|
| ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! | |
|
+22masamilica montoya bosankaa Kijara-brm delete ilija35 Tibor90 Lakota pepa prase Kameleon Coja5 Astra Thonet perge Smiljana saabba Jarac AstrinaKomsinica Zoki61 promaja MayaMau Danubius 26 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Čet Dec 20, 2012 8:40 pm | |
| Zahvaljujući Peebles ,setio sam se nečega što je uobičajeno u svetu.Gotovo svi imamo ponešto staro u kući ,nasleđeno ,kupljeno po antikvarnicama ili buvljim pijacama ,neke slike ,nakit ,goblene , stari nameštaj ,stari novac ,keramiku ,porcelan ,satove , oružje ,odeću.... Dakle -sve što je staro ,a ne znate ništa o tom predmetu -stavite ovde ,i dobićete procenu porekla i starosti ,kao i orijentacionu vrednost na tržištu . Stavite sve -bez ustručavanja . Često se pokaže da neka stvar skromnog izgleda vredi više od nečega što izgleda kao da je sa nekog dvora . Dobićete stručno mišljenje istoričara umetnosti ,doktora etnologije ,arheologa -koji su i sami kolekcionari -u vrlo razumnom roku -za 24 h. Samo napred! Bidermajer salon, trosed i dve fotelje. Original. U besprekornom stanju Cena -2 200 € | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Čet Dec 20, 2012 8:51 pm | |
| Evo jednog primera -najobičnija stolica ,naoko ,vrlo česta u našim domovima ,ili u babinoj kući ,često i rasparene,često u šupi ili na tavanu. No radi se o tkzv "tonet stolicama" ,koje su se pravile između 1880 pa sve do 1950 tih . Zavisno od proizvođača ili majstorske radionice ,zemlje porekla ,starosti i očuvanosti ,vrste drveta i ukrasa ,i bez obzira što nisu retke -prodaju se dobro i danas . Prosečna prodajna cena bi bila od 50 EU . | |
| | | MayaMau
Godina : 48 Location : Wonderland Datum upisa : 22.04.2013
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Pon Apr 22, 2013 4:46 pm | |
| Pozdrav! Da li je kasno da postavim slike za procenivanje? | |
| | | promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Pon Apr 22, 2013 4:57 pm | |
| Nikad nije kasno ,samo ti postavi ,za to je i otvorena tema :pušač: | |
| | | MayaMau
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Pon Apr 22, 2013 5:14 pm | |
| Odlicno,ubih se trazeci ko bi to mogao da proceni :) Evo ovako,imam jedan sto. Mogla bih zivot dati da izgleda milion puta bolje uzivo nego na slikama,al sta da se radi. Blic je otkrio ono sto se golim okom ne vidi. Dakle,samo da se snadjem oko postavljanja slika : [url= ] [/url] Ako treba jos koja,samo recite :) | |
| | | Zoki61
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Pon Apr 22, 2013 5:28 pm | |
| može može samo bez ovoga [url=[/url] | |
| | | MayaMau
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Pon Apr 22, 2013 5:39 pm | |
| Aj,potrudicu se,pojma nemam otkud to tu :) [url] [/url] | |
| | | MayaMau
| | | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Uto Apr 23, 2013 11:59 am | |
| - MayaMau ::
-
Jel se sad dobro vidi sve sto se treba videti? :D Vidi odlično . Elem ,ja nisam stručnjak ,ali ću kontaktirati stručnjake (ne drži me za reč za 24h ,ali nećeš dugo čekati ,ako večeras dobijem na fon ) Ono što ja vidim -masivni pisaći sto u odličnom stanju (eventualna crvotočina se ne vidi na slici ) originalna boja i lak (ni za živu glavu ne lakiraj ,šmirglaj ili bilo šta drugo) To je početak 20 veka , majstorski rad ,stil je "altdajač" u globalu (ima par stvari koje me bune ,recimo one "noge" su barokni stil )pa ću ocenu ostaviti stručnjacima . Izvuci fijoke ....negde na poleđini stola ,zadnjoj ploči treba da ima oznaka majstorske radionice ,možda i godina izrade (možda napisano i običnom grafitnom olovkom ) to bi pomoglo ,kao i bilo koja informacija o poreklu ? Ne bih ni da se gađam sa cenom ,ali je činjenica da bi i neki skorojević vrlo rado imao ovako nešto u svom "kabinetu" . Restauracija treba ,ali nije uopšte strašno ,i mislim da ćeš dobiti lepe pare,naročito za naše uslove . Javim ti tačnije -vrlo brzo . | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Uto Apr 23, 2013 1:24 pm | |
| Dobar taj stol,,,daj malo istorije, je li ima godina negdje na njemu, maker? Ovdje bi to dobro proslo:) | |
| | | MayaMau
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Uto Apr 23, 2013 1:27 pm | |
| Da,stil je Alt deutsch,s pocetka proslog veka. Nema potpisa,tek ponegde se vide oznake gde je trebalo seci dasku za pravljenje. Nista ne diram,nista ne smirglam,ostecenja su minimalna,kao sto se vidi. A poreklo ne znam. Od kako znam za sebe,imam taj sto. Na njemu sam se odskolovala. Kako mi je otac umro,nemam koga ni pitati zna li nesto o poreklu istog. Stoga tapkam u mraku oko toga. Bas me interesuje procena,posto je zaista raritet u pitanju. | |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Uto Apr 23, 2013 1:32 pm | |
| Velika je steta sto se neko ne pocne baviti ozbiljnom trgovinom antikviteta, izvoz mislim. Ima nekih levata ovdje, kao prodaju antikvitete sa naseg podneblja, dok ne naidje neko ko zna nase podneblje. Ipak, zarade ludu lovu u medjuvremenu.
A tako nesto bi islo za dobre pare kod pravog antikvara. | |
| | | MayaMau
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Uto Apr 23, 2013 1:40 pm | |
| Na zalost,dosla su vremena kad antikvari prodaju ono sto su godinama kupovali. Kod nas kriza potrajala dovoljno dugo da smo rasprodali sve bez cega se moglo,sad smo presli na ono bez cega nam se tesko odvojiti. Ljudi prodaju zaista vredne stvari budzasto. Mozemo kuce opremiti kao nekadasnje dvorove za malo vise para nego da kupimo novo u bilo kojoj prodavnici. | |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Uto Apr 23, 2013 1:44 pm | |
| Znam na zalost. Ali ako se vec mora, onda radije pokusati prodati vani, makar ce biti na cijeni. Sretno. | |
| | | MayaMau
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Uto Apr 23, 2013 1:59 pm | |
| Ne dam nista ispod cene :jjjj: Neka stoji dok ne naidje neko ko zna sta mu je ciniti,ne zuri mi se nigde :) Hvala :88ppp: | |
| | | Jarac
Datum upisa : 03.05.2013
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Pet Maj 03, 2013 12:57 am | |
| ne mogu nikako da se snadjem na sajtu jel mozete da mi kazete koliko vredi ova kasica beogradske trgovacke banke iz 1920. godine ? ako nije problem, hvala unapred ! | |
| | | saabba
Godina : 59 Location : Zrenjanin Datum upisa : 09.07.2013
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Uto Jul 09, 2013 10:24 pm | |
| Poz za sve!!!! Drago mi je sto sam medju Vama. Treba mi pomoc oko procene vitrine i ogledala. Moze?????? Evo slika: | |
| | | saabba
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Sre Jul 10, 2013 12:09 am | |
| | |
| | | saabba
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Sre Jul 10, 2013 12:10 am | |
| | |
| | | Smiljana
Datum upisa : 28.08.2013
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Sre Avg 28, 2013 5:45 pm | |
| Pozdrav za sve, potrebna mi je pomoc. Da li neko moze da mi kaze sta je ovo i koliko je strao? | |
| | | Smiljana
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Sre Avg 28, 2013 5:49 pm | |
| http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img401/7999/q7b8.jpg | |
| | | Smiljana
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Sre Avg 28, 2013 5:51 pm | |
| https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/853/msep.jpg/ | |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Sre Avg 28, 2013 8:15 pm | |
| - Smiljana ::
- Pozdrav za sve, potrebna mi je pomoc.
Da li neko moze da mi kaze sta je ovo i koliko je strao?
Koliko ja vidim ,radi se o spravi za mlevenje grožđa ,predpostavljam . Verovatno te lopatice samelju ,a rupe na njima govore da tuda treba da prođe tečnost . Verovatno se taj deo izvadi ,pa stavi drugi ,presa sa drvenim navojem u istoj kaci ,za totalno ceđenje . Staro jeste ,jer već bar 50 godina ,ako ne i više ,za ovu namenu se koriste metalni zupčanici . Iskreno ,nisam video nikada tako nešto ,ali mi tako izgleda . Vrednost ima ,nekom etnologu ili kolekcionaru ,komercijalna prodaja,ne znam ,nikada se ne zna .Probaj da staviš na neki od sajtova pod "antikviteti" ,ništa te ne košta da dobiješ neki uvid . ps ako nekome sprava izgleda poznato -javite se ! | |
| | | perge
Datum upisa : 11.09.2013
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Sre Sep 11, 2013 10:05 pm | |
| Evo skontao sam kako se ubacuje slika Jedine informacije su ove koje sam našao o proizvođaču NISSEL & SIKORA WIEN su ove: http://www.rubylane.com/item/135488-107tsrdprs2/Antique-Austrian-Leather-Purse-Tortoise i drugi link http://www.bamfords-auctions.co.uk/buying/auctions/ThreeDay-Fine-Art-and-Antique-Auction--September-2011/lot-2269-Pierre-Jules-Mene-1810--1879/ našao sam još jednu kutiju Nissel&Sikora http://www.lyonandturnbull.com/asp/fullcatalogue.asp?salelot=287++++++363+&refno=++130805&image=3 http://www.christies.com/lotfinder/lot/an-austrian-silver-gilt-and-enamel-vienna-circa-4703161-details.aspx?intObjectID=4703161 | |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Čet Sep 12, 2013 6:38 am | |
| - perge ::
- Evo skontao sam kako se ubacuje slika
Imas pravu stvar . Nissel &Sikora Beč je umetnička radionica koja je pravila bronzane figurine za salone ,kutijice za karte ,nakit ,burmutice ,tabakere ,tašnice i sl za bogatu klijentelu ,tj plemstvo pa i kraljeve . U zavisnosti da li je unikat ili mala serija ,i u zavisnosti od upotrebljenog materijala (plemeniti metali ,dragulji ) i naravno, istorijata predmeta (takve stvari imaju i sertifikat ) kreće se i cena . Ako se nešto prodaje kod "Kristija" ,i sličnih aukcijskih kuća -onda je to ozbiljna stvar .Ni ne pokušavaj prodati na Balkanu ,pravu cenu a i poštenu procenu ćeš dobiti samo u inostranstvu . Recimo to ovako -ako se potvrdi autentičnost ,i u dobro stanje predmeta ,onda imas "kartijea" u kategoriji asesoara, a to se "napolju" dobro plaća . | |
| | | perge
Datum upisa : 11.09.2013
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Čet Sep 12, 2013 7:33 am | |
| Hvala na brzom odgovoru.
Meni se cini (laicki) da su sare od bronza. Ali nisam nikakvu drugu oznaku nasao na tobici osim, ove sto sam i slikao. Eventualno da li mi mozete preporuciti neki sajt, gde bi mogao da stavim na procenu ili da se potvrdi autenticnost?
| |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Čet Sep 12, 2013 4:42 pm | |
| - perge ::
- Hvala na brzom odgovoru.
Meni se cini (laicki) da su sare od bronza. Ali nisam nikakvu drugu oznaku nasao na tobici osim, ove sto sam i slikao. Eventualno da li mi mozete preporuciti neki sajt, gde bi mogao da stavim na procenu ili da se potvrdi autenticnost?
Možeš ovde : OTKUP,PROCENA,ZALAGAONICA,PREPRODAJA,KONSALTING U VEZI ANTIKVITETA I UMETNICKIH DELA KAO I LOMLJENOG ZLATA,SREBRA,NAKITA 0652713021:link : Berza antikviteta ...ali oprezno ,ako nameravaš da prodaš .Neka ti daju procenu ,pa uradi i ovo : Možeš da ukucas "marku" u Google i da tamo vidiš za koju lovu se prodaju njihove stvari (ja sam malo pogledao ,lepe pare ) Možeš da pratiš sajmove kolekcionara ,pa da se tamo pojaviš -odmah ćeš videti koliko je interesovanje i kolike su ponude -mada kolekcionari glume "poker face " ,ne umeju oni da sakriju kada ih nešto zanima ,a niko te ne tera da prodaš . Uvek postoji mogućnost kopije ili replike kod ovakvih stvari -ali čisto sumnjam ,mislim da imaš "pravu stvar " . ps Boske ,šta bi sa klavirom ? | |
| | | Thonet
Datum upisa : 05.01.2014
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 05, 2014 2:20 pm | |
| kako se ubacuje slika ovde? | |
| | | Thonet
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 05, 2014 2:36 pm | |
| - Thonet ::
- Pozdrav
imam Thonet stolicu-ljuljašku,okvirno staru oko sto godina...hteo bih da je restauriram,pa me interesuje procena priblizno godine proizvodnje i cene iste.? Moze pomoc oko kacenja slika ovde? http://img845.imageshack.us/img845 | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 05, 2014 2:42 pm | |
| | |
| | | Thonet
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 05, 2014 2:58 pm | |
| | |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 05, 2014 4:05 pm | |
| - Thonet ::
- Thonet ::
- Pozdrav
imam Thonet stolicu-ljuljašku,okvirno staru oko sto godina...hteo bih da je restauriram,pa me interesuje procena priblizno godine proizvodnje i cene iste.?
Tonet stolica ima u raznim varijantama ,i kao kod svih antikviteta -restauracija mora biti stručna . No ponešto možeš i sam . Obično staro drvo ima rupice od crvotočine ,i to možeš tretirati preparatima koje možeš naći svuda ,plus vosak za začepljavanje tih rupica .Trska ,koja je kod tebe oštećena ,mora stručno . Vidi ovde : Popravka - zamena španske trske na tonet (thonet) stolicama Imaš i ovde (BG) http://spanska-trska.com/ (Mislim da je cena oko 20 rsd /cm ,ako se dobro sećam ) Lak (originalni ) se ne dira ,ako ti restaurator drugačije ne kaže .Ako sam ošmirglaš i lakiraš -onda više nije antikvitet . Evo ti malo i o istoriji proizvođača i samim tonet stolicama : Mihael Tonet E sad -cena : Moram ti reći da nije dobar trenutak uopšte za prodaju antikviteta ,i da su eventualne mušterije jako razmažene (traže besprekorno ,ono što odmah može u njihov "salon " ) a Thoneta ima velika ponuda . Ja sam iz Apatina -nema kuće u kojoj se nije zadržao pokoji primerak ili komplet . Doduše ,ova je ljuljaška ,pa možda vredi više ,no ostale ....zavisno od stanja ,cene se kreću kao i "obične "stolice danas 3-7 000 rsd. No to možeš proveriti na nekom od sajtova za prodaju (Limundo. Kupindo ,Kupujem-prodajem ) pod "antikviteti-nameštaj " Srećno ! | |
| | | Thonet
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Pon Jan 06, 2014 3:54 pm | |
| - Danubius ::
- Pozdrav
imam Thonet stolicu-ljuljašku,okvirno staru oko sto godina...hteo bih da je restauriram,pa me interesuje procena priblizno godine proizvodnje i cene iste.?
Tonet stolica ima u raznim varijantama ,i kao kod svih antikviteta -restauracija mora biti stručna . No ponešto možeš i sam . Obično staro drvo ima rupice od crvotočine ,i to možeš tretirati preparatima koje možeš naći svuda ,plus vosak za začepljavanje tih rupica .Trska ,koja je kod tebe oštećena ,mora stručno . Vidi ovde : Popravka - zamena španske trske na tonet (thonet) stolicama Imaš i ovde (BG) http://spanska-trska.com/ (Mislim da je cena oko 20 rsd /cm ,ako se dobro sećam ) Lak (originalni ) se ne dira ,ako ti restaurator drugačije ne kaže .Ako sam ošmirglaš i lakiraš -onda više nije antikvitet . Evo ti malo i o istoriji proizvođača i samim tonet stolicama :
Mihael Tonet
E sad -cena : Moram ti reći da nije dobar trenutak uopšte za prodaju antikviteta ,i da su eventualne mušterije jako razmažene (traže besprekorno ,ono što odmah može u njihov "salon " ) a Thoneta ima velika ponuda . Ja sam iz Apatina -nema kuće u kojoj se nije zadržao pokoji primerak ili komplet . Doduše ,ova je ljuljaška ,pa možda vredi više ,no ostale ....zavisno od stanja ,cene se kreću kao i "obične "stolice danas 3-7 000 rsd. No to možeš proveriti na nekom od sajtova za prodaju (Limundo. Kupindo ,Kupujem-prodajem ) pod "antikviteti-nameštaj " Srećno ! Hvala puno!!!! restauriracu je,definitivno...al videcu koliko i sta,jer mi za nalson i sediste,za zamenu trske traze oko 200e...zato ne znam dal se to sve isplati raditi....al znam da su po nekim sajtovima te stolice dosta skupe i vredne... Hvala jos jednom na pomoci i savetima!!! | |
| | | Coja5
Datum upisa : 19.01.2014
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 7:58 pm | |
| | |
| | | Kameleon
Humor : iskrivljen Datum upisa : 19.01.2014
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:10 pm | |
| - Coja5 ::
- Zdravo svima,samo zelim pitati da li neko zna sta je ovaj predmet i za sta sluzi? Trazila sam i trazila,ali nikako da nadjem nista slicno ovome..Ako bi neko mogao da pomogne...[
Meni liči na dobri stari umivaonik :) Okači se na zid, cev (slavina)prolazi kroz rupu u gornjoj zoni, ako ne postoji vodovod može se i montirani rezervoar s vodom iznad ... Ako neko ima bolju ideju (ili zna) hajde da pomognemo dami. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:13 pm | |
| Vise mi lici na ulazna vrata u crkvi jednoj, za svetu vodu, nemam drugih ideja. |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:13 pm | |
| Ovo je postavljeno na ulazu katolickih crkava,tu stoji sveta vodica i na ulazu i izlazu se njome prekrsti. | |
| | | Kameleon
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:18 pm | |
| Argument umivaonik A može biti i da je posuda koju pominje Astra :329340: | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:20 pm | |
| - Kameleon ::
- Argument
umivaonik
:329340: Slicne su,ali su dimenzije razlicite. :329340: |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:23 pm | |
| Buduci da ovo sa slike nema odvod,ima rupe da se kaci na zid,skoro sam sigurna da je to ta posuda u crkvama,ali zavisno od velicine,vlasnica ce vec znati sta je. | |
| | | Kameleon
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:25 pm | |
| - Dolinac ::
Slicne su,ali su dimenzije razlicite. :329340: Pa ono jes ... a može biti i kaciga za pola glave | |
| | | Coja5
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:36 pm | |
| Uhh,zaboravih da kazem koje je velicine :auuu: Ne znam da li se vidi,ovo pored je hemijska olovka. Predmet ima oko 13,5cm...Prema rupama,rekla bih da treba da bude na zidu ali oko rupa nema znakova da je kaceno,pa mislim da nije ni korisceno...I da,ovo sam nasla u basti,pod zemljom..Nemam pojma kako se tu naslo.. | |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:39 pm | |
| Sad sam sigurna da je ipak posuda za svetu vodicu...cudno nalaziste...raspitaj se malo,sta je bilo na tom placu ranije...a mozda nadjes jos nesto crkvenog blaga. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:40 pm | |
| Ma baci to, kad nije ni EU prosjek :rlol: |
| | | Coja5
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:42 pm | |
| - Astra ::
- Sad sam sigurna da je ipak posuda za svetu vodicu...cudno nalaziste...raspitaj se malo,sta je bilo na tom placu ranije...a mozda nadjes jos nesto crkvenog blaga.
Hvala Astra,raspitacu se,od cvrstog je materijala i prilicno je tesko.. | |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:44 pm | |
| Da radi se od mesinga obicno,a ne moze ni imati tragove maltera,jer crkveni zidovi se ne malterisu,bar ne bojim koja lako spada...obicno se pricvrscuje na kamen. | |
| | | Coja5
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 8:56 pm | |
| Malo sam istrazivala i pronasla ovo : http://lukic-versic.com/DSC01534.JPG Ovo je novije i od keramike,ali mi se cini da je velicina i namena ista...Nikada nisam mislila da bi moglo da bude tako nesto..Astra,hvala jos jednom :ccc3: | |
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Ned Jan 19, 2014 9:05 pm | |
| Ovo na linku je keramika i sluzi u kuhinji obicno za sol...nije to isto. | |
| | | ilija35
Datum upisa : 25.01.2014
| | | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! Sub Jan 25, 2014 9:47 pm | |
| - Coja5 ::
- Uhh,zaboravih da kazem koje je velicine :auuu: Ne znam da li se vidi,ovo pored je hemijska olovka. Predmet ima oko 13,5cm...Prema rupama,rekla bih da treba da bude na zidu ali oko rupa nema znakova da je kaceno,pa mislim da nije ni korisceno...I da,ovo sam nasla u basti,pod zemljom..Nemam pojma kako se tu naslo..
Ovo bi mogla da bude tkzv "škropionica" ,posuda za "svetu vodu" . Nije iz crkve ,veličina ne odgovara ,ali oblik odgovara , ovo je kućna varijanta . Verovatno deo celine ,obično se nalazi ispod krsta ili "svete slike " ,a dodatak je "klecalo" drvena klupa za molitvu . Probaj da očistiš metal ,nikako abrazivom ,čini se da je mesing u pitanju .Ne deluje kao umetnički predmet ,više je zanatski ,ali sasvim lep komad . Možda predmet ima i "priču" ,ako se našao u bašti ,"stara" kuća je u pitanju? - ilija35 ::
- Da li moze procena za ove stolice
" />
Može naravno ,poslaću na konsultaciju . Nisam stručnjak za nameštaj ,ali znam ko jeste ,pa ću da pitam . Jako je oštećena ,i svakako j potrebna restauracija ,ali ne radi ništa za sada ! Po obliku nogu ,skoro sam siguran da je u pitanju trpezarijska stolica , francuski barok ,ali me buni naslon ,prilično je kitnjast . Dobićeš tačnu informaciju u najkraćem roku . | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! | |
| |
| | | | ANTIKVITETI ILI BEZVREDNE DRANGULIJE -procenjujemo za Vas ! | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 108 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 108 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|