|
| Jeste li znali ?! | |
|
+36bosankaa doctorr67 rouzvel Danubius podbarac Blebetalo Black Wizard ZoxZoja Astra Gothic Kica/Praja debilko sanjalica.ns Ladyintheblack Sibila_ Kijara-brm tok tuk tok dusicaa Lakota MadamX montoya sonia el_vibrador Samouka Bokssha Zana Samhain AstrinaKomsinica Nut tvrtko EAGLE Okano Storm_z Silvy Schveca PJER 40 posters | |
Autor | Poruka |
---|
PJER Pjer
Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Jeste li znali...... Sub Dec 13, 2008 8:06 pm | |
| Jeste li znali da....
... je otprilike 10% površine zemlje trajno prekriveno ledom?
... je fleka na kravi unikatna kao i otisak prsta ili pahulja snega - ne postoje dve krave sa istim oblikom fleke?
... su u Finskoj bili zabranjeni crtani filmovi Paje Patka jer on ne nosi pantalone?
... prva 4 poteza u šahu možete odigrati na 318.979.564.000 načina?
... je Venera jedina planeta koja se rotira u smeru kazaljke na satu?
... je morskim rakovima škampima srce u glavi?
... je Čarli Čaplin jednom prilikom osvojio treću nagradu na takmičenju za svog dvojnika.
... Ginisova Knjiga Rekorda drži rekord kao najčesće kradena knjiga iz knjižara?
... u proseku 100 ljudi godišnje umre od gušenja hemijskim olovkama?
... jedna biblioteka u Indiani tone oko 2 centimetra godišnje jer statičari nisu uračunali težinu svih knjiga?
... je električnu stolicu izumeo jedan zubar?
... na planeti Zemlji ima toliko zlata da je prekrije celu u sloju od jednog metra?
... krokodili ne mogu da izbace svoj jezik napolje?
... su sveštenici u starom Egiptu čupali sve dlake sa svojih tela, uključujući obrve i trepavice?
... je Boing 747 duži od prvog leta čuvene braće Rajt?
... se bebe rađaju bez čašica u kolenima, javljaju im se tek u periodu od drugog do šestog meseca života?
... bi Barbika kada bi bila u prirodnoj veličini bila bi visoka 2,18 i imala bi mere 99-46-84?
... svaki put kada poližete poštansku markicu unosite u organizam deseti deo kalorije?
... Eskimi imaju preko 15 reči za našu reč "sneg"?
... je nemoguće polizati svoj lakat?
... inteligentni ljudi imaju više cinka i bakra u svojoj dlaci?
... se pacovi razmnožavaju tako brzo da 2 pacova za 18 meseci mogu dobiti preko milion potomaka?
... ako bi nosili slušalice samo 1 sat povećali bi broj bakterija u svom uhu 700 puta?
... oko 50% ljudi na svetu nikada nije obavilo telefonski razgovor?
... kvakanje patke ne pravi eho ali niko ne zna zbog čega?
... je nemoguće kinuti otvorenih očiju?
... kada se pomnoži 111.111.111 x 111.111.111 dobije se 12.345.678.987.654.321?
... su slonovi jedine životinje koje ne mogu skakati?
... bubašvaba može živeti do 9 dana bez glave pre nego što umre od gladi?
... se prosečna osoba smeje 15 puta dnevno?
... su Miguel Servantes i Viliam Šekspir koji se smatraju najvećim piscima u svojim zemljama umrli istog dana - 23.04.1616?
... komarci imaju zube?
... riba koja živi ispod 800 metara ispod površine mora nema oči?
... je vodonik zapaljiv gas, kiseonik podržava sagorevanje ali kombinovani čine vodu koja se koristi za gašenje požara?
... je kikiriki jedan od sastojaka dinamita?
... su naše oči od rođenja uvek istih dimenzija ali da nos i uši ne prestaju da rastu?
... ni jedan komad četvrtastog, suvog papira ne može biti savijen na pola više od 8 puta?
... je pecanje najučestaliji sport na svetu?
... su ljudi koji najčesce ginu u pljačkama banaka pljačkaši?
... prosečan čovek dnevno izgubi 200 dlaka na glavi?
... je otvarač za konzerve pronađen 48 godina nakon što su uvedene konzerve?
... je od 1815. godine vođeno 210 međunarodnih ratova?
... polovina ljudske populacije zarađuje oko 5% svetskog bogatstva?
... je 1926. godine na svetu bilo samo 100 TV uređaja?
... se 3 četvrtine ulovljene ribe koriste za ishranu, a ostatak je namenjen za proizvodnju sapuna, lepka, margarina ili đubriva?
... je kod čoveka dužina od ručnog zgloba do lakta jednaka dužini stopala?
... Meksiko Siti tone oko 25 centimetara godišnje?
... ce crv pantljičara krenuti da jede sebe ako ne nađe drugu hranu?
... je sistem demokratije predstavljen još pre 2.500 godina u Grčkoj u Atini?
... je nemoguće kinuti otvorenih očiju?
... za jedan kilogram meda pčele moraju da posete 4 miliona cvetova i pređu put 4 puta duži od zemljinog obima?
... zvuk putuje 3 puta brže kroz vodu nego kroz vazduh?
... je Madrid jedini glavni grad u Evropi koji nije stacioniran na reci?
... je fudbal najgledaniji sport na svetu?
... je lubenica povrće a paradajz voće?
... je količina vremena koje ljudi provedu na putovanju 1,1 sat dnevno?
... srce u proseku otkuca 101.000 puta dnevno?
... je zbir brojeva sa suprotnih strana kockice za jamb uvek 7?
... je najduži rat, takozvani 100-godišnji rat, između Britanije i Francuske u stvari trajao 116 godina i završio se 1453?
... je u proteklih 40 godina prehrambena industrija imala brži razvoj od razvoja ljudske populacije?
... čovek u svojim ustima dnevno proizvede 1 litar pljuvačke?
... od 1495. godine nije bilo ni jednog 25-godišnjeg perioda bez nekog rata?
... se ajkule nikada ne razboljevaju, jer su imune na sve poznate vrste bolesti?
... na Uranu leto i zima traju po 21 godinu?
... dzinovska sipa ima najveće oči na svetu, a prečnik im je oko 40 centimetara?
| |
| | | PJER Pjer
Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Dec 13, 2008 8:07 pm | |
| ... su šanse da se rodite 29. februara prestupne godine 1 prema 1461?
... nasuprot frazi ''znoji se kao svinja'', svinje u stvari ne mogu da se znoje?
... je Vatikan najmanja država na svetu sa površinom od 0,44 kvadratnih kilometara?
... ljudska glava sadrži 22 kosti?
... u proseku čovek udahne 23.000 puta dnevno?
... se pustinja Sahara širi za 1 kilometar mesečno?
... u državi Juta, ptice imaju prvenstvo prolaza na svim autoputevima?
... mačke ne osećaju sladak ukus?
... u proseku čovek izgovori skoro 5.000 reči dnevno, ipak 80% od toga priča sam sa sobom?
... na američkoj zastavi stoji 13 pruga kao simbol 13 prvobitnih država?
... je preko 70% zemljine kopnene površine opustošeno?
... se u svetu preko milijardu tranzistora proizvode u svakoj sekundi?
... svaka ptica svakoga dana mora pojesti hranu makar polovine svoje mase da bi prživela?
... su u drevnoj Kini razbojnicima koji su napadali putnike odsecali noseve?
... zvuk najbrže putuje kroz čvrste predmete, zatim kroz vodu, a najsporije kroz vazduh?
... neki Eskimi koriste frižidere kako bi sprečili potpuno smrzavanje hrane?
... je nojevo oko veće od njegovog mozga?
... su šanse da nekoga udari grom 600.000 prema 1?
... su brodove koji su se pokretali veslima prvi koristili Sumerijanci 3.500 godina p.n.e.?
... ljudsko srce pravi toliki pritisak u telu dok pumpa da može izbaciti mlaz krvi preko 9 metara?
... je tokom poslednjih 150 godina prosečna visina ljudi u industrijalizovanim zemljama porasla za 10 centimetara?
... je gas vodonika supstanca koja ima najmanju gustinu na svetu?
... ledeni breg ili kocka leda vire samo 10% iznad površine vode?
... je sunce 330.330 puta veće od zemlje?
... se u razvijenim zemljama svake godine baca oko 27% hrane?
... ako se količina vode u čovekovom organizmu smanji za samo 1% - čovek oseća žedj?
... su Sumerijanci izumeli rukopis 4 veka p.n.e?
... je u središtu planete zemlje nulta gravitavija?
... čovek može preživeti otprilike mesec dana bez hrane, ali samo oko nedelju dana bez vode?
... izraz ''soda voda'' datira iz 1798. godine?
... je za jastoga potrebno oko 7 godina da poraste i dobije masu od 500 grama?
... je rimski car Kaligula za vreme svoje vladavine proglasio svog konja za senatora?
... je kravu moguće voditi uz stepenice, ali ne i niz stepenice?
... na 60 stepeni geografske širine možete oploviti ceo svet?
... leptiri osećaju ukus preko svojih nogu?
... se jedina kost koja nije povezana sa drugom kosti nalazi u vašem grlu?
... prosečan covek u svom životu popije oko 75.000 litara vode?
... podne podrazumeva momenat kada je lokalni meridijan najbliži suncu?
... buva može preskočiti razdaljinu 350 puta veću od dužine svoga tela, kao kada bi čovek preskakao po 600 metara?
... se vetrovi koji duvaju ka ekvatoru vrte ka zapadu?
... je zbog zemljine gravitacije nemoguće da planine dostignu visinu veću od 15.000 metara?
... riba mačka ima preko 27.000 senzora za čulo ukusa?
.. je organizacija Ujedinjene Nacije osnovana 1945. godine?
... je jezik najjači mišić u ljudskom telu?
... je na svetu skoro 1,2 milijarde ljudi neuhranjeno, a isto toliko ima gojaznih ljudi?
... je grof Alesandro Volta izumeo prvu bateriju u 18. veku?
... je sadašnji broj živih ljudi na zemlji veći od broja svih preminulih ljudi koji su ikada živeli na zemlji?
... morske zvezde nemaju mozak?
... se zapremina vode poveća za oko 9% nakon smrzavanja?
... je ukupna masa svih mrava na svetu veća od ukupne mase ljudske populacije?
... svaka kap morske vode sadrži približno milijardu atoma zlata?
... je donja vilica najtvrđa kost u čovekovom telu?
... se topla voda smrzava brze od hladne vode?
... je u ljudskom telu butna kost najduža?
... za vreme totalnog pomračenja sunca temperatura na zemlji opada za oko 6 stepeni Celzijusevih?
... pacov može da izdrži bez vode duže nego kamila?
... jedna šargarepa sadrži preko 200% preporučljive dnevne doze vitamina A?
... ljudski želudac mora da proizvede novi sloj sluzi jednom u dve nedelje kako ne bi svario sam sebe? | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Dec 14, 2008 12:00 am | |
| da je nocas mjesec najblizi zemlji za zadnjih 15 godina,i ako je kod vas vedro,mozete ga vidjeti 14% vecega i 30% vise sjajnog nego inace. | |
| | | Schveca
Godina : 40 Location : www.odmorise.com Datum upisa : 04.09.2008
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Dec 14, 2008 1:22 am | |
| znali smo | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Dec 14, 2008 1:34 am | |
| ma ja ga ganjam da vidim ali oblacno,nema ga........ | |
| | | Schveca
Godina : 40 Location : www.odmorise.com Datum upisa : 04.09.2008
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Dec 14, 2008 1:41 am | |
| | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Dec 14, 2008 1:53 am | |
| I ja vjeruj da sam znala stati autom i zagledati se jel to stvarno,ogromna lopta na nebu,valjda zavisi od ugla gledanja,ali ipak je fascinirajuce....volim to. | |
| | | Silvy Frumos si de foc
Godina : 48 Location : Bor Datum upisa : 11.10.2007
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pon Dec 15, 2008 7:15 pm | |
| Zaavljhuujći nobniečoj mćoi ljdksuog mgzoa, pemra irtažsiavnjima nučainka sa Kmbreidža, njie vžano kjoim su roedsldoem npiasnaa slvoa u rčei, jdieno je btino da se pvro i psldeonje sovlo nlaaze na sovm msteu. Otasla solva mgou btii u ptponuom nerdeu i bez ozibra na ovu oloknost, tkest mžeote čtiati bez pobrelma. Ovo je zobg tgoa što ljduksi mzoak ne čtia savko slvoo pnaooosb, vec rčei psmraota kao cleniu. Oavj preomećaj je šljiavo nzavan tipoglikemija. Začudjujuce, zar ne? | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pon Dec 15, 2008 7:17 pm | |
| ... да постоје 92 позната случаја изгубљених нуклеарних бомби у мору? ... да су најмлађи родитељи у историји имали 8 и 9 година 1910. године и да су живели у Кини? ... да се текила прави од корена једне врсте плавог кактуса? ... да гром удара мушкарце 7 пута чешће него жене?
... да је најкраћи рат у историји вођен 1896. године између Енглеске и Занзибара, а трајао је 38 минута? | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pon Dec 15, 2008 7:18 pm | |
| - Stripovi o Paji Patku su bili zabranjeni u Finskoj. Razlog zabrane je to što Paja Patak ne nosi pantalone.
- Komarac ima 47 zuba!
- Mušica leti brzinom od 6km/h!
- Kornjace mogu da dišu kroz svoju stražnjicu.
- Svaki kralj u kartama predstavlja jednog velikog kralja iz istorije: pik-kralj David, tref-Aleksandar Veliki, herc-Karlo Veliki i karo-Julije Cezar. | |
| | | Storm_z
Godina : 55 Location : Olujna polja Datum upisa : 07.02.2008
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sre Dec 17, 2008 12:42 pm | |
| Jeste li znali da vec treci put uzimam Drzavljanstvo zbog birokratskih gresaka :twisted: | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pet Dec 19, 2008 8:43 am | |
| ovaj slucaj je jako interesantan......ja nisam znala
--------------------------------------------------------------------------------
Žive kao žene, a rade kao muškarci
Transseksualizam u BiH U potrazi za identitetom U Bosni i Hercegovini možete samostalno odlučiti o promjeni spola, ali ne i o promjeni osobnih podataka. U ovoj zemlji možete odlučiti da svoje, recimo, žensko ime promijenite u muško, i obratno, ali vam zakon to neće dozvoliti. U ovoj zemlji dozvoljeno je puno stvari, ali samo naizgled. Pogledajte kako se s tim bore oni koji su pobjegli iz tijela koje im je podario Svevišnji
--------------------------------------------------------------------------------
"Šefe, došla je jedna gospođica i traži da je isključivo primite vi. Kaže da se već otprije znate."
Ovako je prije dvije godine vršiocu dužnosti generalnog konzula BiH u Münchenu Boriši Arnautu sekretarica najavila stranku. Konzul je klimnuo glavom u znak odobravanja i gospođica je ušla.
Visoka, duge noge, dignute grudi, duga kosa, dobra šminka… Sjela je prekoputa konzula i kazala kako ima problema sa pasošem, koji joj je bh. konzulat izdao prije godinu dana. Konzul je uzeo pasoš iz njene njegovane ruke, otvorio ga i, nakon kratke stanke, rekao: "Čini mi se da ste zamijenili pasoš s nekim. Na slici je neki muškarac, da vam nije ovo pasoš supruga, brata…?"
"Ne, to je moj pasoš", odvratila je gospođica.
Konzul se malo nasmijao i, onako, diplomatski, zamolio je da, ipak, provjeri nije li u tašni gdje zaturila svoj pasoš i objasni mu u čemu je problem.
"Pa baš u tome - u pasošu", rekla je gospođica, rukom pomakla kosu unazad i onda upitala: "Zar se vi mene ne sjećate? Ja sam osoba na koju ste mi izdali pasoš koji držite u rukama."
Konzul je prvo mislio kako je u pitanju neka igra, a onda je počeo shvatati: pred njim je bio nekadašnji muškarac, građanin Bosne i Hercegovine koji je za vrijeme rata izbjegao u Njemačku, a onda promijenio spol.
"Svijet mi se oko glave okrenuo. Uopće nisam znao šta da radim. Usto, jako dobro sam shvatio svu veličinu problema koji se stvorio pred tom osobom koja je sjedila ispred mene. Odjednom sam bio svjestan kako se takve stvari ne dešavaju samo strancima, već i bh. građanima, i da i mi po tom pitanju moramo nešto učiniti. Samo kako? Rekao sam toj osobi da donese liječničku dokumentaciju o promjeni spola, a da ću ja vidjeti šta mogu uraditi", kaže Boriša Arnaut, koji danas radi u Sarajevu u Ministarstvu vanjskih poslova.
Zapravo, gospodin Arnaut odlično je znao da ništa po pitanju promjene imena i ostalih generalija u dokumentima ne može uraditi, jer naši zakoni to ne dozvoljavaju, ali je htio da dobije na vremenu i smisli nekakvo rješenje.
Jedini izlaz - ispis iz državljanstva I zaista, sam v.d. konzula spomenutoj gospođici ne bi puno pomogao da se u sve nisu "umiješale" i njemačke vlasti, koje su joj dale čvrste garancije da će joj dati njemačko državljanstvo, ali kad "raskrsti" sa onim - svojim.
Konzulat u Münchenu potom joj je na prijašnje ime i prezime izdao ispisnicu iz bosanskohercegovačkog državljanstva i to je bilo sve što se moglo učiniti. "Znao sam da to nije puno, ali nije ni malo kad znamo da u BiH takvih osoba nema nigdje u papirima. A znate šta znači kad se ovdje kaže da vas nema u papirima. Čuo sam poslije da je ta osoba dobila njemačke dokumente kao žena, i na novo ime, i drago mi je da se to uspjelo riješiti", kaže gospodin Arnaut.
Međutim, nakon nje došli su drugi, ali njihov problem već nije bilo moguće riješiti ni ispisivanjem iz državljanstva.
"Nedugo nakon ovog slučaja, došla mi je još jedna ždjevojka', lijepa skoro kao i prethodna, i zatražila da joj njeno muško ime promijenim u žensko. Naime, radilo se o mladiću iz BiH koji se podvrgao operacijama promjene spola i u to vrijeme do potpune promjene nedostajale su mu je još jedna-dvije operacije", pojašnjava novi problem Boriša Arnaut.
Ovom bh. građaninu već nije bilo pomoći. Promijeniti ime iz muškog u žensko kod nas je, naime, nemoguće. Ali iz muškog u muško, ili uz ženskog u žensko, istina je, može.
U šali gospodin Arnaut kaže kako je namjeravao "novom slučaju" kazati da uzme neko od imena koje kod nas važi i kao žensko i kao muško, poput Remzija, Vanja ili Ines, ali je odustao jer je znao da time ne dobija ništa. Vjerovatno se sada pitate zašto. Evo odgovora: u bh. ličnim kartama, u onoj dugoj cifri koja se naziva jedinstveni matični broj građanina, stoji sve: i kad ste rođeni, i u kojoj zemlji živite, i u kojem gradu, odnosno općini, i koji ste spol!
Čarobni logaritam Dakle, stvari stoje ovako: prvih sedam brojeva označavaju datum i godinu vašeg rođenja, osmi broj označava državu, deveti označava grad ili općinu u kojoj živite, a sljedeća tri broja oznaka su vašeg spola. Na kraju, trinaesti po redu je broj koji zatvara tu vašu čarobnu kombinaciju. Sad lijepo pogledajte vaše osobne karte, i, ukoliko su deseti, jedanaesti i dvanaesti broj između 001 i 499, to znači da ste muško, a ako su između 500 i 999, to je siguran znak da ste ženskog spola.
E, pošto ove čarobne logaritme niko u našoj zemlji ne kani mijenjati, a to potvrđuje i famozni projekat CIPS, to znači da svako onaj ko se ovoj državi obrati sa zahtjevima sličnim onim koje je dobio nekadašnji konzul Arnaut, može unaprijed da računa na neuspjeh.
Boriša Arnaut pokušao je domaćim političarima u nekoliko navrata skrenuti pažnju na ovaj problem, ali su mu skoro svi kazali kako bi bilo degutantno da se bave takvim stvarima kada ljudi nemaju hljeba jesti.
"Oni su tu u pravu, ali mi moramo priznati da i kod nas ima i transseksualizma, i homoseksualizma, i sličnih stvari, i da mi o tome moramo voditi računa. Naročito ako želimo ući u Evropsku uniju. Možda će se neko na ovo i nasmijati, ali u Evropi više drže do ovakvih problema nego do nekih drugih. Evropa sve više svoje zakone približava životu onakvom kakav je sada, pa ma kakav on bio", kaže Boriša Arnaut.
Sa molbom da ga "pogrešno ne shvatimo", on ističe kako je prilikom prvog susreta sa našim državljaninom koji je promijenio spol bio svjestan kako je upravo ta osoba otvorila vrata problemima sa kojima će se Bosna i Hercegovina uskoro ozbiljno suočavati. Kako za sada nema nikakvih najava da biste uskoro moglo pomoći ljudima koji su, mijenjajući spol, dobili željeni "tjelesni identitet", a izgubili onaj "pravni", jedino im preostaje da takve želje, kao i do sada, ostvaruju negdje drugdje. | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Okt 10, 2009 7:12 pm | |
| Najjači mišić u ljudskom tijelu je – jezik. To je ujedno i jedini mišić koji je pričvršćen samo jednim svojim krajem.
Najdulji mišić je tzv. sartorius, a on spaja zdjelicu i koljeno, a najveći je latissimus dorsi, široki mišić koji prekriva leđa.
Ptice imaju fantastično vrijeme reagiranja i upravo zato se ne sudaraju u zraku
Vrijeme regiranja ptice je vrlo kratko. Ptica može reagirati u djeliću sekunde ako primijeti da je ptica do nje promijenila smjer kretanja. Kada svaka ptica u jatu pazi na onu do sebe, čini nam se da cijelo jato istodobno mijenja smjer kretanja jer je svaka jedinka reagirala vrlo brzo.
Ali, kada bismo pustili usporenu snimku ptičjeg leta, vidjeli bismo da se se ptice ipak ne kreću istovremeno, već postoji odgoda između pokreta jedne ptice i druge koja taj pokret oponaša, ali reakcija je toliko brza da se sudari izbjegnu. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Jan 21, 2012 1:44 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.] Francuski poljubac prenosi bakterije.
Prilikom francuskog poljupca razmjenjuje se više od 40000 parazita i 250 tipova raznih bakterija!
Francuski poljubac (french kiss) je jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih među ljubavnicima. Dugotrajni vlažni usta na usta poljubac uključuje i rad jezika i zuba. Započinje početnim poljupcem u kojem se usne jedva dotaknu, nakon toga se blago susretnu vršci jezika što potiče želju za čvršćim i intimnijim dodirima.------------------------------------------------------------------ -Slon - je jedina zivotinja koja ne moze da skoci -Naj jaci misic u covekovom telu je jezik -Bubasvaba moze da zivi 9 dana bez glave.na kraju umire od gladi . -Ljudi i delfini su jedine zivotinje koje upraznjavaju sex radi uzivanja. -KVAK pataka nema eho ,i niko ne zna zasto ? -Nemoguce kijati otvorenih ociju . - Da li ste znali da su naše oči iste veličine kao na rođenju, ali nos i uši nikada ne prestaju da rastu? - Bebe se rađaju bez čašica u kolenima, javljaju im se tek u periodu od drugog do šestog meseca života. - Labudovi su jedina vrsta ptica koja ima penis. | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Jan 21, 2012 1:47 pm | |
| -Najjaci misic u covekovom telu je jezik
.....a dominacuju u ovom sportu (jezičarenje ) na svetskom nivou drže žene.... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | EAGLE
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Jan 21, 2012 2:06 pm | |
| - Okano ::
- Labudovi su jedina vrsta ptica koja ima penis.
A šta je ona spirala koju patan vuče za sobom? :tomato: | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Jan 21, 2012 2:10 pm | |
| ne zagledam ko sta vuce za sobom ahahahah | |
| | | tvrtko Učenik škole života
Godina : 66 Location : kikinda Humor : da Datum upisa : 12.12.2011
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Jan 21, 2012 2:20 pm | |
| e da magare ima krila ,,,hhaaa | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:12 pm | |
| Da zene (ponekad) se ponasaju kao mala djeca. :bub: |
| | | Nut Sky Goddess, Mother of the Gods
Godina : 44 Datum upisa : 23.03.2011
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:15 pm | |
| - Dolinac ::
- Da zene (ponekad) se ponasaju kao mala djeca.
..:bub: Zene ponekada,ali zato vi,uvek i oduvek..... :eee: ... ''Ne diraj decu u zenama''..to je nesto najlepse na svetu...''.hajde u lov za vasima...'' da vidis tu ''belaja''... | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:19 pm | |
- Da zene (ponekad) se ponasaju kao mala djeca. :bub:
Da,sooooo? Obozavam nekad:))))) | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:33 pm | |
| - Nut ::
- Dolinac ::
- Da zene (ponekad) se ponasaju kao mala djeca.
..:bub: Zene ponekada,ali zato vi,uvek i oduvek..... :eee: ... ''Ne diraj decu u zenama''..to je nesto najlepse na svetu...''.hajde u lov za vasima...'' da vidis tu ''belaja''... Sve zavisi od muskarca @Nut, imaju i oni koji se ponasaju uvjek kao muskarci. |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:35 pm | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Da zene (ponekad) se ponasaju kao mala djeca. :bub:
Da,sooooo? Obozavam nekad:))))) .. Tako je.... :ššššš: Ajd' i ti mila,stavi avatar..kao Astra,Zana,Kijara..i Nut..I krupljanka..(zaboravih..divan avatar...) [You must be registered and logged in to see this image.]''Sve smo pobegle ledjima ''... :smile santa : :eee: ....divno..ima ih jos..ali nisam uspela da pronadjem... Evo ga Krupljankin.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Poslednji izmenio Nut dana Ned Jan 22, 2012 3:50 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:39 pm | |
| Na kuckam sa telefona,,,jedva vidim hahah | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:42 pm | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Na kuckam sa telefona,,,jedva vidim hahah
. ih... ..sve su divni avatari..damski,romanticni,bajkoviti..kao da sam ih sama birala...obozavam ovako..mada je i avatar od Lili..jako lep.. ... Ma..ima ih jos..samo su se ''skrili'''.. :zvezz: | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:43 pm | |
| Psiholoski je to usamljeno ili napusteno, mimik i gestik govori dosta.
1 Slika govori 1000 rijeci. |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:46 pm | |
- Psiholoski je to usamljeno ili napusteno, mimik i gestik govori dosta.
1 Slika govori 1000 rijeci. ... Usamljeno od cega..napusteno od koga..pojasni.molicu./sta je usamljenost,recimo...i razliku izmedju usamljenosti i samoce..kada pametujes... .. A,sta tvoj avatar govori??? Po tvojoj teoriji..RADO BI NEKOME IZBIO OKO....ZAR,NE.??? :eee: | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 3:54 pm | |
- Psiholoski je to usamljeno ili napusteno, mimik i gestik govori dosta.
1 Slika govori 1000 rijeci. ...
Usamljeno od cega..napusteno od koga..pojasni.molicu./sta je usamljenost,recimo...i razliku izmedju usamljenosti i samoce..kada pametujes... ..
A,sta tvoj avatar govori??? Po tvojoj teoriji..RADO BI NEKOME IZBIO OKO....ZAR,NE.??? :eee: @Nut, nemozes mene usporedjavati sa vama, jer sam muskarac. Ima razlicitih usamljenosti ili nesto sto je napusteno. To bi mogao samo sa seansu vidjeti u kojoj dosis je ta usamljenost ili napustenost. Usamljenost ti je kad nema nitko da te voli kako ti zelis. Samoca je praznina koja u dusi vlada. Sve zavisi od osobe, razliciti su lonci i poklopci. ali za svaki lonac ima poklopac. |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 4:14 pm | |
| E,pa Dolinac nije tako..pisala sam a ovde o samoci i usamljenosti... zna se sta je jedno..a sta drugo... necu ponavljati...samo cu reci da je usamljenost-odnos prema sebi..a samoca odnos prema drugome..i veoma se razlikujemo..pronadji post ..pa procitaj... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 4:16 pm | |
- E,pa Dolinac nije tako..pisala sam a ovde o samoci i usamljenosti...
zna se sta je jedno..a sta drugo... necu ponavljati...samo cu reci da je usamljenost-odnos prema sebi..a samoca odnos prema drugome..i veoma se razlikujemo..pronadji post ..pa procitaj... Hvala Bogu da se razlukujemo @Nut U ostalome, tko hoce nadje se u mom post-u sto sam pisao. :bub: |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 4:24 pm | |
| -nula je jedini broj,koji se ne prikazuje rimskim brojem
-Indijancima ne raste brada-genetski brada uopšte ne raste
-10% muškaraca levoruko, a samo 7% žena levoruko.
-jednočasovnim lupanjem glave o zid trošite 50 kalorija. A ako zvaćete žvaku ceo dan trošite 200 kalorija.
-Zene trepcu gotovo dvaput vise od muskaraca.
| |
| | | Samhain
Datum upisa : 22.11.2011
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Ned Jan 22, 2012 4:30 pm | |
| Jeste li znali da je otvarač za konzerve izmišljen 48 godina nakon što su prvi put upotrebljene konzerve? | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Jan 28, 2012 9:18 am | |
| Srpske antologijske face Sonja Martić, 27. 01. 2012. U tekstu o idiomima saznali smo kako nastaju neke neverovatne, na prvi pogled besmislene, rečenične konstrukcije. To nisu poslovice (mada su srodni), već osobenosti jezika koje služe da opišu neku poznatu situaciju (u šta su se uverili oni kojima je vo pojeo ili izgazio sadnice kupusa). Naporedo sa idiomima, nastajali su tipski likovi (često inspirisani nekom realnom osobom) koji su odražavali socijalne prilike svoga doba. Tako smo imali prevrtljive trgovce i advokate (ćate), lukave seljake, sujetne svekrve, lenje snahe…međutim, neke situacije su bile prilično specifične, te su se dugo prepričavale a njihovi junaci su ušli u antologiju. Znamo njihova imena kao i značenjske relacije, međutim, često se postavlja pitanje ko su oni bili zaista. [You must be registered and logged in to see this image.] EroČuveni Ero iz kratkih šaljivih priča nije stvaran lik, već predstavnik jedne grupacije. Naime, Erama (Here, u Šumadiji Ercovi) su nazivani Hercegovci koji su usled prinudnih migracija naseljavali severne i severoistočne oblasti. Ero je duhovit, lukav i dovitljiv, i gotovo uvek nadmudri svakoga. Junak je brojnih anegdota i šaljivih priča, a najpoznatije su one o kadiji, zatim “onom” svetu, sa Turčinom… Nakon opusa narodne književnosti gde smo imali lirske i epske tipske likove (pored junaka, svakako), Ero je prvi junak koji je osim u književne forme ušao i u antologiju – u mnogim krajevima se i dan-danas prepričavaju njegove dogodovštine. [You must be registered and logged in to see this image.] Ludi NastaNa početku da ispravimo veoma čestu omašku: Ludi Nasta je bio muško (primetili ste da se žene često gađaju ovim nadimkom)! Ludi Nasta sa Dorćola je jedini Srbin koji je ostao u Beogradu 1813, kada su ga Turci zauzeli, a nadimak su mu dali ustanici (verovatno mu je pravo ime bilo Nastasije, Anastas). Stalno je išao za Turcima, zadirkivao ih i šegačio se, a oni ga nisu dirali jer je bio luckast – Turci su sujeverno smatrali da je takve ljude dodirnuo Alah i da ih ne treba dirati. Jedini je slobodno šetao po Beogradu, i to sa četiri psa, kojima je nadenuo imena strogih dahija. Da li je odista bio lud ili jurodiv? [You must be registered and logged in to see this image.]Radio MilevaLegenda kaže da Mileva potiče iz sela Buronji (Lješanska Nahija, stara Crna Gora), a lokalne glasine (često neproverene) je prenosila brzinom svetlosti. Njen lik postaje karakterna osobina početkom 20. veka, nastankom radija, koji su u to vreme imali samo retki, stoga su se vesti mahom prepričavale. Kako to obično biva, vesti koje idu “od usta do usta” vrlo često izgube svoju prvobitnu verziju, te se na kraju vrlo malo (ili nikako) podudaraju sa prvobitnom. Otud je Mileva sinonim za alapaču, neproverenu vest, trač. [You must be registered and logged in to see this image.] Ludi MilojkoNjegovo poreklo je najteže utvrditi – etnografi tvrde da je posredi hajduk Milojko Panajotović. Prikazan je u čuvenoj seriji “Ljubav na seoski način” (kažu da je živeo tačno 100 godina), takođe kao hajduk. Pojavljuje se i u “Žikinoj dinastiji”, kao Žikin pradeda, koji je posedovao neverovatne ljubavne veštine. Otud i Milojkova vanvremenska popularnost, on predstavlja mušku osobu nezajažljivog seksualnog apetita, luckastu pride. [You must be registered and logged in to see this image.] Glupi AvgustIsprva se misli na rimskog imperatora Avgusta, međutim, to nije “taj” Avgust. Cezar August bio je jedan od najvećih rimskih careva, koji je prekinuo stogodišnje ratove, doneo Rimu mir i prosperitet. Obzirom da se po rođenju zvao vrlo prosto – Oktavijan, Senat mu je dodelio ime August, što bi moglo da se prevede kao Uzvišeni Glupi Avgust, osoba koja skreće pažnju praveći budalu od sebe, je termin koji su Francuzi i Englezi koristili za dvorske lude. [You must be registered and logged in to see this image.] DragičkaČuveni uzvik “Dragička” nastala je po gospoji Dragić, Beograđanki poznatoj po tome što bi prva saznavala za pikanterije iz tadašnjeg džet-seta. Pikanterije koje je plasirala su se dugo prepričavale (što ju je proslavilo), a Dragićka je postala pandan Radio Milevi, samo za visoke krugove. Kasnije, kada bi neko želeo da ispriča trač, rekao bi “Kaži Dragićka!”, a ako bi druga strana odgovorila sa “Dragićka!” to bi značilo da želi da čuje novost. Glas ć se pretvorio u č usled promene akcenta. [You must be registered and logged in to see this image.] Mali PericaMali Perica je svakako najmlađi junak ove naše priče, i po godinama, i po stažu. Prisutan je poslednjih tridesetak godina, mahom u vicevima, a možemo ga opisati kao Erinog potomka, jer svakog uspe da nasamari. Perica zeza učiteljicu, policajce, roditelje, i gotovo nikad ne nadrlja. Osim šašavosti odlikuje ga i dozirani bezobrazluk, često na granici vulgarnog (u krajnjem slučaju završi kod direktora škole). Da li ste se pitali zašto se zove baš Perica? Zašto nije Acika, Marko ili Đole? Odgovor je i više no očigledan: koje je to ime najtipičnije kao primer? Kako se obično imenuje NN lice? Pogađate, u pitanju je Petar Petrović sa uplatnica, a Mali Perica je svakako njegov sin! Tih godina su svi vežbali papirologiju i administraciju preko mučenog Petra, te nije čudo što su mu prikačili tako nestašnog sina. Šta možemo zaključiti “na kraju balade”? Ponekad tako, neke situacije ili osobe budu aktuelne jedno vreme, zatim dobiju popularnost lokalnog tipa, a onda pređu u sferu kolokvijalnog, kada im se obično i zagubi trag. Osluškujte svoj jezik, i pomno pratite aktuelne replike, čudne metafore i citirane ljude. Ko zna, možda ste svedok nečega što će ući u antologiju. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Jan 28, 2012 5:30 pm | |
| Denis napast Denis ima 5 godina I neverovatnu kolicinu energije koju ne zna gde da upotrebi, pa je vrlo cesto koristi da bi nervirao komšiju Džordža...tako da sve koji su nam se popeli na vrh glave zovemo po ovom dechaku [You must be registered and logged in to see this image.] |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Uto Feb 07, 2012 9:40 pm | |
| Vjeverice su malo zaboravne
Milijuni posađenih drveća su zapravo posađeni slučajno, zahvaljujući vjevericama koje zaborave gdje su sakrile svoju hranu. |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Uskoro moguće kloniranje mamuta? Pon Jul 09, 2012 9:38 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Zahvaljujući japanskim istraživačima, koji su uspeli da kloniraju miša zamrznutog pre 16 godina, povećale su se šanse da jednog dana "vaskrsnu" mnoge izumrle praistorijske životinje, kao što je mamut, čije je mladunče pronađeno zaleđeno u sibirskoj pokrajini Jakutija, piše onlajn izdanje lista Američke akademije nauka. Procitaj Dosad je kloniranje u stilu ovce Doli bilo moguće korišćenjem živih ćelija iz kojih se DNK vadio i ubacivao u nove jajne ćelije. Grupa naučnika Centra za biologiju Japanskog instituta prirodnih nauka u Kobeu uspela je da, prvi put, proizvede zdrave jedinke klonirane iz tela miševa čuvanih u zamrznutom stanju čitavih 16 godina. Istraživači su smatrali da je kloniranje pomoću otopljenih ćelija veoma teško, gotovo nemoguće jer bi kristali leda oštetili njihov DNK. To je bila jedna od glavnih prepreka nadi da će jednog dana biti moguće oživeti mamute i druge izumrle životinje čija su tela pronađena sačuvana u ledu. Japanski istraživači su premostili taj problem uspešnim kloniranjem miševa čija su tela bila držana 16 godina zamrznuta na temperaturi od minus 20 stepeni Celzijusa. Nakon odmrzavanja, istraživači su izvadili nukleuse iz ćelija moždanog tkiva miševa i ubrizgali ih u prazne jajne ćelije iz kojih je izvađen DNK kako bi pokrenuli klonirane embrione. Matične ćelije iz embriona potom su upotrebljene za drugi krug kloniranja. Njihov genetski materijal ubrizgan je u jajne ćelije bez nukleusa da bi se dobili embrioni iz kojih su nastala četiri klonirana miša. Ideja o kloniranju praistorijskih životinja korišćenjem genetskog materijala zamrznutih fosila nije nova. Pre nekoliko godina japanski biolozi su pokušali, ali bez uspeha, da kloniraju mamuta čije je telo pronađeno zamrznuto u Sibiru. Eksperiment nije uspeo jer nije bilo neophodnog "živog" materijala koji bi mogao da bude upotrebljen za reprodukciju. Stručnjaci instituta u Kobeu smatraju, međutim, da tehnologija na kojoj su radili pruža značajan pomak. Oni tvrde da je teoretski moguće klonirati mamuta. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pon Jul 09, 2012 10:52 pm | |
| ... znate l' kako Mujo klonira ovcu? ... ... J e be je dok ne klone... :joint: |
| | | Zana
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pon Jul 09, 2012 11:14 pm | |
| ... 'oće l' taj mamut ličit' na šargarepu?... prve pokušaje uvek rade na šargarepama...
:joint: |
| | | Zana
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pon Jul 09, 2012 11:24 pm | |
| - John Doe ::
- ... 'oće l' taj mamut ličit' na šargarepu?... prve pokušaje uvek rade na šargarepama...
:joint: mamut,nece lichiti na shargarepu | |
| | | Bokssha Princes of Darkness
Godina : 36 Location : Beograd Datum upisa : 22.04.2010
| Naslov: Da li ste znali da... Sre Okt 24, 2012 12:44 am | |
| 1. Slonovi su jedine životinje koje ne mogu skočiti.
2. Orgazam svinje traje 30 min!!
3. Polarni medvedi su levoruki.
4. Krokodili ne mogu isplaziti svoj jezik.
5. Leptir oseća svojim nogama.
6. Žohar može živeti 9 dana bez svoje glave, a na kraju umire od gladi.
7. Delfini se uz ljude jedini koji vode ljubav zbog užitka.
8. Kvakanje patke ne pravi eho.
9. Morske zvezde nemaju mozak.
10. Komarci imaju zube, čak 47.
11. Jezik kameleona dvostruko je duži od njegovog tela.
12. Noj ima veće oko od mozga.
13. Konji spavaju stojeći i mogu provesti po nekoliko meseci da ne legnu.
14. Medvedi se boje muzike.
15. Orao opazi zeca u trku s čak tri kilometra visine.
16. Lemuri, polumajmuni s Madagaskara, padaju u letnji, a ne u zimski san.
17. Štakor može izdržati bez vode duže od kamile.
18. Pčele moraju posetiti 4 miliona cvetova, preći 4 puta duži put od opsega zemlje za jedan kilogram meda.
19. kamilje mleko se ne zgrušava.
20. Morski psi se nikada ne razboljevaju, jer su imuni na sve poznate vrste bolesti.
21. Svinje se ne mogu znojiti.
22. Šišmiši uvek skreću na levo kada izlaze iz pećine.
23. Puževi mogu spavati čitave tri godine.
24. Jastogu treba oko 7 godina da naraste i dobije masu od 500 grama.
25. Ukupna masa svih mrava na svetu veća je od ukupne mase ljudske populacije.
26. Koze i hobotnice imaju pravougaone zenice.
27. Žabe žive na svim kontinentima osim na Antarktiku.
28. Ne postoje dve zebre sa istim rasporedom pruga.
29. Detlić može kucnuti u drvo 20 puta u jednoj sekundi.
30. Meduze se sastoje od 95% vode.
31. Trobojne mačke su uvek ženke.
32. Lavica obavlja više od 90% lova.
33. Psi imaju po 17 kostiju u svakom uhu.
34. Guska je prva ptica pripitomljena od strane čoveka.
35. Delfini spavaju s jednim otvorenim okom.
36. Bikovi su daltonisti.
37. Zlatna ribica ima moć pamćenja u intervalu od 3 sekunde.
38. Kravu je moguće voditi uz ali ne i niz stepenice.
39. Ostriga može promeniti pol nebrojeno puta tokom života.
40. Krtica može iskopati tunel od 70 metara za jednu noć.
41. Aligatori ne mogu hodati unatraške.
42. Iguana može izdržati pod vodom 28 minuta.
43. Crv ima pet srca.
44. Pingivni mogu roniti u dubine i preko 400 metara.
45. Oktopodu se testisi nalaze na glavi.
46. Jakovo mleko je ružičaste boje.
47. Golubovi imaju trodimenzionalni magnetski osjet.
48. Kod slonova vlada matrijarhat.
49. Hrtovi su najbrži psi na svetu,mogu trčati brzinom većom od 70 kilometara na sat.
50. Hobotnica će početi jesti svoje krakove ako je zaista gladna. | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sre Okt 24, 2012 9:52 am | |
| Nestanu li pčele s planete Zemlje, čoveku ostaju 4 godine života[You must be registered and logged in to see this image.] Nestanu li pčele sa planete Zemlje, čoveku kao vrsti ostaje još oko 4 godine života, izjavio je Albert Ajnštajn.Pčele u ekosistemu imaju jednu od najvažnijih uloga. Osim proizvodnje meda, takođe doprinose našem ekosistemu na način da oprašuju biljke. Na planeti Zemlji samo oko 10% biljaka cvetnica se oprašuje vetrom, dok 90% oprašuju insekti, od kojih veliku glavninu tih insekata čine upravo pčele. Uloga pčela u prirodi bila je duboko prihvaćena kod drevnih naroda. Npr. američki indijanci su još pre 6.000 godina koristili med kao lek i jelo. Na grobnicama faraona i rimskih vladara redovno su bile nacrtane pčele. Ova sitna životinjica, fantastične inteligencije, poštovana je od strane mnogih naroda i verovatno odatle potiče izreka da „ pčele umiru, a ne ugibaju“. Pretpostavka je da pčele žive na planeti Zemlji oko 110 miliona godina, a danas raspoznajemo oko 20.000 vrsta. (Economy.rs, 15. oktobar 2012.) | |
| | | rouzvel Black Magic Woman
Godina : 67 Location : Beograd Datum upisa : 23.02.2010
| Naslov: Da li ste znali? Uto Dec 04, 2012 6:39 am | |
| A mislili ste da o seksu znate sve?![You must be registered and logged in to see this image.]Naučnici se često prime posla kako bi poboljšali seksualni život mnogih muškaraca i žena, tako dođu do novih, zanimljivih saznanja. Najnovije istraživanje mnoge je iznenadilo.Evo jedne najnovije i totalno bizarne vesti - seksanje bez kondoma može pozitivno uticati na ženino psihičko i fizičko zdravlje, navodi se u studiji Archives of Sexual Behavior. U istraživanju je učestvovalo 293 žene, a od njih se zahtevalo da ispune dve ankete. U jednoj su bila pitanja o seksualnom životu, a u drugoj o psihičkom stanju. Nakon što su naučnici analizirali rezultate, zaključili su da su one žene koje ne koriste kondome manje depresivne od onih koje koriste kondome tokom seksa. No, nije ovo jedino istraživanje koje je dalo šašave rezultate. Donosimo vam još četiri takva. Više testosterona = više masturbacijeNaučnici sa Akademije u Michiganu ispitivali su 196 žena o tome koliko često masturbiraju i koliko se često seksaju. Nakon analize ispitanica, uzeli su uzorak njihove sline i tako došli do saznanja da žene s najvišom nivoom testosterona imaju i veću želju za masturbacijom. No, ima i jedna kvačka – žene s većim nivoom testosterona imaju manju želju za seksom! 'Bacite' pogled na njene usneOblik usana može otkriti kakve orgazme ima žena, pokazala je studija iz 2011. godine objavljena u magazinu Journal of Sexual Medicine. Naučnici su analizirali rezultate online ankete u kojoj je učestvovalo 258 žena i koje su dale podatke o obliku svojih usana, kao i sposobnosti da dožive vaginalni orgazam. Nakon analize stručnjaci su zaključili – žene s istaknutijom gornjom usnom imaju više šanse da dožive vaginalni orgazam! Dajte joj čarape, pomognite joj da svršiOK, čarape same po sebi neće joj pomoći da doživi orgazam, ali veća temperatura u spavaćoj sobi može u tome imati veliku ulogu prema jednom nizozemskom istraživanju. 'Na početku našeg istraživanja samo je 50 posto ispitanica doživjelo orgazam', kaže autor studije Gert Holstege, profesor sa Sveučilišta u Groningenu u Nizozemskoj. 'No, otkrili smo da im je bilo nelagodno jer im je bilo hladno, imale su hladne noge. Dali smo im čarape i nakon toga ih je orgazam imalo njih 80 posto', objasnio je profesor. Obratite pažnju na njen hodŽene koje hodaju energičnije i više njišu kukovima imaju veću verovatnoću da dožive vaginalni orgazam, kaže istraživanje objavljeno u magazinu Journal of Sexual Medicine. Naučnici su dali ženama da ispune upitnik o svom seksualnom životu pa ih nakon toga podelili u dve grupe – one koje vaginalne orgazme imaju redovito i one koji ih imaju retko. I jednoj i drugoj grupi je tada rečeno da hodaju 100 metara i da zamišljaju neke ugodne situacije. Nakon toga naučnici su došli do zaključka da žene koje imaju vaginalne orgazme nemaju blokirane mišiće zadnjice, zbog čega im je i hod opušteniji, piše menshealth.com.
Istraživanje paranormalnih pojava kod muškog roda
| |
| | | podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Čet Mar 28, 2013 1:06 pm | |
| PIRATIMA ODZVONILO: Policija gasi divlje muzičke sajtove, srpski diskografi i pevači se dogovorili sa Youtubeom!
Aleksandar Jovanovic 12.46 (пре 18 минута)
коме скривена копија: мени Poštovani,
u prilogu je tekst akcije koja može da bude veoma interesantna i Vašem cenjenom mediju. Naime, opšte je poznato da je internet piraterija gotovo potpuno obesmislila industriju muzike na ovim prostorima. Zato su srpski diskografi, uz pomoć države, a u saradnji sa autorima i izdavačima rešili da naprave zvaničnu saradnju sa You tube gigantom i da počnu da zarađuju od eksploatisanja muzičkih izdanja. Takođe, na ovaj način biće ukinuti svi divlji sajtovi koji muziku prodaju ili daju na besplatno preuzimanje, a svako postavljanje spotova mimo zvaničnih kanala biće odmah sprečeno.
PIRATIMA ODZVONILO: Policija gasi divlje muzičke sajtove, srpski diskografi i pevači se dogovorili sa Youtubeom!
Unija diskografa Srbije kreće u odlučnu borbu protiv piraterije svih oblika na ovim prostorima. Uz podršku Uprave za borbu protiv visoko-tehnološkog kriminala i internet provajdera najveći srpski diskografi, ali i zastupnici svetske muzičke industrije radiće se na tome da se zabrani ili obustavi servis mnogobrojnih internet sajtova i specijalizovanih portala koji bespravno nude muziku za download. Istovremeno, na drugoj strani će se razvijati legitimizacija i polaganje prava na muzički sadržaj na YouTube-u. - Internet piraterija mora da se obuzda, jer će uništiti srpsku muziku, kaže Žika Jakšić iz Grand produkcije, i dodaje: - U svakom ugovoru vezanom za YouTube , pa čak i u delu polaganja prava na video jasno je od YouTube-a naglašeno da za polaganje prava vlasnik YouTube kanala garantuje (pod pretnjom krivične odgovornosti) za položena prava koja je postavio u svoje ime. Zbog ekspanzije neovlašćenog iskorišćavanja prava , a na inicijativu samog YouTube-a, Unija Diskografa Srbije je donela odluku da prekine tu praksu i da konačno izdavači sami polože svoja prava na celokupnu produkciju na internetu uključujući i YouTube, kaže poznati srpski diskograf.
Sve izdavačke kuće su obezbedile partnerske YouTube kanale za sve svoje izvođače, po modelu mreže VEVO kanala koju su napravili Universal Music, EMI, Warner i Sony Music, otkriva Rodoljub Stojanović, generalni direktor Unije diskografa i otkriva kako će funkcionisati čitava stvar: - Unija Diskografa je preko „KVZ Music“-a formirala jedinstvenu mrežu YouTube kanala. Kanali će biti dodeljeni pevačima na administriranje, biće pod zajedničkom kontrolom izdavača i pevača i na ovaj način će i jedni i drugi imati mogućnost da ostvare zaradu. Izdavači će se pojedinačno dogovarati sa svojim pevačima o načinu i modelu podele zarade ostvarene putem interneta.
U vremenu ekspanzije digitalne prodajesrpski izdavači kažu da neće dozvoliti da izdanja koja oni proizvode, reklamiraju i distribuiraju prepuste nekom drugom na digitalnu distribuciju, eskploataciju i da pasivno posmatraju sve vidove internet piraterije. O ovome će narednih dana zvanično biti obavešteni svi pevači od strane svojih izdavača.
U procesu je i upload kompletnog kataloga domaćih izdavača na dachboard Youtube-a, a u narednih nekoliko meseci biće blokirani svi spotovi, klipovi, audio i video snimci koji se nalaze na kanalima neautorizovanim od strane diskografa.
Za Uniju diskografa Srbije,
Aleksandar Jovanović, portparol | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pet Mar 29, 2013 4:55 pm | |
|
Ako želite da odbijete muškarca brzo, samo upotrebite dve magične reči, koje su, smatra pisac Džoš Aielo, vrhunac iritantnih stvari koje devojke govore: "Izgledam debelo".
"Zamislite najgoru stvar koju muškarac može da vam kaže ("Zaljubljen sam u tvoju sestru" na pr.), pomnožite sa deset, dodajte ceo viked gledanja golfa na TV-u - i počećete da shvatate koliko je užasno kada čujete "Izgledam debelo" iz devojčinih usta, posebno devojke koja nam se stvarno sviđa ili koju, da stvar bude još gora, volimo," objašnjava on.
Iako to nije reakcija koju bi žene želele, kada čuju ove dve reči muškarci samo žele da se razgovor što pre završi. Evo zbog čega:
1. Kada kažete "Izgledam debelo" muškarci se osećaju bespomoćno
"Kada čujemo ovo, znamo da bez odzira koliko puta vam kažemo koliko dobro izgledate, nećete nam verovati. Već ste prešli na tamnu stranu unutrašnje nesigurnosti, a muškarci mrze da se osećaju bespomoćno," kaže Džoš Aielo.
2. To definitivno kvari zabavu
"Čim moja devojka kaže ove reči, moje veče je uništeno," objašnjava njegov prijatelj Vil, 39. "Već se oseća loše u vezi sebe i neraspoložena je. To je dosadno."
3. Sadite seme sumnje u njegovom umu
Što više budete govorili da izgledate debelo, to su veće šanse da će vaš muškarac podsvesno stvarno početi tako da vas gleda, čak i ako u realnosti to nije tako.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pet Mar 29, 2013 4:56 pm | |
| |
| | | el_vibrador בנו של ישראל
Datum upisa : 07.02.2012
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Pet Mar 29, 2013 4:59 pm | |
| Debele su obicno vesele, i ne trebaju cizme u krevetu da bi dozivele orgazam :)) | |
| | | sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Mar 30, 2013 9:50 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Jeste li znali da pingvini iznad očiju imaju organ koji pretvara slanu u čistu vodu | |
| | | montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Mar 30, 2013 9:55 pm | |
| Jeste li znali da je prva kreditna kartica objavljena od strane American Express-a 1951. godine? Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! Sub Jun 01, 2013 8:34 am | |
| - Zana ::
Pre nekoliko godina japanski biolozi su pokušali, ali bez uspeha, da kloniraju mamuta čije je telo pronađeno zamrznuto u Sibiru.
Eksperiment nije uspeo jer nije bilo neophodnog "živog" materijala koji bi mogao da bude upotrebljen za reprodukciju.
. E sad izgleda ima dosta "živog tkiva " ____________ Krv stara 10.000 godina rešava misteriju drevnih životinja: Rusi i Korejci oživljavaju mamute? M.A. | 31. 05. 2013. - 19:18h | Foto: AFP | Komentara: 46 Ruski naučnici su pronašli uzorke krvi i mišićnog tkiva pod ledom na Novosibirskim ostrvima. Veruje se da je reč o ženki vunastog mamuta koja je upala u močvaru i uginula pre više od 10.000 godina. Južnokorejski naučnici sada planiraju da iskoriste ove uzorke da bi klonirali vunastog mamuta i vratili u život ovu izumrlu životinjsku vrstu. [You must be registered and logged in to see this image.]Ruski naučnik pored ostataka mamuta na Novosibirskim ostrvima Sibirski načunici su otkrili prvi dobro očuvani uzorak krvi vunastog mamuta, koji bi mogao da posluži za oživljavanje ove izumrle vrste. Krv stara oko 10.000 godina bila je zarobljena u ledu ispod tela ženke mamuta. Pronađeno je i očuvano mišićno tkivo životinje, koja je u trenutku smrti imala između 50 i 60 godina, navodi tim ruskih naučnika, koji su došli do ovog značajnog otkrića na Novosibirskim ostrvima u vodama severne obale Sibira. [You must be registered and logged in to see this image.]Uskoro ponovo među nama? Ilustracija mamuta iz Sibira Kako navodi “Sajbirian tajms”, krv će biti stavljena na raspolaganje južnokorejskim naučnicima, koji će upotrebiti DNK mamuta da bi oživeli davno izumrlu vrstu. Najnovije otkriće dogodilo se u trenutku kada se vodi žestoka debata o moralnosti projekata za oživljavanje izumrlih vrsta u stilu “Parka iz doba jure”. Neki naučnici, naime, tvrde da će biti nemoguće stvoriti potpuno iste mamute kao oni koji su nekada hodali Sibirom. [You must be registered and logged in to see this image.]Dobro očuvano mišićno tkivo na telu mamuta iz Sibira - Zaista smo iznenađeni što smo otkrili krv i mišićno tkivo mamuta. Ovo je najbolje očuvan mamut u istoriji paleontologije - kaže Semjon Grigorijev, direktor Muzeja mamuta Instituta za primenjenu ekologiju Severnog i Severoistočnog federalnog univerziteta. Kako je saopšteno, životinja je stara oko 10.000 godina, a sačuvana je zahvaljujući posebnim uslovima, tj. činjenici da nije bilo odrmzavanja i ponovnog zamrzavanja. Naučnici se nadaju da je makar jedna ćelija mamuta ostala sačuvana, upozoravajući “da i kod ovako dobro očuvanih ostataka, to ne mora da bude slučaj”. [You must be registered and logged in to see this image.]Uzorak mamutove krvi u posudi ruskog naučnika Uzorci krvi i tkiva odneti su na analizu u Jakutsk, prestonicu Republike Saha (Jakutija), dok je telo mamuta, teško oko jednu tonu, preneto na sibirsko kopno, gde se čuva pod ledom. Krv i ostali uzorci biće stavljeni na raspolaganje privatnoj laboratoriji za bioinženjering južnokorejskog naučnika Hvanga Vua Suka, koja je potvrdila da već radi s drugim uzorcima DNK mamuta u pokušaju da oživi sibirskog mamuta. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Jeste li znali ?! | |
| |
| | | | Jeste li znali ?! | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 184 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 184 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|