smotri borbene spremnosti prisustvovali su i strani vojni atasei i novinari. Prilikom obilaska nize navedenog puka, stenografisan je govor kapetana Ðuraskovica odrzan vojnicima, sacuvan u arhivu SANU (SANU - A36-119-263). Kapetan je kasnije poginuo tokom Drugog svetskog rata.

Ovaj govor se čuva u istorijskom arhivu zbog toga što je u ono vreme izazvao diplomatski spor vlade Italije i Jugoslavije.
Naime neko je stenografski zapisao i dostavio vladi Italije koja je uložila protest vladi Jugoslavije .
Kapetan Luka Đurašković poginuo je pri oslobađanju Trsta kao major Jugoslovenske armije .

http://www.mycity-military.com/


Poruka - Poruka Srbima - Page 3 CfsOgIw
Nazad na vrh Ići dole
cojle
Zaštitnik seljačkih prava
Zaštitnik seljačkih prava
cojle

Location : Kumova slama
Humor : smešan samom sebi
Datum upisa : 09.08.2009

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyUto Okt 23, 2012 11:49 pm

sonia ::
SLUŠAJ AMO!

Pa dobro sad, pička mu materina, šta je onda naše?

Za koji smo krasni mi onda ovde i šta mi da branimo, kad ništa nije naše? Pizda im materina!

Pa, šta mi plaćamo toliko porez, kad je ovo tuđe? Je l' tako?

Onda od nas neće dobiti niko ništa!

Daćemo im kurac tvrd, i to tvrd za mnogo godina.
Neka dođu ako su junaci, a mi ćemo s njima pravo u pizdu materinu, preko Drave i Save, pa makar svi izginuli!! Je l' tako?!
I je l' vam jasno?!

E pa dabome da jeste, jer drukčije ne može i ne sme da bude!

Naravno!

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 900975Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 46
Location : my world
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyČet Nov 08, 2012 10:23 pm

„Језик је хранитељ народа. Докле год живи језик, докле га љубимо и почитујемо, њим говоримо и пишемо, прочишћавамо, дотле живи и народ, може се међу собом разумијевати и умно саједињавати, не прелива се у други, не пропада.“ (Вукови записи, СКЗ, Београд, 1964. страна 21)


Poruka - Poruka Srbima - Page 3 CfsOgIw
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 46
Location : my world
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyPet Nov 16, 2012 9:30 pm

Војвода Живојин Мишић о Хрватима: „Из свега што сам чуо и видео ја сам дубоко зажалио што смо се ми на силу Бога обмањивали некаквом идејом братства и заједнице… Сви они једнако мисле, то је свет за себе, ма са каквим предлогом да се појавиш….. ствар је пропала…..

То је најодвратнија фукара на свету, која се не може зајазити ничим што би јој се понудило

Ја сам са тим начисто. Двоје нам као неминовно предстоји: потпуно се отцепити од њих, дати им државу, независну самоуправну, па нека ломе главу како знају, а друго је, управо прво, да у земљи заведемо војну управу за двадесет година и да се земља сва баци на привредно и економско подизање, далеко од свих политицких утицаја. Ако то не може, онда се отцепити, дати им њихову државу.
...

Границе ће бити где их ми повуцемо, а ми ћемо их повуци не онде где наше амбиције избијају на поврсину, него онде где историја и етнографија кажу; где каже језик и обичаји, традиција и најзад где се сам народ по слободној вољи определи, па ће бити и право и Богу драго.

А Италијани? Нека им је са срећом. Нека се они Хрватима усреће. Ја сам дубоко уверен да се ми њима нећемо усрећити... Ти су људи сви одреда, прозирни као чаша, незајажљиви и у толико мери лажни и дволични да сумњам да на кугли земаљској има већих подлаца, превараната и саможивих људи.

Не заборавите Височанство, моје речи. Ако овако не поступите сигуран сам да ћете се љуто кајати.”

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 3994112843

P.S. Ja se ogradjujem, ovo je citat..Svaka cast izuzecima...


Poruka - Poruka Srbima - Page 3 CfsOgIw
Nazad na vrh Ići dole
promaja
Panonski lav
Panonski lav
promaja

Godina : 57
Datum upisa : 02.08.2010

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptyPet Nov 16, 2012 10:52 pm

Nama je jos jedino ostala pesma ,a i to se trude da nam ubiju .Ne treba se cuditi ako i to urade ,boze moj ,pa pesma nas je odrzala njoj zato hvala top88
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

Datum upisa : 24.05.2011

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 EmptySub Nov 17, 2012 9:32 am

Poruka - Poruka Srbima - Page 3 644062_4605785555558_2137544560_n

Позивамо све Srbe на протест против Хашког трибунала и ЕУ у суботу у 15 часова испред седишта Европске уније у Београду 17. новембра испред седишта Европске Уније у Београду (Владимира Поповића 40а, блок 19 код Сава центра на Новом Београду)!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Poruka Srbima   Poruka - Poruka Srbima - Page 3 Empty

Nazad na vrh Ići dole
 
Poruka Srbima
Nazad na vrh 
Strana 3 od 7Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: GEOGRAFIJA PREBIVALIŠTA/ETNOSI :: DRŽAVE :: SRBIJA-
Skoči na: