DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?

Ići dole 
+4
AstrinaKomsinica
milenanik3
nada.nada
Danubius
8 posters
AutorPoruka
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 64

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Empty
PočaljiNaslov: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyNed Jun 29, 2008 1:21 pm

Sakupljanje antikviteta ne mora da bude skup sport -ako znamo šta tražimo , i ako imamo sreće .
Mišljenja su podeljena -od onoga da je to zabava bogatih dokonjaka koji sakupljaju starudije , do onoga da takva vrsta hobija obrazuje i oplemenjuje .
Šta mi kažemo ? Volimo, imamo , sakupljamo ?

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Images?q=tbn:ANd9GcTpTwkWECDDV14fH5CUwYC1seRqQi7qXvr__vbFJ2FS8S0pqwM&t=1&usg=__P6-pJiy7WqJJBH0Lk6s3jYxF32M=

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? 155klf10

Poslednji put izmenio Danubius dana Sub Nov 06, 2010 2:03 pm, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyNed Jun 29, 2008 1:22 pm

Barokni sat, ornamenti vezani za lov , srebro
(oksidiran , neočišćeno odavno) cherry

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Dsc00026wj

Poslednji put izmenio Danubius dana Sub Nov 06, 2010 9:23 pm, izmenio ukupno 6 puta
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyNed Jun 29, 2008 1:23 pm

Par svećnjaka, srebrna alpaka , XIX vek

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Dsc00027dr

Poslednji put izmenio Danubius dana Sub Nov 06, 2010 9:25 pm, izmenio ukupno 3 puta
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyNed Jun 29, 2008 1:26 pm

Stoni sat, gradjanska secesija, minimalizam, svajcarska mehanika, mahagoni XIX vek

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Dsc00030hey

Poslednji put izmenio Danubius dana Sub Nov 06, 2010 9:27 pm, izmenio ukupno 3 puta
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyNed Jun 29, 2008 1:27 pm

Bodež, dvosekli , zemlja porekla Iran, starost nepoznata

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Dsc00028

Poslednji izmenio Danubius dana Sub Nov 06, 2010 9:29 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptySub Nov 06, 2010 2:22 pm

Portret Magdalene Deak , 1920 , akvarel

Magdalena je supruga poznatog slikara Rudolfa Udvary-a , a sliku je naslikao akademski slikar Mihany J (traže se podaci )

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Dsc00025vy

Poslednji izmenio Danubius dana Sub Nov 06, 2010 9:21 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
nada.nada

nada.nada

Godina : 63
Humor : uvek iznenadenje
Datum upisa : 05.07.2010

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptySub Nov 06, 2010 3:56 pm

Volim, imam, skupljam, to mi je droga, toliko jako da sam za to, isla godinu dana u skolu.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptySub Nov 06, 2010 4:32 pm

nada.nada ::
Volim, imam, skupljam, to mi je droga, toliko jako da sam za to, isla godinu dana u skolu.
Pa onda na sunce sa slikicama kolekcije ?

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Sep 02, 2011 9:02 am

ANTIKVITETI -pogledajte ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? 601923926

Izdvojio sam ovo iz dva razloga -zaista se nekada može naći i nešto sasvim pristojno za minoran novac
Drugi razlog -pregledajte uvek sve ponude -ista stvar može imati enormno različitu cenu !

A mogu se naći i zanimljive stvari ...recimo , ovo je jedan baš lep komad .

http://www.limundo.com/kupovina/Kolekcionarstvo/Antikviteti/Ostalo/Narukvica-iz-perioda-Vizantije/3259688

Nije u pitanju ono što prodavac kaže -ali utoliko bolje što ne zna . Komad je daleko stariji i nije ni narukvica , ni "vizantija" ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? 641442

Nazad na vrh Ići dole
milenanik3

milenanik3

Godina : 65
Humor : srednja žalost ali obožavam smjeh
Datum upisa : 24.07.2011

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Sep 02, 2011 12:56 pm

Ja obožavam knjige,stare posebno.Imaju neku svoju veličanstvenu čaroliju.Ne smem da uđem u radnju sa antikvitetima jer ne znam da izađem na vreme.Uvek me teraju napole kao neke iz kafane.
Pokupovala bi sve knjige stare i onda im otkrivala jednu po jednu tajnu njihovu. :ptica 1 :
Kroz godine sam uspela da sakupim toliko lepih knjiga da sam davno zaboravila na količinu..nije ni važno.Kod mene nema puno stvari ali ima puno knjiga u svakoj sobi,osim u kupatilu.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.milenanik3
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Sep 02, 2011 1:20 pm

Obozavam, ali odredjene periode...kad si mogu priustiti, kupim. Volim hodati po kako to ovdje zovu "tag sale", cesto pronadjem po neki mali komad, sto knjige, sto namjestaj...
Neki dan me dusa zaboljela; u Vermontu je bio najstariji "pokriveni most" u New England...Irena ga je odnijela:( Uvijek stanemo tu kad idemo u Kanadu ili negdje na sjever...bice ruzno vidjeti prazninu.

Moje najvece blago je moj trpezarijski stol. Kupila sam ga prije 10tak godina na barn sale za 30tak dolara. Pravljen je pocetkom 18 vijeka. Sareni ga je pazljivo "uredio", i uradili smo nesto sto nismo trebali, ofarbali noge, ali...ne veli mi ga prodavati, paaa....
Nazad na vrh Ići dole
LINDA
Hot Nurse
LINDA

Humor : jak haaaaaaaaaaaaaaa
Datum upisa : 07.08.2011

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Sep 02, 2011 2:23 pm

Neskupljam antikvitete
ali imam jedan orman iz 1800

dobila sam ga na poklon od mog muza
i ofarbala lindgrün
izmedju moderni stvari stoji moj orman i lepsije od svega sto imam
mislim za mene
Nazad na vrh Ići dole
zoki rs

zoki rs

Datum upisa : 11.08.2011

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptySre Sep 14, 2011 5:02 pm

skupljam staru keramiku terra siligata sa raznim predstavama,
,,,.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyČet Sep 15, 2011 9:54 am

AstrinaKomsinica ::
Sareni ga je pazljivo "uredio", i uradili smo nesto sto nismo trebali, ofarbali noge, ali...ne veli mi ga prodavati, paaa....

LINDA ::
Neskupljam antikvitete
ali imam jedan orman iz 1800

dobila sam ga na poklon od mog muza
i ofarbala lindgrün
NIKADA -ali NIKADA ne radite sami restauraciju ,bez kosultacije sa stručnjakom !
NIKADA -ali NIKADA ništa na struganje, šmirglanje , bilo kakvu hemiju -tako se ne čisti -nego uništi komad .
Prefarbate li ili samo skinete originalni lak sa drveta -uništili ste vrednost komada zauvek .
Metal (novac , oružje ) uvek skidati prljavštinu ,oksid, rdju isključivo elektrolizom -nikako mehanički .
Stare slike -čistiti isključivo samo lanenim uljem i vatom -nikako alkohol ,aceton ,bilo kakva hemija .

Kod utvrdjivanja starosti i vrednosti -koristite internet ! Danas ima puno kataloga on line ,zbirki ,svačega gde možete da prepoznate ili uporedite komad koji posedujete .
Kod kupovine -uvek pogledajte sve što se nudi na više sajtova -istu stvar ćete naći i deset puta jeftinije !

Nazad na vrh Ići dole
Auror@
SOLDIER of LOVE
Auror@

Godina : 65
Humor : aha
Datum upisa : 12.04.2014

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptySre Jun 18, 2014 12:59 am

Imam nešto... Žolnai servis za čaj... Komplet 2 vaze i stalak za sat, koji su nekad stajali na kaminu (kobalt i pozlata). Slike sa kraja XIX i početka XX veka... Nasledstvo, većinom ono što je bilo u nekadašnjoj vikendici na Paliću. Nekoliko stvari sam ostavila za prodaju u antikvarnici, radili su restauraciju na 2 slike, pa sad, ako se prodaju... Prodata je srebrna burmutica, jedna minijatura... Ako se ostalo ne proda uskoro, mislim da ću sve vratiti kući, platiti troškove restauracije, pa sam bar nešto uradila. Slikari su uglavnom nepoznati na ovom području, ali su poznati u Madjarskoj. Bio bi mi velik problem da krenem u istraživanje ili na neku aukciju, a da nije na netu. Ako pronadjem fotografije, slikala sam onomad, okačiću ovde. Nešto od toga je kod mog brata i moje sestre, kako smo podelili na 3 dela.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptySre Dec 11, 2019 8:22 pm

Skoro pa redovno gledam "Salvage Hunters" ,emisiju na "Diskaveriju" gde svetski poznati diler antikviteta,specijalista za nameštaj i enterijer Dru Pričard nabavlja ,restaurira i preprodaje antikvitete ,objašnjavajući usput istoriju komada .

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Maxresdefault

On živi u Velsu, uglavnom nabavlja u UK ,ali putuje i po Evropi u potrazi za predmetima .
U današnjem nastavku je bio u Nemačkoj ,i kupio "antikni" ormarić za lekove iz 50 -tih godina .To je ovo :

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Orman-za-lekove-dvokrilni

Bog zna kako se oduševio ,jeftino kupio (par stotina eura ) i prodao ga po trostrukoj ceni ,čim ga je postavio na sajt .
Dragi Dru....kod mene u firmi ima bar 20 takvih ormarića u upotrebi ,a znam za bar još 5 po podrumima. 
Stanje autentično ,bez potrebe ikakve restauracije , iz 50 tih su ,nedirnuta patina .
Dođi brate da trgujemo ,jeftino dam ,samo nosi ,a ja odoh na Havaje . brdski

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyČet Jul 16, 2020 5:01 pm

Apropo gornjeg posta -ja sam kupio u firmi 3 ovakva komada (vidi gore ) za čitavih 600 rsd (neznatno više od 5 eu ) i koristim ih za knjige (kompletni su ,imam vrata ,samo mi ne trebaju, skinuo)
Ali, "Salvage Hunters " ne svraćaju u Srbiju .
I dalje čitam literaturu koja bi mi pomogla da "prepoznam" neki vredan antikvitet na nekom buvljaku,za sada -ništa.
Ali  ima i ovakvih slučajeva:
----
Objavljeno: 16.07.2020. 11:47h

Zaboravljena vaza, davno kupljenja za 56 dolara, prodata je u subotu na aukciji u Hong Kongu za devet miliona dolara nakon što je otkrivena u domu starije žene u Evropi.

Vaza koju je ugledna aukcijska kuća Sotebi opisala kao "izgubljeno remek delo" je retki primerak iz 18. veka i stajala je 50 godina u kući u središnjoj Evropi okružena mačkama i psima.

Vrlo neobična vaza u kojoj se plavo beli porculan vidi kroz mrežastu porculansku strukturu napravljen je za cara Kuianlonga koji je vladao Kinom više od 60 godina.

"Neverovatno je da je ta izuzetno krhka vaza preživela pola veka u kući okružena bezbrojnim kućnim ljubimcima", rekao je Nikolas Čov, zaposlen u Sotebiu za Aziju.

Vaza je tek jedna od nekoliko sličnih u svetu koje su izrađene od 1742 do 1743. Kruškolika vaza primerak je stila porculana "jangcai" kojeg karakteriše uklapanje zapadnih boja i emajliranja u izradu porculana. Veruje se da je vlasnica istu dobila u nasleđe.

Ona je pozvala procenitelje da pogledaju njenu kinesku zbirku. Stručnjaci Sotebia pronašli su zapis o njoj u arhivima pekinškog Zabranjenog grada. Vaza je bila u carskoj Palati nebeske čistoće i car ju je cenio zbog dizajna. Aukcijska kuća nije otkrila u kojoj je evropskoj zemlji ona otkrivena, piše Večernji list.

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? 789945_w-54587698_ls
Nazad na vrh Ići dole
Okano
Somborska Ruža
Okano

Godina : 49
Datum upisa : 06.01.2012

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Jul 17, 2020 11:17 am

Nije da bas skupljam ali obilazim buvljak kad god mi to vreme dozvoli ... nadje se svasta, mozda sad nema vrednost ali mozda za neko vreme i bude ....

Tako imam i jednu sliku akvarel od francuskog slikara , koji je godinama stajao u jednoj garazi , ima i malo ostecenje ali zato ima i svoju vrednost .... meni je slika prelepa .... ;)
Nazad na vrh Ići dole
http://farytalenakit.mojsajt.rs/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Jul 17, 2020 1:29 pm

Okano ::
Nije da bas skupljam ali obilazim buvljak kad god mi to vreme dozvoli ... nadje se svasta, mozda sad nema vrednost ali mozda za neko vreme i bude ....

Tako imam i jednu sliku akvarel od francuskog slikara , koji je godinama stajao u jednoj garazi , ima i malo ostecenje ali zato ima i svoju vrednost .... meni je slika prelepa .... ;)
Slikaj pa stavi ovde da to malo pregledamo .Malo oštećenje ne igra ulogu ,ako je slikar "pravi" .
Nazad na vrh Ići dole
Okano
Somborska Ruža
Okano

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Jul 17, 2020 4:08 pm

Slikar je Marius Girard navodno slika je iz 1950te .... ima potpis grafitnom olovkom napred i nesto pise i na poledjini pojma nemam sta ... steta sto je ostecena ali prvim vlasnicima nije se uklapala u enterijer pa kontali u garazi imace bolje mesto ... klimatski uslovi su uradili svoje ,a verovatno i pokisla .... no sad je kod mene i meni bez obzira na sve mnogo se dopada ....

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Dscn0611

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Dscn0612

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Dscn0613
Nazad na vrh Ići dole
Okano
Somborska Ruža
Okano

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Jul 17, 2020 4:10 pm

imam tako i neke bas stare knjige :D jos malo pa cu dozvoliti da se listaju iskljucivo u rukavicama smehsmeh
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? EmptyPet Jul 17, 2020 5:53 pm

Okano ::
imam tako i neke bas stare knjige :D jos malo pa cu dozvoliti da se listaju iskljucivo u rukavicama smehsmeh
Slikar uopšte nije "šoder" .Iako je samo jedan od pariskih slikara kakvih ima na hiljade ,nije baš ni anonimus .Problem sa cenom je da je napravio 10 000 sa istim ili sličnim  motivom,ali jeste original i sigurno da vredi .Ulov iz garaže je odličan ,ima kod Kineza jeftinih ali kvalitetnih ramova -garant će biti primećena pa možeš da ispričaš priču o njoj i Mariusu Girardu.
To je neko doneo kao suvenir sa Monmartra negde 1950-60 ,dovoljno je stara da privuče pažnju .

Okano likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?   ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ? Empty

Nazad na vrh Ići dole

ANTIKVITETI -volimo, imamo , sakupljamo ..ili ne ?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Jela koja ne volimo spremati a volimo jesti...
» ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas !
» SERIJE -koje smo voleli/ volimo

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: ŽIVOT I PRIKLJUČENIJA :: PORODICA /DOMAĆINSTVO :: HOBI-
Skoči na: