|
| FACEBOOK i drugi "izlozi" ... | |
|
+62sonia Ladyintheblack ZoxZoja srculence Gothic dusicaa Bokssha Lakota MadamX Buflon Čupka Okano Nut Sikret Zana Samhain Jasna_ brunolino veseljak 79 Najda M. Draganna AstrinaKomsinica LoverBoy Harite Smiljan01 hator popovac vale Tea 1 Ivana_258 Aurora Borealis zirafa bosankaa cojle determinanta Zvončić tanja-yucko slatkicass Vangelis dejan Lily Carapan njushkalo_ samo_SVOJA Xenia Andjelika doctorr67 Oci-ANDJELA Silvy Paris SunStorm Luckasta Slovenska Kijara-brm Crna_ovca Sanjalica Storm_z montoya Schveca anja007 Astra Danubius 66 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| | | |
Autor | Poruka |
---|
Astra Zvezda Foruma
Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Avg 03, 2012 4:17 pm | |
| Voajerizam na delu
Oko 86 odsto ljudi tvrdi kako praćenje ljudi na Fejsbuku predstavlja deo njihove dnevne rutine.
Gotovo 70 odsto bivše partnere prati preko prijateljevih naloga, nakon što su ih sami izbrisali.
Skoro 64 odsto naknadno je analiziralo stare poruke od svojih bivših partnera.
Više od 50 odsto izbrisalo je slike svojih bivših sa svog profila.
Gotovo 38 odsto promenilo je podešavanja privatnosti na svom profilu, samo da njihovi bivši ne bi imali toliko uvida u njihov život.
Oko 33 odsto ljudi na Fejsbuk stavljalo je statuse, stihove i pesme koje se odnose na njihove bivše.
Skoro 31 odsto ljudi objavljivalo je slike kako bi učinili bivše ljubomornima. | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Sre Avg 15, 2012 12:39 am | |
| Ako vam zatreba...Novi dodatak Facebookovom Timelineu Facebook je u utorak predstavio novu opciju koja će se pokazivati na profilima u Timelineu. Osim što će neki korisnici sigurno na ovom 'dodatku' skupiti brojne lajkove, Zuckenbergova firma će dobiti novu ciljanu skupinu za oglašivače. Naime, Facebook je u Timeline ubacio još jedan dodatak, odnosno 'status', pomoću kojeg ćete svojim prijateljima moći objaviti sretnu vijest da ćete postati roditelj. Moći ćete objaviti i dodatne informacije, tko su roditelji djeteta, lokaciju (jedino nije jasno misli li se na lokaciju gdje će biti rođeno, ili možda gdje je začeto, napominje Techcrunch.com). Možete i na cijeli 'događaj' objaviti fotografiju, pa je moguće da će Fejs (ako se novitet primi) preplaviti fotografije s ultrazvuka. Opcija za objavu 'blaženog stanja' nalazi se iznad prozorčića u koji inače upisujete svoje statuse. Morate odabrati mogućnost Life Event, a među ponuđenim opcijama je i Expecting a baby. Naravno, od ove opcije bi trebao profitirati i Facebook, koji je dosad imao ciljanu skupinu 'budućih roditelja' za oglašavanje, ali su ih pogađali na osnovu stranica koje su lajkali. Sada će pak postojati strukturirana baza podataka o budućim roditeljima, pa iako korisnike sad u startu ne namjeravaju 'bombardirati' s oglasima, jasno je kakav potencijal ovakvi podaci kriju. | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Avg 19, 2012 10:54 am | |
| | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Avg 19, 2012 3:07 pm | |
| Ova juce bila kod kolege mi hahahahahaha | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Avg 26, 2012 9:04 am | |
| Kako preboleti brisanje sa liste Facebook prijatelja? Imate pravo da budete uvređeni i povređeni Svi se slažemo da su Facebook prijateljstva uglavnom površna i beznačajna. Ali, to ne znači da "unfriend"-ovanje prihvatamo ravnodušno. Kraj nekog odnosa, pa makar to bilo i Facebook prijateljstva, nikada nije prijatno. Evo kako najlakše da prebolite "digitalni raskid". Za početak, razmislite o tome da li ste, možda, previše iritantni na Facebook-u. Da li ste šerovali previše postera sa Vukajlije, smarali sa političkim mudrostima ili hvaljenjem koje ste fensi restorane i splavove posećivali? Pa, vi ste onda grozan prijatelj! Prijatelji bi trebalo da budu interesantni i zabavni, a vi tu svoju funkciju niste ispunili. Budite malo zabavniji, pa ćete i lakše naći nove, a stare prijatelje nećete gubiti. Ali, pretpostavimo da ste vi osoba koja je cool na Facebook-u i koja ne smara sa svojim postovima. A, opet, neko vas je izbrisao sa svoje liste prijatelja. Imate pravo da se osećate povređeno jer vas neko ne želi da vas gleda, pa makar to bilo i preko monitora. Međutim, brisanje sa liste prijatelja ne mora da bude nužno uvredljivo. Većina nas ima na stotine prijatelja na Facebook-u, koji su tu "pro forme" jer je nemoguće održavati toliki broj prijateljstava. Možda je osoba koja vas je obrisala jednostavno shvatila apsurdnost Facebook prijateljstava i pokušava da unese neki red na svom profilu. Nemojte to shvatati lično! Ali, opet, mnogi od nas ne mogu da pređu preko toga tek tako. Ukoliko je u pitanju neko koga lično poznajete – kolega, prijatelj prijatelja ili bivši komšija – verovatno ne bi trebalo da dižete frku, naročito ako bi to moglo da stvori neprijatnosti ili probleme u vašem realnom životu. Svoju satisfakciju ćete dobiti kad-tad, kad se sretnete uživo, i pogledom toj osobi nabijete osećaj krivice: "Znam šta si uradio/la i ti znaš šta si uradio/la". OK, možda taj susret i neće proći baš tako, ali to samo znači da vas "unfriend"-ovanje i nije toliko pogodilo. A, možete biti i direktni – ako vam nije stalo do mišljenja drugih ljudi ili vam je potrebno da svoj bes javno iskalite. U tom slučaju nazovite stvari pravim imenom. Osoba koja vas je izbrisala je okrutan, bezosećajan kreten! Recite ili napišite to javno. Verujemo da takvu reakciju niko ne bi očekivano, ali možda upravo zbog toga i pokaže neke rezultate. Pripremite se na to da ćete verovatno biti ismejani zbog toga što dižete frku oko trivijalnog prijateljstva. Ali, vama je bilo potrebno da javno iskalite svoj bes i taj vaš post će ionako brzo biti zaboravljen i zatrpan novim postovima u news feed-u. Možda se, sa druge strane, vaš bivši prijatelj postidi, pokaje i ponovo vam pošalje zahtev za prijateljstvo. Na vama je tada da odlučite da li ćete da budete tvrdoglavi, da nastavite da se durite i da izbrišete taj zahtev ili ćete se pokazati u svoj svojoj veličini, prihvatiti pomirenje i to ponosno staviti na svoj timeline. | |
Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Avg 26, 2012 3:31 pm | |
| Ja sam morala na terapiju kad me Debi unfriend hahahahahahaha | |
| | | Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Čet Sep 06, 2012 7:59 pm | |
| | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Sep 21, 2012 12:56 pm | |
| MAJČINA TUGA: Na Fejsbuku saznala da joj je ćerka mrtva!
Majka preminule Karle Džejms iz Velike Britanije saznala je za smrt ćerke preko Fejsbuka kada je na njenom profilu ugledala komentar "Počivaj u miru". Policija je uznemirenu majku obavestila tri sata nakon smrti Karle koja je bila srčani bolesnik
Šeril Džons (49) iz Velike Britanije preko Fejsbuka je saznala da joj je ćerka Karla preminula.Naime, majka je na ćerkinom Fejsbuk profilu pronašla komentare “Počivaj u miru” ali i dalje nije znala šta se dešava. Tri sata nakon ćerkine smrti, Šeril je kontaktirala policija koja ju je obavestila o smrti ćerke.
Preminula ćerka, Karla Džejms (30) umrla je u svom stanu a policija je do njene majke došla tri sata kasnije. - Moja ćerka je pronađena mrtva, a ja sam to saznala preko Fejsbuka. Policija je morala da me odmah obavesti – rekla je Šeril koja je živela kilometar od Karlinog stana.
- Bila sam histerična, pre par sati smo se čule – priča uznemirena majka.
Preminula Karla imala je jedno dete, a u mladosti je imala problema sa srcem. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Sep 28, 2012 11:11 am | |
| Fejsbuk ne poznaje raskid Bivši su stalno prisutni Da li Fejsbuk produžava emotivni bol? Iako Fejsbuk pomaže zaljubljenim parovima da budu stalno povezani, postoji loša strana te povezanosti kada je veza prekinuta, tvrdi nova studija. Praćenje bivšeg partnera preko društvene mreže Fesjbuk može značajno produžiti period ljubavnih patnji kaže autorka studije Tara Maršal, psihološkinja sa Brunel univerziteta u Engleskoj. - Ljudi koji često gledaju Fejsbuk profil bivših partnera, teže nastave dalje i teže se oporave posle emotivnog krah - kaže Maršal. - Oni osećaju mnogo više pritisak i bol zbog prekida ali i negativne emocije prema bivšem partneru, kao što su ljubomora, neprijateljstvo ali i više seksualne želje i čežnje za bivšim partnerom i konačno manje ličnog zadovoljstva.Fejsbuk, kao najveća društvena mreža, ima više od 900 miliona korisnika. Jedna trećina koristi Fejsbuk da prati aktivnosti bivših partnera. - Nastavljeno prijateljstvo omogućava bivšim ljubavnicima da prate statuse i fotografije ovog drugog. Čak i da obrišete nekoga iz prijatelja, to ne znači da preko zajedničkih prijatelja on neće imati uvid u ono što radite - objašnjava Maršal. Studija je objavljena u žurnalu "Cyberpsychology, Behavior and Social Networking" a ispitano je visše od 450 korisnika Fejsbuka. Većina su bile žene, čak 87%, najčešće Amerikanke. Dve trećine su pohađale koledž a jedna trećina je završila srednju školu. Zaključak studije jeste - što više špijunirate bivše na Fejsbuku, to ćete duže i jače patiti. Ipak postoje i suprotna mišljenja - Eli Finkel profesorka socijalne psihologije kaže da ovakvi rezultati ne treba da podstaknu ljude da "brišu" svoje bivše sa Fejsbuka. - Mislim da logovanje na Fejsbuk nije ništa čudnije od toga da se ljudi raspituju za svoje bivše preko prijatelja. Iako je Fejsbuk specifičan mehanizam, mislim da ne produžava vreme tugovanja od normalnog. | |
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Sep 28, 2012 11:16 am | |
| Mislim da produzava agoniju...gledanje slika,citanje statusa.....uvid u dosta toga ...evo ja imam takvu osobu kod sebe...nakon 20 godina,lajka svaku sliku,po meni blesavo... | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Sep 28, 2012 11:22 am | |
| - Astra ::
- Mislim da produzava agoniju...gledanje slika,citanje statusa.....uvid u dosta toga ...evo ja imam takvu osobu kod sebe...nakon 20 godina,lajka svaku sliku,po meni blesavo...
Pa mora onda da si ostavila jako dubok trag ,tj mnogo te je "like" svojevremeno? Meni je ceo taj FB budalaština .Razumem za balavurdiju ,ali za odrasle ljude ,,, Hajde ,onaj deo da neki prijatelji ili rodbina vide sta ima novo kod vas ,ali nešto drugo....bzvz .Pola korisnika ima i neke lažne/tajne profile ,pa za svaku novu simpatiju -novi ,pa ono "u vezi" .....smešno, | |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Sep 28, 2012 11:30 am | |
- Mislim da produzava agoniju...gledanje slika,citanje statusa.....uvid u dosta toga ...evo ja imam takvu osobu kod sebe...nakon 20 godina,lajka svaku sliku,po meni blesavo...
izbaci ga.... ..meni svejedno.lajkaju u grupi uglavnom... ne znam osobu koja nema fb... ... zato imaš jedan za farmu,drugi za rodbinu.... .. hehehehe..ono za balavurdiju.. .je fb..a većina odraslih je na još gorim sajtovima od fb... da ih ne nabrajam...+cela biografija sa sve slikom/slikama..i šta sve nudi,i očekuje.... ..ma čudo jedno... ljudi jedno kude,a na drigima se drče.... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Sre Okt 03, 2012 2:42 pm | |
| | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Okt 19, 2012 3:21 pm | |
| STRAŠNO! Silovao devojčicu, pa joj poslao zahtev za prijateljstvo na fejsu!Autor: Tanjug | 19.10.2012 - 13:26:00h | Smederevska policija uhapsila je Milana Đorđevića "Belog" (22) iz Vučaka kog Smedereva, osumnjičenog za silovanje maloletnice u julu ove godine. Posle nekog vremena Milan je našao profil svoje žrtve na Fejsbuku i poslao joj zahtev za prijateljstvo. Devojka je prepoznala silovatelja i upozorila policiju. Kako se navodi u saopštenju, Đorđević je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je 8. jula oko 3.30 sati u ulici Đure Daničića u Smederevu, preteći i koristeći fizičku snagu, silovao maloletnu devojku. Maloletnicu je, dok se vraćala kući, pratio do crkve u naselju Carina, gde je, videvši da u blizini nema nikoga, prisilio na seksualni odnos. Maloletnica je istog dana policiji prijavila silovanje. Silovatelj: Milan Đorđević Beli | Foto: ALO! Posle nekog vremena Milan je našao profil svoje žrtve na Fejsbuku i poslao joj zahtev za prijateljstvo. Devojka je prepoznala silovatelja i upozorila policiju. Osumnjičeni će, po isteku policijskog zadržavanja, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu. | |
| | | | Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Sre Nov 14, 2012 4:14 pm | |
| http://www.telegraf.rs/vesti/417107-upoznajte-ubicu-najavljivao-zlocin-na-fejsbuku-otac-mu-se-ubio-na-njegove-oci-foto-galerija
monstruozno,da ne kpiram,pogledajte sami | |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Nov 16, 2012 2:39 pm | |
| Jeste li uopće znali?Zbog ovoga biste trebali jako paziti što stavljate u status veze na Fejs! Kao da nije dovoljno što možete upisati status veze da ga vidi cijeli internet, Facebook je otišao i korak dalje - svidjelo se to vama ili ne.Njihova posljednja novost, pokrenuta krajem prošloga tjedna, je posebna stranica za parove, koju Facebook sam posloži za vas i osobu s kojom ste naveli da ste u vezi ili braku. Na stanici u formatu 'timelinea' objavljuje se sve - od fotografija i konverzacija u kojima ste oboje tagirani, do stvari koje lajkate. Prve reakcije su loše, a ljudi nisu zadovoljni - mediji poput CNN-a, Telegrapha ili Yahoo-a navode komentare ljudi poput - grozna ideja, više nikada neću staviti status veze na Facebooku, povraća mi se, morat ću se razvesti od supruga na Facebooku, da smo htjeli zajedničku stranicu, napravili bismo je zajedno. Pitate li se kao to izgleda, provjerite na stranici Facebook.com/us. Nove stranice parova zapravo su samo nadogradnja trenutnih stranica prijatelja pokrenutih prije dvije godine, koju nadopunjavaju postojeći sadržaji - fotografije i konverzacije u kojima ste oboje tagirani, lista zajedničkih prijatelja i stvari koje ste lajkali, sve uređeno u 'timeline' formatu. Ali ono što zabrinjava korisnike jest što je ne možete isključiti ili obrisati. 'Ne možete deaktivirati stranicu, ali možete kontrolirati što dijelite na Facebooku koristeći postavke privatnosti za svaki post', objašnjava Jessie Baker iz Facebooka za CNN. Drugim riječima, nema načina da nešto stavite na privatni Facebook profil i da to u isto vrijeme ne osvane na zajedničkoj stranici para. I premda je ideja nekima možda i korisna, posebno svježe zaručenim parovima, korisnicima u određenoj dobi kao i onima u dugogodišnjim vezama zajednička stranica pomalo je smiješna. I što se događa ako prekinete? Ukida li se stranica automatski ili nastavi postojati kao bizarno elektronsko svjedočanstvo propale veze? A što je s onim tinejdžerima i njihovim konstatnim promjenama statusa veze? Sve dok Facebook ne odgovori na ova pitanja, jedini način da se riješite stranice je da se 'razvedete' na Facebooku - odnosno promijenite status u 'single' i uništite svaki post u kojem se oboje pojavljujete. 'Kada nešto sakrijete na svom timelineu ili prijateljskoj stranici to ne znači da ste ga maknuli s Facebooka i da će se i dalje pojavljivati na drugim mjestima, kao što je 'news feed'. Ako želite ukloniti priču koju ste objavili sa cijelog Facebooka, možete to učiniti brisanjem (delete) posta ili da se odznačite s fotografije.' Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Sub Nov 17, 2012 12:15 pm | |
| - Kijara-brm ::
- Jeste li uopće znali?Zbog ovoga biste trebali jako paziti što stavljate u status veze na Fejs!
Da daa.....baška ako ste sa više njih "u vezi" na FB (i inače ) a jedni za druge ne znaju Facebook je automatski napravio page tebi i tvom dečku Oh užasa Da li si u vezi? Da li Facebook zna za to? Super, pošto sada ti i tvoj dečko imate sopstvenu "couples page"! Zar to nije ono što si oduvek želela? Hmmm... Na Facebook couples page možete videti slike na kojima ste oboje tagovani i wall postove... Još uvek, vaš inbox nije postavljen. Ako želite da vidite svoj i dečkov "dvoglavi" profil, kliknite ođe na link. Mislim, ovde- facebook/us. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Sub Nov 17, 2012 12:32 pm | |
| Oooops, za*eb :rlol: | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Uto Nov 20, 2012 5:02 pm | |
| Unfollow by Jasno i GlasnoFacebook jobObjavljeno: 20.11.2012 11:49 / Nikolina Sok Prije nekoliko dana Facebook je predstavio poslovnu platformu The Social Jobs Partnership kojom nastoji spojiti poslodavce i posloprimce te tako na još jedan način želi proširiti mogućnosti koje nudi svojim korisnicimaNa nekim inozemnim portalima odmah se pojavilo neizbježno pitanje 'Što to znači za LinkedIn i hoće li Facebook oteti njegovu dominaciju u poslovnom svijetu?'. Aplikacija The Social Jobs Partnership nastala je spajanjem Facebooka s već postojećim mrežama za pronalazak posla: BranchOut, DirectEmployers, Work4Labs, Jobvite i Monster.com. Na taj je način kreirana besplatna poslovna platforma koja u ovom trenutku sadrži više od 1.7 milijuna poslovnih oglasa, a korisnicima omogućuje da ih pronalaze prema ključnim riječima, lokaciji i kategoriji zanimanja. Trenutno je ova platforma najzastupljenija na američkom području, no poslovi se mogu pronaći i u nekim europskim zemljama, i samo je pitanje vremena kada će se proširiti na ostatak svjetske Facebook populacije. Glavni razlog zašto se Facebook odlučio na ovaj korak je rastući trend okupljanja raznih talenata na društvenim mrežama, a prema NACE studiji upravo se Facebook pokazao kao važan faktor u njihovom povezivanju. Osim toga, rezultati istraživanja pokazali su da 50 posto poslodavaca koristi Facebook pri zapošljavanju, a predviđa se da će taj postotak s vremenom rasti. Može li Facebook kao primarno društvena mreža za prijatelje i zabavu konkurirati LinkedInu koji je okrenut isključivo stvaranju poslovnih mreža među svojim korisnicima čiji broj premašuje 187 milijuna? Al Campa, CEO poslovne aplikacije Reachable, u svom je komentaru dao mišljenje o zadiranju Facebooka u područje koje je LinkedIn među prvima kreirao. On smatra da je ovaj korak u Facebooku neizbježan trend jer je ta društvena mreža ionako postala centar online prisutnosti mnogih korisnika i njihova primarna komunikacijska platforma. Statistike pokazuju da ljudi provode sate na Facebooku dok za LinkedIn odvajaju tek nekoliko minuta, i to čak ne na dnevnoj razini. Social Jobs Partnership aplikacija uključuje poznate mogućnosti koje pruža Facebook kao što su like i share te tako svojim korisnicima daje mogućnost da neki oglas prenesu u svoju mrežu i pojačaju vidljivost otvorenog radnog mjesta ili svog poslovnog profila. No, možda je ipak prerano, a možda čak i besmisleno, prognozirati tko će na kraju izaći jači s obzirom da se radi o dvije različite društvene mreže. Dvije značajne razlike između Facebooka i LinkedIna su svrha i targetiranje. Facebook je primarno društvena mreža koja spaja prijatelje i poznanike te uglavnom služi za zabavu, dok je LinkedIn od samog početka okrenut poslovnom svijetu i okupljanju isključivo takvog profila korisnika. Mnogi od njih radije odvajaju Facebook profil od onog poslovnog koji služi za prezentaciju potencijalnim poslodavcima, kolegama ili suradnicima. Neki čak ni nemaju Facebook profil pa je mala vjerojatnost da će ga zbog nove poslovne platforme kreirati. Stoga se može očekivati da će Facebookova nova aplikacija više privući mlađu populaciju. LinkedIn je godinama razvijao svoju mrežu te, iako je pomalo hladan u odnosu na Facebook, nudi konkretne mogućnosti za korisnike: također posjeduje newsfeed s novostima koje su vezane za područje zanimanja korisnika, a posebnost su forumi i razne tematske grupe za raspravu. Ova mreža, čija je jedina svrha poslovno povezivanje, svojim korisnicima nudi potpun proizvod na ovom području kojeg neprestano dorađuje. Facebook je za sada u ovo područje zakoračio hvaleći se isključivo brojkama no u ovom trenutku to nikako nije dovoljno za značajniji uspjeh. Dok se Facebook trudi biti sve svojim korisnicima i zadire u različite sfere, LinkedIn je fokusiran na poslovne niše. Ako mu je plan zaista prestići LinkedIn bit će potrebna veća ulaganja i razvijanja, no čak je i tada mala vjerojatnost da će ga dostići. Facebook ima svojih prednosti, a jedna od njih je i bolje povezivanje brendova i komapanija s korisnicima, no LinkedIn je s godinama stekao cijenjenu reputaciju i mnogim korisnicima služi kao virtualni CV i posjetnica koju rado dijele s ostalima, dok većina korisnika Facebook promatra kao platformu za slobodno vrijeme i zabavu i nerado svoj osobni život dijeli s poslovnom mrežom. Teme: Unfollow by Jasno i Glasno Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 8:34 pm | |
| Molim pomoc sviju koji imaju profil na FB da lajkaju ovu stranicu i share ako je moguce,unaprijed se zahvaljujem
https://www.facebook.com/SveminarskiRadovi?notif_t=page_new_likes | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 8:38 pm | |
| Ok.Stavila u svoj profil,i u fb grupu... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 8:48 pm | |
| Hvala Kijaro,nadam se i drugi ce pomoci,djevojka pokusava da zaradi djeparac ,ako joj nas like nesto znaci,nek nam ne bude tesko. | |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 9:06 pm | |
| Hvala Astra shto si pokrenul akciju.. ovo je poljubac od Nine | |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 9:07 pm | |
- Ok.Stavila u svoj profil,i u fb grupu...
Kijara zahvaljujem se! | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 9:11 pm | |
| - Zana ::
- Kijara-brm ::
- Ok.Stavila u svoj profil,i u fb grupu...
Kijara zahvaljujem se! Ma nema na čemu.Evo javljaju se lagano.Nek je srećno... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Nut Sky Goddess, Mother of the Gods
Godina : 44 Datum upisa : 23.03.2011
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 9:51 pm | |
- Molim pomoc sviju koji imaju profil na FB da lajkaju ovu stranicu i share ako je moguce,unaprijed se zahvaljujem
https://www.facebook.com/SveminarskiRadovi?notif_t=page_new_likes Zaista ne mogu da verujem sta se radi .na ovom nakaradnom fejsu..Pre svega ovo je ,koliko je meni poznato.zabranjena stvar U Srbiji.. Ljudi..kome vi pomazete.????Sta pravite od mladih ljudi..???''Ako zelite kvalitetan, unikatan seminarski rad,iz drustvenih oblasti,a ne copy/paste sa interneta,na pravom ste mestu :) Seminarski/diplomski/maturski/master radovi, a dolaze u obzir i ljubavna pisma :)'' Odakle joj pravo da RADI U TUDJE IME..A DA TO POTPISUJU NEKI MLADI LJUDI NA KRAJU SVOJIH SKOLA ILI STUDIJA.. Ne mogu verovati..sta se sve ne radi preko tog nakaradnog fejsa.. fejsbook...divna virtuelna babazvaka.. jedna od najvecih stetocina ikada stvorenih za unistavanje zdravog dusevnog zivota u coveka.. Za ovo bi trebalo da cuju i reaguju profesori na fakultetima..auuuuuuuuuuu..ne mogu verovati.... .Nije onda cudno, sto medju svrsenim studentima ima sve vise nepismenih..kada s e ovakve stvari desavaju.. Ja sam u soku... posebno..sto je ovo kaznjivo... | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 10:32 pm | |
| Nema milostiZašto je Facebook suspendirao mamu zbog ove fotke? Još je jedna majka suspendirana s Facebooka jer je objavila fotografiju dojenja. Gina Crosley-Corcoran, koja piše blog na TheFeministBreeder.comu, objavila je fotografiju na kojoj doji 18-mjesečno dijete koje u ruci drži komad pečene slanine. 'I sada ste sve vidjeli. Jolene je uzela slaninu s mog tanjura i pokušala sisati i jesti u isto vrijeme. Kada sam joj rekla da mora odlučiti, izabrala je slaninu :)', bio je komentar uz Gininu fotografiju. Fotografija je bila općenito dobro primljena s oko 1.500 lajkova i 40 dijeljenja. Ali jednom od Facebook komentatora nije se svidjela fotografija i ostavio je komentar: 'To su djeca koja odrastu u seksualne prijestupnike.' Crosley-Corcoran je napravila screenshot komentara i objavila ga na svom blogu. Komentator je tada prijavio Crosley-Corcoran Facebooku. Dva dana kasnije Facebook je uklonio fotografiju kao neprikladnu i suspendirao Ginu na tri dana. Gina je bila ljuta jer smatra da nije prekršila pravila Facebooka. U siječnju ove godine, suspendirana je i majka troje djece Emma Kwasnica, koja je objavila više od 200 slika dojenja. Predstavnici Facebooka tada su odgovorili The Huffington Postu: 'Slažemo se da je dojenje prirodno i drago nam je znati da je majkama važno, uključujući brojne majke koje rade za Facebook, dijeliti svoja iskustva s drugima preko naše stranice. Većina fotografija je u skladu s našom Izjavom o pravima i odgovornostima te Facebook ne poduzima akcije kod takvih fotografija. Ipak, fotografije u kojima je izložena i vidljiva cijela dojka krše naša pravila i mogle bi biti uklonjene ako ih netko prijavi.' Gina na svom blogu ohrabruje druge majke da se zauzmu za sebe i ono što smiju objavljivati na svom profilu. 'Dijelite ovo na sve strane. Objavite svoju fotografiju na svojoj Facebook stranici u znak protesta. Recite Facebooku da ne slijede ni vlastita pravila o slikama dojenja', piše na svom blogu. Nakon što je Ginin profil opet stavljen u funkciju, izjavila je za The Huffington Post da će u sljedeća 72 sata preplaviti društvene mreže slikama dojenja što je više moguće. Misija joj je, o kojoj detaljnije piše na svom blogu TheFeministBreeder.com, 'normalizirati dojenje na Facebooku'. U ponedjeljak je, međutim, Crosley-Corcoran na svom blogu objavila da joj je u petak blokiran profil na sedam dana. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Nov 25, 2012 10:36 pm | |
| Nisam pristalica ovakvih slika,ali kad pogledamo klinke od 14,15 godina sta sve izbacuju,.dojenje je sitnica. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Dec 16, 2012 9:23 pm | |
| Dragi FB prijatelji i neprijatelji,pazite sta pisete u privatnim porukama,vidim vas...ko ne vjeruje...klik
https://m.facebook.com/messages/?refid&_rdr | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Dec 16, 2012 9:43 pm | |
- Dragi FB prijatelji i neprijatelji,pazite sta pisete u privatnim porukama,vidim vas...ko ne vjeruje...klik
https://m.facebook.com/messages/?refid&_rdr odakle krenuti... prvo prioriteti.... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Dec 16, 2012 10:32 pm | |
| Kijara! Pa ne mogu da vjerujem! | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 2:06 am | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Kijara! Pa ne mogu da vjerujem!
ćuti..nikome ni reč... ..ti smeš da znaš....:) moja si... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 6:21 pm | |
- Dragi FB prijatelji i neprijatelji,pazite sta pisete u privatnim porukama,vidim vas...ko ne vjeruje...klik
https://m.facebook.com/messages/?refid&_rdr Mora da je ovaj post izazvao trku i masovno brisanje "nije za javnost" privatnih poruka tvojih FB prijatelja ,aaaaa ? Kao i u svemu drugome -ako ne muljaš nešto -nemaš čega da se bojiš,skrivaš ,niti da strepiš hoćeš li biti "provaljen" . No verovatno je neko zezanje -sumnjam da bi se bez ozbiljnog hakovanja moglo ući u nečije pp na FB . Ako neko dobije dijareju ,ili ne daj bože ,predinfarktno stanje od ovog posta -tebi na dušu ,Astra . | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 6:32 pm | |
| Bilo je trke....hahaha nije da nije. | |
| | | Sikret
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 6:51 pm | |
- Bilo je trke....hahaha nije da nije.
:rlol: :rlol: A ja se cudim sto svi na poslu na mobilnom na fejsu.Trka na sve strane :rlol: Odakle li oni saznali A svi tajac muva da se cuje.A inace uvek se "raspistolje" na pauzi :rlol: :rlol: :rlol: | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 7:03 pm | |
| - Danubius ::
- Astra ::
https://m.facebook.com/messages/?refid&_rdr Mora da je ovaj post izazvao trku i masovno brisanje "nije za javnost" privatnih poruka tvojih FB prijatelja ,aaaaa ? Kao i u svemu drugome -ako ne muljaš nešto -nemaš čega da se bojiš,skrivaš ,niti da strepiš hoćeš li biti "provaljen" . No verovatno je neko zezanje -sumnjam da bi se bez ozbiljnog hakovanja moglo ući u nečije pp na FB . Ako neko dobije dijareju ,ili ne daj bože ,predinfarktno stanje od ovog posta -tebi na dušu ,Astra . Ma sefe,priznaj,jel i tebe malo strecnulo :rlol: | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 7:14 pm | |
| - Danubius ::
- Astra ::
https://m.facebook.com/messages/?refid&_rdr Mora da je ovaj post izazvao trku i masovno brisanje "nije za javnost" privatnih poruka tvojih FB prijatelja ,aaaaa ? Kao i u svemu drugome -ako ne muljaš nešto -nemaš čega da se bojiš,skrivaš ,niti da strepiš hoćeš li biti "provaljen" . No verovatno je neko zezanje -sumnjam da bi se bez ozbiljnog hakovanja moglo ući u nečije pp na FB . Ako neko dobije dijareju ,ili ne daj bože ,predinfarktno stanje od ovog posta -tebi na dušu ,Astra . Jaoooooo..Deni..pravi si decak..cime si ti opsednut..ne mogu da verujem ozbiljan covek ..auuuuuu.. Sta se sve jos nece desiti momci sa vama..ai dokle cu se ja izcudjavati.. Pa ljudi moji..vi ste ..zapravo ti Deni si face zamenio realnim zivotom..cim te uhvatila panika..za neke pp..samo se nadam da nisi suvise daleko otplovio..jer moze ZAISTA POSTATI OPASNO.... da ne kazem neku tezu rec.. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 7:24 pm | |
| Nut,nisi shvatila sustinu,rijec je o zezanju.
A i sefa nema gdje nema,ali bas na FB ga nisam primjetila...osim kad viri u albume forumasa. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 7:25 pm | |
- Nut,nisi shvatila sustinu,rijec je o zezanju.
Naravno o zez.....ali u svakom zez...ima i istine..zar ne... | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 7:32 pm | |
| naravno,u sali pa opali....zato se potrcalo brisati poruke na FB....al sam se slatko nasmijala sinoc. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Dec 17, 2012 11:26 pm | |
- naravno,u sali pa opali....zato se potrcalo brisati poruke na FB....al sam se slatko nasmijala sinoc.
Ma da, pa sam od silne brzine i trenutnog ljubavnika obrisala, ne samo stare, ccccccccc :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Uto Dec 18, 2012 1:59 am | |
| e takoc..sad će mi neko ebati sve po spisku... al ja to s vremena na vreme uradim..u svom profilu... ubacim neku sliku...nekoliko stihova.. dodam Danubius forum..i nešto tagujem domaćih..nešto stranaca,jer dosta naših igra farmu sa njima..pa vide reklamu za forum.. *kao reklamu*.važno je da se zna za nas..tako su nas neki i našli.... pa aj neko će i videti... valda... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Uto Dec 18, 2012 4:25 am | |
| nemoj stihove bolan...posne recepte...mala skola sexa....kako hakovati profil na Fb...da vidis onda navale. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Uto Dec 18, 2012 12:43 pm | |
| ŠIROKA DRUŠTVENA MREŽA Koliko prijatelja imate na Facebooku? Znanstvenici otkrivaju što taj odgovor govori o vašem životu i još više o prilikama u kojima živote. Naime, veći broj prijatelja, ali s labavo uspostavljenim vezama optimalna je strategija društvenog umrežavanja za osobe koje žive u ekonomski povoljnim uvjetima. Ako je gospodarska situacija lošija, bolje je imati manje prijatelja, ali s kojima ste uspostavili čvršće veze Neki ljudi vole imati nekoliko bliskih prijatelja na Facebooku, a drugi imaju stotine koje jedva poznaju. Psiholozi vjeruju da broj prijatelja koje imate može ovisiti o tome koliko ste uspješni u poslu, koliki su vam prihodi, pa čak i koliko često se krećete. Napominju da se rezultati istraživanja odnose na Sjedinjene Američke Države. Znanstvenici sa Sveučilišta u Virdžiniji i London Business School tvrde da idealan broj prijatelja zapravo ovisi o nekoliko socioekonomskih faktora koji se razlikuju od zemlje do zemlje, piše Daily Mail. Shigehiro Oishi, profesor psihologije na Sveučilištu u Virdžiniji i Selin Kesebir s London Business Schoola istražili su prednosti koje nude društvene mreže u dvije studije nedavno objavljene u časopisu Psychological Science. Važan faktor u broju prijatelja na Facebooku mogu biti ekonomski uvjeti u određenom trenutku. 'U prosperitetni vremenima, vaši će prijatelji vjerojatno manje trebati pomoć i različite usluge, bez obzira je li to pronalazak posla, čuvanje djece, posudba novca, pa je lako održavati široku mreža prijatelja', tvrde psiholozi. 'Ali kada vremena nisu najbolja, više prijatelja može izazvati ogromne troškove u smislu vremena i resursa.' Oishi i Kesebir procjenjuju da jako široko ali plitko društveno umrežavanje optimalno za ljude koji žive u ekonomski povoljnom kontekstu i često se sele. Strategija umrežavanja koja je uska i duboka optimalna je za ljude koji su manje mobilni te žive u nepovoljnijim gospodarskim uvjetima. U prvoj su studiji dva psihologa stvorila model koji simulira koristi koje pojedinac dobiva od svoje socijalne mreže pod različitim socioekonomskim uvjetima. Znanstvenici su uspjeli simulirati ljude koji imaju različit broj prijatelja na različitim razinama prijateljstva te analizirali ulaganja koja su potrebna za svaku vrstu prijateljstva. Kao što su predvidjeli, utvrdili su da osobe koje imaju malu društvenu mrežu s dubokim prijateljskim vezama s prijateljima imaju prednost od tih odnosa kad je gospodarstvo nestabilno. Bez obzira na ekonomske uvjete, široka društvena mrežu s labavijim prijateljskim odnosima pokazuje se kao prednost kad se prijatelji češće sele. Drugu su studiju Oishi i Kesebir proveli kako bi istražili je li ovakav uzorak održiv u stvarnom svijetu. Regrutirali su 247 Amerikanaca za sudjelovanje u online anketi dizajniranoj kao simulacija prve studije u kojoj su sudionici zamoljeni da popišu tri različite vrste prijatelja: vrlo bliskih, bliskih i površnih. Zatim su morali zamisliti kako su njihovo vrijeme, energija i novac ograničeni na 60 bodova te distribuirati te bodove među tri vrste prijatelja. Ocjenjivali su zatim subjektivno blagostanje kroz kombinaciju triju kriterija: životno zadovoljstvo, iskustvo pozitivnih emocija i nedostatak iskustva negativnih emocija. Rezultati drugog istraživanja pokazali su se identični kao oni iz prve studije. Tamo gdje su stanovnici bili manje mobilni te imali relativno niska primanja, ispitanici koji su imali manje prijatelja, ali s jakim vezama izvijestili su o većoj koristi od onih koji su se služili strategijom širokih i plitkih prijateljstva. Široka, plitka strategija bila je povezana sa subjektivnim osjećajem blagostanja u ostalim trima gospodarskim uvjetima (nestabilni ili niski prihodi, stabilni visoki prihodi i visoki nestabilni prihodi). Oishi i Kesebir tvrde da ove dvije studije pružaju jasne dokaze o ulozi socioekonomskih faktora, kao što su gospodarska sigurnost i mobilnosti, u prihvaćanju strategije umrežavanja. 'Kako se u SAD-u mobilnosti smanjuje i gospodarska recesija produbljuje, tako se optimalna strategija društvenog umrežavanja može prebaciti iz široke i plitkog na usku i duboku strategiju umrežavanja, čak i u naciji koja je poznata po snazi slabih veza', zaključuju znanstvenici. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Dec 28, 2012 12:19 pm | |
odakle krenuti... prvo prioriteti.... Seks stranica na Fejsbuku Izgubite nevinost za Novu godinu! Sex, 14:05, 26.12.2012. Autor: EPK/Mojfaks Pomoću stranice na Fejsbuku brucoši lako mogu da pronađu kolegu za gubljenje nevinosti a i jeftinije je... Studenti Univerziteta Njujork iz Sjedinjenih Američkih Država osmislili su Fejsbuku stranicu za sve usamljene i napaljene brucoše. Pomoću ove stranice studenti lako mogu da pronađu kolegu za gubljenje nevinosti tokom praznika. Na njihovo j Fejsbuk stranici piše: "Možete ići u klubove, diskoteke i potrošiti i nekoliko stotina dolara i opet ne pronaći nekoga s kim ćete završiti u krevetu. Zato vam je mnogo jeftinije rešenje da "lajkujete" našu stranicu na Fejsbuku, onako kao što lajkujete alkohol jer su vam onda velike šanse da ćete upoznati nekoga novog i zanimljivog. Profil je pre svega namenjen onim brucošima koji se iz grada vraćaju u svoje mesto, pa tako piše i ovo: "Mnogi od vas brucoša vratiće se u svoja siva predgrađa, u svoje stare dečje sobe pa je sada najbolje vreme za gubitak nevinosti. Jer - o čemu biste se drugom hvalili kada prođu praznici?" Stranica se zov e "NYU Hook Ups", a garantuju da ćete, kada je lajkujete, naći srodnu dušu za gubitak nevinosti, ali i sve ostale seksualne aktivnosti u roku od samo dvadeset i četiri sata. Kada lajkujete stranicu, morate da odgovorite na niz pitanja koja će vas povezati sa sličnom osobom, koja je usamljena i napaljena kao i vi, a koja će biti idealna da baš sa njom izgubite nevinost ovih praznika. Pitanja na koja je potrebno odgovoriti što rečitije:Koliko puta u toku nedelje želite seks? Šta vas pali? Šta vas gasi?"Stranica ima više od 1.000 lajkova i 220 fanova je potražilo partnera za gubitak nevinosti, ali i druge seksualne aktivnosti. Na stranici se može pročitati kako žele da naplate seks, kao i da traže ozbiljnu vezu. | |
| | | MadamX Grofica od Voždovca
Godina : 52 Location : Beograd Datum upisa : 13.12.2012
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Dec 28, 2012 2:18 pm | |
| Prvo, nisam kliknula na link, odmah sam znala da je zezanje.
Imam nalog na Fejsu, pod pravim imenom. Koristim ga za chat sa rođacima iz inostranstva, našla sam tu još puno prijatelja iz osnovne i srednje škole, imam među prijateljima i par javnih ličnosti, sem Bilje Krstić sve ih uživo poznajem..
Ne igram igrice na Fejsu. Puštam muziku, stavljam statuse koji izazivaju smeh kod prijatelja i "pratim" sestrine klince :)..nemam puno svojih fotki tamo, sem onih koje sam stavila zbog babe iz Australije :)))) - ne zna da skine fotke ako ih pošaljem mejlom.. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Dec 28, 2012 2:41 pm | |
| - Džudi ::
- Prvo, nisam kliknula na link, odmah sam znala da je zezanje.
Nije zezanje ,zaista jeste ono što piše ,pogledaj . "NYU Hook Ups" Jeste bilo zamišljeno kao božićno zezanje studenata -ali kada su dobili 1000 ti Like ..... | |
| | | MadamX Grofica od Voždovca
Godina : 52 Location : Beograd Datum upisa : 13.12.2012
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Ned Dec 30, 2012 12:49 am | |
| Mislila sam na ovaj link ko čita poruke, ne na ovo upoznavanje.. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Sre Jan 16, 2013 12:26 pm | |
| Iranci cenzurišu Fejsbuk Dakle ,još ,nisu dosta? Poznato je da takva vrsta islama kakva je u Iranu zabranjuje muziku i uopšte slike na kojima je ljudski lik . Šta se onda sme ? Ime i prezime, slika u burci i status "Alahu ekber " ??? | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pet Jan 18, 2013 4:39 pm | |
| Nova uslugaFacebook bi mogao pokopati Skype, ali i telefonske kompanije Usluga za sada dostupna samo za iOS korisnike u SAD-u omogućuje besplatne VoIP pozive (pozive putem interneta)korisnicima Facebooka. Iako Facebook ima suradnju s Microsoftovom tražilicom Bing, izgleda da žele konkurirati njihovoj usluzi Skype.Na novinarska pitanja o potencijalnoj suradnji između Microsofta i Facebooka na VoIP usluzi iz Microsofta je dobiven jasan odgovor da suradnja ne postoji što samo može značiti da Facebook samostalno radi na usluzi koja će biti direktni konkurent Skypeu. To se posebno odnosi na područje međunarodnih poziva koje Skype naplaćuje, ali po nižim cijenama od telefonskih kompanija. Ako Facebook svoju uslugu prošiti na međunarodnu razinu, to bi značilo da više ne bi imali konkurencije na tom području. Ta je činjenica očita i prema brojkama koje govore da Skype ima oko 45 milijuna korisnika dok Facebook oko milijardu. No, tek treba vidjeti hoće li se ova prognoza ostvariti, kakva će biti kvaliteta usluge i hoće li ljudi uopće pristati na eksperimentiranje ili će se zadržati na starim i poznatim programima. Jedno je sigurno - ako se Facebookova besplatna VoIP usluga proširi na međunarodnu razinu, mogla bi preko noći pokopati ostale pružatelje VoIP usluga, ali i telefonske kompanije. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Sikret
| Naslov: Ako vam Instagram ili Facebook zatraže ličnu kartu, bez panike - nije reč o prevari Pon Jan 28, 2013 7:39 pm | |
| Brojni korisnici Instagrama bili su zbunjeni zbog zaključanih naloga i zahteva da potvrde identitet nekim zvaničnim dokumentom sa fotografijom vlasnika naloga. Mnogima koji su dobili ovakav zahtev nije bilo jasno da li je reč o pokušaju hakovanja, fišinga ili o legitimnom zahtevu.
Međutim, portparol Instagrama je potvrdio da su ovi zahtevi validni. Iz kompanije je rečeno da su ovakvi zahtevi upućeni vlasnicima naloga za koje se sumnja da su prekršili pravila o korišćenju servisa.
Ipak, predstavnik kompanije nije precizirao koji razlozi mogu dovesti do zaključavanja naloga i zahteva za ovakvom identifikacijom, ali je naglasio da su takvi zahtevi praksa Facebook-a i Instagrama zavisno od toga o kakvom je prekršaju reč.
Pored toga, neki korisnici se žale da Instagram i Facebook ne prihvataju sve dokumente. U tom slučaju, korisnik od koga je zahtevana identifikacija dobija novi email sa zahtevom za dodatnom dokumentacijom. Dokument koji treba da bude zvaničan, izdat od strane kompanije, unoverziteta, vlasti, osim fotografije treba da sadrži i podatke kao što su ime i prezime i datum rođenja.
Facebook je sa ovom praksom započeo pre kupovine Instagrama, u februaru 2012. godine, piše Examiner. U to vreme, iz Facebook-a su rekli da samo testiraju proces identifikacije na korisnicima koji imaju veliki broj pretplatnika. S obzirom da je sada zatražena ovakva identifikacija i od korisnika koji imaju samo nekoliko stotina prijatelja i pretplatnika, očigledno je da se nešto tu promenilo. | |
| | | Sikret
| Naslov: Fišing preko Facebook poruka Pon Jan 28, 2013 7:56 pm | |
| Fišing preko Facebook poruka
GFI Labs upozorio je korisnike Facebook-a da budu oprezni sa porukama koje navodno šalje Facebook-ov tim za bezbednost (Facebook Security Team).U lažnim porukama se tvrdi da je nalog korisnika prijavljen zbog kršenja politike Facebook-a u vezi sa uznemiravanjem ili vređanjem drugih korisnika, i da će korisniku biti deaktiviran nalog ukoliko u roku od 4 sata ne potvrdi vlasništvo nad nalogom.Oni koji kliknu na link, dospeće na web sajt koji nema nikakve veze sa Facebook-om, i na kome će im biti zatraženo da prođu kroz bezbednosnu proveru.To samo znači da će im biti zatraženo da popune različite formulare podacima kao što su korisničko ime, adresa, datum rođenja, email, lozinka za email nalog, lozinka za Facebook nalog, broj kreditne kartice, datum isteka kartice i sigurnosni kod. Iskusniji korisnici će prepoznati ovaj pokušaj fišinga, koji verovatno ima za cilj, između ostalog, preotimanje Facebook naloga od korisnika koji nasednu na prevaru, kako bi se sa tih naloga širile poruke ovog tipa prijateljim vlasnika kompromitovanih naloga. | |
| | | Sikret
| Naslov: Facebook predstavio novu pretragu - Graph Search Pon Jan 28, 2013 8:00 pm | |
|
Iako su se mnogi nadali dugo očekivanom smart telefonu, Facebook je umesto toga na događaju koji je organizovan za predstavnike medija, predstavio „Graph Search“, novi pretraživač koji će omogućiti korisnicima društvene mreže precizniju pretragu sadržaja koje korisnici objavljuju na mreži.Facebook pretraga je često bila kritikovana kao veoma ograničena i neefikasna. Graph Search nije web pretraga pa ne može biti konkurencija Google-u. Ipak, Bing je integrisan u Graph Search, kao pomoć u situacijama kada Graph Search ne može da nađe tražene odgovore. Graph Search, koji se sada nalazi u fazi testiranja, pojavljuje se kao traka za pretraživanje na vrhu svake stranice. Kada počnete da ukucavate ključnu reč, Graph Search će vam ponuditi moguće fraze za pretragu, na način na koji to čini Google, tako da ćete moći da prilagođavate i sužavate pretrgu.Za sada, Google Search omogućava pretragu ljudi, fotografija, mesta i interesovanja. Graph Search će koristiti ogromnu bazu podataka koje korisnici dele sa prijateljima sa kojima su povezani preko društvene mreže. Ako ste već pomislili na privatnost, ne brinite - iz Facebook-a obećavaju da će Graph Search uzimati u obzir to što ste određeni sadržaj označili kao privatni te se takvi podaci neće pojavljivati u rezultatima pretrage. U pretrazi će vam biti dostupan samo sadržaj koji je deljen sa vama, tako da rezultati pretrage neće biti isti za sve korisnike čak i ako ste u polje za pretragu ukucali iste ključne reči.Zanimljivo je da će Graph Search biti od pomoći i u pronalaženju partnera. Primera radi, ako želite da pronađete partnera prijatelju koji se preselio u Njujork iz Nemačke, tražićete među prijateljima svojih prijatelja one koji trenutno žive u Njujorku, koji su nekada živeli u Nemačkoj, i koji su samci. Tako ćete pronaći možda idealnog partnera za svog prijatelja. Facebook-ov pretraživač možete koristiti i za preciznu pretragu fotografija, što će vam biti od pomoći ukoliko tražite fotografije nastale na određenim mestima, kao što su parkovi ili neka druga mesta. Graph Search će koristiti i lajkove i interesovanja korisnika, pa ćete tako moći da pronađete zubara čiju su stranicu lajkovali vaši prijatelji ili one sa kojima delite slična interesovanja kada su u pitanju određene knjige, filmovi, sportske aktivnosti ili nešto drugo. Graph Search, koji je za sada dostupan samo na engleskom | |
| | | Sikret
| Naslov: Upozorenje da je Facebook aplikacija My Birthday Calendar opasna je lažno Pon Jan 28, 2013 8:07 pm | |
| Facebook korisnici masovno upozoravaju svoje prijatelje na društvenoj mreži da je aplikacija „My birthday calendar“ opasna a u upozorenju se tvrdi da je samo klik dovoljan da aplikacija započne slanje zahteva svim vašim Facebook prijateljima, upozorili su stručnjaci Sophos-a.
Ako naletite na takvo upozorenje, ne gubite vreme šireći netačne informacije o navodno malicioznoj aplikaciji.
Aplikacija je prema onome što tvrdi upozorenje veoma „agresivna“, i osim što je jedan klik dovoljan da aplikacija pošalje zahteve svim vašim Facebook prijateljima, navodno, ova aplikacija prikuplja sve podatke sa vašeg profila.
Iz Sophos-a kažu da nema dokaza da je aplikacija „My Birthday Calendar“ opasnija od hiljade drugih Facebook aplikacija, tako da je ovo lančano upozorenje koje objavljuju korisnici Facebook-a sa obaveznom molbom na kraju teksta da ostali kopiraju tekst i upozore svoje prijatelje, samo još jedna neslana internet šala.
Kada je reč o Facebook aplikacijama, uvek imajte na umu da se one povezuju sa vašim nalogom i da mogu prikupljati različite podatke o vama. Ukoliko vam ta činjenica smeta, jednostavno rešenje je - nemojte instalirati aplikaciju.
Takođe, vodite računa o tome da aplikacije koje instaliraju vaši prijatelji mogu imati pristup informacijama vašeg profila koje vide vaši prijatelji. To možete promeniti tako što ćete u okviru podešavanja privatnosti naloga ograničiti vaše podatke koje vaši prijatelji mogu deliti sa aplikacijama koje koriste.
| |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Pon Jan 28, 2013 8:16 pm | |
| Ja ne mogu da shvatim da neko nasjedne na takve stvari...ako i ne prepozna,bar kad dodje do onog dijela lozinki...pa majmunu je jasno da to ne moze i ne smije niko da ti trazi....ali vjerujem da ima i takvih debila...za takve nije nikako net...ma ni da procitaju novine,nek idu na kiosk. | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Sre Jan 30, 2013 8:10 am | |
| VJEŠTI STUDENT HAKER Hrvat otkrio 'rupe' u Googleu i Facebooku Josip Franjković, osamnaestogodišnji student prve godine Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju na smjeru Informacijske tehnologije, u nekoliko je navrata otkrio greške u sigurnosnim sustavima Googlea i Faceboka Obje kompanije Josipu su dodijelile vrijedne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 4.274 dolara (oko 25,2 tisuće kuna), a njegovo ime nalazi se na popisima Google Hall of Fame i Facebokovim listama WhiteHat. U studenom 2010. godine Google je pokrenuo program Vulnerability Reward s ciljem povećanja razine sigurnosti na domenama *.google.com, *.youtube.com, *.blogger.com i *.orkut.com. Osobama koje prijave grešku u sigurnosnom sustavu koji mogu ugroziti tajnost i integritet korisničkih podataka Google osigurava novčanu nagradu i njihovo ime bilježi u svojoj Hall of Fame. Prošle godine su povećali fond nagrada, o čemu smo pisali. Facebook je svoj program nagrađivanja unapređenja sigurnosti pokrenuo sredinom 2011. a funkcionira na istom principu. Franjković je Googleu prijavio tri greške u sigurnosnom sustavu Cross site scripting (XSS) i otkrio jedan Auth BYPASS, koji mu je omogućio da briše rezultate anketa koje je za druge velike tvrtke provodio Google. Osim toga, prijavio je dva Cross site scripting (XSS) na YouTubeu. Facebook je u svojim stranicama namijenjenim ulagačima imao bug koji je Josipu omogućio da vidi privatne podatke osoba koje ne bi smio vidjeti. Nakon Josipove intervencije Facebook je otkrio grešku u svom caching sustavu. 'Hobiji su mi internet i sigurnost web aplikacija. Time se želim baviti u budućnosti. Često sa svojim timom, koji uključuje pet osoba iz različitih zemalja, sudjelujem na natjecanjima gdje se zahtijevaju takva znanja. Nadam se da ću se zaposliti u sigurnosnom sektoru. Ako se u Hrvatskoj ništa ne promijeni u sljedećih nekoliko godina, vjerojatno ću posao potražiti u inozemstvu. Trenutačno s kolegama s fakulteta planiram pokrenuti tvrtku koja će nuditi usluge testiranja web stranica, otkrivanje grešaka u sustavima te izradu web stranica', o svojim planovima rekao je Josip. Zabrinjava ga razina sigurnosnih sustava u Hrvatskoj. 'Dobio sam dojam da većina tvrtki u Hrvatskoj jako malo brine o sigurnosti svojih korisnika. Također, ima jako malo tvrtki koje se bave tim područjem interneta. Mene to smeta jer ne želim da moja šifra s neke stranice bude dostupna drugim ljudima, kao ni moji privatni podaci', zaključio je Josip Franjković. Trenutno s kolegama s fakulteta planira pokrenuti tvrtku koja će nuditi usluge testiranja web stranica, nalaženja grešaka u sigurnosnim sistemima i razvijanja internetskih stranica. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... Čet Jan 31, 2013 12:46 pm | |
| Facebook mjesečno koristi više od milijarde duša. I da, ništa od Facebook mobitela Facebook je tijekom jučerašnjeg dana objavio znatnu količinu podataka vezanu uz svoje poslovanje. U svojoj objavi predstavnici društvene mreže ponovo su objavili rekordne rezultate i ponovo potvrdili ono što znamo već poodavno – ništa ne može zaustaviti rast Facebooka. Ukratko, Facebookove brojke izgledaju ovako: - od 31. prosinca 2012. Facebook na mjesečnoj bazi koristi 1.06 milijardi korisnika - od prosinca 2012. broj svakodnevnih korisnika popeo se na 618 milijuna - broj mobilnih korisnika Facebooka u istom periodu popeo se na 680 milijuna - tijekom proteklog kvartala Facebook je imao prihode u iznosu 1.58 milijuna dolara - svaki korisnik Facebooku je ‘zaradio’ 5,32 dolara
Jednako tako Facebookovci su tijekom cijele 2012. izbrojali 1,13 trilijuna ‘lajkova’, 219 milijardi uploadanih fotografija… Što se usporedbe s prošlogodišnjim poodacima tiče u Facebooku su izračunali da je brojka mjesečnih korisnika od 1,06 milijarde veća za 25 posto, dnevnih za 28, a onih koji društvenoj mreži pristupaju mobitelima za 57 posto. Što je s facebook mobitelom?Facebook mobitel (ilustracija) Kratko i jasno. Mark Zuckerberg – ‘Nećemo predstaviti Facebook mobitel, to ne bi imalo nikakvog smisla’. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Sikret
| Naslov: Facebookova ''kvaka 22'': kako prijaviti krađu identiteta ako vas je lažni profil blokirao Čet Jan 31, 2013 2:07 pm | |
| Facebookova ''kvaka 22'': kako prijaviti krađu identiteta ako vas je lažni profil blokirao
Dženifer je dobila email sa zahtevom za prijateljstvo koji joj je poslao njen suprug Endru. To ju je u prvi mah zbunilo jer je Endru već imao Facebook nalog a njih dvoje su već bili Facebook prijatelji. Pomislila je da je možda registrovao novi nalog, iz nekog razloga, pa je kliknula na link u emailu.Ono što je zatekla na Facebook-u bio je profil sa imenom njenog muža, sa fotografijom profila na kojoj su njen muž, njena sestra i deca, ista fotografija koju je kao sliku profila koristio njen suprug. Osim toga, profil nije imao bilo kakav drugi sadržaj.O svemu ovome Dženifer je izvestila supruga a kada je on pokušao da proveri o čemu se radi, ispostavilo se da je sa njegovog profila nemoguće pronaći traženu stranicu. Tako su Dženifer i Endru slučajno otkrili propust koji otežava žrtvama krađe Facebook identiteta da prijave lažan profil kako bi isti bio uklonjen sa sajta. Naime, ukoliko je sa lažnog profila blokiran profil žrtve čiji je identitet ukraden, stranica lažnog profila postaje nevidljiva za žrtvu. Odatle počinju problemi. Da bi žrtva prijavila krađu identiteta i lažni Facebook profil, ona mora da klikne na „Report/Block“ dugme na Timeline-u lažnog profila. Ako je profil stvarnog korisnika blokiran sa lažnog profila, krađa identiteta neće moći da se prijavi jer je ovo jedini način. Čak i kada to nije slučaj, prijava lažnog profia dovodi do njegove blokade, što je takođe loše jer ukoliko se neko predstavlja vašim imenom i prezimenom i koristi vaše fotografije, vi ćete svakako želeti da ispratite šta će se dogoditi sa lažnim profilom. Pored svega, za prijavu lažnog profila možete koristiti i poseban formular namenjen takvim situacijama, ali pardoksalno je to što mu možete pristupiti samo ako nemate Facebook nalog. Postavlja se pitanje kako ćete znati da se neko predstavlja vašim imenom i prezimenom ako niste na Facebook-u (osim ako vas neko drugi ne obavesti o tome mada bi u tom slučaju taj neko morao znati da vi uopšte nemate Facebook nalog).Problem sa lažnim nalogom može potrajati nedeljama pa i mesecima, a ovakav propust, koji je inače prijavljen Facebook-u, lako može biti zloupotrebljen od strane prevaranata. Slučaj je hteo da Dženifer dobije email sa zahtevom za prijateljstvo i tako otkrije lažni profil svog muža, ali postavlja se pitanje šta bi se dogodilo da ni Dženifer ni njen suprug o tome ništa ne znaju i kako korisnik može biti siguran da negde na Facebook-u ne postoji još neko ko koristi njegovo ime i fotografije i obraća se drugima lažno se predstavljajući. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: FACEBOOK i drugi "izlozi" ... | |
| |
| | | | FACEBOOK i drugi "izlozi" ... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 44 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 44 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|