Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Sub Apr 11, 2015 10:39 pm
Vetar srušio toranj crkve u Apatinu
APATIN - Jedan od dva toranj na katoličkoj crkvi Srca Isusovog, koji je pre nekoliko godina oštetio grom, pod naleteima vetra je srušen. Od pada dela lima sa tornja oštećena je i krovna konstrukcija. U saniranje oba tornja, kao i uklanjanje urušenog tornja, uključila se opština Apatin koja je već izdvojila sredstva od oko milion dinara. više
Šef ovo nije prijavio.Odam se setim parade.ahaha. Ajde bar niko nije stradao :)
Čak i "župnik" je morao na medijima demantovati "rušenje tornja" ,a jeste "prijavljen" požar na temi "Dobošar javlja...." ,čak je ZezaM koji je učestvovao u gašenju održao i prigodnu "misu" i priložio fotografiju ,ne znam kako se ne sećaš? Elem ...nije se desilo ništa ,vetar je oborio vrh limene kupole ,jer je drvena konstrukcija tornja nagorela i izgorela ,i to se dalo očekivati . Sad je opština ,kao, ogradila prostor ,i "izdvojila sredstva "a crkva već naveliko skuplja "priloge" za obnovu tornja ,to je sve .
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Ned Apr 12, 2015 5:32 pm
Danubius ::
Kijara-brm ::
lepo,lepo -neka se sveto mesto uredi :)
Naravno da je sveto mesto -tu sam ja kršten ,a moja porodica su bili "ktitori" kad se gradilo 1939
Ovo je lepa vest.Sad bi ti trebao nastaviti tradiciju.
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
lollypop
Datum upisa : 02.12.2010
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Ned Apr 12, 2015 7:27 pm
Sećam se glavne ulice, od pre par godina. Zaista prelepa,....mnogo drveća, zelenila, bez saobraćaja, buke automobila...., dosta kafića, bašte u ladovini, milina prava....
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Ned Apr 12, 2015 7:56 pm
lollypop ::
Sećam se glavne ulice, od pre par godina. Zaista prelepa,....mnogo drveća, zelenila, bez saobraćaja, buke automobila...., dosta kafića, bašte u ladovini, milina prava....
Inače ,to je rodna kuća svetski poznatog kompozitora opereta Pala Abrahama (Grofica Marica ,Ruže iz Savoja itd) Opereta je u ono vreme bio "pop" ,te bi on recimo bio Pol Makartni onog vremena . Periodično se organizuju i svirke na istom mestu(samo rock ,nikakvi "Amadeus bend " i slične bljuzge)
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Ned Apr 12, 2015 10:44 pm
Plava ruža
PLAVA RUŽA
Vlasnik restorana je naš proslavljeni košarkaš Željko Rebrača poreklom sa ovih prostora. Zahvaljujući njemu Apatin je dobio restoran svetskog renomea koji je po mnogo čemu pravo osveženje
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Ned Apr 12, 2015 10:52 pm
Plava ruža
PLAVA RUŽA
Vlasnik restorana je naš proslavljeni košarkaš Željko Rebrača poreklom sa ovih prostora. Zahvaljujući njemu Apatin je dobio restoran svetskog renomea koji je po mnogo čemu pravo osveženje
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Ned Apr 12, 2015 10:57 pm
Mnogo je lepo to Rebrača uredio.
Previše je uz Dunav -zbog poplava.Ali ima Rebarce love. Baš bi volela da vidim kako izgleda. Onaj lokal što je imao ,ne znam da li ima još uvek Kastelo u Somboru(koliko znam brat ga je vodio)-mnogo mi je hladno delovala unutrašnjost.
Na obali Dunava... gde vino svira najlepše note... mirisi mame osmehe, a ukusi navode na ples...
lollypop
Datum upisa : 02.12.2010
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Uto Apr 14, 2015 1:26 am
Baš bi volela da vidim kako izgleda.
Na obali Dunava... gde vino svira najlepše note... mirisi mame osmehe, a ukusi navode na ples...
Pa trkni, šta te košta ?! Love imaš, pasoš imaš, a i od domaćina ćeš dobiti srdačnu dobrodošlicu.
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Uto Apr 14, 2015 1:54 am
Kod Kijare malo kasni vrbopuc....cica mace vec ocvale a ona bi uz Dunav da plese.
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Uto Apr 14, 2015 8:17 pm
Nisam znao da je Apatin ovako lep i sredjen Grad. Puno prostora...Siroke ulice...Dosta zelenila...Blizina reke...Skoro svuda lepo cvece...Lepe gradjevine.
Pozeleo sam da jednog dana zivim u Apatinu... :948208144:
dusicaa الحالم الأبدي
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo :) Datum upisa : 02.12.2012
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Uto Apr 14, 2015 8:23 pm
Gothic ::
Pozeleo sam da jednog dana zivim u Apatinu... :948208144:
Nisi jedini.Vidis da ga i Kijara prisvojila spotom *Moj Apatin* :stern: :kisic1:
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Uto Apr 14, 2015 8:25 pm
Zar si sumnjao ? Svi Apatinci košarkaši su igrali uglavnom u "Partizanu" (Medić , Rebrača, Šuput ,itd ...sem Tarlaća koji je iz Voše prešao u "Zvezdu" na sezonu -dve,tek toliko da i njima damo koga ) To nam je "genetski" (kod starije i ozbiljnije generacije ) ,sve sam "grobar" . Ova klinčadija koja je za sport čula tek posle "Barija" ,e tu ima "Zvezdaša" . Iskvario se narod .
Godina : 86 Location : Ladna Morava Humor : Filmovi Veljka Bulajića Datum upisa : 04.12.2009
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Sre Feb 16, 2022 12:46 am
Danubius ::
I još jedna prezentacija (i uopšte nije loša ? )
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Grad Apatin (virtual tour ) Sre Feb 16, 2022 8:37 am
Kica/Praja ::
Uvek me je iznenadilo ,kada su Beograđanke (koje sam tokom života upoznao ,i bile kod mene ) bile oduševljene Apatinom ,toliko da su htele da žive ovde ? Sve stoji ...Dunav ,šume , stogodišnja stabla kestena u "centru" ,banja "Junaković" ,itd ... Stoji i da je grad relativno "miran" ,bez veće stope kriminala . No ,za mene je moj grad uvek bio "dosadna palanka" . No ,sada razumem -možda je baš u tome "čar" ? Grad koji možeš da prođeš biciklom od kraja do kraja za 10 minuta . A ima sve -markete ,bioskop ,pozorište ,restorane ,kafiće ,crkve , trgove i fontane ,bazene ,sportska igrališta ,stadion ...Za 5 minuta si na obali Dunava . Možda je u tome "čar" ?