DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !


DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
 
PrijemPORTALTražiRegistruj sePristupi

 

 Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva

Ići dole 
AutorPoruka
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 59
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptySre Jan 14, 2009 9:33 pm

Hrišćanska adventistička crkva (HAC), ili, Crkva Adventista sedmog dana, je protestanstka verska zajednica koja svoje celokupno verovanje temelji isključivo na Svetom Pismu. Njihova najistaknutija verovanja, koja definišu i njihov naziv, su vera u Hristov drugi dolazak i svetkovanje biblijskog sedmog dana, odnosno Subote. Adventisti sedmog dana imaju mnogo zajedničkog s drugim hrišćanima. Oni priznaju i obožavaju istog Boga i tako svoju nadu u život posle smrti zasnivaju na životu, smrti, vaskrsenju i povratku svog Spasitelja Isusa Hrista.

Naziv
Ime adventista dolazi od latinske reči adventus, što znači dolazak. Oni kažu da očekuju skori dolazak Hristov na zemlju, kad će suditi i živima i mrtvima po njihovim zaslugama i po tome se razlikuju od drugih hrišćana koji, takođe, veruju u drugi dolazak Gospoda Isusa Hrista.

Naziv u Srbiji


Adventiste sedmoga dana se u Srbiji ili Crnoj Gori najčešće oslovljava samo s "Adventisti". Takođe i sami vernici Adventističke crkve u našim zemljama najčešće izostavljaju produžetak "sedmog dana". Jedan od „nadimaka“ koji se u na ovim prostorima upotrebljava za Adventiste jeste kolokvijalni termin s često negativnim konotacijama - "subotari". Naziv je nastao na temelju adventističkog svetkovanja Subote i koristi se samo u govornom žargonu.

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva 300px-HAC1909
Vernici Beogradske crkve Žarkovo 1909.godine
Istorija


Hrišćanska adventistička crkva tvrdi da je nastala je kao međucrkveni pokret čekalaca drugog Hristovog dolaska. Na temelju Hristovog obećanja o ponovnom dolasku na Zemlju, apostoli i prvobitni nosioci hrišćanske misli i dela snažno su širili ovu istinu. Iz tame srednjeg veka izranja reformacija nošena brojnim protestanskim pokretima širom Evrope koji zastupaju povratak Bibliji i njenim istinama. Istina o drugom Hristovom dolasku zauzima vrlo značajno mesto u Novom Zavetu. Velikani poput Isaka Njutna (1642-1727), engleskog fizičara, zatim Manuela Lakunce (1731-1801) koji je napisao knjigu "Mesijin dolazak u slavi i velicanstvu" i drugi velikani u svetskoj istoriji proučavaju biblijska proročanstva i o drugom Hristovom dolasku. U Londonu je na tu temu 1826. godine održana biblijska konferencija posvećena posletku tj. poslednjem vremenu i Hristovom drugom dolasku. Sa ove konferencije pošli su u svet da propovedaju o drugom Hristovom dolasku: Irvin Josif Volf i Horatius Bonar. Vest je počela brzo da se širi Evropom i svetom. Sa druge strane Atlantika, ova struja okupila je ljude, koji su se pojavili iz različitih crkava pokrenuti istom idejom: Viljem Miler, Hiram Edison, Džozef Bets, Džejms i Elen Vajt i mnogi drugi. Sa teme o vremenu kada će Isus doći, prešli su na studijsko proučavanje istine o Hristu i Njegovoj službi. Iz tog međucrkvenog pokreta razvila se Hrišćanska Adventistička Crkva koja zvanično deluje od 1863. godine i sa istinom o Hristovom povratku. Adventistički hrišćani tvrde da temeljna verovanja zasnivaju isključivo na Bibliji.
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 59
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptySre Jan 14, 2009 9:34 pm

Verovanje
Sveto pismo Staroga i Novoga Zaveta - Biblija, vrhovni je autoritet hrišćanskog učenja i jedino merilo vere "koja je jedanput zauvek predana svetima" (Judina poslanica 3.stih). Originalna misao Biblije stigla je nepromenjena do naših dana kao "reč živoga Boga koja ostaje do veka".
Sveto trojstvo Među najznačajnija učenja Svetog Pisma nalazi se uzvišena nauka o Svetom Trojstvu - Ocu, Sinu i Svetom Duhu. To, za ljudski um neshvatljivo jedinstvo tri svete Ličnosti, postoji od večnih vremena. U planu spasenja Sveto Trojstvo jedinstveno deluje podrazumevajući učešće sve tri božanske Licnosti.
Isus Hristos i jevandjelje Isus Hristos je jedini čovekov Spasitelj, Bog koji se utelovio i uzeo ljudsku prirodu, da bi posle 33 godine života na ovoj Zemlji i raspećem na krstu, postao Žrtva za izbavljenje i otkupljenje čoveka od greha. On je savršeni Primer poniznosti i poslušnosti Božijoj volji, a Njegovim životom, stradanjem, smrću i vaskrsenjem u treći dan, Bog je čoveku otvorio jedini i siguran izlaz iz stanja grešnosti. Oni koji verom prihvataju Hrista, Njegovo delo očišćenja, novorođenja Svetim Duhom i biblijsko krštenje uronjavanjem u vodu, dobijaju pravo na večni život u Božijem carstvu.
Deset Božijih zapovesti (2. Mojsijeva 20,1-17) su izraz Božije ljubavi, merilo ponašanja i odnosa čoveka prema Bogu i životnoj sredini u kojoj postoji. Božiji zakon i svaka zapovest večna je i nepromenljiva, kao što je to i sam Bog koji ga je dao. Spasenje ne dobijamo kao zaslugu za držanje zakona, već kao dar milosti, a poslušnost Bogu je naš izraz zahvalnosti za primljeni dar od Onoga koji želi da nas dovede u svoju prisutnost.
Otuda se uspomena na Boga kao Stvoritelja i podsećanje na dolazak Izbavitelja ponavlja svake sedmice u posebnom danu - suboti, koju je Bog odredio da bude dan radosti, odmora i zajedništva. Taj sveti dan treba da predstavlja za svakog Hristovog sledbenika istinsku radost. Držeći se principa nepromenljivosti Božijeg zakona i Biblije, adventistički hrišćani održavaju kontinuitet starozavetne vere i prvih hrišćana u Novom zavetu, držeći subotu (jevrejski "šabat" što znači odmor), kalendarski sedmi dan, kao izdvojeni dan koji treba posvetiti Bogu i bogosluženju, i poštuju zapovest u potpunosti, apstinirajući od poslova. Argumenti koji ih podržavaju u tome nalaze se u spasonosnoj misiji Isusa Hrista za koga jevandjelja kažu da je subotom po običaju boravio u crkvi i sa narodom (Luka 4,16-31, Isaija 58,13.14). U ovome se adventisti kao i neki drugi hrišćani koji svetkuju subotu razlikuju od većine crkava, jer većina drugih hrišćana (katolici, pravoslavni, luterani, baptisti, itd)primenjuje iste principe na nedelju, uz argumentaciju da je Hristos vaskrsao na taj dan. Međutim adventisti se tu pozivaju na nepostojanje biblijske izmene dana odmora, i na druge argumente vezane za suštinu Božjeg zakona koji je nepromenjiv.crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva 300px-Adra101
ADRA Pomoć Savezu za dečiju i cerebralnu paralizuHristov povratak Hristov drugi dolazak je blažena nada Crkve i cilj hrišćanskog usmerenja. Njegov dolazak biće doslovan, ličan, stvaran i vidljiv. Kad Hristos ponovo dođe, doći će do vaskrsenja umrlih pravednika koji su dotle, kao i svi koji su pomrli, čekali u stanju mirovanja. Zajedno sa probraženim Hristovim sledbenicima koji živi dočekaju Hristov povratak, vaskrsli odlaze na Nebo gde će boraviti 1.000 godina, a zatim nastaviti da večno žive u Božijem carstvu na obnovljenoj Zemlji, na kojoj će vladavinu greha zauvek smeniti vladavina božanskog mira i neprolazne sreće.
Očuvanje zdravlja i tela spada među poduhvate kojima adventistički hrišćani pridaju veliki značaj. U skladu sa biblijskim učenjem o čoveku kao nedeljivom celovitom biću satkanom od fizičke, intelektualne i duhovne prirode, adventistički hrišćani aktivno učestvuju u javnom unapređivanju i širenju zdravog načina zivota i zaštiti čovekove okoline. U okviru ovih aktivnosti, zauzimanjem i podrškom Crkve, deluje blizu 500 bolnica, sanatorijuma i klinika širom sveta, a na gotovo svim poznatim svetskim jezicima izdaju se knjige i časopisi koji se bave zdravstvenim prosvećivanjem. U našoj zemlji, pored mnogih knjiga sa zdravstvenom tematikom, redovno izlazi časopis "Život i zdravlje" koji uspešno prati dostignuća u savremenoj medicini sa naročitim osvrtom na prenvenciju bolesti. Adventisti promovišu ispravan vegetarijanski način ishrane.
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 59
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptySre Jan 14, 2009 9:35 pm

Dobrotvorni rad
U okviru crkvene organizacije postoji i dobrotovrna humanitarna organizacija ADRA Srbije sa sedištem u Beogradu koja deluje na ovim prostorima od 1990. godine i jedna je od 125 ispostava ADRE u svetu. Od otvaranja kancelarije u Beogradu, ADRA SCG neprestano pomaže socijalno najugroženijim kategorijama društva sa posebnim osvrtom na hendikepirane osobe, siročad i raseljena lica.

Spoljašnje veze • Zvanični sajt Jugo-istočne Evropske Unije Hrišćanske Adventističke Crkve
 • Zvanični sajt Južne Crkvene Oblasti Hrišćanske Adventističke Crkve
 • Hrišćanska Adventistička Crkva u Beogradu
 • Hrišćanska Adventistička Crkva u Crnoj Gori - Crkva Zelenika
 • Hrišćanska Adventistička Crkva u Čikagu - Crkva Čikago
 • Hrišćanska Adventistička Crkva u Crnoj Gori - Crkva Podgorica
 • Trans - Evropska Divizija HAC
 • Generalna Konferencija HAC
 • ADRA - Humanitarna organizacija
 • Adventistički linkovi na jednom mestu
 • "Svetlost Istine" - Duhovna literatura i forum na srpskom i hrvatskom jeziku
 • Audio i video materijal
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
svilanaasvaltu

svilanaasvaltu

Datum upisa : 09.01.2008

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptyČet Jan 15, 2009 9:49 pm

O ovoj veri dosta znam.Spletom nekih okolnosti,takodje mi nije strano nishta iz nje.smatram ih casnim ljudima,spremnim da budu s pravom deo \Hrishcanstva kao i shto jesu.
Ortodoksni Pravoslavci,nazivaju ih sektom.
Medjutim,njihova crkva nosi krst kao i svala crkva u koju se ulazi.
Predavanja sluze kao bogosluzenje,najveci umovi Srbije iz bilo kog domena nauke i kulture.U Bozidara Adzije u Beogradu,zadivljena sam lepotom i kulturnim nacinom sluzenja same sluzbe.
Sedi se sve vreme i i horski pevaju najlepshe pesme koje slave Isusov dolazak.
Mnoge sam znala i dan danas ih znam jer je moja baka Nadezda po kojoj sam dobila ime,bila clan te vere.
Subotari i adventisti jesu i tako ih zovu s pravom
Moram reci...da ja poshtujem svaku veru i veroispovest i da ljude delim na dobre i loshe nikako po boji koze i veri koju nose u srcu i svojim domovima.
Da li je Katolik,Musliman,Budista,Jogin,mene to uistinu ne zanima.Verujem u ljude i u njihove postupke.
Ja sam ipak Pravoslavka i po tradiciji svoga oca ,muza i pradedova slavim dve slave :Mitrovdan i sv.Nikolu.
U svaku crkvu ulazim sa poshtovanjem,adventisticku smatram posevno lepom.
Nazad na vrh Ići dole
doctorr67
NR .1 foruma
NR .1 foruma
doctorr67

Location : Singidunum
Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!!
Datum upisa : 20.12.2007

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptyNed Jan 18, 2009 8:53 pm

svilanaasvaltu ::
O ovoj veri dosta znam.Spletom nekih okolnosti,takodje mi nije strano nishta iz nje.smatram ih casnim ljudima,spremnim da budu s pravom deo \Hrishcanstva kao i shto jesu.
Ortodoksni Pravoslavci,nazivaju ih sektom.
Medjutim,njihova crkva nosi krst kao i svala crkva u koju se ulazi.
Predavanja sluze kao bogosluzenje,najveci umovi Srbije iz bilo kog domena nauke i kulture.U Bozidara Adzije u Beogradu,zadivljena sam lepotom i kulturnim nacinom sluzenja same sluzbe.
Sedi se sve vreme i i horski pevaju najlepshe pesme koje slave Isusov dolazak.
Mnoge sam znala i dan danas ih znam jer je moja baka Nadezda po kojoj sam dobila ime,bila clan te vere.
Subotari i adventisti jesu i tako ih zovu s pravom
Moram reci...da ja poshtujem svaku veru i veroispovest i da ljude delim na dobre i loshe nikako po boji koze i veri koju nose u srcu i svojim domovima.
Da li je Katolik,Musliman,Budista,Jogin,mene to uistinu ne zanima.Verujem u ljude i u njihove postupke.
Ja sam ipak Pravoslavka i po tradiciji svoga oca ,muza i pradedova slavim dve slave :Mitrovdan i sv.Nikolu.
U svaku crkvu ulazim sa poshtovanjem,adventisticku smatram posevno lepom.upravo tako......
Nazad na vrh Ići dole
Amisela
Komšinica preko plota
Amisela

Datum upisa : 04.08.2009

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptySub Avg 08, 2009 1:24 pm

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Crkva2

Samo jedan mali doprinos ovoj temi.
Ovaj natpis je docekao vernike jedne adventisticke crkve kada su jedne subote ujutro stigli na sluzbu.Da,to se desilo u nasoj Srbiiji koja hoce u Evropu.Svi mestani su bili zabezeknuti,pa sam tako i ja snimila i sacuvala ovu sliku.Sada vidim da je otvorena tema i pogodno mesto za ovu fotografiju.
mislim da nije dobro sto se ovo radi,jer stvara mrznju i revolt kod pojedinaca.
Postujem jednako sve hriscanske crkve i verske zajednice.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 59
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptySub Avg 08, 2009 1:51 pm

Napadi na Adventističku crkvu

Utorak, 18. novembar 2008. 15:53


Hrišćanska Adventistička crkva zatražila je od Vlade Srbije i međunarodnih organizacija pomoć u zaštiti građanskih sloboda i prava vernika, zbog "učestalih pretnji i provokacija" upućenih adventistima u nekoliko gradova u Srbiji.

U saopštenju dostavljenom medijima, navedeno je da su o pretnjama obavešteni Vlada Srbije, Ministarstvo vera, predstavništvo OEBS-a i ambasade SAD, Australije i Nemačke, kao i zrenjaninski Centar za civilno društvo.

Kako je Tanjugu rekao predsednik Glavnog odbora Hrišćanske adventističke crkve Miodraga Živković, na objektima te crkve se ispisuju grafiti "Marš iz Srbije" i "Sektaši.

On je kazao da su pretnje uobičajene proteklih petnaestak godina, ali da je "kap prepunila čašu" kada je preksinoć nekoliko maskiranih lica preskočilo ogradu crkve u Kragujevcu, ušlo u dvorište, ispisivalo grafite i pravilo buku.

Prema njegovim rečima, slični slučajevi ponovili su se i u Leskovcu, Sivcu, Jagodini i Beogradu, gde su provokacije, tvrdi on, redovna pojava.

Živanović sumnja da iza "hajke" na adveniste stoji "neko ko medijima diriguje da vernike ove crkve poistovećuju sa pripadnicima nekog satanističkog kulta".

On je dodao da su se adventisti do sada više puta nadležnima obraćali za pomoć, ali da rezultata nema, kao i da je patroliranje policije pored verskih objekata izazivalo suprotni efekat.

"Sve što želimo, jeste puna građanska sloboda, ista kao ona koju, primera radi, imaju pravoslavni vernici, jer smo mi hrišćanska crkva", rekao je Živanović.

U Ministarstvu vera Tanjugu je rečeno da ne mogu da komentarišu ovu molbu, jer do njih još nije stigla.

Hrišćanska Adventistička crkva prvi put je registrovana u Beogradu 1903. godine, a u Srbiji danas ima oko 200 hramova, sa oko 60.000 vernika.

Reč je o protestantskoj crkvi, koja se od pravoslavne i katoličke razlikuje po tome što nedeljna misa, odnosno liturgija, ne postoje. Vernici se okupljaju u crkvi subotom i slušaju sveštenika koji ne nosi crkvenu odeždu i koji čita odabrane biblijske tekstove.

(Tanjug)


Ovo naročito nije u redu , jer je priznata hrišćanska crkva i po našem zakonu-a ne vrbuju članove, ne agituju, ne napadaju prolaznike sa svojim brošurama -zaista nikom ne smetaju. Sem maloumnicima koji nemaju pojma ni o čemu i mrze sve oko sebe -a takvih nije malo u zemlji Srbiji.
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 59
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptySub Avg 08, 2009 1:57 pm

Amisela ::
crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Crkva2

Samo jedan mali doprinos ovoj temi.
Ovaj natpis je docekao vernike jedne adventisticke crkve kada su jedne subote ujutro stigli na sluzbu.Da,to se desilo u nasoj Srbiiji koja hoce u Evropu.Svi mestani su bili zabezeknuti,pa sam tako i ja snimila i sacuvala ovu sliku.Sada vidim da je otvorena tema i pogodno mesto za ovu fotografiju.
mislim da nije dobro sto se ovo radi,jer stvara mrznju i revolt kod pojedinaca.
Postujem jednako sve hriscanske crkve i verske zajednice.


Kreteni su se još i potpisali-organizacija 1389 , ultra-nacionalisti , čije je prisustvo obavezno u svim uličnim neredima .Povod im nije mnogo važan .
Da je ovo neka pravna zemlja , davno bi bili stavljeni van zakona zbog izraženog agresivnog šovinizma i rasizma .Ali ovde Državni tužilac i ne postoji ...ne pamtim da je podneo ikada koju prijavu-a ima zakone, i ima mehanizme .
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Meeyo

Meeyo

Godina : 31
Location : Obala Lozovače
Humor : Uvrnut :)
Datum upisa : 12.12.2009

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptyNed Dec 13, 2009 5:33 pm

Sve najbolje mislim o njima. Smatram ih "najboljom" crkvom upravo zato što im se doktrina temelji na Bibliji.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 59
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptyNed Dec 13, 2009 6:59 pm

Meeyo ::
Sve najbolje mislim o njima. Smatram ih "najboljom" crkvom upravo zato što im se doktrina temelji na Bibliji.

Ima dosta intelektualaca medju njima i prilično je zanimljivo slušati njihova predavanja , tj tumačenje Biblije . Nisu agresivni , i pomažu se medjusobno, kao pravi hrišćani . No džabe ....uvek se nadje neki histerik koji vrišti "sekta, sekta" A obično baš ti pripadaju raznim "organizacijama" ili "grupama" koje su baš ustanovljene na čistom sektaškom principu .
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 59
Location :
Datum upisa : 19.01.2008

crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva EmptySub Jul 25, 2015 8:20 am

Adventisti shvataju ono što ne shvataju vlade i nacionalizmom zatrovani delovi stanovništva -da smo mi u regionu ,iako sa istorijom krvavih sukoba između sebe ,više vezani sličnostima nego što imamo razlika . Ovim gestom apeluju na jedinstvo ,a viđeno je na kongresu adventista na stadionu "Aladome" u San Antoniju ,USA ,gde je bilo prisutno 65 000 adventista iz sveta .
 
crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva 645172_1_ff
Mogli bi da učimo od njih i prihvatimo neke stvari, kao što smo rado  prihvatili da se subotom ne radi . smehsmeh cincin
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Sponsored content
crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty
PočaljiNaslov: Re: Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva   crkva - Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva Empty

Nazad na vrh Ići dole
 
Hrišćanska ADVENTISTIČKA crkva
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: DUHOVNOST I EZOTERIJA :: RELIGIJA :: RELIGIJE SVETA-
Skoči na: