Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Sub Maj 07, 2011 6:36 pm
Padne mi na pamet da uzmem moj motor od zeta (mali treba da počne da vozi skuter, pa neću da u početku vozi sam ) Odem...nije kod njega , kod njegovih je roditelja...ok..... Odemo tamo ,motor u praznom -svinjcu .Zet izračuna , nije ga vozio (ni palio) nekih 7 godina . Motor je inače Tomos 03 , iz 1960 ,kupljen kada sam se ja rodio. Upalio je iz drugog puta -dovezao sam se na njemu sa drugog kraja grada. E to je motor....a ne ovi shit skuteri. [You must be registered and logged in to see this image.]
Obozavam motore i brzu voznju....Kod nas dole u Zenici krenu u proljece pa sve do kraja jeseni voznje autoputom od Blatuse do Radakova....Obicno od 1h ujutro pa sve do zore (tad nema saobracaja)...Ko zeli moze da se voza platis 2KM i biraj....I naravno ko smije.....
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Uto Maj 24, 2011 7:37 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Ajd' kad volis, sledece nedelje te vodim na trg u gradu, bice revija istih! Sto se mene tice- vidi sliku dole, ostalo ni pod razno! [You must be registered and logged in to see this image.]
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Sub Jun 25, 2011 9:28 am
Jeste da ovo nije paklena mašina,ali motorče jeste cccc
Ajte vas dvoje palite motore i kod mene u goste na moto-skup
Hahaha evo od sutra vec pocinjem da ga poliram i spremam za moto skup Samo nemoj reci da ce bude kakva trka...moj juri "na otvorenom" 75 km/h ali ja bome ne prelazim 60 da se zna!Ako kome smetam na putu nek si opsuje ... i neka zaobilazi
slatkice,sefa cemo ostavimo sa Dragcetom da prave kakav rostilj,a ti i ja bre na "motorijadu" !
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:11 pm
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:23 pm
Mali Toti isti ćaća..:) Samo mlađi je i za njega i jeste skuter... Brunolino žao mi je..Strava je motor :))
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:25 pm
brunolino ::
evo mog pokojnog , ukraden 06.12.2005g iz garaze... [You must be registered and logged in to see this image.]
Mene ne bi čudilo da ga neko vozi -u Srbiji . Da je u Nemačkoj,davno bi ga našli , ovako , isto kao i auta ,samo prebace preko grane i -nikada više .Šteta , lepa mašina .
Godina : 111 Location : u bespucima... Datum upisa : 12.10.2010
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:27 pm
Kijara-brm ::
Brunolino žao mi je..Strava je motor :))
hvala na utjehi Kijara , to je inace drugi po redu da su mi ukrali...
prvi koji su ukrali bio je KAWASAKI ZZR 600...
nisam kasnije uzimao nista , samo ponekad ljeti iznajmim na dan dva i okrenem kojih 300km... :eee:
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:28 pm
Mali Toti isti ćaća..:) Samo mlađi je i za njega i jeste skuter...
Pa neće valjda da bude na majku ? [You must be registered and logged in to see this image.] Jeste skuter za njega -za ćaću je "Honda " Golden Wing -samo nema ko da mu kupi [You must be registered and logged in to see this image.]
Poslednji izmenio Danubius dana Sre Jul 06, 2011 7:57 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
brunolino
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:30 pm
Danubius ::
Mene ne bi čudilo da ga neko vozi -u Srbiji . Da je u Nemačkoj,davno bi ga našli , ovako , isto kao i auta ,samo prebace preko grane i -nikada više .Šteta , lepa mašina .
Danubisu ,nema razlike Srbija ili Deutschland kad se tice o kradji motora...on se istu vecer rastavi i proda u dijelove ,osim toga glupost je da u Njemackoj motor nema svoj broj ,neko samo okvir. tzv. rama...
Dodju transporterom njih 4 i sa dvije cijevi ga dignu do nablize radionice i rasture ga...kasnije ga trazi na EBAY...
komunikativn@ Fatal Femme
Godina : 52 Location : tu i tamo -:) Datum upisa : 02.02.2008
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:34 pm
Bruno echt schade za tvoju motorrad.
..Jesi li u medjuvremenu nabavio drugi?
...Volis motore?
brunolino
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:37 pm
komunikativn@ ::
...Volis motore?
poslije njega nisam...mada sam skuzio tko mi ga je maznuo..."zemo" iz ZG-a...
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 03, 2011 3:45 pm
brunolino ::
komunikativn@ ::
...Volis motore?
poslije njega nisam...mada sam skuzio tko mi ga je maznuo..."zemo" iz ZG-a...
ko ce kome ako ne svoj svome... [You must be registered and logged in to see this image.]
Šta da ti kažem..utehe nema:(( Breza i ja nijesmo...Mi smo iz Zg... [You must be registered and logged in to see this image.] .Još nem kosa ne štrči..Malo humora ne škodi.Šta je tu je..Svuda je isto:(
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 17, 2011 3:10 pm
Šta je ova hrpa smeća ? Pa moj motor....koji čeka farbanje (prave me majmunom već više od nedelju dana....sutra , sutra,,,) [You must be registered and logged in to see this image.]
Ne mogu da verujem da jos kotrlja. To je starije i od mog APN-4 [You must be registered and logged in to see this image.]
Nego šta je .Tvoj APN je mala beba ...ovaj je iz 1960 .Ne da se kotrlja , nego sam bio budala sto sam se dao nagovoriti da se farba . Nista mu nije falilo , pali iz prve ,ide , vuce -a kompresija nenormalna . Sad stoji vec mesec dana tako...sutra, sutra....dodje mi da ga sprejom ofarbam .
Da li mu je jos uvek ispravan ventil za dekompresiju? Tako se T-03/T-12 gasio. Koliko ja znam, u tom tvom motoru je Ducatti paljenje, a bio je i prekidac njihov. APN ima Bosch paljenje i gasi se prekidacem.
By the way, moj APN je `72. godiste, matora svraka. Kod mene je od 2002. :sunce11:
Da li mu je jos uvek ispravan ventil za dekompresiju? Tako se T-03/T-12 gasio. Koliko ja znam, u tom tvom motoru je Ducatti paljenje, a bio je i prekidac njihov.
Jeste valjda ...stoji to još tamo, mada ima i prekidač novijeg datuma . Nema sajlu menjača ,nešto je tamo izmajmunisano , brzine se menjaju nekom polugom (kao da je važno, ionako ima 2 ) [You must be registered and logged in to see this image.]
Da... Brzine su se menjale "iz zgloba", istom rukom kojom stiskas kvacilo. Jos uvek mozes nabaviti sajlu za to cudo od menjaca.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: MOTORI-paklene masine:)) Ned Jul 24, 2011 10:52 pm
Danubius ::
Šta je ova hrpa smeća ? Pa moj motor....koji čeka farbanje (prave me majmunom već više od nedelju dana....sutra , sutra,,,) [You must be registered and logged in to see this image.]
I konačno......on the Road again [You must be registered and logged in to see this image.]
To isto slikano na "obilaznici", centru svih underground auto - moto desavanja u Apatinu??
I dalje izgleda klasicno, sa svim fabrickim delovima. Trula visnja, ako se ne varam? Deluje lepo ofarbano, skroz simpaticno. Lepsi bi bio da skines masku prednjeg fara (tada lici daleko ozbiljnije) i da montiras normalan drzac volana sa pesnicama, kao i veliki sic. To su jedni od osnovnih zahvata koje prodje i svaki APN prilikom dolaska u ruke mladjih, koji imaju volje da taj motor naprave da lici na nesto..
I dalje izgleda klasicno, sa svim fabrickim delovima. Trula visnja, ako se ne varam? Deluje lepo ofarbano, skroz simpaticno. Lepsi bi bio da skines masku prednjeg fara (tada lici daleko ozbiljnije) i da montiras normalan drzac volana sa pesnicama, kao i veliki sic. To su jedni od osnovnih zahvata koje prodje i svaki APN prilikom dolaska u ruke mladjih, koji imaju volje da taj motor naprave da lici na nesto..
Upravo tamo . Vrlo trula višnja -akril boja , tako je bio ljubazan da farba neki lik svog "juga" pa se zato čekalo -da ga odnese da ne vidi da se motor farba njegovom bojom . [You must be registered and logged in to see this image.] Prednji far mora dole ,jer je ono staklo jedva providno ,mora da dobije novi auspuh (imam original , ali neću taj ) jer je ovome otpao prigušivač pa se dere kao lud , sajli ima, tj mogu se naručiti , ali je nosač već toliko izlizan da ne vredi -pa ima sad "ručni menjač" -direktno . Sic će isto da dobije novi -sve ovo kad se "steknu uslovi" . Meni ispunjava osnovni -pali i ide ,ostalo mi baš nešto nije bitno (i jedna guma je ćelava)
mora da dobije novi auspuh (imam original , ali neću taj ) jer je ovome otpao prigušivač pa se dere kao lud
Odes kod komsije mitica i vidis ima li da se kupe samo prigusivaci (za automatika ima, kontam da moze da se ubudzi). Novi auspusi su 10Eur pa navise...
Ovaj kanda je taze stigao iz austro ugarske [You must be registered and logged in to see this image.]
Ti to kazes za Danubiusa ili za moped? Tako i treba da izgleda tomos moped ako je standardni, bez modifikacija. Da se podsetimo, Tomos je ipak radio u saradnji (po licenci) austrijskog Puch-a. :pušač:
Poslednji izmenio SunStorm dana Uto Jul 26, 2011 9:07 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
hahhahahahha oboje i on i motor...Sad sam nadrapala... [You must be registered and logged in to see this image.]..Ako tomica tako mora da izgleda,Tibor ne mora... [You must be registered and logged in to see this image.]
Povratak otpisanih-original...
Ima nesto u tome - zato sam ja malo modifikovao mog tomicu
A nije da tomos nije znao napraviti zveri.... Bilo je tu i danas cenjenih masina. Prepoznacete blok motora i sasiju, koje su bile identicne sa "obicnim" serijskim modelima. Umetnost je bila iz 50 ccm izvuci brzine od 100+ km/h.
Ti to kazes za Danubiusa ili za moped? [You must be registered and logged in to see this image.] Tako i treba da izgleda tomos moped ako je standardni, bez modifikacija. Da se podsetimo, Tomos je ipak radio u saradnji (po licenci) austrijskog Puch-a. [You must be registered and logged in to see this image.]
E to je tek ludnica ...kada smo razbucali ....nešto je švedska proizvodnja , nešto nemačko ,nešto englesko -da ne poveruješ. A sumnjam da je iko išta ikada menjao . Posetio sam "Mitić motors" [You must be registered and logged in to see this image.] i kaže on da je dosta toga "domaća radinost" što on dobije . Pokazao mi par karburatora, gornji navoj gde ulazi sajla za gas -pojedena, kao da je neko izgrizao . Moj "bing" ima 50 godina i navoj je besprekoran , još i mesingani plovak ima unutra (ovi plastični se zaglavljuju, sva živa prljavština iz goriva se "lepi" za njih )
Ako se ne varam , to je jedan od Suzuki GSX -R serije (600,750,1000 cc -koji je već ?) Treba samo da nabaviš 12-14 ooo Eu....i tvoj san za sekundu može da postane stvarnost ! [You must be registered and logged in to see this image.]
Ako se ne varam , to je jedan od Suzuki GSX -R serije (600,750,1000 cc -koji je već ?) Treba samo da nabaviš 12-14 ooo Eu....i tvoj san za sekundu može da postane stvarnost ! [You must be registered and logged in to see this image.]
750 :eee:
Zar ti ja licim na nekoga ko ce da sedne na nesto sa vise kubika :joint:
Al ne da je motoooooor.
Ma ne treba toliko da bi se kupio.Mnogo manje,ali za sada nista od toga
Nego ti osedlaj svog tomicu pa u subotu na moto skup u Muzlju :zlz: