|
| Sto jedna ruža | |
|
+6Nut Danubius brdjanin dusicaa bosankaa ZoxZoja 10 posters | Autor | Poruka |
---|
dusicaa الحالم الأبدي
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo :) Datum upisa : 02.12.2012
| Naslov: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 9:10 am | |
| Romanticno ili prevazidjeno? Darivali nekom ili bili vlasnik ? Ako bi ste ih danas dobili, sta bi pomislili: Kako je divan i romantican ? ili Vidi ove konzerve?! Zivi u proslom veku?!
Poslednji izmenio dusicaa dana Pet Avg 07, 2015 9:36 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 9:30 am | |
| Meni je to preterano. 100 ili 101 (kažu da treba neparan broj) je naramak sa kojim ni darodavac ni darovana nema pojma šta će. Jedino gde mi nekako pristaje je scena. Ali za takvo nešto treba da si bar Marija Kalas da bi stvarno imalo pravo značenje.
Da dobijem sto ruža? Pa prvo što bi pomislila je da darodavac nema pameti i da se razbacuje novcem. | |
| | | dusicaa الحالم الأبدي
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 9:34 am | |
| U prvu si Zox, ispravicu naslov :) | |
| | | ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 9:38 am | |
| Ne moraš da ispravljaš. Kod nas je takav običaj da živom ide neparan broj cvetova na poklon a na groblje se nosi paran. Međutim u knjigama sam sretala i to često "kupio je pola tuceta ruža" ... "gospođi X je stiglo tuce ruža od gospodina Y koji je sinoć bio na večeri kod njih". A tuce je 12 komada.
Možda da nam naši dijasporičari razreše ovu dilemu postoji li "napolju" to ograničenje pat/nepar. | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 10:15 am | |
| - dusicaa ::
- Romanticno ili prevazidjeno?
Darivali nekom ili bili vlasnik ? Ako bi ste ih danas dobili, sta bi pomislili: Kako je divan i romantican ? ili Vidi ove konzerve?! Zivi u proslom veku?! Rekli bi ,ovaj baš hoće da se q..či ,i pokaže da je pun k*o brod ,ima se ,može se . Prosečna cena ruže u cvećari je 150 rsd . Pa to x 101 = 15.150 rsd Ugrubo -oko 120 eu . Ugrubo -pola prosečne plate u Srbiji . Pravoj ženi je isti efekat i jedna ruža . Ovakve "prezentacije" su za estradu i rijaliti šou programe . Izuzetak zaista može da bude neka važna godišnjica braka ,ili tako nešto ,recimo 50 ti rođendan žene ,pa hajde kao simbolično ,"da mi živiš još toliko " inače je -q..čenje ,da se "ostavi utisak" na nekoga ,jeftine fore ,tipa "videla žaba ....pa i ona digla nogu" . [You must be registered and logged in to see this image.] ps odgovorno tvrdim sve što napisah ,nekad sam i ja bio "budala sa 101 ružom" | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 10:53 am | |
| - Danubius ::
Rekli bi ,ovaj baš hoće da se q..či ,i pokaže da je pun k*o brod ,ima se ,može se . Prosečna cena ruže u cvećari je 150 rsd . Pa to x 101 = 15.150 rsd Ugrubo -oko 120 eu . Ugrubo -pola prosečne plate u Srbiji . Pravoj ženi je isti efekat i jedna ruža . Ovakve "prezentacije" su za estradu i rijaliti šou programe .
Izuzetak zaista može da bude neka važna godišnjica braka ,ili tako nešto ,recimo 50 ti rođendan žene ,pa hajde kao simbolično ,"da mi živiš još toliko " inače je -q..čenje ,da se "ostavi utisak" na nekoga ,jeftine fore ,tipa "videla žaba ....pa i ona digla nogu" .
ps odgovorno tvrdim sve što napisah ,nekad sam i ja bio "budala sa 101 ružom" Ružno je pljuvati po svojim ondašnjim osećanjima, "budalo sa 101 ružom". Jebote, sve gledaš kroz lovu. Isto bi gled'o i jednu ružu jer je ona 150 dindži a to je 100g kafe u dućanu. 1, 101 ili 1101, nebitno. Ponekada ljubav nema cenu al' je dobra ideja, pokloniti 10.101 ružu. E, sad, da l' to spada u domen kiča il' nedostatka mašte, na koji drugi način ljubav može da se iskaže, je druga stvar. |
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 12:46 pm | |
| - John Doe ::
E, sad, da l' to spada u domen kiča il' nedostatka mašte, na koji drugi način ljubav može da se iskaže, je druga stvar.
Sve što se iskazuje "materijalno" jeste kič. Kao što rekoh ,spadao sam u cirkusanere po tim pitanjima ,i nijednog trenutka ne žalim . I to velike cirkusanere -pogrešno misleći da je to sa "stilom" . Uvek se setim "Dinastije" ...kad Blejk napravi neko sranje ,i onda ona cmizdrava Kristl počne da kenjka ,a on izvadi etui sa kakvom dijamantskom narukvicom (ili je ubaci u privatni avion i vozi na večeru u Pariz ,sve sa ružama i šampanjcem za "usput" ) ,i u sekundi sve bude "oprošteno" ,divno, romantično .... Vremenom sam naučio da je romantika sadržana u sitnicama ,a ne u veškorpama ruža. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Gost Gost
| | | | MadamX Grofica od Voždovca
Godina : 52 Location : Beograd Datum upisa : 13.12.2012
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 1:40 pm | |
| Nisam romantična i retko dobijam cveće. Dovoljna mi je jedna ruža, 101 bi bila mnogo..zbunila bi me ta veličina buketa. Ne znam šta bih mislila o tom nekome, jer ponavljam-nikada to nisam doživela. Možda bih bila srećna, ko zna.. Mada, meni je bilo dovoljno i pet krem bananica i jedna čokolada, to nije romantika, već znak pažnje. Bila sam srećna sa čokoladom i krem bananicama. | |
| | | bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 2:00 pm | |
| Ma kakva tema! Kao bivsi "cvjecar" mogla bih vam navesti dosta primjera koji govore o tome koliko su muskarci manje-vise razliciti...stidljivi. .. a prije svega. ..smijesni. ..kad je kupovina cvijeca u pitanju. Volim cvijece i rijetkost je da ga nemam u vazni. ..Tako da upoznati je li sa tim sta volim, sta ne. .. cesto me obraduju buketom. ..Da li ce buket sadrzati par cvjetica ili ce biti onako bas "raskosan" ...to mi je potpuno svejedno. Jedna ili 101 ruza. ..totalno nebitno. ..i ne znam zapravo koja je "simbolika" (ako je uopste ima) te 101 ruze? Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| | | dusicaa الحالم الأبدي
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 3:46 pm | |
| E boske, bas lepo. Mozes nam opisati upravo te, koji su kupovali 101 ruzu. Ne bih bas povezivala kupovinu tolikog broja ruza sa finansijama. Ne treba bas sve proracunavati i u cifre pretvarati. Pre svega, mislim da je jako bitno poznavati osobu koju darivas. Ako znas da ce *pasti* na taj buket, da ce je to usreciti, pa vredi stedeti da bi nekog usrecio. Licno ne padam na takve gestove. Moj muski to jako dobro zna, no ako bih dobila 101 ruzu od nekog ko me manje poznaje, ne bih ga nazvala konzervativcem ni kicericom. Pre bih rekla romanticna dusa :proljece: | |
| | | brdjanin peskovit je put do zvezda
Datum upisa : 13.09.2013
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 3:50 pm | |
| Najviše ruža u buketu koje poklonih je bilo 43. Da sam mogao na deset mesta po 43 malo bi bilo za osobu kojoj su bile namenjene. Ali kako nisam, onda je ovaj bio po meri.
Naravno da je i jedna ruža po meri, ako je predaješ sa ljubavlju i stilom. Ali što u životu sebi nekada i ne priuštiti neki kapric, neku ludost, pa i baciti "celu" platu na tako nešto? A šta će ONA da misli posle toga njena stvar. Sve se nešto bojim da joj je još neko ikad toliko ruža poklonio! | |
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 5:02 pm | |
| - bosankaa ::
- . ..i ne znam zapravo koja je "simbolika" (ako je uopste ima) te 101 ruze?
- dusicaa ::
Licno ne padam na takve gestove. Pa da vidimo šta kažu pametniji o simbolici "101 ruže" a i motivima . :948208144: ----- Korpa od 101 ruže je,pre svega poklon koji svaka devojka potajno priželjkuje,a pravo značenje 101 ruže je sledeće, odnosno zašto baš 101. Pa 100 da bi se pričalo (komšiluk, rodbina, drugari), a 1 je za nju, jednu jedinu...Buket cveća koji najčešće devojci poklanja neinventivni šmokljan da bi je impresionirao ili okajao neki greh koji mu je ona nabila na nos.101. ružu,iako deluje galantno,šmokljan kupuje na kvantašu u 3 ujutru,za 5 puta manje pare nego u cvećari. :rlol: Odličje neoriginalnosti i šablona koji se provlači kroz naše društvo, ali ipak pali kod "mawih dewojchicha" Može se naći i u odgovoru na pitanje "Šta da kupim ribi za godinu dana veze" u vidu saveta koji ti poručuje "Skini mi se s'k*rca"Buket koji čini najviše tridesetak ruža razbacanih na sve strane istog upravo zato da bi izgledalo da ih ima čak sto i jedna, uglavnom sačinjen od milijardu dodataka, kao što su bele rade, ruzmarin, i slične gluposti, izgleda totalno kič, ali ga prostodušniji deo ženske populacije obožava. | |
| | | Sibila_ Zalutala Niotkuda
Datum upisa : 20.12.2011
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pet Avg 07, 2015 5:06 pm | |
| Kaže jedna moja drugarica iz teretane, inače vaspitačica: - Najviše mrzim kad mi za 8. mart ili rođendan donesu cveće, zato sam svima rekla da ja volim srebro! Eno je sa 101 srebrom | |
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Sub Avg 08, 2015 2:25 am | |
| Bila je to *ljubav* ... krunisana brakom i po *potpisu* mladoženja joj predaje korpu sa 101 ružom... za njegovu jedinu... najdražu... Nažalost, potrajalo je čitave dvije godine... Ruže su uvenule...ljubavi *nestalo* ... Ne znam... da nisu ruže šta krive? [You must be registered and logged in to see this image.] Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| | | Nut Sky Goddess, Mother of the Gods
Godina : 44 Datum upisa : 23.03.2011
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Sub Avg 08, 2015 2:35 am | |
| - bosankaa ::
- Ma kakva tema!
Kao bivsi "cvjecar" mogla bih vam navesti dosta primjera koji govore o tome koliko su muskarci manje-vise razliciti...stidljivi. .. a prije svega. ..smijesni. ..kad je kupovina cvijeca u pitanju.
Volim cvijece i rijetkost je da ga nemam u vazni. ..Tako da upoznati je li sa tim sta volim, sta ne. .. cesto me obraduju buketom. ..Da li ce buket sadrzati par cvjetica ili ce biti onako bas "raskosan" ...to mi je potpuno svejedno. Jedna ili 101 ruza. ..totalno nebitno. ..i ne znam zapravo koja je "simbolika" (ako je uopste ima) te 101 ruze?
Kakav slatkis od posta..Bosancica..divno si pisala..cvecarka ..ili prodavacica cveca je za mene, jedno od najlepsih zanimanja..tako divno i magicno..a 101 ruza..mozda znaci, ''Ljubav, koja ne zna za granice''.. [You must be registered and logged in to see this image.]''Ova jedna-ljubav na prvi pogled''................ | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Sub Avg 08, 2015 3:06 am | |
| | |
| | | Nut Sky Goddess, Mother of the Gods
Godina : 44 Datum upisa : 23.03.2011
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Sub Avg 08, 2015 3:20 am | |
| | |
| | | Sibila_ Zalutala Niotkuda
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Sub Avg 08, 2015 1:37 pm | |
| Ruža je moj omiljeni cvet, a dovoljna je i jedna, kad je od srca! 101 je nepotrebno razbacivanje. Volim cveće, imam ga u saksijama, u vazama, i slažem se sa Nut da je raditi u cvećari divno zanimanje. | |
| | | Gost Gost
| | | | Sibila_ Zalutala Niotkuda
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Sub Avg 08, 2015 1:49 pm | |
| Vazda konkretan i "u sridu"! | |
| | | brdjanin peskovit je put do zvezda
Datum upisa : 13.09.2013
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Sub Avg 08, 2015 6:42 pm | |
| Mislim da nam dame nisu iskrene! Sve je to ok...i samo jedan cvet ako je od srca, ali ne verujem vam da ne biste odlepile od sreće na 101 ružu! ili 111... Hajde stvarno zamislite situaciju da vam na vrata dolazi isporuka i takav buket. To ne šalje bilo ko... | |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Ned Avg 16, 2015 11:19 am | |
| |
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Ned Avg 16, 2015 11:43 am | |
| Šta reći zemo... Za posebnu ženu, posebna ruža... od voljenog muškarca... Još jedan dokaz da je manje više. Džaba nekom i 1001 ako ih ne zaslužuje...ili ako nisu dokaz ljubavi već kupovne "moći" ... Bravo za JD Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Ned Avg 16, 2015 12:14 pm | |
| | |
| | | MadamX Grofica od Voždovca
Godina : 52 Location : Beograd Datum upisa : 13.12.2012
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Ned Avg 16, 2015 5:58 pm | |
| Ovo je divno! Bravo JD. | |
| | | Gost Gost
| | | | Sibila_ Zalutala Niotkuda
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pon Avg 17, 2015 9:07 pm | |
| Svaka čast, JD!! To je muškarac koga nije stid da pokaže koliko voli svoju ženu! E, jeste ova moja Justi veštica, skontala je ona šta se krije iza grube spoljašnosti | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pon Avg 17, 2015 9:55 pm | |
| O kojoj ti gruboj spoljasnosti pricas Sibil....ja ga znam samo kao pravo musko. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pon Avg 17, 2015 10:02 pm | |
| - Astra ::
- O kojoj ti gruboj spoljasnosti pricas Sibil....ja ga znam samo kao pravo musko.
Vjeruj mi i to 1/1! p.s. svaka sličnost je slučajna |
| | | Black Wizard Crni Mag
Godina : 49 Location : Crne Dveri Humor : S' vremena na vreme Datum upisa : 15.12.2016
| Naslov: Re: Sto jedna ruža Pon Maj 15, 2017 1:06 am | |
| Obično su rekle "Ovaj ne zna šta će sa parama" ali su mnoge rekle i da je kič. Sve zavisi na kakvu naiđeš ... Jednom sam pola grada obišao da određenoj osobi nađem plavu orhideju (koje se danas prodaju na svaki korak ali ih tada nije bilo), pa kad sam je konačno našao, rekla je "Dobro da mi nisi kupio 101 ružu, samo sam se zezala" | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sto jedna ruža | |
| |
| | | | Sto jedna ruža | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 34 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 34 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|