Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Osnovni podaci Država Srbija Srbija Pokrajina Vojvodina Okrug Zapadnobački Stara imena Cobor Sent Mihalj, (Cobor de Szentmihdly) Stanovništvo Stanovništvo 51.471 Gustina stanovništva 187 st/km² Položaj Koordinate 45°46′27″N 19°06′44″E Vremenska zona UTC+1, leti UTC+2 Nadmorska visina 89 m Površina 1.178 km²
Opština Sombor se nalazi u severozapadnom delu Vojvodine, odnosno Srbije. Sombor i njegov atar su na dnu basena nekadašnjeg Panonskog mora, omeđeni na karti Evrope sa 16°31' i 17°06'30" istočne geografske dužine i 46°34'15" i 46°03'20" severne geografske širine Teritorija se prema severu graniči sa Mađarskom, na severoistoku sa opštinom Subotica, na istoku opštinom Bačka Topola, na jugoistoku sa opštinom Kula, na jugu sa opštinom Odžaci, na jugozapadu sa opštinom Apatin i na zapadu sa teritorijom Republike Hrvatske. Prema tome, njen prostor je oivičen granicama pet opština i teritorija van Srbije. Opština je veoma dobro povezana magistralnim i regionalnim putevima koji idu iz pravca Bačkog Brega, Subotice, Novog Sada i Odžaka. Sombor je od Beograda udaljen 175 km, a od Budimpešte 220 km. Planimetrijski posmatrano, površina Opštine ima svojim preovlađujućim, severnim i srednjim delom oblik nepravilnog mnogougla, na koji se prema jugu nadovezuje suženi pojas oivičen vrlo krivudavom graničnom linijom. Geomorfološku osnovu terena opštine Sombor čine deo telečke lesne zaravni koja zahvata oko 1/3 njene teritorije; lesna terasa, Nadmorske visine raspona 90-100 m i aluvijalna ravan Dunava, sastavljena iz nižeg inundacionog dela i aluvijalne terase. Pomenute morfološke celine su disecirane vodenim tokovima medu kojima dominira relativno gusta kanalska mreža. Posebnu vrednost položaju područja opštine naročito daju okolnosti da se ona nalazi u Panonskom basenu i da pripada užoj zoni Podunavlja, odnosno da se nalazi u zoni Koridora 7. koji je već ucrtan u evropsku mrežu saobraćajnih pravaca, zahvaljujući kojima je u znatnoj meri određena prostorno-funkcionalna vrednost i položaj opštine u odnosu na druga područja. Na 1.178 km² sa gradom se smestilo i 16 salaških naselja, posebna osobenost ovoga kraja, i još 15 sela: Aleksa Šantić, Bački Breg, Bački Monoštor, Bezdan, Čonoplja, Doroslovo, Gakovo, Kljajićevo, Kolut, Rastina, Riđica, Stanišić, Svetozar Miletić, Stapar i Telečka.
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Moj grad-moj kraj-slikom i slovom Ned Dec 02, 2012 12:05 pm
Meni najdraže mjesto...
AstrinaKomsinica Master Spamer
Datum upisa : 22.01.2011
Naslov: Re: Moj grad-moj kraj-slikom i slovom Ned Dec 02, 2012 12:06 pm
Je'l to Balkana?!
Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Moj grad-moj kraj-slikom i slovom Ned Dec 02, 2012 12:08 pm
Jeste kono ... vidi bona ljepote :))
Datum upisa : 22.01.2011
Naslov: Re: Moj grad-moj kraj-slikom i slovom Ned Dec 02, 2012 12:08 pm
Eeee nekad se tu islo, pocesto:) Jasta neg ljepota!
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Moj grad-moj kraj-slikom i slovom Ned Dec 02, 2012 12:14 pm
Jel se i kampovalo Kono?
Nije što je moj kraj,ali je zaista lijepo.
Dibili smo i novi motel...stavih slike negdje na teme ili na fb...zaboravih. Narod je bio protiv izgradnje motela...svi smo nekako za to da ostane kao što je bilo nekad...međutim,kad je sve urađeno...meni je baš lijepo...pa novi bungalovi,pa staza oko velikog jezera...ma milina...
Daće Bog da te nekad ugostim pa da se prisjetiš malo nekog davnog vremena...e to je bio život!
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Naslov: Re: Moj grad-moj kraj-slikom i slovom Ned Dec 02, 2012 12:16 pm
I kampovalo, i odsjedalo, a vala i dolazilo samo na dan:) Voljela bih ponovo otici bas,,,eto sad imam i gdje:)
promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: Moj grad-moj kraj-slikom i slovom Ned Dec 02, 2012 12:18 pm
Autobuska stanica Novi Sad
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Moj grad-moj kraj-slikom i slovom Uto Dec 04, 2012 6:24 pm