Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: CORONA virus-KOVID -19 Sre Jan 29, 2020 11:08 am
First topic message reminder :
Autor
Poruka
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Sub Maj 02, 2020 5:08 pm
У Апатину је потврђен нови случај особе заражене корона вирусом, сазнаје Радио Дунав.
Kако сазнајемо, случај је потврђен у Ромском насељу код наше суграђанке која је протеклих месец и по дана провела у Алексинцу.
Реч је о 19-годишњој девојци која је крајем прошле недеље у Ромско насеље стигла из Алексинца. Она се апатинском Дому здравља јавила са блажим респираторним тегобама и температуром.
Након обављеног тестирања и позитивног налаза на корона вирус пацијенткиња је пребачена на Инфективну клинику у Нови Сад.
За 13 особа са којима је протекла четири дана била у контакту одређен је карантин и изолација а обављено је и тестирање.
Резултати тестова биће познати вечерас или током сутрашњег дана. У међувремену полиција од синоћ интензивно спроводи контролу кретања грађана у Ромском насељу, све како би се евентуално жариште и нови случајеви изоловали и спречило даље ширење вируса ковид-19.
На званичном сајту covid19.rs стоји да су у Апатину до данас укупно регистрована три случаја позитивних на корона вирус. ----
Šta ja rekoh ? Ne bih želeo da (opet) budem u pravu .Oba Uskrsa ,1.maj ,pa nastupajući Đurđevdan ,sve to Romi slave ,a pola naselja se vratila iz inostranstva i "cirkulišu" okolo. Moguće je i sasvim realno da dobijemo "mali Wuhan" .No, više volim da mi se "proročanstvo" ne ostvari.
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Ned Maj 03, 2020 10:47 pm
Ajde sad ti proroku ili Tarabiću pošto si stalno na ovoj temi.Statistike /broj umrlih/ zaraženih itd .Objasni šta si zaključio do sada .Tvoje mišljenje o ovom virusu. Znači neko tvoj viđenje cele situcije .
Korona ubija samo stare ,one sa komorbitetima ....Biće da korona ubija sve one koji su bili izloženi već na samom početku (bez opreme ) gde spadaju -medicinsko osoblje ,vojnici ,policajci . Živo me zanima hoćemo li ikada videti kompletnu statistiku (zanimanje ,godine ) umrlih od korone ? Sumnjam -jer bi to potvrdilo ono što se sumnja -da ljudi nisu imali opremu ,a bačeni su u samo žarište. ---- Kорона убила одликованог хероја, старијег водника Ненада Башића Палковића (47) из Бајмока код Суботице. Преминуо је јутрос у Kлиничком центру Војводине у Новом Саду, након тешке борбе са вирусом корона.
Ненад је био старији водник у Сомбору. Последње дане живота провео је на респиратору у коми из које се, нажалост, није пробудио.
Прве знаке опаког вируса осетио је 31. марта, добио је високу температуру. Са потврдом да је у питању ЦОВИД-19 7. априла послат је у KЦВ.
Ненад Башић Палковић остаће упамћен као врсни војник, учесник ратова деведесетих година.
Био је старешина у Суботици и Бачкој Тополи, затим у Бајмоку и до краја живота у Сомбору. Пет пута је одликован за све што је чинио на бранику отаџбине.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Sub Maj 09, 2020 10:27 am
Korona je stigla i u Rusiju ,i to punom snagom .Dnevna cifra novozaraženih je preko 10 000 . Priča vlasti je ista kao kod nas -preduzeli smo sve ,ima svega od opreme ,no sikiriki ,no ono što se desilo u Rusiji je bez presedana . Čak troje uglednih lekara ,iz tri različite zdravstvene ustanove su "doživeli nesreću" ,tj "pali kroz prozor " ? Dve žene su umrle ,treći muškarac je u komi . Za sve je isto da su se usudili kritikovati "vlast" .Dr.Šulepov je dao izjavu da je zaražen ,a ipak su ga naterali da radi .Dr Lebedeva i dr Nepomnjašča su dali izjavu da nemaju opremu ,niti su bolnice u kojima rade spremne za prijem bolesnih od kovida .Dakle -sve troje su kazali istinu .i sve troje su, da se ne lažemo-bačeni kroz prozor sa visokih spratova ,i to nakon sastanka sa "državnim zvaničnicima " ? Ne treba ni razmišljati čiji je to "potpis" Ruske službe bezbednosti su još od ČEKE i NKVD poznate po surovim likvidacijama ,ali je ovo zaista -previše .Ubijanje lekara koji kažu istinu ???
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pon Maj 18, 2020 11:18 am
Belgijski zdravstveni radnici su ovako izrazili protest protiv premijera i "mera vlade" u jednoj kovid-bolnici .
Kod nas "struka" proglašaava AV-a za "mesiju" i načelnici klinika se ponižavaju pred Ozon Žexom koji ih podučava kako se koristi vizir ?
Usput -maske koje smo dobili ne štite od kovid virusa.
A medicinari nisu dobili ni platu (iako je danas 20 -ti ,a trebala je biti 15- tog) Pošto su danas "dobri rezultati " (39 zaraženih ,3 mrtvih ) izgleda da se polako vraća na staro ,čim "život ne zavisi " od medicinkog osoblja ,ko vas j...e,birači su važniji.
Sve manje imam poverenja u vrhušku bilo koje vasti sa "lock down" sistemom. Pusti pošast sa merama opreza i ko preživi pričaće!
Poslednji izmenio Eugen Grafvajer dana Čet Maj 21, 2020 12:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Čet Maj 21, 2020 12:49 am
Slika koja je postala "viralna" Ruska med.sestra,koja više nije mogla da podnese vrućinu pod "zaštirnom opremom"
Pacijenti su se oduševili ,a ja joj ama baš ništa ne zameram .
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Maj 22, 2020 9:53 am
Medicinari u Leskovcu nose kinesku kovid opremu koja uopšte nije medicinska .
Čak su i Kinezi to pošteno napisali ,ali smo mi uvezli za teške milione. EU je vratila 10 miliona kineskih maski jer ne zadovoljavaju standarde ,a Velika Britanija i Holandija je potpuno zaustavila uvoz iz istih razloga . Medicinarima u Srbiji se upravo to deli kao "zaštita" ,a pacijentima -prodaje .
Broj zaraženih se zadržava na oko stotinak "novih" dnevno i nekoliko umrlih ,a mi smo "pobedili koronu" ? Dojučerašnji krivci za donošenje virusa u Srbiju ,"dijaspora" su sada dobrodošli -bez ikakvog testa ili karantina ? Suludo ,i povezano sa izborima,nema drugog objašnjenja .
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Ned Maj 24, 2020 12:02 am
KO OVDE NEŠTO RAZUME? POSLEDNJIH 7 DANA U SRBIJI.
“Maska je obavezna”, “Više nije potrebno nositi masku”, “Ulaz u Srbiju neće biti moguć bez testa”, “Pokazalo se da test i nije toliko dobar”, “Na ulazu u Srbiju od 22. maja više neće biti potreban negativan test na covid-19”, “Najnoviji epidemiloški podaci za Srbiju su izuzetno dobri", “Drastičan skok-danas tri puta više zaraženih nego juče”. --- I najnovije ..uredbom Vlade biće obavezno nošenje masku na radnom mestu . Te maske uopšte ne štite od kovida ,a posle 20 minuta -ne štite ni od čega ? Zar nije zakonska obaveza poslodavca da obezbedi zaštitna sredstva? Ili će većina naroda da po 120 dinara dnevno da kupuje maske ,koje su usput ,donacija na milione komada od Kine ? Apsolutno ludilo .
Gost Gost
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Ned Maj 24, 2020 8:31 pm
Veni, vidi, vici... Bilo pa prošlo, šta 'š sad' ?
Gost Gost
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Ned Maj 24, 2020 8:32 pm
Bogami, ovi iz vrhuške vlasti i sateliti su se namastili...
Vlast i "struka" poslednjih dva dana "testiraju" između 2 i 4 000 manje ljudi . Naravno da onda cifre "padaju" .Da li zaista neko misli da su brojke zaista realne ,a da nisu vezane za "izbore" ? Za Vidovdan se planira "litija" u BG .Juče ,u Nemačkoj je samo na jednoj "misi" konstatovano 107 zaraženih .Sada jure familije i prijatelje . Za moj ukus su ti religozni perfomansi samo biološki genocid .Ne znam kako bi to dugačije nazvao?
Gost Gost
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Uto Maj 26, 2020 7:20 am
Danubius ::
Vlast i "struka" poslednjih dva dana "testiraju" između 2 i 4 000 manje ljudi . Naravno da onda cifre "padaju" .Da li zaista neko misli da su brojke zaista realne ,a da nisu vezane za "izbore" ? Za Vidovdan se planira "litija" u BG .Juče ,u Nemačkoj je samo na jednoj "misi" konstatovano 107 zaraženih .Sada jure familije i prijatelje . Za moj ukus su ti religozni perfomansi samo biološki genocid .Ne znam kako bi to dugačije nazvao?
Ne volim da pljujem po bilo čijim uverenjima ali zaštita ljudi od nekoga svemogućeg se kroz praksu i istoriju, nije pokazala kao delotvorna. Šta više, verovanjem u nešto ili nekoga je raju dovodila do "fanatičnog zanosa u spaljivanju ili prikivanju" . Oprostite im, ne znaju šta čine. No, ja nisam svemogući da im opraštam.Prirodna selekcija idiota, poseduje posebno mestu u mojoj verziji čistilišta.
Ko je ovde lud? Pogledajte gore dnevni izveštaj sa "odlilčnim rezultatima" (samo 25 zaraženih ,1 mrtav) a onda pogledajte istu tu dnevnu tabelu po gradovima ?
Čak i u Apatinu je +1 ,a mi sutra zatvaramo "crvenu zonu" ,i od 1.06 se dozvoljava okupljanje po 1000 ljudi?
Ko je ovde lud ,ili pravi budale od svih drugih?
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Maj 29, 2020 9:50 pm
I danas ,"samo" 49 novozaraženih ,1 mrtav . A šta je onda ovo ?
Sever Italije opet prijavljuje ozbiljan porast, Južna Koreja takođe...
Izgleda da je ekonomija (tj, promet para) mnogo bitnija stvar od ljudskih života i zdravlja .
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Maj 29, 2020 11:44 pm
Uporedite i sami .Zvanična statistika za danas -54 zaraženih , 1 umrlih A ovo je takođe zvanična tabela ? Ko je ovde lud ?
Tih 54 su samo u tri prva grada na tabeli .A tabela je znatno poduža ?
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Uto Jun 09, 2020 9:25 am
"Struka" nije juče želela da pojasni misteriozno "izlečenje" čak 4125 ljudi bukvalno "preko noći " ,čime se broj zaraženih -prepolovio ,a broj aktivnih smanjio za 10 x ? Na jedvite jade su novinari pritisli dr Kona,pa je on dao sledeću izjavu: To su oni koji su otpušteni sa jedinim negativnim nalazom a prošlo je 28 dana? Pa svi već znamo da je za "izlečen" potrebno 2 negativna nalaza (a ni onda nije sigurno ) Epidemiolog Zoran Radovanović juče je za Nova.rs rekao da je reč o nelogičnosti koju je teško braniti, i u šali rekao da su ti ljudi ozdravili “dekretom i administrativnom odlukom ".
Izbori i letovanje , hvaljenje vlasti "odličnim rezultatima" -to je važnije od vašeg zdravlja i života . A kad se izbori dobiju ,proglasiće "drugi talas" i uvesti policijski čas .Super za njjih .
Oni što su lizali dupe Ceci &deci da bi prisustvovali "babinama decenije" ,sada panično trče da se testiraju ,naročito kada su čuli da su Ceca ,Veljkić,ona voditeljka "Zadruge" ,Cecin frizer i advokat itd definitivno "pozitivni" . Sad im je ljubljenje i grlenje ,kanda -preselo? Vest dana -Anastasija je negativna ,jeeee .Baš me zanima da li dobri tata Veljkić zarazio i one momke kojima se unosio u facu ,a na kraju jednog i povredio ?
"Struka" umiruje narod , iako su vesti prilično loše -koronom je zaražena odbojkaška reprezentacija Srbije , dosta studenata ,vaspitačice u zabavištu itd .Ove estradne ološe ne računam. Broj zaraženih očigledno raste,i pored volšebnog "brisanja" više o 4500 ljudi -na osnovu samo jednog testa ? (treba 2 -za svaku sigurnost se rade 3 ) Biće da oko "korone" nešto smrdi ,jer moja firma više ne šalje uzorke svakodnevno u "Vatreno Oko ". Pa, ako ne testiraš -onda su rezultati dobri ,zar ne ?
Pa kako se ovi pinkovci nisu ozonozirali...nadje covek nekog prolupalog Italijana i htede i on da otvara ordinaciju za ozonizaciju... Sto se korone tice, mislim da sam je jos u decembru odlezala. Em udarilo na pluca, pritisak, neke aritmije i eto izvukoh se bez sajmista. Ne znam zaista sta da mislim. A da se manipulise narodom, manipulise se.
Pa kako se ovi pinkovci nisu ozonozirali...nadje covek nekog prolupalog Italijana i htede i on da otvara ordinaciju za ozonizaciju... Sto se korone tice, mislim da sam je jos u decembru odlezala. Em udarilo na pluca, pritisak, neke aritmije i eto izvukoh se bez sajmista. Ne znam zaista sta da mislim. A da se manipulise narodom, manipulise se.
Juče ,sve ok -hajdemo "derbi" (15 000 ljudi) Evropa se krsti -u Nemačkoj se utakmice igraju pred praznim stadionom .Italija, Španija ,Francuska -nisu ni nastavili prvenstvo? Danas -ni slučajno više od 500 ljudi u "zatvorenom" .Znači ,košarka itd -blokirano . Očigledno su kladionice trebale da zarade i navijači se "ižive" paljenjem stadiona ,tučama itd . "Struka" stalno poziva na oprez...sem "veselog" Nestorovića koji i dalje "širi optimizam" po režimskim TV.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Jun 19, 2020 8:15 pm
Samo primećujem.
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Jun 19, 2020 9:18 pm
Danubius ::
Samo primećujem.
96? Samo u Novom Pazaru ima toliko zaraženih. Nezvanične informacije kažu da je tamo Bergamo na pomolu. Ali dok ne prođu izbori ... fudbal, opuštencija, mature. Ko do sad nije io religiozan mogao bi da poradi na tome jer samo Bog(ovi) mogu da nas spasu.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Jun 19, 2020 11:05 pm
ZoxZoja ::
96? Samo u Novom Pazaru ima toliko zaraženih. Nezvanične informacije kažu da je tamo Bergamo na pomolu. Ali dok ne prođu izbori ... fudbal, opuštencija, mature. Ko do sad nije io religiozan mogao bi da poradi na tome jer samo Bog(ovi) mogu da nas spasu.
Vidim da čitaš dnevne vesti .Upravo to .Dnevni listovi objavljuju neke cifre sa više strana ,tipa "ovaj i onaj "poznati" zaražen" (dodaj bar porodicu) , pa celi klubovi i reprezentacije ,pa policija koja je "obezbeđivala(fudbalski) derbi" ? Ako je policija zaražena ,koja nije imala "blisiki kontakt!"gde su onda 15 000 "navijača" ,koji jesu ? Vlada Crne Gore je izdala zvanično saopštenje da su za porast zaraženih takmo krivi upravo "navijači sa derbija" ? Poenta -cifre se nimalo ne slažu ,i biće da corona "slobodno šeta" ,a o tome će se brinuti posle izbora .Apropo -98 zemalja je otkazalo izbore ,ali u Srbiji " SNS pobediti mora"
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Sub Jun 20, 2020 9:33 pm
Dim zdravlja ,Palilula ,doktorka .
Ne trebate biti ni doktor ni matematičar .Čitate režimske medije, koji su tako glupi da zarad teksta izlaju gde i koliko zataženih.I onda se prost račun ne slaže sa "zvaničnim izveštajem" Ali, izbori....
savo
Datum upisa : 21.03.2014
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Sre Jun 24, 2020 8:41 am
Još uvek nam zdravstvene ustanove nisu dobro opremljene. KOliko vidim medicinski personal ima zaštitnu opremu, ali ordinacije nusu opremljene Svaka kovid ambulanta terba da ima prečiščivače vazduha
Koliko sam vido imaju samo UV lampu, koja ne znam koliko je zfdrava
crvenkapica_011 likes this post
Gost Gost
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Jun 26, 2020 11:41 am
"Struka kaže da je manje zaraženih, ali se virus vraća jer se povećao broj zaraženih, virus je dosta blaži, mada jak kao i do sada i sada se o virusu mnogo zna, ali je on i dalje nepoznanica. Vaš stručni štab".
Gost Gost
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Jun 26, 2020 11:53 am
savo ::
Još uvek nam zdravstvene ustanove nisu dobro opremljene. KOliko vidim medicinski personal ima zaštitnu opremu, ali ordinacije nusu opremljene Svaka kovid ambulanta terba da ima prečiščivače vazduha
Koliko sam vido imaju samo UV lampu, koja ne znam koliko je zfdrava
Složio si, svaka čast. Što se tiče UV lampi, sledeća preporuka epidemiologa je gledanje u sunce, sabajle i u smiraj dana. Sledeće; izbegavajte kineske restorane jerY verovatno ubacuju šišmiše, kao dodatak jelima. SNS će organizovati derbi na 3 dobijene utakmice, između večitih rivala. Svi sporovi će biti zastupljeni i igraće se na 3 dobijene utakmice. Karte će biti besplatne pa će svako imati priliku da uživa u neviđenom spektaklu. Vesić je naložio da se izradi projekat za novogodišnje ukrašavanje Beograda a i ostalih mesta u Srbiji. Predlog za projekat se mora dostaviti do 15.7.2020. da bi se od 01.08.2020. krenulo s ukrašavanjem. Svaka ideja da se nadopuni post je dobrodošla.
Jeste li primetili da se stranica sa brojem zaraženih po gradovima ne ažurira bar jdno 2 nedelje ? Zar zaista misle da smo toliki imbecili da to ne primećujemo ? Danas se "struka" nije oglašavala skoro sat vremena posle 15 h (što se nikada nije desilo) a onda klasika -skoro 300 "novih" ,4 mrtvih i-dupliran broj ljudi na respiratorima ? Biće da Šizoje nije u zemlji ,pa dok su uskladili priče....
A lapsusa sve više .Kisićka danas kaže da su za širenje korone krive razne "proslave" .Pa gde se više slavilo nego u sedištu SnS ? Rezultat -ceo vrh "stranke" (i države) zaražen ?Čak i siroti Čeda Jovanović koji je samo "navratio" da čestita . Koje "proslave" -sem kod Cece,u SNS ,koncerti raznih (režimskih) pevaljki i naravno-utakmice da se "navijači" malo isprazne tučama i bakljadama . U Novom Pazaru je kriv "bajram" Alo slučajevi-znate li kada je bajram bio? Svega svuda ima (što nije istina ,ali sve i da jeste tako) -nema medicinskog osoblja ,moroni ,to je problem .A ko je oterao ,i zašto našu decu -medicinare u inostranstvo? Pa vi -jer ste zabranili zapošljavanje ,i dali bedne plate onima koji još rade, Merkel je svakom medicinaru dala po 1500 eu bonusa .Orban je svakom medicinaru dao pola miliona forinti .Rumunija je podigla plate medicinarima za 100% ,još pre korone . Naši su dobili aplauz i "radnu obavezu" u kovid bolnicama ,čak i kada nisu ni "opšteg smera" ,dakle ,nisu ni kvalifikovani za infektologiju ? Pa tamo rade ortopedi, babice ,stomatološke sestre ,hirurzi? Podaci o zaraženima i umrlima se ne slažu -dok dođu do "Kriznog štaba" ,nekako se jako smanje ? Lično sam video papire iz konc. logora Gakovo (kuda su oterani nemački civili, žene ,deca, stari posle rata ,koji su delom ubijeni,delom umrli od gladi , torture i prisilnog rada ) Svakome piše uzrok smrti -srčana slabost ??? Tako i sa koronom .Da ne ispadne na kraju da "država" preko "struke" ,kada ponovo "pobedimo" objavi da većina uopšte nije ni umrla od korone -nego od pneumonije i komplikacija vezanih za upalu pluća ? Ja sam je imao 3 puta -i evo me još živog.
Živi bili pa videli -kao što smo "predvideli" povratak korone koliko sutra posle izbora ,bojim se da ćemo i za dalji rasplet priče biti u pravu.
Koja je ovo jebacina naroda! Udaraju tamo gde smo svi najosetljviji, jebavaju nas zdravljem i nikakvim lecenjem. Bolesnu sujetu lece demonstriranjem sile, zabranama i kojekakvim metodama. Ako nesto ne znaju, neka to otvoreno i kazu. Nisam pametna sta da mislim ni kako da se postavim. Nosi masku, ne nosi masku, opasan virus, nije opasan virus... zbogom pameti.
Koja je ovo jebacina naroda! Udaraju tamo gde smo svi najosetljviji, jebavaju nas zdravljem i nikakvim lecenjem. Bolesnu sujetu lece demonstriranjem sile, zabranama i kojekakvim metodama. Ako nesto ne znaju, neka to otvoreno i kazu. Nisam pametna sta da mislim ni kako da se postavim. Nosi masku, ne nosi masku, opasan virus, nije opasan virus... zbogom pameti.
Apropo današnjih "rezultata" (359 novozaraženih ,6 mrtvih ,81 na respiratoru ) i Šizojeve najave večerašnjeg performansa na RTS gde će "izložiti nove mere " (nezvanično ,režimski mediji već pišu o "zatvaranju Beograda" ),najgluplji iz SNS već otkrivaju i prave namere (kao "onomad" ). Pozdravlja vas vaš SNS -koji "brine o vama" (sem kad su izbori ,Aca Lukas ,derbi...) pa će njihova briga da se iskaže ovako:
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Jul 03, 2020 9:50 am
Apropo jučerašnjeg performansa Šizoja na RTS i "mera za suzbijanje korone" dotični je najavio i zatvaranje studentskih domova . Odmah po završetku "obraćanja" veliki broj studenata se okupio na protestu ispred Predsedništva (o čemu reči nema na režimskim medijima )
Režimski mediji su posle koji sat istrčali sa "puj pike ne važi" vešću da se "Vučić dogovorio sa studentima " (o čemu reči nema ,jer se studenti okupljaju i danas u 10 h ,na istom mestu ) Samo čekam danas da "smisle" šta će da kažu -recimo, da je mera za njihovo dobro ,da se u stvari bune jer se noćni klubovi i splavovi zatvaraju u 23 h ,i na kraju da su "neodgovorni " prema epidemiji .Da nema FB i drugih live streamova ,ne bi ni znali za ovo (uostalom ,kao i slučaju Novog Pazara ,gde je bajka srušena upravo emitovanjem snimaka stvarnog stanja )
Stigla korona i kod mene ,u najbliži komšiluk (prva kuća do mene) ,dakle u onaj koji "zalazi" kod mene u kuću skoro svakodnevno . Čovek se nalazi u bolnici u NS ,sa težom upalom pluća (inače je mlad ,nešto preko 30 god) Da bi fora bila veća ,njegova žena radi kod mene ,i to baš u "crvenoj" kovid-zoni ,te se nalazi u karantinu . Inače ,i prvi i drugi (gde sam i ja) "covid tim" biće testiran 13.07 ,pa vam javim kako stvari stoje .
Juče i danas Bijeljina prednjači po broju zaraženih u Republici Srpskoj. Ima zaraženih i u zgradi u kojoj radim, ali ne i u mojoj "firmi", ali zato imamo zaraženih nekoliko advokata koji su redovni kod nas. Šta će dalje biti vidjećemo.
ZoxZoja Stela Polaris
Juče i danas Bijeljina prednjači po broju zaraženih u Republici Srpskoj. Ima zaraženih i u zgradi u kojoj radim, ali ne i u mojoj "firmi", ali zato imamo zaraženih nekoliko advokata koji su redovni kod nas. Šta će dalje biti vidjećemo.
Maska OBAVEZNO. Naočare već nosiš što je dobro. Dezinfikuj ruke što češće možeš (asepsol ili pranje bar 20 sekundi sapunom), bez rukovanja i sličnih fizičkih kontakta.
Šefe držim ti fige da budeš negativan ma koliko to sad klinački zvučalo.
Mi od 15. marta maske ne skidamo nikako na poslu. Šef je što se toga tiče izričit. Prvi on nikuda ne ide bez maske. Pobrinuo se da kad ih nigdje nije bilo nabavi za svakog radnika. Sredstva ta dezinfekciju takođe. Pazim, pa vidjećemo.
Dalje će biti da se ponašaš kao da su svi zaraženi (uključujući i Eugena ,ne daj Bože ) Najvažnija je distanca ,maska ,rukavice i alkohol (za pranje ruku) Boli te uvo šta ko kaže ili misli -puna,maksimalna zaštita ,dokle god treba . Sve su ispale prazne priče,ono oko IV zračenja, visoke dnevne temperatura ,"virus slabi" i sve ostalo .Korona je u ekspanziji ,a ja sam sklon verovati da i nemamo prave brojke o zaraženima i onome što se dešava po bolnicama .
I dalje tvrdim da nisam uplašena, ali da mi ne pada na pamet da glumim heroinu, ako ni zbog čega drugog onda zbog ljudi koje volim. Kćerka Eugenove koleginice je takođe zaražena. NI on kao ni ja nismo nikada ni prestali sa maskama. Iskreno, zaboli me uvo kako će ko na to gledati, jedino što je stvarno teže disati u toplom prostoru sa maskom, ali šta da se radi kad se mora. U zgradi u kojoj radim je više institucija, samo je naša striktna oko svega, ostali su se ponašali vrlo ležerno i maske uopšte nisu nosili. Upravo kod njih su se pojavili zaraženi. Najtužnije je što se krije, pa se govori kako eto nije covid nego je grip pa ih zato nema na posao. Nama je šef rekao da nam ne padne na pamet da krijemo i ako budemo pozitivni jer bi odmah tražio i insistirao na testiranju svih zaposlenih. Pokušaće već sada to da traži iako me ne bi iznenadilo da kažu da neće to uraditi dok neko od nas ne bude zaražen. A ti koji su pozitivni moraju proći kroz naša dva sprata da bi došli do svojih radnih mjesta, o advokatima da i ne govorim, oni su svuda bili. I jako me nerviraju te priče kako to nije ništa, obična gripa i slično. Eugenu bi mogla biti ozbiljan problem, meni, mami, šefu, šefici, prosto smatram da nije kulturno da se bahato odnosim prema tome. Inače, što se tiče brojki, par dana nisu govorili da imamo toliko zaraženih. Sedam ljekara je u Bijeljinskoj bolnici zaraženo, uz njih još petoro od ostalog osoblja. Tvrdi se da nisu zaraženi u bolnici, nego da su to pokupili negdje na godišnjem (čujem da je neko slavlje bilo u pitanju). Jbg. stvarno je nelogično: naredi se da se u zatvorenom prostoru nose maske, a onda kafane i klubovi normalno rade i ljudi su tamo bez maski. Mislim...
ZoxZoja Stela Polaris
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Ned Jul 05, 2020 8:49 am
Grip (klasičan) se odjavi u maju mesecu na našoj polulopti. Manje respiratorne infekcije su moguće i u ovo vreme ali ne epidemijski. Čak i da jeste grip činjenica je da izaziva komplikacije, da smešta ljude u bolnicu i da UBIJA.
Koliko je situacija ozbiljna i koliko su ljudi neodgovorni imam priliku da vidim svakodnevno. U busu sam do pre par dana bila JEDINA koja nosi masku. Jedino što imam kao prednost je da sedim naspram prozora i ispod krovnog šibera pa sve duva od mene prema drugima. U jednoj prodavnici sam doživela skoro fizički napad jer je jedan zadrigli bizgov (posle shvatila da je i lokalni pijanista) pokušao da mi strgne masku s lica. Pretnja policijom je učinila svoje ali sam doživela uvrede tipa "svi vi matori i treba da pocrkate".
Šta da vam kažem ljudi. Čuvajte se maksimalno koliko možete.
Moramo se cuvati, ovde s e ne zna ko pije ko placa, sta je korona a sta je to nesto drugo...uglavnom cuvaj se sam pa te i Bog cuva. Plivaj u datoj situaciji onako kako mozes i to je to.
Srbija opet najbolja u regionu . 18 mrtvih ,388 novozaraženih, 132 lna respiratoru. Bolnice pune ,mnogo više težih kliničkih slika nego pre 2 meseca. Iz Beograda već voze pacijente po unutrašnjosti.
Gost Gost
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Sub Jul 11, 2020 12:59 am
Kolega iz kancelarije do mene je pozitivan na Covid. Od subote ima temperaturu. Čujemo se svaki dan, kod kuće je, od terapije samo paracetamol. Večeras se čujemo, kaže danas temperatura 40,5.Pitam kako se osjeća, veli melje me, osjećam se kao mrtav. Ima probleme sa visokim pritiskom, koji je sada jako nizak, jprobleme kao i ja sa štitnom. Nas naravno niko nije tesirao, niti izolovao, normalno radimo...
Dr.Nikolić Urošević: Direktori zastrašuju medicinske radnike, ucenjuju ih i prete
Sve što kaže ova žena je apsolutno tačno .Tekst nije dugačak ,a sadrži sve bitne činjenice . Zbilja ...bi li nekada Kon ili Kisićka u skafanderu ? Ne bi -oni se samo slikaju,i smišljaju kako da sastave benigne odgovore u okvirima onoga što im je vlast nametnula da smeju reći.
Da ne tupim o statistikama ,svi ih znate . Nego, korona ubija muzičare ,i to u mladim godinama ?
Veljko Marinković (37) iz Zaječara preminuo u niškoj bolnici od korone. Bio je klavijaturista zaječarskog benda "Atlantik bend".
Bor Lalević (41) m Leksington bend, preminuo je od posledica koronavirusa.
Srđan Gajić (28) ,"Zvezda Granda", preminuo usled korona virusa.
Da ne nabrajam sve druge (poznate ) muzičare koji su "pozitivni" ili leže po raznim infektivnim klinikama ,čitali ste ,u svim je dnevnim novinama. To dragi Bog izgleda skuplja ekipu za "Prvi glas Raja" ? A da nije nimalo smešno ,prosek zaraženih na intezivnoj je između 30 i 50 godina .
Iako slušamo ili kako smo "super" ,ili nas zastrašuju na sve moguće načine ,kao paravan za uvođenje "drastičnih mera" ,kao i obično, svet je realniji i ima bolji uvid. Od danas smo nepoželjni u gotovo svim zemljama EU ,tj, zabranjen nam je ulaz.
ZoxZoja Stela Polaris
Skoro nigde ne mozemo u inostranstvo. Srbija je postala Askaban. Zatvor koji nema zidove, celije, katance, ali ga ne mozete napustiti. Cuvaju ga dementori koji isisavaju svaku radost iz zatočenika koji su, ustvari, zatoceni u sopstvenim umovima.
Samo da prijavim: Danas je 14 dana od poslednjeg kontakta sa kolegom koji je zaražen. On je inače u bolnici, upala pluća, povremeno je na kiseoniku i nema neku posebnu terapiju. Teško priča, nema više temperaturu, može pomalo jesti. Koliko vidim u Bijeljini se smanjuje broj zaraženih. Epidemiolog i infektolog su zaraženi. Zbog problema u bolnici (tako kažu iako mnogo ne vjerujem tome), u ispomoć je doveden epidemiolog iz Instituta za javno zdravlje RS a infektolog iz bolnice u Zvorniku.
Samo da prijavim: Danas je 14 dana od poslednjeg kontakta sa kolegom koji je zaražen. On je inače u bolnici, upala pluća, povremeno je na kiseoniku i nema neku posebnu terapiju. Teško priča, nema više temperaturu, može pomalo jesti. Koliko vidim u Bijeljini se smanjuje broj zaraženih. Epidemiolog i infektolog su zaraženi. Zbog problema u bolnici (tako kažu iako mnogo ne vjerujem tome), u ispomoć je doveden epidemiolog iz Instituta za javno zdravlje RS a infektolog iz bolnice u Zvorniku.
Dani bleso jedna! Ja bome poštujem sve mjere. Maska, distanca, ne kreći se gdje je mnogo ljudi ako ne moraš i to je to. Za desetak dana počinje godišnji odmor, pičim u Lopare i u vikendicu. Ne pada mi na pamet da se izlažem riziku. I ovako sam kilavi Đurica, samo mi još covid u životu treba! Da ga dobijem radeći, pa jbg. mora se, ali da fasujem zarazu zbog kafe u kafiću i što mi je bezveze da nosim masku, e pa jbg onda!
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Jul 17, 2020 8:52 am
Saša Seferović (59), glavni anestetičar Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu preminuo je sinoć od virusa korona, uprkos maksimalnim naporima lekara. On je bio jedan od najstarijih i najuvaženijih radnika Kliničkog centra u Nišu, a na mehaničkoj ventilaciji borio se za život 10 dana.
U znak poštovanja prema preminulom kolegi na Fejsbuk stranici Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju njegova fotogafija postavljena je za profilnu. Pre njega bitku u ovom kliničkom centru preminuo je i poznati ratni hirurg Miodrag Lazić.
Tuga Dani, šta drugo da kažem. Danas smo čuli novosti za kolegu. Nije poslušao savjete ljekara da leži potrbuške da bi si olakšao disanje, nije mirovao i gubio je snagu, često je na kiseoniku, temperatura se vraća. Molili su ga za kateter da ne ustaje do toaleta i to je odbijao, onda su ga bukvalno svezali za krevet i natjerali da miruje, oduzeli telefon jer mu je teško kuckati poruke dok leži potrbuške. Što se tiče nas ostalih na poslu, niko nema simptome, barem niko ne pokazuje niti govori. Ubijeđena sam da je sreća što je nesretni kolega stvarno vodio računa i nosio masku i držao je potrebnu distancu, mislim da je to razlog što smo za sada svi dobro.
У току претходна 24 часа у Kовид одељењу Опште болнице “Др Радивој Симоновић” у Сомбору преминула су три пацијента (1947,1951. и 1952. годиште). На лечењу је 13 пацијената код којих је потврђен коронавирус, а три пацијента се налазе на механичкој вентилацији у Kовид одељењу, саопштила је сомборска болница. У респираторној амбуланти Опште болнице Сомбор 25. јула прегледано је укупно 18 пацијената са температуром и респираторним симптомима, а шест пацијената је тестирано на коронавирус. Kод два пацијента је потврђен коронавирус и они су примљени на болничко лечење. Четири пацијента ПЦР позитивна отпуштена су у кућну изолацију.
Општа болница Сомбор је саопштила да је добила још два стационарна респиратора из Kлиничког центра Војводине. Иначе, у петак, 24. јула, преминуо је пацијент мушког пола (1962. годиште), упркос свим примењеним мерама кардиопулмоналне реанимације. Из сомборске болнице су навели да је то друга жртва коронавируса од почетка епидемије, а са троје преминулих у току јучерашњег дана, број пацијената који су изгубили битку са короном попео се на пет.
Gost Gost
Naslov: Re: CORONA virus-KOVID -19 Pet Jul 31, 2020 10:02 am