Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 71 Location : Pored Dunava Datum upisa : 26.07.2009
Naslov: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Sub Maj 01, 2010 11:49 am
First topic message reminder :
Међународни празник рада, 1.мај обележава се широм света, у знак сећања на дан када је 1886. године око 40.000 чикашких радника ступило у штрајк тражећи боље услове рада. Занимљиво је једино то што је данас SAD,где је све почело,једна од ретких држава у којој се празник рада више не обележавана дана 1.05.
Autor
Poruka
ZoxZoja Stela Polaris
Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Sre Apr 30, 2014 9:57 pm
Šefe jel se to oseti žal za mladost ili gunđaš na mladunca?
Gost Gost
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Sre Apr 30, 2014 11:12 pm
Martina Mlinarević-Sopta: Sretan Prvi maj, radnička klaso sjebane zemlje
Moj prvi maj nisu roštilji niti putovanja. U ublehaškoj zemlji bogatih političara i ucjenjene sirotinje koja godinama unatrag uopće ne zna šta su to prvomajski prosvjedi radnika, moj prvi maj su svi oni ljudi koji su me naučili kako biti radnik. Autor: Martina Mlinarević-Sopta Veličina slova: a a a
Ćaća je rekao tihim glasom, a mojsijevskom mudrošću kao da upravo dijeli more - "Evo, to je taj put, idi samo mirno i ravno, i sve će biti u redu." A ja, ja sam se okrenula osorno oko svoje osi, i s velikim nožnim palcem poput nekog kompasa zapikirala sasvim drugi smjer. Strm, sjeban, krševit, s bezbroj litica i ponora, ali i najljepših mjesta koja oduzimaju dah i čekaju te poslije svih suza i nemira da u njima odmoriš oči.
Pri svemu, uvijek isti poredak - ide mi budalasto, hipersenzibilno srce na čelu lude kolone ko neki general, zatim ovaj jezik od koprive, pa deset metara iza takozvani mozak. Nimalo pragmatično, znam. Oni sa životima ko norveška apoteka, kalkulanti koji pola sata filozofski razlučuju hoće li colu ili pepsi, grozničavi arhitekti svakog trenutka svog svijeta koji mora biti po sterilnom pe-es-u, sada negdje kolutaju očima. Jebe mi se.
Isti način vrijedio je i za odabir dosadašnjih mi poslova. Glavom u zid. I uvijek se potrefilo baš taman. Pred prvi maj nebo miriše na sve moje bivše kolege, ljude danas rasute po raznim firmama ili biroima, one osmijehe koji su punili snagom moja jutra, umorna lica koja su spajala kraj s krajem da svojoj djeci osiguraju donekle sretan život u nesretnoj zemlji, junačine koji su se borili s bolestima, uvredama, omalovažavanjima i neisplaćenim plaćama u idiotskom svijetu moderne, neobrazovane tajkunerije.
Moj prvi maj je teta Anka i njezinih brdo savjeta za ženske. Od kuhanja do vaginalnog iscjetka. Deset načina kako ubiti/utopiti/zadaviti svekrvu. Njen topli zagrljaj kad ti neizdrživo fali mama, jer se baš tada nebo i zemlja spoje u jedno veliko sranje. Teta Anka, baš kao i teta Radmila, bile su moje matere za „po poslu“. Koje su te znale nagrditi, nazvati kozom, reći da ličiš na ništa kad stvarno ličiš na ništa, poljubiti u čelenku, isplakati s tobom dušu. Anka je bila žena zmaj što je radila strpljivo za kredite svoje djece, dolazila na smjenu i bolesna i tužna i rastresena, ali sve to bi skrila u svojim vrijednim rukama i ništa osim poštenja vidio nisi. Trpjela bi često neumjesne seksističke komentare pijanih levata oko stolova kojima bi konobarila, no i dalje bi radila gordo i ponosno, snagom pet nabildanih muškaraca.
Moj prvi maj je Matan, generacija mog ćaće, hladnokrvni brko koji je mrzio čitav svijet, ali ja sam ga takvog voljela punim i ljubav mi je bila uzvraćena skroz. Ulazio bi u prostoriju naoružan mrgudnošću kao dinamitom kojim se brani od ljudi, ali oči pune dobrodušnosti bi ga uvijek izdale. I na kraju nisi vidio ništa osim brkova što se tresuckaju smijehom ko u SuperMarija iz igrice. Brinuo je za svoje kćerke više od ičega, sanjao je neki bolji život za njih, svakim žuljem na ruci se trudio da završe fakultete i volio ih istinskom ljubavi netipičnom za patrijarhalne krajeve. Jedna se zvala kao ja, možda sam zato u njegovoj duši imala beskamatni kredit prijateljstva.
Moj prvi maj je čika Muris, dobri div bosanski koji je preživio najgore ratne scenarije, gubitak najbližih iz obitelji i uvijek imao volje za onaj osmijeh s rupicom u obrazu, ko kad kliker uvaljaš u ropu. Radili smo u istoj firmi, a na dva kraja zemlje, svako jutro bih počinjala s pozivom njemu, jer bi mi dan i na neviđeno poprimio čudesne boje. Samo od tog glasa. Dok prepričavamo snove jedno drugome i zajebajemo se naštesrce. Muris, nikad dovoljno respektiran, a čovjek koji zna bolje od kompjutora stanje skladišta. I kad smo na putu bilo gdje u svijetu, on bi znao telepatski koliko se robe proda u BIH. Onomad kad sam zadnji put došla na taj posao, prvi je saznao za moj odlazak.Tih deset minuta u telefonskim relacijama HT-BHT operatera ostati će zauvijek zabilježeno kao deset minuta suhih i grčevitih suza, u jedinom razgovoru bez glasa između Hercegovine i Bosne.
Moj prvi maj je Ika, crnomanjasti majušni vozač viljuškara pred penzijom, za kojeg mi je kapitalistička uprava tog seljakluka od firme rekla jednom da on nije moj „nivo“ za društvo, kad su nas prvi put vidjeli da zajedno ukidamo od smijeha pokraj kutija u skladištu. Zabijte si nivo u guzicu. Jer tu, pokraj tih kutija, najbolji vicevi ikada. "Idu Rus, Englez, i još jedan, koji ono, đava ga odnija..." A viljuškar njegov crveni, kao iz crtanog, zadnje što sam vidjela prije nego sam zauvijek zatvorila vrata tog segmenta mog života, dok je trubeći pokušao nadjačati moje drhtaje, koji su mi se konačno slomili na vratu nekoliko kilometara dalje od firme.
Ono kad sam parkirala uz cestu jer nisam mogla više voziti od plakanja kao od najgoreg pljuska. Samo što nije bilo tih brisača koji bi tada mogli pomoći vjetrobranskom staklu u mojim plućima. Toliko su mi svi ušli pod kožu. Zauvijek će ostati ona felinijevska scena kad smo planirali feštu za moj rođendan, pa smo je u zadnji tren morali odgoditi za nekoliko dana jer mi je iznenada umrla neka daljnja, stara strina. U tren oka nastao je najbolji haiku kojeg smo smislili daveć' se tortom: „Rođendan je, umrla mi strina, pička joj materina.“
Moj prvi maj nisu roštilji niti putovanja. U ublehaškoj zemlji bogatih političara i ucjenjene sirotinje koja godinama unatrag uopće ne zna šta su to prvomajski prosvjedi radnika, moj prvi maj su svi oni ljudi koji su me naučili kako biti radnik. Kako se boriti uzdignuta čela. Oni u kojima sam, svima ponaosob, u vrijeme kad nisam htjela slušati vlastitog ćaću, nepogrešivo pronašla komadiće svog ćaće i matere. Lekcije koje ću zauvijek pamtiti. Ljudskost koju nije poželjno imati u ovom sustavu goniča robova, gdje se na poslovima gazi po leševima da bi se stiglo do cilja. Ako posao uopće imaš.
Uvijek sam imala mnogo falingi. Između ostalog nikad se nisam mogla identificirati s poslom kojeg obavljam, nego s osobama koje na tom poslu upoznajem. Za pare mi se fućkalo, a teško sam se i neizlječivo uvijek zaljubljivala u ljude. Možda me zato toliko boli kad se tim i drugim ljudima događaju sranja. Nepravde. Kad ih se šikanira ili degradira. Kad čekaju plaću koja ne stiže i mirovinu koju su silno i vrijedno zaslužili. Kad ne mogu bolesnom djetetu financirati liječenje. Uspješnom djetetu naći posao bez klečanja na kukuruzu od političkih štela.
Voljela bih i ja da se probudim jedno jutro i da me više ne dira, da mi sve bude ravno ko prazan štrik, da raspalim po cajki, da zavrtim ćevap na roštilju i ožegnem selfie, da me ne brinu postratni lopovi i gnjide.
Ali ne mogu. Radi onih očiju što su me jednom prigrlili ko svoju, od svog srca izraslu. Oni su crveni karanfil moje borbe i vječnog nemirenja.
Sretan Prvi maj, radnička klaso sjebane zemlje.
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Sre Apr 30, 2014 11:52 pm
ZoxZoja ::
Šefe jel se to oseti žal za mladost ili gunđaš na mladunca?
O ,pa bio sam ja sa mladuncem prošle (ili predprošle ? ) godine tri dana na kampu povodom "praznika rada" . Ni piva nije falilo ,no problem je poslednjih godina što se uvek završi bar sa jednom tragedijom kojoj je uzrok -previše alkohola . Saobraćajke ,kupanje u Dunavu sa smrtnim ishodom ,tuče sa teškim povređivanjem itd ,stradaju deca . Mi to zaista nismo radili ,ako smo došli negde onda smo bili tamo ,a ne pola dana i noći pijani divljali motorima ili kolima . Toliko mozga smo imali (i nismo imali toliko kola ,a kola su nam služila da dođemo do tamo i dovučemo provijant ) da skačemo u vodu kada je voda ledena . Ovi svakih pola sata idu "kući" ili "u grad" ,nama to nije padalo na pamet.
Jesmo i mi pili ,i duvali , i glupirali se -ali se nismo q...čili . Sada je izgleda to poenta .
ZoxZoja Stela Polaris
Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Sre Apr 30, 2014 11:59 pm
Dani shvatam ja tebe al nisam odolela da te malo ne pecnem. Izgleda i kod mene ima malo žali za mladost kad vidim klince kako se pakuju još dan ranije da idu "da zauzmu mesto" za prvomajski kamp. I jesi u pravu jesmo bili ludi ali najgora stvar na ovakvim "kampovanjima" bilo kad neko nepažnjom zaspi nad mravinjakom ili upadne u koprivu. Ostaje ti da tupiš i smaraš i nadaš se da mu je išta doprlo do mozga.
AstrinaKomsinica Master Spamer
Datum upisa : 22.01.2011
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 3:11 am
Sretan Prvi Maj svima!
Gost Gost
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 8:10 am
debilko Pogrešila roda
Datum upisa : 22.06.2009
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 10:05 am
Ništa od zornjaka prvomajskog, jedini ja ustao u 6. Ne razumem zašto se ovo slavi kao komunistički praznik. Zašto se u Americi ignoriše. Ja mislim da sa tim Amerika i EU samo pokazuju pravo lice položaja radnika. Kako će se u jednom polurobovlasničkom društvu slaviti Prvi Maj. Da li ima nekog normalnog ko neće biti za prava radnika. Ali kao što vidim, novi svetski poredak se pokazuje u praovm svetlu.
rouzvel Black Magic Woman
Datum upisa : 23.02.2010
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 10:05 am
Да ли заиста знате шта и кога славите 1. маја?
Првомајски уранак је лажни народни обичај подметнут од стране комуниста који се састоји у томе да се 1. маја порани у природу или да се ноћ уочи првог маја проведе у природи поред логорске ватре где се спрема неко јело у котлићу или на роштиљу. На несрећу међу Србима је овај празник веома распрострањен.
Први мај је такође празник и светковина која се слави широм света. У многим земљама, Први мај се поистовећује са Празником рада, који је проистекао из комунистичке традиције радничког покрета. На Првом конгресу комунистичке 2. Интернационале одржаном 1889. одлучено је: „Први мај је заједнички празник свих земаља, на којима радничка класа треба да манифестује јединство својих захтева и своју класну солидарност“. У богоборном Совјетском Савезу одлучено је да се православни празници из народа истисну комунистичким анти – празницима. Главни идеолог те идеје био је бољшевик Јемељан Јарославски (право име било му је Минеј Израиљевич Гумељман).
Први мај је по њему требао бити замена за највећи хришћански празник Васкрсење Христово. Први мај није само социјалистичко – комунистичко – анархистички и антимонархистички празник већ и празник Новог Светског Поретка који је у корену окултни па чак и сатанистички. Поред званичне приче која се учи у школама да је Првомајски празник рада посвећен сећању на демонстрације Чикашких радника (1. маја 1886.) које су предводили комунистички пролетери, револуционари и анархисти, опште је познато да је на тај исти фамозни датум 1776. године немачки бивши језуита Adam Weishaupt основао тајно друштво Илумината чији је задатак био и остао да успоставе
Нови Светски Поредак што је подразумевало укидање свих Монархија и Религија. Међутим, позадина слављења првог маја има своје корене и у древним паганским празницима природе чије је поштовање преживело до данашњних дана. У Европи се од давнина на тај дан слави Валпургијска ноћ. Према предању (описао га је Гете у првом делу „Фауста“), у тој ноћи сва нечиста сила целог света скупља се у Немачкој, на гори Брокен.
(овде можете прочитати цео текст и видети све слике)
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 10:20 am
upravo napisah, novi svetski poredak ne slavi Prvi Maj niti ga je bilo kad slavio. Ne vidim se zašto svi praznici moraju vezivati za religiju i naciju. Postoji nešto što trebamo valjda slaviti kao ljudska bića, gde je u centru čovek, bez nacije i vere, kao biće koji se bori za svoja prava. Net je dobar, ali istovremeno pruža mogućnost svakome da skalpa kockice iz istorije i sam je reprodujukuje kako mu odgovara. Otvorio mi je oči boravak u Rusiji. Tamo sam video kako vernici slave Roždenstvo i Pasku, (Božić i Uskrs), ali ne pokušavajte da im oduzmete ono što slave kao svoje lično, nešto što je opšte dorbo. Tu pre svega mislim na rođendane, 1 maj, 9 maj. Uravo minimiziranje 9-og maja je najveći vetar u leđa neofašizmu.
debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 10:29 am
Citat :
Поред званичне приче која се учи у школама да је Првомајски празник рада посвећен сећању на демонстрације Чикашких радника (1. маја 1886.) које су предводили комунистички пролетери, револуционари и анархисти
Naravno, kako su se drznuli da ustanu protiv elite, to je loš primer za današnju omladinu, koju trebaju vaspitavati, da kad vide džip, gaće odmah dole.
Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 10:37 am
Ajd nek je svima srecan praznik rada ili ne rada , ko da je to u opste i bitno .... Uzivajte u zivotu , ja upravo to radim
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 11:05 am
Kiša je već pokvarila provod na par mesta ,a prognoza ne ostavlja prostor da je danas neće biti . Omladina je naravno otpirila na Dunav ,stariji izgleda ostaju pod krovom (jer su pijaca ,marketi i mesnice pune )
AstrinaKomsinica Master Spamer
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 11:46 am
debilko ::
Ništa od zornjaka prvomajskog, jedini ja ustao u 6. Ne razumem zašto se ovo slavi kao komunistički praznik. Zašto se u Americi ignoriše. Ja mislim da sa tim Amerika i EU samo pokazuju pravo lice položaja radnika. Kako će se u jednom polurobovlasničkom društvu slaviti Prvi Maj. Da li ima nekog normalnog ko neće biti za prava radnika. Ali kao što vidim, novi svetski poredak se pokazuje u praovm svetlu.
Sta je tu cudno?! Ameri nisu glupav narod da slave poraze;))))) Praznik rada u Americi traje tri dana i pada na prvi vikend u Septembru. Cisto FYI za neupucene :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol:
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 12:13 pm
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 12:14 pm
Auror@ SOLDIER of LOVE
Godina : 65 Location : Neoplanta Humor : aha Datum upisa : 12.04.2014
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 1:42 pm
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 1:50 pm
tehnoloski visak danas slavi 1. maj....tekst je strava
podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 1:52 pm
Astra ::
dal je slucajnost ili ........ ovo sam prosle godine objavio
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 10:54 pm
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 11:16 pm
Gledam danas izveštaje iz raznih gradova ,sve stereotip -dime se roštilji sa silnom mesinom ,cirka ....
Apatinci recimo uopšte nisu takvi .
Većinom se dime kotlići između 12-14 h (riblji paprikaš ,posno ,nije se lepo tako ponašati u ovakvo teškim vremenima ) .......pa tek oko 17-18 sati se pale roštilji ,i sa vina prelazi na pivo .
Ili ,iz usta jednog trinaestogodišnjaka Apatinca (i dete već zna )
DA VAM STEFAN NEŠTO KAŽE: Šta vam sve treba za Prvi maj
Pred nаmа je, drаgi čitаoci, mаj - mesec u kome se nаlаzi omiljeni prаznik svih ljudi, pogotovo Crnogorаcа, а to je Prvi mаj. Jа sаm do sаdа imаo rаzličita iskustvа vezana za Prvi mаj tаko dа ću probаti dа ih ubаcim u ovаj tekst.
Poznаtа je stvаr dа pred Prvi mаj trebа isplаnirаti gde gа provesti i sа kime. Tu nаstаje problem pošto svi idu i bude velika gužva. Neki ljudi rezervišu mesto i zаuzmu gа čаk mesec dаnа rаnije. Nа primer, nа sonćаnskoj „Bаri“ sve vrvi od znаkovа „Zаuzeto mesto misto“ i „Oprez – teren je miniran“ tаko dа niko ne bi zauzeo.
Kаdа je mesto rešeno, trebа se pobrinuti zа piće i hrаnu. Jedаn od nаjvаžnijih elemenаtа prvomаjskog slаvljа! Obično se ljudi opredele zа pаket „Kole“ i „Jelenа“, а zа jesti obično bude neki roštilj ili pаprikаš, а аko neko bаš hoće dа uživа, ondа nаbаci jedno prаse nа kolаc, а аko neko hoće bаš, bаš dа uživа ondа nаbаci prаse nа kolаc, а kolаc pokreće motorom nа solаrnu energiju. E to je uživаnje! Nаjedeš se, а još rešаvаš i globаlni problem.
Pošto nа sve ovo rаnije nаvedeno trebа misliti i ništа ne zаborаviti, ljudi su počeli dа prаve spiskove zа Prvi mаj. Jа sаm uspeo dа pronаđem jedаn klаsičаn primer spiska zа prvomаjsko slаvlje. Prenosim u celosti:
NE ZABORAVI:
1.PEČENO PRASE I KOLAC
2.STEREO UREĐAJ
3.CD SA PESMAMA JAŠARA AHMEDOVSKOG I OSTALIH GRAND IDOLA
4.GAJBU PIVA ( 'LADNOG)
5.JOŠ JEDNU GAJBA PIVA (MLAKOG)
6.PIŠTOLJ, PUŠKU, PETARDE I OSTALU OPREMU ZA ZABAVU
7.KNJIGU I BENZIN (ZA POTPALU)
8.MAGAZIN „TURBO FOLK“ (ZA ČITANJE)
9.PAKOVANJE WC PAPIRA
10.GLAVU
11.HLEB (10 VEKNI, DA NE ZAFALI)
12.FRIZBI (AKO NAS NEKO NAPADNE)
13.SPISAK ZA 1.MAJ
Priznаjem mаlo je neobičan, аli onаj kome je ovo čudno ne znа štа je 1.mаj i kаko se proslavlja.
NAPOMENA: Svrhа ovog tekstа nije vređаnje srpskog nаčinа slаvljenjа Prvog mаjа, аli dаjte, Jašar Ahmedovski?!
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Maj 01, 2014 11:21 pm
Podseća me na jedno malo mesto blizu Apatina...
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Čet Apr 23, 2015 9:09 pm
Loše vesti ,dame i gospodo . Za prvomajske praznike se prognozira hladno vreme (jutarnja 7, maksimalna 15 stepeni) uz moguću kišu. A pošto se očekuja kiša cele predhodne nedelje ,ništa od kampovanja po natopljenoj travi i zemlji. Apatinski bajkeri su spremili pivo ,pljeskavice ,kamp i dva rock benda ,ali će izgleda kiša da pokvari.
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Pet Apr 24, 2015 9:21 pm
Ne znam za Apatin ;) ali sto se mene tice, radno.
Gost Gost
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Apr 26, 2015 4:22 pm
Meni čudno kako oni najnezadovoljniji intezivno razmišljaju o slavlju, o roštiljanju...čovjek bi pomislio da je sve kako i treba da bude
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Apr 26, 2015 6:04 pm
justicija ::
Meni čudno kako oni najnezadovoljniji intezivno razmišljaju o slavlju, o roštiljanju...čovjek bi pomislio da je sve kako i treba da bude
Dobro si primetila ,apsurd koji je teško objasniti . U Apatinu ne možeš naći slobodnog kvadrata pored reke , kotlići i roštilji se dime do neba ,a pije se kao da je sudnji dan . Čak su i Romi muzikanti ukapirali šemu ,pa i oni obilaze okolo ,i to ne samo domaći tamburaši ,nego se poslednjih godina pojave i trubači ,bog zna odakle? I za njih se nađe para .
Što je gore -veća je gužva i zabava za Prvi maj . Valjda je ljudima dosta sumorne svakodnevnice ,odricanja ,pa misle -ma daj ,bar taj jedan dan da ....
Gost Gost
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Apr 26, 2015 6:38 pm
I da se malo vratimo unazad :)
Gost Gost
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Apr 26, 2015 6:53 pm
Snimak jeste od prije tri godine. I tada smo roštiljali, a ovi "jadnici" nisu imali ni za pljeksavice
podbarac Lala iz Bosne
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Apr 26, 2015 8:40 pm
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Pet Maj 01, 2015 6:38 pm
Obavio radno sa suprugom veliku nabavku , milina božija , nema gužve a snabdeveno do vrha , lagano šetaš i biraš i razgledaš i niko ti ne duva za vrat. Prvi Maj mi je uvek kad odem na vikendicu pa opalim jal roštilj jal kotlić .
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Pet Maj 01, 2015 8:58 pm
Neverovatno kako svaki Prvi maj obavezno donese i neku tragediju . Opet se jedan momak udavio (Bovansko jezero, kupao se ?) ,imali smo dva slučaja tuče noževima ,sa ranjavanjem , i požar na Avali . I kako onda ne brinuti za decu ,koja su "negde u prirodi" ,jer ni oni sigurno neće da budu anđelci ,nego će se ponašati kao većina .
debilko Pogrešila roda
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Pet Maj 01, 2015 9:51 pm
podbarac ::
Obavio radno sa suprugom veliku nabavku , milina božija , nema gužve a snabdeveno do vrha , lagano šetaš i biraš i razgledaš i niko ti ne duva za vrat. Prvi Maj mi je uvek kad odem na vikendicu pa opalim jal roštilj jal kotlić .
A još i prodavcima popusti koncentracija pa može i apa lapa
debilko Pogrešila roda
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Pet Maj 01, 2015 9:54 pm
Danubius ::
Neverovatno kako svaki Prvi maj obavezno donese i neku tragediju . Opet se jedan momak udavio (Bovansko jezero, kupao se ?) ,imali smo dva slučaja tuče noževima ,sa ranjavanjem , i požar na Avali . I kako onda ne brinuti za decu ,koja su "negde u prirodi" ,jer ni oni sigurno neće da budu anđelci ,nego će se ponašati kao većina .
Dani, da ne ispadne da se samo oko navijača raspravljamo, seti se i ranije, gde god je lepo, mora biti i opasno. Kafane koje su bile najviše na glasu, ubistvo malte ne svekog meseca, diskoteke isto, da ne nabrajam imena, ali je provod uvek bio na mestima koja su u crnoj hronici.
debilko Pogrešila roda
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Pet Maj 01, 2015 9:55 pm
NIsam nikad proslavljao Prvi Maj, uvek mi je nacionalno bilo iznad socijalnog.
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Pon Apr 25, 2016 12:31 pm
Jeste se odlucili, hoce li prvo 1. maj ili Uskrs?
Ovde, da pomenem samo, 1. maj ima smisla. Svi sindikati, udruzenja, organizovano izlaze i marsiraju noseci svoje parole
Dajte nam bolje uslove , dobicete bolji kvalitet rada!
Zasto je Izrael izuzet iz medjunarodnog zakona?!
Internacionalni solidaritet!
Posao za sve!
I jedna stara, ali uvek aktuelna
Drzava mora da se gradi, narod mora da se osigura ( u smislu da se oseca sigurnou svakom pogledu)
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Maj 01, 2016 7:46 am
Radnička klaso ,srećan vam praznik .
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Maj 01, 2016 9:23 am
Danubius ::
Radnička klaso ,srećan vam praznik .
:zecica:
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Maj 01, 2016 9:56 am
Live Stream ,direktno sa Crvenog Trga u Moskvi . Proslava Prvog Maja -gde ne fali balona u svim duginim bojama
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Maj 01, 2016 11:47 am
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Maj 01, 2016 7:16 pm
Istina ...
podbarac Lala iz Bosne
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Ned Apr 30, 2017 8:15 pm
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Pon Maj 01, 2017 8:13 am
Igor Čobanović
Sutra će srećni imati prvomajski zornjak, a oni manje srećni, samo uranak. :brdski2:
Srećan vam praznik rada .
Live ,Rusia
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Uto Maj 02, 2017 11:35 am
1 maj .....
Austrija
Turska
Španija
Francuska
Poljska
Nemačka
I Srbija
Kod nas svi radnici i građani zadovoljni ,vlada obilje ,biće da živimo puno bolje nego oni u svetu ,što se bune.
ZoxZoja Stela Polaris
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Uto Maj 02, 2017 11:46 am
Srbija prvo mora da se reši večnih sindikalnih vođa. Zatim da Sindikat "izbaci" iz firmi tj da sindikalni radnici ne budu plaćani od poslodavca. Ako postoji sukob interesa negde u Srbiji onda je to baš sindikalno organizovanje. "Sindikalac" kojeg plaća poslodavac će prvo čuvati svoje radno mesto i privilegije. Sindikalna borba i poboljšanje i poštovanje radničkih prava neće mu na pamet padati. Bolje da ne dužim kako to izgleda u firmama jer će se ovaj post pretvoriti u pokušaj pisanja neke od tolstojevih knjiga.
Drugi problem je što ni radnici ni "sindikat" još nisu shvatili da je Tito umro, da je srušen Berlinski zid a i SSSR se davno raspao. I dalje se preko "sindikata" kupuju gaće, za polutke odavno više plata ne doseže. Sindikalna borba je nešto što mi ne znamo šta je. Svaki pokušaj da to nekom objasniš se pretvori u borbu s vetrenjačama.
Dok ovo ne shvatimo do tad ćemo roštiljati prvog maja i čuditi se Francuzima ili Nemcima kako imaju velike plate i "privilegije" i čekajući da se pojavi neki Vođa koji će čarobnim štapićem da reši sve naše probleme.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Uto Maj 02, 2017 11:46 am
E zbog ovoga sam bijesna i juce bila....bitno da se pisu starusi kako nema posla....nema radnika....al da se zdere po sumama i gorama to moze.
ZoxZoja Stela Polaris
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Uto Maj 02, 2017 11:53 am
E zbog ovoga sam bijesna i juce bila....bitno da se pisu starusi kako nema posla....nema radnika....al da se zdere po sumama i gorama to moze.
Iznad sam napisala kratku analizi "zašto". A taj bes zbog inertnosti i čekanja da neko drugi reši naše probleme mene trese godinama. Još kad mi kažu "pa to je običaj za prvi maj" onda dobijem popizdipis.
Francuzi, Nemci, Turci ... su izašli juče na ulice i pokazali svojim Vladama ali i poslodavcima da su tu. Da svoja krvlju stečena prava neće dati tako lako. I da znaju kako se to radi.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Uto Maj 02, 2017 4:17 pm
Ima još "po šumama i gorama" .Novinari su se prisetili da u par gradova snime šta je ostalo posle "uranka" . Prave deponije ,svuda razbacano smeće ,stvarno smo stoka kojoj će trebati još 50 godina da stekne neku "ekološku svest" . Pri tome ,radi se o izletištima na koje se dolazi isključivo kolima ,zar je bilo teško pokupiti iza sebe u jednu vreću ,pa baciti u kantu kod kuće ,ili u neki kontejner uz put?
podbarac Lala iz Bosne
Naslov: Re: Prvi maj-medjunarodni praznik rada Uto Maj 02, 2017 4:35 pm
Da je tako samo posle uranka , sad važi ono gde god vidiš zgodno mesto a ti đubre ostavi