Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Sre Sep 24, 2008 2:06 am
He he he...stalno pita hocu li josh.Necuuu... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Slovenska
Gost Gost
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Sre Sep 24, 2008 8:27 am
Bolje da nas je Dany odveo u neku od poslastičarnica,... :D Bio bih daleko precizniji sa špricerom (boza+limunada)... 8)
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Sre Sep 24, 2008 9:04 am
Ja volim pivo -ali pivo ne voli mene. Dva popijem iz čiste žedji , onda sam drugi čovek..E onda taj drugi pita: A moje pivo ? I onda bude problema....zato ga uopšte ne pijem (a ni drugi alkohol) E uspeo sam i ja-da pita hoću još....sad , kad ne pijem...da je pitao pre par godina, bilo bi-samo toči, i da bude hladno :twisted:
Možete da proverite koliko vam je sigurna ruka ,ali i da vidite nešto drugo (ova tema mi delovala najprikladnije ) Elem ....ovako se Apatin i "Jelen Pivo" odužilo svom najvećem fanu .
Ne sećam se nešto da je ijedna fabrika/trgovina-itd , poklonila nekome nešto,sem kroz nagradnu igru. I to je diskutabilno da li je otišla u prave ruke.
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Uto Nov 17, 2015 8:47 pm
Godina : 62 Location : Schweiz Humor : daleko od ozbiljnog Datum upisa : 26.06.2014
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Uto Dec 01, 2015 9:13 pm
Pa kad zivis u brdima sta mislis kako se dodje kuci posle gajbe piva....mmoras da skakuces ko koza a da ne padnes
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Uto Dec 01, 2015 10:01 pm
daljinski ::
Pa kad zivis u brdima sta mislis kako se dodje kuci posle gajbe piva....mmoras da skakuces ko koza a da ne padnes
E to je tačno . Nama u ravnici svejedno ,nemamo ni zašta zapeti .Teturaš ,ali stižeš kući bez problema . A kad popijemo jedno 5-6 komada piva ....ponašamo se ovako . :brdski2:
One manje pametne(i mlađe ) piju iz konzerve ,manju dozu .
[You must be registered and logged in to see this image.] Narašće ,pa će se naučiti . Nego ,aporopo onog mog posta od juče ,"Jelen "pivo sad i u Americi ? E pa za par dana .,....
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Uto Jan 29, 2019 7:57 pm
КРАЉЕВСКИ ПАР КАРАЂОРЂЕВИЋ-ЉУБИТЕЉИ АПАТИНСКОГ ПИВА
Након прикључења ових крајева новоформираној држави, Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца, краљ Александар Први Карађорђевић почео је користити, у сврху дворског лова, позната барањска ловишта (раније посећивана од аустријских царева, највишег племства и њихових гостију са царским и краљевским титулама), одувек пребогата, нарочито атрактивном високом дивљачи. Међу обавезним прехрамбеним артиклима и разним гастрономским специјалитетима, конзумираним током лова краља Александра Првог и његове многобројне свите (често у друштву разних дипломата и државника највишег ранга), налазило се и апатинско пиво. Из тог периода, прецизније из 1925. године, постоји архивски материјал који нам пружа информације да је за време лова краљевски пар, Александар и Марија Карађорђевић, конзумирао овај производ апатинске пиваре. Колико су били одушевљени његовим специфичним особинама, најупечатљивије говори податак о ангажовању специјалног курира Дворског Маршалата, који је периодично за краљевски двор транспортовао одређене количине овдашњег пива.
ps .moj kum (arheolog) ima dokument iz 1748 -gde je jasno da je postojala pivara u Apatinu i pre 1756 . Ali bi to naravno napravilo problem (na milione odštampanih etiketa ,pa promotivni spotovi ,pa izmene u svim reklamnim "predstavljanjima " ...) Nismo "Stela Artoa " -ali nismo ni daleko .
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Sre Jul 10, 2024 11:11 am
Od svih piva se sećam "Jelen" piva čak i u varijanti 13, zbog poskupljenja i "Old Gold", koje kao i "Jelen", nisam mirisao. Sviđalo mi se zrenjaninsko "Porter" crno pivo i bečejski "Tut Gut". Kasnije su se pojavili na našem tržištu strana piva a od njih sam simpatisao "Löwenbräu", kada je "Slonček" na radijalcu otvorio pivnicu. Mislim da sam prvi put pio pivo, "Stela Artois" koji je šogi doneo iz Belgije. Jedno vreme mi je prijalo "Jagodinsko" i mariborski "Pilsner". "Pilsner" sam sipao u kriglu, stavljao u frižider i pio ga tek nakon pola sata ili sat vremena. Više sam volio vina pa jedno duže vreme nisam imao pik na pivo. Tek po dolasku na ovo područje, jako mi se dopao banjalučki "Nektar". U skorije vreme se pojavilo ui nefiltrirani "Nektar" i "Kastel" koji mi se 'ladi u frižideru. "Banjalučko" mi se ne dopada, zbog preterane gorčine. U kafiću "Moskva", zadovoljavam se sa "Zaječarcem", koji je vrlodobar. "Jelen" ću popiti u krajnjoj nuždi a i onda ću radije naručiti Šveps a bataliti pivo. Ne volim "Jelen" pivo. Zanimljiv sam sam sJebi, jer u prodavnici uvek zastanem pored štanda sa pivima. Generalno, više volim crna piva, nego svetla,
Eugen Grafvajer
Godina : 62 Humor : C Datum upisa : 15.07.2023
Naslov: Re: NATOČI PIVO ! (Jelen , naravno ) Sre Jul 10, 2024 11:25 am
Nakon testiranja, "Kastel" je malo blaži od "Banjalučko" pa je izgubio moje interesovanje, kao i "Crni Đorđe".
TAKO JE (dobri moj druže ) (ko nije imao sreću upoznati Kiću/Praju-ja da vam kažem .Jedan divan ,divan čovek) Nije da mi "from Serbia" ne "znamo za bolje " Sada ima cela lepeza "stranih piva" No mi ipak nekako..."lokal patriotizam"
TAKO JE (dobri moj druže ) (ko nije imao sreću upoznati Kiću/Praju-ja da vam kažem .Jedan divan ,divan čovek) Nije da mi "from Serbia" ne "znamo za bolje " Sada ima cela lepeza "stranih piva" No mi ipak nekako..."lokal patriotizam"