Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
Naslov: Serije- koje su vas odusevile Čet Okt 20, 2011 7:37 pm
Premda smo okruzeni spanskim, turskim ili hiljadu puta repriziranim serijama, sigurno ste gledali neku sa drugacijom tematikom i odusevili se!
Slucajno sam naletela na seriju koja se trenutno emituje u Americi i u kratko vreme postala je HIT!
Serija se zove TERRA NOVA- novi svet i do sada je emitovano svega 5-6 emisija.
Radi se o buducnosti i svim problemima koje su postale realnot.. buducnost je nezamisliva, tehnologija vrhunska.. slede izabrani koji dobijaju sansu prolaskom kroz portal i vracanjem u proslost u potrazi za lepsim, laksim zivotom, to im je povratak nade u buducnost.. ali karta je u jednom pravcu.. pogledajte trejler..
Serija je stvarno dobra premda ponekad ima scena gde su previse opusteni s obzirom da su okruzeni reptilima.
Pogledajte ovaj trejler i navedite koje su to serije koje su vas odusevile!
Lily First Bride
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Čet Okt 20, 2011 7:47 pm
U dva dana pogledala sam 6 epizoda koje su emitovane i mogu se skinuti na netu, sada moram cekati da prodje emitovanje nove epizode u ponedeljak, pa do srede kad je dostupna na netu, a zatim do petka kada izlazi i srpski prevod. Koj ce to docekati..
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Čet Nov 24, 2011 9:59 pm
Serija koja se u Srbiji emituje pod imenom "Štreberi" (mislim da je originalni naziv "Veliki prasak" ? ) Lude face i još lucidniji dijalozi .Meni je super .
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Čet Nov 24, 2011 10:18 pm
dok sam boravila kod rodbine u Sl. brodu, nisam mogla izbjeći 20:00h Nova TV i muklu tišinu ukućana kad počne serija "Ljubav i Kazna".. sva ženska populacija u mojoj okolini je sanjarila o Savašu.. a hebem li ga daj da ga i ja vidim i jgb.. od tad se i ja priljubim za ekran hahaha.. u švabiji nemam Nova TV, al zahvaljujući internetu.. i dalje mogu Savaša baliti x)
(Ask ve ceza), 2009., Turska, serija Redatelj: Kudret Sabanci Glazba : Kıraç
Serija ‘Ljubav i kazna’ na male ekrane donosi sukob tradicionalnih vrijednosti nasuprot modernom svijetu. Radnja se događa između Istanbula i istočne turske pokrajine Van koja je dugi niz godina bila pod vladavinom Armenije. Serija zadire u svijet obitelji koje nerijetko pod krinkom tradicije i bogatstva skrivaju svoje kriminalne radnje.
Odlična glumačka ekipa predvođena je popularnim Muratom Yildrimon (Asi) i nagrađivanom glumicom Nurgül Yesilçay, a u seriji se posebno ističe uloga majke Šahnur koju je maestralno odglumila renomirana kazališna i televizijska turska glumica Tomris Çetin (1001 noć).
O RADNJI Savaš Baldar (Murat Yildrim) živi u Italiji na prvi pogled sasvim običnim životom. No iza maske obrazovanog i osjećajnog mladića stoji čovjek koji zna da jednog dana mora zauzeti mjesto u najbogatijoj obitelji u pokrajini Van na istoku Turske. Njegova obitelj je tradicionalna i ‘vlada’ nad stanovnicima u Vanu, a njezino se poslovanje redovito povezuje s ‘mutnim poslovima’. Savaš je pak odmalena htio drugačiji život te je otišao studirati daleko od svog rodnog kraja. Prelijepa Jasemin uzorna je djevojka koja radi u marketinškoj agenciji. Netom prije vjenčanja svog zaručnika uhvati u krevetu s najboljom prijateljicom. Očajna i bijesna zbog te situacije, ali i činjenice da nije nikada spavala niti s jednim muškarcem zbog obećanja ocu, Jasemin se uputi u Bodrum u obližnji bar. Igrom slučaja Savaš, koji se vratio u Tursku na vjenčanje svog brata, tu noć radio je kod prijatelja u istom baru. Jasemin odluči sa simpatičnim strancem provesti strastvenu noć na brodu. Ujutro, mamurna i očajna, Jasemin pobjegne od Savaša ne rekavši mu ni ime. Savaš je opčinjen Jasemininom ljepotom te je odlučan u namjeri da je ponovno sretne. On putuje u Van, a nakon vjenčanja Savaševog brata s lijepom Čiček, dolazi do velike obiteljske tragedije. Savašev otac i brat poginu u prometnoj nesreći, a Savaš se mora suočiti s činjenicom da je došlo vrijeme da postane glava obitelji. Sada je Savaš primoran stati na čelo obitelji koju je izbjegavao zbog njezinih ‘mračnih veza’ i sklopiti dogovoreni brak sa šogoricom Čiček ne znajući kako na drugom kraju zemlje Jasemin očekuje njegovo dijete...
O GLUMCIMA Murat Yildirim (Savaš) -Rođen 13. travnja 1979. u Konyji, majka mu je Sirijka -na tehničkom fakultetu Yıldız diplomirao je na odjelu strojarstva. Od 2008. godine oženjen je glumicom Burçin Terzioğlu -Njegov otac učitelj dao mu je ulogu u školskoj predstavi, nakon toga glumio je 2003. u seriji 'Ölümsüz Aşk' -svoju buduću suprugu upoznao je na snimanju serije 'Fırtına' 2006. godine. Nakon toga Murat ostvaruje glavnu ulogu u seriji 'Asi' i postaje popularan na cijelom Bliskom istoku, Rumunjskoj i Bugarskoj (2008. – 2009) -Na filmu se pojavljuje 2006., a za ulogu u filmu 'Araf' osvaja i nagradu ‘Golden Orange’. -2008. glumi uz bok Beren Saat u filmu ‘Pains of Autumn’ redatelja Tomrisa Giritlioğlua, a nakon toga uslijedila je uloga i u seriji 'Ljubav i kazna' -zajedno s kolegicom iz serije Tubom, Murat je na 51. televizijskom festivalu u Monte Carlu bio prezenter na dodjeli nagrada -turski predsjednik Abdulah Gul priredio za hrvatskoj predsjednika Josipovića primanje na kojem je bio i Murat. Tamo se upoznao s hrvatskim predsjednikom
Nurgül Yesilçay (Jasemin) -Nurgül Yeşilçay je rođena u Afyonu 1976. godine -Studirala je na ‘State Conservatoire of Anadolu University in Eskişehir’ -Nakon diplome imala je nekoliko velikih uloga na kazališnim daskama uključujući Ofeliju u ‘Hamletu’ te Blanche DuBois u ‘Tramvaju zvanom čežnja’ -Na velikom ekranu debitirala je 2001. godine u filmu ‘Şellale’/The Waterfall -osvojila je nagradu za najbolju glumicu na 45. Antalya Golden Orange Film Festivalu -dobitnica je mnogobrojnih nagrada ‘Golden Boll’, ‘Screen Actors Guild’, ‘Sadri Alisik Acting’ -ostvarila je zapažene uloge u mnogobrojnim serijama poput Asmali konak, Ezo Gelin. -glumila je i u filmovima: Vicdan, Eğreti Gelin, Yasamin Kiyisinda -lijepa glumica bila je u braku s Cemom Özerom te ima sina Osmana Nejata -njeno prezime znači ‘Zeleni čaj’
Tomris Incer (Šahnur) -rođena je u antalskom gradu Eskisehiru 16. ožujka 1948. godine -odrasla je u Ankari -pokojni suprug se zove Savaš Incer, a bio je glumac i fotograf -ostvarila je mnogobrojne kazališne uloge u predstavama, za koje je nagrađena najvažnijim nacionalnim nagradama -pomno je birala televizijske uloge te glumila u njih svega desetak, a među odabranima ulazi i uloga Savaševe majke Šahnur u seriji ‘Ljubav i kazna’ -na filmu najpoznatija je po ulozi Madame Eleni u turskom filmu ‘Tramvaj’ -u seriji ‘1001 noć' utjelovila je lik požrtvovne majke Nadide
O LIKOVIMA Savaš je čovjek koji živi daleko od svoje obitelji i živi modernim životom. Nakon što mu u prometnoj nesreći poginu otac i brat, Savaš je prisiljen postati glava tradicionalne mračne obitelji. Pod velikim je utjecajem majke Šahnur koja inzistira da Savaš konačno shvati kako je dio tradicionalnog svijeta. Unatoč tome što se oženio šogoricom Čiček Savaš ne prestaje misliti na lijepu Jasemin koja mu je uzela srce za sva vremena.
Jasemin je prelijepa mlada djevojka koja živi modernim životom. Zaposlena je u marketinškoj agenciji te uskoro očekuje vjenčanje. No tada osjeti gorak okus života kada pronađe svog zaručnika Mehmeta u krevetu s najboljom prijateljicom. Zaručnik je optuži da je ona kriva za njegovu nevjeru, jer nije htjela imati odnose s njim prije braka zbog obećanja koje je dala ocu. Jasemin odlazi u Bodrum i provede noć strasti sa Savašem misleći kako je on konobar u lokalnom kafiću. Posramljena Jasemin odlazi od Savaša te uskoro saznaje da je trudna. Unatoč tome što se nakon toga ponovnu sretnu Jasemin odluči Savašu prešutjeti istinu.
Šahnur je na čelu jedne od najbogatijih obitelji u pokrajini Van. Tradicionalna i nemilosrdna Šahnur inzistira da se poštuju pravila njene obitelji te nerijetko opravdava i ilegalne radnje svoje obitelji. Kada sazna da je Savaš zaljubljen u ženu koja nije iz njegovog svijeta Šahnur će joj objaviti rat. Sklona je manipulacijama i igricama, nemilosrdna prema svima, a slaba joj je točka najmlađi sin Mustafa.
Čiček je prelijepa mlada djevojka koja je okovana ‘teškim lancima’ svoje tradicionalne obitelji. Ona je kći suparničkog plemena, Ahmeta Morana. Kako bi zakopali ratnu sjekiru između obitelji, Čiček je žrtvovana da postane nevjesta Savaševog brata kojeg prezire. Čiček je nježna, dobra, sramežljiva, studira za učiteljicu, voli djecu, a odrasla je uz oca tiranina. Kada joj pogine suprug, Čiček se zaljubi u Savaša iako je svjesna da joj njegovo srce nikada neće pripadati.
Nazan je Savaševa starija sestra. Njenog muža ubili su pripadnici Čičekinog plemena. Od kada je postala udovica ogorčena je na cijeli svijet. Poslušna je te se ponaša u skladu s obiteljskim očekivanjima.
Pala je Šahnurin mlađi brat koji je različit od svoje sestre. Ne petlja se u poslove obitelji koje su povezane s drogom. Poštuje svoju sestru Šahnur i Savaša.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Čet Dec 08, 2011 10:14 pm
Mir Jam sam chitala kao dete..poche serijal njenih knjiga i dopada mi se..prikazuje neko drugo vreme i neke druge vrednosti ,kada su chast i obraz mnogo znachili. Trenutno ide"Nepobedivo srce" [You must be registered and logged in to see this image.]..odlichna glumachka ekipa..vredi pogledati..da ,mogu se naci na tubetu -------------------------------------------------------------------------------
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Čet Dec 08, 2011 11:35 pm
ako neko zna bruno zna.... [You must be registered and logged in to see this image.]
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
AstrinaKomsinica Master Spamer
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 12:21 am
Like, a lot:)
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 12:21 am
Bonanza
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 12:48 am
Astra ::
Bonanza
Je'l i to ima na turskom?! :rlol:
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 12:52 am
Ah Kono,to bilo kad si se ti tek rodila...a sto je Joe bio sladak...hahaha Bez zeze sad Mein cooler Onkel Charli je vrh,pratim svaku i padam od smijeha...samo ne znam kad ne bude vise Charlija hoce li to biti to....ne vjerujem.
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 12:56 am
Pa zato se i cudim zeno, to tata moj gledao:))) I sad gleda, hahahahaha
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 12:58 am
Bonanza se davala prije zemljotresa..i ja sma bila klinka,ali se sjecam,a mogu mislit sad da mi prikazu jednu smao seriju d abi padala...kaubojci.
Lily First Bride
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 9:04 am
Sjajno, dajte malo vise podataka o toj seriji, da je skinemo sa neta i pogledamo. Jos ako je komedija u pitanju, to mi je sada fah..[You must be registered and logged in to see this image.]
Tajin predlog mi deluje zanimljiv i dobar "Stupovi zemlje" ali posto je lepo naveo da ima i brutalnosti, onda cu je ostaviti za neki drugi put, sada takve scene ne mogu da podnesem, odmah narednu noc sanjam ruzno. [You must be registered and logged in to see this image.]
Terra Nova me je odusevila, sada je krenulo emitovanje i na TV FOX LIFE ali mi smo 10-tak emisija ispred, a i ne pratim ni nju vise, bas zbog strecanja i napetosti ponekih scena, pa se uznemirim.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 11:42 am
Lily,ne znam daju li na nasim programima Dva i po covjeka,sa Carli Sinom,ali provala ima,da se valjas od smijeha....serija traje vijecnost cijelu i nije povezana radnja da treba da se prati svaka....takve mrzim,koje te vezuju da si svaki dan u isto vrijeme pred TV.
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 1:27 pm
Da, ima.. cak su Charlija zamenuli sa Ashton-om Kutcher-om, ali to je novi serijal koji jos nije stigao do nas, tako da je i dalje Mr Sheen aktuelan.
Lily First Bride
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 2:45 pm
Drago mi je da ti se svidja, mene je odusevila.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 3:34 pm
Lily ::
Da, ima.. cak su Charlija zamenuli sa Ashton-om Kutcher-om, ali to je novi serijal koji jos nije stigao do nas, tako da je i dalje Mr Sheen aktuelan.
Ni mi nemamo jos novog protagonistu,ali Kona u SAD ima i kaze da nije to to...ipak je Charli glavni...mada Alen je odlican glumac,Dzejka bi u krecanu...lud malac,ali smjesan skroz
Gost Gost
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 6:52 pm
Odgled'o sve a danas pogled'o 8. od 8. serijala...
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 6:54 pm
I ja ga pratim,bas mi je interesantan.
Gost Gost
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 7:12 pm
... evo vam neki sajtovi odakle možete skidati filmove, muziku, serije...
Godina : 111 Location : u bespucima... Datum upisa : 12.10.2010
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Dec 09, 2011 8:05 pm
Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Sub Feb 23, 2013 1:15 pm
Odgledala Bordzije (The Borgias)- Odusevljena Sad zapocela The Tudors, o Henriju VIII, fantasticna serija takodje.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Maj 24, 2013 9:31 pm
Odličan humor ,inteligentan ,aktuelan ,životan .Sramota je da se prikazuje samo na Tv Vojvodine ,a ne na nekoj nacionalnoj frekvenciji u udarnom terminu . Dostojno i bolje od nekadašnjih "Naderalista" ,u rangu sa Monty Pytonom ,na naš način . [You must be registered and logged in to see this image.] Za vas sam se potrudio pronaći većinu epizoda . Da se upoznate sa protagonistima i zamisli na kojoj je napravljena OVDE [You must be registered and logged in to see this image.] 101 -na epizoda -OVDE [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Maj 24, 2013 10:46 pm
Gorki plodovi
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Ned Maj 26, 2013 11:22 am
Da ne poveruješ ????? Zezanje ,da ...ali se mnoga od tih "zezanja" pretvoriše u istinu ??? [You must be registered and logged in to see this image.]
Ko bi rekao da će u Švedskoj, zemlji sa najvišim standardom u Evropi izbiti nemiri, i to zbog imigranata. Upravo se to dešava poslednjih dana, što su devedesetih godina očigledno predvideli Nadrealisti.
Nadrealisti su u svojim skečevima očigledno predvideli rat u SFRJ, podele, svađe, ali i Dejtonski sporazum. Neverovatno da su predvideli šta bi posle više od 20 godina moglo da se desi zemlji sa visokim standardom u Evropi.
Inače, šeste noći nereda u švedskoj prestonici nasilje se proširilo na okolinu [You must be registered and logged in to see this link.], ali vlasti kažu da je slanje policijskog pojačanja u glavni grad rezultiralo smanjenjem nasilja, iako je više desetina mladih palilo automobile i kontejnere za reciklažu.
Neredi, koji su izbili zbog toga što je policija ranije ovog meseca ubila 69-godišnjeg imigranta, nastavljeni su noćas šestu noć za redom u pretežno siromašnim delovima [You must be registered and logged in to see this link.] u kojima žive imigranti.
U zemlji poznatoj po otvorenosti, toleranciji i uspešnoj socijalnoj državi, neredi su izneli na videlo jaz između dobrostojeće većine i manjine koju često čine mladi ljudi poreklom imigranti koji su slabo obrazovani, ne mogu da nađu posao i osećaju da su potisnuti na marginu društva.
Razmere nereda podsećaju na nemire viđene proteklih godina u Londonu i Parizu, ali gotovo niko nije povređen. U najvećem delu [You must be registered and logged in to see this link.] život se odvija normalno.
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo :) Datum upisa : 02.12.2012
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Ned Maj 26, 2013 8:11 pm
Danubius ::
Odličan humor ,inteligentan ,aktuelan ,životan .Sramota je da se prikazuje samo na Tv Vojvodine ,a ne na nekoj nacionalnoj frekvenciji u udarnom terminu . Dostojno i bolje od nekadašnjih "Naderalista" ,u rangu sa Monty Pytonom ,na naš način . [You must be registered and logged in to see this image.] Za vas sam se potrudio pronaći većinu epizoda . Da se upoznate sa protagonistima i zamisli na kojoj je napravljena OVDE [You must be registered and logged in to see this image.] 101 -na epizoda -OVDE [You must be registered and logged in to see this image.]
Redovno pratim "Drzavni posao"genijalci su. [You must be registered and logged in to see this image.] A serija "Gorki plodovi" je surova realnost vremena u kom smo ziveli ili mozda jos zivimo [You must be registered and logged in to see this image.]
Legendarni srpski glumac Nikola Kojo i Enis Bešlagić zvijezde su najnovije serije Kriza srednjih godina koju RTL sprema kao adut za jesensku shemu. Riječ je o seriji iza koje stoji priznati scenarist Feđa Isović koji potpisuje scenarij serije Lud, zbunjen, normalan te filma Halimin put koji je osvojio srca publike i žirija.
Fotogalerija
[You must be registered and logged in to see this image.] Na setu serije Kriza srednjih godina
Ekipa iz produkcije najavljuju kako će ova serija biti još urnebesnija od serije Lud, zbunjen, normalan s tim da su glavni likovi iz urbanog miljea. Točnije radnja prati dvojicu braće, Aleša (Nikola Kojo) i Mirona (Enis Bešlagić) koji kao i njihovi prijatelji prolaze kroz krizu srednjih godina u koju su uglavnom upali zbog njihovih neuspjeha kod žena. Vodeći se idejom da rockeri imaju više uspjeha kod žena Aleš, Miron i njihova dva prijatelja Jeremija (Mirvad Kurić) i Pakaš (Aleksandar Seksan) osnivaju bend kojem daju ime Penopauza.
Bešlagić nije krio oduševljenost serijom, kao ni svojim kolegom Kojom.
'Dugo nisam upoznao takvog čovjeka. Puno smo se družili i pričali i shvatio sam da sve te uloge koje je glumio, ti opasni likovi, to nema veze s njim. On je oličenje dobrog čovjeka i emotivac, dobrica. Nema nikakvih zahtjeva na setu, nema nervoze. Ovo je za mene najbolji projekt u kojem sam bio. Za ulogu sam se pripremao dva-tri mjeseca. Imamo pravo reći da će ovo biti dobra serija, a kako će proći kod publike to je već druga stvar. Neka starleta će imati veću gledanost od mene, a to ne znači da je ona bolja od mene. Ne možemo se s tim uspoređivati', rekao je Bešlagić.
Ni redatelj serije Elmir Jukić nije krio zadovoljstvo Krizom srednjih godina.
'Znam da je ovo dobar projekt, ovo je senzacionalna glumačka ekipa, scenarij koji je fantastičan. Ja mirno spavam. Ljudi su već drugog dana snimanja serije funkcionirali kao da je peta sezona serije, to su bile intimne šale, baš sjajna ekipa. Mislim da je to garancija da ćemo dugo živjeti, da će ova kriza potrajati,' rekao je Jukić.
Za one koje zanima više o seriji: Aleš je veterinar koji je perfekcionista i mrzi svoj posao, ali nema snage ni volje da promijeni nešto po tom pitanju. Miron je prava suprotnost svog starijeg brata, po zanimanju je slikar i s ruksakom preko ramena je obišao cijeli svijet, a nakon deset godina se vratio živjeti kod svog brata u kuću koju su naslijedili od oca.
Serije će imati 12 nastavaka.
Obitelj Soprano predvodi listu od 101 najbolje napisane serije ikada
Svi poznajemo čari slaganja liste najboljih serija. Ako se ne možemo dogovoriti oko 30-ak najboljih samo aktualnih serija (mi smo se dogovorili, vi kako hoćete), kakve su šanse da pomirljivo zaokružimo stotinu najboljih, najbolje napisanih serija OD SAMOG POČETKA SVEMIRA? Udruženje scenarista (Amerike) objavilo je listu od 100 najbolje napisanih (američkih i britanskih) serija ikada, svojevrsni nastavak identičnog izbora stotinu najboljih filmskih scenarija (Casablanca ispred Kuma).
Listu predvodi HBO-ova drama koja je promijenila televiziju zauvijek, Obitelj Soprano, predvodnik novog zlatnog doba televizije započetog prošlog desetljeća. Što je ujedno i odgovor Udruženja na vječito pitanje televizijskih obožavatelja, je li bolji The Wire ili The Sopranos? (točan odgovor je “Da”). Dapače, The Wire se nalazi na devetom mjestu, a pregazile su ga samo dvije dramske serije: Zona sumraka iz 1959. godine na trećem te Mad Men na sedmom mjestu.
Podosta komedija uguralo se u prvih deset, pa je tako Seinfeld odmah na drugom mjestu, a slijedi nekoliko stari(ji)h klasika — All In The Family, M*A*S*H, The Mary Tyler Moore Show i Cheers iliti Kafić Uzdravlje. Prvih deset zaokružuje politička drama Aarona Sorkina, Zapadno krilo. Uz razrješenje dvojbe The Wire vs. The Sopranos, lista daje svoj komentar na aktualnu varijaciju istog pitanja — je li najbolja serija današnjice Breaking Bad ili Mad Men? Pet mjesta dijeli ove dvije serije, a Breaking Bad se nalazi na trinaestom.
Od aktualnih, visoko pozicioniranih serija tu su bezvremenski Simpsoni (11.), spomenuti Breaking Bad (13.), ovih dana oživljeni Arrested Development (16.), politički The Daily Show With Jon Stewart i tako dalje… Naravno, na stranu nezahvalnost usporedbe aktualnih i kompletiranih serija. Ima tu i Britanaca, pa je tako Dowton Abbey najbolja serija uvezena sa Otoka, ispred britanskog The Officea (američki je također na listi), Fawlty Towersa i Letećeg cirkusa Montyja Pythona (tek 79.) — ali kod nas obožavane i cijenjene Mućke su izostavljene.
Uglavnom, kao i obično, sa listom će se složiti jedino i isključivo njeni autori. Čitava lista u nastavku:
1. The Sopranos 2. Seinfeld 3. The Twilight Zone 4. All in the Family 5. M*A*S*H 6. The Mary Tyler Moore Show 7. Mad Men 8. Cheers 9. The Wire 10. The West Wing 11. The Simpsons 12. I Love Lucy 13. Breaking Bad 14. The Dick Van Dyke Show 15. Hill Street Blues 16. Arrested Development 17. The Daily Show with Jon Stewart 18. Six Feet Under 19. Taxi 20. The Larry Sanders Show 21. 30 Rock 22. Friday Night Lights 23. Frasier 24. Friends 25. Saturday Night Live 26. The X-Files 27. Lost 28. ER 29. The Cosby Show 30. Curb Your Enthusiasm 31. The Honeymooners 32. Deadwood 33. Star Trek 34. Modern Family 35. Twin Peaks 36. NYPD Blue 37. The Carol Burnett Show 38. Battlestar Galactica (2005) 39. Sex & The City 40. Game of Thrones 41. The Bob Newhart Show and Your Show of Shows (tie) 43. Downton Abbey, Law & Order and Thirtysomething (tie) 46. Homicide: Life on the Street and St. Elsewhere (tie) 48. Homeland 49. Buffy the Vampire Slayer 50. The Colbert Report, The Good Wife and the UK Office (tie) 53. Northern Exposure 54. The Wonder Years 55. L.A. Law 56. Sesame Street 57. Columbo 58. Fawlty Towers and The Rockford Files (tie) 60. Freaks and Geeks and Moonlighting (tie) 62. Roots 63. Everybody Loves Raymond and South Park (tie) 65. Playhouse 90 66. Dexter and the US Office (tie) 68. My So-Called Life 69. Golden Girls 70. The Andy Griffith Show 71. 24, Roseanne and The Shield 74. House and Murphy Brown (tie) 76. Barney Miller and I, Claudius (tie) 78. The Odd Couple 79. Alfred Hitchcock Presents, Monty Python’s Flying Circus, Star Trek: The Next Generation and Upstairs, Downstairs (tie) 83. Get Smart 84. The Defenders and Gunsmoke (tie) 86. Justified, Sgt. Bilko/The Phil Silvers Show (tie) 88. Band of Brothers 89. Rowan & Martin’s Laugh-In 90. The Prisoner 91. Absolutely Fabulous and The Muppet Show (tie) 93. Boardwalk Empire 94. Will & Grace 95. Family Ties 96. Lonesome Dove and Soap 98. The Fugitive, Late Night with David Letterman and Louie 101. Oz
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Čet Jun 20, 2013 1:58 am
Skoro nikad ne gledam tv, sem par serija koje sam stvarno voljela. Jedna od tih je Sopranos. James Gandolfini je preminuo u 51.godini od masivnog srcanog udara. RIP Toni:(
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pon Avg 19, 2013 11:14 pm
UVOD U ANATOMIJU...
ČISTA TRAGEDIJA! Šokantna smrt u završnici sezone 'Uvoda u anatomiju' [You must be registered and logged in to see this image.] Uvod u anatomiju
Posljednja epizoda osme sezone serije 'Uvod u anatomiju' definitivno će završiti velikim iznenađenjem koje bi moglo rastužiti dio gledateljstva. Naime, u nastavku koji će se emitirati 20. kolovoza u 22 sata na RTL televiziji život jednog lika tragično će okončati pod kotačima aviona Kada je Shonda Rhimes na svom Twitter profilu napisala kako je finale osme sezone 'Uvoda u anatomiju' najemotivnije dosad, autorica, scenaristica i producentica jedne od najgledanijih američkih medicinskih dramskih serija nije se šalila. Iako se već kroz nekoliko epizoda dalo naslutiti da bi bolnicu Seattle Grace mogla pogoditi strašna nesreća jer su se skoro svi likovi prilagodili novim životnim promjenama, Rhimes je za kraj sezone ostavila najšokantniji mogući scenarij, zbog kojeg se i sama rasplakala kada ga je pisala.
'Želim da znate koliko mi je bilo teško pisati scenarij za finale osme sezone. Nisam uživala pišući ga jer sam stalno plakala. Završila sam sezonu ostavljajući čak dva lika na cjedilu. Oba odlaze iz serije, jedan za novim životom, a drugi među anđele. Stoga ne očekujte sretan završetak', napisala je Rhimes svojim obožavateljima. U posljednjoj epizodi Meredith, Derek, Cristina, Mark, Lexie i Arizona pripremaju se za let prema Boiseu gdje će pomoći kolegama pri operativnom zahvatu na sijamskim blizancima. Međutim, tijekom puta njihov se zrakoplov sruši u šumi, ostavljajući liječnike da se bore za preživljavanje. Nažalost, pomoć za jednog od njih ne stiže na vrijeme jer se ostali liječnici u Seattle Grace bolnici bave vlastitim životnim dramama, ne primjećujući da se njihovi kolege i prijatelji još nisu vratili kući.
Odgovor na pitanje koji je lik let avionom završio tragično, doznajte u posljednjem, dvosatnom izdanju 'Uvoda u anatomiju' u utorak, 20. kolovoza, u 22 sata na RTL televiziji.
Bogata jesen na HRT-u: Igra prijestolja, Homeland, The Good Wife, The Borgias
objavljeno: 29.08.2013. HRT je danas službeno najavio svoju jesensku shemu na kojoj se nalazi poprilično velik broj odličnih serija. Iako zasad termini emitiranja nisu poznati, na javnoj televiziji ove jeseni emitirat će se desetak stranih televizijskih premijera, među kojima su već ranije najavljene, dugo iščekivane premijere Igre prijestolja i Homelanda, iliti Domovine, koji će biti glavni headlineri HRT-ovog stranog serijskog programa.
Otkupi obaju serija najavljeni su već ranije, Igra prijestolja nedavno, a Homeland još u siječnju. Među ostalim najavljenim serijama tu su premijera nedavno okončane Showtimeove povijesne serije The Borgias (Obitelj Borgia), a HRT se hvali i novim sezonama već ranije otkupljenih i emitiranih serija. Stiže druga sezona najbolje pravničke drame današnjice, The Good Wife (Dobra žena); treća sezona bajkerske drame Sons of Anarchy (Sinovi anarhije), nove sezone dramedije Californication (Kalifornikacija) te Nurse Jackie (Sestra Jackie) i danske političke drame Borgen. Britance predstavljaju modernizirani Upstairs, Downstairs (Gospodska kuća, Eaton Place 165) te nova sezona kriminalističke serije Lewis. Također, HTV će početi sa prikazivanjem hrvatske adaptacije dramske serije In Treatment, sada nazivane Na terapiji. Radi se o izvorno izraelskoj seriji BeTipul, koju je za američko podneblje adaptirao HBO. Američka verzija nagrađena je Peabodyjem, a glavni glumac Gabriel Byrne bio je nominiran za Emmy te osvojio Zlatni globus. Press izvješće s HRT-a prenosimo u nastavku: Ljubitelji fantastike svakako će uživati u spektaklu Igra prijestolja uzbudljivoj seriji snimljenoj u produkciji HBO-a prema uspješnoj seriji knjiga fantastike – “Pjesma leda i vatre” Georgea R.R. Martina. Ova priča o sukobu dvije moćne obitelji, dvoličnosti i izdaji, velikodušnosti i časti, borbi i pobjedi stekla je planetarnu popularnost i bezbroj obožavatelja. Nova hit serija Domovina(Homeland) donosi priču o terorističkoj prijetnji, izdaji, zakulisnim igrama CIA-e i nezaustavljivoj agentici koja je spremna žrtvovati karijeru i osobni život kako bi istina izašla na vidjelo. U glavnim su ulogama Claire Danes i Damian Lewis, a Domovina je dosad nagrađena sa 6 Emmyja i 5 Zlatnih Globusa. U novoj seriji Obitelj Borgia, jezivoj renesansnoj crnoj kronici spletki, korupcije, ubojstava, političkih makinacija i nastranih užitaka, proslavljeni britanski filmaš Neil Jordan – autor, scenarist i izvršni producent, kroz pripovjednu prizmu mračne obiteljske sage stvorio je iznimnu TV-seriju. Sa sjajnom glumačkom postavom na čelu s oskarovcem Jeremyjem Ironsom u ulozi glave obitelji Rodriga Borgije, serija Obitelj Borgia vodi nas u jedno od prijelomnih razdoblja svjetske povijesti: doba zapadne renesanse i otkrića Novog svijeta. Na ekrane HRT-a stiže i druga sezona dramske serija Dobra žena u kojoj dobitnica nagrada Emmy Julianna Margulies tumači ulogu supruge i majke, koja nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i javnog seks skandala, hrabro preuzima brigu o obitelji. Od ove jeseni gledat ćete i nove nastavke serije Sinovi anarhije, priče nabijene adrenalinom koja opisuje nastojanja zloglasnog motociklističkog kluba da preživi u kalifornijskom Charmingu te da grad ostane miran, jednostavan i zaštićen. Klub se i u novoj sezoni nosi s prijetnjama dilera droge, građevinskim tvrtkama i pretjerano revnim organima reda. Dobitnik Zlatnoga globusa David Duchovny vraća se u novoj 4. sezoni lude i seksi hit komedije Kalifornikacija– i bit će to najskandaloznija sezona dosad. Zato gledajte novu sezonu Kalifornijacije s posebnim gostima Robom Loweom, Carlom Gugino, Michaelom Ealyjem, Zoë Kravitz i Tommyjem Leejem. Na ekrane Hrvatske televizije stižu i novi nastavci hit serije Sestra Jackie, koja prati životne avanture genijalne i „zločeste“ medicinske sestre zaposlene na odjelu hitne pomoći newyorške bolnice. Neobičnu junakinju Jackie Payton, koju krase brojne mane, maestralno glumi Edie Falco koja je za ovu ulogu nagrađena prestižnim Emmyjem, dok je serija dosad osvojila 5 nagrada uz 29 nominacija. Nova BBC-jeva serija Gospodska kuća, Eaton Place 165 nudi suvremenu interpretaciju odnosa između gospode i posluge u skladu s društvenim običajima 30-ih godina prošlog stoljeća. Prekrasno snimljene uzbudljive priče i zvjezdana glumačka postava gledateljima jamče vrhunski televizijski doživljaj. Tu novostima nije kraj, jer u jesenskoj shemi gledat ćemo i nove nastavke izvrsne danske serije Borgen, zatim novu sezonu serije Lewis, a tu je i neizostavni premijerni Dr. Oz. Od domaćih serija gledatelje će obradovati vijest da u jesenskoj shemi kreće nova serija Na terapiji koju za HRT realizira produkcijska kuća STUDIO DIM. Serija je nastala prema izvorno izraelskom formatu, a do sada je uspješno emitirana u 14 zemalja, uključujući HBO. Dosadašnji uspjeh i gledanost serije u svim zemljama ukazuje na odličan dramski proizvod. U hrvatskoj adaptaciji pod vodstvom scenaristice Lade Kaštelan i redateljskom palicom Tomislava Rukavine, te Marka Škopa kao drugog redatelja, u glavnim ulogama nastupaju Ana Karić, Elvis Bošnjak, Leon Lučev, Goran Bogdan, Dijana Vidušin, Iva Babić, Nina Violić, Žarko Savić, Frane Mašković, Suzana Nikolić i mlada nada hrvatskog glumišta Katarina Strahinić. Isto tako, gledatelje HRT-a čeka novih 20 nastavaka 6. sezone popularne serije “Stipe u gostima”, te miniserija u tri dijela “Svećenikova djeca” prema filmu Vinka Brešana.
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Sre Okt 09, 2013 7:39 pm
Gleda li neko ovo?
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Pet Okt 11, 2013 11:33 pm
U maniru sarajevskih "Nadrealista" . Super su . Na tv PRVA (ide upravo )
Nadrealna televizija
Ne propustite najnovije filmsko izdanje “Nadrealne televizije” sa Nikolom Kojom u glavnoj ulozi! Ko je nakon političara, sveštenstva, sudstva i Evropske unije zaražen korupcijom? Šta se dešava jednom običnom srpskom nacionalisti kada naleti na engleski jezik? Kako izgleda najgledaniji rijaliti šou u regionu - 48 sati sahrana i kako da i vi postanete njegov učesnik? Kako da besplatno sahranite najmilije preko ove emisije i da li će porodica Ispuslić stići da sahrani dedu Aksentija na vreme? Saznajte još i koja je krajnja instanca u lancu korupcije?
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Čet Nov 07, 2013 7:05 pm
sonia حبيبي
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Ned Nov 10, 2013 2:47 pm
Veceras od 20:00 na RTSu ide prva epizoda..Ako je Rados Bajic napravio delimicno kao Selo gori..Bice zanimljivo za gledanje. Jedva cekam..U najavi kazu da ce zlonamerni biti razocarani...
Inace, izdvojila bih jos jednu nasu seriju koju sam jako volela da gledam-Jagodici..
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Čet Dec 05, 2013 1:17 pm
Jedina koju gledamo:)
sonia حبيبي
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Uto Dec 10, 2013 8:46 pm
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Uto Dec 10, 2013 10:38 pm
Stela (Stella), 2013., glazbeno – dramska serija Autorica i kreativna producentica: Jelena Veljača Redatelji: Mladen Dizdar i Branko Ivanda Izvršni producent: Danijel Ivoš
Glavni pisac: Jelena Veljača Priču osmišljavaju: Milo Grisogono i Jelena Veljača Urednik priče: Nada Mirković
Glazba: Tonči Huljić Glazbena produkcija: Ivana Husar Mlinac i Martinu Tomičić Direktor fotografije: Mišo Orepić Koreograf: Igor Barberić Kostimograf: Robert Sever Make up: Saša Joković
Dvije talentirane djevojke na putu prema zvijezdama: jedna se bori za majčin život, druga za majčinu ljubav – čija strast i talent će pobijediti? Ove jeseni Stella donosi intrigantne, zabavne, ali i dirljive trenutke koji će osvojiti srca gledatelja svih generacija.
Uloge: Sementa Rajhard….Jasmina Klarić Vanda Winter… Lana Lovrentijev Ivan Glovacki…. Kristijan Križanić Linda Begonja… Jagoda Klarić Mladen Vulić…. Franjo Klarić Bojana Gregorić Vejzović…. Ela Lovrentijev Nebojša Glogovac…. Lukas Gavran Stjepan Perić…Orsat Bošković Petra Dugandžić…Katarina Karuzo Kika
O radnji: Jasmina (Sementa Rajhard) se prijavljuje na talent show ´Stella´ u nadi da će svojim izuzetnim pjevačkim sposobnostima osvojiti glavnu nagradu i tako spasiti majčin život. Majka je teško bolesna, a novčana nagrada obećana pobjedniku ´Stelle´ jedina je nada za njezino liječenje. Jasmini za pobjedu neće biti dovoljan rijetko viđeni talent jer njezina najveća suparnica Lana (Vanda Winter) je spremna na sve. I dok Jasminu na putu od trnja prema zvijezdama vodi borba za majčin život, Lana želi pobjedu kako bi osvojila majčinu ljubav. Zato ambiciozna i izrazito talentirana Lana nema namjeru prepustiti tron najbolje nikome. Iz showa u show nade za uspjeh natjecateljima može dati jedino žiri kojeg predvodi nemilosrdni Gavran (Nebojša Glogovac). Tu je i Ela (Bojana Gregorić Vejzović), bivša plesačica koja ne priznaje ništa osim potpunog savršenstva i perfekcionizma. Orsat (Stjepan Perić) je talentirani redatelj koji od početka showa pokazuje simpatije prema četvrtoj članici žirija, nekadašnjoj pjevačkoj zvijezdi Kiki (Petra Dugandžić).
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Uto Dec 10, 2013 10:48 pm
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Uto Dec 10, 2013 11:33 pm
Zora dubrovačka
Zora dubrovačka (2013)
Žanr: Drama
Država: Hrvatska
Autor: Jelena Veljača, Milo Grisogono Glavne uloge: Barbara Bilić, Boris Ler, Dragan Despot Radnja ove priče je smještena početkom devedesetih, kada je Dubrovnik bio pod stalnom opsadom mjesecima. Priča o ukradenoj mladosti dvoje mladih ljudi koji će zbog rata brže odrasti i sazrjeti podsjetit će nas na snagu ljubavi. Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku čiji stanovnici još uvijek nisu svjesni onog što slijedi, a zraku se ipak osjeća napetost i strah od neizvjesnosti rata. Na procesiji Svetog Križa koja se obilježava blagoslovom brodova i paljenjem svijeća, glavni junak serije, mladi Maro Kesovija (Boris Ler) prvi put ugleda prelijepu Juditu Knego (Barbara Bilić) i ljubav je rođena na prvi pogled. Jutro 1. listopada 1991. godine: u gradu Dubrovniku započeo je rat. Granatiranjem odašiljača na Srđu Dubrovnik je započeo svoju agoniju, a njegovi stanovnici borbu za život i slobodu.
Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku. U Hrvatskoj su već uvelike započela strašna ratna zbivanja, dok najljepši grad na svijetu još uvijek odolijeva napadima agresora. Judita Knego je izuzetno lijepa, tiha i nježna djevojka koja ni ne može predočiti ljudsko zlo i ratne strahote koje će se uskoro sručiti nad njenim rodnim gradom. Juditina majka Maris Knego, nasljednica je stare plemenitaške dubrovačke obitelji Menčetić. Udana je za Dživa Knega, markantnog i izuzetno sposobnog dubrovačkog poduzetnika za kojim uzdišu mnoge žene. U vili Menčetić s obitelji Knego žive još i kućna pomoćnica Magdalena te njezina kći Jana. Jana i Judita su najbolje prijateljice, međutim zavist koju Jana od malena osjeća prema svojoj bogatoj prijateljici pojačat će se kad se zaljube u istog muškarca.
Maro Kesovija je hrabar, ambiciozan i pošten momak. Živi s ocem i majkom u malom mjestu Gruda u Konavlima gdje se dugo godina uspješno bave poljoprivredom. Na procesiji Svetog Križa Maro prvi put ugleda Juditu i postaje očaran tom zagonetnom, prekrasnom djevojkom. Preko svoje improvizirane radio stanice Maro pokušava ući u trag ljepotici, no Janina glavna preokupacija postaje spriječiti susret Mara i Judite. Iz nepovoljne situacije Juditu spašava upravo Maro. Oni provode romantičnu noć na Srđu.
Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
Naslov: Re: Serije- koje su vas odusevile Uto Dec 10, 2013 11:58 pm
Kako vreme prolazi ....
Ta serija me kupila za sva vremena, ne volim one placipi*ke serije gde ne znas ko je ciji otac ili sin a o majkama ni ne pricam.Ovo je prica iz realnog zivota jedne porodice. Bez ulepsavanja i nepotrebnog cmizdrenja.