|
| DNEVNE VOJVOĐANSKE AKTUELNOSTI | |
| | Autor | Poruka |
---|
determinanta Matematički kompleksna
Godina : 65 Datum upisa : 06.01.2008
| Naslov: DNEVNE VOJVOĐANSKE AKTUELNOSTI Čet Avg 26, 2010 8:17 am | |
| Novi Sad - U Vojvodini je od početka godine zatvoreno skoro 700 samostalnih trgovačkih radnji i zanatskih radionica. Prema podacima Agencije za privredne registre, najviše trgovina na malo zatvoreno je na području Bačke, a u Novom Sadu ključ u bravu je stavilo više od stotinu malih trgovaca. Zatvaraju se male prodavnice u tržnim centrima i zgradama, a na ekskluzivnim lokacijama je sve više natpisa „izdaje se“ ili „lokal na prodaju“. Sremska Mitrovica - I pored rigoroznih kazni, broj prekršajnih prijava pokazuje da sremski vozači kao da ne haju za novi zakon o bezbednosti saobraćaja, već i dalje pijani jure lošim putevima Srema. Mada je prema podacima policije ukupan broj saobraćajnih nezgoda ove godine smanjen za 36 odsto, broj prijava za vožnju pod dejstvom alkohola je povećan dok je čak 561 pijani vozač zadržan u policiji. Subotica - Iako su više puta apelovali da zbog velikog broja „kolega koji rade na crno“ neće moći više da izmiruju obaveze prema državi, članovi Sekcije autotransportera i prevoznika pri subotičkom Udruženju zanatlija dovedeni su na rub egzistencije. Oni smatraju da se štrajkovima i blokadama ne može ništa postići i zato su odlučili da Ministarstvu infrastrukture upute inicijativu sa predlozima i molbom da im se pomogne. Zrenjanin - Posledice mobinga su depresija, povećan broj bolovanja, smanjenje radnog učinka. Želimo da poručimo žrtvama da nisu same i da postoje ljudi koji će im ponuditi pomoć. Veoma je pogrešno da se oni koji su zlostavljani na poslu povlače u sebe i sebe optužuju. Kupinovo - Na malom ostrvu u jugoistočnom delu Obedske bare u Kupinovu još su vidljivi ostaci grada Kupinika, rezidencije srpskih despota i poslednje srpske prestonice. Ne zna se tačno kada je grad podignut, ali se pretpostavlja da su ga sazidali Mađari u 14. veku a vek kasnije ustupili ga, posle pada Smedereva, prognanim srpskm despotima Stefanu Lazareviću i Durđu Brankoviću. Zato je ovaj deo južnog Srema imao je veliki strateški značaj. Na udaljenosti manjoj od 200 metara nalazi se crkva svetog Luke. | |
| | | determinanta Matematički kompleksna
Godina : 65 Datum upisa : 06.01.2008
| Naslov: Re: DNEVNE VOJVOĐANSKE AKTUELNOSTI Pet Sep 24, 2010 7:27 am | |
| Subotica - Čudovište iz Loh Nesa u Škotskoj, koje već decenijama pleni pažnju znatiželjnika i intrigira brojne naučnike iz celog sveta, mogla bi da bude obična vidra. Na ovaj zaključak, nakon opsežnih dvogodišnjih istraživanja, došao je mladi subotički prirodnjak Aleksandar T. Lovčanski, čiji je članak o popularnom Nesiju nedavno objavljen i u poznatom engleskom magazinu „Skeptik“ koji proučava nesvakidašnje pojave. Tajanstven zamak na škotskom jezeru Najznačajniji pojava koja „dokazuje“ postojanje čudovišta zabeležena je 22. jula 1933. godine, kada su slučajni šetači videli „veliko stvorenje koje je prešlo preko puta, pa kroz šipražje nestalo u obližnjem jezeru Loh Nes“. Odmah je pokrenuta Aleksandar T. Lovčanski histerija, kasnije „potkrepljena“ sa nekoliko snimaka i fotografije, a traje i danas. - Od Hidrometeorološkog zavoda Velike Britanije sam dobio detaljne podatke o vremenskim uslovima koji su vladali tog dana, (čudo od Engleza!, prim.aut.) pa čak i za tačan sat kada je uočena pojava. Bilo je neuobičajeno toplo i sunčano za tamošnje vremenske uslove i to je još jedna od činjenica koje potkrepljuju moju teoriju. Uveren sam da su očevici, u stvari, videli krupnu vidru, groteskno izobličenu pod uticajem abnormalne svetlosne refrakcije, odnosno fatamorgane, koja se javlja u vrelim letnjim danima - objašnjava Lovčanski. On dodaje da je reč o kompleksnoj optičkoj pojavi, gde sunčevi zraci dolaze iz pravca objekta prema oku posmatrača, ali se prethodno prelamaju o tanak sloj vrelog vazduha koji se nalazi tik iznad puta, koji emituje tu toplotu. - Dve godine sam radio na ovoj teoriji i moram naglasiti da sam imao veliku pomoć nekoliko naučnih institucija. Prikupio sam brojna svedočenja, podatke i fotografije koji su doprineli da na kraju dobijem konačnu sliku onog što je jedna od najvećih misterija u poslednjih 100 godina. Drago mi je što je moja teorija, nakon objavljivanja u magazinu „Skeptik“ konačno naučno potvrđena i utemeljena - kaže 29-godišnji Subotičanin. Inače, ovo nije prvi put da se čuje teza da je Nesi, u stvari, vidra, a ne pleziosaurus koji je na zemlji živeo pre 65 miliona godina, ali je prvi put detaljno objašnjeno kako je obična vidra postala čudovište. - Stigli su i prvi pozitivni komentari od uglednih naučnika iz cele Velike Britanije, a uskoro će biti održana i stručna javna rasprava na ovu temu u krugovima bliskim objašnjavanju pojave u škotskom jezeru Loh Nes - kaže Lovčanski koji je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a potom magistrirao i na Univerzitetu u nemačkom Bonu. Pančevo - Porodica Vučetić, koja živi na prvom spratu pančevačke višespratnice u Ulici Miloša Obrenovića 67, želela bi da plaća struju po utrošku, ali mesecima ne uspeva to da izdejstvuje. Vučetići tvrde da godinama plaćaju previsoke račune za električnu energiju i da se njihov strujomer vrti i kada su u stanu isključeni svi uređaji. Sremska Mitrovica - Optimistične najave gradonačelnika Branislava Nedimovića o okončanju „investicionog posta“, s početka godine, ostvarile su se samo delimično, pošto su neki investitori otkazali dolazak, dok drugi stavljaju katanac na pogone u Sremskoj Mitrovici. Sindikati i opozicija optužuju koaliciju DS-DSS da nije ispunila predizborna obećanja o otvaranju 4.000 radnih mesta, jer su industrijske zone i dalje prazne, a u novim pogonima do sada je zaposleno jedva 1.000 radnika. Vrbas - Dragan Velicki i Mišo Grahovac, radnici Fabrike konditorskih proizvoda „Medela“ u Vrbasu, juče su se popeli na krov fabrike, preteći da će se baciti ako poslodavac ne počne pregovore sa štrajkačima. Drama je trajala do pola četiri posle podne, kada su na molbu Grahovčeve ćerke obojica sišli. Iako je situacija bila veoma dramatična, rukovodioci „Medele“ i kompanije „Invej“, u čijem sastavu posluje keksara, nisu se obratili štrajkačima. Izvor: "Blic" | |
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: DNEVNE VOJVOĐANSKE AKTUELNOSTI Sre Sep 26, 2012 10:42 pm | |
| Čudovište iz Novoga Sada Pavle Lešanović koga je lider LSV Nenad Čanak sa dvojicom teleohranitelja tukao ispred kafane u Novom sadu , kaže da se Čanak uvredio jer je on hteo da pozove muziku i naruči pesmu iz Bosne. Žrtva razbojnikaLešanović je rekao juče za "Politiku” da misli da je napadnut isključivo na "nacionalnoj” osnovi. On kaže da nije dao povoda Čanku da ga napadne i smatra da javnost "skreće sa teme”, jer to „šta je ko rekao u kafani, koju je pesmu naručio ili je možda opsovao nije razlog za brutalno prebijanje”. "Jedino što mi prolazi kroz glavu jeste to da se Čanak možda uvredio što smo u jednom trenutku pitali da li možemo da pozovemo muziku bliže nama i da naručimo nekoliko pesama. On je naručivao vojvođanske pesme, koje mi ne znamo, a mi smo hteli da čujemo pesme kao što je „Miljacka”. Suština događaja nije ko je šta naručivao u kafani. Ukoliko se on u bilo kom trenutku osetio ugroženim, mogao je da pozove policiju. Budući da mi je dok me tukao psovao majku srpsku i beogradsku i rekao da mu je "dosta Srba i Beograđana i njihovog komponovanja po Novom Sadu”, smatram da sam napadnut isključivo na nacionalnoj osnovi", kaže Lešanović, inače vlasnik servisa za vulkanizerske usluge i reglažu trapa u glavnom gradu. Lešanović je izjavio za list da mu je izgleda puklo rebro, jer ima jake bolove u leđima, kao i da Ima rasekotinu na čelu od štapa, zbog čega je bio na veštačenju da se utvrdi da li se trag poklapa sa Čankovim štapom. Do incidenta ispred kafane "Tako je suđeno” u Novom Sadu, čiji je vlasnik Danilo Ikodinović, bivši vaterpolista, podsetimo, došlo je u nedelju u ranim jutarnjim časovima. Lešanović kaže da je sa društvom u restoran kod Danila Ikodinovića odlazio i ranije. "Mi smo drugari, imamo zajedničke prijatelje i često se posećujemo. U subotu smo posle podne došli u "Tako je suđeno”. Večerali smo, kasnije je došla muzika. Sve je bilo uobičajeno, kafanska atmosfera. U jednom trenutku je, mislim pred ponoć, došao Čanak sa nekim devojkama, koje su imale oko 20, 22 godine. Seo je za naš sto, jer poznaje Ikodinovića, koji nas je tada i upoznao sa Čankom. Razmenili smo nekoliko neobaveznih, više kurtoaznih rečenica", tvrdi Lešanović. Ništa se neobično, kaže, nije dešavalo, osim što je u jednom trenutku tražio da naruči pesme. Čanak je, kako kaže, izašao iz restorana pre njega i nije se više pojavljivao. "U međuvremenu sam zvao vozača iz Beograda da dođe da me preveze. Oko dva, tri sata pozdravio sam se sa prijateljima i izašao iz kafane. Seli smo u kola, a iza nas se preprečio crni američki džip "vrangler”, novosadskih tablica, od koga nismo mogli da izađemo. Stajao je tako, moj vozač je svirnuo... U međuvremenu su izašla dva ogromna nabildovana momka, a iza njih Čanak. To je bila klasična sačekuša", tvrdi Lešanović. Čanak mu je, kako kaže, prišao, počeo da ga psuje i udara štapom po glavi i licu. "Video sam da su jedan momak i Čanak otišli do mog vozača, izvukli ga iz kola i pretili mu da će ga ubiti ukoliko bude rekao da ih je sreo i video. Po iskazu mog vozača, pretili su mu oružjem i uzeli mu lična dokumenta. Čanak mu je lično uzeo ličnu kartu i „bus-plus” karticu i stavio je u džep. Pretio je da će ga ubiti ukoliko uopšte kaže da je bio tu, a kamoli da ga je video", rekao je Lešanović za "Politiku." Zbog ovog incidenta Nenad Čanak je juče podneo ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Srbije i kako je rekao očekuje hapšenje.
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: DNEVNE VOJVOĐANSKE AKTUELNOSTI Sub Sep 29, 2012 8:40 pm | |
| Dveri kreću u kampanju za ukidanje vojvođanske autonomije Osetili trenutak -pa odmah pokazali pravo lice .Pa kad se pridruže još Naši i njihovi ,Obrazi i legalisti ,napredni, radikalni i socijalni....ode Vojvodina sasvim da bude gubernija Beogradska D.o.o.Doduše,i sad je obična filijala za ubiranje nameta . | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: DNEVNE VOJVOĐANSKE AKTUELNOSTI | |
| |
| | | | DNEVNE VOJVOĐANSKE AKTUELNOSTI | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 32 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 32 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|