|
| Izbori u Hrvatskoj :) | |
|
+5cojle Danubius AstrinaKomsinica Samhain Lily 9 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 04, 2011 11:21 pm | |
| PRVI PRIVREMENI REZULTATI HDZ smanjio razliku, Kukuriku i dalje uvjerljiv Prema privremenim i nepotpunim rezultatima koje objavljuje Državno izborno povjerenstvo (DIP) Kukuriku koalicija osvaja 79 mandata, HDZ 48, na trećem mjestu su Hrvatski laburisti sa sedam mandata a HDSSB osvaja šest zastupničkih mjesta. Obrađeno je oko 45 posto biračkog tijela HSS i lista don Ivana Grubušića osvajaju po dva mandata. Pravaši na čelu s Ružom Tomašić, HSLS dobivaju po jedan mandat. Koalicija Ljube Jurčića i Ladonja je na granici izbornog praga. Na svojim internet stranicama DIP svakih 15 minuta objavljuje svježe podatke s obrađenih biračkih mjesta. U ponoć će se održati konferencija za novinare na kojoj će se dati službeni rezultati o broju obrađenih biračkih mjesta i rezultatima do tog trenutka. Izlazne ankete agencije Ipsos Puls predviđale su da će Kukuriku koalicija osvojiti 82 mandata a HDZ 40. Tim istraživanjem nisu bila obuhvaćena biračka mjesta u dijaspori. U Prvoj izbornoj jedinici kojoj pripada središnji dio Zagreba i sjeverozapadni dio Zagrebačke županije, Kukuriku koalicija osvaja 46 posto glasova, HDZ 18 posto a Hrvatski laburisti 8 posto. Kukurikavci su osvojili većinu glasova i u Drugoj izbornoj jedinici, koja se prostire na području Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i istočnim dijelom Zagrebačke županije. I tu dobivaju oko 46 posto glasova a HDZ 20 posto. Izborni prag prelaze HSS i Laburisti. U trećoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županija, Kukuriku koalicija osvoja 53 posto, HDZ 15 a Laburisti oko 11 posto. U Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji koje čine Četvrtu izbornu jedinicu, Kukuriku koalicija, pokazuju nepotpuni rezultati, dobit će 33 posto, HDSSB i HDZ su izjednačeni na 22 posto Glasači Pete izborne jedinice koja obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju podjelili su se između HDZ-a i Kukurikavaca, i svatko dobiva oko 32 posto glasova. HDSSB odnosi 11 posto glasova. U Šestoj izbornoj jedinici, u koju spada Sisačko-moslavačka županija, jugoistočni dio Zagrebačke županije i jugoistočni kvartovi Zagreba, koalicija SDP-HNS-IDS-HSU osvoja 41 posto glasova a HDZ 21 posto. Izborni prag prelaze još Laburisti i HSLS, dok HSS na čelu sa Marijanom Petir ne ulazi u Sabor. Sedma izborna jedinica prostire se od južnih četvrti Zagreba, preko Karlovačke županije do istočnog dijela Primorsko-goranske županije. Kukuriku koalicija, prema podacima DIP-a, osvaja 40 posto, HDZ 24 posto. Iznad potrebnih pet posto su i HSS te Laburisti. Istra i zapadni dio Primorsko–goranske županije čine osmu izbornu jedinicu. Kukuriku koalicija tu premoćno odnosi pobjedu sa 58 posto glasova, HDZ osvaja 12 posto. Laburisti i tu osvajaju jedan mandat kao i Ladonja. U Deveto izbornoj jedinici, koja obuhvaća Liku te sjeverni i srednji dio Dalmacije, HDZ pobjeđuje sa oko 38 posto glasova dok Kukurikavci osvajaju 28 posto. Lista don Ivana Grubišića osvaja više od pet posto. Na jugu Dalmacije, u desetoj izbornoj jedinici, rezultati su gotovo izjednačeni, HDZ osvaja 33 a Kukuriku koalicija 32 posto glasova, na trećem mjestu je lista don Ivana Grubišića kojoj se priklonilo gotovo 11 posto glasača. U dijaspori HDZ je dobio 72 posto glasova a drugi je HSP sa 10 posto. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 04, 2011 11:23 pm | |
| Slavlje u MSU-uUŽIVO: Opća navala na MSU, stigao i MilanovićU Muzeju suvremene umjetnosti gdje se Kukuriku koalicija okupila dočekati izborne rezultate vlada veliko veselje. Malo nakon 23 sata došao je i Zoran Milanović. Dočekali su ga najbliži suradnici. Već prije objave rezultata prvih izlaznih anketa članovi Kukuriku koalicije počeli su puniti MSU. Odmah po objavi prognoze uvjerljive pobjede oni su ih komentirali, ali bez trijumfalizma.
- [color:4542=#F30]FOTOGALERIJA
Veselje Kukuriku koalicije
Tijek izborne večeri u MSU-u gdje su članovi Kukuriku koalicije pratite na Danas.hr-u. OVDJE pratite zbivanja u stožeru HDZ-a. 23:17 Predsjednik SDP-a Zoran Milanović stigao je u MSU, srdačno se pozdravio sa svojim suradnicima. 23:00 "To je u državi kao što je Velika Britanija vrlo opravdano. Naravo da bi to bilo opravdano i za Hrvatsku, iako je naš mirovinski sustav šaptom pao. Mi već imamo ono protiv čega se oni bore. Imamo produženje radnog vijeka i to zato što je mirovinski sustav bio socijalni amortizer za stihiju na tržištu rada. Oni imaju uređene odnose i naravno da su sindikati stali u obranu radničkih prava, jer mirovina to jest", kazao nam je HSU-ovac Silvano Hrelja kad smo ga upitali za rezove u mirovinskom sustavu u Britaniji koji su izmamili na ulice masovne prosvjede. Ondje su mirovine na 60, a kod nas ispod 40 posto prosječne plaće. Hrelja: Nema mjesta za rezanje u mirovinskom sustavu"Mjesta za rezove u hrvatskom sustavu nema. Slijedi nam raščlamba na ono što je dio mirovinskog sustava, a što je na državnom proračunu", kazao je potvrdjujući da misli na povlaštene mirovine i ukidanje zastupničkih mirovina. "U fokusu će nam biti nezarađene mirovine i ako treba provest ćemo reviziju pojedinih kategorija mirovina", kaže. "Tu postoji i kaznena odgovornost i materijalna- zahtjev za povratom nezakonito stečenih sredstava". Misli da ne treba strašiti građane rezovima o kojima se naveliko govori, jer se mora utvrditi stvarno stanje financija. Nema informaciju, kaže, o revizorima koje spominje Čačić, ali misli da to svakako moraju napraviti eksperti. Mesić: Ovo je prijelomni trenutak za hrvatsku demokraciju22:11 U MSU je stigao i bivši predsjednik Stjepan Mesić."Ovo je bilo za očekivati, ovo je prijelomni trenutak za hrvatsku demokraciju. HDZ je definitivno sada ima šanse pretvoriti se u građansku stranku, od pokreta postati stranka. HDZ od postanka nikad nije bio demokršćanska stranka, ne znam zaštro su sad počeli tvrditi da jesu. Njihov osnivač, predsjednik Tuđman to nikad nije rekao", rekao je Mesić i naglasio kako Kukuriku koalicija sada mora donijeti mjere i "pomoći građanima da shvate da se te mjere moraju provesti". 22:06 Zorana Pusića iz GOLJP-a upitali smo je li zadovoljan rezultatom Kukurikua, budući da je došao podržati sestru Vesnu Pusić. "Mislim da ona može i bez moje podrške. Zadovljan sam, vidjet ćemo kakoće biti završno. Oni prvi podsci govorili su o 83 mandata i bile su malo preoptimistične. Zanimljivo, ako Kukuriku dobije 76 ili 77 mandata to je točno onoliko koliko bi dobili 2007. da su išli kao Kukuriku". U slučaju da koaliciji zatreba partner, tko mu je po mjeri? "Mislim da su u tom krugu Grubišić i Lesar svojim rezultatima pokazali jednu pozitivnu promjenu u javnom mnijenju - Lesara ono precipira kao iskrenog zaštitnika radničkih interesa, a don Ivana kao čovjeka kod kojeg moral i poštenje nisu samo izborne kategorije". 21:59 U stožeru Kukuriku koalicije osvanule su i odvjetničke zvijezde Anto Nobilo, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković. Nobila sam upitali traži li milost za sadašnje klijente ili nove klijente. "Ne tražim milost niti bih je dao. Došao sam pogledati kakva je atmosfera, imam tu puno prijatelja i to nema veze s mojim poslom. Svi znaju da sam lijevo orijentiran". Prednost je, po njegovom mišljenju, mogla biti i jača, no dovoljno je čvrsta osnova za formiranje Vlade "koja će imati dovoljno snage i kohezije za provedbu reformi". Na pitanje smatra li se zaslužnim ako ne za rast Kukurikua, onda bar za loš rezultat HDZ-a, Nobilo kaže:"Pa nešto sam malo pomogao, ha, ha!" Prodanović: Pretpostavljam da je Sanader za HDZProdanović kaže kako je jasno da se glasalo protiv HDZ-a. Na pitanje ima li kakvu informaciju ili dojam kako njegov najvažniji klijent, Ivo Sanader, reagira na ovakav rezultat, Prodanović odgovara: "Ne, ali ja pretpostavljam da je za HDZ, ali nismo o tome razgovarali. To je njegova stranka, pa neće biti protiv svoje stranke!" On je osobno došao u Kukuriku stožer jer ovdje ima "masu prijatelja i poznatih ljudi". Smatra da je nemoguće da nova vlast stopira eventualne istrage protiv svojih ljudi. "To je trenutno nezaustavljivo i to bi bilo pogubno za njih. Vjerujem da dolaze na vlast da bi išli još radikalnije u sve društvene promjene, pa i što se ovoga tiče", dodaje. Na pitanje o tome očekuje li od prijateljstva s novom vlašću štogod za svoje klijente, Prodanović s osmijehom odgovara: "Ne razumijem pitanje! Drugo pitanje!" 21:39 Računali smo da će u našoj izbornoj jedinici biti izmedju 10 i 12 mandata, i tako se i kreće broj glasova, kazao je Željko Jovanović. Na pitanje je li ga iznenadilo što Ladonja prelazi prag, Jovanović kaže da bi sačekao službene rezultate, budući da je "velika razlika rezultata u Istri i u Rijeci. Kad se zbroje i rezultati s ove strane Učke, vjerujem da će biti drugačiji". Jakovčić:Najvažnija vijest je da smo pobijedili HDZNe vjeruje da Kukuriku neće imati apsolutnu većinu, stoga ne želi razgovarati o najpoželjnijem koalicijskom partneru. Ivan Jakovčić je ustvrdio kako je Kukuriku dobio ogroman broj glasova i da je koalicija svjesna svoje odgovornosti. Upitan da komentira uspjeh gorkog protivnika Ladonje, kaže: "Čestitam svakom tko je ušao u Sabor, to je sigurno najviši dom u Hrvatskoj. Ovo su izbori nacionalnog karaktera i pobjede nad HDZ-om, pobjede nad onima koji su dosad vodili Hrvatsku, to je glavna i najvažnija vijest", kazao je Jakovčić. 21:32 Silvano Hrelja kaže kako je s Milanovićem zadnja tri mjeseca rame uz rame. "To čovjek koji iz dana u dan napreduje", izjavio je Hrelja. 21:10 Stranku je došao podržati i Ivo Čović, koji ne očekuje skrašavanje u nekom ministarstvu, već čvrsto ostaje na mjestu šefa Holdinga. "Nadam se da će se koristiti svi potencijali i da će biti bolje te da će se provoditi mjere oko kojih postoji suglasje u društvu", kazao je Čović. Zanimalo nas je smatra li poziv U pomoć MMF-u jednom od takvih mjera kojima treba konsenzus. "Pa nije to toliko bitno. Pitanje je kako iskoristiti potencijale i resurse ove prekrasne zemlje da bi nam bilo bolje. To nije lako. Dosad se to radilo zaduživanjem po prilično velikim stopama, vjerujem da će naći neka druga rješenja", kaže Čović. Na primjedbu da je i Holding prilično zadužen, Čović odvraća da su oni u specifičnoj situaciji. "Naše visoko zaduženje je posljedica što smo radili projekte za Grad Zagreb, dakle, ne našu osnovnu djelatnost", kaže on. Na pitanje kako tumači što je HDZ upravo Holding isticao kao negativan primjer upravljanja u ingerenciji Kukuriku koalicije, Čović odgovara da je od 2004. do 2008., kada je on došao u Holding trajalo razdoblje rastrošnosti i zaduživanja, koja je tada zaustavljena. "Kukuriku koaliciju tek čeka ta visoka zaduženost i puno stvari kojenisu dobro posložene, na državnoj razini. Mi smo tri godine u prednosti". ČAČIĆ: Dobro je da ne moramo s populistima i demagozima20:27 "Bilo bi neozbiljno da tvrditi da nismo dobili mandat i dobro je da je on neupitan te da se ne mora ulaziti u kompromise s populistima i demagozima", kaže Radimir Čačić. Kaže i kako nije bio nervozan u samoj završnici izbora, jer je ovo očekivano i realno. "Od nas birači očekuju odgovoran i pošten rad", dodao je. Na pitanje o tome kako su sigurno jedine njegova, Milanovićeva i Pusićkina pozicija u budućoj Vladi te tko su ostali, Čačić kaže, "sve ste rekli". Za pozicije ministara rada, financija i pravosuđa nas je uputio na Milanovića. Odbio je odgovoriti na pitanje po kojim će se kriterijima birati strani konzultanti koje nova vlada planira platiti milijunima eura da bi procijenili stanje državnih financija te zašto moraju biti stranci. "O tome sam već sve rekao", kazao je i otišao se pozdravljati s kolegama okupljenim u MSU-u. Ferenčak: Ne idem u Vladu, ostajem u stranci
A mladež pjevaUŽIVO: Stigla Kosorica, mahnula i nestala
20:15 "Rezultati su očekivani, pobjeda je sigurna i Kukuriku će dobiti bit oko osamdeset mandata, dva tri manje-više", kaže nam tajnik HNS-a Srećko Ferenčak koji se neće skrasiti u ministarstvu već kaže da ostaje u stranci da je ojača još za druge izbore. Upitali smo ga hoće li se povući iz politike u slučaju da Vrhovni sud potvrdi nepravomoćnu presudu protiv njega za kriminal u aferi Nanbudo. "Naravno, ali nemojte me coprat. Ja sam siguran da je ta presuda neodrživa i da će je Vrhovni sud vratiti na početak", kaže Ferenčak. Upitali smo ga za komentar izjave njegove kolegice Vesne Pusić koja za njega kaže da se teško može sjetiti moralnijeg čovjeka od Ferenčaka. "Ja sam joj zahvalan i ja se isto tako osjećam. Znam što sam napravio, što nisam. Ovo je sve bilo u trenutku borbe u Gradu Zagrebu, kad sam se žestoko borio protiv kriminala tamo i dogodio se protuudar, i to ovako niski", kaže Ferenčak.
Nije mu svejednoKerum u čudu: Mislio sam da ćemo dobit više
A kako komentira činjenicu da se na pravomoćnu presudu čeka već godinama? "Nemojte mene to pitati! Jedini koji trpi zbog toga sam ja! Već šest godina trpim pitanja jeste li ukrali, niste li ukrali." Kritike HDZ-a uglavnom se vrte oko stopiranja istraga protiv članova Kukuriku koalicije kada dodje na vlast. Upitali smo ga što o tome misli. "Koje istrage? Koliko ja znam, sve su prijave odbačne", kazao je Ferenčak, zaključujući kako je HDZ i počeo s kriminalom u ovoj zamlji i da je nevidjeno da sada tvrde da sesad bore protiv njega. Naravno da smo razgovarali što će tko raditi20:00 HNS- ovca Dragana Kovačevića upitali smo je li točno da se nije razgovaralo o foteljama, odnosno ministarskim mjestima kao što tvrde Opačić, Maras, Bauk, Ostojić, Antičević Marinović...
Slavlje laburistaLesar: Kukuriku koaliciji bit ćemo noćna mora
"Ne znamo jesu li tamo fotelje ili čvrsti neki stolci, ali da se razgovaralo o nekim mjestima, to je sigurno. Bili bi neozbiljni kao političari da nismo razgovarali što bi tko trebao raditi. Ali pričekajmo rezultate. U ovih nekoliko dana ćemo odlučiti, ne samo tko će biti ministri, nego moramo dati 200 do 300 ljudi u prvoj garnituri, što kvalitetnijih i iz koalicije, ali i izvan nje. Razgovaralo se, razgovara se i razgovarat će se sve do imenovanja", kaže Kovačević. Nije mu poznato tko će u Vladi biti zadužen za resor rada, ali "zna se koja su fiksna mjesta - premijer, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar vanjskih poslova", odnosno, Milanović, Čačić i Pusić, dok se o svim drugim mjestima još razgovara. 19:42 "Pričekajmo rezultate DIP-a još koji sat, ovo je ipak anketa, a znate da nismo nikada pretjerano komentirali ni ankete, niti istraživanja", zamolila je i Opačić. Tvrdi da Kukuriku koalicija nije misteriozna vezano za otkrivanje "rasporeda sjedenja" u Vladi, u kojoj bi ona trebala biti potpredsjednica. "Nismo misteriozni, samo smo svu energiju u zadnja dva i pol mjeseca usmjerili na to da dobijemo potporu gradjana i da im objasnimo što želimo raditi, da čujemo njihove kritike, razmišljanja i ideje. Nismo još sjeli i razgovarali o podjeli fotelja, ima za to vremena", kazala je Milanka Opačić. Opačić: Imamo novog premijera19:34 "Možemo reći da imamo novog premijera, imamo svoju većinu i ne moramo gubiti vrijeme na kojekakve pregovore i trgovanja", rekla je Milanka Opačić. 19:15 Gordan Maras i Ranko Ostojić zahvalili su gradjanima na izlasku na izbore, pogotovo onima koji suglasali za Kukuriku koaliciju i time omogućili provođenje Plana 21. O prvim potezima nove Vlade govorit će MilanovićŽelimo da prestane plašenje ljudi i da pokrenemo Hrvatsku da ona bude zaposlena i da postane dobro mjesto za život, kazao je Ostojić. Maras, pak, nije htio komentirati koji će biti prvi potezi nove Vlade, zamolio je za strpljenje do prvih neslužbenih rezultata DIP-a i kazao kako želi dopustiti predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću da govori o tome. Važna je snažna pobjeda, radit ćemo efikasnije
Izlazne anketeKukuriku koaliciji 82 mjesta, HDZ-u 40
19:10 "Ove brojke obvezuju. Hvala svima! To je za nas velika obveza, dat ćemo sve svoje sposobnosti i znanje da opravdamo ovo povjerenje koje su nam dali birači", istaknula je Vesna Pusić (HNS) te navela kako je snažna pobjeda važna i radi efikasnijeg donošenja i provođenja odluka jer neće biti potrebno krpati većinu i trošiti snage na to. "Čak i ako je vrlo loša situacija, bolje je znati nego se zavaravati", rekla je Pusić na pitanje o procjenama da bi stanje u državi moglo biti i lošije nego što se pretpostavlja. Izlaznost je mogla biti i veća19:05 Toliko je velika razlika da bi mogla biti vrlo mala odstupanja, kazala nam je Ingrid Antičević Marinović nakon što je u stožeru s kolegama iz koalicije promotrila za njih povoljne rezultate anketa, a na upit vjeruje li da će se takav rezultat ponoviti i nakon prebrojavanja glasova. "Zadovoljna sam rezultatima. Što se tiče izlaznosti, mogla je biti i veća, ali naši su glasači izašli". Iako je u konkurenciji za jedan od najvažnijih resora, ne želi o tome. "O tom po tom. Sve će se saznati", zaključuje. 19:02 "Zahvaljujemo na potpori. Moramo se strpjeti do službenih rezultata za detaljnije komentiranje", rekla je SDP-ovka Milanka Opačić. "Ovo su još uvijek ankete", rekla je Opačić na pitanje je li ovo izborna pobjeda obzirom da im izlazne ankete daju 83 mandata. Ipak, Opačić nije mogla sakriti osmijeh zadovoljstva. Prve neslužbene privremene rezultate izbora komentirajte na našem forumu i Facebook stranici. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 04, 2011 11:24 pm | |
| Izbori 2011.Na biralištima Josipović, Milanović, Kosorica...Jadranka Kosor, Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović izašli su na birališta uglavnom u pratnji obitelji te su zaokružili glasačke listiće. Predsjednik je izrazio nadu u bolju budućnost države. Predsjednik Ivo Josipović glasovao je u 9 sati na biračkom mjestu u Palmotićevoj ulici. Nakon obavljene građanske dužnosti, obratio se novinarima izražavajući nadu u bolju budućnost države. ''Vjerujem da će nova Vlada poduzeti sve da se izađe iz gospodarske krize. Mi smo moderno društvo s novim izazovima i problemima koje treba riješiti. Suradnja s dosadašnjom Valdom je nekada bila bolja, nekada lošija, ali se nadam da će s novom biti bolja'', komentirao je predsjednik. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je oko 8 sati došao na biračko mjesto u Osnovnoj školi Petra Zrinskog u Zagrebu u društvu supruge Sanje. Na upit novinara kako će provesti izborni dan Milanović je rekao da će prvi nedjelju podijeliti na dva dijela. Prvi dio će posvetiti obielji, sportu i glazbi,a drugi službi i služenju. Na istom biračkom mjestu svoj glas dao je i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor glasovala je ujutro u 1. izbornoj jedinici na biračkom mjestu 117, u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša. Kosor nije željela komentirati slab izlazak dijaspore na izbore. Danas.hr 04.12.2011. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 04, 2011 11:26 pm | |
| 50 do 60 tisuća birača višeObjavljeno gdje je najveći, a gdje najmanji odazivBirališta u Hrvatskoj su otvorena od 7 sati ujutro, a do 16 sati svoj je glas dalo 46,06 posto birača. Iz DIP-a poručuju da političari krše izbornu šutnju te mole da se poštuju propisi. Ističe se i kako je odaziv ove godine manji nego na izborima 2007. godine.
Izbori 2011.Na biralištima Josipović, Milanović, Kosorica...
Iz Državnog izbornog povjerenstva javili su rezultate odaziva birača u Hrvatskoj do 16 sati. Tako se doznaje da je izašlo 46,06 posto birača što je manje nego za izbore 2007. godine kada je do 16 sati izašlo oko 48 posto birača. Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin izjavio je kako je na ove parlamentarne izbore izašlo 50 do 60 tisuća birača više. Podsjetimo, prvi rezultati pokazali su kako je do 11 sati na birališta izašlo 16,39 posto birača, što je također bilo manje nego u isto vrijeme 2007. godine. Kao i ujutro, najveći odaziv birača i dalje je u Karlovcu i Zagrebu(50, 95 posto), u prvoj izbornoj jedinici, a najmanji u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu - u petoj izbornoj jedinici (41,56 posto). Glasovanje bez većih incidenata
Policija reagirala četiri putaNapali izborno povjerenstvo zbog križa
Iz DIP-a su poručili da su pojedini stranački čelnici svojim izjavama prekršili izbornu šutnju( Jadranka Kosor i Zoran Milanović op.a.) te mole političare da se pridržavaju izbornih pravila. Glasovanje se na više od 6.500 biračkih mjesta zasad odvija bez većih incidenata, a isto potvrđuju i iz GONG-a te dodaju da građani dojavljuju manji broj izbornih nepravilnosti nego na prošlim izborima. Nadamo se da će tako ostati i do 19 sati kada se birališta zatvaraju i kada bi trebali izaći rezultati prvih izlaznih anketa. U Hrvatsku došla 22 autobusa s biračima iz SrbijeSa područja Vojvodine, prije svega Novog Sada, i Beograda u Hrvatsku su danas organizirano došla najmanje 22 autobusa sa građanima koji su izašli na Parlamentarne izbore. Svi su autobusi završili na području 9. Izborne jedinice. ''Radi se o glasačima koje su organizirala tri udruženja izbjeglih Srba iz Hrvatske. Mislim da tu ne treba dizati veliki buku jer se radi o svega tisuću glasača čiji će se glasovi rasuti po gradovima i općinama'', rekao je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović. Danas.hr 04.12.2011. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 1:19 pm | |
| Zanimljivo je da je Zoran Milanović svoju diplomatsko-političku karijeru počeo u HDZ-ovom MVP u vrijeme Mate Granića i Ive Sanadera 1993. ... Nepuna dva desetljeća kasnije Sanader je u zatvoru, HDZ izgubio izbore, Milanović je pobjednik a Sanaderovi su odvjetnici u Milanovićevom izbornom stožeru... ??? [You must be registered and logged in to see this link.] | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 1:21 pm | |
| Eto, nije im dugo trebalo 17 MINISTARA, sedamnaest ministarstava....bivša vlada imala 10.... [You must be registered and logged in to see this link.] | |
| | | Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 1:35 pm | |
| Prvo sam mislila da je sala u puitanju sa - Kukurikovcima.. kad ono stavno postoji koalicija.. pa zar nisu mogli smisliti neko OK ime.. ovako ispada kao sprdnja.. Idem jos jednom pogledati, sve nesto ne verujem svojim ocima! | |
| | | Samhain
Datum upisa : 22.11.2011
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 1:59 pm | |
| nije sprdnja - Citat :
- Kukuriku koalicija je koalicija hrvatskih političkih stranaka koje su donijele odluku o zajedničkom izlasku na izbore zastupnika za Hrvatski sabor 2011. godine s ciljem sastavljanja koalicijske Vlade. Sastoji se od četiriju političkih stranaka: SDP-a, HNS-a, IDS-a, HSU-a. Osnovana je 2010. godine.
Nadimak Kukuriku, koalicija je dobila prema nazivu restauracije u Kastvu gdje se prvi puta objavilo njeno osnivanje 2009. godine. Koalicija je nadimak prihvatila kao službeni naziv kojim će izići na parlamentarne izbore.
Stranke u koaliciji [uredi] Kukuriku koalicija 5. kolovoza 2011. u Kninu; Silvano Hrelja (HSU), Radimir Čačić (HNS), Zoran Milanović (SDP), Ivan Jakovčić (IDS)
Koalicija se sastoji se od četiri stranke ljevice i lijevog centra:
Socijaldemokratska partija Hrvatske, predsjednik Zoran Milanović, Hrvatska narodna stranka, predsjednik Radimir Čačić, Istarski demokratski sabor, predsjednik Ivan Jakovčić, Hrvatska stranka umirovljenika, predsjednik Silvano Hrelja.
Povijest [uredi]
U srpnju 2009. u Kastvu, gradiću kraj Rijeke, u restoranu 'Kukuriku' našli su se predstavnici oporbenih stranaka Hrvatske. Susret čelnika SDP-a, HNS-a i IDS-a novinari najavljuju kao stvaranje 'Kukuriku koalicije'.
U srpnju u Belom Manastiru 2010. nalaze se predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić. Ovoga puta 'Kukuriku koaliciji' pridružuje se i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.
Zoran Milanović, Radimir Čačić, Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja u studenom 2010. ponovo se nalaze u Kastvu te formaliziraju prijašnje dogovore potpisivanjem dokumenta naziva 'Savez za promjene' koji govori o ciljevima i zajedničkom izlasku SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a na slijedeće parlamentarne izbore.
Na Markovu trgu u Zagrebu 15. srpnja 2011. godine, na dvogodišnjicu prvog neformalnog okupljanja čelnika ovih stranaka u Kastvu, zajednički je izlazak na izbore formaliziran potpisivanjem koalicijskog ugovora službenog naziva "Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Hrvatski sabor".
Dva mjeseca poslije, 15. rujna 2011. godine u Zagrebu Kukuriku koalicija javnosti objavljuje svoj program podijeljen u 21 poglavlje, naziva "Plan 21". | |
| | | Lily First Bride
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 2:05 pm | |
| Sorry.. nisam mislila da vredjam, vec se prvi put suocavam sa ovim imenom koalicije, pa sam pomislila da je to - satrovacko ime za neku partiju, kao sto i mi ovamo pojedinim a neomiljenim partijama dajemo- nadimke. Pa sam ponovo citala tekst koji je Kjarisima stavila da proverim da li sam dobro procitala. Ipak je neoubicajeno ime, moras priznati.. | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 2:21 pm | |
| | |
| | | Samhain
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 2:24 pm | |
| Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS i HSU) pobjeđuje s 80 osvojenih mandata. HDZ zajedno s koalicijskim partnerima ima 47 mandata, HDSSB i Laburisti po 6, Nezavisna lista Ivana Grubišića 2 mandata, a po jedan mandat osvojili su Ruža Tomašić. i Josip Friščić. Osam osiguranih mandata imaju nacionalne manjine. [You must be registered and logged in to see this link.]Lily nikoga ne vrijeđaš, ime im je sve drugo samo ne ozbiljno | |
| | | Lily First Bride
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 2:29 pm | |
| Nisam bas upoznata sa Hrvatskom politickom scenom, posebno ovom koalicijom, sta to u stvari znaci za Hrvatsku i narod.. posle HDZa? | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 2:29 pm | |
| Oprosti, malo sam neupucena; da li to dobro razumijem da socijaldemokrati pobjedjuju!? Ako je to tacno, " You Go Croatia"! | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 2:48 pm | |
| Pa eto stavih da doticni nije nista drugaciji...nekada u HDZ a sad kukurice....ja ne vidim boljitka. | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 3:39 pm | |
| Kukuriku koalicija na parlamentarne izbore u prosincu ipak neće moći izaći pod tim nazivom. Naime, Državno izborno povjerenstvo nije dopustilo koaliciji SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a da se takvim nazivom predstavlja na izbornim listićima.
– Riječ je o nazivu koji ne predstavlja pun naziv političkih stranaka niti kraticu tog naziva u smislu naznačene zakonske odredbe. Skraćeni naziv političkih stranaka može proizaći samo iz njihovih punih, odnosno skraćenih naziva, kako su upisani u Registar političkih stranaka u skladu sa Zakonom o političkim strankama – objašnjavaju u DIP-u. Dodaju da mišljenje mogu potražiti i od Ministarstva uprave, ali da s takvim nazivom, prema njima, ne mogu izaći na izbore. - Pitali smo za mišljenje, odluku poštujemo i to je sve. Dakle, mi i dalje imamo svoja imena, a ovaj naziv, Kukuriku koalicija, su ljudi prihvatili, on će i dalje biti prisutan u kampanji i po tome ćemo biti prepoznatljivi, a ovo je jedan tehnički detalj - rekao je Milanović KOALICIJA SDP-HNS-IDS-HSU dobila je ime Kukuriku koalicija s obzirom da su osnovani u Kastavskom slow food restoranu Kukuriku, no čini se da su restorani omiljena početna točka ovih stranaka s obzirom da je kampanja u najjužnijoj 10-toj izbornoj jedinici započela u Radmanovim Mlinicama.Izgovore nemamo, projekte imamo Riječ je o vrlo popularnom izletištu na Cetini kao i gurmanskom odredištu u kojem su se danas novinarima predstavile perjanice koalicije Zoran Milanović, Radimir Čačić, Vesna Pusić i Silvano Hrelja ali bez Ivana Jakovčića. "Uz sve potencijale koje imamo mi spavamo! Vrijeme je da se Hrvatska probudi!, poručio je "budući" hrvatski premijer Zoran Milanović dodajući kako njihova koalicija ima u pripremi niz projekata. Naime ulazak Hrvatske u Europsku uniju sam je po sebi veliki uspjeh, no taj uspjeh treba i iskoristiti na najbolji mogući način i iskoristiti ga za gospodarski uzlet naša zemlje. "Izgovore nemamo, ali imamo rad i projekte", naglasio je Milanović. Kameni temeljčići Najduhovitija u predstavljanju novinarima bila je Vesna Pusić koja je premijerku Kosor i njenu svitu usporedila s bajkom Ivica i Marica. "Oni bacaju kamenčiće, kamene temeljce nadajući se da će tako vratiti vlast", kaže Pusić kritizirajući očiglednu kampanju HDZ-a i Kosor koja se ogleda u aktivnostima Vlade u posljednje vrijeme. Znači nikakva mudrost.Pa ko još sa takvim imenom izlazi na izbore.. ..
HDZ nas je jašio godinama,pa sad nek daju priliku drugima,pa kako nam bilo . Nadam se da neće gore... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 3:58 pm | |
| E to nisam znala, sorry,,,zato pitam.... Kako god, svugdje isti crap, ja vise ne glasam, necu da se uzbudjujem. Mrzim ovaj osjecaj koji dobijam da nade vise nema. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 4:31 pm | |
| Jedan brod na okeanau plovi u jedan smjer, no kapetani se ponekad menjaju.Ali kurs-pravac drze uvjek u jednom smjeru. To se zove demokracija. |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 4:34 pm | |
| Novi kradeze je već na tronu,pa kako nam bude... .. Ako bude loše eto mene kod vas.Neko će me već udomiti... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Samhain
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 05, 2011 4:46 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Maj 20, 2013 3:47 am | |
| ponedjeljak, 20.05.2013. FOTO/VIDEO: 'Pobjeda znači odgovornost 'Bandić u suzama: Majka mi je na samrti u Mostaru, ja sad idem tamo...Milan Bandić dočekao je odlične rezultate lokalnih izbora uz tužnu vijest. Naime, u posljednjem je obraćanju medijima sa suzama izjavio kako mora otići u Mostar jer mu je majka na samrti. Fotogalerija
-
Veselje i tuga kandidata
Sa suzama u očima zagrebački je najdugovječniji gradonačelnik, a kako se čini, tako će i ostati, zahvalio svojim biračima i otkrio tužnu vijest - da mu je majka na samrti te da odlazi u Mostar. ''Mi smo pobijedili, ali ta pobjeda prije svega znači odgovornost i zato loptu na zemlju. Majka mi je na samrti i ja sad idem u Mostar. Hvala svima, hvala najprije Zagrepčankama i Zagrepčanima. Ovo je početak jednog dobrog puta, puta koji ne staje na granicama Zagreba'', rekao je Milan Bandić, no sa suzama u očima. Skinite više tu famu
Suradnici izgubili kompasVIDEO: Pale teške uvrede iz stožera Milana Bandića na račun Milanovića
Rekao je i da u 23 godine od kada je u politici nije uzeo ni lipe te da ga bole priče o njemu kao kriminalcu. "Famozna je ta priča o 300 kaznenih prijava protiv mene. Skinite više tu famu!", izjavio je te pozvao sve hrvatske institucije da rade svoj posao. "Zemlja zaslužuje bolje. Zagreb je bitan, ali je Hrvatska prebitna. Razmislite o ovom večeras", rekao je Bandić. "Idem sada u Mostar, napravit ću soma kilometara, spavat ću u autu, imam jastuk na zadnjem sicu. Obećajem neću voziti više od 140 na sat. Ujutro sam u 5.45 na trčanju u Kušlanovoj, svi koji me žele vidjeti neka dođu. Vi koji se želite opustiti zbog pobjede, opustite se, ali imajte mjeru jer sutra svi moramo raditi", rekao je Bandić. Prema pisanju Večernjeg lista, stanje 93-godišnje majke Milana Bandića je stabilno. Blagica Bandić imala je ozbiljne srčane komplikacije, no brzom intervencijom liječnika, više nije u životnoj opasnosti.
INTERAKTIVNA KARTA S REZULTATIMAFOTO: Kerum puk'o pred kamerama - 'Koja go*na bog ih je*o. Mater im je*em guzatu'
Bandić premoćno vodi u prvom krugu, s osvojenih 44,90 posto glasova nad Rajkom Ostojićem.. Brojni poznati okupili su se u Bandićevu stožeru. Miroslav Ćiro Blažević upitan je kako tumači Bandićev uspjeh, tj. kako to da ga narod tako voli. Izjavio je kako narod prepoznaje Bandićevu brigu i ljubav, te da si i sam utvara da je u sportu Milan Bandić. "Toliko je toga napravio za Grad Zagreb i uvjeren sam, vidjevši njegov kapacitet i inteligenciju, najsuptilniju i instinktivnu inteligenciju, da to Bandić sve ima i normalno je da je narod za njega", kazao je Blažević, na što ga je dočekalo protupitanje o narodu - kako to da je neosjetljiv na korupcijske afere, što se vidi ne samo na Primjeru Bandićevih, već i Kalmetinih rezultata. Nisam razumio pitanje'"Nisam razumio pitanje! Na što aludirate?", kazao je Blažević, a onda uskliknuo: "Pa dragi moji - pa to smo mi! Da je Bandić nešto napravio, budite sigurni da mu ova vlast to ne bi pardonirala već bi iskoristila da mu udari etiketu od koje se ne bi mogao spasiti! Prema tome, nema ništa protiv Bandića - ništa vitalnog, nošta konkretnog. Samo 'bla, bla, bla', kao što viču da je Ćiro peder, a nisam peder!" Istakao je uredjenje Sljemena i Bundeka kao njegove adute, a na spomen Maksimira ustvrdio da je i to "potvrda socijalne i sociološke osjetljivosti". "Svi prave stadione da bi si spomenike napravili, ali ne - on je smatrao da su neke stvari bitnije, vitalnije za siromašni narod". Bandićev "ministar financija" Slavko Kojić kazao nam je da su gradske financije iznimno zdrave te da neće biti nikakvih problema u isporuci besplatnih udžbenika za prvašiće. Događaje i reakcije iz stožera Željka Keruma pratite OVDJE. Događaje i reakcije iz stožera Rajka Ostojića pratite OVDJE. Događaje i reakcije iz stožera Margarete Mađerić pratite OVDJE. Događaje i reakcije iz Rijeke pratite OVDJE. Reakcije iz Osijeka pročitajte OVDJE. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Maj 20, 2013 3:51 am | |
|
Prvi rezultati po županijama
Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve neslužbene rezultate glasovanja na lokalnim izborima, zasad samo na razini županija...
U Zagrebačkoj županiji Stjepan Kožić (HDZ, HSS i partneri) pobjeđuje u prvom krugu s 59,03% jednako kao SDP-ov Zlatko Komadina u Primorsko - goranskoj koji ima 55,92%. U Istarskoj županiji IDS-ovom Valteru Flegi malo nedostaje za pobjedu u prvom krugu. Prema prvim privremenim neslužbenim rezultatima on ima 48,90%, a Damir Kajin je drugi s 35,43%.
U Zadarskoj županiji u drugi krug idu HDZ-ov Stipe Zrilić (42,01%) i SDP-ova Renata Sabljar Dračevac (34,65%) dok u Splitsko-dalmatinskoj u drugi krug idu HDZ-ov Zlatko Ževrnja (39,54%) i nezavisni don Ivan Grubišić (35,26%), a Nevenka Bečić 11,14%.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji pobjeda u prvom krugu ide HDZ-ovom Nikoli Dobroslaviću koji je osvojio 51,63%. U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema ovim podacima, aktualni župan HDZ-ov Božo Galić (53,59%) ostaje župan. Osječko-baranjska županija ide u drugi krug, kandidati su HDSSB-ov Vladimir Šišljagić (41,24%) i HDZ-ovac Goran Ivanović (22,39%). U Bjelovarsko - bilogorskoj županiji vodi Damir Bajs (HDSS, HNS, HSU) s 32,94%, u drugom krugu treba se naći s Vedranom Bagićem (SDP, HSS, HSLS, SU) koji ima 28,98%.
U Brodsko-posavskoj županiji pobjedu prema prvim rezultatima nosi Danijel Marušić s 52,34%, a HDZ je preko Tomislava Tolušića pobijedio i u Virovitičko-podravskoj županiji. On je osvojio 53,22%. Kandidat HSS-a i HDZ-a Darko Koren slavi u Koprivničko-križevačkoj županiji s 56,76%. Pobjedu u prvom krugu nosi i HDZ-ov Goran Pauk u Šibensko-kninskoj županiji s 57,39%.
U Karlovačkoj županiji u drugi krug idu Ivan Vučić (HDZ, 49,12%) te Boris Ožanić (8,59%). Milan Kolić (HDZ) je slavio u Ličko-senjskoj županiji s 57,46%. Neizvjesno je u Međimurskoj županiji gdje Matija Posavec (HNS) s 31,11% vodi ispred SDP-ovog Ivana Perhoča koji ima 29,66%.
U Požeško-slavonskoj županiji u drugi krug idu HDZ-ov Alojz Tomašević s 41,14% te Vicko Njavro iz SDP-a s 28,49%
Aktualna županica sisačko-moslavačka Marina Lovrić Merzel iz SDP-a s 46,54% ulazi u drugi krug s Ivom Žinićem (HDZ, 33,47%). U Varaždinskoj županiji u drugi krug idu Predrag Štromar (HNS, 48,40%) i Anđelko Stričak (HDZ, 20,03%).
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Jun 02, 2013 9:04 pm | |
| Bandić dobio utrku za zagrebačkog gradonačelnikaPrema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima drugog kruga izbora, aktualni gradonačelnik Milan Bandić osvaja 65,6 posto glasova birača, a SDP-ovac Rajko Ostojić 32,4 posto glasova birača. Riječ je o malom uzorku obrađenih glasova.Dok među Bandićevim suradnicima nije krila uvjerenost u pobjedu na izborima, u stožeru Rajka Ostojića vladao je umjereni optimizam, ali i svijest da je razliku iz prvog kruga vrlo teško sustići. Prema prvim nepotpunim i neslužbenim rezultatima, pokazalo se da su bili upravu. Atmosferu i događanja iz Bandićeva stožera s Bundeka pratite OVDJE. Događaje i komentare iz Ostojićevog stožera pratite OVDJE. pročitaj sve
Podsjetimo, Milan Bandić u prvome krugu izbora osvojio je 47,30 posto, SDP-ovac Rajko Ostojić 22,71 posto glasova birača. Milan Bandić odabirom jezera Bundek za dočekivanje rezultata drugog kruga izbora jasno je pokazao da očekuje pobjedu i veliko slavlje. Rajko Ostojić ostao je u svom stožeru u Praškoj, sjedištu gradskog SDP-a, a njegovi suradnici istaknuli su da će prednost koju Bandić ima biti vrlo teško sustići. Igor Rađenović je izjavio kako SDP ima šansu biti kvalitetna oporba u Gradskoj skupštini. Odnos snaga nakon drugog kruga izbora u ZAGREBU pratite OVDJE. Odnos snaga nakon drugog kruga izbora u SPLITU pratite OVDJE. Odnos snaga nakon drugog kruga izbora u OSIJEKU pratite OVDJE. Odnos snaga nakon drugog kruga izbora u RIJECI pratite OVDJE. ..Opet smo u sedlu... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pon Dec 22, 2014 10:58 pm | |
| Mrtva trka za pantovčak..uz sve pljuvanje.. Sučeljavanje predsjedničkih kandidata na Novoj TVPredsjednički kandidati Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić suočit će se večeras na Novoj TV. Sučeljavanje vodi Mislav Bago. LINK Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Dec 26, 2014 2:58 am | |
| Ako Ivo Josipović ne pobijedi u prvome krugu, Kolinda Grabar Kitarović ima velike izglede da postane predsjednica Hrvatske, zaključuje austrijski list Der Standard u izvješću svoje dopisnice iz Zagreba.
– Ako Josipović želi pobijediti, onda to mora učiniti u prvome krugu – citira Der Standard političkog analitičar Davora Gjenera. Austrijanci pišu da mnogi Josipovićevi birači u nedjelju neće biti na glasačkim mjestima jer će u to vrijeme biti "na skijalištima u Austriji i Italiji".
– Ako Josipović osvoji samo relativnu većinu u prvome krugu, mogao bi izgubiti u drugome – kazao je Gjenero za Der Standard. Austrijanci smatraju da će većina glasača desnog kandidata Milana Kujundžića 11. siječnja glasati da kandidatkinju konzervativnog HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović Standard piše za visoku dužnosnicu NATO-a. Kitarović podupire i američki predsjednik Barack Obama koji je "u travnju izbjegao susret s Josipovićem". Citirajući Gjenera, austrijski list zaključuje da su SAD zabrinute jer "hrvatski predsjednik održava kontakte s Rusijom". | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Dec 26, 2014 4:38 pm | |
| Kao da vidim Kolindu na tronu.. Neću da izađem na glasanje iliti glasovanje..:D Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Dec 26, 2014 7:19 pm | |
| Kao i uvek ,izbor je između "nacionalno -desnog" HDZ i umerenijih socijaldemokarta (SDP) ,tj ,između ove Kolinde iz "dijaspore" i verovatno za sve prihvatljivijeg Josipovića. Da je po logici,rigidne lopovčine iz HDZ ne bi imali šanse (iako je premijer Milanović napravio gaf nedolaskom u BG) ,tako da bi ova gospođa što izigrava Hilari Klinton bila bez ozbiljnijih šansi ,no ,na Balkanu nema logike ,demagogija ,populizam i nacionalizam uvek ima mnogo pobornika ,tako da će biti jako neizvesno i tesno .Lično -uvek i svakako za Josipovića ,uvek i svakako protiv HDZ ,ali ja nisam glasač. | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Dec 26, 2014 9:22 pm | |
| Večerašnje sučeljavanje može odrediti ishod izbora Uoči izborne šutnje koja počinje u ponoć, predsjednički kandidati večeras od 20.10 do 22 sata imaju posljednju priliku pridobiti neodlučne birače i potaknuti veću izlaznost na birališta u nedjelju. Tijekom sučeljavanja na HTV-u izjašnjavaju se o najvažnijim temama u državi, a gledateljima ostaje nadati se da će nas Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić ovom prilikom iznenaditi i otkriti nam nešto što nismo već čuli VIŠE Koga biste za Predsjednika RH?Ivo Josipović 3182 Kolinda Grabar Kitarović 2066 Milan Kujundžić 761 Ivan Vilibor Sinčić 3215 Neću izaći na izbore 760 Biće mrtva trka Jospiović i Kolinda.. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Dec 26, 2014 9:43 pm | |
| "U" čemu je razlika?
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 28, 2014 7:38 pm | |
| nezvanični rezultati..Josipović i Grabar Kitarović izjednačeni, Sinčić iznenadio, Kujundžić podbacio Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 28, 2014 8:01 pm | |
| - cojle ::
- "U" čemu je razlika?
U na/ celu velika! Nadam se da ce ova Kolinda ipak da popusi...tacnije nadam se da narod nije tako fasisticko hadezeovski nastrojen. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 28, 2014 8:04 pm | |
| Oliver Dragojević se nije kandidovao? |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 28, 2014 8:22 pm | |
| - Kijara-brm ::
nezvanični rezultati..
Josipović i Grabar Kitarović izjednačeni, Sinčić iznenadio, Kujundžić podbacio Prvi nezvanični rezultati DIP : Josipović -41 , 96 Kolinda - 34,23 Sinčić-nešto preko 16,8 % Kujundžić -oko 5,1% Dalmacija i Slavonija za Kolindu ,sever Hrvatske za Josipovića .Urbana Hrvatska je za Josipovića , ali to neće biti dovoljno . Kolinda je populista ,nacionalista ,konzervativac i ulizuje se crkvi . Za to ima veoma plodnog tla u Hrvatskoj . Sinčić ni sam ne zna koja je opcija ,mada se predstavlja kao "građanska" .Neki stavovi su mu levičarski ,neki desni ,a prilično priča stvari koje su logično nemoguće . Desničar oko ili ispod 5 % -i ne sme imati više. Drugi krug je izvestan ,a neizvesno je kako se to može završiti -videli smo to na našem slučaju . Nadmoćna pobeda Tadića ,i onda neizlazak na glasanje ,što nam je donelo Tomu . | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Dec 28, 2014 9:00 pm | |
| Kad vidim Kolindu,vidim Karamarka,a to ne miriše na dobro..
Već je vidim na tronu.
Po prvi put u istoriji dobićemo ženu predsjednicu..
razočarenje..ali očekivano...(daj Bože da nisam u pravu) Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Jan 04, 2015 10:09 pm | |
| GRABAR KITAROVIĆ VS JOSIPOVIĆ Žestoki duel u kojem su si često predbacivali Karamarka i Milanovića!Završilo je prvo sučeljavanju u drugom krugu predsjedničkih izbora na RTL televiziji između Kolinde Grabar Kitarović i Ive Josipovića koje je proteklo u žustroj raspravi prepunoj međusobnog optuživanja.Oba kandidata su započeli nastup vrlo samouvjereni, a tijekom nastupa su vrlo energično replicirali jedno drugome, a Ivo Josipović je na trenutke i nervozno opominjao voditelja da mu se čini da nije dovoljno pratio njegov rad. CEO TEKST ______________________________________ Ovaj krug idem na glasanje.. :948208144: Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Uto Jan 06, 2015 8:26 pm | |
| U drugom krugu predsjedničkih izbora moj glas ide:
Ivi Josipoviću 54% Kolinidi Grabar-Kitarović 19% Neću glasati 27% početak ankete: 29.12.2014. broj glasova: 36681 Grabar-Kitarović se nije ni osvrnula na čovjeka koji 'kopa' po kontejnerima
Nedugo nakon što je pred Riječanima HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović Milanovićevu vladu nazvala 'bešćutnom i bezvoljnom', pokazala je da je i sama bešćutna. Prošla je pored čovjeka koji 'kopa' po kontejnerima, a da se uopće nije osvrnula. CEO TEKST ........................................... Hrvatska stvarnost Tijekom obraćanja građanima u Rijeci Kolinda Grabar-Kitarović spomenula je da oko 1,6 milijuna ljudi u Hrvatskoj živi na rubu siromaštva, da 30 posto djece živi u siromaštvu, da imamo 318.000 nezaposlenih i 320.000 blokiranih građana.
"U mandatu Ive Josipovića izvršeno je više blokada, ovrha i zapljena nego ikada u povijesti Hrvatske, a on tvrdi kako se borio za nekakvu 'novu pravednost'. Tu nema ni pravde ni pravednosti", kazala je.
Nešto kasnije, dok je Grabar-Kitarović sa svojom pratnjom išla na ručak u jedan riječki restoran, prošla je pored građanina koji skuplja plastične boce iz kontejnera za smeće. Nije se niti osvrnula. Očito da barata sa statistikama, ali je ne "diraju" konkretni slučajevi.Bravo gospođo , valjda je sada jasno svima koliko se drži do NARODA HRVATSKE , ništa novo u našem omiljenom HDZ-u, vole samo vlast , pa pokazali su to u 16 godina vladavine , toliko su nam dobroga napravili da kopamo po smeću, narod gladan,bez posla, penzioneri žive od zraka, djeca gola,bosa,gladna , bježe iz LIJEPE NAŠE DOMOVINE nemaju gdje raditi itd,itd pa BIRAJMO IH PONOVO , MOGLI BI STVARNO I BEZ GAĆA DA OSTANEMO ha-haaaaaaa ZA BOLJU HRVATSKU , bez gaća i napretka OVCE SU OVCE, ??? Sjetimo se samo koliko smo volova ispekli, a evo kakvi smo volovi ???? (kod mene doma) ehehe od muke..čovek napisao.a verujem da je prvi glasao za te iste:D Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Čet Jan 08, 2015 10:36 pm | |
| - Astra ::
- cojle ::
- "U" čemu je razlika?
U na/celu velika!
...tacnije nadam se da narod nije tako fasisticko hadezeovski nastrojen. OpĆenito DA.
| |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Čet Jan 08, 2015 11:26 pm | |
OpĆenito DA. Ja tebe druže ,zaista ne razumem ? Ne shvataš da daješ "ocenu" celom jednom narodu ,i time vređaš one ljude koji žive u toj zemlji i te su nacionalnosti ? I koji te ovde gledaju kao prijatelja -iako se često izjašnjavaš kao ljubitelj sasvim analognog ekstrema koji njima pripisuješ ? Suviše si pametan za neslane i maliciozne "šale" ,ako je to trebalo da bude "to" . Ili "reč probiraš" samo kada su tvoja ubeđenja i "tvoji" u pitanju? ------ Po temi : gledao sam suočavanje gospođe Kitarović i Ive .Okosnica je trebala da bude u tome da se inzistira na prisustvu dotične gospođe tokom pljački te iste Hrvatske za čega su osuđene pred hrvatskim sudovima i kao partija ,i kao pojedinci koji su sem pljačke i zloupotrebljavali poverene im visoke funkcije ,dakle saučesništvo nečinjenjem . Nije loše izveo ono sa njenom platom , hvatanjem u neznanju šta su predsednička ovlašćenja ,nepoznavanju Ustava ,i na kraju ,otvorenim "izbegavanjima istine" kako se čovek lepo izrazio, tokom kampanje . Ali....sve je to bilo dosta sterilno i u rukavicama ,a gospođa je itekako potkovana u nacionalizmu ,demagogiji , floskulama ... Trebao je koristiti izraze tipa -gospođo lažete ,obmanjujete svesno javnost ,umesto što se smešio i bio džentlmen . Mislim da je uspela da spinuje javnost time da je on simbol Milanovićeve neuspešne vlade ,umesto da je on rasturi inzistiranjem da ta vlada bar ne krade ,kao njen HDZ ,i mislim da se može desiti isto što i u Srbiji ,jer je gospođa reč "promene " ponavljala kao mantru ,a to će ostati u glavama većine praznoglavih i nezadovoljnih birača . I o završnom skupu HDZ koji je izgledao kao da su 90 te ,sa ikonografijom i nacionalističkim divljanjem -premalo je rečeno . To bi se moglo osvetiti ,itekako ,i neće biti čudo ako ova samouverena gospođa prebaci 51 % ,pogotovu ako se nagodila sa onim desničarom oko njegovih preko 100 000 glasova . Lično ,svakako navijam za Ivu ,jer mi je nelogično da jedan narod boluje od tolike amnezije ,pa će opet glasati za one koji su ga popljačkali ,no upravo se to desilo i kod nas ,tako da ....nemam prognozu. | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Čet Jan 08, 2015 11:48 pm | |
| - Danubius ::
OpĆenito DA. Ja tebe druže ,zaista ne razumem ? Ne shvataš da daješ "ocenu" celom jednom narodu ,i time vređaš one ljude koji žive u toj zemlji i te su nacionalnosti ? U na/celu vlasti su izborna volja tog naroda. I svakako im mogu samo čestitati na takvom izboru kakav godi bio. Dama mi deluje baš fino a onaj drugi nešto zabacuje dupetom, tolko o simpatijama. A što bi se vređali kad sami biraju koga će na čelu?
| |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Čet Jan 08, 2015 11:55 pm | |
- Danubius ::
OpĆenito DA. Ja tebe druže ,zaista ne razumem ? Ne shvataš da daješ "ocenu" celom jednom narodu ,i time vređaš one ljude koji žive u toj zemlji i te su nacionalnosti ? U na/celu vlasti su izborna volja tog naroda. I svakako im mogu samo čestitati na takvom izboru kakav godi bio. Dama mi deluje baš fino a onaj drugi nešto zabacuje dupetom, tolko o simpatijama. A što bi se vređali kad sami biraju koga će na čelu? Koliko cinizma u nekoliko rečenica.. Po temi-Nadam se da dama neće zasesti na tron. Za nju nemam lepe reči više.Nadam se da će slepci progledati. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Jan 09, 2015 12:06 am | |
| Cojle,ne znam sto je tebi,odnosno,nekome iz Srbije interes da pobijedi u susjednoj zemlji neko ko je nacionalisticko fasisticki obojen,ko predstavlja stranku koja je ratovala za cistu Hr,ili je to samo nada da ce i susjedima biti jednako lose....jer ne mogu da povjerujem da je u nadi da ce ponovo da se lije krv. U nacelu je samo odgovor na tvoje U. | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Jan 09, 2015 12:28 am | |
| - Astra ::
- Cojle,ne znam sto je tebi,odnosno,nekome iz Srbije interes da pobijedi u susjednoj zemlji neko ko je nacionalisticko fasisticki obojen,ko predstavlja stranku koja je ratovala za cistu Hr,ili je to samo nada da ce i susjedima biti jednako lose....
Aman što bi komšije pomislile da je kod nas jednako loše. Ne kudi što nisi probala.
| |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Jan 09, 2015 12:33 am | |
- Astra ::
- Cojle,ne znam sto je tebi,odnosno,nekome iz Srbije interes da pobijedi u susjednoj zemlji neko ko je nacionalisticko fasisticki obojen,ko predstavlja stranku koja je ratovala za cistu Hr,ili je to samo nada da ce i susjedima biti jednako lose....
Aman što bi komšije pomislile da je kod nas jednako loše. Ne kudi što nisi probala. Evo ja sam komšinica.Gde si video moju ostrašćenost verom..vjerom? Ili veličanje svoje vere mada živim u Hrvatskoj. Nigde.. Da ne kažem sama pomisao da nekome drugome bude loše. Strašno cojle. Sreća pa mi je dobro..čak odlično.Ne daj bože da moram na tvoje jasle.. Pasla bi travu.. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Jan 09, 2015 12:48 am | |
Evo ja sam komšinica. Gde si video moju ostrašćenost verom..vjerom? Ili veličanje svoje vere mada živim u Hrvatskoj. Nigde.. Da ne kažem sama pomisao da nekome drugome bude loše. Strašno cojle. Komšinice, a šta vama u stvari fali? Ko te je pitao za veru il pominjao ostrašćenost? Žao mi je ako vam je strašno al šta moš, znalo je biti i gore pa smo preživeli.
| |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Jan 09, 2015 12:55 am | |
| Meni je odlično rekoh ti.Ali ti svoju ostrašćenost provlačiš kroz pisanje.. Mogla bi napisati mnogo toga,ali to je bacanje reči u vetar. Sreća pa nisam nacionalno ograničena. Ali to si ti cojle..pa šta se čudim...:D btw -Josipoviću ako ne pobediš selim se kod cojleta.. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Pet Jan 09, 2015 12:59 am | |
btw -Josipoviću ako ne pobediš selim se kod cojleta.. Kolinda!
| |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Jan 11, 2015 12:37 pm | |
Kolinda! ....koja usput već najavljuje da će ,u slučaju pobede ,usloviti ulazak Srbije u EU "povratkom nestalih" ? I razne druge stvarčice iz hrvatske desničarske kuhinje ,koje nikako ne mogu da budu dobre ,ni za Srbe ,ni za Srbiju . Ivek,uz tebe smo ,srećno (ako pobediš, Seve te vodi na jahtu ) | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Jan 11, 2015 1:16 pm | |
| ZNA SE | |
| | | | Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Jan 11, 2015 2:06 pm | |
| Ova do njega....ahahhaah,Cojle ne spamuj! | |
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) Ned Jan 11, 2015 7:07 pm | |
| Upravo su birališta zatvorena ,i upravo je objavljena ona "izlazna anketa " ,koja nije dobra po Josipovića - 51,40 % Kolinda, 48,60 % Josipović . Samo "izlazna anketa" ,ali se do sada nekako pokazalo da je u 99 % slučajeva i tačna .
Izlaznost je bila velika ,oko 48 % ,i sad ostaje da se pogađa -da li je HDZ izvršio "opštu mobilizaciju" ,ili se onaj deo javnosti ,koji nije izašao u prvom krugu ,uplašio pobede HDZ ,pa sada glasao ? HDZ već slavi ,u SDP deluju prilično zabrinuto ,više će se znati tokom noći ,kada stignu i prvi rezultati brojanja glasova . | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Izbori u Hrvatskoj :) | |
| |
| | | | Izbori u Hrvatskoj :) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 24 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 24 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|