Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Svi znamo za ovaj most u Parizu, gradu ljubavi, nista manje nije okicen katancima ni most u Vrnjackoj banji, a skoro izgradjen most u Banja luci je na pocecima [You must be registered and logged in to see this image.]
Kakav stav imate o ovoj simbolici, moci da se neko veze?
Ja sam recimo, jako davno bila u Veroni, na grobu Julije i na zidovima su upisana imena parova.....opet simbolicno....neka ljubav traje do groba. Tad se moja kcer zabavljala sa sadasnjim muzem, ja ispisem tu kod Julije , Karmen i Raphael.....evo i dvoje unucica mi podarise u tom sretnom braku.
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Katanci na mostovima ljubavi Sub Jan 15, 2022 5:03 pm
Ne verujem ni u jedan od "simboličnih činova" (od bacanja novčića u fontanu ,katance ,molitva na Ostrogu ,ili u Vatikanu i sl ) Ali ipak -bacim novčić u fonatanu ,i da imam sa kim da "stavim katanac" ,bar simbolično -uradio bih to . Znam da nema suviše logike -ali mi se ipak taj čin dopada ,i svakako podržavam i uradim "to" . Kao sav normalan svet.
Naslov: Re: Katanci na mostovima ljubavi Sub Jan 15, 2022 5:07 pm
U srce sam te zaključala, ne možeš izaći... Ključić sam izgubila, ne mogu ga naći...
Te tako i katanci... Sve mi je to tako slatko, simpatično, ali danas i u ovim godinama, prvo bi mi palo na pamet koliko je to "tereta" na mostovima/ogradama
Ali, kao što napisah...za mlade, zaljubljene... sigurno je to od velikog značaja...a meni uvijek drago vidjeti ljubav.
Naslov: Re: Katanci na mostovima ljubavi Sub Jan 15, 2022 5:15 pm
bosankaa ::
U srce sam te zaključala, ne možeš izaći... Ključić sam izgubila, ne mogu ga naći...
Te tako i katanci...
U pravu si -kada postanu teret ,onda se moraju "rezati" . A i za ono drugo si u pravu .Lepo, slatko, simbolično . Jer ima i (ređe ) lepih stvari u životu .Verovatno je jako emotivno kada neki par dođe posle 30-40 godina i pronađe "svoj katanac " Eto ...ja nikada nisam stavio neki katanac . Ali "u srce sam te zaključao..." toga ima . Verovatno svi mi imamo ,i "jače" je od bilo kog čeličnog katanca .
Naslov: Re: Katanci na mostovima ljubavi Sub Jan 15, 2022 5:24 pm
Znaš...jedino u mom Mičigenu da neko okači katanac pa da ga možda i nađe za toliko godina
Kad sam bila prije par godina u Vrnjačkoj Banji, upravo su mi to rekli...da na mostovima bude tolikooo ljubavi, da postane "teret" i da čim se to desi, oni moraju da sijeku katance...olakšaju most i prave mjesta za nove ljubavi, nove priče, uspomene...
Tako da i ako nekada budes stavljao katanac, nemoj da biras neke "in" lokacije
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Katanci na mostovima ljubavi Sub Jan 15, 2022 5:38 pm
bosankaa ::
Tako da i ako nekada budes stavljao katanac, nemoj da biras neke "in" lokacije
Pa rekoh ti...Svi mi imamo neke "emotivne katance" ,koje možda nismo ni svesno postavili (više ,podsvesno) a "ključ" niti imamo niti smo ga ikada "videli" .Radi se ,naravno ,o nekim emotivnim mostovima ...i tu "katanac" nije ni važan (jer može da bude jedan od mnogih ) Dok "most" postoji ...tu je negde i "katanac" .
U srce sam, te zaključala , ne možeš izaći ....
Ako je iskreno -to je zauvek -što bi neko želeo "izaći" ? Ja ne .