|
| Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. | |
|
+4Leona ;) AstrinaKomsinica Astra Zana 8 posters | Autor | Poruka |
---|
Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 6:36 pm | |
| Kineska Mudrost o Novcu:
.....novcem se moze ..kupiti kuca, ali ne udobnost ..kupiti krevet, ali ne i san ..kupiti sat, ali ne i vreme ..kupiti knjigu, ali ne i znanje ..kupiti polozaj, ali ne i respekt ..kupiti doktora, ali ne i zdravlje ..kupiti dusu, ali ne i zivot ..kupiti sex, ali ne i ljubav..
Dakle pitanje sledi ovako...da li bi ste radije ziveli kao siromah, ispunjeni zadovoljstvom i potpuno srecom...zadovoljni malim stvarima....ziveli zivot punim plucima... Ili bi radije bili bogatas, kupovali sve sto mozete(ili bar pokusavali da kupite sto se kupiti da), a bili u principu nesretni (ili mozda ima nekog ko bi bio sretan i u takvoj poziciji??) | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 6:42 pm | |
| Treba prvo zaraditi da bi mogao nesto kupiti Zana. :329340: |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 6:57 pm | |
| Ne znaci uvijek ako imas da si i nesretan...ja sam kao i mnogi bila na rubu siromastva,pa mi sad mnogo ljepse i zadovoljnija sam.Pored sve ljubavi prema djeci,muzu,kad nema rucka,ne mozes biti zadovoljan,tako da treba uskladiti sve u zivotu,na najbolji moguci nacin,a sreca ni lova ne padaju s neba,za sve se treba potruditi,pa i rizikovati,onda imati oboje,u kojoj kolicini,nekad ne zavisi od nas samih,ali u svakoj situaciji,treba izvuci najbolje i maximum.
I jos nesto,misli pozitivno i gledaj naprijed....mrdni doope da nesto imas. | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:00 pm | |
| ..ja sam vec pisala na nekoj,slichnoj temi,da se ne ponavljam...ima jedna dobra pesma,ovako,nekako ide "Nije sreca,novca puna vreca.."ali nam novac omogucava da lakshe zivimo .. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:02 pm | |
| E pa zato zavrnite rukave. |
| | | Zana
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:06 pm | |
| - Dolinac ::
- E pa zato zavrnite rukave.
..kud cu vishe Doli? ..u majicu na bretele sam se skinula,nemam vishe rukava za zavrtanje :rlol: | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:09 pm | |
| - Zana ::
- Dolinac ::
..kud cu vishe Doli? ..u majicu na bretele sam se skinula,nemam vishe rukava za zavrtanje :rlol: Ako u zivotu imas cilj pred ocima, onda imaces uvjek nesto zavrnuti. |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:10 pm | |
- ,,,(ili mozda ima nekog ko bi bio sretan i u takvoj poziciji??)
Biti bogat ne znaci neophodno i biti nesretan:) Poznajem par trulih bogatasa, koji su jako sretni ljudi. Za njih monetarna moc ne predstavlja nista drugo nego orudje kojim pomazu one manje "nadarene", i time sami sebi pricinjavaju zadovoljstvo. I ne mislim tu na prvu ideju koja se javlja, da napisu cek nekom ko "nema", nego mu omogoce da ima posao recimo, djeci da pohadjaju bolje skole, etc. Dakako, poznajem i onih koji novce daju za lobby raznoraznih partija, i budalastina, pa misle da su iskupili neke svoje grijehe, i za njih isto tako znam koliko su nesretni, onako na kraju dana,,,:) hahahahahahahahahaha Ovo moram dodati: Pita Sareni o cem pisem, i ja tako kazem,,,Veli: To ti je ko kad imas mekan ili tvrd,,, :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: | |
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:11 pm | |
| sad,da se bira bukvalno ljubav u siromastvu ili bogatstvo bez ljubavi ,izabrala bih biti siromasna materijalno. To su malo nemoguce situacije,jer sve je promjenjivo,danas bogat sutra vise nisi ili voljen i preko noci nema nista od ljubavi,ali uzimam onako kao pretpostavku i odlucujem se za ljubav.
Ja otvorih davno temu,bijeda na vrata,ljubav kroz prozor,mnogi su se protivili,rekli nije tacno,ali ja jos uvijek smatram,da neimastina dovodi do problema,diskusije vremenom predju u svadje i ljubav se vise ne primjeti...bio otvoren prozor. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:14 pm | |
| Pa kad sve naopako se desi, onda se to i zasluzilo mozda.
Sva sreca da covjek moze da zivi i bez ljubavi i sa siromastvom. |
| | | Zana
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:15 pm | |
- Zana ::
..kud cu vishe Doli? ..u majicu na bretele sam se skinula,nemam vishe rukava za zavrtanje :rlol:
Ako u zivotu imas cilj pred ocima, onda imaces uvjek nesto zavrnuti. Doli nije ovo autobiografska tema:smehsmeh: | |
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:16 pm | |
| Doli,moze da zivi i kao invalid,ali nije presretan zbog toga. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 25, 2012 7:24 pm | |
| Mene to licno nikada nije interesalo, uvjek gledam i pomazem drugima gdje mogu.
Sretniji sam kad su drugi sretni, mada i ja bi to volio. Ali zdrav sam i imam krov nad glavom, vise mi i ne treba.
Neka sanjaju oni koje zele, nisam nikad bio sanjar. |
| | | Leona ;) Leona
Datum upisa : 02.11.2012
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 1:53 pm | |
- Pa kad sve naopako se desi, onda se to i zasluzilo mozda.
Sva sreca da covjek moze da zivi i bez ljubavi i sa siromastvom. hahaaaaaaaah zamisli.... Da bi se ovo razumelo, zamisli te da se tako nešto desi nama.Da me to strefi i da mogu da biram ,odma bih skocila u Krku.. :rlol: | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 1:55 pm | |
| - Leona ;) ::
- Pa kad sve naopako se desi, onda se to i zasluzilo mozda.
Sva sreca da covjek moze da zivi i bez ljubavi i sa siromastvom. hahaaaaaaaah zamisli.... Da, bi se ovo razumelo, zamisli te da se tako nešto desi nama.Da me to strefi i da mogu da biram ,odma bih skocila u krku.. :rlol:
ma Doli pricha jer i ne zna shta je siromashtvo a josh manje nedostatak ljubavi...ono mogu ljudi da zive i u logoru ali nisam na to mislila pri postavljanju teme... | |
| | | Leona ;) Leona
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 1:58 pm | |
| e to si dobro rekla sad bi i ja rekla da mogu biti na sol i hleb..ali ne mogu jednom sam probala i dobila zgaravicu.. :zubi3: | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 2:00 pm | |
- e to si dobro rekla
sad bi i ja rekla da mogu biti na sol i hleb..ali ne mogu jednom sam probala i dobila zgaravicu.. :zubi3: ahhahah,kad vidi ovo Doli,on ce nama repliku oma da turi ovde :rlol: | |
| | | Leona ;) Leona
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 2:06 pm | |
| ma nece ...njega ne zanimaju ove teme ... hhahha ,nista ja cu da zivim u siromastvu,a on nek mi salje tablete za zgaravicu... | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 2:09 pm | |
- ma nece ...njega ne zanimaju ove teme ...
hhahha ,nista ja cu da zivim u siromastvu,a on nek mi salje tablete za zgaravicu... ma bolje da ja udam tebe za Dolija..to je jednostavnije :rlol: | |
| | | Leona ;) Leona
| | | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 2:48 pm | |
| Dakle pitanje sledi ovako...da li bi ste radije ziveli kao siromah, ispunjeni zadovoljstvom i potpuno srecom...zadovoljni malim stvarima....ziveli zivot punim plucima... ________ Ja živim ovako [You must be registered and logged in to see this image.]......delimično .Fali još ono "potpuna sreća" ,ali se nađe poneko zadovoljstvo -uvek u malim stvarima (nematerijalnim ) [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Gost Gost
| | | | Zana
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 2:52 pm | |
| - Danubius ::
- Dakle pitanje sledi ovako...da li bi ste radije ziveli kao siromah,
ispunjeni zadovoljstvom i potpuno srecom...zadovoljni malim stvarima....ziveli zivot punim plucima... ________ Ja živim ovako [You must be registered and logged in to see this image.]......delimično .Fali još ono "potpuna sreća" ,ali se nađe poneko zadovoljstvo -uvek u malim stvarima (nematerijalnim ) [You must be registered and logged in to see this image.] ..ja imam (za nashe uslove) prilichno sredjen zivot..ali mi momci daleko,unukice sam videla 4 puta za godinu dana..menjala bih se za manje sredjen zivot u zamenu za blizinu mojih.. | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Sub Dec 01, 2012 2:53 pm | |
- Leona ;) ::
- ma nece ...njega ne zanimaju ove teme ...
hhahha ,nista ja cu da zivim u siromastvu,a on nek mi salje tablete za zgaravicu...
Pa daj adresu da znam gdi treba ih poslati. ae nek si joj rekO :rlol: AJCAD Leona :rlol: | |
| | | dusicaa الحالم الأبدي
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo :) Datum upisa : 02.12.2012
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Pon Feb 25, 2013 12:48 pm | |
- K
Dakle pitanje sledi ovako...da li bi ste radije ziveli kao siromah, ispunjeni zadovoljstvom i potpuno srecom...zadovoljni malim stvarima....ziveli zivot punim plucima... Ili bi radije bili bogatas, kupovali sve sto mozete(ili bar pokusavali da kupite sto se kupiti da), a bili u principu nesretni (ili mozda ima nekog ko bi bio sretan i u takvoj poziciji??) Coveka u sustini i cine srecnim male stvari. Samo sto vecina nas brzo dozivi zasicenje tom srecom i uvek stremimo necemu boljem, necemu vise zadovoljavajucem. Ja bogatstvo merim onim unutrasnjim u coveku , duhovnim , opstom kulturom i obrazovanjem ali priznajem da danas novac pretstavlja nuzno zlo koje nam omogucava mnoga sitna zadovoljstva ali i vece stvari , pa cak i sansu za obogacivanjem onog unutrasnjeg kod coveka. No, ako moram da se odlucim izmedju ove dve ponudjene opcija izabrala bih prvu. Osmeh i radost u oku mog deteta je za mene najveca sreca.Ljubav, harmonija, zdrava i normalna porodica.Nista mi vise ne treba. | |
| | | Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Ned Nov 17, 2013 6:29 pm | |
- Kineska Mudrost o Novcu:
.....novcem se moze ..kupiti kuca, ali ne udobnost ..kupiti krevet, ali ne i san ..kupiti sat, ali ne i vreme ..kupiti knjigu, ali ne i znanje ..kupiti polozaj, ali ne i respekt ..kupiti doktora, ali ne i zdravlje ..kupiti dusu, ali ne i zivot ..kupiti sex, ali ne i ljubav..
Dakle pitanje sledi ovako...da li bi ste radije ziveli kao siromah, ispunjeni zadovoljstvom i potpuno srecom...zadovoljni malim stvarima....ziveli zivot punim plucima... Ili bi radije bili bogatas, kupovali sve sto mozete(ili bar pokusavali da kupite sto se kupiti da), a bili u principu nesretni (ili mozda ima nekog ko bi bio sretan i u takvoj poziciji??) Bojim se da je danas ova kineska poslovica postala gotovo skroz netacna.Mozda par stvari ostaju tacne. Inace nam zivot obicno ne daje tako strogo podeljene izbore.Niti siromastvo usrecuje,niti bogatstvo obavezno podrazumeva nesrecne ljude.Siromasan a srecan i posten,bogat a necasan i nesrecan ,to nam je plasirao komunizam na nasim prostorima,duboko nam ubacio u glavu.Inace je u prirodi coveka da zivi udobno,da se trudi da to postigne,da gura napred. Inace ,ima ona,kazu jevrejska kletva-dabogda imao pa nemao,ne znam da li od skoro ide i ovaj nastavak -bolje ikad imati nego nikad nemati-.. | |
| | | Ladyintheblack Maskota Foruma
Godina : 32 Location : Gdje ljubav putuje.... Humor : Uvek raspolozena :) Datum upisa : 05.05.2014
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Pet Okt 31, 2014 3:40 pm | |
| da li bi ste radije ziveli kao siromah, ispunjeni zadovoljstvom i potpuno srecom...zadovoljni malim stvarima....ziveli zivot punim plucima...
Bas ovako ja zivim..I lepo mi je...Male stvari me zadovolje i uzivam u njima... Jos malo i bicu i potpuno sretna,i sta mi vise treba... | |
| | | Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. Pet Okt 31, 2014 5:32 pm | |
| Naslov nije pravilo,u svakom slucaju covek voli da vidi rezultate svog rada.Ukoliko ti rezultati zadovoljavaju ,ukoliko on smatra da su adekvatni onome sto on daje,osecace se zadovoljno i srecno.I naravno tezice da se razvija,da napreduje.I to je normalan poriv. Nema srece u bedi i prezivljavanju,tu nema zadovoljstva,samo apatija i malodusnost.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. | |
| |
| | | | Bogat Siromah Ili Siromasan Bogatas??.. | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 38 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 38 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|