DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Sat za nasu planetu  BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Sat za nasu planetu  BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

Sat za nasu planetu

Ići dole 
+2
Helena Trojanska
sonia
6 posters
AutorPoruka
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 50
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

Sat za nasu planetu  Empty
PočaljiNaslov: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySub Mar 31, 2012 9:26 pm

Akciju "Sat za našu planetu" organizuje Svetski fond za prirodu šesti put, uvek poslednje subote u martu, pošto se taj dan približno poklapa sa ravnodnevicom, dok se u Srbiji akcija održava četvrti put.

Ove godine, u akciji će, prema procenama organizatora, učestvovati oko dve milijarde ljudi u oko 140 zemalja širom sveta i u istom trenutku u mraku će biti najpoznatije svetske građevine, kao što su Ajfelov toranj, Bakingemska palata, zgrada opere u Sidneju, most Golden gejt, Zabranjeni grad u Pekingu i mnoge druge.

Prvi put, akcija se širi i u svemir, pošto će astronauti danas, sa međunarodne svemirske stanice, pratiti gašenje svetla širom planete i fotografisati taj prizor.

Globalnu akciju se zalaže za smanjenje zagrevanja planete Zemlje i za sprečavanje klimatskih promena
.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Jeste li ucestvovali u ovoj globalnoj akciji?

Koje je vase misljenje na ovu temu?

A kako stanje stoji konkretno u Srbiji? ( svetlece reklame, svetleci mostovi i sl. )
Nazad na vrh Ići dole
Helena Trojanska
Slatkiš iz Neoplante

Godina : 54
Humor : da,uvek!!!
Datum upisa : 05.02.2011

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySub Mar 31, 2012 9:35 pm

Akcija mi se dopada,i dala sam svoj doprinos. No nisam baš sigurna da su se ljudi kod nas odazvali u nekoj većoj meri.
Inače mislim da puno toga preterano blješti bez ikakve potrebe.
Uništismo našu zemlju skroz...na žalost. Ja se borim protiv toga što ne palim svetla bez poterebe i oplemenjujem planetu sadnjom bilja. ruza
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySub Mar 31, 2012 9:48 pm

Meni je to nase preterivanje zapalo za oko tek kad sam dosla ovde. Norveska je mnogo bogatija od nas, a milion puta vise stedi struju. U kucama je samo blago osvetljenje, recimo.

Rastojanja izmedju pojedinih mesta, nenaseljena mesta, manje naseljena uopste nemaju ulicnu rasvetu! Samo fluorescentni stapovi kraj puta za usmeravanje u mraku ( pre neki dan su ih izvalcili iz zemlje, posto pocinje doba svetla, kako oni kazu). O svetlecim reklama i izlozima koji sljeste necu ni da govorim, toga skoro i da nema!

Pa, greh, ili ne, kad izgore onaj trzni centar u Somboru, meni jedino sto je palo na pamet je bilo da je reklama sa krova bar pala na glavu onom sto je izmisli da bude tamo!

Na temu mostova ( beogradskih, naravno ) vec dobijam ospice! [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
cojle
Zaštitnik seljačkih prava
cojle

Humor : smešan samom sebi
Datum upisa : 09.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySub Mar 31, 2012 9:53 pm

sonia ::
Jeste li ucestvovali u ovoj globalnoj akciji?

Koje je vase misljenje na ovu temu?

Još početkom šezdesetih godina prošlog veka smo u našem selu imali razvijenu svest o značaju borbe protiv prekomernog osvetljenja.
Dok neki nisu ni imali pojma o značaju takvih akcija organizovao sam decu iz mog kraja i započeli smo obaranje sijalica iz praćki.

Na žalost... te pionirske akcije ma koliko bile dalekosežne brzo su suzbijene represivnim merama okrutnih komšija i roditelja.

Zato... ne budite strogi prema deci.
Možda je ta njihova igra i za Vaše dobro al i značajna za opstanak planete!
Inače... uživam u mesečini. muncat

Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 64

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySub Mar 31, 2012 9:55 pm

Eletrodistribucija Vojvodine -ispostava Apatin je ovu akciju odradila ,a radi je i dalje -svakodnevno . Nema dana da neki deo grada ne ostane bez struje ,na sat ,dva ,tri -šta sa najavom, šta bez nje . A moja ulica je redovno u "akciji " -jer je neka šugava trafo stanica na uglu -pa smo stalno kolateralna šteta . Isključe susednu -pa i nas .

Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptyUto Mar 19, 2013 9:56 pm

Ne zaboravite u subotu od 20:30- 21:30

Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySub Mar 23, 2013 11:11 pm

Jeste gasili svetla, il' jok?
Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

Humor : smešan samom sebi
Datum upisa : 09.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySub Mar 23, 2013 11:15 pm

sonia ::
Jeste gasili svetla, il' jok?

Jašta, pa da komšije ogovaraju - vid' stipse. gorepost

Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySre Mar 19, 2014 9:48 pm

29. marta u 20:30 - Najlepse stvari se uvek desavaju u mraku  migg 
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptyUto Mar 22, 2016 9:29 pm

Pogasila sam ja svetla i ove godine...sta mi tesko  brdski  ( citaj- zamalo da se polomim u mraku, ali to nije bitno za planetu, pa necu o tome sada  :brdski2: )
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

Godina : 44
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptySub Apr 22, 2017 11:27 am

Danas je Dan planeta Zemlje! Čuvajmo naš planet jer zapamtite - Zemlja može bez nas, ali mi ne možemo bez Zemlje.

Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.

Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Black Wizard
Crni Mag
Crni Mag
Black Wizard

Godina : 49
Humor : S' vremena na vreme
Datum upisa : 15.12.2016

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  EmptyUto Apr 25, 2017 11:10 pm

Osvetlite grad maksimalno sve do plaćamo parama iz budžeta. Neće ništa da vas boli, samo stavite svoj potpis
Nazad na vrh Ići dole
http://huaweimods.boards.net
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Sat za nasu planetu    Sat za nasu planetu  Empty

Nazad na vrh Ići dole

Sat za nasu planetu
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Mali ljudi za malu planetu