Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: Poruka za danas ✎ Čet Sep 30, 2010 12:12 am
First topic message reminder :
Nagrada za življenje u istini postaje zadovoljstvo života u svakom momentu koji živite. Nema čekanja na duhovna dobra. VI ih primate upravo sada.
Biti ovde i sada znači prihvatanje laganog procesa ljudske evolucije. Prihvatanje svojih trenutnih ograničenja kao savršenstva.
Brenan
Poslednji izmenio Iris dana Čet Sep 30, 2010 12:51 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Autor
Poruka
anđeo sa greškom Anđeo
Datum upisa : 21.01.2013
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sub Jan 18, 2014 6:48 pm
"Nemoj se smejati onome ko zbog ljubavi gubi ponos, vec onome ko zbog ponosa gubi ljubav. Jer nije isto kad je covek u pustinji, i kad je pustinja u coveku."
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sub Jan 18, 2014 11:16 pm
Prijatelj sluzi da kada ti je los dan, odes i pokvaris i njemu dan
Gost Gost
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Ned Jan 19, 2014 10:27 pm
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sub Mar 08, 2014 4:13 pm
Savremena životna trka je kao sprint na mnogo puta sto ili dvesta metara. U tom sprintu naročiti pritisak trpe žene,koje su samlevene pokušajem da pomire svoje tradicionalne uloge i da uporedo sa muškarcima igraju njihove. Naravno,da mnogi šavovi pucaju pod takvim pritiskom i da se,po pravilu,to odražava na zdravlje,fizičko i psihičko. Svaki pojedinac bi trebalo da odredi meru kojom juri svoju životnu trku,tako da ostanu svi točkovi na broju. Nije to lako. S.Stosic
promaja Panonski lav
Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sub Mar 08, 2014 4:27 pm
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Ned Maj 11, 2014 1:04 pm
Onaj što izmisli WC šolju je stvarno je bio umetnik ,napraviti tako nešto da svima odgovara stvarno je uspeh. Zašto onda neki seru svuda gde stignu
promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Uto Maj 20, 2014 5:59 pm
Sila jaka... Učili su našu decu Vrednostima nekim lošim Odvojili od prirode I sveg što nas čini boljim Zatrovali srce svima I ravnice i sva brda Služili se trikovima Da zamažu oči svima Programe nam nove dali Okrenuli sliku pravu I crtaće deci slali Kako zgazit pravu slavu Nadali se da će tako Da udari brat na brata Kroz sve su nam signal slali Da zatvori svako vrata Ali sila mnogo veća Rešila je to da spreči I pokaže kako čovek Jedan drugog zna da leči Nadvila se jaka sila Nad Srbijom nebo plače I nad Bosnom i Hrvatskom Okupala sve te braće Poplavila svaka kuća I sve štale i sve njive Razlile se mnoge reke U jezera pretvorile Nadvila se jaka sila Izgubili ljudi svoje Sve što im je bilo drago Što stvaraše kroz vekove Ali sila mnogo jaka Zna šta radi i šta hoće Pa je sada vrednost prava Na visinu isplivala Brat je brata prigrlio I skočio svak pomaže Ruku svoju svima pruža Nesebično sebe daje Svako radi to što može I spašava na sve strane Nosi hranu posteljinu Volontira i pomaže Ispuni se Bozja volja Da vrednosti dodju prave Da se čvrsto stegne ruka I vrednosti prave slave Ništa preče od ljubavi Ne postoji na planeti Zbog ljubavi mi smo bili Postavljeni na toj meti
Glavu gore,brate mili Zagrljeni svi smo sada Zaboravi šta smo bili Sad smo pravi Bogu mili.
promaja Panonski lav
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Uto Maj 20, 2014 10:32 pm
Lepota je prolazna. Sećam se naše lepe zemlje
Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sre Maj 21, 2014 9:46 am
Sapnula je Drina Savi jednu pricu o poplavi. -Resila sam, Savo, sestro, da se vrati sve na mesto. Izlicu se iz korita, potopicu polja zita. Puteve cu potopiti i krovove sve prekriti. Da podsetim srca mnoga, sta je bratstvo, sta je sloga. I granice izbrisacu, da izmirim Srpsku bracu. jer tek onda kad izgubi, brat ce s bratom da se ljubi. Brat ce brata da pomaze, brat ce s bratom da se slaze. I saznace srca mnoga za jednoga oca- Boga. Da se njumu oni mole i Hrvata, brata vole. Da poteku sa usana molitve za Muslimana. I da vole bracu borce, Makedonce, Crnogorce. U molitvi svak pomene bracu nasu, sve Slovene. Da se brat sa bratom druzi, prijateljsku pomoc pruzi. U nevolji da se sete jedan drugom da dolete. To su, Savo, zelje moje, da se vrati sve na svoje- Drina rece, pa potece. Pricekaj me, Drino, vodo, poci cu i ja sa tobom. Potecima mi zajedno, neka budu svi ko jedno. Nek nauce da se vole, Bogu ocu da se mole. Nek se seti brat svog brata, da ne bude vise rata.
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sre Maj 21, 2014 3:03 pm
Da ne bude više rata": Pesma koja je rasplakala region Alo.rs | 21. 05. 2014. - 13:09h [You must be registered and logged in to see this image.]14:31h | Pesma "Da ne bude više rata" autorke Miljane Stević, posvećena katastrofalnim poplavama koje su ujedinile Balkan, uzdrmala je region i mnoge dovela do suza.
Da ne bude više rata
Šapnula je Drina Savi jednu priču o poplavi. - Riješila sam, Savo, sestro, da se vrati sve na mjesto. Izliću se iz korita, potopiću polja žita. Puteve ću potopiti i krovove sve prekriti. Da podsjetim srca mnoga, šta je bratstvo, šta je sloga. I granice izbrisaću, da izmirim srpsku braću. Jer tek onda kad izgubi, brat će s bratom da se ljubi. Brat će brata da pomaže, brat će s bratom da se slaže. I saznaće srca mnoga za jednoga oca - Boga. Da se njemu oni mole i Hrvata, brata vole. Da poteku sa usana molitve za Muslimana. I da vole braću borce, Makedonce,Crnogorce. U molitvi svak' pomene braću našu, sve Slovene. Da se brat sa bratom druži, prijateljsku pomoć pruži. U nevolji da se sjete jedan drugom da dolete. To su, Savo, želje moje, da se vrati sve na svoje - Drina reče, pa poteče. Pričekaj me, Drino, vodo, poći ću i ja sa tobom. Potecimo mi zajedno, neka budu svi k'o jedno. Nek' nauče da se vole, Bogu ocu da se mole. Nek' se sjeti brat svog brata, da ne bude više rata.
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sre Maj 21, 2014 8:40 pm
Kada bih mogla,sklonila bih vas od svih kisa i oluja što vam sibaju ta predivna lica.. Kada bih mogla skupiti sve vase suze u jednu maramicu i baciti daleko da ih se ne sjecate vise...Kada bih mogla pomilovati obraz svakome od vas kada trebate nekoga da vam je blizu...Kada bih mogla zaustaviti vrijeme na tren i vratiti vas u zagrljaj onih koji vise nema...Kada bih mogla ponjeti vaš kriz umijesto vas i olaksati bar malo taj teret koji vas gusi....Sve bi to ucinila i nikada se ne bi pitala jeli ispravno to sto činim i hocu li moci izdrzati a da ne pokleknem...Ne bi zalila ni jednog trenutka zrtvovati se za one koje volim i do kojih mi je stalo... Eh kad bi mogla...
promaja Panonski lav
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Čet Maj 22, 2014 1:02 am
Svako želi malo sreće čije li je srce veće, svako dete sanja san da osvane sunčan dan. Da ostvariš njima snove smste brate zove da ukucaš 1003...kucaj ti zahvalni su tebi svi...
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Pet Maj 23, 2014 9:28 pm
"Koliko odrasli nisu u stanju da osjete suptilnost dječije duše, želje a da se dijete shvati i ne opterećuje traumama koje ruše predstavu o ljepoti i čaroliji svijeta."
I.Andric
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Pet Maj 23, 2014 10:07 pm
Ko god ima profil na FB,molim da prijavi facebooku ovu stranu kao uvredljivu...ako nas je dovoljno,ukinut ce ju
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Pon Maj 26, 2014 4:11 pm
Пријавили сте Welcome in HELL Serbia за узнемиравање.
Статус
Ова страница је уклоњена
Детаљи
Ми смо прегледали страницу коју сте пријавили за узнемиравање. Пошто је прекршила наше Стандарде заједнице, ми смо је уклонили. Хвала на вашем извештају. Издали смо Welcome in HELL Serbia да знају да је њихова страница уклоњена, али не и ко га је пријавио. Фејсбук никада не открива ко подноси извештај.
Датум пријављивања
24. мај
Власник
Welcome in HELL Serbia
Разлог
Узнемиравање
uspelo..:)javljeno je i meni..
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Uto Maj 27, 2014 8:41 pm
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Čet Okt 16, 2014 7:17 am
"Živimo od danas do sutra, kako žive beskućne porodice a ne država koja pledira na ozbiljnost, porušili smo sve sisteme vrednosti, gotovo niko se ničega ne stidi. Stid je nestao kao karakteristika i vrednost čoveka. A ima li ičega strašnijeg od ljudi koji zarad ličnog interesa mogu sve da urade i da ih nije sramota?! Nećemo mi ostati gladni, baš bi me bilo briga da ponovo jedem mast i hleba, ali želim da imam čemu da se nadam, da budem čovek od duha." - Petar Božović
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Čet Okt 16, 2014 7:27 am
Ne opstaje najjaci i najinteligentniji,nego onaj koji se najbolje prilagodjava promjenama !!
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sre Okt 22, 2014 4:20 pm
Teško je vjerovati, ali je istina...Bio sam duboko ganut. Zato što me se jedan čovjek sjetio.Ni zbog čega, ni zbog kakve koristi,iz čista srca...
M.S.
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Čet Okt 23, 2014 8:30 pm
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Pet Okt 24, 2014 5:12 pm
... nije zlato sve što sija, neg' je zlato, što ti srcu drago...
Marea
Datum upisa : 25.09.2014
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sub Okt 25, 2014 2:57 pm
Ne crpi energiju iz nepotrebnih stvari, sve odbaci, i reci DA svom PLESU ZIVOTA...
promaja Panonski lav
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Pon Okt 27, 2014 6:04 pm
Ne brinite! Danas je gore nego juče,ali je bolje nego sutra!!!
Marea
Datum upisa : 25.09.2014
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Pon Okt 27, 2014 9:22 pm
Svaki dan je novi dan,,,bez obzira na lose trenutke pokusaj da uzivas cak i u njima... Jer BEZ TEBE sta je zivot ZA TEBE ?, one koji nisu vise sa nama ne mozemo pitati, to je vec dovoljno dobar odgovor da sve sto se desava u svijetu nije validno i ne znaci (tebi) nista BEZ TEBE,,
promaja Panonski lav
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Pon Okt 27, 2014 9:30 pm
Nije dovoljno imati savest potrebno je da vas ona i pece.
promaja Panonski lav
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sre Nov 19, 2014 5:42 pm
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Uto Apr 28, 2015 9:53 pm
Ako te pijan nije zvao, mozda je sportista
Sibila_ Zalutala Niotkuda
Datum upisa : 20.12.2011
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Sre Okt 28, 2015 10:19 pm
Oduvek sam se divio onima koji umeju da nacrtaju dugačko, široko i visoko. Oni su sigurno shvatili dokle se prostire beskraj, kad im je tako lako da ga vide i izmere. Oduvek sam se čudio onima koji razumeju znake u kalendarima, datume, mesece, stoleća, ili stanu pred sat i pročitaju večnost. To mora biti suluda i neobična hrabrost usuditi se komadati i usitnjavati vreme. Kameni mir daljine sav je presvučen mojom kožom. Sklapam oči i osećam: sve ono što sam bio, i ono što sam sada, još uvek nisam ja. To je tek priprema za mene. Koliko znam da pitam, toliko znanja mi pripada
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Uto Nov 03, 2015 1:12 pm
Etički kodeks severnoameričkih Indijanaca može sve nas inspirisati na važnu promenu u razmišljanju i životu…
Ustanite sa suncem i pomolite se. Molite sami. Molite često. Jednom će Veliki Duh poslušati vaše molitve. Budite tolerantni prema onima koji su skrenuli s puta. Neznanje, ljutnja i ljubomora dolaze od izgubljenih duša. Molite da se vrate na ispravan put. Pronađite sebe. Ne dopustite da drugi upravljaju vašim putem. To je samo vaš put! Ostali mogu ići s vama, ali niko ne može napred umesto vas. Budite obzirni prema gostima u svojoj kući. Poslužite im najbolju hranu, ponudite im najbolji krevet, prema njima budite pošteni i pravedni. Ne uzimajte što nije vaše, bilo od ljudske zajednice, prirode ili nečije kulture. Niste zaslužili ni dobili. Nije vaše. Poštujte sve na Zemlji, kako ljude tako i biljke. Poštujte mišljenja drugih, njihove želje i reči. Nikad ne prekidajte druge dok govore, ne zamerajte, ne rugajte im se. Svakoj osobi dopustite pravo na lično mišljenje. Nikada ne govorite loše o drugima. Negativna energija koju šaljete a još u njoj i uživate vratiće vam se višestruko. Svi ljudi greše. Svaka greška se može oprostiti. Negativne misli stvaraju bolest uma, tela i duha. Vežbajte optimizam. Priroda nije naša, ona je deo nas. Priroda je deo naše globalne porodice. Deca su budućnost. Usadite im u srca ljubav, vodite ih s mudrošću i učite o svim životima. Kada rastu, dajte im prostora da rastu. Izbegavajte da povređujete srca drugih. Otrov tog bola vratiće se vama. Uvek budite iskreni. Održavajte svoju ravnotežu: mentalno, duhovno, emocionalno i telesno „ja“ moraju da budu jednako snažni, čisti i zdravi. Krepite telo da bi se krepio um. Rastite u duhovnosti kako biste iscelili emocionalne rane. Svesno odlučite šta ćete biti i kakvi ćete biti, kako ćete delovati i kako ćete stajati iza svojih postupaka. Budite odgovorni za svoje postupke. Poštujte tuđu privatnost i lični prostor. Ne mešajte se u tuđe vlasništvo, pogotovo ne u sveto i duhovno. To je zabranjeno. Budite sigurni u sebe. Ne možete biti brižni i pomagati drugima ako niste brižni prema sebi i ako prvo ne pomognete sebi. Poštujte tuđa verska uverenja. Ne prisiljavajte druge da veruju u vaša. Delite svoju sreću.
Sibila_ Zalutala Niotkuda
Datum upisa : 20.12.2011
Naslov: Re: Poruka za danas ✎ Ned Nov 08, 2015 11:10 am
Ako danas imaš para samo za dve vekne hleba, kupi jednu veknu i cveće Kineska