|
| ALTERNATIVNA MEDICINA ? | |
|
+7annaja determinanta Lajra cojle Andjelika Luckasta Danubius 11 posters | Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Uto Sep 23, 2008 8:51 pm | |
| ALTERNATIVNA MEDICINA je blistavo svetlo u mraku , dasak nade za umorne i bolesne , izvor zdravlja za sve one , koji veruju u SNAGU i MOC prirode !!! Vekovi su se menjali ... a Majka priroda je uvek pokusavala da ukaze da prava , istinska snaga se moze upravo u njoj pronaci i koristiti , mada covek vrlo cesto ne vidi , ne oseti , jednostavno ne prepozna ORIGINALNI -PRIRODNI – LEK ... koji je tu , negde ... pored njega ?!
Svi znamo , da smo i mi ljudi stvoreni po zakonima Majke prirode !, radjamo se , zivimo i na kraju ipak umiremo !!! I , upravo zbog te velike povezanosti sa prirodom , priroda nam i nudi razna sredstva i lekove koji se u njoj stvaraju , naprimer : „ Biljke , kristali , .....etc.
Danas ... ima jako mnogo alternativnih pravaca i neki od najpoznatijih su :
HOMEOPATIJA BIOTERAPIJA HIDROTERAPIJA KROMOTERAPIJA AROMATERAPIJA SHIATSHU REIKI FITOTERAPIJA HIPNOZA REFLEKSOLOGIJA YOGA AUTOGENI TRENING TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA etc.... etc ...etc .....
Da li ste pobornik tradicionalne , ili verujete u alternativnu medicinu ? Imate li neko iskustvo sa nabrojanima ? | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Uto Sep 23, 2008 9:12 pm | |
| Hvala Bogu,nije mi trebala do sada,neke buckalice sa travama znam i sama sto i koristim kod prehlade ili nekih laksih bolesti,a kad covjeku dodje gusto,trazi pomoc svugdje,tako da kad bi morala,sigurno bi probala i to.Vjerujem u moc bilja,ali ne i u sve koji se time bave. | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Pet Maj 01, 2009 7:30 pm | |
| PIJTE VODU NA PRAZAN STOMAK
PIJTE VODU NA PRAZAN ŽELUDAC U Japanu je navika piti vodu odmah nakon buđenja. I znanstveni testovi su također uvidjeli prednosti te tehnike. Liječenje vodom daje rezultate za "stare" i ozbiljne bolesti kao i za "nova " moderna oboljenja - priznato je kao 100%-tno efikasno za liječenje slijedećih bolesti: glavobolja, bolovi u tijelu, srčani sustav, artritis, brzi otkucaju srca, epilepsija, masnoća u krvi, bronhitis, astma, TB, meningitis, bolesti bubrega i mokraćnih organa, povraćanje, gastritis, dijareja, hemeroidi, dijabetes, zatvor, sve bolesti očiju, bolesti materice, rak i menstrualani poremećaji, bolesti uha, grla i nosa.
METODA LIJEČENJA
1. čim se probudite ujutro, prije nego operete zube, popijte 4 x 160 ml (640ml) čaša vode 2. operite zube i usnu šupljinu i nemojte jesti ni piti ništa narednih 45 minuta 3. nakon 45 min. možete mormalno jesti i piti 4. nakon 15 min. (koliko je trajao vaš doručak/ručak/večera) nemojte jesti ili piti ništa narednih 2 sata. 5. oni koji su stari ili bolesni i ne mogu popiti 4 čaše vode odmah na početku (dok se ne priviknu) mogu početi tako da popiju odjednom koliko mogu a onda svakim danom povećavati količinu vode dok ne dosegnu te 4 čaše vode. 6. ova metoda izliječit će bolesne i a zdravi će uživati još veće zdravlje
KOLIKO JE DANA POTREBNO DA SE IZLIJEČE SLIJEDEĆE BOLESTI:
1. visoki krvni tlak - 30 dana 2. gastritis - 10 dana 3. dijabetes - 30 dana 4. zatvor - 10 dana 5. rak - 180 dana 6. TB - 90 dana 7. oni koji imaju artritis, ovu metodu liječenja mogu provoditi samo 3 dana u prvom tjednu, a od drugog tjedna nadalje, dnevno. Ovo liječenje nema popratnih efekata, osim što ćete češće ići mokriti. Dobro bi bilo da ovo uzmemo za dnevnu praksu tokom cijelog života, a ne samo dok liječimo bolest. Pijete vodu i ostanite aktivni. Ima smisla. Kinezi i Japanci piju vruć čaj tijekom jela ... ne hladnu vodu. Možda je vrijeme da usvojimo njihove navike pijenja (u malim gutljajima) tijekom jela. Ovaj članak je koristan za one koji piju hladnu vodu. Lijepo je popiti neko hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će zbiti masnoće koje ste upravo konzumirali - usporit će probavu . Kada takve tvorevine reagiraju s kiselinom, slome se i crijeva ih apsorbiraju brže nego krutu hranu. To će izbrazdati crijeva (oštetiti crijevne resice) i uskoro će uzrokovati debljinu i voditi do raka. Zato je bolje piti toplu juhu ili toplu vodu nakon jela .
Važna napomena o srčanom udaru: morate znati da nisu uvijek isti simptomi prije srčanog udara bol u lijevoj ruci. Budite svjesni intenzivne boli u čeljusti (vilici). Mučnina i intenzivno znojenje također su uobičajeni simptomi. 60% ljudi koji su imali srčani udar tijekom sna, nisu se više probudili. Bol u čeljusti može vas probuditi iz čvrstog sna. Budite pažljivi i svjesni toga. Što više znamo, imamo više šansi za preživljavanje... Kardiolozi savjetuju svakome tko dobije ovaj mail da ga proslijedi dalje - bit će vrijedno ako spasimo bar 1 život. | |
| | | Luckasta
Godina : 64 Location : Germany Humor : :) Datum upisa : 14.01.2008
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sub Maj 02, 2009 12:55 pm | |
| Nisam pobornik alternativne medicine, ali isto tako ju i ne uvazavam za sva obolenja. U pravoj meri dozirano sa tradicionalnom medicinom, sigurno nece biti od viska. Recimo neki cajevi.., koje isto ne bih tek tako koristila na lepu rec. Neki stari preneseni recepti od baka nasih, e toga se i sama pridrzavam kao za prvu pomoc:)) Ili sto navede Astra, ne daj Boze neke teske ozbiljne bolesti , tada se zaista svako zadnje slamke hvata.. Sve u svemu gledano, mislim da suvise ima takozvanih hemopata i travara.. Cisto sumnjam da mogu toliko da pomognu, koliko to proklamiraju. Kad dodje stani pani, uvek cu se prvo za doktora, bolnicu i time tradicionalnu medicinu odluciti. | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Pon Maj 04, 2009 12:14 am | |
| AKO IMATE PRILIKU KUPITE KNJIGU AUSTRIJENCA BROJSA,IMA PREVEDENA I NA NAS JEZIK,IZUZETNO JE DOBRA A NAZIV JOJ JE:LEUKEMIJA,IZLJECIVA BOLEST. TU DAJE IZMEDJU OSTALOG I MNOGE RECEPTE I SAVJETE ZA MNOGE BOLESTI,CAJEVE I NACIN PRIPREME.IZUZETAN JE POZNAVAOC I VRIJEDI PROCITATI. LICNO ZNAM OSOBU KOJA SE PODVRGLA BROJSOVOJ TERAPIJI I IZLIJECILA SE OD RAKA GRLA,A MNOGO SE PRIMJENJUJE NJEGOVA TERAPIJA I PO KLINIKAMA AUSTRIJE I NJEMACKE. | |
| | | Andjelika
Godina : 41 Location : Beograd Humor : zdrav seljachki, rekla bih... Datum upisa : 16.05.2009
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sre Maj 27, 2009 5:17 pm | |
| meni vishe pomoze alternativna nego zvanichna medicina. zvanichni lekari me samo mrcvarili mesecima i godinama... za kichmu godinu dana, a pomogao mi covek za 5 minuta i do dana danashnjeg mi nista ne fali, a 9 godina proshlo. za pluca, bronhitis i sl. me mrcvarili celog zivota, pomogao mi melem koji sam pila vise iz zezanja, da udovoljim ocu, nego sto sam verovala da ce mi pomoci.
moju snahu tim ginekologa mrcvario 2 pune godine, a zatrudnela tek kad poceli da piju neke cajeve sto im neki travar dao...
u prirodi je lek.... sintetika samo napravi veci karambol. | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sre Maj 27, 2009 8:32 pm | |
| Ne treba tu mnogo razmišljati Alternativna medicina je mnogo starija od klasične , i mnogi lekovi nisu ništa drugo nego upravo supstance izdvojene od biljaka upakovane u belu glinu ili u onaj biorazgradivi film (tablete i kapsule) Ipak , uvek prednost dajem tradicionlanoj medicini -ipak iza toga stoje godine ispitivanja . Nešto mi ne uliva poverenje da neki čiča-Jova sa Romanije, recimo leči nešto što gomila lekara koja su se godinama školovala za to ne mogu. Nekako, kod teških bolesti, alternativna medicina se javlja kao redovna pojava kod ljudi koji traže spas u bilo čemu, očekujući čudo. Na kraju, ako dodje do ozdravljenja , nije mnogo ni bitno ko je bio ili nije bio u pravu. | |
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sub Apr 10, 2010 6:15 pm | |
| VALJEVO 09. 04. 2010 Bizarna priča iz Valjeva: Seksom iz žena isterivao đavola! Samozvani vidovnjak iz okoline Valjeva otklanja magiju i „čisti od demona" tako što lakoverne žene prvo kupa „čarobnom vodom", a zatim ih odvodi u krevet Slučaj prijavljen tužilaštvu u Valjevu... Detektiv Dejan Kovačević i žena nad kojom je vidovnjak bludničio U jednom selu nadomak Valjeva već nekoliko godina „radi" samozvani vidovnjak kome je „uža specijalnost" otklanjanje magije i „čišćenje od demona" seksom, saznaje Press. Glavne „mušterije" su mu lakoverne žene, od kojih traži da se skinu gole kako bi ih okupao „čarobnom vodom", a sa onima koje pristanu ima i seksualne odnose, ubeđujući ih da je to jedini način da „istera đavola" iz njih. Ovu bizarnu priču otkrila je jedna od žrtava valjevskog maga. Ona u ispovesti za Press kaže da se za pomoć ovom vidovnjaku obratila jer joj je brak iznenada zapao u veliku krizu, nadajući se da će joj „isterivač đavola" pomoći da prevaziđe probleme. Seansa trajala tri dana - Kada sam došla u njegovu kući, najpre je ispred mene stavio ikonu Svete Petke i rekao mi da je celivam. Pored ikone nalazila se keramička činija sa vodom. On je gledao u nju i rekao mi je da smo deca i ja pod velikom magijom i da će nam se vrlo brzo desiti nešto veoma loše. Odveo me je u susednu prostoriju i rekao mi da je magija veoma „teška" i da jedino može da je skine tako što će me okupati. Pristala sam na to. Skinula sam svu odeću sa sebe i stala u lavor koji je postavio nasred sobe. Njegova žena je donela toplu vodu u loncu i odmah napustila prostoriju, a on je počeo da me kupa. Ta seansa trajala je punih sat vremena, prelazio je rukama po mom telu, bilo mi je sve to čudno, ali sam mislila da će mi pomoći - priča ova Valjevka, koja je insistirala da joj ne objavljujemo ime. Vidovnjak je nesrećnu ženu ubedio da seansu mora da ponavlja tri dana zaredom, kako bi dala rezultate. Kada je došla treći put, rekao joj je da ne može da „skine" magiju sa nje ukoliko ne pristane na seksualni odnos. - Posle jednočasovnog kupanja i dodirivanja, rekao mi je da se situacija u mojoj porodici jedino može popraviti ukoliko pristanem na seks sa njim. Rekao mi je da je to jedini način da on primi svu moju negativnu energiju i čini koje su mi bačene. Bila sam lakoverna i pristala sam. Povukao me je ka krevetu i svukao pantalone. Tada smo imali seksualni odnos - priča Valjevka, dodajući da je za tri tretmana unapred platila 500 evra i dala zlatni lanac, koji vredi isto toliko. Tu, međutim, nije bio kraj njenim mukama. Vidovnjak ju je ubedio da na seanse dovodi i svoju maloletnu decu. - Od ćerkice koja ima 11 godina tražio je da se skine. Pošto je dete stidljivo, pristala je da ostane samo u gaćicama. On ju je okupao u mom prisustvu. Sutradan sam dovela sina, ali nisam bila prisutna u prostoriji, a dečak nije želeo da priča o tome šta mu je vidovnjak radio - ispričala je ova žena. „Ginekolog" iz Ljiga Poslednji sličan slučaj zabeležen je 2007. godine, kada je jedan Beograđanin uhapšen zbog sumnje da je obljubio dve maloletne devojke. On je majku devojčica iz okoline Ljiga, koje su tada imale 17 i 12 godina, ubedio da su joj ćerke bolesne, pa je više puta imao seks sa njima. On je njihovoj majci rekao da ginekološke probleme devojčica može da otkloni tako što će spavati sa obe, jer u suprotnom zbog bolesti neće moći da imaju decu. Obljubu majka nije prijavila, već su „beogradskog maga" razotkrili policajci iz Ljiga.Umesto da nakon vidovnjačkih seansi, kao što je očekivala, oseti boljitak, ova Valjevka se ubrzo razvela od muža, a deca su popustila u školi! Kada je shvatila da je prevarena, odlučila je da se obrati vlasniku privatne detektivske agencije Dejanu Kovačeviću, jer nije bila spremna da poniženje koje je doživela ispriča pred valjevskim policajcima. Prevario mnogo žena - Ja sam nasela na njegovu priču i odlučila sam da progovorim da druge žene ne bi doživele istu sudbinu. Devedesetih godina, četiri godine zaredom, gubila sam po jedno muško dete. Bebe su umirale nakon porođaja i to me je možda povuklo da verujem da se neke stvari ne dešavaju slučajno. Iako nikada do sada nisam odlazila kod vračara, porodični problemi su se samo gomilali, a ja sam umesto da ih sama rešavam, nažalost, tražila pomoć od pogrešnog čoveka - kaže ova Valjevka, koja je 20 godina radila pri Vojsci. U detektivskoj agenciji „Poverljivo" kažu da ovo nije usamljen slučaj i da je valjevski lažni mag u proteklih nekoliko godina na sličan način prevario više žena, ali većina njih nije spremna da progovori o tome. - Zasad nam se samo jedna žena obratila za pomoć i svu potrebnu dokumentaciju sa njenom izjavom predali smo Osnovnom tužilaštvu u Valjevu. Nakon otkrivanja ovog slučaja, došli smo do saznanja da je lažni vidovnjak prevario još mnogo žena, ali i pojedine muškarce, koji su dolazili iz cele Srbije - kaže Dejan Kovačević. U Osnovnom tužilaštvu u Valjevu potvrdili su nam da su primili prijavu prevarene Valjevke i da će ceo slučaj vrlo brzo biti ispitan.
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sub Apr 10, 2010 8:29 pm | |
| (Prvo se izvinjavam cojletu -hteo sam replicirati -pa sam greškom izbrisao pola teksta .Nadam se da sam uspeo vratiti (sa neta ) u celini . ) Dakle....što to meni nije palo na pamet -ali tebi , brate Cojle ? Pa to je tvoja parohija , da ti neki amater uzima *lebac ? | |
| | | Lajra
Godina : 51 Location : Bgd Humor : Imam koliko hoces Datum upisa : 01.08.2009
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sub Apr 10, 2010 9:11 pm | |
| | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sub Apr 10, 2010 10:04 pm | |
| | |
| | | determinanta Matematički kompleksna
Godina : 65 Datum upisa : 06.01.2008
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sre Apr 14, 2010 5:40 pm | |
| Što je najgore, ne vidim elemente ni jednog krivičnog dela. Sve je na dobrovoljnoj bazi, od davanja para do pristanka na seksualne odnose. Jedino što mogu biti odgovorni i majka i "mag" je zloupotreba dece. Što se same teme tiče, ja sam pobornik zvanične medicine. Alternativna medicina može mi poslužiti u prevenciji. | |
| | | annaja
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Ned Maj 09, 2010 9:10 pm | |
| Ima li nesto za Alchajmerova bolest.A neko zna nek kaze. | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Čet Maj 13, 2010 10:05 am | |
| - annaja ::
- Ima li nesto za Alchajmerova bolest.A neko zna nek kaze.
Potpuno nova teorija Alchajmerove bolesti Tanjug | 12. 05. 2010. - 22:45h | Foto: AP | Komentara: 0 Naslage proteina (plak) u mozgu, koje su dugo smatrane uzrokom Alchajmerove bolesti, po jednoj novoj teoriji čak možda imaju i zaštitnu ulogu kod ove bolesti. Po ovoj teoriji, uzročnik bolesti su slobodno plutajuće čestice toksičnog proteina amiloida beta, tzv. oligomeri, a ne lepljive naslage, kojima se organizam možda brani, taložeći štetne oligomere, prenosi Rojters. Moguće je, dakle, da je borba protiv Alchajmera tokom više od dve decenije išla u sasvim pogrešnom pravcu. Tim stručnjaka Istraživačkog centra za Alchajmerovu bolest, pri njujorškoj Medicinskoj školi Maunt Sinaj, kojim je rukovodio dr. Sem Gandi, genetski je modifikovao miševe tako da se u njihovom mozgu stvaraju samo oligomeri, a ne i plak. Kod tih miševa je utvrđen isti nivo problema s memorijom i mišljenjem, kao i kod miševa koji su genetski modifikovani tako da se u njihovom mozgu stvaraju i plak i oligomeri. Kad su istraživači prvoj grupi miševa dodali gen kojim se oligomeri pretvaraju u plak, njihovo stanje se uopšte nije pogoršalo. Ovo istraživanje moglo bi da predstavlja objašnjenje za zapanjujuće neuspehe u lečenju Alchajmera lekovima namenjenim uklanjanju plaka iz mozga pacijenata. Tako se u kliničkom ispitivanju novog leka "bapineuzumab", koji su zajednički razvile farmaceutske kompanije "Fajzer", "Džonson i Džonson" i "Elan", pokazalo da je on kod nekih pacijenata smanjio plak u mozgu i za 25 odsto, ali da to nije dovelo ni do kakvog poboljšanja njihovih umnih funkcija. Sam Dr. Gandi ostavlja, međutim, mogućnost da bi se ovaj lek eventualno u dužem ispitivanju mogao pokazati uspešnim, pod uslovom da "vidi" i oligomere, odnosno da deluje i protiv njih, a ne samo protiv proteinskog plaka. Opaka bolest o kojoj se vrlo malo zna , nažalost . | |
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Uto Nov 22, 2011 10:50 am | |
| Afrički diktator "leči" sidu, lovi veštice i otima seljakePredsednik Gambije Jaja Džame (46), koji je krenuo u borbu za četvrti mandat na čelu države, uživa veliko poverenje među svojim sunarodnicima. Čak toliko da mnogi duboko veruju da on može ono što svetska medicina još nije uspela - da izleči sidu. Ali, samo četvrtkom.Jaja Džambe pomaže svom sunarodniku Uvek odeven u belo od glave do pete, Džame pacijentima utrlja na grudi biljni melem, koji je sam patentirao, i posle samo nekoliko tretmana ih proglasi zdravima. - Mogu da izlečim sidu i astmu. Nakon što se podvrgnu tretmanu, oboleli posle tri dana treba ponovo da idu na testiranje, a već sada mogu da vam kažem da će test biti negativan - izjavio je ovaj afrički diktator, koji je ujedno načelnik generalštaba, ministar odbrane, predsednik Ustavnog suda... Naravno, nema dokaza da su neki pacijenti uopšte i bili HIV pozitivni pre tretmana kod predsednika, jer nezavisni testovi nisu dopušteni. - Ne moram sumnjivcima da dokazujem da to mogu, kad oni ne razumeju stvar! - rekao je predsednik Džame, koji tretmane za lečenje side zakazuje samo četvrtkom, a za astmu samo subotom. Da je predsednik čudotvorac tvrdi i Tamsir Mbove, ministar zdravlja Gambije. Njegov posao je i da odabira pacijente koji će imati tu sreću da ih leči predsednik. Mag iz našeg sokaka - svaki dan vrača... baje... skida čini.
I Sida ima alternativu! :rlol: :rlol:
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| | | Auror@ SOLDIER of LOVE
Godina : 65 Location : Neoplanta Humor : aha Datum upisa : 12.04.2014
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Pet Jun 20, 2014 12:15 pm | |
| KOREN MASLAČKA, BOLJI OD HEMOTERAPIJE?
Poslednji izmenio aurora0405 dana Pet Jun 20, 2014 12:56 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Auror@ SOLDIER of LOVE
Godina : 65 Location : Neoplanta Humor : aha Datum upisa : 12.04.2014
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Pet Jun 20, 2014 12:55 pm | |
| Što se mene tiče, od slučaja, do slučaja, prema sopstvenim potrebama, ponekad donosim odluku, da isprobam nešto od alternativne medicine. Moj pokojni muž je bio rodom sa Romanije, tako da su mi priče o Jovi travaru, bliske, ispričane direktno od ljudi koje je lečio. Inače, boraveći tamo, naučila sam prilično o travama i njihovoj lekovitosti. Kad god bih rekla nekoj starijoj ženi, za neku svoju zdravstvenu tegobu, samo bi pokazala prstom na travu, tamo gde bismo sedeli i rekla bi: "evo, ova ti je trava za to". Nabavila sam knjige i počela ih tražiti, prema slikama, praviti sopstvene beleške, a često sam, hodajući po prelepim proplancima - "pasla" direktno sa livade, čiste biljke, jer tamo nema ni prašine, pune sokova i nekad čak izvanrednog ukusa. Vraćali smo se sa Romanije, sa punim džakovima trava koje sam tamo nabrala i osušila. Od njih sam pravila čajeve, kupke, odvare, meleme ili sam punila jastuke, na kojima smo spavali "kao na livadi". Akupunktura spada u alternativnu medicinu, ne priznaje je lekarska komisija za produženje bolovanja, ali sam išla kod neurologa, koji je bio 2 godine na specijalizaciji u Kini, a tretmani se obavljalju na odelenju neurologije na novosadskoj klinici. Manje stručni tretmani, rade se privatno ili u jodnoj banji. Kažem - manje stručni, jer su fizijatri prošli kurs za rad akupunkture, koji traje 3 meseca i otvorili privatne ordinacije. Pošto je kod mene problem diskopatije - diskoshernije (nagnječenje živca, zbog iskakanja prstena izmedju pršljenova kičme), sa trajnim oštećenjem živca, radjeni su tretmani, pokušaja oživljavanja živca (ćelija koja se ne može regenerisati). Ugašen mi je "Ahilov refleks" - na kuckanje po živcu kolena i pete, nema karakterističnog trzanja noge, što je potvrdilo EMG snimanje. Nakon 2 terapije po 10 dana, postignut je značajan pomak, a uz vežbe, ne primeti se da imam ikakav problem dok hodam. Tri meseca sam bila nepokretna, zatim sam učila da hodam i vežbala svaki dan. Fizijatri su mi davali mnoge "crne prognoze" - da će se vremenom, početi povlačiti tetiva noge koju slabije osećam, da će biti kraća za nekoliko centimetara. Da ću biti nepokretna, ako rodim dete, da ću biti nepokretna, ako budem forsirala vožnju bicikla... Nešto sam slušala fizijatre, ali sam više radila onako kako sam mislila da treba - živela normalno, rodila dete, vozila bicikl do granice "ludačkog bola" i vežbala, a što je najvažnije od svega, izbegla sam operaciju. Nikad ne nagovaram druge, da prodju istim putem kao ja. Svako ima svoj način shvatanja i razmišljanja i svoj način borbe sa odredjenom bolešću. Žao mi je kad vidim ljude koji prolaze ono što sam ja prošla i čvrsto se drže onoga što im kažu samo stručnjaci, a na žalost, vrlo često, nemaju pomaka ka izlečenju. Dakle, od nabrojanih vrsta alternativne medicine, na sebi sam isprobala akupunkturu, homeopatiju, bioterapiju, hatha yogu (yoga za život), lečenje travama i nekoliko recepata Jove sa Romanije - pričaću drugi put o tome | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Pon Jan 19, 2015 2:05 am | |
| 3 recepta ruske alternativne medicine za smanjenje nivoa šećera u krvi
Dijabetes je jedna od najrasprostranjenjih bolesti u svijetu. Održavanje normalnog nivoa šečera u krvi je prvo važno pravilo za svaku osobu koja pati od ove bolesti.
U ovom članku predstavljamo tri jednostavna, ali veoma efikasna recepta ruske alternativne medicine za smanjenje šečera u krvi i njegovo održavanje pod kontrolom.
1. Recept sa renom, bijelim lukom i pivom
Potrebni sastojci: - korijen rena dužine oko 20 cm i debljine oko 2 cm - 9 čenova bijelog luka - svježe kvalitetno pivo - staklena flaša ili tegla od 1l
Korjen rena temeljno oprati, ali ne ljuštiti. Sitno isjeckati i staviti u teglu. Oljuštiti i oprati čenove bijelog luka. Isjeckati i staviti u teglu. Smjesu zaliti svježim pivom (do suženja na flaši), poklopiti ili pokriti nečim i ostaviti na tamnom mjestu na 10 dana. Poslije procijediti.
Uzimati: prva 2 dana po 1 čajnu kašiku, 2-3 puta dnevno, narednih dana – po 1 supenu kašiku, 3 puta dnevno, prije jela.
Ova mješavina moze „oboriti“ visok šećer u roku od mjesec dana i održavati ga pod kontrolom.
2. Recept sa ovasom
- Zalijte 50 gr zrna ovasa sa 0,5 l prokuvane i ohlađene vode. - Smjesu stavite na tihu vatru, dovedite do ključanja i kuvajte 10-15 minuta. - Skinite sa vatre, poklopite i ostavite da odstoji 1 sat
Uzimati: 3-4 puta dnevno po pola čaše, prije jela. Trajanje tretmana liječenja – 2-3 nedelje.
3. Recept sa jajetom
Umutiti 1 jaje. U jaje iscijediti sok od 1 srednjeg limuna. Smjesu dobro promiješati. Uzimati: svako jutro na prazan stomak. Trajanje liječenja: najmanje 2 nedjelje.
Napomena: Ne zaboravljajte koristiti terapiju koju je vam prepisao doktor.
Budite zdravi!
uspesnazena.com
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Sre Apr 01, 2015 1:14 am | |
| 18 prirodnih lijekova koji će izliječiti gotovo sve bolesti1. Lijek protiv gastritisa je soda bikarbona Soda bikarbona više je nego korisna za sprječavanje i ublažavanje mnogih bolesti (uključujući karcinom), a veliku ulogu ima kod liječenja gastritisa jer njena alkalna svojstva ublažavaju gorušicu. No, ako bol i nelagoda ne prestaju nekoliko dana za redom ili se pak pojavljuju više puta mjesečno svakako posjetite stručnjaka, jer bolovi ovog tipa ukazuju da ozbiljnije probleme. Međutim, soda se za ovakve slučajeve rabi tako što se pola male žlice pomiješa u čaši vode i ispije, a poboljšanje ćete osjetiti u kratkom roku. LINK Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Čet Jul 30, 2015 8:32 pm | |
| Iako znam da supstance koje se nalaze u savremenim lekovima ,vode poreklo iz biljaka ,te je naravno postojalo neko znanje o tome i ranije ,ježim se od raznih "alternativaca" ,koji imaju čudotvorne lekove za sve . Evo primera ...čemu specijalisti ,terapeuti ,lekovi treće generacije ...kad bolove u kičmi ,vratu itd možete izlečiti običnom alu-folijom iz kuhinje ? Eliminišite bolove pomoću aluminijumske folije | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Čet Jul 30, 2015 9:32 pm | |
| [bPomaže i kod prehlade? Nisu samo bolovi problemi koje navodno aluminijumska folija može da "izleči". Iscelitelji navode da pomaže i kod prehlade, a za to ćete morati da umotate stopala u 5-7 slojeva folije i postaviti komadić papira ili gaze između svakog sloja i ostaviti tako oko sat vremena. Napravite pauzu od dva sata i ponovite postupak. I tako ukupno tri puta, piše FeelHealthyLife. Postupak ponavljajte nedelju dana.][/b]
Ovo je biser,pa prehlada ce i da bas nista ne radis proci za sedmicu dana....a ne da motas kilometre folije i to po propisu i satnici. | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Čet Jul 30, 2015 9:40 pm | |
| - Astra ::
Ovo je biser,pa prehlada ce i da bas nista ne radis proci za sedmicu dana....a ne da motas kilometre folije i to po propisu i satnici. Jel* ti to sumnjaš u metode ruskih i kineskih "alternativaca" -iscelitelja ? | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Čet Jul 30, 2015 10:07 pm | |
| Dobro,malo sam ustuknula pred narodima....ali u nastavku su me bas uvjerili u ljekovitost aluminijuma. | |
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Pet Nov 06, 2015 6:57 pm | |
| Kаdа dođe do mоždаnog udаra, kаpilаri mоzgа postepeno pucaju. Evo šta možete da uradite kako biste sačuvali nеčiјi živоt! Budite mirni. Bеz оbzirа nа tо gdjе је pacijent, ne pomjerajte ga, јеr аkо premjestite pаciјеntа, kаpilаri u mozgu ćе pući i doći će do krvarenja u mozgu! Bilо bi nајbоlје da pri ruci imate iglu koja se koristi za davanje injekcija, ali i šivaća igla može dobro da posluži. Pređite plamenom upaljača preko igle kako biste je sterilisali, а pоtоm ubodite vrhоvе svih 10 prstiјu. Ubodi treba da budu na jagodicama prstiju, nеkоlikо milimеtаrа оd nоktа. Ubodite mjesto toliko da se krv pojavi. Аkо krv nе pоčnе dа kаplје, stisnite prst kаkо biste podstakli prоtоk krvi. Kаdа svih 10 prstiju pоčnu dа krvаrе, sаčеkајtе nеkоlikо minutа, vidjеćеtе dа ćе pacijent oporaviti! Аkо su ustа pacijenta iskrivlјеnа, mаsirајtе uši dоk nе pоstаnu crvеne. Zаtim ubodite iglom u mеki dio oba uva, istisnite dve kаpi krvi iz svаkоg uvа. Nеkоlikо minutа kаsniје, ustа višе nеćе biti iskrivlјеnа. Sаčеkајtе dа se stanje pacijenta nоrmаlizuje, а zаtim gа odvezite u bolnicu. Оvај mеtоd spasavanja od moždanog udara је dео trаdiciоnаlnе kinеskе mеdicinе, а u praksi se pokazao kao 100% еfikаsan. Ovaj metod provjereno pomaže lјudimа dа prеživе mоždаni udаr. | |
| | | Sibila_ Zalutala Niotkuda
Datum upisa : 20.12.2011
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? Pet Nov 06, 2015 8:11 pm | |
| Eh, da sam ovo bar znala :) | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ALTERNATIVNA MEDICINA ? | |
| |
| | | | ALTERNATIVNA MEDICINA ? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 20 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 1 Skrivenih i 19 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » Šta trenutno slušate Danas u 7:17 pm od doctorr67 » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Danas u 7:06 pm od doctorr67 » Poruka za danas ✎ Danas u 6:30 pm od doctorr67 » TIBOR TOT -DANUBIUSDanas u 2:16 pm od slatkicass » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11633 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Stormic
Naši korisnici su poslali ukupno 526301 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|