Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Poslednji izmenio Danubius dana Pon Jul 15, 2013 9:53 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Autor
Poruka
Gothic Gothic
Datum upisa : 21.04.2012
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Sre Mar 09, 2016 8:42 pm
Znam da izgleda kao teorija zavere ali ja mislim da sa ovim ucestalim poplavama poslednjih godina kod nas ima veze HAARP.Cim su nasi politicari malo neposlusni ili nesto ne prihvate oni nam odmah malo odvrnu dugme i eto vode i poplava koliko hoces.Neka bude da je teorija zavere ali tolike poplave odjednom nisu bas normalna klimatska prirodna pojava koja se cesto desavala kod nas.
savo
Datum upisa : 21.03.2014
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Čet Mar 10, 2016 8:47 am
HAARP? jel se ti salish? Ali u svakom slucaju odlicno opravdanje za nered nadleznih. Gde su pare? Ma ukljucili su HAARP!
Gost Gost
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Čet Mar 10, 2016 12:58 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Što se tiče HARP-a, svirali su...
ZoxZoja Stela Polaris
Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Čet Mar 10, 2016 1:29 pm
Ma da, HAARP je kriv. I Božija volja što toliko kiše pada.
To što su nasipi stari preko pola veka a održavani su po propisima zadnji put tamo posle tiletove smrti nema uticaja. To što na bentu-nasipu-bedemu rastu čitavi šumarci to je došao neko iz centrale CIA-e i posadio. Nije to bio posao Srbijavoda da povadi još dok su šibljike bile. To što je korenov sistem napravio sir od nasipa koji će da se uruši od prve malo jače navale vode to je Vatikan kriv...
To što korita potoka, reka i jezera služe kao deponija je bez uticaja. To što je sistem uzbunjivanja i javljanja sveden na komšijsko rekla-kazala oće biti poplave neće biti poplave je krivica tamo nekih Iluminata a ne nas.
To što se na divlje vadi pesak i šljunak iz reka to nema nikavog uticaja na vodotokove. To je neka sveCka zavera protiv naše presvetle Vlade baš u predizborno vreme.
Nema nikakvog HAARPA. Nema sveCke zavere. Iluminati, CIA, Masoni, Vatikan ... ne moraju ništa da rade. Sami ćemo mi to. Pokazali smo da umemo.
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Čet Mar 10, 2016 3:36 pm
ZoxZoja ::
Ma da, HAARP je kriv. I Božija volja što toliko kiše pada.
To što su nasipi stari preko pola veka a održavani su po propisima zadnji put tamo posle tiletove smrti nema uticaja. To što na bentu-nasipu-bedemu rastu čitavi šumarci to je došao neko iz centrale CIA-e i posadio........
Ma bez brige ,Vučić danas izjavio "Smeniću sve odgovorne direktore zbog poplava " Nešto se sećam ,koliko juče da ono reče "Bajatoviću, neće više moći ! " (a Bajatović mirno i dalje uzima svojih skoro 2 miliona mesečne plate ,čak se i šilji na poziciju Vojvođanskog premijera ) :brdski2: Tako da će i dalje Beograd biti siguran ,a ostalo ....naći će se već krivac ,zašto je "poplavilo" .( Naročito ako je iz Vojvodine ,tu još nisu sve funkcije preuzeli "napredni" ,a zgodno je smeniti i one iz Novog Pazara .Velja Ilić naravno nije ništa kriv.) Braća Rusi nam šalju crne prognoze oko noćašnjih padavina ,odličan razlog za rusofile ,da ako se to desi ,vrište do neba "što nismo slušali braću pravoslavnu " (koji usput sem dva kamiona i 76 vojnika ,i par gumenih čamaca , ne dadoše ni dinara za odbranu od poplava ,za razliku od mrske EU,koja je dala skoro 200 miliona eu ) E ,što su te pare pokrali ovi isti sa današnje vlasti ,a narod ne vidi "vezu" ,opet je druga priča . Novi Pazar ,danas
[You must be registered and logged in to see this image.] A evo nešto za religiozne ljubitelje "predskazanja" . Crni konji galopiraju oblacima iznad Valjeva . [You must be registered and logged in to see this image.]
podbarac Lala iz Bosne
Datum upisa : 30.11.2012
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Čet Mar 10, 2016 5:16 pm
Ovaj ti crni konj tako liči na početničku fotomontažu čudo jedno. Đes to našao.
ZoxZoja Stela Polaris
Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Čet Mar 10, 2016 5:31 pm
podbarac ::
Ovaj ti crni konj tako liči na početničku fotomontažu čudo jedno. Đes to našao.
Šeruju po fLejsbuku a ima i u Kuriru. Već se primaju moroni na isto verovao ili ne
A izgleda da čak nije ni orginal domaći fotošop već je ukraĐeno s tvitera
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Čet Mar 10, 2016 6:47 pm
Čitam maloprije da je proglašeno vanredno stanje u cijeloj Srbiji. Ljudi, moj savjet:nabaviti svijeće, plinske rešoe, brašno i pitku vodu. Ne bih da paničim, ali nije loše imati najpotrebnije.
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pet Mar 11, 2016 3:48 pm
justicija ::
Čitam maloprije da je proglašeno vanredno stanje u cijeloj Srbiji. Ljudi, moj savjet:nabaviti svijeće, plinske rešoe, brašno i pitku vodu. Ne bih da paničim, ali nije loše imati najpotrebnije.
Nemoj da širiš defetizam ,o*š da prođeš k*o ona Maćićka ? :brdski2:
Sve je u redu i pod kontrolom ,reče premijer ,lično se stara . Zorana nas obavestila da je 1000 vozila i 2000 ljudi spremno za "akciju" .A za Boga ,koga okrivi Velja za poplavu ,brine se SPC . Na svom sajtu je uputila specijalnu prigodnu molitvu protiv poplave . Dakle ,sigurni smo . :brdski2:
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pet Mar 11, 2016 8:26 pm
Pusti ti to momak! Ja znam kako sam ja prošla. Nije se onaj dan kad se još uvijek moglo do prodavnice doći nigdje svijeća u gradu mogla naći. Na kraju (vjerovali ili ne) upravo je pop (ili đakon) iznio crkvene svijeće i dijelili su na gradskom trgu. Ja uzela onu jednu (božemeoprosti) ko za sa'ranu ili za slavu - onu najveću i da ti kažem ta je odradila pos'o. Na dvije one minijaturne boce butana za rešo može da se ispeče 2 kg mesa (provjereno). Al' bilo hladnooo, e tu osim razmjene toplotne energije sa čo'jekom mi ništa drugo nije pomagalo :brdski2:
Kica/Praja El virtuoso
Godina : 85 Location : Ladna Morava Humor : Filmovi Veljka Bulajića Datum upisa : 04.12.2009
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pet Mar 11, 2016 8:43 pm
Justa je moj idol, u svemu nađe mesto i vreme za erotiku :brdski2:
Sveće nego šta i po koje pivce
Gost Gost
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pet Mar 11, 2016 8:58 pm
Pa bolan, taman se priudala. Meni ta poplava bila ko medeni mjesec
p.s. emotivno sam vezana za poplavu
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pet Mar 11, 2016 9:01 pm
Ima negde na Forumu i kopija SMS-a koji su mi poslali kad smo se interesovali kako su. Vrlo su nepoplavno zvučali ... mislim po stilu pisanja JD je bio nepoplavan.
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pon Jan 09, 2017 11:47 am
Vodostaj je katastrofalno nizak (Apatin ,32 cm ,Bogojevo 27 cm ) ,površinska zaleđenost oko 50 % ,te je samim tim sav saobraćaj na Dunavu obustavljen ,od Bezdana do Prahova ,i važi do daljnjeg .
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pon Jan 09, 2017 9:29 pm
Ne bi znala reći kakav je vodostaj, al' da je Drina zaledila, to jeste. Drina u selu Amajlije kod Bijeljine [You must be registered and logged in to see this image.]
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pon Jan 09, 2017 9:46 pm
Ne bi znala reći kakav je vodostaj, al' da je Drina zaledila, to jeste. Drina u selu Amajlije kod Bijeljine [You must be registered and logged in to see this image.]
Kod Bajine Bašte 169 ,kod Radalja 37 ,nema podataka o tendencijama i ledostaju .Tvoji u Srpskoj slave izgleda ,pa ne rade . :brdski2:
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pon Jan 09, 2017 9:50 pm
Da, da, kod nas se danas slavilo.
Ali čovječe, Drina da ledi?! Doduše nije jedina, čujem na vijestima da nije jedina rijeka kod nas koja je ledila. Doduše ne sasvim. Valjda je isuviše brza za to :brdski2:
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pon Jan 09, 2017 10:06 pm
Da, da, kod nas se danas slavilo.
Ali čovječe, Drina da ledi?! Doduše nije jedina, čujem na vijestima da nije jedina rijeka kod nas koja je ledila. Doduše ne sasvim. Valjda je isuviše brza za to :brdski2:
Zaledile su i Sana kod Sanskog Mosta ,Vrbas u Banjaluci ,Bosna kod Zenice ,pa i more na par mesta u Hrvatskoj . [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pon Jan 09, 2017 10:12 pm
Sreća nema mnogo snijega, jer kad se to počne topiti....
savo
Datum upisa : 21.03.2014
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pet Jan 13, 2017 11:46 am
na prolece bice garant poplave u regionu, nadam se da je civilna zastita spremna
Gost Gost
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pet Jan 13, 2017 12:30 pm
savo ::
na prolece bice garant poplave u regionu, nadam se da je civilna zastita spremna
Снег, град и остале елементарне непогоде, увек изненаде.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Sub Jan 14, 2017 10:45 am
Vodostaj nizak ,a biće da je zbog toga i "ledohod" izgleda pri izdisaju . Biće da će ovo da se "zacementira" (Apatin, "pristan" za brodove ,pre 58 minuta )
[You must be registered and logged in to see this link.] Tačnije -led je već razbio "pristan"
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Sub Jan 14, 2017 5:18 pm
I eto nama u Apatinu radosti -proglašena je vanredna situacija na potezu od oko 25 km ,gde je epicentar na tkzv "apatinskoj krivini "Dunava . Led je potpuno začepio tok reke ,u dužini od 3km , širine 300 m, a debljine je 2 m . To stvara pritisak na nasipe koliko i 300 miliona kubika vode ,što je više nego opasno (poplava) ,i ne samo za nas .Uzvodno ,kod Borova Sela postoji još 4-5 čepova ,a i kada led "krene" opasnost će se premestiti nizvodno prema Novom Sadu ,tako da vanredna situacija važi na nekih 25 km toka Dunava . Srbija ima jedan jedini rečni ledolomac koji je negde kod Zemuna ,tako da se očekuje pomoć iz Mađarske ,dva ledolomca će stići negde u ponedeljak popodne . Ja se kao dete sećam jedne slične situacije ,ali je onda tadašnja JNA jednostavno minirala delove ledenih nanosa da bi ledolomci mogli da lakše probijaju . Danas je to naravno nemoguće ,jer bi tako nešto potpuno uništilo ionako mali živi svet u Dunavu .
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pon Jan 16, 2017 9:25 pm
Muko moja -pređi na drugoga . "Čep" na Dunavu kod Apatina se sam "oslobodio" (i pre dolaska ledolomaca iz Mađarske ) verovatno jer je temperatura u nedelju bila u "plusu" .
Dakle ,deo santi je otišao nizvodno ,a mi očekujemo "novu isporuku" kada ledolomci prođu uzvodno do Borova Sela i Dalja ,gde je još potpuno začepljeno .
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Pon Feb 20, 2017 11:45 pm
Apropo ovih ledolomaca ,koje mi nemamo ... Onaj 1 koji je još u upotrebi ,"Greben " ,napravljen je u Apatinskom Brodogradilištu još 1966 ,znači daleko pre nego što smo imali infrastrukturu poput sinhrolifta (helinga) za spuštanje i podizanje čak i prekookenskih brodova. Danas bi se ledolomac hladno mogao napraviti u Apatinu jeftinije nego u bilo kojoj zemlji EU .Imamo i svu potrebnu stručnu radnu snagu ,preko 600 ljudi je ostalo bez posla . Bila je i velika priča političara 2012 ,kada je takođe bio problem sa ledom ,o revitalizaciji domaćih rečnih brodogradilišta ,nije urađeno ništa ,a i istu priču su potegli i ove zime . Gigant stoji prazan godinama ,plaćamo silne pare Mađarima dnevno za "uslugu" ,za paradni brod (isključivo paradni ,nije "borbeni ") Vojske "Kozara" je država dala 5 miliona eura za remont (koji je takođe urađen u Apatinu ) a nemaju 6-7 za novi ledolomac ,ili bar 1-2 za osposobljavanje dva preostala domaća ledolomca ? Van pameti ,ali ništa čudno za nas ."Daće Bog" ,pa neće biti leda ,to je izgleda filozofija onih koji bi trebali da brinu o tome .
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Uto Maj 23, 2017 9:13 pm
Biće sutra surfovanja...[You must be registered and logged in to see this image.]
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Uto Maj 23, 2017 9:28 pm
Ovo meni lici da su odvodi zacepljeni,jer nije padala kisa 5 dana pa da izazove ovakve poplave....strasno....neciji nemar sto se nisu ocistili kanalizacijski odvodi.
promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Uto Maj 23, 2017 9:51 pm
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Ned Mar 04, 2018 4:30 pm
Vanredno stanje u Zaječaru ,Prokuplju ,Žitorađi (nešto se već izlilo ,neki su evakuisani ) Na Timoku se tek očekuje poplavni val visine 2 m ,oko 18 h. Velika Morava rapidno raste ,ugrožena su opštine Jagodina ,Varvarin (od juče porasla za 105 cm ) ,Ćuprija . A nije ni počelo topljenje snega ?
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Ned Mar 04, 2018 5:33 pm
Sta radi nasa profesionalna vojska daje svako jutro samo raport i odmara,trebalo bi da se dobro pripremi da pritekne u pomoc.Najavljivali su u medijima da vise ne mogu da nas iznenade poplave da ce se napraviti dobri i sigurni nasipi i brane kao trajno resenje ,pa sta bi sa tim parama opet nista,opet po sve starom.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Uto Jun 04, 2019 12:28 pm
Ogromne poplave koje su pogodile Srbiju su pravo vreme da se zapita gde je 640 miliona eura koje je Evropa dala za zaštitu od poplava ? Ono što je tragičnije -isplivale su tone đubreta ,dobrim delom plastične flaše koje su zagušile protok vode ispod mostova .
Vrhunac gluposti se desio u Novom Pazaru .Bager koji čisti tone smeća ,umesto da ga tovari na kamione -baca ga sa druge strane mosta ,ponovo u reku ? Ovaj snimak je obišao svet ,ljudi se krste nad tolikom glupošću . I da je bar jedini takav slučaj ? Ovo je Tutin ,Ribaričko jezero .
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Sub Nov 06, 2021 2:45 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Da ima realnih mogućnosti (pošto smo svi u "radnom odnosu" ) siguran sam da bi za dan bilo 100 000 "dobrovoljaca" da pune džakove sa peskom i "brane" Sarajevo (mislim na ljude iz ex Yu ) Ovako ...ima na hiljade skotina koje "seire" nad nesrećom koja je pogodila Sarajevo.
U poplavama i odronima stijenja u sjevernom dijela Hercegovine i središnjem dijelu BiH poginule su 22 osobe, a traga se za još osmero.
17039
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: POPLAVE ( i vodostaj) Sub Okt 12, 2024 1:00 pm
Mi smo se izvukli . Došlo do nivoa "vanredne odbrane" na preko 700 (na 860 poplavljuje sve ) ali su dobila samo "vikend naselja" (bespravno sagrađeno,nebranjena obala ) Sada opada.
Mi smo se izvukli . Došlo do nivoa "vanredne odbrane" na preko 700 (na 860 poplavljuje sve ) ali su dobila samo "vikend naselja" (bespravno sagrađeno,nebranjena obala ) Sada opada.
požari/ poplave...ne zna se šta je gore.jadni ljudi.