Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Sub Nov 06, 2010 11:17 am
Plagijat
Plagijat (od lat. plagere = oteti) označava čin prisvajanja ili uključivanja tuđeg pisanog ili drugog kreativnog rada u svoj vlastiti, bilo u celini ili delimice, bez prikladnog priznanja tuđeg rada. Za razliku od krivotvorenja u kojem je upitna autentičnost dela, kod plagijata je u pitanju lažno pripisivanje rada.
Sve je više plagijata i optužbi za plagijat i u našoj i u svetskoj muzici . Pa hajde zato jedna ovakva tema . Znate li za neke primere ? Ako znate -stavite ovde .
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Sub Nov 06, 2010 11:20 am
SLAĐANA MILOŠEVIĆ: GOGO, UKRALA SI MI PESMU!
(0) Send to friend Print Subota, 6. Novembar, 2010.| Autor: Rok ikona bivše Juge besna na Sekulićku što se za Evrosong prijavila sa numerom koju je ona otpevala davne 1984. [You must be registered and logged in to see this image.]
SLAĐANA MILOŠEVIĆ: GOGO, UKRALA SI MI PESMU! (VIDEO)
(0) Send to friend Print Subota, 6. Novembar, 2010.| Autor: Rok ikona bivše Juge besna na Sekulićku što se za Evrosong prijavila sa numerom koju je ona otpevala davne 1984.
Novi skandal na estradi! Goga Sekulić bi da na Evrosongu predstavlja Švajcarsku sa pesmom koju je Slađana Milošević otpevala davne ‘84. za potrebe jednog kanadskog filma do čije realizacije nije došlo! I to nije sve. Numera „No, no, no“ proglašena je za hit godine godinu dana nakon Slađaninog izvođenja, a rok ikona tadašnje Juge za najbolju pevačicu. Objavljena je i na kompilaciji „Metamorfoza“ iz 2002. u izdanju PGP-RTS.
Slađana je besna na mladu koleginicu što joj je ukrala pesmu, ali i na Marinu Tucaković i Futu Radulovića, koji su napisali tekst i muziku.
- To je moja pesma! Propozicije su takve da ne može na Evrosongu da se izvodi numera koja je ranije izvođena. Ona mora da odustane od te pesme! - u dahu je poručila Slađana, ali nije imala odgovor na pitanje zašto je Marina dvaput prodala istu kompoziciju:
- Nismo još stupile u kontakt i razjasnile o čemu se radi. Zaista ne znam kako je došlo do toga da baš ta kompozicija bude ponuđena nekom drugom. Možda je ovo nedostatak poštovanja prema meni!
Na drugoj strani, Goga se previše ne obazire na prozivke. Tvrdi da ni po koju cenu neće odustati od pesme.
- Zaista ne znam da je pesma izvođena ranije i nisam je u životu čula! Bolje da me je nazvala i ponudila duet, pa da u tim godinama, zahvaljujući meni, postane svetski poznata zvezda i pojavi se na MTV - bocnula je Goga. Kažu ljudi da ko peva zlo ne misli. Ali ne baš uvek.
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Sub Nov 06, 2010 11:26 am
Marina: Na Goginoj sam strani
Za razliku od pevačica, Marina Tucaković tvrdi da ni Goga ni Slađana ne govore istinu. - Neka bude šta bude, nije u mojoj moći. Treba biti na Goginoj strani, po mom mišljenju. Niko nije naplatio tu pesmu ni Slađani ni Gogi.
Sve je odrađeno, onako, drugarski. Goga zna da smo mi tu pesmu pravili pre više od dvadeset godina za Slađanu i da smo napravili demo-snimak. Međutim, niko od nas nije imao pojma da je ona tu pesmu stavila na kompilaciju niti nas je pitala za dozvolu - ispričala nam je Marina.
Marina i Futa nešto rade "drugarski "hahahaha Malo sutra .
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Ned Sep 25, 2011 9:47 am
5 omiljenih pesama koje su srpski muzičari pozajmili
[You must be registered and logged in to see this image.] Bolje dobra obrada nego grozan original
Kao što reče jednom Pablo Pikaso, loši umetnici kopiraju. Dobri umetnici kradu. Ovo je omiljeni citat većine srpskih muzičara, pa tako pesme koje su deo svetske narodne baštine postanu srpski folklor. Ovaj način "umetničkog stvaralaštva" bio je naročito popularan devedesetih, ali nije tada izmišljen. Uostalom - bolje je dobro krasti, nego mučiti narod svojim netalentom. Pogledajte naših 5 omiljenih pesama koje nisu izmišljene na fruli.
Oktobar 1984 - Nađi me Iako su je neki proglasili "jednom od najboljih srpskih pesama", pesma je naša koliko i Ronald Mekdonald. U originalu se zove "Reach Out And I'll Be There" od benda Four Tops.
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Ned Sep 25, 2011 9:49 am
.
Bajaga i Instruktori - Moji su drugovi
Pesma koja je gotovo ušla u srpski folklor takođe nije srpska. Zamislite svadbu bez ove pesme! Ipak, originalni autori su Jozek z Bazin (češki kompozitor i komičar Ivan Mladek), isti oni kojima je Ognjen amidžić maznuo pesmu "Medo Brundo". Ovo već nije obrada, već krađa jer autori nigde nisu potpisani.
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pet Dec 09, 2011 10:49 am
Mile Kitić, koji je nedavno postao jači nego ikad - što mu je omogućilo da postane i reper, dokazao je ponovo da je čovek kosmopolita. Naime, on deli pesmu sa francuskom grupom "Sexion d'assaut" koja je ovu pesmu izdala 2010 pod imenom "Désolé" (Žao mi je). Srećom, momci verovatno ne znaju šta su "Paklene godine", inače bi im tek onda bilo jasno šta znači "Désolé". Srbi zahavljujući Miletu i još nekima dobro znaju šta znači kada ti je žao, a još bolje šta su zapravo "Paklene godine".
Poslednji izmenio ZoxZoja dana Uto Feb 24, 2015 5:18 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : zamenjen video)
Samhain
Datum upisa : 22.11.2011
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Dec 19, 2011 3:53 pm
“Mama” pozajmili od Njemaca
Original:
bajduwej.. Kopija:
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Dec 19, 2011 6:02 pm
Samhain ::
“Mama” pozajmili od Njemaca
Od kada su se pojavili DJ -ovi ,tu je nekako svaka kradja i legalizovana . Možda se ne razumem -ali se meni čini da oni jednostavno uzmu komad pesme od jednoga ,pa malo od drugoga ,zgodan rif od trećega ,ubace malo efekata -i eto originalne , autorske "pesme " potpisane od Dj XY feat Ovaj Onaj ...mix-remix . Ispravi me ako grešim -ali se meni čini da to tako nekako funkcioniše ?
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Dec 19, 2011 6:35 pm
griješiš.. jer jedno je Mix i Remix a drugo plagijat gdje se prvobitna pjesma nikako ni ne spominje. veliki dio naših narodnjaka i hitova turbofolka imaju svoje korjenje u bugarskoj, grčkoj, rumunskoj.. Karleušin Hit "Insomnia" npr čak Indijskog je porijekla. A DJ-evi mixaju još od 80tih godina ;)
Ovo je npr. plagijat:
Original: Dance pe chance (Rab Ne Banaya Di Jodi)
Plagijat: Insomnia (JK)
Remix: Jelena Karleusa - Insomnia (DJ SNS Hard Dance Remix)
Poslednji izmenio ZoxZoja dana Uto Feb 24, 2015 5:23 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : zamenjeni video klipovi)
Samhain
Datum upisa : 22.11.2011
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Dec 19, 2011 6:49 pm
Original: Ionita Costi & Pepa - Nai dobria (rumunija)
Plagijat: Sasa Matic feat. Radmila Manojlovic 2010- Mešaj Mešaj
Poslednji izmenio ZoxZoja dana Uto Feb 24, 2015 5:25 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : zamenjen video)
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pet Dec 23, 2011 9:13 am
Uzmete dva dela "Zmije i žabe" Ogjena Amdžića i Slavice Ćukteraš i jedan deo Brene i Džeja ,pomešate ...i eto "Vuka " [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pet Dec 23, 2011 7:44 pm
Alikan Semedov - Sen gelmez oldun (Leo - Kad strasti nestane) Alkistis Protopsalti - Paradeftika (Jelena Karleuša - Oro osmoro) Alkistis Protopsalti - Theos An Einai (Bijelo Dugme - Ako ima Boga) Andrea - Ne sum takava (Lepa Brena - Čik pogodi) Anelia - Samo mene nyamash (Dino Merlin - Moj je život Švicarska) Angela Dimitriou - N'Agkaliastoume (Jelena Karleuša - Veštice vile) Angela Dimitriou - Ela Ela (Tina Ivanović - Hajde hajde) Angie Samiou - Ena Ena (Jovana - Idi,idi) Angie Samiou - Lathos Sou (Talija - Greška) Angie Samiou - Didymh pshmoy (Funky G - Dođe Mi Da) Angie Samiou - Pariiylh agaph (Funky G - Pustite Me) Angie Samiou - Aksizo (Duck - Milica) Anna Vissi - Taseis Autoktonias (Aca Lukas - Nisam preživeo) Anna Vissi - Trauma (Aca Lukas - Lična karta) Anna Vissi - Shizofrenia (Nataša Bekvalac - Šizofrenija) Anna Vissi & Kaiti Garbi - Kalitera Idiomas (Mina & Jelena - Da li me vara sa tobom) Anna Vissi - Den me Agapas (Mina - Moj lepi) Anna Vissi - Antidoto (Ceca - Oproštajna večera) Anna Vissi - Eho Pethanei Gia Sena (Funky G - Slaži me) Anna Vissi & Sakis Rouvas - Se Thelo,Me Thelis (Nataša Đorđević & Igor Lugonjić - Ne mogu ne želim) Anna Vissi - Ego Moro Mou (Funky G - Je l' ti žao, Srećko Savović - Koma) Anna Vissi - Nylon (Dajana - Najlon) Anna Vissi - Kraygi (Jami - Svejedno) Anna Vissi - Xorevo (Jelena Karleuša - Zemlja se zaustavlja) Anna Vissi - Sentonia (Jelena Karleuša - Lepa mlada) Anna Vissi - Trelainomai (Jelena Karleuša - Pregorela) Anna Vissi & Mustafa Sandal & Natalia - Hatirla Beni (Jovana & Kemal Malovčić - Senke) Anna Vissi ft. Giannis Parios - Magkava tout (Alka Vuica & Džej - Da si sada tu) Anna Vissi - Ekatommiria (Džej - Tuga i ja) Anna Vissi - Parte ta ola (Jelena Karleuša - Zamena za ljubav) Anna Vissi - Agapoula Mou (Slađa - Liči na mene) Anna Vissi - Oti Mou Zitisis (Jelena Karleuša – Balada za Zorana) Anna Vissi - Gia alla (Jelena Karleuša - Trauma) Antipas - Gia ta lefta ta kaneis ola (Aca Lukas - Pesma od bola) Antique - Moro Mou (My Baby) (Knez - Još uvijek) Antique - Rhythmos (Slađa - Kraljica ritma) Antique - Se Thello (Zana - A ti si) Antique - Dynata Dynata (Sani - Pijana) Antique - Alli mia fora (Time to say goodbye) (Maja Marijana - Napraviću lom) Antonis Remos - Kardia Mou Min Anisicheis (Dado Polumenta - Ana Marija) Antonis Remos - Me Da Ginete (Dara Bubamara - Dodirni me) Antonis Remos - Tha me Thymasai (Aco Pejović - Taxi) Antonis Remos - Stoma me stoma (Željko Samardžić - Moja si moja) Antonis Remos - Nyxtes monaksias (Funky G - Ljubav ima amneziju) Antonis Remos - Dikopo fili (Aca Lukas – Suncokreti) Antonis Remos - To Fos Pou Peftei (Keba - Ikona) Antonis Remos - Mia Anapnoi (Elma - Feniks) Amr Diab - Alim Allah (Jelena Karleuša - Krađa) Amr Diab - Usad aini (Luna - Lagano, Boban Rajović - Ubij me ti) Arash - Tike Tike Kardi (Mile Kitić - Vidi se) Arbanit - Dos Mou Ena Filaki (Marko Bulat - Prijatelji,braćo,kumovi; Alka Vuica - Kriva) Azis - Dai mi go dai (Ceca - Nevaljala) Azis - Ryka za ryka (Osman Hadžić - Ti mene ne voliš) Azis - Na golo (Ceca - Crveno) Azis - Celuvai me (Deen - Poljubi me) Azis - Kato Skitnica (Mile Kitić - Spomenik) Azis - Ledena Kralica (Mile Kitić - Poslednja adresa) Azis - Niama (Dragana Mirković - Sama) Azucar Moreno - Mecachis (Jelena Karleuša - Hajde da pricamo o..) Benny Bennasy - Able To Love (Indira Radić - Rodni kraj) Biljana - Ne Mojesh Da Izbiagash (Tanja Savić - Zašto me u obraz ljubiš) Britney Spears - Crazy (Ksenija Pajčin - Lezi) Carole Samaha - Ghali alayi (OK Bend - Dođi dođi) Christina Aguilera - Genie in a bottle (Trik FX - Noćas kada odu svi) Davut Guloglu - Katula katula (Indira Radić - Ratovanje) Demet Akalin - Askin (Goga Sekulić - Gaćice) Despina Vandi - Ola Odigoun Se Sena (Amadeus - Dođi kući; Irina Kolin - Zabranjena zona) Despina Vandi - Klinome (Ceca - Tačno je) Despina Vandi - Giatriko (Romana - Ti ipak svojoj djeci) Despina Vandi - Ah, Kardoula Mou (Elma - Volim te; Slađa - Srculence) Despina Vandi - Marameno (Elma - Ništa lično; Aco Pejović - Litar krvi) Despina Vandi - Thelo Na Se Do (Elma - Sat što kasni) Despina Vandi - Olo Leipeis (Marija Šerifović - Agonija) Despina Vandi - Deste Mu Ta Matia (Daniel Đokić - Kiselina, Elma - Stradala, Patila) Despina Vandi - Ti kano moni mou (Slađa - Šarmantan) Despina Vandi - Gia (Jelena Karleuša - Samo za tvoje oči) Despina Vandi - Ypofero (Jelena Karleuša - Još te volim) Despina Vandi - To Allo Miso (Jelena Karleuša - Zar ne) Despina Vandi - A Pa Pa (Jelena Karleuša - Pazi se; Elma - Panika; Kaldo - Da,da,da) Despina Vandi - Xristoygenna (Toše Proeski - Ledena) Despina Vandi - Happy End (Ana Kokić - Slobodno; Funky G - Osmi smrtni greh) Despina Vandi - Akros tolmiro (Amadeus Bend - Noć bez snova) Despina Vandi - Peritos (Erna Džeba - Malo fali da poludim) Despina Vandi - Profities (Jovana Tipšin - Ja te još volim, Elma - Ko Tebe Kamenom, Ti Njega Hlebom) Despina Vandi - Mono agapi sou zito (Elma - Loša ti je procena) Despina Vandi - Spania (Alka Vuica - Varalica) Dimitris Kokotas - To Ekanes (Ana Kokić - Mrlja od karmina) Dionisis Shionas - Taram taram tam (Toše Proeski - Limenka) Dionisis Shionas - Sugkoinonounta doxeia (Toše Proeski - Soba za tugu) DJ Tonka - She Knows You (Dado Polumenta - Pogledaj kako igram) Eirini Merkouri - Ematha Na Zo Xoris Esena (Jami - Ko na ranu so) Elena Parisheva - Petuk vecher (Nada Topčagić - Od vikenda, do vikenda) Ella - Samo (Stoja - Samo) Elissa - Ashalak (Funky G - Fatalan) Elissa - Baddy doub (Šako Polumenta - Eh što nisam sunce) Elli Kokinou - Tha Perimeno (Saša Matić - Kralj izgubljenih stvari) Elli Kokkinou - Masai (Sani & Aleksandar Kapriš - Čaša greha; Vesna Mrak - Šta treba da ti dam; Funky G - Ljuti se,ljuti) Elli Kokkinou - Sex (Jami - Sex) Elli Kokkinou - Kainouria Arxi (Jami - Ne to nisam ja) Emre Altug - Zalim Kus (Elma - Gradske priče) Emre Altug - Bu Kadar Mi (Daniel Đurić - Konobarice) Enver Chelik - Cici Kiz (Šako Polumenta - Eh kad bi ti) Eyal Golan - Hole Al Kaduregel (Saša Matić - Ruzmarin) Eyal Golan - Fortigo (Sasa Matić - Moj grad) Fadhl Shaker - Ya ghayeb (Jelena Karleuša - U pravu si, Funky G - Gde si ti) Faruk K. - Azar Azar (Goga Sekulić - Može,može) Fedon - Nanay (Aco Pejović - Naj naj naj) Five - Slam Dunk Da Funk (Đogani - Skači) Giannis Tassios - Gia sena (Jelena Karleuša - Sve je dozvoljeno) Giannis Vasilio - Kapriola (Aca Lukas - Niko 1,2,3) Giannis Vardis - Pare me (Šako Polumenta - Kida me) Giorgos Alkaios - Pali monos mou milao (Aca Lukas - Istina je da te lažem) Giorgos Alkaios - S'Agapao (Jami - Hajde malo malo) Giorgos Dalaras - An se thelo (Zdravko Čolić - Jako jako slabo srce zavodis) Giorgos Dalaras - Ena tragoudy (Zdravko Čolić - Čaje Šukarije) Giorgos Dalaras - De me niazi (Bijelo Dugme - Piši Te Noći) Giorgos Mazonakis - Zilevo (Ella B - Oglas) Giorgos Mazonakis - Savvato (Daniel Đokić - Tri puta na dan) Giorgos Mazonakis - Nikotini (Goga Sekulić - Sexy biznismen; Marko Jeftić - Drsko i bezobrazno) Giorgos Mazonakis - Zilevo (Ella B - Oglas) Giorgos Valantis - Ti alo thelis (Željko Samardžić - Bezobrazno su zelene) Global DJ's - The Sound Of San Francisco (Indira Radić - Rodni kraj) Gloriq - Pesenta (Ceca - Ja još spavam) Glykeria - Piga Se Magisses (Elma - Moje drugarice) Glykeria - Ax As Borousa (Elma - Sve je noćas protiv nas) Glykeria - Diaspora (Dragana Mirkovic - Tamo gde je milo moje) Haifa Wehbe - Ya Hayat albi (Erna Džeba - Malo fali da poludim) Helena Paparizou - Axizei (Marta Savić - Brojiš mi,brojiš) Helena Paparizou - Proteraiothta (Marta Savić - Erotika) Helena Paparizou - Katse Kala (Jelena Karleuša - Ide maca oko tebe) Helena Paparizou - H Agapi sou me den menei pia edo (Goga Sekulić - Gaćice) Helena Paparizou - The game of love (Boki show band - Slatka mala) Helena Paparizou - Anamnisis (Funky G - Ludo ludo) Helena Paparizou - Matia kai xili (Marta Savić - Delo i nedelo) Helena Paparizou - Zigkolo (Suzy - Žigolo) Hisham Abbas - Ool Alaia Magnoun (Funky G - Kaži) Ishtar - Emet (Jelena Karleuša - Magija) Ismail YK - Citty pitty (Boban Rajović - Flaša) Ivana - Sampansko i sulzi (Indira & Alen - Lopov) Ivana - Kato na 17 (Indira Radic - Moj živote dal' si živ) Jerry Rivera - Vuela muy alto (Šako Polumenta - Ispovjest) Kaiti Garbi - To Kati (Zorana - Za ljubav stvorena) Kaiti Garbi - Esena Mono (Srećko Savović - Godina nova;Mira Škorić - Nijedan drugi) Kaiti Garbi - Esu Tha Haseis (Džej - Ritam vozi,vozi) Kaiti Garbi - Ne Iparho Ego (Dragana Mirković - Za mene si ti) Kaiti Garbi - Galazio kai leuko (Ana Kokić ft. Dejan Milosavljević - Paučina) Kaiti Garbi - Fougaro (Emina Jahović - Dal' ona zna) Kaiti Garbi - To narkotiko mou (Hanka Paldum - Žena kao žena) Kaiti Garbi - Kolasi (Jovana Tipšin - Ne zaboravi me) Kaiti Garbi - Moni mou gia party mou (Marta Savić - Nisi tu) Kaiti Garbi - Allo esy ki allo ego (Zorana - Dalek si) Kaiti Garbi - Apla ta pragmata (Mina - Bez komentara) Kaiti Garbi - Mia Kardia (Elma - Lepi) Kaiti Garbi - Zilia (Elma - Zima) Kaiti Garbi - Perasmena Xehasmena (Jovana - Pesme tuge, Aca Lukas - Neće mama doći) Kaka Kopica - Ite Pali San Ton Dolofono (Trik FX - Traži sebi sličnu) Kamelia - Luda po tebe (Lepa Brena - Luda za tobom) Kamelia - Iskash ili da (Sejo Kalač - Ala, ala) Kamelia - V surceto si mi ti (Sejo Kalač - A jesam te volio) Kamelia - Ne si otivai (Sejo Kalač - Da li si me voljela il nisi) Kamelia - Celuvai Me (Mile Kitić - Šampanjac) Kamelia - Niama da placha (Dara Bubamara & Šako Polumenta - Lažne ljubavi) Kamelia - Viarvah ti (Tanja Savic - Za Moje Dobro) Katerina Topazi - Dexomai (Trik Fx - Tajna skrivena) Khakee - Aisa Jaddo (Viki - Prazan stan) Khaled - Aicha (Dragana Mirković - Hajde pogledaj me) Konitopolu - Limanaki (Sinan Sakić - Zoko moja Zoko) Kostopotoulos - Se thimamai (Aca Lukas - Ti me dižeš iz kome) Labis Livieratos - Oute kalimera (Knez - Bićeš drugom žena) Lefteris Pantazis - Pyrkagia (Elma - Da me ne voli) Lena Papadopoulou - Aneta (Elma - Sipaj duplo) Lena Papadopoulou - Thelo Trella (Jovana - Dižem ovu čašu) Leslie ft. Amine - Sobri (Notre Destin) (Sanja Đorđević - Ti zaplakaćeš na mojoj strani kreveta) Loona - Hijo De La Luna (Ivana Jordan - Znam To i Osećam) Litsa Diamanti - Ti Zitas (Nataša Kojić - Višnja u čokoladi) Maca - Prokliam az deniat (Ceca - Da li to ljubav pravi od nas slabiće) Magda - Niamam dusha (Indira Radić - Zmaj) Maq i Jivko Mix - Tochka na kipene (Seka Aleksić - Svi tvoji milioni) Malina - Stud (Ceca - Od tebe ne znam da se oporavim) Marianta Pieridi - Meine Dipla Mou (Aco Pejović - Nepopravljivo) Marianta Pieridi - S'Agapo (Jelena Karleuša - Upravo ostavljena) Milica - Surditi (Olja Karleuša - A mogao bi da me imaš) Mustafa Sandal ft. Gulcan - Moonlight (Funky G - Dala bih sve) Mustafa Sandal - Araba (Noć i dan - Korak sam do ludila) Mustafa Sandal - Pazara Kadar (Elma - Nije vetar, nije kiša; Funky G - Garavo) Natasa Theodoridou - Tora To Thimithikes (Emina Jahović - Uzalud se budim ja) Nawal Al Zoughby - Mandam aleik (Jovana - Ti si još tu) Nikos Kourkoulis - Mera Me Ti Mera (Jovana - Korak napred korak nazad) Nikos Kourkoulis - Mia Nyxta Ston Paradiso (Viki - 5 minuta) Nikos Kourkoulis - To Proto Bima (Trik FX - Briga me) Nikos Vertis - Pes To Mou Xana (remix) (Funky G - Šta ti mogu) Nikos Vertis - San Trelos se Agapo (Dara Bubamara - Ne gledaj me tako) Nikos Vertis - Pame psyxi mou (Nataša Kojić - Loše ti stoji) Notis Sfakianakis - Metaniono (OK bend - Mrtav, hladan) Notis Sfakianakis - Gyftissa Mera (Šako Polumenta - Dišem za tebe) Notis Sfakianakis - Opa opa (Dara Bubamara - Opa opa; Twins - Opa,opa) Oyun Havasi - Mazdeke (Jelena Karleuša - Slatka mala) Pasxalis Terzis - Astatos (Lepa Brena - Luda za tobom) Peggy Zina - Eimai Kala (Allegro bend - Živim za to; Srećko Savović - Nisi ti san, Jana -Za mene se zna) Peggy Zina - Matono (Nataša Bekvalac - Ponovo) Peggy Zina - Siga ton antra (Indira Radić - 50 godina) Peggy Zina - Krima (Zorica Andrijašević - Krila) Peggy Zina - Pouthena (Elma - Tebi za ljubav) Peggy Zina - Ti Kalo Mou Kanis (Elma - Ti kad ljubiš) Peggy Zina - Nixta Mi Me Malonis (Elma - Korak so dna) Peggy Zina - Diki Mou Ypothesi (Elma - Nema ti pomoći) Petros Imbrios - Rossiki Rouleta (Deni Boneštaj - Crno meče) Pitsa Papadopoulou - Den M'Agapas (Lepa Brena - Ti si moj greh) Raghav - Let's Work It Out (Keba - Ti hodaš sa njom) Raina - Hiliadi jeni (Tamara Todevska - 1003) Raina - Lubov Po Skalata Na Rihter (Neda Ukraden - Ljubomora) Raina - Dumite ne stigat (Nikola Rokvić - Oprosti mojoj mladosti) Relic ft. Amine - Just Married (Funky G ft. Juice - U tvojim kolima) Richie Rich Project - Dance With You (Đogani - Čekam te kod kolima) Ricky Martin - Jaleo (Indira Radić - Tika tak) Safri Duo - Snakefood (Seka Aleksić - Sviđa mi se tvoja devojka) Sakis Rouvas - Ola Kala (Tijana Dapčević - Ona to zna) Sakis Rouvas - Aspro mavro (Nihad Alibegović - Ti i ja svijeta dva) Sakis Rouvas - Afiste Tin (Enes Begović - Pusti me da dišem) Sarbel - Sokolata (Ena - Čokolada; Bojan Tomović – Platiće mi) Sarbel ft. Eirini Merkouri - Se pira sovara (Viki Miljković - Mariš li) Sarit Hadad - Tipa Ve Od Tipa (Saša Matić - Kad ljubav zakasni) Sarit Hadad - Telech kapara alai (Aca Lukas - Nesto protiv bolova) Sarit Hadad - Sh'ma Israel (Daniel Đokic - O zašto bi ti) Sarit Hadad - Rak ahavah tavi ahavah (Goga Filipović - Jesi jesi) Sarit Hadad - Bo'i haruah (Saša Matić - Neudata) Sarit Hadad - Hagiga (Jelena Karleuša - Kazino) Serdar Ortac - Beni unut (Jelena Karleuša - U pravu si; Funky G - Gde si ti) Sertab Erener - Every way that I can (Dado Polumenta - Ekstaza) Shaggy & Olivia - Wild 2Night (Slađa - Made in Srbija) Shakira ft. Alejandro Sanz - La Tortura (Mina - Ljubav) Shakira - Oyos Asi (Maja Nikolić - Đavola ne traži, Sneki - Što da ne) Shania Twain - That Don't Impress Me Much (Ksenija Pajčin - Mene ne zanima to) Sotis Volanis - Poso Mou Leipeis (Jelena Karleuša - Nisi u pravu; Funky G - A gde si ti) Spasitelkite - Jal Mi E (Medenjaci - Žao mi je žao, žao) Stathis Ksenos - Pali (Bon Ami - Magla) Stelios Rokkos - Etsi agapao ego (Boban Rajović - Jugoslavijo) Stella Georgiadou - Tora Mu Milai (Prslook bend - Objektivne laži) Stella Georgiadou - Apofasismenei (Prslook Band - Jovana) Sunidhi Chauhan - Mahi,Mahi,Mahi (Viki - Mahi, mahi) Tainia Fantasias - Fili Gia Panta (Luna - Mazo) Tarkan - Gulumse Kaderine (Sani - Baksuz) Tarkan - Dudu (Alka Vuica & Halid Bešlić - Bosna; Dado Polumenta - 100 stepeni) Tarkan - Simarik (Jelena Karleuša - Žene vole dijamante, Dado Polumenta - Ekstaza) Tarkan - Sikidim (Jelena Karleuša - Zovem se Jelena) Tarkan - Kimdi (Dragana Mirković - Baš tebe volim ja) Tarkan - Asla Vazgecmem (Bane Mojičević - Ostavi me neće boleti) Teodora - Nqkoi kato men (Sinan Sakić - Umreću s osmehom) Thanos Kalliris - Fantasia (Elma - Depresija) Toni Dacheva - Ti ne me razbra (Osman Hadžić - Ti mene ne voliš) Toni Dacheva - Qsno e (Dara Bubamara - Javite mi, javite) Triantafillos - Spao Ta Roloja (Funky G - Žao mi je,žao) Triantafillos & Eirini Merkouri - Mia Zoi (Aca Lukas - Sa ljubavi se skidam) Triantafillos - Den Me Xeris Den Se Xero (Funky G - Med i mleko) Tugba Ozerk - Lo Lo Lo (Goga Sekulić - Nisi ti nizašta) U2 - Vertigo (Indira Radić - Deset,devet,tri,dva,jedan) Valia - Leka nosht samotno tialo (Ceca - 39.2) Vasilis Karas - Fernomeno (Aca Lukas - Zapišite mi broj; Funky G - Gromovi) Veronika - Proizvedeno v raq (Indira Radic - Bio si mi drag) Veronika - Vtora zhena (Tanja Savić - Tako mlada) Veronika - Iskam Te Zavinagi (Seka Aleksić - Crno i Zlatno) Veronika & Magda - Ne Si Sama (Stoja - Starija) Veronika - Serien Iyzhec (Jovana - Flert) Veronika - Dostup zabranen (Sanja Đorđević - Za inat rođena) Veronika - Tvoite ochi (Osman Hadžić& Goga Sekulić - Tvoje oči) Xristos Antoniadis - O dikos mou o theos (Saša Matić - Otišao vratio se) Xristos Dantis - Beautiful (Natalija Trik Fx - Espresso) Xristos Dantis - Kommatia (Amadeus Bend - Možda) Xristos Epiadis - Epimeno (Ceca - Ja još spavam u tvojoj majici) Xristos Pazis - To Tzini (Dado Polumenta - Luče malo; Funky G - Lep si) Yalin - Zalim (Boban Rajović - Na dan kad si rođena) Zeynep Dizdar - Zehir gibi (Emina Jahović - Nije više tvoja stvar) Zig Zag - Eftihos Pu Ksehasa Na Megaloso (Osvajači - Vino crveno) Ziynet Sali - Chiculata (Ana Kokić - Mojne mala)
ZezaM Prisutan Duhom
Datum upisa : 18.12.2011
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pet Dec 23, 2011 8:45 pm
Za ovo si zaslužila da od deda mraza dobiješ novu mixetu :zlz:
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pet Dec 23, 2011 10:00 pm
Poslednji izmenio ZoxZoja dana Uto Feb 24, 2015 5:41 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : zamenjen video)
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Dec 31, 2012 6:59 pm
Zanimljiva paralela ,podbarac . [You must be registered and logged in to see this image.] Muzički ,ne može se prišiti plagijat (postoje pravila ,koliko taktova ,tonalitet ,itd...) Ali nesumnjivo da je R M Točak bio više nego inspirsan poznatim klasikom . Nikada mi to nije palo na pamet ,dok sad nisam poslušao . Meni je "harem" bio na "tragu" one rumunske "Ševe" ,ali ...poslušajte ,ima osnova .
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Jan 21, 2013 8:45 pm
Ovo liči na Bregu [You must be registered and logged in to see this image.] __________________
Bregi Italija dala 84.700 evra za novu pesmu, a on preradio staru?! (VIDEO)
Autor: S.Stepanović | 21.01.2013 - 10:57:00h |
Pevač Goran Bregović je od Italije dobio 84.700 evra kako bi napisao himnu za predstojeće svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju, ali izgleda da je on samo preradio stari hit Bijelog dugmeta „Hajdemo u planine“ i tako je mnoge razočarao.
Italijani su prvo bili nezadovoljni sumom novca koja je data Bregoviću, ali sada su ljuti i zbog toga što je ta pesma već procurela na internet, a prvenstvo počinje tek 20. februara, prenosi Blic.
U pesmi „La canzone dei mondiali fiemme 2013“ se peva o kačamaku, vinu i ljubavi u kolibi, ali se nigde ne pominje mesto održavanja prevenstva, Pjaca Duomo u Trentinu.
Pevač je ovu pesmu snimio sa 50 muzičara i 70 italijanskih pevača.
Naslov: Plagijati i kopiranje pesama Sub Mar 23, 2013 11:19 am
Original
Kopia
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Apr 28, 2014 11:46 pm
OGI RADIVOJEVIĆ OTKRIO: Pesma Pantersa i Vajsa je - PLAGIJAT! Poslušajte original! (VIDEO)
....što mene i ne čudi .90 % "hitova" koje producira Grand i Pink su isto plagijati ,to se samo štanca . Maznu uvod od neke recimo ,grčke pesme ,refren od neke druge ,ritam liniju od treće, Marina Tucaković sklepa neki tekst smućkaju na kompu ,i eto hita . Šta zna raja šta je šta (ali se desi da zna ,ima sad You Tube i sl ,pa čuju )
Godina : 65 Location : Neoplanta Humor : aha Datum upisa : 12.04.2014
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Uto Apr 29, 2014 1:10 am
Zaista nemam nameru da "lovim" ko je šta prvi otpevao, šta je original, a šta plagijat. Postoje ljudi koji su plaćeni za to, koji štite autorska prava, pa nek se oni oko toga... umesto što sad "pecaju" na youtube i brišu zvuk sa naših videa... Neke su pesme samo "prepevane", uz druge stihove, jer je zaista teško napraviti dobar prevod koji prati melodiju, a uz to da zadrži snagu poruke. Volim ovu pesmu, melodiju i reči u svim verzijama...
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Uto Jun 24, 2014 7:59 pm
SRPSKA ESTRADA U PANICI: Grcima ukrali pesme, sad duguju 700 miliona dinara!
Grčki autori su presavili tabak i za nekih tridesetak pesama koje su na njihovom spisku potražuju oko 700 miliona dinara
Deo spiska spornih pesama Željko Samardžić - Bezobrazno zelene Aco Pejović - Nepopravljivo Goga Sekulić - Gaćice Šako Polumenta - Dišem za tebe Saša Matić - Kralj izgubljenih stvari Ceca - Tačno je Amadeus bend - Overen Adil - Od usana do stopala Dragana Mirković - Za mene si ti Boban Rajović - Jugoslavijo Emina Jahović duet sa Sašom Kovačevićem - Još ti se nadam (Mihalis Hatzigiannis, Den eho hrono) Jelena Karleuša - Još te volim (Despina Vandi,Ypofere) - Ide maca oko tebe (Elena Paparicu,Katse kala) - Aca Lukas: Lična karta (Ana Visi, Trauma), Pesma od bola (Antipas, Gia ta lefta ta kaneis ola), Pao sam na dno (Giorgos Tsalikis, Sagapao San Paidi).
------ Imate na linku uporedno i spotove -pa poslušajte sami.
Ko je kriminalac sam ,i druži se sa krimosima (a ovi nabrojani uglavnom spadaju u te ) ne treba ni da čudi da su posegnuli za tuđim -i voleo bih da i plate za to (kad već ne plaćaju pljačku ,utaju poreza ,udruživanje radi kriminalne delatnosti i drugo što rade po Srbiji )
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Nov 03, 2014 10:43 am
Danubius ::
Nikada mi nije jasno to oko plagiranja ....Zar zaista likovi misle da niko neće da primeti?
...
Da baš to misle. Prosečan korisnik muzike gde bih i sebe ubrojala teško da će primetiti plagijat naročito ako su samo delovi pesme tj muzike ukradeni. Hiper produkcija je takva da čak ni oni kojima je to posao da primete nisu u stanju da fizički isprate sve što se objavljuje i nestaje u toku godine. Naročito na manjim muzičkim scenama kakva je naša. Ono s Grcima i tužbom je samo jer smo bliski geografski pa su nas lako otkrili. Plagiranje neke malopoznate američke grupe ne bi otkrio ni Interpol.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Uto Jan 20, 2015 4:59 pm
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Sre Mar 25, 2015 10:56 pm
SVI KRADU IZ DŽEZA, A PO NEKO IZ BLUZA...DAKLE, NEMA ORIGINALA...AMERIKA BRATE, MAERIKA... ALI, RUSIJA JE RUSIJA...JEBEM LI GA...KO ČE GA ZNATI KUDA VODI OVAJ SVIJET, KAKO ĆE KO ZAVRIŠITI...NEKO U BLUZU, NEKO U DŽEZU...SAMO JE NEBO ORIGINAL...SKY FOREVER...HEAVEN FOREVER...
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Uto Avg 11, 2015 12:16 pm
Snežana Mišković(Viktorija ) namerava da tuži Bruna Marsa ,jer je ukrao njenu staru pesmu . Ona tvrdi da je čak 80 % plagijat ,i čudi se kako nisu prepoznali njenu pesmu u njegovom svetskom hitu ? Poslušajte i vi ...
Godina : 86 Location : Ladna Morava Humor : Filmovi Veljka Bulajića Datum upisa : 04.12.2009
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Sub Nov 07, 2015 4:23 pm
Znam da ćete teško poverovati ali i taj veliki muzički svet krade ali od onih koji im ne mogu ništa. Bryan Jonson je pre nego je u grupi AC/DC zamenio pokojnog Bon Skota, pevao u grupi Gordie iz Newcastle sa severa Engleske. Ta grupa je koristila naše narodne motive, tačnije vranjanske pesme i obrađivala ih u rock maniru. To je isto pored ostalih radila i Mexičko Američka grupa Tito & Tarantula sa izvornom pesmom Lela Vranjanka. Naravno da se kraduckaju i izvorne pesme iz mnogih naroda i kultura.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Sub Nov 07, 2015 5:18 pm
Kica/Praja ::
Znam da ćete teško poverovati ali i taj veliki muzički svet krade ali od onih koji im ne mogu ništa. Bryan Jonson je pre nego je u grupi AC/DC zamenio pokojnog Bon Skota, pevao u grupi Gordie iz Newcastle sa severa Engleske. Ta grupa je koristila naše narodne motive, tačnije vranjanske pesme i obrađivala ih u rock maniru. To je isto pored ostalih radila i Mexičko Američka grupa Tito & Tarantula sa izvornom pesmom Lela Vranjanka. Naravno da se kraduckaju i izvorne pesme iz mnogih naroda i kultura.
Kako da ne ,sećam se dobro "Gordie" tamo još iz početka 70 tih . Iskreno rečeno ,važni su mi bili koliko i "Slade" ili "Sweet" nisam ih nešto slušao ,pa mi je ovo novost ,ali što da ne ? I Bregović je svaki novi album počinjao tako što je uzeo jedno 200 albuma iz sveta ,pa tražio nešto što može da mazne ,što bi ovi bili drugačiji ? Mislio sam da su neki "gliter rock" band ,baš me iznenađuje da su mogli iskoristiti kakav naš "etno" motiv ,no ne smatram uopšte nemogućim . I "Thin Lizzy " su uzeli za "Wiskey in the Jar" irski narodni motiv,a i to je bilo otprilike u vreme kada su "Gordie" radili ,između 70 tih i 80 tih.
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Uto Nov 10, 2015 8:18 pm
E da ne poveruješ ? Svetski portal "SkoopWooP" se pozabavio ,nikada ne bi pogodili -Darom Bubamarom ? Pa poslušajte sami matrice ....čak je i tonalitet isti ???? ctrl +c ,ctrl+v copy .
Godina : 86 Location : Ladna Morava Humor : Filmovi Veljka Bulajića Datum upisa : 04.12.2009
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Maj 30, 2016 7:30 pm
Kad sam pre koju godinu bio u Egejskoj Makedoniji, čujem ovu pesmi istu od A do Š, pitao sam ko peva, čini mi se da su rekli Ana Visi. Kad Nata kaže "Ponovo" Ana kaže "Saga po" Ne znam kako se na Grčkom zove original.
Kica/Praja El virtuoso
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Maj 30, 2016 7:42 pm
Malo sam vrteo unazad. Zapanjilo me je da si naveo Oktobar 1864. i pesmu Nađi me, jer je to 20 godina pre bio svetski hit. Proverio sam, piše da je obrada.
ovo je klasična krađa, pesma je Poljska.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Maj 30, 2016 8:08 pm
Kica/Praja ::
Kad sam pre koju godinu bio u Egejskoj Makedoniji, čujem ovu pesmi istu od A do Š, pitao sam ko peva, čini mi se da su rekli Ana Visi. Kad Nata kaže "Ponovo" Ana kaže "Saga po" Ne znam kako se na Grčkom zove original.
Pa ne znam ,ima Ana Visi pesmu "Sagapo" ali ,kao da nije "to -to" (bez namere da branim Natu ,naravno )
Ne treba se uopšte čuditi ,ortaci zaboravljaju da je svet danas globalno selo ,misle ,ma ko će znati za neku tamo grčku ,tursku ili ko zna odakle pesmu,daj da ja to maznem -a eto ,sazna se .
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Pon Maj 30, 2016 8:16 pm
Ma tražio sam i ja ali to nije ova stvar, ne zove se Saga po i možda ne peva Anna Vissi ali svi naši koji su čuli stvar su se smejali koliko je ista.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: PLAGIJATI(muzika ) -ko krade od koga ? Sub Maj 13, 2017 8:47 am
Izraelski kompozitor David Zigman je pokrenuo proces protiv Saše Matića za krađu pesme "Kad ljubav zakasni" .
Plagijat je očigledan ,ali.....Saša je uredno kupio ovu pesmu od Fute (Aleksndar Radulović ,koji sa Marinom Tucaković godinama "štanca" sve što se snima kod nas ) Ne bili lenji ,pa malo pogledajte ovu temu ? Još nekoliko plagijata je izašlo iz iste "radionice" ,i krivica je na Futi (jer Marina samo nakalemi stihove na muziku ,no teško da nije saučesnik ,jer jeste muzički itekako verzirana ,teško da "nije znala" )