Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Disney kvari decu? Čet Nov 18, 2010 9:00 pm
Ahmadinedzad je zabranio ove crtace, sad vidim da ima jos onih koji slicno razmisljaju. Da li Disney kvari decu?
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Nov 18, 2010 9:31 pm
sonia ::
Ahmadinedzad je zabranio ove crtace, sad vidim da ima jos onih koji slicno razmisljaju. Da li Disney kvari decu? [
Ahmadinedžad bi zabranio celoj Americi da postoji -samo da može ,ali nije isključeno da neće pokušati , čim se dočepaju atomske bombe (našao se svetac i moralista ) Notorna glupost ...prvo , ako animacije Disney studija ne odišu lepotom , ljubavlju i drugim pozitivnim emocijama i porukama - ne znam koje onda odišu? Notorna je glupost tvrditi da najlepše animirane bajke koje su gledale generacije i generacije u stvari kriju sve ovo zlo , i navode na svašta .To mogu tvrditi samo umovi koji u svemu vide zaveru -a takvima se bave psihijatri . Ako niste čitali biografiju Wolta Diznija -svakako to učinite ,pa vam neće padati na pamet ovako nešto . Niko još nije prebio nekoga zato što se ugledao na Paju Patka , a ko je ikada gledao bilo koji Diznijev crtać ,naročito od izvornih ,primetio je da su likovi u stvari bez polnih oznaka .Kako znamo da su Pata i Mini žensko ? Pa po mašnici, po čemu drugom ? Ovaj spot dokazuje da dobar crtač može svasta -pa šta , kakve to ima veze ? To mi liči na one polemike o skrivenim satanskim porukama na rokerskim albumima ,a po pravilu tako nešto poturaju oni što ne bi dali drugima da gledaju išta što oni ne diriguju i kontrolišu. Ne gledajte Diznija , radije gledajte nekog bradatog imama ,ili pomenutog Ahmadinedzada koji usput otvoreno poziva na ubijanje celih naroda ,a deci i mladima Irana je ukinuo svaki kontakt sa svetom . To je daleko poučnije od "Snežane i patuljaka"ili "Bambija"( Uostalom...i ona kurva živi sa 7 muškaraca, kakav nemoral .)
sonia حبيبي
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Nov 18, 2010 9:37 pm
Danubius ::
Ahmadinedzad je zabranio ove crtace, sad vidim da ima jos onih koji slicno razmisljaju. Da li Disney kvari decu? [
Ahmadinedžad bi zabranio celoj Americi da postoji -samo da može ,ali nije isključeno da neće pokušati , čim se dočepaju atomske bombe (našao se svetac i moralista ) Notorna glupost ...prvo , ako animacije Disney studija ne odišu lepotom , ljubavlju i drugim pozitivnim emocijama i porukama - ne znam koje onda odišu? Notorna je glupost tvrditi da najlepše animirane bajke koje su gledale generacije i generacije u stvari kriju sve ovo zlo , i navode na svašta .To mogu tvrditi samo umovi koji u svemu vide zaveru -a takvima se bave psihijatri . Ako niste čitali biografiju Wolta Diznija -svakako to učinite ,pa vam neće padati na pamet ovako nešto . Niko još nije prebio nekoga zato što se ugledao na Paju Patka , a ko je ikada gledao bilo koji Diznijev crtać ,naročito od izvornih ,primetio je da su likovi u stvari bez polnih oznaka .Kako znamo da su Pata i Mini žensko ? Pa po mašnici, po čemu drugom ? Ovaj spot dokazuje da dobar crtač može svasta -pa šta , kakve to ima veze ? To mi liči na one polemike o skrivenim satanskim porukama na rokerskim albumima ,a po pravilu tako nešto poturaju oni što ne bi dali drugima da gledaju išta što oni ne diriguju i kontrolišu. Ne gledajte Diznija , radije gledajte nekog bradatog imama ,ili pomenutog Ahmadinedzada koji usput otvoreno poziva na ubijanje celih naroda ,a deci i mladima Irana je ukinuo svaki kontakt sa svetom . To je daleko poučnije od "Snežane i patuljaka"ili "Bambija"( Uostalom...i ona kurva živi sa 7 muškaraca, kakav nemoral .)
Hehehehe, znala sam da ce da prezime da skrene paznju, ali ovu analizu je pravio Spanac, ili neko sa tog govornog podrucja , ko zivi u Kaliforniji, a ne Iranac Odgledati spot do kraja, cisto zbog biografije voljenog nam Disneya Uostalom... zvuci... nije da nije Percepcija je cudna stvar.
determinanta Matematički kompleksna
Godina : 65 Datum upisa : 06.01.2008
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Nov 19, 2010 12:25 am
E, pa idiotluka!!! Od sada treba izbegavati paradajz, crvene jabuke, trešnje...Crveno je boja iluminataaaaaaaaaaa? Ha! Uostalom, vrlo obratite pažnju kako ređate hranu u tanjiru, mož' bit gaaaaaaaaaadno, još ako ima kobasice, radije ih zamenite viršlom, najbolje onom mini. Inače generacije koje su gledale Diznijeve filmove sve sami uvrnuti umovi? Autora ovog (ne)dela bih kaznila!
Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Nov 19, 2010 11:14 am
Detalja ima, nije da nije.. ali kada su nastali ti detalji.. verujem dok je Disney bio u mogucnosti da prati i kontrolise sve, da toga nije bilo, ali kao i u svakom drugom poslu.. osobe koje zele da nesto promene ( poput homoseksualaca) namecu nam detalje kroz svoj rad!
Setite se, do pre izvesnog perioda, bilo je nemoralno javno isticati tako nesto. Krili su svoja osecanja i veze kao "zmija noge", pronalazili su se i prepoznavali po signalima, nekim njihovim znacima ( pricao mi drug-gej).. i nije cudno, onda, da su to koristile i osobe, koje su inace, u prilici da to prosire sirem auditorijumu! Poput doticnih osoba iz Disney produkcije. A time podspesuju i novu populaciju da se lakse prihvate njihov nacin razmisljanja i osecanja.
Odavno smo svi svedoci, da je sto se nekada smatralo nemoralno- sada postalo moralno?! Nekad su se skrivali, sada se busaju u prsa i javno isticu. Prave parade sirom zemljine kugle. Ruse barijere- javno! Homoseksualizam se toliko prosirio, i to u svim segmentima naseg drustva, da bi iznenadili kad bi znali, ko je sve gej!!!
Ne cudi me, da je pokusano da se izmanipulise na taj nacin jedna ugledna ustanova kao sto je Disney.. jer bajke su carobne, produkcija vrhunska.. gledanost- OGROMNA! Hmmm.. koje iskusenje za njih???!!!
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Nov 19, 2010 3:31 pm
Hehehehe, znala sam da ce da prezime da skrene paznju, ali ovu analizu je pravio Spanac, ili neko sa tog govornog podrucja , ko zivi u Kaliforniji, a ne Iranac Odgledati spot do kraja, cisto zbog biografije voljenog nam Disneya Uostalom... zvuci... nije da nije Percepcija je cudna stvar.
Hehehe ...pa naravno da sam znao da ćeš ti znati....jer znaš moj stav o gospodi fundamentalistima svih boja . Više puta smo polemisali na raznim temama .
No zaista...percepcija jeste čudna stvar Seti se samo Roršarhovih mrllja -neko u pokazanoj vidi leptira, a neko vaginu , to je individualno.
No tvrditi da Diznijevi crtaći nose neke skrivene "podle poruke "?? Pa dobar deo je nastao samo kao ekranizacija bajki -nema tu mesta za tako nešto, zar ne ? Od velikih moralista se sada čuje da ženski likovi , kao Aladinova Jasmin, Pepeljuga, Mala Sirena ,ili "Lepotica i zver" imaju naglašenije ženske "atribute " , kao , propagira se koketiranje sa ženskom seksualnošću ,nije za decu? Aman breeee....pa i Miki Maus je pretrpeo izmene od izvornog ,ide se u korak sa vremenom ,treba u 21 veku, u vreme 3D tehnike da gledamo "čiča gliše " da bi neki tamo dokoni analitičari bili zadovoljni ? Likovi koji su prvobitno bili životinjice ,imaju sve više "ljudskog" , pa šta ? Wolt Dizni je radio od detinjstva , dugo živeo u siromaštvu i ceo svoj život je posvetio deci .Ja to cenim .E sad..jeste sve to preraslo u mašinu za pravljenje novca, korporaciju ,pa šta onda ? Pre bih svoje dete odveo u Diznilend , nego bilo gde drugo, i gledao sam da naturam Diznijeve crtane dok je bio mali, umesto onih japanskih sr.... gde se deca biju , muče , znoje, krvare . Ja i dalje ne vidim ništa podlo, pokvareno , opasno u tim crtaćima , no opet ...to je samo moje mišljenje Ja ne osudjujem ni jednu karikaturu ,jer takav crtež služi da se ljudi nasmeju , pa dosta ljudi,čak milioni , za neke smatraju da autore treba pobiti zbog uvrede "nedodirljivog " Stvar percepcije. No ...i njima je neko predhodno "ukazao" i "protumačio" -inače bi ostalo na par sekundi osmeha -sto je i svrha .
svilanaasvaltu
Datum upisa : 09.01.2008
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Dec 16, 2010 4:58 pm
Ahmadinedzad ? Pokemoni su sta u odnosu na divnog Moglija? Pakao je pakao i ima ga svuda !Svako sa aspekta bilo kakvog i bilo cijeg moze da izvuce iz konteksta da ga ima i da se prezentuje! Volt je mene usrecio i anestezirao blagim satanizmom a Ekrem i Amerikanci me sada sataniziraju grubom inekcijom od koje cu preziveti samo zato sto sam blagim sredstima u mladosti zahvaljujuci "Uspavanoj lepotici ""Trnovoj ruzici" i "maloj sireni" uspela da steknem imunitet.Merhabaaaaaaa......
LoverBoy
Datum upisa : 25.09.2010
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Dec 16, 2010 5:08 pm
Nikako ne mislim da Disney kvari decu...NI malu,ni veliku...Kao sto rece Danubius to je u najvecem delu ekranizacija bajki u kojma se jasno stavlja crta izmedju zla i dobroga....Ko to ne moze da shvati nego pokusava da nametne kako to nije dobro da deca shvate sta je dobro i da to odvoje od zla onda mu nema pomoci... Po meni u svim likovima Diznijevih zivotinjica utkano je mnogo vise ljubavi i tolerancije od svih mogucih .... I nikada nisam i ne bih branio deci da gledaju...Prvi sam pred ekranom :eee:
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Dec 16, 2010 5:09 pm
Baš danas smo nešto u firmi na temu "deca i crtani" (razlog-u "Blicu ",najtiraznije dnevne novine , su stavili album Yu-Gi-OH , to su neki bezvezni japanski crtani likovi -mamac za decu ,dobiju album pa maltretiraju roditelje da kupuju sličicice) Elem....kaže jedna koleginica "Pa ja plačem kada gledam "Lepoticu i zver " sa unucima ,ili "Bambija" " Treba još nešto reći ? Baš me zanima kako izgleda neki Iranski crtać? "Aziz Mudžahedin protiv Jevreja "? Ne bi se čudio ...
LoverBoy
Datum upisa : 25.09.2010
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Dec 16, 2010 5:33 pm
Sad sam odgledao video koji je sonia postavila....I kako na kraju kaze nekog ce nasmejati.... mene jeste....Ne mogu da verujem kolko sam "glup" i koliko mi je mala moc zapazanja,kada nista od one simbolike na koju ukazuje doticni za govornicom ja ne videh bez njegove sugestije....Ok,neko ce reci da je to registrovala moja podsvest....I sta onda?Bas se ne secam da mi je ikada iz podsvesti u nekom momentu izasla scena iz npr.Zeke Rodzera ili Princeze sirene,ikako drugacije nego u onom smislu u kom sam i gledao te crtace....
Sve je to budalastina na sta ovaj pokusava da ukaze....Ima sonia za njega mesto u Toponici.... :eee:
sonia حبيبي
Naslov: Re: Disney kvari decu? Ned Dec 19, 2010 1:06 pm
LoverBoy ::
Sad sam odgledao video koji je sonia postavila....I kako na kraju kaze nekog ce nasmejati.... mene jeste....Ne mogu da verujem kolko sam "glup" i koliko mi je mala moc zapazanja,kada nista od one simbolike na koju ukazuje doticni za govornicom ja ne videh bez njegove sugestije....Ok,neko ce reci da je to registrovala moja podsvest....I sta onda?Bas se ne secam da mi je ikada iz podsvesti u nekom momentu izasla scena iz npr.Zeke Rodzera ili Princeze sirene,ikako drugacije nego u onom smislu u kom sam i gledao te crtace....
Sve je to budalastina na sta ovaj pokusava da ukaze....Ima sonia za njega mesto u Toponici....
Tesko, to je ugledna firma..
sonia حبيبي
E svakakvih ideja:) A i ocekivati je od njega azmdz (nikad mu prezime ne znam spelovati, uhahahahahah)
Kad su mi djeca bila mala, odvela sam ih u Disney World. Psihicki sam se pripremala mjesec dana. Greska. Imala sam jedan od boljih odmora, ikad! Koliko zabave za djecu toliko i za odrasle:) Naravno, nisam ih vodila na Pleasure Island, hahahahaha, sve i da sam htjela, 21 and over! Jedva nas dvoje pustise!muahahahahaha Diznijeve filmove i crtice gledamo od kad znamo za sebe, pa smo svi nekako ispali ok:) A i svi noviji filmovi su definitivno za pogledati:)
Lily First Bride
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Avg 18, 2011 11:02 am
Bez obzira na sve.. sto vec neko rece na ovoj temi.. kad se puste Disnijevi crtaci, bajke ili ovi noviji animirani ili ne filmovi- prva sam pred ekranom!
Jednostavno obozavam njihovu produkciju!!!
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Sep 02, 2011 7:32 am
Diznijeve princeze pozirale za Vogue (FOTO)
Hepi end - postale su supermodeli
Umetnik Dante Tajler dao je sve od sebe da Diznijeve princeze pretvori u supermodele i tako i bi. Princeze su pozirale kao supermodeli i vidimo da imaju ozboljnog talenta. Toliko zapravo da su uspele da "smize"-uju (kovanica Tajre Benks za smejanje očima -smile+eyez). Jasmin je za "slikanje" nosila usku Šanel haljinu. Pokahontas liči na pokojnu Alaju u geto-glam fazonu, dok je zvezda ipak princeza Tiana iz "The Princess and the Frog". Ona je nosila smaragdno zelenu haljinu, dok je "tema broja" vudu šik. Osim njih, pozirale su i Mala Sirena, Uspavana Lepotica, Pepeljuga i Snežana.
Eto...zagovaračima teorije zavere protiv dece u Dizni crtaćima smetalo i kad su likovi bili i bespolne ne jasno definisane životinje ... E sad kad ospu........sodoma i gomora
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Sep 15, 2011 10:19 am
Nove Dizni knjige za decu
Četvrtak - 15.09.2011
Dečije knjige sa diznijevim junacima oduvek su bile omiljeno dečije štivo. Mnoge generacije su odrasle uz bajke o Snežani, Princezama, Dambu, Bambiju, pričama o ružnom pačetu i tri praseta.
Miki, Paja, Šilja, Pluton su pored crtaća svoje priče odlučili da ispričaju i u ovim zanimljivim knjigama. Široku ponudu diznijevih knjiga za decu pronašli smo na internet prodavnici NonStopShop.rs a posebno su nam se svideli sledeći naslovi:
Mikijeva mala škola brojeva
U mikijevoj maloj školi brojeva deca predškolskog uzrasta će se kroz crtanje oblika i pisanje brojeva pripremiti za izazove koji ih čekaju u školi. Miki sa svojim veselim prijateljima uvodi decu u svet matematike ...
Plutonova mala škola slova
Mala škola slova donosi zabavne vežbe pisanja slova uz koje će se predškolci pripremiti za školu.
Priča o tri praseta Uživajte u predivno ilustrovanoj priči o tri praseta i njihovim pustolovinama!
Vini Pu - Velika potraga Ova uzbudljiva priča počinje kada medvedić Pu otkrije da je njegov prijatelj magarac Lar izgubio svoj rep... Potraga za Larovim repom biće prava pustolovina!
Vini Pu - Velika knjiga detinjstva za devojčice Ova radosnica prati najvažnije dogadjanje ranoga detinjstva i pomaže da zauvek ostanu zabeleženi u krugu dragih osoba. I šta još poželeti mladoj porodici?
Automobili - Rođeni špijuni Usled čitave zbrke, Mejter postaje špijun protiv svoje volje. Kako će se snaći u toj ulozi i hoće li uspeti da očuva svoje prijateljstvo sa Munjom?
Disney Svet princeza Kako je Snežana pronašla prave prijatelje? Hoće li Arijela otkriti sreću na kopnu? Sve ćete to saznati u ovim predivno ilustrovanim Diznijevim bajkama!
Kompletnu ponudu diznijevih klnjiga možete pogledati na sledećem linku: http://www.nonstopshop.rs/disney-kolekcija gde ih možete i naručiti po povoljnim cenama.
---------- Ja ovde ne vidim ništa opasno...naprotiv
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Disney kvari decu? Sre Dec 07, 2011 9:49 am
Mapetovci su komunisti i ispiraju mozak deci
I poručuju da je naftna industrija izvor zla
Možda niste preterano razmišljali o nekim, ne tako očiglednim porukama, koje nam šalju filmovi, pre svega namenjeni deci, ali ima onih koji su se pozabavili time. Nakon što je francuski sociolog objasnio da su Štrumpfovi rasisti i nacisti, na Fox Business kanalu emitovana je emisija "Follow the Money" u kojoj se film o popularnim Mapetovcima našao na tapetu, a Kermit i njegova družina proglašeni su komunistima koji poručuju da je naftna industrija izvor zla. U prošlonedeljnoj emisiji voditelj Erik Boling govoreći o novom Diznijevom filmu "The Muppets" insistirao je na scenariju koji se zasniva na “poznatoj” priči u kojoj dobre likove maltretira zli naftni baron, što je tematika koja je u poslednje vreme postala holivudska takozvana liberalna agenda. Den Gajnor iz konzervativnog Istraživačkog Media Centra kritikovao je ovaj film, ali i mnoge druge, smatrajući ih alatom levice za manipulaciju. - Neverovatno je koliko daleko je levica spremna da ide u manipulaciji sa decom kako bi ih ubedila i prenela im anti-korporativnu poruku. Već decenijama Holivud, levica, mediji, svi oni mrze naftnu industriju, mrze korporativnu Ameriku. Veliki je broj filmova u kojima se direktno napada haftna industrija. "Cars 2", "Syriana", "There Will Be Blood" napadaju, a nijedan ne ističe vrednost i neohodnost naftne industrije koja obuhvata gorivo koje obezbeđuje osvetljavanje bolnica, grejanje kod kuće, gorivo za ambulantna kola. Tu priču ne žele da ispričaju - rekao je ogorčeno Gajnor. On nije krio svoju zabrinutost u vezi sa porukama koje ovakvi filmovi prenose deci i povezuju taj uticaj sa okupacijom Vol Strita. Oni su, bukvalno godinama, indoktrinisani ovakvim idejama. - Bilo da su u pitanju filmovi "Captain Planet" ili "Big Green Help" ili "The Day After Tomorrow", svi oni uče da su korporacije loše, da je naftna industrija zla i time direktno govore deci ono što je bila poruka u filmu "Matriks" "da je ljudski rod virus koji je napao napaćenu majku Zemlju" – zaključio je on. -------------- Jeste vala ...meni onaj Miki Maus bio uvek sumnjiv,,,, Kao , bezazleni miš...a ono prljavi američki imperijalistički agent ,trovač dece
Lily First Bride
Naslov: Re: Disney kvari decu? Sre Dec 07, 2011 10:26 am
Meni ce uvek biti dragi i simpaticni.. i verujem da ce to biti prve bajke koje cu svom detetu sutra pustiti.. odrasla sam i ja uz njih, i njente mi ne fali!
Bar mislim?!
Gost Gost
Naslov: Re: Disney kvari decu? Sre Dec 07, 2011 12:17 pm
Eh, da je to sve do Diznija, lako bismo. Kad pogledate okolo svuda je Lilit, zanosna, neverna, osvetoljubiva, mocna...koja se od nas ugleda na Precistu Bogorodicu? Jeste sve to veliko ispiranje mozga ali i mi biramo, zar ne?
AstrinaKomsinica Master Spamer
Naslov: Re: Disney kvari decu? Sre Dec 07, 2011 1:34 pm
Danubius ::
na Fox Business kanalu emitovana je emisija "Follow the Money"
A Fox kanalI, jer ih je tona, inace su jako "credible", narod saS mozak ima obicaj ovdje da pita kad mijenja provajdera koliko kosta da se Fox izbaci:)))))
sonia حبيبي
Naslov: Re: Disney kvari decu? Uto Mar 20, 2012 10:28 pm
Kako mozemo ocekivati da nam deca budu normalna? Tarzan hoda okolo go, Pepeljuga dolazi kuci u ponoc, Pinokio stalno laze, Aladin je kralj lopova, Betmen vozi 320 na sat, Uspavana lepotica spava po citav dan a Snezana zivi sa 7 frajera!
Lily First Bride
Naslov: Re: Disney kvari decu? Sre Mar 21, 2012 12:06 pm
Gost ::
Eh, da je to sve do Diznija, lako bismo. Kad pogledate okolo svuda je Lilit, zanosna, neverna, osvetoljubiva, mocna...koja se od nas ugleda na Precistu Bogorodicu? Jeste sve to veliko ispiranje mozga ali i mi biramo, zar ne?
Kakve veze ima Lilit sa Diznijem.. ili je to ona paralela tipa- zla zena, vestica.. itd?!
No, zene su zene.. i svaka u sebi nosi pomalo od Lilit! Htele to ili ne!
No da se vrnemo na Diznijevu produkciju.. razumem ja vas apsolutno sve i ne kazem da mozda ne postoji malverzacija tog tipa.. ali ja sam ondaK slepa kod ociju jer ja to do postavljanja ove teme nisam ni primetila!
A volim ih , zaista.. najlepse crtane imaju, a o bajkama da i ne govorim.. naprosto savrseno!
promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: Disney kvari decu? Sre Mar 21, 2012 1:46 pm
Generacije su odrasle gledajuci njegove crtace i nikad mi nece biti jasno zasto mi odrasli mislimo da deca ne znaju sta su bajke.I ja sam ih gledala,pa mi na pamet nije padalo da pomislim da ce me princ traziti ispod korita,ili da cu postati morska sirena.Zato mi je pogubniji uticaj stvarnih prica,nasminkanih da izgledaju kao recept za uspeh,i odmah vidim na desetine decaka i devojcica obucenih ili sa ponasanjem tog tipa.
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Volem Diznijeve crtaće mada mu malo zameram kako nas Vešte žene crta (ajde ne crta on više al njegova škola je to).
A što se tiče teorija zavere i o ovom je bilo zanimljivih rasprava po forumima i novinama a prisustvovala sam i nekim uživo. Kažu čista amerikanska propaganda protiv Rusije. Pametni amerikanski orao protiv glupog ruskog stepskog vuka.
Imala sam neopisivu želju da razbijem par "pametnih" njuški koje su se trudile da mi ogade omiljeni crtani film.
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Okt 25, 2013 12:46 am
brdjanin ::
Ne dirajte me u "Bambija", "Snežanu", "Petra Pana", "Damba", "Pepeljugu" i "Malu sirenu"...
Palčicu..i mnoge druge....
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
brdjanin peskovit je put do zvezda
Datum upisa : 13.09.2013
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Okt 25, 2013 8:18 am
"Palčicu i mnoge druge..." nije radio Walt Disney Studio....
Namerno sam naveo ove klasike jer su svi osim "Male sirene" nastali sredinom prošlog veka i predstavljaju prave vrednosti.
Svaka čast "Aladinu", "Kralju lavova", "Mulan" ali prethodno navedeni imaju neke univerzalne vrednosti koje evo treju ve 60-70 godina.
Sibila_ Zalutala Niotkuda
Datum upisa : 20.12.2011
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Okt 25, 2013 9:00 am
Nas Dizi nije kvario ni drugi crtaći i pored "nasilja" kojeg ima...jer smo imali izgradjen sistem moralnih vrednosti, porodičnog vaspitanja, kulturu komunikacije, empatiju... Danas je drugačije. Deca su u konfuziji, okružena mržnjom sa svih strana i brutalnošću, pa i benigne sličice u kojima Miki Maus i drugi junaci udaraju jedni druge, padaju, stradaju...deluju kao poruka da je to model ponašanja.
AstrinaKomsinica Master Spamer
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Okt 25, 2013 1:39 pm
Idem na Pleasure Island uskoro, javicu vam ako se sta pokvari :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol:
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Okt 25, 2013 3:30 pm
Pinokio, Toy Story,Grom, Dumbo,Čudovišta iz ormara,Kralj Lavova,Aladin,Pepeljuga, 101 dalmatinac, Trnoružica, Knjiga o džungli ..itd nisu me iskvarili... Omanuh Palčicu... :)
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Okt 25, 2013 7:45 pm
Kijara-brm ::
Pinokio, Toy Story,Grom, Dumbo,Čudovišta iz ormara,Kralj Lavova,Aladin,Pepeljuga, 101 dalmatinac, Trnoružica, Knjiga o džungli ..itd nisu me iskvarili... Omanuh Palčicu... :)
Ljubim te u Palčicu! :zubi3: (levu ili desnu?)
Prvi crtani film u kojoj je naznačena smrt je bio "Bambi"-smrt njegove majke. Čitao sam da je bila velika dilema da li to uraditi oi kako će to delovati na decu. Iz današnje perspektive crtanih punih nasilja ovo deluje skoro smešno,ali samo govori koliko se vodilo računa o psihi dece.
Tek skoro 60 godina kasnije u filmu "Kralj lavova" je to ponovljeno i opet vrlo diskretno i nenametljivo. Pa nek mi neko posle kaže da oni u filmovima ne vode računa o tome kako će isti delovati na decu...
Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
Naslov: Re: Disney kvari decu? Pet Okt 25, 2013 8:28 pm
..jaooooj kako sam ja plakala na tu scenu sa Bambijem :jezzz: ,ma plakali svi u bioskopu..i da znate da sam na tu scenu dan danas osetljiva..
Naslov: Re: Disney kvari decu? Čet Jan 23, 2014 8:30 pm
Dizni ne bi bio Dizni....da uvek nešto novo ne uradi. Uživajte, na 25 jezika. Dobra pesma dobro zvuči na svih 25!
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Disney kvari decu? Sub Sep 03, 2016 12:54 pm
Ne kvari Disney -nego mi koji izmišljamo razne perverzije za njegove likove .