DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
VOLITE LI CARAOCE ? BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
VOLITE LI CARAOCE ? BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

VOLITE LI CARAOCE ?

Ići dole 
+11
AstrinaKomsinica
Zana
Hestija
brunolino
Astra
Kijara-brm
Aurora Borealis
malena debeljuca
PJER
bosankaa
Danubius
15 posters
AutorPoruka
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 64

VOLITE LI CARAOCE ? Empty
PočaljiNaslov: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptySub Feb 20, 2010 11:41 am

Caraoce -program koji vam emituje(nekada i originalne ) matrice poznatih pesama . Može se svašta u njemu podesiti , tako da se svako od nas može osećati nakratko kao "pravi pevač" .
Posebno su popularne u Japanu,a i širom sveta . Pogodno za kućne zabave .
Postoje i tkzv caraoce -takmičenja , gde se ne retko mogu otkriti pravi talenti .

Sta su u stvari karaoke?Karaoke
su pesme na kojima se čuje melodija a ne čuje se glas izvodjača, već se
na ekranu pojavljuju slova - tekst pesme koji bi trebao pevač da peva.
Slova su sinhronizovana sa pesmom tako da se u trenutku kada pevač
treba da zapeva, slovo zasvetli drugom bojom.

Dakle....imate li , volite li caraoce ?

[You must be registered and logged in to see this image.]

Poslednji izmenio Danubius dana Sub Feb 20, 2010 11:56 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptySub Feb 20, 2010 11:45 am

Najpopularniji plejer za caraoce je Van Basco .Krajnje jednostavan , možete ga svakako podešavati , najvažnije -možete podešavati visinu intonacije , tako da iako nemate velike glasovne mogućnosti ,možete sasvim pristojno zvučati .

Program možete skinuti ovde: [You must be registered and logged in to see this link.]

Poslednji izmenio Danubius dana Sub Feb 20, 2010 12:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptySub Feb 20, 2010 11:54 am

[You must be registered and logged in to see this link.]
Ovo su neki od sajtova gde možete skinuti pesme , tj , midi/caraoce fajlove .

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptySub Feb 20, 2010 12:39 pm

Ja volim, i imam ne znam ni sam koliko fajlova , preko 30 000 sigurno.
Nekada sam znao do jutra sa mojoj prijateljicom Biljanom (ovde "Somborka" ) i njenom ćerkom Dinom (ovde Deena Princes ) , no sada sve redje.

Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

Godina : 43
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPon Jun 21, 2010 10:02 am

U Bosni su redovni Karaoke Party.Kad god imam priliku prisustvujem,jer svaki put bude odlicna zabava.Bas neki dan gledam na fb desavanja i upravo su u toku.Svakog cetvrtka u diskoteci se organizuje karaoke Party.Kako poznajem sve ucesnike,tim mi je i zanimljivije.
Jos koji dan pa cu imati prliku da prisustvujem [You must be registered and logged in to see this image.]
Inace,imam par prijatelja koji odlicno pjevaju i svaki put naprave odlicnu atmosferu.
Ja jesam antitalenat za pjevanje,ali volim da slusam i dZuskam [You must be registered and logged in to see this image.]

Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
PJER
Pjer
PJER

Datum upisa : 13.10.2008

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPon Jun 21, 2010 7:55 pm

ne.... :joint:
Nazad na vrh Ići dole
malena debeljuca

malena debeljuca

Godina : 50
Humor : VOLEM !!!
Datum upisa : 23.09.2009

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPon Jun 21, 2010 8:05 pm

Obozavam,odlicana antistres terapija gde se bez novca a u krugu svoje porodice provede predivno popodne,vece a zna bogami to potrajati i do kasnih sati.....posle svi opustenije odlazimo u carstvo snova!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Aurora Borealis

Aurora Borealis

Datum upisa : 17.12.2009

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPon Jun 21, 2010 8:27 pm

naravno da volim...sve sto je muzika....nama bosancima je to u krvi....ipak ima izuzetaka kao moj muz....ne podnosi ni narodnjake ni karaoke......mada ja pjevam i bez karaoka.....izludjujem muza svaki dan....a tek kad odem u kupatilo....ono ozvucenje...ma milina.....kaze on ti kako svaki dan pjevas...svaki mjesec nam se isele neki iz zgrade....jos malo ostacemo mi sami.....ali briga me...na poslu smo pravili karaoke party......bilo je fenomenalno...em sto se ispjevas do mile volje...em sto umres od smijeha.....
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

Godina : 44
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPon Jun 21, 2010 8:37 pm

Sastavni deo žuraja...Odlična zabava,a i lepo se nasmejemo... [You must be registered and logged in to see this image.] -Sad o glasovnim mogućnostima [You must be registered and logged in to see this image.] .Neka komentarišu komšije.:D

Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.

Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

Godina : 43
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPon Jun 21, 2010 8:39 pm

Aurora Borealis ::
naravno da volim...sve sto je muzika....nama bosancima je to u krvi....ipak ima izuzetaka kao moj muz....ne podnosi ni narodnjake ni karaoke......mada ja pjevam i bez karaoka.....izludjujem muza svaki dan....a tek kad odem u kupatilo....ono ozvucenje...ma milina.....kaze on ti kako svaki dan pjevas...svaki mjesec nam se isele neki iz zgrade....jos malo ostacemo mi sami.....ali briga me...na poslu smo pravili karaoke party......bilo je fenomenalno...em sto se ispjevas do mile volje...em sto umres od smijeha.....

E sta ti je krv... Rekoh ja da smo mi Bosanci meraklije,ne mozemo bez rakije.... i mikrofona [You must be registered and logged in to see this image.]

Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
Aurora Borealis

Aurora Borealis

Datum upisa : 17.12.2009

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPon Jun 21, 2010 9:42 pm

bosankaa ::
Aurora Borealis ::

E sta ti je krv... Rekoh ja da smo mi Bosanci meraklije,ne mozemo bez rakije.... i mikrofona [You must be registered and logged in to see this image.]

slazem se....kono moja...... srce
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyNed Avg 07, 2011 11:51 am

3500 caraoce pesama -free download [You must be registered and logged in to see this image.]

Ispravan link, ja sam skinuo [You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyNed Avg 07, 2011 12:08 pm

Ako ista mrzim,to je kad je svecanost,slavlje bilo ceka na vrhuncu,neko se uhvati mikrofona pa krene maltretirati sve prisutne,taman i d aima glas.
Obicno se nataknu djeca,a mi svi treba da se smjeskamo,a u sebi mislimo,mici se mali,oslobodi nas pritiska.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ranjeni-orao.com
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptySre Dec 07, 2011 12:07 pm

Serena i Venus Vilijams u epizodi: "Caraoke all the time!" (VIDEO)

Ko bi im izašao na crtu?

Ako sestre Serena i Venus Vilijams tvrde da pevaju kao Madona, da li biste se usudili da im kažete da to nije istina? :)
Mi mislimo da ni sama Madona ne bi smela da im prigovori, jer se ne bi dobro provela.
Sestre Vilijams su poznate kao... vatrene :)
Tokom proteklog vikenda Serena i Venus su rešile da se malo opuste, pa su u Milanu bile u noćnom provodu.
Jedno od mesta na koje su otišle je bio jedan karaoke bar, pa su se i njih dve latile mikrofona.
I, to nije sve. Pevale su i đuskale do kasno u noć, uprkos tome što su sutradan imale međusoban meč.
Hit večeri je bila Madonina pesma: "Like a prayer".
Kasnije
je na svom Twitter profilu Serena prokomentarisala da se u Milanu
fenomenalno provela i da je imala čast da upozna čuvenog Đorđa Armanija.
Pogledajte kako izgleda kada se ove dve teniserke provode:
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPet Jun 08, 2012 8:58 am

Još jedan sajt na kome možete naći matrice (fajlove , bez teksta ), a i zbirke gotovih caraoca .Ima dosta besplatnog downloada (iako je poenta sajta da prodaju )

VRHUNSKE MATRICE [You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh Ići dole
brunolino

brunolino

Godina : 111
Datum upisa : 12.10.2010

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPet Jun 08, 2012 9:15 am

iskreno ne volim , osim toga imam ruzan glas i samo fali da se ja tamo dernjam ili urlam... :eee:
Nazad na vrh Ići dole
Hestija

Hestija

Datum upisa : 21.01.2012

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPet Jun 08, 2012 9:39 am

Obožavam ali teško me slušati smehsmeh
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 60
Datum upisa : 30.05.2012

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPet Jun 08, 2012 10:35 am

mnogo voleDEm i obichno krenem kad je zabava kod mene a oduzila se..za tili chas svi nestanu :zubi3:
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPet Jun 08, 2012 12:39 pm

Obozavam, ali ne one "klasicne":)
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 60
Datum upisa : 30.05.2012

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPet Jun 08, 2012 4:35 pm

AstrinaKomsinica ::
Obozavam, ali ne one "klasicne":)

ahhahahah osh one na uvo? wsmile
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyNed Dec 01, 2013 11:17 am

Evo jedne solidne baze "domaćih" (a bogami i stranih )
Free download

[You must be registered and logged in to see this link.] link 

peva cyber

Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

Godina : 44
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyNed Dec 01, 2013 11:29 am

Volim i najgore pevam.Zato mi više u društvu ne daju.... :zubi3: 

(kod mene ovaj link pokazuje eror)

Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.

Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyUto Dec 03, 2013 3:08 am

Danubius ::
Evo jedne solidne baze "domaćih" (a bogami i stranih )
Free download

[You must be registered and logged in to see this link.] link 

peva cyber
Sve smo ovo ispucali "dis vikend";)))))) Pjevala sam Cecu, msm to treba da se divi;)))))) hahahahahahaahhaahahahahah
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

Godina : 56
Datum upisa : 13.01.2013

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyUto Dec 03, 2013 3:17 am

Proletos je društvo pravilo karaoke žurku na skype. Apsolutni pobednik o kom se i danas priča sam JA. Toliko sam zasmejala društvo svojim izvođenjem bumbarovog leta da su sa stolica padali. I lako je njima bilo ja mal se nisam ugušila pokušavajući i da pevam i da se ne smejem u isto vreme.
Nazad na vrh Ići dole
brdjanin
peskovit je put do zvezda
brdjanin

Datum upisa : 13.09.2013

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyUto Dec 03, 2013 8:16 am

E...volim...
Ali volim kada se skupi društvo koje ume da peva.
Jeste zanimljivo da se uživa u njima i kad ima onih koji ne umeju a vole zlz ali mi je najlepše krajem neke žurke kada se ekipa smiri, pa krenemo redom po nekim pesmama koje volimo. Imamo dva para prijatelja koji sjajno pevaju u dva glasa...pa se to pretvori u pravi merak...
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyUto Dec 03, 2013 8:53 am

brdjanin ::
E...volim...
Ali volim kada se skupi društvo koje ume da peva.
Jeste zanimljivo da se uživa u njima i kad ima onih koji ne umeju a vole :D:ali mi je najlepše krajem neke žurke kada se ekipa smiri, pa krenemo redom po nekim pesmama koje volimo. Imamo dva para prijatelja koji sjajno pevaju u dva glasa...pa se to pretvori u pravi merak...
Kod karaoka je najbolja ona opcija da se smanji tonalitet matrice .
Čudo kako neki ljudi umeju da pevaju -samo nemaju potrebnu visinu i jačinu za originalni tonalitet .
Šteta što nije bilo karaoka u naše vreme ,kada smo gulili solfedjo u muzickoj skoli . Deci bi bilo sigurno milion puta zanimljivije da vezbaju glas uz nesto sto vole ,nego one stupidne pesmice koje su nas terali da pevamo (tipa "Solčence zahaja " ,za soprane ,ili "Husinjskog rudara" za basove ,fujjjjj...i danas se grozim na to )

Nazad na vrh Ići dole
brdjanin
brdjanin

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyUto Dec 03, 2013 8:57 am

Istina šefe...
Ponekad se baš prijatno iznenadim da neku pesmu mogu jako lepo da otpevam tim podešavanjem visine tonaliteta.
Ustvari...sluh mi je jako dobar, ali glas ne prati u potpunosti, tj. navežban delimično.
Ali kad popijem par rakijica, pa grlo proradi....ihaaaaaaaaaaaaa zlz
Nazad na vrh Ići dole
Lakota
- slučajna prolaznica-
Lakota

Datum upisa : 11.07.2013

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyUto Dec 03, 2013 10:49 am

Volim da gledam druge,i da se smejem..da ucestvujem,samo grupno stid ..mnogo volim muziku ,uzivam da je slusam..ali pevanje:trtrtr: 
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyUto Dec 03, 2013 11:13 am

Bila sam na dva rodjendana gdje se pred kraj krenulo sa tim...od tada mrzim caraoce...koje je to revanje bilo,magarci im nisu ravni,nadjacavanje,a tek kad dadose djeci u sake mikrofon..a pjesme tipa Cece,Jece,Mice i Stoje...samo da se ubijes.
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 50
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyUto Dec 03, 2013 11:30 am

Letos u Egiptu..Vece karaoke..I sad, osim Arapa i nas desetak Srba, tu je i gomila Rusa...Redjaju se decica, pevaju, moj gospodin otpeva neku arapsku staru..svi kao nesto znaju da pevaju..Kad izadje Ruskinja... Mila majko  nesvest Koja Witni Houston, peva zena, ubija na mesto..Svi zanemeli i slusaju..Napolju, na otvorenom bilo.. Pevala je kasnije jos jednu, mislim da imamo snimak...Propade vece, hahaha, nakon nje niko se vise nije usudio... zlz
Nazad na vrh Ići dole
brdjanin
brdjanin

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptySre Jan 01, 2014 11:47 am

Evo par dobrih kanala na jutjubetu...koji imaju kvalitetne karaoke, za one koji ih vole...

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptySre Jan 01, 2014 3:35 pm

Ne vise  trtrr smehsmeh 
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptySub Okt 04, 2014 10:06 am

Ovo sam dobio od Tanje Jovičević na FB (naša poznata pevačica ,jedan od najboljih glasova ex Yu (Oktobar 1864 grupa ,recimo) ) 

Jedine takmičarske karaoke u gradu. Klub Lavirint - Cara Dušana 13, sa početkom u 22h.

Fenomenalni trojac - Milica, Predrag i Isidora je tu da vas zabavi i oraspoloži!

Glavna nagrada iznosi celih 50 000 dinara!

Vidimo se!

Ulaz: 100RSD
Cuvajte vase ulaznice, jer na njima glasate za svog favorita!
-----
Odlična ideja ,prilika da se otkriju odlični vokali ,i nije mi jasno zašto na više mesta ,u Srbiji se neko ne doseti toga ,a tako je lako "organizovati" ?

Tanja иде

Vala ,ako takav vokal "ide" i želi čuti -onda zaista treba "ići" .

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyPon Dec 22, 2014 7:59 pm

Ne bi škodilo da neko baci koji link za free download novijih caraoca (ne sećam se kada sam šta skinuo )
peva

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyNed Nov 12, 2017 11:21 am

Eto ,ja volim ,iako karoke imaju smisla  samo kada je manje ili veće (i raspoloženo) društvo .
 One "video" karoke (You Tube ) , gde se intonacija matrice ne može podešavati ,su bez veze . Da umemo da pevamo u originalu ,pevali bi mi na koncertima a ne kod kuće . "Van Basco" plejer je zakon ( mada ne radi dobro na Win 7 i 10 ) 

Moj "karaoke centar" . 

Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? EmptyNed Nov 12, 2017 12:13 pm

Bila sam na slavlju,sala,puno naroda i u neka doba,postave to sranje od caraoca....urlaju stariji,mladji,pa onda dali djeci....doslo mi da odem sa proslave....samo oni sto revaju zadovoljni i roditelji djece koja arlaucu na mikrofon....mani me takvog veselja.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: VOLITE LI CARAOCE ?   VOLITE LI CARAOCE ? Empty

Nazad na vrh Ići dole

VOLITE LI CARAOCE ?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Volite li da grickate?