Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 49 Location : Tamo gde vecno sunce sja... Datum upisa : 16.08.2008
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 3:00 pm
Sanjalica Maman Papillons Charmants Petits
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 3:01 pm
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 3:03 pm
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 3:03 pm
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 3:08 pm
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 3:08 pm
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 4:41 pm
"Izgubljena za one koji žive na drugim rekama. Kada nema sunca slična je suncu. U zaborav sliva ovu vodu koja zvezde bunca. Bezuspešan joj trud da bude ptica nad prazninom i svud; samo je vodo-pad dok ptice padaju u svoju pesmu koju ne shvataju.
Pitam njeno sunce koliko je sati Pitam joj obale kuda me to vode Pitam njene ptice kako da se vratim Pitao bih reku ali reka ode.
Znam je mada me tada nije bilo. Videh neizrecive silaske svetlosti u njene vode i u moje kosti. Dan nam je uzrok noći, padu krila. Cvet umesto lampe unosim joj u noć prostor po meri moga srca i moć reči koja zadrzavajući razdaljinu ostade u podsvesti gde bol svaki minu.
Pitam njeno sunce koliko je sati Pitam joj obale kuda me to vode Pitam njene ptice kako da se vratim Pitao bih reku ali reka ode."
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 4:42 pm
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 4:42 pm
Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime-
Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,
Dođi, čekaću te! U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi tijelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem,
Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna; Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše!
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 4:45 pm
Nasa tajna
O tebi neću govoriti ljudima. Neću im reći da li si mi samo poznanik bio, ili prijatelj drag; ni kakav je, ni da li je u našim snovima i žudima dana ovih ostao trag.
Neću im reći da li iz osame, žeđi, umora, ni da li je ikada ma koje od nas drugo volelo; niti srce naše da li nas je radi nas ili radi drugih kadgod bolelo.
Neću im reći kakav je sklad oči naše često spajao u sazvežđe žedno; ni da li sam ja ili si ti bio rad da tako bude - ili nam je bilo svejedno.
Neću im reći da li je život ili od smrti strah spajao naše ruke; ni da li zvuke smeha voleli smo više od šuma suza.
Neću im reći ni jedan slog jedini, šta je moglo, ni da li je moglo nešto, da uplete i sjedini duše naše kroz čitav vek; ni da li je otrov ili lek ovo što je došlo onome što je bilo.
Nikome neću reći kakva se zbog tebe pesma događa u meni večito: da li opija toplo kao šume naše s proleća; ili tiha i tužna ćuti u meni rečito. O, nikome neću reči da li se radona ili boleća pesma događa u meni.
Ja više volim da prećutane odemo ona i ja tamo gde istom svetlošću sja i yora i noć i dan; tako gde su podjednako tople i sreća i bol živa; tamo gde je od istog večnog tkiva i čovek i njegov san.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 4:46 pm
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 4:47 pm
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 4:48 pm
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: VIDEO POEZIJA I PROZA Pon Nov 23, 2009 4:49 pm