Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pon Avg 19, 2024 5:33 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Mitrović uputio otvoreno pismo Đilasu: Tvoj današnji intervju je vrhunac tvog ličnog licemerja i dnevnik jednog posrnulog lažova! Dragi Điki, mislio sam da ti više neću pisati, ali realnost me demantuje, jer tvoj intervju koji sam pažljivo pročitao, kao inspirativni sublimat i vrhunac tvog ličnog licemerja ili bolje reći dnevnik jednog posrnulog lažova, tera me da se vratim u tu tvoju kaljugu za koju sam čvrsto verovao da je za mene daleka proslost! Ali kako god! Da vidimo sta si nam sve to danas lepo lagio u ovom intervjuu! Kaže dragi Điki, da su zapad i Amerika krivi, jer nisu dovoljno podržavali Zorana Đinđića, a istina je potpuno obrnuta, istina je da je zapad podrzavao Đinđića, ali Đinđić nije dozvoljavao Đilasu ni da uđe u Demokratsku stranku, jer je govorio da Demokratska stranka već ima previše lopova i da joj ne treba jos jedan! Kaže Đilas da je pisao američkom ambasadoru Hilu, da protestuje zašto se ambasador Hil nije konsultovao sa Đilasom oko liste gostiju za prijem u američkoj ambasadi povodom Dana Nezavisnoati. Ovo je verovatno zbunilo i samog američkog ambasadora, jer je nastala opšta zabuna da li je 4. jul Đilasova slava ili Dan Nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Drzava! Rekli bi pristojni građani Srbije da je ovo u najmanju ruku nepristojan gest u protokolarnim diplomatskim odnosima, a ja bih rekao uobičajno brdsko-planinsko ponašanje bahatog Đikija - ističe Mitrović i dodaje: - Kaže dragi Điki, nije hteo na prijem u Američku ambasadu zbog Pinkovaca kojih je mnogo bilo tamo! Istina, bilo ih je, ali je laž i to velika laž, da je to bio razlog Đilasovog izostanka. E moj dragi Điki, ti nisi ni znao da li je i ko je od Pinkovaca pozvan. A istina je da nisi došao na prijem za “dan nezavisnosti “u američku ambasadu, jer si hteo da izbegneš da pogledaš u oči Aleksandru Vučiću, a ti znaš da ja znam zašto! A kad sam već kod Aleksandra Vučića da pojasnimo, on i ja imamo stalne nesuglasice i raprave oko moje nedvosmisline prozapadne orijentacije, i to je tako već 30 godina,. Aleksandar nije srećan zbog toga, jer smatra da Srbija treba da podjednako uvažava i zapad i istok, a ja nemam ništa protiv prijateljstava u celom svetu, ali duboko verujem da je Srbija zapadna zemlja još od 1948. godine i da tu adresu ili mesto prebivališta pre ili kasnije moramo upisati u ličnu kartu Srbije, jer na kraju dana to je malo i geografija a ne samo politika, jer i da se podsetimo Srbija je u Evropi a ne u Aziji! - Dragi moj Điki, ja razumem da ste ti i tvoj kum uzeli mnogo ruskih para pa nije ni zgodno da vas finansijeri vide u Američkoj ambasadi, ali kao što znaš, ja prezirem tu vrstu ruskog, ali i svakog drugog finansijskog ropstva pa ti dobronamerno predlažem da se maneš tog đavoljeg posla, jer ta politička sponzorisanja nikad ne završe “happy end-om”. E moj dragi Điki, ti Vučiću pričaš o kolonizaciji Srbije, a zaboravio si da ste vi a ne Vučić poklonili Niš Rusima, i učinili Srbiju energetski zavisnom od Rusije, sram te bilo! Prodavali ste sve u bescenje, a plate u Srbiji nisu mrdnule od 330 evra, a danas se ne prodaje ništa, a prosečna plata u Srbiji je 1000 evra! E moj dragi Điki, u vašem vremenu smo do Čačka vozili Ibarski ruski rulet, a danas se skoro teleportujemo najsavremenijim auto putem! E moj dragi Djiki, u tvoje vreme su Beograd na vodi i Pionirski park bili sajam gmizavaca i reptila, a nisi ni znao da bolesna deca i Zvačanska uopšte i postoje, a danas je na sreću sve drugacije! Ne znam dragi moj Điki šta se sve u međuvremenu desilo tvom, kako ti kažesš, mašinskom mozgu, ali svakako vidim da stabilno klizis u pravcu u kom ćes prevazići i samog Nestora, možda si i ti počeo, kao i Nestor, da veruješ da smo mi zelenooki zapravo vanzemaljci, ko će znati možda i jesmo!
Srdačan pozdrav, ljubi te Žeks Zelenooki!
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Sre Avg 21, 2024 4:55 pm
Pod "Plaćeničke" TV ja podrazumevam : TV PINK ,Kopernikus ,RTS,i nažalost PRVA i B92 ,TV Kurir ,TV Informer ,TV Palma ,TV Blic ."Plaćeničke" od SNS -tj "režima " TV "Hepi" plaćaju Rusi ,što je očigledno. Gore nabrojani ne plaćaju porez ,zloupotrebljavaju sve ,čine niz krivičnih dela ,satanizuju pojedince ,reklamiraju alkohol ,propagiraju nasilje ,govor mržnje itd Imaju blagloslov režima -i nizašta me odgovaraju -jer je i REM "fikus" režima . One koje režim naziva "stranim plaćenicima " (N1 ,Nova....) -dobiće nacionalnu frekvenciju -nikada . Iako ispunjavaju sve zakonske norme .
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Sre Avg 21, 2024 9:43 pm
Ne znam ko su sponzori kanala SK1, SK2....SK10, Euro sporta...niti me to zanima , ali sa zadovoljstvom pratim sporska natjecanja...
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pet Avg 23, 2024 9:30 pm
doctorr67 ::
Ne znam ko su sponzori kanala SK1, SK2....SK10, Euro sporta...niti me to zanima , ali sa zadovoljstvom pratim sporska natjecanja...
To nema veze sa nama -to su svetski kanali .Ali ...ne znam ko ti je provajder ? Ja imam 6 kanala Eurosport . Ali nemam onaj Sport kanal 1 -koji prenosi sve "važno" ? Moja sestra ima -4500 mesečno I često imaju "prekide"
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pet Avg 23, 2024 9:38 pm
Danubius ::
To nema veze sa nama -to su svetski kanali .Ali ...ne znam ko ti je provajder ? Ja imam 6 kanala Eurosport . Ali nemam onaj Sport kanal 1 -koji prenosi sve "važno" ?
SBB jer samo oni imaju pravo da emituju SK kanale.. Iskreno me drugi kanali ne zanimaju..imao sam ranije Super Nova i tad je par meseci bilo SK kanala pa su im zabranili...čim mi je istekao ugovor vratio sam se opet na SBB samo zbog SK...oni drugi kanali su slični..a Arena me ne zanima jer ne pratim fudbal... Jedino što gledam to je MOTO GP, Formula 1, Tenis i naravno Košarku vaterpolo kad naši igraju...Što se tiče informacija tipa Vesti to imam sve bolje sažeto preko Interneta...
Đole
Datum upisa : 07.10.2011
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pon Avg 26, 2024 9:39 am
"Kao ne interesuje me čiji i ko je vlasnik tih Tv. važno je da tajkunčine iz Luksemburga, kao, reemituju sve te kanale" I prida, ruše državu, jer su ne dodirljiva bagra.
justicija
Datum upisa : 24.12.2023
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pon Avg 26, 2024 9:41 pm
Danubius ::
Pod "Plaćeničke" TV ja podrazumevam : TV PINK ,Kopernikus ,RTS,i nažalost PRVA i B92 ,TV Kurir ,TV Informer ,TV Palma ,TV Blic ."Plaćeničke" od SNS -tj "režima " TV "Hepi" plaćaju Rusi ,što je očigledno. Gore nabrojani ne plaćaju porez ,zloupotrebljavaju sve ,čine niz krivičnih dela ,satanizuju pojedince ,reklamiraju alkohol ,propagiraju nasilje ,govor mržnje itd Imaju blagloslov režima -i nizašta me odgovaraju -jer je i REM "fikus" režima . One koje režim naziva "stranim plaćenicima " (N1 ,Nova....) -dobiće nacionalnu frekvenciju -nikada . Iako ispunjavaju sve zakonske norme .
Vjeruj mi, svi su plaćeni! Samo ti se nečije priče sviđaju, a nečije ne.
doctorr67 likes this post
doctorr67 NR .1 foruma
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pon Avg 26, 2024 10:18 pm
justicija ::
Vjeruj mi, svi su plaćeni! Samo ti se nečije priče sviđaju, a nečije ne.
Tako je...
Đole
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Ned Sep 01, 2024 2:55 pm
Ne sprdam se samo sa ovim pljuvačima na tajkunskim TV. Već i sa drugim-ostalim.
Šta je to, postali smo narod koji više vremena potroši na neke poštapalice a suština je u drugom planu? Evo, dao sam primjer sa polupismenim „novinarkama“. Bog da te sačuva. Počinje se sa: Eee, aaaa, pa riječ, pa ovi, ovaj, kako se kaže, obavezno produžiti-ponoviti zadnje slovo sloga itd, itd. Nema više voditelja/ki koji čisto sa pravilnim govorom i akcentovanjem govore. Nema ni brifinga kao nekad, od švabske riječi (prifen) kontrolisati, ispitati.
Lijen sam da istražujem, ima na YouTubu snimaka kako su nekad šezdesetih voditelji govorili. Sad imate pobjegulje sa javnih servisa koje su se rasule po televizijama za par euro od maca postale pljuvačice i mrzitelji svoje drzave i naroda. Naravno, moraju, veži konja đe ti gazda kaže.
Eugen Grafvajer
Godina : 62 Humor : C Datum upisa : 15.07.2023
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Ned Sep 01, 2024 3:18 pm
Izbor voditeljki ili voditeljja je usko povezan sa sexom. Voditeljka mora da ima velike sise ili usta za dudlanje a voditelji da ga primaju bez pogovora. Dikcija i pismenost i nije bitna. Rijaliti JJ je zboog ispranih lobanja.Dečji i obrazovni program, nije bitan. Penzioneri će pocrkati a deca, kada osrastu, biraće lokacihu gde bi volela da žive a manje uspešni će biti nepismeno roblje sa ograničenim intelektom. Živela prostitucija.
montoya and Đole like this post
Eugen Grafvajer
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Uto Sep 03, 2024 9:34 am
TV, novine, uopšteno mediji, bilo koje vrste, ne izveštavaju o pravom stanju. Bilo da se radi o "našim" ili stranim medijima, nećemo dobiti pravu sliku o bilo kom događaju. Svo novinarstvo se svelo na Žute stranice i kojekakve teorije zavere. Cilj je da vest odjekne kao atomska explozija, udene što više lajkova(bilo koje vrste). Nije bitna šteta, koja uzrokuje takva vest i nije bitna istina. Nebitno je da li se radi o nekim prorežimskim medijama ili se radi o zajebanciji, dokolih idiota. Tako se uređuje i wikipedija. Svako sa nalogom, može dodati ili ispraviti neki detalj, čak i kompletnu stranicu. Sajt je dobro zamišljen ali neotesanoj marvi je do zajebancije. Lično sam odlučio da ne pratim bilo kakve vesti sa strane. Jedino me zanimaju dešavanja u neposrednoj blizini, gde mogu biti svedok, nekog događaja. Nedavno sam video neko obaveštenje, koje sam lično video i učestvovao u tome, pa je neka osoba na svoj način opisala detalj o tome. To nije bilo ni na milimetar istine od tog događaja, nego prepričano iz pete ruke. MAAARŠ STOKO. Zato se seirila sa brojem lajkova. Zatvorila je mogućnost komentarisanja i ta vest opstaje kao validna.
Đole
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Uto Sep 03, 2024 7:07 pm
Evo, samo tri slučaja: na "dječijoj" (javni servis) voditeljke - pod navodnicima, mjenjaju ko Cigo kobile. A sve nepisnjakinje napumpane toliko da gornja njuška, (gubica) što bi A. Šenoa rekao debela ko Kranjska kobasica. Tako da kod izgovora njuška dotiče nos. Takođe ružičasta tv. ima napumpane "voditeljke", mislim na onog analfabeta, patuljka, vrištalu kreketušu i onu jadnicu što je doživjela teški udes, napumpali ju, Bog da te sačuva. Ima ih još, čast iznimkama, malo ih je.
Moji profesori bi se u grobu okretali, posebno Sansović vrhunski poznavaoc književnosti. Završio Bogosloviju i Filološki fakultet.
PS: Mene su učili da se najčistije govorilo od Bihaća, Krupa, Banija i Kordun, tu neđe sam rođen.
Eugen Grafvajer
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Sre Sep 04, 2024 6:30 pm
Đole ::
PS: Mene su učili da se najčistije govorilo od Bihaća, Krupa, Banija i Kordun, tu neđe sam rođen.
Poznanik Mlađo, ima govor bez ikakvih primesa. Metronomskom preciznošću između reči, savršena dikcija (ili mi se dopala njegova interpretacija). Govorim ekavicu i malko "vučem" na Laloški ali Mlađina izvedba neke monodrame ili neka recitacija me je ostavila bez daha. Mlađo je poreklom iz okoline Mostara. U vojsci sam imao kolegu iz Mostara, koji je takođe imao normalnu dikciju.
Đole
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pet Sep 06, 2024 3:58 pm
Da, ali ne bih rekao, kratko sam službovao u Mostaru. Tri "naroda" sa tada nevidljivim granicama ali ipak se znala neka crvena linija koja je u ratu postala vidljiva. Po meni, čistije su govorili u mješanim sredinama kao: Bradina, Konjic, Jablanica, Buna pa gore iznad Veleža Kifino selo, Nevesinje itd. Dakle, nije bilo nekih strogih granica-crvenih linija između naroda-konfesija.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Sre Sep 25, 2024 11:12 pm
Evo, samo tri slučaja: na "dječijoj" (javni servis) voditeljke - pod navodnicima, mjenjaju ko Cigo kobile. A sve nepisnjakinje napumpane toliko da gornja njuška, (gubica) što bi A. Šenoa rekao debela ko Kranjska kobasica. Tako da kod izgovora njuška dotiče nos. Takođe ružičasta tv. ima napumpane "voditeljke", mislim na onog analfabeta, patuljka, vrištalu kreketušu i onu jadnicu što je doživjela teški udes, napumpali ju, Bog da te sačuva. Ima ih još, čast iznimkama, malo ih je.
Moji profesori bi se u grobu okretali, posebno Sansović vrhunski poznavaoc književnosti. Završio Bogosloviju i Filološki fakultet.
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pet Sep 27, 2024 3:38 pm
Svaki cigo svoga konja hvali Ja živjela u Bihaću, pa i ne bih baš dijelila tvoje mišljenje, a što se tiče profesora, pa vjerujem da se i zbog drugih stvari prevrće u grobu.
Đole
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pet Sep 27, 2024 7:29 pm
Štovana gđa, eh, đe je čika Boško sve zivio, što nije mjerilo poznavanja određenih naučnih kategorija a umreću kao analfabet. Mislio sam na srpski živalj, stanovništvo. Dakle, „od Bihaća“ južno od istog. Ne misleći na Bišćane i na: „Mani, mani, mani mi smo Kladščani, piti jesti znamo kuruz ne kopamo. A kad dođu bate da igraju karte, puca dvica na crvena keca, ja izgubi boga i sveca.“ Ovo sam kao klinac čuo od sluge koji je služio kod komšija. Mada, mada, pomenuti su pravilnije akcentovali od današnjih TV. Silikonki.
justicija
Datum upisa : 24.12.2023
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pet Sep 27, 2024 8:23 pm
Štovana gđa, eh, đe je čika Boško sve zivio, što nije mjerilo poznavanja određenih naučnih kategorija a umreću kao analfabet. Mislio sam na srpski živalj, stanovništvo. Dakle, „od Bihaća“ južno od istog. Ne misleći na Bišćane i na: „Mani, mani, mani mi smo Kladščani, piti jesti znamo kuruz ne kopamo. A kad dođu bate da igraju karte, puca dvica na crvena keca, ja izgubi boga i sveca.“ Ovo sam kao klinac čuo od sluge koji je služio kod komšija. Mada, mada, pomenuti su pravilnije akcentovali od današnjih TV. Silikonki.
Ja sam iz Istočne Bosne, sa Majevice (Lopare), ali sam čula priče da se najčistije priča u Hercegovini. A što se Bihaća tiče, "bum sine", "viđaj", nema kome se nije omaklo i krštenima i nekrštenima
Đole
Naslov: Re: PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i druge Pet Sep 27, 2024 11:33 pm
Da, u pravu si, trebao sam da neupućenim pojasnim da svi pomenuti, mahom potiču iz stare Hercegovine. Tačnije iz Crne Gore. U seobama su nasljavali Hercegovinu odkud su se rasuli bježajući pred Turcima, mnogi su uzimali druga prezimena. Kod mene ima puno prezimena: Polimac, neko s onu stranu Lima, Kraguljac, po onom jedinstvenom sokolu Kragulju sa Morače, Nenezić itd.