|
| Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. | |
| | Autor | Poruka |
---|
Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 1:34 pm | |
| Već sredinom 2013. godine u okolini Sremske Mitrovice treba da budu izgrađene dve solarne elektrane, u kojima će biti zaposleno 20 ljudi. [You must be registered and logged in to see this image.]Biće to prve elektrane na sunčev pogon, koje će tako proizvedenu enrgiju isporučivati mreži Elektroprivrede Srbije u toku sledećih 15 godina na osnovu ugovora čije sklapanje tek predstoji. - Predstavnici slovačke kompanije "Grin enerdži" (Green Energy) kontaktirali su našu lokalnu samoupravu i izrazili nameru da grade solarnu elektranu. Ona bi bila izgrađena na južnim padinama Fruške gore, na mestu gde je najveći broj sunčanih dana u godini, između sela Divoš i Stara Bingula, koje meštani nazivaju Rastik - objašnjava Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice. Naglašavajući da grad podržava dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta, Nedimović je istakao veliku šansu za mala sela u tom delu Fruškogorja. Buduća elektrana zaposlila bi desetak radnika, dok bi instalisana snaga bila dva puta po 0,9 MW sa mogućnošću dogradnje. - Vrednost investicije je 2,5 miliona evra. Ugovori još nisu potpisani, ali je lokalna samouprava spremna da izađe u susret investitoru i maksimalno skrati proces dobijanja svih neophodnih dozvola, tako da izgradnja može da počne već na jesen, da bi elektrana bila gotova do sredine 2013. godine - najavljuje Nedimović. Kako saznajemo, u planu je izgradnja još jedne solarne elektrane u okolini Velikih Radinaca nadomak Sremske Mitrovice. Slovenačka firma „Panonija agrar“ spremna je da u postrojenje kapaciteta jednog megavata uloži 1,5 miliona evra. - Vratio sam se pre par godina iz Slovenije u rodne Radince i želja mi je da ovde investiram i zaposlim meštane. Planiram da, čim prikupim kompletnu dokumentaciju, krenem sa izgradnjom elektrane na solarni pogon u kojoj bi bilo zaposleno deset radnika. Ako sve bude išlo po planu, elektrana bi bila završena do sredine naredne godine, a energija bi se po ceni od 0,24 evrocenti po kilovatu isporučivala EPS-u - kaže Milorad Milošević, direktor „Panonija agrara“. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 1:38 pm | |
| Da tako i u Hrvatskoj su dobili, pa sad ih skidaju. Odrzavanje, troskovi su preskupe, pa ih nitko ne kupuje vise. Tako ce i Sremci proci. |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 2:40 pm | |
| - Dolinac ::
- Da tako i u Hrvatskoj su dobili, pa sad ih skidaju. Odrzavanje, troskovi su preskupe, pa ih nitko ne kupuje vise. Tako ce i Sremci proci.
Budale, cuj skidaju?! Da se nisu malo nakrali, pa to zulja?! | |
| | | zoran1970 Mejac
Godina : 54 Datum upisa : 03.09.2011
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 6:19 pm | |
| ovde kod nas je veliki znak pitanja da li bi sol. elektrane prezivele i jednu noc ili bi do -po obicasaju- ujutru vec dobile noge | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 6:42 pm | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Dolinac ::
- Da tako i u Hrvatskoj su dobili, pa sad ih skidaju. Odrzavanje, troskovi su preskupe, pa ih nitko ne kupuje vise. Tako ce i Sremci proci.
Budale, cuj skidaju?! Da se nisu malo nakrali, pa to zulja?! Ma skidaju firme koji su ih stavili, tj. gradili, kad nitko netrosi njihovu struju. uz to i vetrenjace pogotovo. Motto: " Go home kapitalizam" |
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 6:57 pm | |
| Kakve veze kapitalizam ima s tim?! Hajde da pricamo o ulju, pa,,,, Doduse, jeste green energy je postala nova meta kapitalista, ali sa cijenama u zadnjih 20 godina za solar panels, nema od te muzike nista,,,, A narod poglup malo, ulozis recimo u panele na svojoj kuci, dodje te mozda 20 % skuplje, nakon sto drzava da pola (to je incentive ovdje), i miran si. Jos ako ugradis geothermal za grijanje i hladjenje, milina: i nakon sto pokrijes dobrih 60% licnih potreba struje (ovisno o sistemu koji ugradis), imas pocesto viska da "prodajes" elektrani, tako da uveliko pokrijes i onih 40%:) Suma: preko perioda od 5 godina si isplatio oba sistema, i dalje je cista usteda. DakleM, sta mislis sto su paneli toliko skupi?! Pa ne dopada se ideja tim tvojim kapitalistima da narod ima free ride;) | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 7:10 pm | |
- Kakve veze kapitalizam ima s tim?! Hajde da pricamo o ulju, pa,,,,
Doduse, jeste green energy je postala nova meta kapitalista, ali sa cijenama u zadnjih 20 godina za solar panels, nema od te muzike nista,,,, A narod poglup malo, ulozis recimo u panele na svojoj kuci, dodje te mozda 20 % skuplje, nakon sto drzava da pola (to je incentive ovdje), i miran si. Jos ako ugradis geothermal za grijanje i hladjenje, milina: i nakon sto pokrijes dobrih 60% licnih potreba struje (ovisno o sistemu koji ugradis), imas pocesto viska da "prodajes" elektrani, tako da uveliko pokrijes i onih 40%:) Suma: preko perioda od 5 godina si isplatio oba sistema, i dalje je cista usteda. DakleM, sta mislis sto su paneli toliko skupi?! Pa ne dopada se ideja tim tvojim kapitalistima da narod ima free ride;) Radi se o tome, da nemogu platiti,preskupo je, tako mi Dalmatinac prica. |
| | | zoran1970 Mejac
Godina : 54 Datum upisa : 03.09.2011
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 8:06 pm | |
| ovde u sremu je vala i plin preskup tj.zemni gas sobzirom na kvalitet a o solarnim elektranama je veoma rano pricati.a kad komentarisemo o ovom jos jedna informacija iz veoma bliskog izvora sa kvalitetom benzina smo na trecem mestu ali od pozadi a sa cenom medju prvima | |
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 9:36 pm | |
| Joj Zole i kad hocu nesto ozbiljno da kazem, vidim ti avatar, i umrem od smijeha:)
Pa Dol to je onda problem zalosnog planiranja; uci u takav projekt bez dobrog plana je samoubistvo. Znaci ono sto vec desetinama godina "radi" na citavoj dalmatinskoj obali (pogledaj okolo koji procenat kuca ima panele), nije uspjedno provedeno na veci nivo. Steta. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 9:40 pm | |
- Joj Zole i kad hocu nesto ozbiljno da kazem, vidim ti avatar, i umrem od smijeha:)
Pa Dol to je onda problem zalosnog planiranja; uci u takav projekt bez dobrog plana je samoubistvo. Znaci ono sto vec desetinama godina "radi" na citavoj dalmatinskoj obali (pogledaj okolo koji procenat kuca ima panele), nije uspjedno provedeno na veci nivo. Steta. Recimo Nijemci naucili uloziti 10 € Investiraju, a da zarade na tim 10€ 10000€ Ovaj puta nece, neka sve nose k`sebi. |
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 9:43 pm | |
| A to su Nijemci ulagali?! Sorry nisam upucena,,,, E pa ko je Hrvatskoj kriv,,,Dusa me zabolila kad su rasprodali sva ostrva, pola obale,,,gdje love?! Show me the money;) | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 9:52 pm | |
- A to su Nijemci ulagali?! Sorry nisam upucena,,,,
E pa ko je Hrvatskoj kriv,,,Dusa me zabolila kad su rasprodali sva ostrva, pola obale,,,gdje love?! Show me the money;) Hrvatska ima preko 1300 otoka, neboj se :ventilator : Nisu sve prodali, jedan otok sam rezervisao za nas! |
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 9:57 pm | |
- AstrinaKomsinica ::
- A to su Nijemci ulagali?! Sorry nisam upucena,,,,
E pa ko je Hrvatskoj kriv,,,Dusa me zabolila kad su rasprodali sva ostrva, pola obale,,,gdje love?! Show me the money;)
Hrvatska ima preko 1300 otoka, neboj se :ventilator : Nisu sve prodali, jedan otok sam rezervisao za nas! hahahaah Dusa moja:) A govoreci o promasenom planiranju,,,negdje tamo 2000tesjedim i citam NYT, i 4-5 stranica o Dalmaciji (Buducoj Rivijeri kako su je nazvali), i pominju kako se prodaju otoci za oko pola mil dolara. I kazem Sarenom trebali bi se utalit sa mojom sestrom, dic kredit, i kupit jedan,,,,ali sve ostalo na prici (recimo nasa kuca je tad bila oko $180 hiljada, znaci nas dva para smo mogli dobit toliki kredit). Weeeelll, 2009te sjedim i citam NYT, prodaju se otoci u Hrvatskoj za 10 mil Eura. Pu, bem ti budalu. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 10:01 pm | |
| Ma klima se promjenila za par godina nema vise otoka na Jadranu. Razina mora se menja zbog klime!
Nego hajmo mi u planine :ventilator : |
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 10:02 pm | |
Nego hajmo mi u planine :ventilator : Neka hvala, nisam bas hot za planinsku idilu hahahahahahaah | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 10:10 pm | |
- Dolinac ::
Nego hajmo mi u planine :ventilator : Neka hvala, nisam bas hot za planinsku idilu hahahahahahaah Utopice se ti otok zensko glavo, a i lova ce otici, zato kazem hajmo u planine :zubi3: |
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. Sub Avg 04, 2012 10:12 pm | |
| Da se vratimo (priblizno) na temu, cika Bush je vece bezecovao Resort na Mjesecu, mozemo tamo ahhaahahhaahahahahahah | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. | |
| |
| | | | Sremci dobijaju prve solarne elektrane 2013. | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 37 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 37 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|