|
| FB profil pokojnih prijatelja ili vas | |
|
+6MadamX Kijara-brm ZoxZoja Gothic el_vibrador Astra 10 posters | Autor | Poruka |
---|
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Ned Jan 01, 2017 2:13 pm | |
| Otvaram temu iz razloga sto imam nekoliko prijatelja,koji na zalost nisu vise medju zivima a ja eto,nemam srca da ih se odreknem,da obrisem sa liste prijatelja,a vjerovatno bih trebala....zanima me vas stav prema takvim prijateljima.
Na primjer,imam jednu prijateljicu koja je mrtva vec par godina,a narod,ko narod,na obavijest o rodjendanu ukaci cestitku,ne gledajuci da je osoba davno nestala.
Postoji opcija ,nesto poput testamenta u kojoj se slazes da ti FB brise profil ako je obavjesten od date osobe da si umro....da li biste iskoristili tu opciju.
Da li brisanje sa liste znaci i idi zauvijek od mene ili je pomalo i morbidno imati takve u prijateljima.
Sta mislite vi o tome i kako se postavite u datoj situaciji,jer sigurno ste imali neke osobe u prjateljima koje vise nemate.
Poslednji izmenio Astra dana Sub Apr 14, 2018 7:21 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | el_vibrador בנו של ישראל
Datum upisa : 07.02.2012
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Ned Jan 01, 2017 3:15 pm | |
| To sto je mrtva, ne znaci da treba da obrises uspomene.Tu i tamo navrati na njen Fejs, za tvoju , i njenu dushu.... | |
| | | Gothic Gothic
Datum upisa : 21.04.2012
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Ned Jan 01, 2017 3:26 pm | |
| Nemam FB ali da ga imam ja bih sve koji nisu zivi izbrisao sa mog profila.Jer svaki put kada bih dosao na FB i video sve te profile od pokojnih osoba osecao bih se dosta tuzno. | |
| | | ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Ned Jan 01, 2017 3:53 pm | |
| Meni je na listi prijatelja moj sestrić koji se upokojio pre nešto više od dve godine. Nikad ga ne bih obrisala sa liste. Po nekad odem na njegov zid, prolistam slike ... podsetim se baš kao da listam i običan album sa slikama. Pa ne spalimo slike dragih ljudi kad odu ... tamo negde.
Istina njegov profil je zaključan. Nekom je ostavio šifru jer je znao gde ide (borba s kancerom, dugogodišnja). Kad su prijatelji na zidu ostavili poslednje pozdrave neko je profil zatvorio i više nema komentara.
Neću ga izbrisati ni sa FB ni iz telefonskog imenika ni sa skajpa ... znam ja gde je on ali eto ne želim da ga "brišem". Malo sam konfuzna ali nadam se razumete me. Idem sad da se isplačem opet. Neke tuge nikad ne prođu. | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Ned Jan 01, 2017 4:45 pm | |
| Ne znam šta bi rekla a da ne zvuči morbidno.
Nisam još bila u takvoj situaciji na fb.Znaš kako mu to dođe.Neki ljudi idu na godišnjicu ili kad osete da im te osobe nedostaju pa ostave neki cvetak,neku reč(To mu dođe kao groblje,jer dotični/dotična ne živi u blizini da im mogu posetiti večnu kuću.
Drugi na to opet gledaju kao ruglo- šta ovi ostavljaju a te osobe više nema.Možda i njihovim porodicama znači da taj neko njihov nije zaboravljen.
Zaista je teško bilo šta reći,ali mislim da ja ne bi obrisala ,a i ništa ostavljala. Možda samo posetila profil. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | MadamX Grofica od Voždovca
Godina : 52 Location : Beograd Datum upisa : 13.12.2012
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Ned Jan 01, 2017 7:46 pm | |
| Izgubila sam dva prijatelja prošle godine. Hogara nisam poznavala lično, samo smo se sretali na blogovima, nekim forumima koji više ne postoje i bili smo godinama prijatelji na Fejsu. Moja Sneža, koleginica iz opštine, bila mi je jedna od najboljih koleginica. Oboje su umrli od raka.
Brisala sam iz prijatelja sa Fejsa..jer, kad god bih otvorila Fejs, prvo sam gledala njihove profile i plakala.
Nikada ih neću izbrisati iz srca. Nikada neću izbrisati sećanja na Hogijeve poruke, sećanja na kafe koje smo popili Sneža i ja..naš smeh i naše prijateljstvo NIKADA neću zaboraviti.
Mislim da je i Fejs prolazan. Kao što su nestali oni četovi IRC, MSN, kao što je nestao My Space...tako će jednog dana nestati i Fejs, jer će neko otvoriti neku xy mrežu na kojoj ćemo opet piskarati i stavljati muziku i fotke.
Sećanja na drage ljude nisu prolazna. Žive u nama.
Ovo su moji stavovi, možda i pogrešni, ali...stvarno mi je bilo mnogo teško dok sam gledala njihove slike, statuse...sve.. | |
| | | Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Ned Jan 01, 2017 8:23 pm | |
| Jos nesto se desavalo,kako oni razni kvizovi funkcionisu,dajete pristup podacima ...bla bla,desavalo se da pokojna osoba izbaci nakon par dana...igrala kviz,da se u jednom slucaju pocela voditi polemika da li je stvarno umrla....a to kvizovi sami izlijecu,a neki su mi cak pisali da su se i prepali(mada ne znam cega).Meni je puno gore cestitanje rodjendana takvima,po tome vidis kako ljudi sve cesce otaljigaju neke stvari,a da ne odvoje ni minut vremena i skontaju sta rade.
Licno,napisah,nekako nemam srca da brisem,ali razumijem i one koji brisu. | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Pon Jan 02, 2017 10:08 pm | |
| Baš kako Astra reče razumem svačiji stav i razloge kad kaže brišem ili brisao bi. A to oko rođendana baš jeste čupavo. Sad moram da se osvrnem na to da ja recimo imam dva ravnopravna profila. Zoxy i Zoricu.
Lako bi mogao da mi se desi takav previd kod Zoxy jer tu je mnogo ljudi koje i ne znam. Ljudi koji su na listi samo zbog Farme. Sa kojima nisam ni reč progovorila nikad. Istina uvela sam pravilo da kad vidim da je nekom rođendan a ne znam ko je to tačno odem na profil i proverim da li je aktivan. Ako nije brišem.
Kod Zorice već to ne bi moglo da mi se desi jer jedno 70% ljudi znam i lično. Dakle ako bih nekom ko nije tu "čestitala" rođendan bila bi to prigodna rečenica. O tome da mi ta osoba nedostaje i da eto pamtim da je to važan datum vezan za nju. Slično onom kako svakog 10.06. stavim status kojim se setim mog Tate. Trudim se bez suvišne patetike ali eto meni to znači nešto. Baš kao što tog datuma mama pozove komšiniice na kafu koju popiju za njegovu dušu. | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Pon Jan 02, 2017 10:24 pm | |
| Jeste li primjetili noviju opciju na FB...ostavljanje ime jedne osobe koja je zaduzena da ugasi vas profil u slucaju smrti,s tim sto osoba ,tako pise,moze uci na profil,na zid napisati ako nesto zeli,jedino,kako sam shvatila,nema uvid u inbox....to je nesto poput testamenta,kome ostavljas da upravlja tvojim profilom. Ja sam,imenovala mog muza kao takvu osobu,a vi....da li bi i jeste li? | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Pon Jan 02, 2017 10:35 pm | |
| - Astra ::
- Jeste li primjetili noviju opciju na FB...ostavljanje ime jedne osobe koja je zaduzena da ugasi vas profil u slucaju smrti,s tim sto osoba ,tako pise,moze uci na profil,na zid napisati ako nesto zeli,jedino,kako sam shvatila,nema uvid u inbox....to je nesto poput testamenta,kome ostavljas da upravlja tvojim profilom.
Ja sam,imenovala mog muza kao takvu osobu,a vi....da li bi i jeste li? Nisam videla tu opciju. Ali bih je iskoristila na oba profila. Ali ne bih želela da ugasi profile. Već samo da napiše da sam otišla i da ga zaključa. Možda čak da da neki vremenski period, par dana recimo, ljudima koji to žele da se "oproste" pa tek onda da ga zaključa. Moji profili su deo mog postojanja na neki način i eto ja bih volela da traju dok traje mreža. Isto kao što ne bih volela da neko izbriše moj nalog ovde ako bih ... otišla. | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Pon Jan 02, 2017 10:48 pm | |
| Predzadnja postavka u sigurnosnim opcijama | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 12:43 am | |
- Jeste li primjetili noviju opciju na FB...ostavljanje ime jedne osobe koja je zaduzena da ugasi vas profil u slucaju smrti,s tim sto osoba ,tako pise,moze uci na profil,na zid napisati ako nesto zeli,jedino,kako sam shvatila,nema uvid u inbox....to je nesto poput testamenta,kome ostavljas da upravlja tvojim profilom.
Ja sam,imenovala mog muza kao takvu osobu,a vi....da li bi i jeste li? Videla sam. Nisam ostavila nijedno ime. Nisam razmišljala o tome. Možda bih ostavila sestri..i ne znam da li bi ona zaključala profil posle nekog vremena. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 8:31 am | |
- Otvaram temu iz razloga sto imam nekoliko prijatelja,koji na zalost nisu vise medju zivima a ja eto,nemam srca da ih se odreknem,da obrisem sa liste prijatelja,a vjerovatno bih trebala....zanima me vas stav prema takvim prijateljima.
Na primjer,imam jednu prijateljicu koja je mrtva vec par godina,a narod,ko narod,na obavijest o rodjendanu ukaci cestitku,ne gledajuci da je osoba davno nestala.
Postoji opcija ,nesto poput testamenta u kojoj se slazes da ti FB brise profil ako je obavjesten od date osobe da si umro....da li biste iskoristili tu opciju.
Da li brisanje sa liste znaci i idi zauvijek od mene ili je pomalo i morbidno imati takve u prijateljima.
Sta mislite vi o tome i kako se postavite u datoj situaciji,jer sigurno ste imali neke osobe u prjateljima koje vise nemate. U redu je. umrli su, pokoj duši i šlus. Neće ti više lajkovati fotke sa cvećem, unukama, pejzažima, neće ti predlagati stranice sa voćem koje leči od mitisera, najnovije viceve o Muji i Fati, Lali i Sosi... Nema ga više ni u životu ni na fejsu. Idiotski je gledati negovu sliku sa letovanja 2003 i neku roštiljadu. Isto je i sa brojem mobilnog telefona, neće se javiti ili će se neko drugi javiti a to će dokazati da si preispoljni kreten što si slučajno kliknula taj broj. Slučajno bih u tom slučaju, oterao pozivaoca u pizdu materinu. Što ostane u sećanju, ostane za neke priče o njemu u krugu bližnjih. |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 8:41 am | |
| |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 9:51 am | |
- Otvaram temu iz razloga sto imam nekoliko prijatelja,koji na zalost nisu vise medju zivima a ja eto,nemam srca da ih se odreknem,da obrisem sa liste prijatelja,a vjerovatno bih trebala....zanima me vas stav prema takvim prijateljima.
Imam dvoje takvih prijatelja (koji su mi bili prijatelji i kolege muzikanti i u "realnom životu " ) Jedan profil je ugašen nakon smrti ,a u drugom slučaju ćerka preminulog periodično ostavlja emotivne poruke (na koje naravno reaguju ljudi koji su ga poznavali ) dakle ,"nalog" je "aktivan ". Teško je oceniti šta je "pravo" . Logično je ,ako nekog nema ,onda ga nema ,i čemu onda "profil" ? Opet ,možda nemamo pravo da sudimo na koji način neko od bliskih tuguje ili čuva uspomenu ? Meni lično je to pomalo bizarno ,no ,nisam i neću nikoga "brisati" (iako mislim da "in memoriam" upravo to znači ,i ne treba mi nikakva FB objava da me na to podseća) | |
| | | Mima65
Godina : 59 Location : Beograd Humor : volim Datum upisa : 08.08.2016
| | | | Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 12:14 pm | |
| Naravno Mimi da porodica moze ugasiti profil.....nemam fala bogu to iskustvo ali imam prijateljicu za koju znam da je putem fejsa stupila pismeno u kontakt sa tamo nekom administracijom i ugasila profil pokojnog supruga. | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 12:18 pm | |
| | |
| | | Mima65
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 12:21 pm | |
| Bila bi ti jako zahvalna da sve saznaš preko te prijateljice i da mi kažeš, jer mi je ovo na FB-u previše bolno. Ja sam čula da moram pokrenuti dopunu ostavine da bi me sud proglasio ovlašćenim licem za postupak gašenja naloga. To bi mi bilo previše, ako neko zna put kako se to radi, jako bi bila zahvalna da me upute u to. | |
| | | Mima65
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 12:23 pm | |
| Nije bio formalno oženjen, sa Dominikankom sa kojom je živeo mi je teško da se sporazumevam, ona to i ne razume, zvanično sam ja naslednik njegov jer nije imao svoje dece. | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 12:49 pm | |
| | |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 12:57 pm | |
| Trebalo bi takve naloge ipak "ugasiti" jer naknadne objave mogu biti zaista degutantne..... Ko je vispren i snalažljiv može ipak ugasiti "profil" pod uslovom da se uloguje na isti....a to je moguće | |
| | | Mima65
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 1:00 pm | |
| - doctorr67 ::
- Trebalo bi takve naloge ipak "ugasiti" jer naknadne objave mogu biti zaista degutantne.....
Ko je vispren i snalažljiv može ipak ugasiti "profil" pod uslovom da se uloguje na isti....a to je moguće Kad bi znala šifru, lozinku ili šta već, naravno da bi ugasila sama. | |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Uto Jan 03, 2017 1:51 pm | |
| | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Sre Jan 04, 2017 9:27 pm | |
| Pitala sam prijateljicu,ona je imala sifru od muza,pa je deaktivirala profil ali je poslala u mailu umrlicu da bi se potpuno obrisao profil....ni ona se ne sjeca vise tacno procedure. | |
| | | Mima65
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Sre Jan 04, 2017 9:35 pm | |
| Hvala ti na trudu. Smisliću nešto. | |
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas Pet Jan 27, 2017 1:41 am | |
| Prošle nedelje je umrla moja kuma. Još nemam snage da je brišem sa liste prijatelja, jako sam tužna..
Ne znam da li ste primetili nove stranice na Fejsu: U znak sećanja na...
To mi je nekako...bezveze...ne žali se na Fejsbuku, žali se u srcu... | |
| | | Gost Gost
| | | | Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
| Naslov: FB nalog posle smrti ... Sub Apr 14, 2018 3:13 am | |
| Mozda ce zvucati morbidno da sam otisla na profil jedne osobe koji je preminuo i gore sam naisla na dosad nevidjen tekst (za mene)" У сећање на ..." i ako medju prijateljima imam ljude koji su nazalaost umrli. Nisam ih brisala i ako sam razmisljala o tome iz razloga jer nekako ovako mogu sacuvati uspomenu na njih .... da li je glupo ili ne ne zalazim u to , ipak je to moj profil sa mojim odlukama. No malo sam istrazila i ovo : Sta ce biti s mojim profilom ako umrem .... koje su mogucnosti ? I evo odgovora koga zanima :
Možete odabrati da imenujete ovlašćenu kontakt osobu koja će voditi računa o vašem spomen-nalogu ili da vam nalog bude trajno izbrisan sa Facebook-a. Ako ne odaberete da vam nalog bude trajno izbrisan, on će biti pretvoren u spomen-nalog ako dobijemo obaveštenje da ste preminuli. Predlažemo vam da odredite ovlašćenu kontakt osobu koja će upravljati vašim nalogom kada on bude pretvoren u spomen-nalog. Saznajte više o ovlašćenim kontakt osobama i o tome šta one mogu da rade. Spomen-nalozi Spomen nalozi su mesto gde prijatelji i rodbina mogu da se okupljaju i dele uspomene kad osoba umre. Spomen nalozi imaju sledeće ključne funkcije: Reč U sećanje na biće prikazana pored imena osobe na njenom profilu U zavisnosti od postavki privatnosti naloga, prijatelji mogu da dele uspomene na spomen vremenskoj liniji Sadržaj koji je osoba podelila (npr. fotografije, objave) ostaje na Facebook-u i biće vidljiv publici sa kojom je podeljen Spomen profili se ne pojavljuju u javnim prostorima kao što su preporuke „Osobe koje poznajete“, oglasi ili podsetnici na rođendane Niko ne može da se prijavi u spomen nalog Spomen nalozi koji nemaju ovlašćenu kontakt osobu ne mogu se menjati Stranice sa samo jednim administratorom čiji je nalog postao spomen nalog biće uklonjene sa Facebook-a ako dobijemo važeći zahtev
Brisanje naloga Možete odabrati da vaš nalog bude trajno izbrisan ako umrete. Da biste to uradili: Kliknite na u gornjem desnom uglu stranice Facebook i izaberite stavku Podešavanja Iz menija sa leve strane kliknite na stavku Opšte Kliknite na Upravljanje nalogom Kliknite na Zahtevaj brisanje naloga i pratite uputstva na ekranu Za prijatelje i porodicu Ako biste hteli da napravite dodatno mesto na mreži Facebook gde ćete deliti uspomene na voljene, preporučujemo da napravite grupu. Saznajte kako da zatražite pretvaranje naloga u spomen nalog ili kako da zatražite uklanjanje naloga umrle osobe sa mreže Facebook.
Ostala podesavanja na linku ispod teksta ....
https://www.facebook.com/help/103897939701143 | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: FB profil pokojnih prijatelja ili vas | |
| |
| | | | FB profil pokojnih prijatelja ili vas | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 11 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 11 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » Šta trenutno slušate Juče u 7:17 pm od doctorr67 » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Juče u 7:06 pm od doctorr67 » Poruka za danas ✎ Juče u 6:30 pm od doctorr67 » TIBOR TOT -DANUBIUSJuče u 2:16 pm od slatkicass » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11633 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Stormic
Naši korisnici su poslali ukupno 526301 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|