|
| LUKSUZ | |
|
+5dusicaa Lakota Astra Danubius sonia 9 posters | Autor | Poruka |
---|
dusicaa الحالم الأبدي
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo :) Datum upisa : 02.12.2012
| Naslov: LUKSUZ Pon Feb 03, 2014 12:17 pm | |
| Znamo da se materijalne stvari ( roba i usluge) koje nisu primarne za zivot nazivaju luksuzom. Takodje znamo da te stvari nisu isto vrednovane, pa je nekome veliki luksuz ono sto je drugom nezamislivo ziveti bez toga. O luksuzu u Srbiji ne treba mnogo pricati zar ne ? Mali broj ljudi moze od nasih primanja sebi dozvoliti poneki luksuz. Mada, treba i to reci da nas svet ume da se "luksuzira" i kad zato nema realnih osnova. Elem, Sta je za vas luksuz ? Da li i koliko cesto mozete sebi priustiti "luksuziranje" ? Kada bi mogli -u čemu bi se "luksuzirali" ?
| |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 12:33 pm | |
| Sorry, ali ne svidja mi se tema.
Ima ljudi ovdje koji sebi i te kako mogu priustiti raznorazne luksuze, i vjerujem da su dovoljno senzibilni da se suzdrze komentiranja u tom stilu zarad onih koji mozda ne mogu ni drva da plate.
Mozda malo drugacije formulirati?! Sta viste si prisutili kad biste imali odrijesen dzep za neogranicene luksuze?
Ne ljuti se Duska, samo mi je zapelo za oko. | |
| | | dusicaa الحالم الأبدي
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 6:19 pm | |
| A zasto bi se Duska ljutila ? Pa na forumu ima preko 7000 tema i ne moraju nam se sve svideti. One koje mi se svidjaju u njima pisem a one koje ne- razgulim dalje. Uostalom, nije mi cilj da se neko ovde hvalise, niti kuka, vec da se diskutuje, a posebno sam mislila da ce se diskutovati o nasem fenomenu da se umemo luksuzirati bez realne osnove. No dobro. Hiljade drugih tema su ispamovane i sto bi bio ovde problem okrenuti temu u pravcu o kojem pricas. Istine radi to pitanje mi jeste bilo na umu, a zasto ga nisam postavila pod br.3 ne znam. No kako god bilo, ako zavredi neciju paznju u njoj ce se pisati, ako ne, otici ce u DEPO i mirna Backa. Ni prva ni poslednja. | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 6:29 pm | |
| Oduvijek je bilo da je nekome luksuz nesto sto je drugome svakodnevna upotreba.
Meni je luksuz sve za sto placam mnogo a mogu manje,sto mogu sama a placam nekoga da to uradi za mene.
Na primjer,luksuz je kupiti majicu u butiku za 5 x vecu cijenu ako takva vec postoji u normalnim robnim kucama....e sad luksuz li je ili pomodarstvo,ni sama ne znam u sta bih to strpala...ali u svakom slucaju bacanje novca.
Djelovat cu neskromno,ali na pitanje...priustiti sebi luksuz....ja ga se radije odreknem da bi taj novac poslala nekome kome je prijeko potreban...na zalost ne mogu svima i mnogo pomoci,ali umjesto pedikera radije odem do saltera i ispunim wesern union,ali sve to zavisi koliko je ko opsjednut nekim stvarima...ja ne patim ni najmanje od dokazivanja markom,lakom kojeg mi je nanijela neka teta a ne ja sama...to mi ne pricinjava bas nikakvo zadovoljstvo...mada,volim otici na more i ako mogu i odem...mada bih se i toga odrekla ako je nekome potreban taj novac od mojih najdrazih.
Poslednji izmenio Astra dana Uto Feb 04, 2014 6:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 6:33 pm | |
| Sta je za mene luksuz?Kupovina nepotrebnih stvari da bi se pokazao -status-.Postoje i ljudi kako kod nas kazu-rodjeni sa zlatnom kasikom-,njima je ono sto je nekome luksuz normalna stvar.Ili ,mozemo preformulisati,uzivaju u stecenom novcu. Inace,ja sam pripadnik,mozda nepostojece srednje klase kod nas.Sve sto kupujem smatram potrebnim,stvarima koje mi olaksavaju zivot.Cak sad ne bih mogla da se setim sta bi mi predstavljalo luksuz,a da ne pomislim da je bacanje para . | |
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 6:34 pm | |
| ..astra,prepisivala si ..ja sam pre pocela da pisem..pa mi zvonio telefon.. | |
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 6:35 pm | |
| - Lakota ::
- ..astra,prepisivala si ..ja sam pre pocela da pisem..pa mi zvonio telefon..
neka,neka....i ja sam editovala..pa mi ti uleti...ahhaha | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 6:36 pm | |
| Nevodim neki luksuz, ako samo onda kad idem na godisnje. Trazim hotele sa minimum 4 zvjezdica, ipak se primjeti kvaliteta hotela. |
| | | sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 6:48 pm | |
| - dusicaa ::
- Znamo da se materijalne stvari ( roba i usluge) koje nisu primarne za zivot nazivaju luksuzom. Sve je to stvar pogleda na...
Takodje znamo da te stvari nisu isto vrednovane, pa je nekome veliki luksuz ono sto je drugom nezamislivo ziveti bez toga- Recimo dobar automobil? Ko zivi u Skandinaviji, gde su ogromne razdaljine, losi, planinski putevi, mnogo snega, kise, loseg vremena, tamo gde skoro nema autobusa, ziveti bez dobrog, jakog automobila je katastrofa...Na neko drugom mestu, to se zove luksuz... O luksuzu u Srbiji ne treba mnogo pricati zar ne ? Sto da ne? Samo, bez da navodim uzroke, ovog puta, mnogo sta se u Srbiji gleda kroz iskrivljenu prizmu, pa tako i luksuz..Iskreno se nadam, da ce se stvari polako vracati na svoje mesto..
Mali broj ljudi moze od nasih primanja sebi dozvoliti poneki luksuz. Srbi ne vide to kao luksuz, ali....Svakodnevno druzenje u ovom ubrzanom svetu jeste luksuz...
Mada, treba i to reci da nas svet ume da se "luksuzira" i kad zato nema realnih osnova. Nekad i previse, da postaje smesno ili zalosno... Kad dodjem ovde, pa pogledam koliko su Srbi robovi nekih diktata koje smatraju luksuzom...Markirana garderoba i sl... Elem, Sta je za vas luksuz ? 7 dana na Maldivima.. ali isto i palacinke sa familijom na okupu... Da li i kolioko cesto mozete sebi priustiti "luksuziranje" ? Ja se vodim onom, pruzi noge koliko ti je cebe...i uzivaj u njegovoj toplini...
| |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Feb 04, 2014 10:53 pm | |
| U Srbiji je najveći luksuz sebi priuštiti stvari koje su na drugim mestima normalne . Normalan život ,a ne natezanje od "prvog do prvog" , solidno plaćen i siguran posao ,solidan automobil ,mogućnost da sebi kupite neku sitnicu ,a da se za to ne ukopavate u kredite , letovanje i sl . Nikada nisam bio fan luksuza ,jer nisam tako navikao da živim (no,volim sigurnost ,i to sam imao i kao dete ,i dobar deo života -sada je to nemoguće ,ako ne kradeš ili se ne baviš nečim sličnim ) No, kada bih mogao ...mislim da bih se luksuzirao sa tehnikom ,i volim da putujem ,ali tako da znam da mogu tamo da sebi priuštim sve što je potrebno ,na nekom pristojnom nivou . Nikada ,i da mogu ne bih davao veliki novac za firmiranu garderobu ,ili slične gluposti, niti bih pravio olimpijski bazen u dvorištu ,zidao vikendicu na dva sprata ,ili vozio najnoviji džip (pa drhtao za njim ,hoće li ga neko ukrasti ) ali.....zver od kompa i TV ,to da ,to bi sebi priuštio . I da ...voleo bih grejanje na struju ili gas . Da mogu ,naravno ,da se luksuziram. | |
| Naslov: Re: LUKSUZ Pet Dec 12, 2014 3:42 pm | |
| Najgore mi je sto se granica tog-luksuza- koji bi normalno bio nesto sasvim prirodno stalno pomera u zivotnim namirnicama.Danas sam s komsinicom u drustvu bila na pijaci,bogme mi zalepi etiketu da se mnogo luksuziram | |
| Naslov: Re: LUKSUZ Pet Dec 12, 2014 3:46 pm | |
| Bez zeze,zanima me sta si ti to "luksuzno" kupovala na pijaci? Orahe? | |
| Naslov: Re: LUKSUZ Pet Dec 12, 2014 3:51 pm | |
| Kajmak,pastrmku,ovcji sir,junetinu.. | |
| | | dusicaa الحالم الأبدي
| | | | Lakota - slučajna prolaznica-
| Naslov: Re: LUKSUZ Pet Dec 12, 2014 8:41 pm | |
| ..o tome pricam,polako postajemo kuvane zabe | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: LUKSUZ Pon Dec 15, 2014 4:42 pm | |
- Lakota ::
- Kajmak,pastrmku,ovcji sir,junetinu..
Dobro je da nisi kupovala teletinu.Sta bi ti onda tek rekla ?
Da je politicki nekorektna hahahahahahahahahahahah Bem ti, ne mozes vise nac haman nigdje dobre teletine za osso buco, jer "nije u redu jesti kravine bebe" :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: | |
| | | Nut Sky Goddess, Mother of the Gods
Godina : 44 Datum upisa : 23.03.2011
| Naslov: Re: LUKSUZ Ned Feb 08, 2015 5:18 pm | |
| ..a..danas je najveci luksuz ,naici ,na , ljubaznog coveka..prosto se toliko iznenadis, da to odmah zauzme visoko mesto na tvojoj lestvici prioriteta ..nekako se milina ''raspline'' po tvojoj unutrasnjosti..nekako se podsetis da si covek sa ljudskim osobinama..jer 'svi se zovemo ljudima''ali malo ko od nas,ima te osobine.. | |
| | | Gost Gost
| | | | ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
| Naslov: Re: LUKSUZ Ned Feb 08, 2015 5:50 pm | |
- ...
Sta je za vas luksuz ? Da li i koliko cesto mozete sebi priustiti "luksuziranje" ? Kada bi mogli -u čemu bi se "luksuzirali" ?
Da imam ko što nemam mislim da bi određene knjižare od mene živele. Volim knjige i ako mi je zbog ičeg žao što ne mogu da se "luksuziram" to je kupovina istih. Na metar, na komad, u luksuznom povezu i one broširane koje se na treće čitanje počnu raskupusavati. Ne bih se gadila ni uličnih prodavaca polovnih knjiga ni onih sa Limunda. Inače knjige se u tehničkom smislu i dele na te "obične" i "luksuzne". Ne po sadržaju nego po načinu izrade. Ručno šivena, na dobrom papiru, korica presvučenih kožom je nešto što ne može da košta ko kilo suvih šljiva. Druga stvar na koju bih "bacila novce" je dobar fotoaparat i pripadajuća oprema. | |
| Naslov: Re: LUKSUZ Ned Feb 08, 2015 6:48 pm | |
| - John Doe ::
- Luksuz je normalna pojava, jer luk stvara suze.
.. John,ako neces da ti idu suze ''dok seckas luk''..ti kada ocistis glavice.sve u vodu da malo postoji..da vidis onda, luk i smeh.. ..nema suza..ostaje 'pravi luksuz''..ahaaaaaaaaaaaa.. John.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: LUKSUZ Ned Feb 08, 2015 6:59 pm | |
| |
| Naslov: Re: LUKSUZ Ned Feb 08, 2015 7:02 pm | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: LUKSUZ Ned Feb 08, 2015 7:04 pm | |
| |
| Naslov: Re: LUKSUZ Ned Feb 08, 2015 7:10 pm | |
| Cinjenica je da plata radnika iznosi onoliko koliko mu treba za zivot,pa gdje god to bilo...e sad sto su recimo u toj Srbiji presli sve granice normalne u pravcu dna,to je posebna prica. I ja,dok platim sve mjesecne racune,ostane mi za normalan zivot,a ne luksuz...sa dvije plate moze se vec luksuzirati,ali jedna plata je taman za zivot.Vec mi je muka od fame,kako mi svi preko grane zivimo luksuzno...pa normalno je bilo i u bivsoj Jugi da odes na godisnji odmor,a bogami Srbija ni sada ne zaostaje,veliki dio ih je na moru ljeti,znate i sami da jeste tako,pa makar se to zvalo i luksuz bez pokrica. Da imam viska love,ulozila bih ga u putovanja....,jedno putovanje je normalan zivot,a vise putovanja je luksuz...e ja bih to vise. Ne patim za materijalnim bogatstvom,tako da nemam zelja za vilama i avionima. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: LUKSUZ Pon Apr 20, 2015 9:43 pm | |
| Ipak, po koji put covjeku je luksuz potreban. Kao nagrada ili slicno. Luksuz nas motivira u pozitivnom smislu. A mala pauza i uzivati u luksuzu nije trajna faza, prema tome tko moze neka luksira. |
| | | Gothic Gothic
Datum upisa : 21.04.2012
| Naslov: Re: LUKSUZ Uto Apr 21, 2015 4:20 pm | |
| Raspolaganje svojim vremenom i zivotom. Nemanje mesanja trece strane u bilo koju odluku. Raditi posao koji volis i želis. Kupovina bez gledanja u cene. Putovanje bilo gde, bilo kad. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: LUKSUZ | |
| |
| | | | LUKSUZ | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 44 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 43 Gosta :: 2 Provajderi AstraNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|