|
| Grad koji je ostavio na vas poseban utisak | |
|
+11Astra debilko Only women Danubius svilanaasvaltu Helena Trojanska AstrinaKomsinica Najda M. cojle EAGLE sonia 15 posters | Autor | Poruka |
---|
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Čet Mar 10, 2011 5:39 pm | |
| Pokusajte da se distancirate od mesta stanovanja ili rodjenja... Koji je grad na vas ostavio poseban utisak i zasto? | |
| | | EAGLE
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Čet Mar 10, 2011 7:28 pm | |
| Ozbiljno pitanje ...
Ovo je svakako individualno ...Mislim da je potrebno u nekom gradu provesti neko vreme-osetiti ga,u protivnom,stiče se samo "prvi utisak".
Sa 15 godina sam video Paruz ali bio sam klinac,moglo me je oduševiti bilo šta.I trajalo je samo tri dana.Verovatno mi je,pre svega,prijalo saznanje da sam bio "gotovo jedini koga poznajem" a da se peo na Ajfelov toranj.
U 19-oj sam posetio Solun i Atinu-e to je bilo nešto!Šest dana u Atini!POPETI SE NA AKROPOLJ!!Ja koji sam gutao sve što je imalo veze sa civilizacijom stare Grčke ...Mogao sam dodirnuti bogove!I sada se toga živo sećam ...
Bio sam nedavno u Sočiju.Plus 18 celzijevih u sred Januara-prija.Vidi se da je u pitanju svetska metropola.Oseti se život čak i van sezone-mogu samo zamisliti kako je leti.Ili kako će izgledati u dane Olimpijade ...
Moram izdvojiti Moskvu.Sada.Ovako mator.Zaista oduzima dah!Nekako je bajkolika i moćna istovremeno.Treba je doživeti.U dva navrata po dva dana na poslovnom putu je premalo vremena da bi se moglo pisati o tome (sem prvog utiska) ali ...
| |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Čet Mar 10, 2011 7:43 pm | |
| Prvi grad koji je na mene ostavio utisak je Visegrad! Ko jednom proseta onim malim kejom, a ona stane na ''Cupriju'', ko stigne do sredine mosta i pogleda Drinu, onako mocnu u kojoj se ogledaju planine sa druge obale, Visegrad mu zauvek ostaje u secanju, makar od grada doziveo samo jedan kafic... | |
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Čet Mar 10, 2011 8:46 pm | |
| Povratak u prošlo vreme... da li je moguć? Vreme romantike... skromnosti... poštenja... srdačnosti... Kakvo je srce Balkana? Dakle... sve to ćete saznati i doživeti ako posetite Teteven... opštinu i grad u centralnoj Bugarskoj! Čari netaknute prirode...živopisni predeli... gostoljubivi domaćini... bogata istorija... očuvana tradicija i običaji... Teteven i okolina, to je duša Balkana!
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| | | Najda M.
Godina : 61 Location : odavde do beskraja Humor : vrlo zastupljen Datum upisa : 06.03.2011
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Čet Mar 10, 2011 9:51 pm | |
| Grad koji sam obožavala...imala sam rodbinu tamo...ime sam dobila po Šantićevoj Emini...divna leta provodila na Neretvi i Buni...slušala žive svirke uveče u baštama...stajala na STAROM ( onom predjašnjem ) mostu satima i kupila energiju vetra i vode....eh...
Ko svoju tamu spoznao nije, teško će put do svetlosti naći.
Najda M.
| |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Čet Mar 10, 2011 10:09 pm | |
| Gaza.............Bez komentara. | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Pet Mar 11, 2011 1:41 am | |
| - strelica ::
- Grad koji sam obožavala...imala sam rodbinu tamo...ime sam dobila po Šantićevoj Emini...divna leta provodila na Neretvi i Buni...slušala žive svirke uveče u baštama...stajala na STAROM ( onom predjašnjem ) mostu satima i kupila energiju vetra i vode....eh...
Mozda smo se srele...nekad, u Santicevom...kod bakarne fontane...ili kod Vahe...ili na bazenu na Buni:) Kissss Poslije Mostara, Montreal! Divan, romantican, miran, a buran...predivan! Uvijek mu se rado vracam:) | |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Sub Mar 19, 2011 10:28 pm | |
| Kairo- sta o njemu vise reci kad svi vec sve znaju, ali... O Kairu nikad dosta price. Ogroman grad sa nebrojeno mogucnosti. Mesavina starog i novog. Kairo zivi nocu, u bukvalnom smislu! Mozete u shoping, pozoriste ili bioskop i u 02h! Na izlet u 01h! Guzve, guzve...I velike razdaljine.... Svi su nasmejani, bez obzira kojoj socijalnoj klasi pripadali... A onda...PIRAMIDE! Ne mogu recima da opisem taj osecaj dok sam kolima prelazila preko mosta na Nilu, a one se pojavile negde iza zgrada ( bar mi se tako cinilo.. putovala sam jos nekih sat vremena da stignem do njih.... Ko poseti Kairo bar jednom u zivotu, uvek ce ga voleti .... | |
| | | Helena Trojanska Slatkiš iz Neoplante
Godina : 54 Location : Novi Sad Humor : da,uvek!!! Datum upisa : 05.02.2011
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Sub Mar 19, 2011 10:53 pm | |
| ...sem Novog Sada mogu da izdvojim Sarajevo, imala sam 16 godina i taj famozni mix koji je bio karakerističan za Sarajevo me je osvojio. Imao je šarma i duha,a u vreme 80-tih bio je po muzički centar.
Beč je grad koji sam videla na kratko,a znam da bih u njemu ostala zauvek!
Frankfurt je velik ,bezbedan i odlično organizovan grad,ma Nemci su to!
Atina je lepa,a Grčka mitologija je moja pasija,tako da je provod bio odličan. Imala sam šta da vidim. Akropolj je priča za sebe! | |
| | | sonia حبيبي
| | | | svilanaasvaltu
Datum upisa : 09.01.2008
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Uto Maj 10, 2011 7:27 pm | |
| Blize...na manje od 80 kl.izdvojila bih Jagodinu. Prelep park,dobro odrzavan,lep i primeren stanovnistvu i okolini,zoo-vrt,uredan i urban akva park sa komplexom bazena za male i velike. Ni jedan baceni papir! Ni korpe za otpatke nisu bile uocljive ali locirane na manje od 10 metara jedna od druge. Putevi[oni sto vode ka centru] za ostale ne znam,sasvim pristojni,mislim ...pristojno zakrpljeni. Vredan i radan narod,posebno dispeceri... Sta pomisliti nego da takav grad zavredjuje postovanje nas koji ne znamo problematiku samog grada i njegovog stavnistva,ali izvesno da ovo sto sam navela meni licno vazi za dobre atribute. | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Uto Maj 10, 2011 10:56 pm | |
| - Slovenska ::
- "Moj" Novi Sad...definitivno...
I sama sam ti takva prijo....samo sam se ja naselio još 77 me ...i stigao da vidim kako Svet stiže kod nas , preko panka, ska ...svačega . Prvi "pravi" bioskop -"Arena" Prva "prava" diskoteka -na Tvrdjavi , Trbina mladih (svi bendovi ex Yu su tamo prošli,gledao sam "Dugme " kad su još bili "Jutro" ,EKV kad su još bili "Limunovo Drvo" Pa "novi val" . Pešaka sa Detelinare i Salajke . Eh , mladosti....što bi rekao Arsen Dedić . Sem Novog Sada i Subotice , gde bih mogao i da živim -Vela Luka na Korčuli. Najlepše i najčistije more na Jadranu ,bar se meni tako činilo. | |
| | | svilanaasvaltu
Datum upisa : 09.01.2008
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Sre Maj 11, 2011 6:35 am | |
| Naravno da su veci gradovi sami po sebi [posebno N Sad ] gradovi za postovanjeu odnosu na male provincijske. Mislim da i takve treba opisati i svrstati u gradove koji su na mene [Vas] ostavili utisak. | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Sre Maj 11, 2011 10:24 am | |
| - svilanaasvaltu ::
Mislim da i takve treba opisati i svrstati u gradove koji su na mene [Vas] ostavili utisak. Pa ja navedoh Velu Luku ...ta je "vela(velika ) samo u nazivu mesta , inače ...Na mene je ostavila utisak mesta na kome se može živeti sa prirodom u svakom smislu . Treba samo malo vode , hranu možeš naći u moru u izobilju. Ne treba da ideš na premijeru u Bečku operu -dovoljno da samo prošetaš uveče rivom , "klapa" za klapom....pevaju ljudi za sebe , a ne za novac i turiste .Dobro vino, masline , malo kozijeg sira , gitara ,žena pored tebe, sunce i more ...šta više treba ? Nema tamo nekih "spomenika kulture" , nekog bogatsva koje bode oči...Mala kućica i barka -mogao bih živeti tako, a sam grad samo daje "okvir" za takvu sliku. Ma više je selo, nego gradić. Ne moraš da se "montiraš" da bi izašao na ulici , niko te neće gledati kao da si pao sa Marsa , ako si "kežual" .Svidja mi se tamo. | |
| | | Only women
Location : Koje kude Humor : Smeh do suza a i dalje... Datum upisa : 14.07.2011
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Uto Jul 19, 2011 9:08 am | |
| | |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Uto Feb 07, 2012 9:25 pm | |
| Kristiansand, sam jug Norveske. Divan grad na moru, preko leta pun turista, narocito kad se organizuju takmicenja u odbojci na pesku. Mene je opcinilo to sto je grad bukvalno na moru. Neki delovi grada su se usekli u samo more ( il' obrnuto? ) a opet negde su ulice idu sasvim pravilo, kao lenjirom iscrtane. Kako god, kud da krenes, na kraju ulice izlazis na more. Lepota. | |
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Uto Feb 07, 2012 9:36 pm | |
| Padinska Skela! Kud god kreneš udariš na ludaru il aps. :rlol: :rlol:
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| | | debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Pet Jul 06, 2012 8:02 pm | |
| Najnegativniji utisak mi uvek ostavlja Budva. Ne bih tamo letovao ni da mi plate. Sve, sve, ali takve njuške se ne mogu nigde više sresti osim tamo.Kao da su se razbežali iz neke vicoteke. | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Pet Jul 06, 2012 8:26 pm | |
| Meni je Verona toliko fascinantna...jednostavno kao da si vracen u vrijeme staroga Rima...cak i likovi koji se oblace tako da bi se turisti slikali,docaraju atmosferu. To mi se svidjelo i u Veneciji...dame u dvorskim haljama,maskama na licu,suncobranima....ma prelijepo. | |
| | | Uther Pendragon
Godina : 50 Location : lokacija super Humor : kakav crni humor Datum upisa : 03.02.2012
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Pet Jul 06, 2012 8:36 pm | |
| | |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Pet Jul 06, 2012 9:46 pm | |
| | |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Sub Jul 07, 2012 6:07 pm | |
| Toronto..obozavam vodu a tamo je ima u izobilju.. | |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Pon Jul 09, 2012 11:06 pm | |
| pronto bella go to Toronto.... :ventilator : | |
| | | Zoki61
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak Ned Apr 21, 2013 9:01 am | |
| Brčko-meseci provedeni u vojsci u gradu koji diše 24h su na mene ostavili utisak kao da nisam ni bio u vojsci,svega je bilo pozitiva naravno,rado se sećam nekih ljudi, sa mnogima sam u kontaktu i danas | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Grad koji je ostavio na vas poseban utisak | |
| |
| | | | Grad koji je ostavio na vas poseban utisak | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 12 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 12 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526287 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|