DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Šamanizam BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
 
PrijemPORTALTražiRegistruj sePristupi

Delite
 

 Šamanizam

Ići dole 
AutorPoruka
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:38 pm

Šamanizam je tehnika ekstaze, magija i svojevrsna religija. To je srednjoazijski sibirski religiozni fenomen. Šamanizam pokazuje posebnu magijsku "specijalnost" -"upravljanje vatrom", magijski let, itd. Šaman gospodari svojim "duhovima" tako da uspeva s njima komunicirati a da se ne pretvori u njihovo oruđe.

On ima sposobnost uzdići se na Nebo i spustiti se u Donji svet. Svako ekstatično iskustvo koje odlučuje o pozivu budućeg šamana sadrži tradicionalnu shemu obreda inicijacije-stradanje, smrt i uskrsnuće( tu se ,dakako,radi o simboličnoj smrti; tj. raskidom s dotadašnjim načinom života).

Šamanska odeća ne odaje samo prisutnost svetoga već prikazuje i kosmičke simbole i metafizičke puteve. Odeća sama po sebi predstavlja religiozni mikrokosmos. S jedne strane, ona čini gotovo potpun simbolički sistem,a s druge, ona je posvećenjem prožeta brojnim duhovnim silama (može je nositi samo onaj koji zna obuzdati njene duhove).

Odeća je neizostavan element magijskih rituala, i ona je ta na kojoj ću najprije sagledati ritam.

Poznato je da se magijska odeća manje ili više razlikuje već prema tome o kojem se obliku magije radi, no po pravilu svaka odaje nastojanje povezivanja s prirodom i verovanjima onih koji je nose. Budući da sam o ovoj problematici najviše materijala pronašla za šamanizam, iznjet ću najčešće elemente koji se pojavljuju u odjeći šamana.

Šamansku odeću čini ogrtač (koji može biti i krzno neke životinje), a na kojeg su pričvršćeni razni ukrasi - pr. metalni kolutovi raznih veličina, kosti, kljove i zubi životinja, zvončići, figure koje predstavljaju mitske životinje, drvo života, lanci, platnene trake, perje, izvezeni ili pričvršćeni razni simboli-prevladavaju ornitološki (ptica-orao ili sova,medvijed,jelen).

Svi elementi te odeće čine ritmički sklad bilo da je reč o oblicima ukrasa ili samoj boji odeće. Uz ogrtač treba spomenuti i masku. Maska se ne javlja kao neizostavan deo odeeće tako često, što i ne čudi jer već i ostali delovi odeće, pa i razni oblici koji se crtaju po licu (telu) čine masku. I na maski se može uočiti ritam, a i simetrija (osa simetrije je vertikala spuštena sredinom maske). Isto možemo uočiti i kod "šara" na telu (licu), bez obzira je li reč o crtama, raznim oblicima ili njihovoj boji. Kapa, kao jedan od delova odeće šamana, može biti namotaj platna, deo krzna neke životinje(s glave), metalna. Njeni ukrasi( često je to perje-labuda, orla, sove), oblici na njoj i boje izmenjuju se u određenom ritmu.

Šaman će uz odeću nositi i ukrase raznih oblika i veličina, od ogrlica, narukvica, naušnica. Kod svih tih ukrasa takođe je vidljiv ritam. Kod nekih plemena šaman nosi i štap ili bič. Kod nekih se plemena takođe na odeći može se uočiti i pojava mističnih brojeva 3,7,9 ( količina pojedinih elemenata na odeći odgovara tom broju).

Svaki element odeće ima svoje značenje, bilo da je to pomoć kod vantelesnog putovanja šamana (pr. ptičje perje ili čak čitav kostur ptice prikazan na odeći omogućiće letenje na drugi svet) ili pridodosi ekstazi i padanju u trans (u pravilu i jedno i drugo). Kosti na odeći najčešće simbolišu smrt i uskrsnuće šamana; nakon inicijacije on započinje novi život, ili ga pretvaraju u neku (mitsku) životinju (prisutno je verovanje da se životinja može ponovno roditi iz svojih kostiju).

Za odvijanje seanse te postizanje ekstaze i transa neophodan je i bubanj. Postoji verovanje da je njegova okosnica načinjena od Drva života (koje je posrednik između Neba i Zemlje), pa se on može poistovetiti sa Drvetom kojim se šaman simbolički penje u Nebo. Bubanj je obično oblog oblika, od jelenje,losove ili konjske kože, a može imati i pričvršćene brojne metalne komadiće, praporce, zvončiće, slike u gvožđu koje predstavljaju duhove, razne životinje…
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:38 pm

Služi za postizanje određenog ritma koji će pomoći postizanju transa. U tom će se ritmu odvijati ples, disanje, izgovarati obredne molitve i sl. No poseban ritam ne daje samo bubanj. Već i sama odeća šamana(brojni ukrasi na njoj) prilikom njegovih kretnji- koje moraju slijediti određen ritam-proizvešće odgovarajući zvuk. Muzika određenog ritma postiže se i raznim zvončićima (npr. maraca kod Indijanaca), praporcima, vrećicama kristala, kamenja, gongom, ljušturama od školjki…

Ritam u obredima igra neizostavnu ulogu - on je zaslužan za postizanje ekstaze i transa, stoga ne treba čuditi što je sve njemu podložno. Telo osobe koja vrši obred ili osoba koje u njemu aktivno sudjeluju počet će delovati u "nametnutom" ritmu. S ritmom će se uskladiti disanje. Naučno je dokazano da disanje na određeni način utiče na cerebellum (deo mozga koji usklađuje mišićne kretnje), stoga će doći do spontanog gibanja tela, uz to javljaju se i temperaturne promene, grčevi, svetlosni i zvučni doživljaji, emotivni doživljaji, iskustva s mislima, vantelesna iskustva, nadprirodna iskustva. Za magiju su posebno značajna posljednja dva.

Kod vantelesnog iskustva vlastito se telo čini dalekim; postoji osećaj izbivanja iz tela. Osoba uistinu može "videti" svoje vlastito telo i opisati razna mesta, a da fizički nije bila na njima.

Natprirodna iskustva tiču se sposobnosti koje se u takvom stanju najčešće pojavljuju - vidovitosti, telepatije i sposobnosti viđenja aure. (prema Gunnel Minett, Dah i duh, Preporađanje, Zagreb, 1996.)

Disanje je prožimanje našeg unutarnjeg bića s okolnom atmosferom. Kad dišemo, mi u svoj unutarnji sastav, uz fizičke tvari, upijamo i stvarnost koja nas okružuje. Na čisto fizičkom nivou, npr., način na koji dišemo najznačajniji je za stanje naših unutarnjih organa, koje je uslovljeno dotokom kiseonika iz krvi. Ali disanje utiče i na duševnu i duhovnu stranu. Sporo disanje uslovljava usporavanje metabolizma, otkucaja srca i cirkulacije krvi. Um dovodi u mirnije stanje, misli su jasnije.

Povećava osjetljivost prema drugim ljudima. Dovodi do proširenog poimanja, oslobađanja od psihičkih i fizičkih blokada, te do opšteg opuštanja.

Brzo disanje ima suprotan učinak- ubrzava metabolizam, otkucaje srca i cirkulaciju krvi. Dovodi um u osetljivije stanje, a time i do bržih promena osećaja. Poimanje sveta je subjektivnije i veći je naglasak na pojedinosti. Plitko disanje smanjuje aktivnost metabolizma. Na psihičkom niovu vodi u sklonost zabrinutosti, do duševne nestabilnosti i nezadovoljstva, što češće prelazi u strah. Duhovna opažanja postaju površna i neusmerena.
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:38 pm

Dubokim disanjem metabolizam postaje djelatniji, učinkovitiji i skladniji. Psihički ono stvara duboke osećaje, zadovoljstva, duševnu stabilnosti i jakog samopoštovanja. Duhovno, dovodi do veće misaonosti, pouzdanja, otvorenosti, te okretanja prema ljubavi.

Dugi uzdasi proizvode veću koordinaciju različitih funkcija metabolizma. Psihički, dugačko disanje stvara veću smirenost i osećaj zadovoljstva. Duhovno, ono vodi dubljim i objektivnijim spoznajama i razumevanju.

Kratki uzdasi ubrzavaju metabolizam. Psihički, dolazi do bržih smena misli i osećaja, uz naginjanje nestrpljivosti i razdražljivosti. Duhovno, javlja se veće nesuglasje s okolnim svetom.
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:39 pm

Šamanske Tehnike - Prvo Putovanje


Jedna od tehnika za pocetnike: jednostavna vezba za putovanje u takozvani "Donji Svet" radi razgledanja. Vas jedini zadatak je da prodjete kroz tunel, mozda razgledate sta je izvan njega i da se vratite.

Za ovu vezbu vam je potreban Shamanski Bubanj ili kaseta sa snimljenim beat-om, ako koristite bubanj bice vam potreban saradnik.

Sacekajte da budete smireni i opusteni pre nego sto pristupite vezbi. 24h nemojte uzimati nikakve psihoaktivne supstance niti alkohol Neophodno je da je vasa koncentracija dobra i neometana a vas um bistar.

Jedite laku hranu, ali nemojte nista 4h pre vezbe.

Nadjite mracnu i mirnu sobu, izujte cipele, raskomotite se i lezite na pod bez jastuka.

Nekoliko puta dobro udahnite opustajuci ruke i noge Ostanite nekoliko minuta razmisljajuci o predstojecem zadatku. Zatvorite oci i prekrite ih sakom leve ruke Sada vizualizujte otvor u zemlji koga se secate.

Pre nego sto udjete jasno zapamtite detalje. Nalozite pomocniku da pocne da bubnjanje jakim, monotonim, nepromenjljivim tonom i brzim ritmom, ne sme se javiti razlika u intenzitetu ili u intervalima udaraca. Frekvencija od 205 do 220 udaraca u minuti je najbolja kod ovog putovanja Nakon 205-220 udaraca pomocnik zastaje i posle nekoliko trenutaka udara 4 puta odsecno i jako sto znaci da je vreme za povratak.

E sad sta radite Kada bubnjanje zapocne - vizualizujte svoj ulaz u zemlju, udjite u njegai započnite putovanje.

Spustajte se nanize i udjite u tunel i idite sve do kraja tunela ako naidjete na neku prepreku zaobidjite je. Na kraju tunela izadjite i razgledajte pejzaz veoma je vazno da NE DONOSITE nista sa sobom.

Vratite se istim putem. Kada izadjete sedite i otvorite oci. Nemojte se obeshrabriti ako ne uspete, vec pokusajte ponovo ili promenite ritam bubnjanja.

Razlicitim ljudima su potrebni razliciti ritmovi u razlicitim prilikama! Kada zavrsite ovu vezbu opisite saradniku sve sto ste videli da ne bi ste zaboravili detalje.

Pamcenje ovih detalja je pocetak sticanja shamanskog znanja.
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:39 pm

Za vreme ove vezbe ti dostizes takozvanu Samansku Svestnost i vidis stvari koje drugi ljudi ne vide. Saman je osoba koja vidi i tipicno je da radi u mraku, ili barem sa zatvorenim ocima, da bi jasno video. Iz ovog razloga Shaman se obicno angazuje u praksi nocu. Neke stvari se mogu raditi i sa sa otvorenim ocima ali u tom slucaju "vidjenje" je povrsno. U mraku se redukuju spoljasnje stimulacije obicne stvarnosti koje mogu da poremete fokusiranje paznje na bitne aspekte neobicne stvarnosti.

Ipak tama, sama po sebi, nije dovoljna za Shamansko vidjenje. Shaman koji vidi mora da bude u Shamanskoj Svestnosti koju postize pomocu odredjene frekvencije bubnjanja, zvuka zvecki, pevanja i igranja. Zato sam ti rekao da moras imati bubanj posto su nekada potrebne razlicite frekvencije za ljude. Shamansko prosvetljenje je, doslovno, sposobnost prosvetljavanja tmine, sposobnost vidjenja onoga sto drugi ne vide. Moguce je da je ovo prvobitno znacenje reci prosvetljenje.

Specijalna sposobnost eskimskog Shamana Iglulik plemena omogucava mu da vidi u mraku, i doslovno i metaforicki. On zmuri, ali vidi kroz mrak i tamu i shvata stvari, dolazece dogadjaje koji su skriveni od drugih. On gleda u buducnost i saznaje tudje tajne.

Mislim da je "Donji Svet" dimenzija a da je vizuelacija rupe samo kapija. Da li prolazis kroz centar zemlje? To sve zavisi, postoje razna iskustva.
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:40 pm

Šamanizam i frekvencije


Sve u kreaciji ima unikatnu i jedinstvenu vibraciju. Frekvencija je brzina vibracije koja razlikuje jedan tok energije od svih drugih. Postoje bezbroj frekvencija kao deo Kosmickog Uma,koji mogu da se podele u bezbroj vibracija. Ni jedne 2 stvari,mesta,ili ljudi ne mogu da imaju istu identicnu frekvenciju,zato sto bi onda doslo do automatskog spajanja - 2 stvari bi postale jedna.

Zbog toga sto sve sto postoji proizlazi ili se izliva iz Kosmickog Uma,ispod svake individualne frekvencije postoji zajednicka frekvencija koja odrzava sve sto postoji. Ovo je razlog zbog cega sav DNK je 97% identican,a samo 3% razlikuje vrste bica i individue unutar tih vrsta. Kada slicne vibracije se zajednicki sastave u grupi,grupni um se formira. Kada se slicne frekvencije sastave,umna sorta se formira.

Svaka umna sorta/frekvencija je unikatna i sve individue koji su pod taj "kisobran" te umne sorte/frekvencije,imaju slicne osobine,ponasanje,i umne sheme. Izuzetno visoke frekvencije imaju razlicitu i individualnu shemu.Nize frekvencije imaju vise grupnu umnu shemu,kao kosnica.

Zivotinje i insekti imaju umnu shemu sorte koja je grupno orientisana.Ovo znaci da umna shema sorte razmislja kao individua za sve svoje "clanove". U ovom slucaju ne postoje posebne licnosti pod ovakvim uslovima.Biljke imaju umnu sjhemu sorte i zbog toga se ponekad nazivaju deve ili "nature spirits".Zbog toga sto su umovi sorte povezani,svaki moze da ima pristup drugoj,zbog toga sto je povezano preko hipersvemira i Kosmickog Uma.
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:40 pm

Kada se ulazi u frekvenciju umne sorte koja nije tvoja,mozes da dobijes karaktersitike i osobine te vrste u ciju frekvenciju ulazis. Ulaziti,ili da kazem spajati se sa nekom odredjenom frekvencijom duzi period vremena,moze da prouzrokuje promene u DNK. Moze da kreira da ti DNK bude jednak kao ta frekvencija u koju ulazis stalno. Zbog ovoga su mogli stari Shamani da shapeshiftuju(da se fizicki promene)u bice u koju frekvenciju ulaze ili koriste dugo godina. Ovo se naziva i lycantropy, mada postoji i drugi razlog,a to je vec imati predispoziciju na osnovu genetike. Zbog toga su postojali vukodlaci. U glavnom, dobro balansirana osoba moze da shiftuje u bice odredjene frekvencije i da se ne izgubi u njoj nego da moze da se vrati u svoju.

Stari lovci kao na primer Indijanci,su znali kako da imaju pristup frekvenciju zivotinje koju su lovili da bi omogucili laksi lov a takodje da daju pocast toj zivotinji od koje imaju koja sluzi za njihovu hranu. Pravili bi ceremonije u kojima bi mimikovali ove zivotinje i sa time bi povukli tu frekvenciju blize njima.

Bear frequency-ova se energija vise preporucuje muskarcima da koriste nego zenama zbog fizickih promena koje mogu da slede. Fizicke promene koje slede su da telo postane dlakavije,ruke i noge se povecaju,apetiti postane veliki pogotovo za proteine. Cak moze da dodje i do povecanje visine. Osobi ce da odgovara da bude u hladno i bice vise sposoban da podnese hladnocu. Takodje promena do koje ce doci je da osoba ce hteti vise da bude sam. Koriscenje svake od glavnih frekvencija prouzrokuje promene fizicke, mentalne i seksualne. Psiholoski osoba ce osecati potrebu za vise partnera koristeci ovo. Na mentalni nivo,ova frekvencija omogucava da osoba ode duboku u svoj um da izvuce informaciju koja mu je potrebna da bi mogao da je koristi u fizickoj realnosti. I osoba ce moci duboko da razmislja o stvarima,ali i stvara da osoba postane argumentativan po nekad jel smatra da zato sto ide duboku u svoj um da nadje solucije,oseca se da je u pravu za vecinu stvari. Na seksualni nivo. Mnogo jaci intezitet
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:41 pm

olphin frequency-nije zivotinjska. Delfini su inteligentnija bica nego ljudi. Ovo frekvencija nije asocirano sa delfinom kojeg mi imamo,nego sa bice koje je delfinsko i hoda na 2 noge. Postoji fizicki i nefizicki aspekt ove frekvencije. Fizicka bica postoje u Andromeda Galaksiji. Koristeci ovu frekvenciju omogucava shiftovanje u hipersvemirski mode,sto znaci da ce osoba poceti da se oseca kao ne-fizicko bice. Fizicki,telo vise tecnosti stvara.Stvara duboki osecaj mira i razumevanja.

Wolf-osoba postane agresivan samo kada je pod napadom.Omogucava osobi da razume teska vremena i dark energies. Omogucava osobi da se izvuce iz dosta problematicnih situacija u zivotu na efikasan nacin. Moze da poboljsa kvalitet kose i da poveca energiju osobi.

Lion frequency-najjaca koja moze da postoji u fizickoj realnosti.Naziva se "the God frequency". This frequency =power. U najcistijoj formi,astralno osoba izgleda kao bice nalik zlatnog lava. Fizicke promene koje se mogu osetiti nakon koriscenja su da prsti postaju nalik kandze,osecaj da krila izbijaju iz ledja,da se povecava telo,grudni kos,osecaj promene glave, lice,kose, isto moze da bude.Osoba se krece brze. Svest se menja koristeci ovo. Ovo je jedina frekvencija koja se koristi sa "filter" jel je previse jaka.Jako mali broj ljudi mogu da je koriste bez filtera.Jedina je koja sa vremenom koriscenja prozurokuje jedan malo neobican krik. Odbija sve magijske napade,pogotovo ako osoba moze da koristi bez filtera zbog toga sto je toliko visoka frekvencija.This frequency gives the person a feeling of power,strength,all-knowingness,wisdom and the ability to blend into All That Is.There is a direct awareness of God-Mind and power. Postoji nacin na koji se moze koristiti da kreiras sta hoces u fizickoj realnosti. I,jedina je koje je u delu opisana u Emerald Tablets, ili Totove smaragdne ploce.

apropo biljaka... moje iskustvo o njihovoj svesti jeste da imaju trostruku svest: individualnu svest... kolektivnu svest vrste... kolektivnu svest biljaka uopste... -da napomenem da sam proucavala samo drvece... -sto se tice teme.. -na koj nacin se postizu te frekvencije? -da li je dovoljno zauzeti astralni oblik i td. ... ?? -ili su potrebni neki posebni rituali i tehnike...Hmm,proucavala si drvece.Ako hoces naucicu te na koji nacin mozes da dobijes informaciju od drveca. To je sasvim drukcije nego komunikacija sa zivotinjama. Za frekvencije. Za svaku postoji arhetip. Ima nacin kako se on koristi. Na taj nacin udjes u frekvenciju. Kad koristis osetices do kojih ce promena doci.Oblik ce doci sam od sebe, zavisno i od frekvencije u koju se ulazi.

Jos cu 3 frekvencije spomenuti.Ove se razlikuju dosta od ovih navedenih. Dragon frequency-najpovoljnije bi bilo za koriscenje sa Gargoyle magijom. Draco frequency-najpovoljnije za one koji su energetski vezani sa demonsko bice. Nazivaju se Moon children. Najkrace objasnjenje koje mogu da dam je da postoje i kao ljudska bica i kao demonska. Ovo se koristi za aktivaciju demon mode. Problem sa ovom frekvencijom je da kad pocnes da se igras sa ovim, tesko je da stanes, zato sto se replicira samo. Za ovo se ne koristi arehetip,nego energija,ali na poseban nacin. Ko god koristi,koristi ako hoce da ide u fight mode. Za opstanak u bilo kakvoj teskoj situaciji ili kad je zivot u pitanju, Draco frekvencija je za to. Koristi se i u skaldu sa ovom zadnjom frekvencijom.
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 55
Datum upisa : 30.05.2012

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Jun 13, 2012 5:41 pm

Scorpion frequency-dok je Draco za opstanak ovo je killer frequency. Ovo je jako neobicna energija koja se koristi. This frequency is grounded in Earth based energy. Zbog ovoga omogucava da se fizicke manifestacije jako brzo stvore. Aktivira levi deo mozga. Ova frekvencija stvara osecaj neprijateljstva, agresije, uraditi nesto bolno drugome,i assassination. Sa aktivaciju ove frekvencije ljudsko bice izgubi svaki osecaj. This is a cold and uncaring frequency. Osoba postane fizicki jak i zilav,a i astralno. Obe se frekvencije koriste u nekim odredjenim ritualima.

Normalno da nisam napisao kako se ovo postize,jel na ovakvu vrstu foruma nebi to ni uradio.Ovo nije forum za ozbiljne stvari. Ako te nesto od ovoga interesuje, javi mi koji te interesuje.Jos da dodam da svaka vrsta zivotinje ima svoj arhetip koji predstavlja njihovu sortu,tako da se moze i to koristiti da se udje u njihovu frekvenciju kad se recimo pokusava telepatski komunicirati sa njima.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 59
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Apr 08, 2015 8:25 pm

Gledam jutros na Eksploreru (tv kanalu) ,šaman iz Rusije (Jakutska republika )
Ortak "leči" ,i to kako ?
Ima drombulju ,i drnda sa njom (drombulja je ,ko ne zna ,primitivni "muzički instrument" ,zujalica )

Šamanizam Yakuts_04_924524486

Kad je odrombuljao ,onda još malo "čisti auru" konjskim repom na štapu ,tačnije ,maše oko pacijenta .
(lično mislim da time može samo da eventualno otera muve ,i ništa više ,ali.....)
Ortak je definitivno glavni baja u selu -svi veruju u njegove "moći" .
I to se dešava u 21 veku ?
(Staljin je zabranio te rituale ,no 90 tih su ponovo dozvoljeni)
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/ Na mreži
Kijara-brm
MEDOLINA
MEDOLINA
Kijara-brm

Godina : 40
Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptySre Apr 08, 2015 8:49 pm

Ako okolina misi da pomaže što bi bilo zabranjeno.

Sve nekako,ali gledanje u kuglu,pasulj,karte i ostale gluposti-lično bi zabranila.
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
pesma
Sestra Vetra
avatar

Humor : 'El' se to jede?
Datum upisa : 26.09.2014

Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam EmptyČet Apr 09, 2015 12:48 am

Danubius ::
Gledam jutros na Eksploreru (tv kanalu) ,šaman iz Rusije (Jakutska republika )
Ortak "leči" ,i to kako ?
Ima drombulju ,i drnda sa njom (drombulja je ,ko ne zna ,primitivni "muzički instrument" ,zujalica )
Kad je odrombuljao ,onda još malo "čisti auru" konjskim repom na štapu ,tačnije ,maše oko pacijenta .
(lično mislim da time može samo da eventualno otera muve ,i ništa više ,ali.....)
Ortak je definitivno glavni baja u selu -svi veruju u njegove "moći" .
I to se dešava u 21 veku ?
(Staljin je zabranio te rituale ,no 90 tih su ponovo dozvoljeni)
smehsmeh

Šaman mori, šaman , noge kako.

Nisu šamani samo tamo neki domoroci koji žive praistorijskim načinom života. Ima ih među visoko obrazovanim ljudima takođe. Šaman je reč preuzeta iz tunguskog jezika, koji se danas govori u Rusiji, Mongoliji i Kini. Šaman-iscelitelj ima sposobnost da uđe u svet duhova, kako bi u njemu lečio svoje pacijente, ili iz njega donosio poruke. Prema konceptu šamanske medicine, sve bolesti nastaju zbog disbalansa između dva sveta. Šaman ulazi u svet duhova koji se reflektuje na ovaj svet i tamo vodi zalutalu dušu pacijenta ili je oslobađa sila i uticaja koje su je zarobile. Kada se ponovo uspostavi ravnoteža između svesnog i nesvesnog u pacijentu, bol, odnosno bolest, nestaje.

Čovek je počeo praktikovati šamanizam onoga trenutka kada je  spoznao da promena svesti, tj. stanja percepcije, uslovljava promenu doživljaja, uvida i iskustva realnosti.

Komunikacija različitih dimenzija odigrava se kroz interakciju vibracija. Polazeći od zakona relativnosti i vibratorne prirode svega što čini život, šamani su počeli otkrivati metode svesnog menjanja stanja percepcije.

Šamanizam nije baziran na dogmi i ideologiji već na individualnoj iskustvenoj spoznaji zakona i mehanizama koji vladaju prirodom i ljudskom psihom. U duhovno -razvojnom smislu bitno je reći da šamanizam sadrži beskonačno puno različitih metoda i tehnika.

To što se neko bavi šamanizmom ili tehnikama proizašlim iz njega (yoga, tai chi, itd.) ne podrazumeva da je duhovna osoba. Nivo svesnosti i ljudske kvalitete određuju duhovni nivo nečijeg postojanja i to je nešto do čega ljudi mogu doći tokom života na vrlo različite načine. Transformativni metodi šamanizma su sredstva i alatke koji mogu biti dragocena pomoć na putu ka samospoznaji, iscjeljenju i duhovnom ostvarenju. Lično mi je ova tema zanimljiva... Ima tu nečega što treba iskusiti život, naučiti disati...

Šamanizam Shaman2
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Šamanizam Empty
PočaljiNaslov: Re: Šamanizam   Šamanizam Empty

Nazad na vrh Ići dole
 
Šamanizam
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: DUHOVNOST I EZOTERIJA :: RELIGIJA :: RELIGIJE SVETA-
Skoči na: