|
| PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? | |
|
+43Danubius Kica/Praja Marea pesma Lakota debilko tvrtko Auror@ ZoxZoja Ladyintheblack brdjanin montoya MayaMau Nut Kijara-brm Samouka el_vibrador Tattoo Sikret Bane Bumbar podbarac Gothic komunikativn@ brunolino AstrinaKomsinica cojle Helena Trojanska sergej popovac zirafa sanjalica.ns bosankaa determinanta Aurora Borealis rouzvel sonia Vangelis doctorr67 Sanjalica Crna_ovca Astra PJER Schveca 47 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Čet Avg 28, 2008 10:49 pm | |
| Nema potrebe pojasnjavati ovu temu ...ostaje pitanje-legalizovati, kao u dosta zemalja u svetu, ili zabranjivati, praviti se kao da ne postoji ? [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Schveca
Godina : 40 Location : www.odmorise.com Datum upisa : 04.09.2008
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Čet Sep 04, 2008 11:24 pm | |
| Nije valjda da niko nema mishljenje?
ja sam imala do skoro, onako jasno izgradjen stav o tome da treba da se legalizuje... kao zbog zdravlja, bla bla bla... sad opet imam takav stav, ali sad mislim da bi te pare od tog poreza :D trebali da ulozimo u neshto drugo... kao shto je prosvecivanje naroda, sve do te mere, kada niko vishe nece imati potrebu da unajmi ,,damu".... mrzi me sad da pishem zashto, ako nekog zanima, mogu da okachim ovde jedan svoj rad na tu temu, pa da chitate :lol: | |
| | | Schveca
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sre Sep 10, 2008 7:09 pm | |
| tekst ispod je neki moj stav u kratkim crtama :) Prostitucija kao najstariji zanat, olako donosi novac, za pružanje usluga, tako obezvredjujući ljubav, brak, monogamiju, čednost i ostale slične vrednosti društva. Isto tako ona šteti psihički, a i fizički onome ko se njom bavi. Ako je prostitucija nešto loše, postavlja se pitanje za koga je loše?! Dolazimo do odgovora da je prostitucija loša za one koji se prostitucijom bave, tj. za prostitutke. Kako smo ljudi, razumni, moralni, i pošto je naša etiška dužnost da izadjemo u susret svakome kome je loše, pa čak i onome ko sebi želi da oduzme život, tako je razumno da treba izaći u suret i prostitutkama koje se time samovoljno bave. Prema tome, zadatak svake zajednice jeste da nadje rešenje za prostitutke, da se ne bave time, jer time nanose same sebi štetu. Istorija je pokazala da oštri progon policije nije efikasan i da ne daje naročite rezultate, već vodi samo boljoj organizaciji prostitucije, jer je ona i po prirodi takva da je moguće da se obavlja u najvećoj tajnosti, upravo zato jer je svačiji privatni i seksualni život njegova lična stvar, pravo i sloboda. Legalizacija jeste način da se olakša pozicija samih prostitutki, nudeći im bolje uslove za rad, istovremeno država dobija deo prihoda od toga. Ponuda zdravstvenih usluga koje bi se pružale prostitutkama takodje ide u prilog stavova onih koji smatraju da država ne treba da progoni one koji se bave ovim poslom. Medjutim, istorija u kojoj je bilo perioda kada je država odobraval prostituciju i kada je strogo kažnjavala, ide u prilog argumentu koji kaže da država time legalizuje delovanje koje proizvodi psihičku izopačenost i traume osoba koje se bave prostitucijom, i pribavlja im pri tom savršene uslove za rad, kao da istovremeno zagovara ljude da se bave time a ne utiče na to da se prostitucija iskoreni. Analizom stanja u prošlosti i stvarima kave su danas dolazim do sledećih zaključaka - prostitucija je štetna za onog ko se prostitucijom bavi - zajednica ima zadatak da za ovo nadje rešenje jer joj je zadatak da se stara o gradjanima - progon onih koji se prostitucijom bave nije efikasan i ne sprečava je i ne umanjuje je - legaizovanjem prostitucije stvaraju se bolji uslovi za rad i zdravstvena zaštita prostitutki i klijenata, samim tim to postaje nekima primamljivo zanimanje bez bojazni od bilo kakve osude - zajednica bi time dobila dodatna sredtva, koja bi mogla da usmeri ka forsiranju onih društvenih vrednosti koje će gradjane uputiti ili usmeriti ka izboru nekog boljeg i društveno korisnijeg zanimanja, i zanimanja koje je korisnije i zdravije za same prostitutke, a to znači razvijati plan za ukidanje prostitucije kao odluke pojedinca da se time bavi ili te usluge da kupuje. ovo je ceo rad [You must be registered and logged in to see this link.]koga ne mrzi, neka chita :) | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sre Sep 10, 2008 8:29 pm | |
| Ja sam od onih koji jesu za legalizaciju prostitucije Ona postoji iovako -zašto onda ne bi bila ipak pod ,najvažnije , zdravstvenom kontrolom ? Ovi stidljivi glasići , koji stižu i iz nekih državnih izvora, ni slučajno nisu iz brige prema tim ženama, nego je država nanjušila biznis , jer se u i oko prostitucije, u pratećim sadrzajima vrti ogroman novac .Dnevni pazar samo u Madridu (a to je vrlo katolička zemlja, dakle, regresivna prema ovoj pojavi ) iznosi 500 000 Eu Tu se ne mora biti ekonomista, pa videti lep procenat na ime poreza i doprinosa za državu na godišnjem nivou. U gotovo svim zemljama razvijenog sveta prostitucija je legalna . Samo jednom sam imao priliku posetiti Četvrt crvenih svetiljki , i to St Pauli u Hamburgu , i mogu reći da je meni delovalo veoma čisto i organizovano.U istim tim lokalima , gde su preko noći "sajmovi greha" , već iduće popodne porodice dolaze na ručak.Nema tragova. Instituisanjem prostitucije dobija se manje sex -trafikinga, bolja zdravstvena zastita, ekonomska korist za državu, smanjenje slučajeva remećenja javnog reda i mira , bolja kontrola policije nad kriminogenim strukturama , pa čak i bolji bračni život. Zašto-zato što mnogi muškarci kod prostitutki dobiju ono što ne dobijaju kod svojih žena ili devojaka. Seksualno zadovoljan čovek neće ići da višak energije utroši na tuču sa sebi sličnima po kafanama, ili da bije ženu. Situacija kod nas je malo specifičnija .Većina prostitutki je iz socijalno ugroženih porodica, pa i iz Romske populacije . Tu bi državna zaštita itekako dobro došla, jer je baš ta kategorija najugroženija od makroa i trgovaca belim robljem . Lično, ne zameram suviše, jer se radi o neobrazovanim ženama , koje bi mogle alternativno da rade neki od NK-čitaj-prljavih i slabo plaćenih poslova .Ovako lakše prehranjuju decu. Druga kategorija je iz redova studentkinja, dama sa većim novčanim zahtevima , pa i dokonim domaćicama , koje se u ovo upuštaju iz ekonomskih razloga -čitaj, obesti, da bi sebi mogle da priušte jedan visoki nivo života . Ta elitna vrsta prostitucije se indirektno podržava i preko medija-samo slušajte šta pevaju ove sa Pinka-kupi mi bundu od nerca, dijamante , itd....Opšte je poznato da tkzv elitnu prostituciju drže upravo starlete, polupoznate pevačice, manekenke na početku karijere...No sve je to opšte poznato , pa od mene -legalizovati prostituciju-DA, svakako . | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 5:05 pm | |
| Priča tridesetogodišnje žrtve trafikinga pred Specijalnim sudom Gledala sam kako makro ubija devojku Autor: M. I. | 23.11.2008. - 00:01 [You must be registered and logged in to see this image.]Tridesetogodišnja T. M., žrtva nedavno osuđene „pančevačke grupe“ u Specijalnom sudu, jedna je od retkih žena koja je posle desetodnevnog bavljenja uličnom prostitucijom u Italiji bekstvom uspela da se isčupa iz kandži trgovaca ljudima. U njihovu mrežu upala je primamljena pričama o odmoru i mesečnoj zaradi od tri do četiri hiljade evra. Već sam početak puta nije obećavao ništa dobro. Prvo su je držali zatvorenu u jednoj kući u Pančevu, a potom i u Beogradu. Zatim su je tajnim kanalima odveli u Hrvatsku, uzeli njena originalna dokumenta, dali joj falsifikovane hrvatske papire i brodom iz Splita prebacili u Italiju. Kada se obrela u Trevizu, susret s organizatorom ove kriminalne grupe Dejanom Stošićem uverio ju je da od obećanog lagodnog života nema ništa. O tom svom iskustvu, T. M. je veću sudije Milomira Lukića ispričala: „Pitam Stošića šta je s mojim odmorom. On mi saopštava da od toga nema ništa, (već) da idem da radim sa ostalim devojkama i po ’usluzi’ naplaćujem po 30 evra. Odbijam, a on me odvodi na kraj grada u jednu napuštenu kuću. Zatvara me u jednu malu prostoriju… tu je strunjača, daske na prozoru… bije me rukama i nogama. Dok sam bila zatvorena ta dva-tri dana, nožem me je posekao po levoj ruci i nogama. Imala sam više posekotina, a jednu sam sama morala da ušivam. Stošić nije samo mene maltretirao. I druge devojke je maltretirao, a jednu je ubio preda mnom. Lupao joj je glavu u radijator… Do mene je bila prostorija gde makro Zeka takođe maltretira prostitutke. Ja sam tu 24 sata zatvorena, ne vidim kada je dan, a kada je noć… Razmišljam šta mi je činiti. Shvatam da mi je bolje da radim, da nekako skupim pare, pa da pokušam da pobegnem…“ Posle kratke „obuke“, T. M. je izašla na ulicu. Mesto na kojem je čekala „mušterije“, ovako je opisala: „To vam je jedna štrafta na kojoj ima otprilike 150 devojaka, svih mogućih rasa i jezika. Stojite na tačno određenom mestu koje kaže Stošić… od sedam ili osam sati uveče do sedam ili osam sati ujutru. Za jedan dan uspem da zaradim od 500 do 600 evra. Te pare se, normalno, predaju Stošiću. Od tog novca davao mi je nešto za hranu i hotel, čak mi je dozvoljavao da odem do grada i kupim garderobu. Dok sam tih deset dana radila, vodila sam evidenciju. Tačno sam morala da upišem koliko sam imala mušterija i kolika je bila zarada.“ Ko zna kako bi T. M. završila da jednog dana nije upoznala Italijana koji je odmah shvatio da pred sobom ima žrtvu trafikinga. „Od svih mušterija, on je jedini znao engleski, koji ja, inače, dobro govorim. Ja sam ga zamolila da mi pomogne da pobegnem. Jedno par dana je tako plaćao po 800 evra da bih ja bila sa njim na plaži, izašla na ručak, išla u diskoteku i to su bili izlasci bez seksa.“ Zatim su usledili razgovori zaštitnika T. M. i Stošića. „Stošić i on su razgovarali u mom prisustvu. Da bi me ovaj ’otkupio’, Stošić je za mene tražio 150.000 evra. Italijan je(na ime garancije) ponudio i da stavi kuću pod hipoteku. Stošić na to pristaje, ali ja nisam dozvolila…“ Posle tri dana skrivanja od Stošića i njegovog društva, T. M. je uz pomoć Italijana stigla do Ankone. Zatim se ukrcala na brod i preko Hrvatske stigla u Srbiju, gde je posle procesuiranja „pančevačke grupe“ ušla u program zaštite. | |
| | | Schveca
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 5:23 pm | |
| strashno....
tuzno...
i sramotno... | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 5:49 pm | |
| - Schveca ::
- strashno....
tuzno...
i sramotno... Da mene neko sluša-LEGALIZOVATI, ovo se ne bi dešavalo.... :790114: | |
| | | Schveca
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 5:55 pm | |
| verovatno bi... ali bi svakako bilo manje zastupljeno... | |
| | | PJER Pjer
Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 6:13 pm | |
| ko posecuje ..dame sumnjivog morala........treba LEGALIZOVATI...zbog posetioca... :zubarv7: :008yn9: :008yn9: :008yn9: | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 7:15 pm | |
| - Schveca ::
- verovatno bi...
ali bi svakako bilo manje zastupljeno... Nisam naravno expert, ali znam da javne kuće u svetu danas funkcionišu po strogom sistemu poslovanja -seksualne delatnice imaju godisnji odmor , platu , zdravstveno i socijalno , naravno , i visok nivo obezbedjenja .Mislim na fizičko obezbedjenje , i na monitoring. Tu je institucija "makro" potpuno izbacena iz upotrebe, te dame ne stoje po ulicama, nego se musterije zakazuju na termin, a postoje i katalozi po kojima se orijentisu.Znaci, izlaganje i nezvesnost ulice je izbacena,jer nema borbe za "teritoriju" Naravno, tu dolaze i radne dozvole, dakle "papiri" treba da su u redu.Time se izbegne sve ono nemilo sto pise u onom članku. | |
| | | Schveca
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 10:03 pm | |
| ok... ali da si ti prostitutka koja radi samostalno, da li bi otishao da se prijavish na biro, pa da ti drzava odredi cenu i uzme ti za penziono i porez na promet, pa porez na dobit pa bla bla bla...ili bi nastavio da radish, pa ako te uhapse, platish kaznu i cao zdravo?
ili da si makro? to su jako organizovane grupe, koje nije lako pohvatati... be verujem da bi se oni tek tako lako reshili da prijave svoju delatnost i placaju porez na promet...
zato mislim da se time ne bi iskorenila nelegalna prostitucija, pa ni makroi... ali da bi se stvar drastichno smanjila, bi... | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 11:12 pm | |
| Prostitucija je najstariji zanat na svetu,i slazem se sa tobom da se nikada ne bi mogla iskoreniti. Stoji i sve sto kazes , da bi uvek neko pokusao da izbegne ...ali ovo se zaista desava na zapadu , i zaista je mnogo udobnije i sigurnije ovako.Zarada je manja, ali su prednosti nemerljive. Ja u takvoj prostituciji ne bih video ništa kriminalno ,čak mislim da je društveno korisno-a ostaje stvar slobodnog izbora, i ko će se time baviti, i ko će usluge koristiti. Ovako je opasno po sve , najvise za zene koje se time bave , silom . | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 23, 2008 11:21 pm | |
| Moje misljenje,kao i u svakoj djelatnosti sto postoji utaja poreza,rad na crno,neplacanje socilanog ili penzionog osiguranja,da bi se i tu desavale takve stvari,ali vecina bi bila zasticena legalizacijom i prodavacice ljubavi i kupci.Vremena treba za sve pilot projekte pa i za to,ali ako se ne pocne,kako ce ikako da napreduje. | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Nov 30, 2008 7:44 am | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]&Prevencija HIV/PPI, program smanjenja štete među seksualnim radnicima/radnicama u Beogradu Oktobar 2007 – Maj 2008 Projekat se bavi stvaranjem održive okoline u kojoj seksualni radnici/radnice mogu da realizuju svoja bazična prava na zdravlje i socijalnu zaštitu. U užem smislu, ovaj projekat se bavi razvojem i implementacijom programa smanjenja štete među seksualnim radnicima koji ima neposredni zadatak zadovoljavanja njihovih edukativnih, preventivnih i zdravstvenih potreba kroz rad autrič timova i medicinskih mobilnih timova, kao i timova za dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje (DPST) na HIV/PPI. 20.05.2008. [You must be registered and logged in to see this image.] & [You must be registered and logged in to see this image.]Zajedno mi možemo: TWC projekat – Together We Can Novembar 2007 – Novembar 2008 Jačanje kapaciteta seksualnih radnika/radnica za:
- Javno zalaganje za svoja prava
- Da se organizovano i dokumentovano brani od raznih oblika nasilja
- Da se zalaže za zdravstveno vaspitne programe i akcije u «prijateljskom okruženju i za realizaciju prava na zaštitu zdravlja.
- Da razvija organizovane oblike solidarnosti i pomoći svojim članovima, posebno obolelim
- Da se umrežava sa drugim organizacijama i asocijacijama
- Da razvija druge aktivnosti koje proceni značajnim
20.05.2008. [You must be registered and logged in to see this image.] & [You must be registered and logged in to see this image.]ONA projekat: SHE projekat – Support, Health and Environment Januar – Decembar 2008.Projekat obuhvata sledeće aktivnosti:
- Formiranje JAZAS-ovog edukativnog centra
- Razvijanje i distribucija edukativnog materijala
- Razmena i diseminacija iskustava, znanja i veština koje je JAZAS stekao u dugogodišnjem radu sa vulnerabilnim grupama. Započeto je jačanje kapaciteta NVO EUREKA koja ima kancelarije u Subotici i Somboru.
| |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Feb 24, 2009 8:38 am | |
| U Holandiji prostitutke na prekvalifikaciji
Autor: FoNet | 23.02.2009. - 22:51 Gradske vlasti Ajndhovena odlučile su da pokrenu program prekvalifikacije prostitutki, a sve devojke koje pristanu da se u njega uključe dobijaće bonove kojima će moći da kupuju odeću i stvari za domaćinstvo.
Gradovi širom Holandije počinju masovno da zatvaraju četvrti crvenih fenjera, u kojima rade prostitutke, a Ajndhoven planira da svoju četvrt zatvori do 2010. godine. Sindikat prostitutki saopštio je da je zadovoljan tom gradskom inicijativom. Da bi stekle pravo na nagradne bonove, prostitutke moraju redovno posećivati radionice na kojima će steći znanja iz mnogih oblasti, što bi trebalo da im pomogne da nadju drugi posao. | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Jun 09, 2009 2:04 pm | |
| Javna kuća uvela muške prostitutke da podstakne biznisAutor: Tanjug | Foto:AP | 06.06.2009. - 13:32 [You must be registered and logged in to see this image.]Vlasnica jedne javne kuće u Nevadi došla je na ideju da zaposli muške prostitutke kako bi podstakla posustali biznis u uslovima opšte recesije. Bobi Dejvis želi da zaposli muškarce kako bi proširila klijentelu jer, kako kaže, treba misliti i na onaj deo tržišta koji preferira jači pol. Kao i kocka i ugostiteljstvo, prostitucija prolazi kroz teška vremena zbog globalne ekonomske krize. Procenjuje se da su, od početka recesije, javne kuće u Nevadi izgubile 50 odsto prihoda. "Posao je tako loš u poslednje vreme da će bordeli učiniti sve da bi preživeli", kazao je predstavnik udruženja javnih kuća Nevade. On, međutim, sumnja da su muške prostitutke dobro rešenje za novonastalu krizu. "Zavođenje žena je sasvim drugačije od zavođenja muškaraca, naročito u javnoj kući. Dok je za prvo potrebno svega nekoliko minuta drugo može da potraje i po nekoliko sati, a to ne može da donese dobru zaradu", objasnio je on. Dejvis se slaže da su žene probirljiviji klijenti mada će za početak zadržati postojeće cene od 500 dolara za dva i 800 dolara za tri sata. "Svesna sam da će ženama biti potrebnije više vremena za odluku, možda i malo romantike", izjavila je vlasnica javne kuće "Šejdi Lejdi" koja namerava da zaposli nekoliko muškaraca u "dobroj formi, starih između 30 i 50 godina", jer kako je objasnila, žene se i tu razlikuju od muškaraca pa više vole starije. kako se kaže "muška prostitutka "? Prostitutak ? :D | |
| | | Crna_ovca Princ od tora
Datum upisa : 21.12.2007
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Jun 09, 2009 8:21 pm | |
| | |
| | | Sanjalica Maman Papillons Charmants Petits
Godina : 49 Location : Tamo gde vecno sunce sja... Datum upisa : 16.08.2008
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Jun 09, 2009 9:14 pm | |
| - danubius ::
kako se kaže "muška prostitutka "? Prostitutak ? :D ZIGOLO | |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Jun 09, 2009 11:08 pm | |
| vetj je na neki nachin legalizovano...samo jos clanske karte da im uvedu:)))) | |
| | | Vangelis
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Pet Okt 23, 2009 12:29 am | |
| Legalizovati,definitivno... | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Ned Feb 21, 2010 10:15 am | |
| Prostitutke se obučavaju za oživljavanje klijenata T.Mitrović/Blic online | 20. 02. 2010. - 22:38h | Foto: AP / Ilustracija | Komentara: 3 Prostitutke u Luganu se obučavaju da koriste uređaje za oživljavanje, kako bi u slučaju da klijent u toku seksualnog odnosa doživi srčani udar, mogle da ga spase od smrti, prenosi britanski "Telegraf". [You must be registered and logged in to see this image.]Vlasnici javnih kuća u ovom švajcarskom gradu uvode defibrilatore u svoje bordele, kako bi prostitutke na licu mesta mogle da pruže prvu pomoć mušterijama koje imaju srčanih problema. Vlasnik jednog od bordela kaže da su im uređaju za oživljavanje preko potrebni jer među klijentima ima mnogo starijih ljudi. "Smrt naših mušterija nam i nije dobra reklama", kaže vlasnik bordela. "Najskoriji slučaj bio je penzioner, za kojeg smo prvo mislili da samo reaguje na lekove za potenciju, a on je ustvari doživeo srčani udar", kaže on. Bilo je još sličnih incidenata, od kojih su neki bili sa smrtnim ishodom. Italijanski list "Corriere della Sera" piše da u Luganu i okolini ima 38 javnih kuća i "seks klubova", a planira se otvaranje novih da bi se zadovoljili apetiti velikog broje klijenata koji dolaze iz drugih zemalja. List piše da zainteresovani dolaze i iz Italije, gde su javne kuće zabranjene zakonom i da Italijani čine 80 odsto ljudi koji ovde plaćaju seksualne usluge. Lokalni lekari takođe su podržali planove o uvođenju defibrilatora. Defibrilatorima se pomoću kontrolisanog elekrtričnog šoka normalizuje rad srca, a moderni defibrilatori su veoma brzi i laki za upotrebu, kažu iz Britanske fondacije za bolesti srca. Izgleda glupo , ali ideja je dobra .Od kada se pojavila viagra , ne jednom je otkazala čuka -ovako, možda nekoga i spase . [You must be registered and logged in to see this image.]
Poslednji izmenio Danubius dana Pet Mar 26, 2010 10:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Pet Mar 26, 2010 10:37 pm | |
| Mislim da je potrebna legalizacija prostitucije, posto je to jednini nacin za sprecavanje sirenja nekih zaraznih bolesti, recimo... | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Pet Mar 26, 2010 10:44 pm | |
| - sonia ::
- Mislim da je potrebna legalizacija prostitucije, posto je to jednini nacin za sprecavanje sirenja nekih zaraznih bolesti, recimo...
Izmedju ostalog i to ....no kod prostitutki se kupuje iluzija da si voljen i željen , da te neko sluša i razume -a šta više treba svakom čoveku ? Ne vidim razlog da se to ne omogući . | |
| | | rouzvel Black Magic Woman
Godina : 67 Location : Beograd Datum upisa : 23.02.2010
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Pet Mar 26, 2010 10:52 pm | |
| I ja sam za legalizaciju i redovan lekarski pregled. Ako hoće nek ide da dobije šta mu treba i to ne u "picin park" ili pod "plavi most" nego negde na pristojno mesto
Istraživanje paranormalnih pojava kod muškog roda
| |
| | | Aurora Borealis
Datum upisa : 17.12.2009
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Mar 27, 2010 8:48 am | |
| mislim da bi prostituciju trebali legalizovati...jer to je...kako kazu...najstariji zanat...i legalizovali ili ne...i dalje ce biti prisutna...naravno...nece izumrijeti radi tih nesrecnica koje se tim bave....vec zbog onih koji ih posjecuju....kako rece neko gore....zele da budu voljene...mozda....ne znam....ali se pitam...sta je sa tim muskarcima....nedostatak ljubavi...samouvjerenosti....karaktera ili cega vec..... | |
| | | determinanta Matematički kompleksna
Godina : 65 Datum upisa : 06.01.2008
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Mar 27, 2010 9:16 am | |
| Apsolutno sam za legalizaciju. Postoji "roba", a postoje i "kupci". Dakle, "relacija" gde država može da drpi malo novca, a zarad zdravlja nacije, poželjna je kontrola persona koji prodaju svoje usluge. Jasno je k'o dan da bi pare od poreznika mogle da idu u neke "korisnije" tokove, ali mislim da ova oblast predugo postoji da bi bila ignorisana. Pare će, ovako ili onako, otići kojekudE. | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 6:54 pm | |
| Kultura i Lifestyle | 04.05.2010
Francuska: Legalizujte bordele!? [You must be registered and logged in to see this image.]Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Predlog ponovne legalizacije bordela podelio Francusku U Francuskoj je jedna političarka iz vladajuće partije predložila ponovno uvođenje bordela, zabranjenih 1946. Prema anketama, francuska javnost se slaže s predlogom, ali ne i prostitutke! Francuzi imaju romantičan stav o bordelima. Uostalom, jedna od njihovih ikona kulture - pevačica Edit Pjaf, odrasla je u jednom bordelu. Ali, većina ljudi ne može ni da se seti kakvi su bordeli zapravo bili, pošto su zabranjeni pre 64 godine. Prostitutke izolovane Danas je prostitucija tehnički zakonita, ali prilično ograničena. Seksualne radnice moraju da nalaze klijente na ulici ili da se prikriveno reklamiraju na internetu. One ne mogu da uposle privatno obezbeđenje ili da rade u grupama. Njihov posao je opasan i moguće nasilan. Sada je još gore, jer od 2003. važi zakon po kome je i nošenje „provokativne“ odeće protivzakonito. To gura prostitutke u izolovane oblasti kao što su šume, gde su manje šanse da ih policija uhapsi. Šantal Brunel, poslanica vladajuće partije desnog centra želi da se to promeni. U knjizi koja je objavljena početkom ove godine, ona navodi da je oštriji zakon za koji je i sama glasala pre sedam godina, bio greška: „Francuska treba da razmisli o ponovnom otvaranju bordela“. [You must be registered and logged in to see this image.]Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Javne kuće u Nemačkoj su legalizovaneZbog haosa koji je njen predlog izazvao, Brunelova je odbila da dâ izjavu, ali nedavno je pričala o tome na blogu svog izbornog okruga: „Da bi se poboljšao status prostitutki, trebalo bi da postoje mesta na kojima rade. Mesta na kojima bi mogle da budu cimerke. Tako bi bilo lakše i doktorima i grupama za podršku da dođu do njih. Njihovo ubijanje i maltetiranje ne bi prolazilo nekažnjeno kao sada. Oko njih bi bili ljudi koji bi pazili na njih.“ Prostitutke ne žele bordele Francuska javnost se izgleda slaže. Nedavno istraživanje pokazuje 59 odsto podrške, i to više od muškaraca nego od žena. Predlog Brunelove naveo je Ministarstvo unutrašnjih poslova da formira radnu grupu koja će proučiti pitanja u vezi sa prostitucijom. Pa ipak, same prostitutke ne podržavaju tu ideju. Neke od njih su prošlog meseca ispred francuskog Senata, održale mali ulični protest. Nosile su parole poput „Vi spavate sa nama, ali glasate protiv nas“ i „Hoćemo naša prava“, dok su marširale iza crvenog natpisa na kome piše „Ponosne što smo kurve“. Protest je organizovao „STRASS“, sindikat seksualnih radnica. Tifani je njihova portparolka. Ona istražuje istoriju prostitucije, moderna je plesačica i honorarna „Dominatriks“, koja se na sceni pojavljuje pod imenom „Madmoazel Olimp“. U slobodno vreme, ona živi i oblači se kao svaka 24-godišnjakinja – nosi pamučnu suknju, crveni džemper i dokolenice. Tifani kaže da njena grupa podržava zakonske reforme, ali da one ne žele bordele kakvi su postojali u prošlosti, niti one kakvi trenutno postoje u susednoj Nemačkoj i Švajcarskoj. [You must be registered and logged in to see this image.]Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: SM zakonski definisano kao fizička povreda, ali gotovo nikada nema krivičnog gonjenja jer učesnici ne podnose tužbu„Ne želimo bordele koje vodi Madam ili gazda sa zaposlenima. Mi želimo da imamo prostor kao što su advokatske kancelarije ili doktorske ordinacije, u kojoj nekoliko nezavisnih profesionalaca deli taj prostor, u istoj zgradi na primer. Želimo mesto na kome bi same sebi bile gazde i same upravljale našim rasporedom i načinom rada“, kaže Tifani. Žele da se pitaju oko zakona Tifani je posebno zabrinuta zbog ograničenja koja bi bila nametnuta ukoliko se bordeli ponovo uvedu. Njena grupa plaši se da bi Vlada pokušala da kontroliše seksualne aktivnosti unutar tog bordela, sado-mazo (SM) na primer. Trenutno je SM zakonski definisano kao fizička povreda, ali gotovo nikada nema krivičnog gonjenja jer učesnici ne podnose tužbu. Sindikat seksualnih radnica takođe je zabrinut zbog potencijalnih zdravstvenih zahteva, ako bi bordeli ponovo bili legalizovani. „Ako bi na primer seksualne radnice koje rade u bordelu bile primorane da idu na ispitivanje zdravstvenog stanja, da je zahtev da budu HIV negativne – to bi bila diskriminacija. Ne želimo tako nešto, jer drugi radnici nisu objekti takvih testiranja, čak ni oni koji rade u bliskom fizičkom kontaktu sa ostalima. Klijenti ne bi bili primorani da se testiraju, zato ne bi bilo fer da se testovi nameću prostitutkama. Hoćemo da imamo pristup doktorima, ali ne da imamo obavezu da se testiramo“, kaže Tifani. Uopšteno gledano, francuske prostitutke žele da se pitaju pri donošenju novog zakona. One se nadaju da će ih Ministarstvo unutrašnjih poslova kontaktirati kako bi razmenile ideje sa radnom grupom koja je osnovana da stekne uvid u prostituciju. Ali, do sada, radna grupa ih još uvek nije pozvala na konsultacije (ili: pitala za mišljenje) ZA ! I naveo sam više puta na ovoj temi "zašto" [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 7:26 pm | |
| Slazem se sa tim da prostituciju treba legalizovati i samim tim poostriti zakone o istoj. Da se zna gdje su dozvoljene usluge prostitucije,a ne da se "dame" setkaju po ulici i cekaju kada ce neki "dasa" naici i zavrsiti sa istom u krevetu,a da pri tom uopste ne zna da li ona boluje od kakve zarazne bolesti...gdje postoji vrlo velika mogucnost da je pokupi i prenese dalje na zenu ili djevojku... Bec je poznat po prostituciji.Pored velikog broja klubova,Golden barova...postoje i tzv. "ulice ljubavi" kako ih od milja nazivaju. Sa prvim sumrakom,one izlaze na ulice i rekla bih da svaka od njih ima svoje stalno mjesto(valjda da ih stalne musterije ne traze mnogo [You must be registered and logged in to see this image.] ) Prije dvije veceri sam prosla jednom takvom ulicom i zgrozila se.Mislim da ne bih smjela pjesice ici tuda.Na jako kratkoj relaciji,stoji ih najmanje 30... Pricam sa prijateljicom koja stanuje u ulici paralelno sa "ulicom ljubavi" ...kako policija dozvoli da stoje po ulicama i cekaju musterije.Ipak je to bas naseljen okrug. I prica mi kako ovih dana gradjani po ko zna koji put pisu peticiju da im se zabrane "radna mjesta" po ulicama.I djeca vec znaju sta rade tete na ulicama [You must be registered and logged in to see this image.] Iz tih razloga sam za to da se legalizuje prostitucija.Bolje ce biti i za one koje se bave tim,a i za nas gradjane...Djeca nece biti izlozena da svakodnevno gledaju kako tamo neke cike pricaju sa tetama,a potom zajedno odlaze u nepoznatom pravcu...a da ne pricam kakve prostakluke slusaju od njih,jer vecina njih zna njemacki samo za svoju "bransu"... I jos nesto...i kada bi legalizovali prostituciju,za to sam da jedna djevojka kosta citavo malo bogatstvo.Ne iz razloga da one zarade,vec da "gospoda" ako vec ima zelju i potrebu za tim,onda to debelo i plati.Neka placaju neki vid poreza na sex sa prostitutkama. Pa ko moze i ko voli...nek' izvoli! Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| | | sanjalica.ns Explorer Of Dreams
Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 7:50 pm | |
| Nemam naročito definisan stav po ovom pitanju, mada smatram da bi prostituciju trebalo legalizovati pre svega iz razloga da se spreči širenje polno prenosivih bolesti.
A to ko će da se bavi ovom vrstom posla, a ko će da bude klijent i koliko će da koštaju "usluge" savršeno me ne zanima. Kome treba, neka traži i plaća u skladu sa sopstvenim potrebama i mogućnostima.
Joj, da vidite samo kakve su ove naše novosadske "cice"......bruka.....!!! :rlol: | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 9:20 pm | |
| - sanjalica.ns ::
Joj, da vidite samo kakve su ove naše novosadske "cice"......bruka.....!!! :rlol: Zanimljivo ..tolike godine sam bio u Novom Sadu a uopšte ne znam ni gde je "štajga "??? Nešto sam čitao po novinama , u smislu , da se to odvija na izlazima iz grada , i da to uglavnom drže "romski klanovi" Mogu misliti onda .... Nešto se sećam jedne taksistkinje , za nju se pričalo da ordinira u "vozilu" ? Jednom mi je "ponudjeno društvo" u jednom beogradskom hotelu ,(boljem ) i zezanja radi -prihvatim da vidim . To izgleda funkcioniše po sistemu "dama" -recepcija, na procenat . Elem -pojavile su se tri . Jedna -debela u farmericama (vrlo sexy [You must be registered and logged in to see this image.] ) , jedna koja je izgledala kao kiseli krastavac , a imala je na sebi neku plišanu haljinu koja je bila u modi verovatno 1965 (a iz aviona sam video da ima dve totalne proteze u ustima) i jedna koja je izgledala kao raščupana hijena. Završilo se na piću i razgovoru , i to zanimljivom -iz njihovog života (valjda je bio neki šugavi dan , pa nisu imale posla ) Naravno-platio sam im i taksi ,i zauzvrat dobio brojeve telefona da se "javim kada sam u Bgd" Treba legalizovati iz razloga , opet da ne ponavljam , dosta sam obrazlagao -u radi njihove sigurnosti, i radi sigurnosti "konzumenata" | |
| | | zirafa Vitez od reči
Godina : 68 Datum upisa : 29.03.2010
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 9:21 pm | |
| U svakom slučaju treba je legalizovati i sprečiti ulicu... | |
| | | sanjalica.ns Explorer Of Dreams
Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 9:31 pm | |
| - Danubius ::
- sanjalica.ns ::
Joj, da vidite samo kakve su ove naše novosadske "cice"......bruka.....!!! :rlol: Zanimljivo ..tolike godine sam bio u Novom Sadu a uopšte ne znam ni gde je "štajga "??? Nešto sam čitao po novinama , u smislu , da se to odvija na izlazima iz grada , i da to uglavnom drže "romski klanovi" Mogu misliti onda ....
Ma, ne možeš ni zamisliti, to treba vizuelno "doživeti".....straaaašno ! :heat: Da ti se život zgadi, a o onom drugom i da ne pričam ! - Citat :
- Jedna -debela u farmericama (vrlo sexy :HJHJHJ: ) , jedna koja je izgledala kao kiseli krastavac , a imala je na sebi neku plišanu haljinu koja je bila u modi verovatno 1965 (a iz aviona sam video da ima dve totalne proteze u ustima) i jedna koja je izgledala kao raščupana hijena.
:rlol: :rlol: :rlol: Jao, pa ti nemaš sreće ni sa takvim damama....neverovatno ! | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 10:19 pm | |
| Sta su rekli u Hrvatskoj... ZA I PROTIV KUNSTOV SINDIKAT UPUTIO PRIJEDLOG ZA LEGALIZACIJU NAJSTARIJEG ZANATA VLADI I SABORUProstituciji svake godine zarada 30 milijuna eura, državi - ništaLIJEK ZA KRIMINAL Boris Kunst, šef URSH-a, uvjerava kako bi se stavljanjem prostitucije u zakonski okvir smanjio kriminal, zaštitilo zdravlje i davatelja i korisnika usluga, te razbili lanci svodnika i trgovanja ženamapiše Anita BELAK-KRILE[You must be registered and logged in to see this image.]Gotovo godinu dana nakon što je šef Udruge radničkih sindikata Hrvatske Boris Kunst pokrenuo inicijativu da se u Hrvatskoj legalizira prostitucija, njegov sindikat i formalno je uputio Vladi i klubovima zastupnika u Saboru Prijedlog zakona o prostituciji kojim bi oko 3500 hrvatskih prostitutki izišlo iz sive zone, dobilo radne knjižice i status obrtnica! Prostitutke bi prema Kunstovoj zamisli plaćale porez i doprinose, a uz zdravstveno osiguranje i mirovinu imale bi i policijsku zaštitu u slučaju nasilja te svoj sindikat. Radna dozvola[You must be registered and logged in to see this image.]Dok se udrugama koje promiču ženska prava diže kosa na glavi od ovog prijedloga jer su uvjereni da legalizacija neće spriječiti kriminal koji se vrti uz prostituciji, niti će zaštititi žene, Kunst uvjerava kako bi se stavljanjem prostitucije u zakonski okvir, lakše utjecalo na kriminal, spriječilo zlostavljanje prostitutki, zaštitilo zdravlje i davatelja i korisnika usluga, te razbili lanci svodnika i trgovanja ženama. - Nije zanemariva ni korist koju bi imala i država jer se u prostituciji vrti najmanje 30 milijuna eura koji odlaze crnim kanalima, a država od toga nema ništa. Sve bi bilo strogo propisano, usluge prostitucije nudile bi se isključivo u ovlaštenim centrima za prostituciju za čiji bi rad dozvolu izdavao Županijski ured za gospodarstvo. Centar za prostituciju ne bi smio biti u blizini škola, odgojnih i socijalnih ustanova, dječjih igrališta, crkava i groblja – pojašnjava Kunst. Dvotjedni pregledi[You must be registered and logged in to see this image.]Također ozakonjene javne kuće ne bi se mogle kititi reklamama koje bi na bilo koji način vrijeđale javni moral niti smiju oglašavati svoju ponudu. Makroi i prostitutke mogli bi postati voditelji centara ako nisu kažnjavani, a svoje bi usluge mogle nuditi samo punoljetne prostitutke koje dobiju dozvolu od županijskog ureda za rad, uz liječničku potvrdu koja se obnavlja svakih 15 dana. Uz dozvolu koja vrijedi godinu dana, svaka prostitutka imala bi i iskaznicu za obavljanje prostitucije. Češki predložak- Koristili smo predložak češkog zakona kojim se također traži legalizacija prostitucije, a predvidjeli smo i rigorozne novčane kazne za prekršitelje. Primjerice ako makro drži prostitutke koje nemaju dozvolu za bavljenje tim poslom, slijedi mu kazna od 150.000 kuna, a isto toliko ako s njima ne sklopi ugovore o radu - objasnio je Kunst. Ženska mreža: Sramotan prijedlog Bojana Genov, koordinatorica Ženske mreže Hrvatske, Kunstov prijedlog drži skandaloznim i sramotnim. - No, na svu sreću taj njegov zakon je potpuno bezizgledan jer i vlast i opozicija, kao i odbori i udruge zaduženi za promicanje i zaštitu ljudskih prava te ravnopravnost spolova jedinstveno su se odredili protiv legalizacije. Mi smo za dekriminalizaciju prostitucije, no nikako ne i za legalizaciju. Kunstov prijedlog je obično prikupljanje političkih bodova – komentirala je Genov. Primjedbu lidera URSH-a da odbijanjem legalizacije zabijaju glavu u pijesak pred problemom koji postoji, Genov kaže: "To je čista ludost. Po toj logici trebali bismo legalizirati i pedofile." | PRAKTIČNI SAVJETI ZA SEKSUALNE IZLETE Doc. dr. sc. NEIRA PUIZINA-IVIĆ, DERMATOLOGINJA:
Nikud bez kondoma Infekcije HPV virusom sve su brojnije i to osobito kod mladih cura i momaka. Konačno je pronađeno cjepivo protiv HPV-a, no ono će se primjenjivati tek kod djevojčica u pretpubertetu, kada još nisu spolno aktivne. Budući da je infekcija HPV virusom jako raširena i u mnogim slučajevima se ne liječi jer ne daje dramatične simptome - to su blage upale bez osobitih smetnji, osipa, iscjedaka... koje se vuku godinama i stvaraju ožiljke i promjene na jajovodima, što u konačnici može završiti sterilitetom. Opake su i klamidije i ureaplazme i nipošto ih ne treba zanemarivati, nego ozbiljno liječiti. Stoga mladima, ali i starijima, preporučujem obavezno korištenje kondoma, osobito ako mijenjaju seksualne partnere, te ako im se već dogodi ljetna ljubav na prvi pogled, a događa se, neka izbroje do 13 i dobro promisle s kim se upuštaju u seksualne odnose i da se obavezno zaštite. Što se tiče tzv. ozbiljnih spolno prenosivih bolesti, poput sifilisa ili gonoreje, one se pojavljuju sporadično, recimo nekoliko slučajeva godišnje i svi se obavezno prijavljuju. Obično su "uvezeni" i gotovo u pravilu se radi o ljudima koji su bili negdje u inozemstvu pa im se dogodilo da "zgriješe" i tako donesu kući gonoreju. Srećom, takvih je sve manje. J. LUETIĆ | Legalno u pola Europe Prostitutke legalno rade u Nizozemskoj, Francuskoj, Danskoj, Luksemburgu, Italiji, Španjolskoj. U Irskoj je prostitucija zabranjena, a Finska, Portugal i Grčka nisu je regulirale, ali ni zabranile. U Njemačkoj legalno radi čak oko 350.000 prostitutki koje s makroima potpisuju ugovore kao s poslodavcima. Ako prekinu s prostitucijom, država im pomaže u prekvalifikaciji. U susjednoj Sloveniji prostitucija je dekriminalizirana, a u tijeku je postupak legalizacije. Procjena je da u Sloveniji radi oko 1500 prostitutki te da se godišnje obrće oko 10 milijuna eura. U Nizozemskoj prostitucija čini čak pet posto ukupne ekonomije, samo Amsterdam od poreza koje plaćaju prostitutke godišnje ubere milijardu dolara. | Vlada protiv kažnjavanja mušterija prodavačica tijela Unatoč potpori Odbora za ravnopravnost spolova, u Saboru nije prošla inicijativa Ženske mreže da se po uzoru na švedski model i hrvatskim kaznenim zakonom počinje kažnjavati muškarce koji se koriste uslugama prostitutki. "Iako je samo HNS na Odboru bio suzdržan, a svi ostali za, Vlada je pri posljednjoj promjeni Kaznenog zakona odbila naš amandman kojim smo predlagali da kupovanje seksualnih usluga prostitucijom postane kazneno djelo kažnjivo novčanom kaznom ili zatvorom. Žene i djeca koji su bili žrtve prostitucije ne bi snosili nikakve zakonske posljedice", pojasnila je šefica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol (SDP). | TIJELOM ZA KRUHOM LJETO DONOSI MIGRACIJE SA SJEVERA NA JUGZagrebačke prostitutke spuštaju se u DalmacijuPOSLA ZA SVE Zagrebačke prostitutke neće biti nelojalna konkurencija domaćim "prodavačicama" seksa jer posla u špici turističke sezone ima za sve, duž cijele naše jadranske obalepiše Branka ŽUŽIĆŽene diljem planeta mogu konačno odahnuti. Završilo je Svjetsko nogometno prvenstvo. Prestala je muško-nogometna tortura, histerija i euforija. Među onima koje plješću kraju SP-a je i oko tri i pol tisuće hrvatskih prostitutki. Kako nam priznaje zagrebačka prostitutka A. B., medijski eksponirana kao buduća povjerenica sindikata prostitutki, nakon što bi se, uz pomoć predsjednika URSH-a Borisa Kunsta, uspjelo u inicijativi za legalizacijom prostitucije u Hrvata, po uzoru na neke razvijene europske zemlje, njima se posao za vrijeme nogometnog prvenstva evidentno smanjio. Kako u metropoli, tako i po županijama. Posni Mundijal[You must be registered and logged in to see this image.]Broj korisnika njihovih usluga gotovo se prepolovio, no zbog toga nisu mijenjale cijene. I dalje su, unatoč opalom prometu, za pola sata u svojoj "ordinaciji" naplaćivale 400 kuna, za sat "prodane ljubavi" 600 kuna, dok je 800 kuna stajalo njihovo ordiniranje na poziv na "tuđem" terenu. Pri tom tvrdi kako su one izravno mogle najbolje svjedočiti o veselju i zadovoljstvu klijenata, primjerice utakmicom između Hrvatske i Brazila, unatoč izgubljenom golu, jer su naši igrači dominirali terenom i nadigrali moćnije Brazilce. Tada ih je bilo lakše i jednostavnije zadovoljiti. Već nakon utakmica s Japanom, a posebice s Australijom, kada je bilo bjelodano da naši mogu spakirati kufere i vratiti se prije ulaska u osminu finala, bilo je vrlo teško postići kod gostiju zadovoljstvo. — Morala sam se puno više truditi nego u normalnim uvjetima. Jer ljutnja, nezadovoljstvo i razočaranje, koje su neki i priznali zbog izgubljenog prvenstva, "kumovali" su teže odrađenom poslu. Pogotovo kada su neki dolazili pod gasom, jer su nakon brojnih šankova koje su obilazili, pokušali tugu i nesreću "utopiti" u plaćenom seksu. Bilo je i agresivnijih, no do incidenata nije došlo — govori nam A.B. Prisjeća se kako im je u takvim "psihofizičkim" težim radnim uvjetima bilo potrebno uložiti više truda, koncentracije i iskustva, kako bi ipak došli do cilja na obostrano zadovoljstvo. Osim poslovnih "gubitaka" koje im je prouzročilo Svjetsko nogometno prvenstvo, ljeto uvijek u pravilu donosi "sušu" u Zagrebu koji zbog odlazaka Zagrepčana na more u vrijeme godišnjih odmora, (p)ostaje "mrtav" i prazan grad. Stoga, po riječima A.B., i dio zagrebačkih prostitutki kreće ovih dana "tijelom za kruhom" put Dalmacije. Spas od makroaSmatra da neće biti nelojalna konkurencija domaćim "prodavačicama" seksa jer posla u špici turističke sezone ima za sve njih, duž cijele naše jadranske obale. Još jednom je uputila apel Vladi i Saboru za nužnom legalizacijom prostitucije, čime bi se njihov položaj poboljšao u sigurnosnom, zdravstvenom i mirovinskom pogledu, a ovaj u svijetu sastavni dio kvalitetne turističke ponude stavio pod državnu kontrolu koja bi od toga ubirala porez. Pri tom bi se seksualne "poduzetnice" istrgle iz ralja makroa i krim-miljea. Da li je Hrvatska najbliza rijesenju prostitucije? [You must be registered and logged in to see this image.] Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 10:22 pm | |
| - bosankaa ::
Da li je Hrvatska najbliza rijesenju prostitucije? [You must be registered and logged in to see this image.] Malo sutra ....dok je onog Kuharića i gomile mantijaša što se muvaju oko Sabora i vuku konce iz senke . | |
| | | popovac
Godina : 56 Location : Trebinje Humor : znam i ozbiljan se nasmijati Datum upisa : 26.04.2010
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 10:31 pm | |
- bosankaa ::
Da li je Hrvatska najbliza rijesenju prostitucije? [You must be registered and logged in to see this image.] Malo sutra ....dok je onog Kuharića i gomile mantijaša što se muvaju oko Sabora i vuku konce iz senke . Kuharića nema već dugo ,ali zato na braniku Bozanić i ostali ,a iznad svih Ugovor sa Vatikanom . Kunst ubire jeftine poene ,puštajući probne balone ,a ono što već postoji treba li i reklamirat . | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 10:36 pm | |
Da li je Hrvatska najbliza rijesenju prostitucije? [You must be registered and logged in to see this image.] Malo sutra ....dok je onog Kuharića i gomile mantijaša što se muvaju oko Sabora i vuku konce iz senke . haha aj bre ne zezaj...iz prilozenog(pisanog ne znam kada) vidis kako zalaze u detalje,zele da "prodavacice" ljubavi sto prije dobiju radne knjizice... A tek ovaj dio... - Citat :
- POSLA ZA SVE Zagrebačke prostitutke neće biti nelojalna konkurencija domaćim "prodavačicama" seksa jer posla u špici turističke sezone ima za sve, duž cijele naše jadranske obale
Pa ti vodi muza/momka na more [You must be registered and logged in to see this image.] Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Uto Maj 04, 2010 11:40 pm | |
Da li je Hrvatska najbliza rijesenju prostitucije? [You must be registered and logged in to see this image.] Malo sutra ....dok je onog Kuharića i gomile mantijaša što se muvaju oko Sabora i vuku konce iz senke . KUHARIĆ/ala /DANUBIUS Laponija... [You must be registered and logged in to see this image.] .. Bilo bi realno da legalizuju.Bar zbog redivnog pregleda.Smanjenja boleština.I opšte sigurnosti tih žena.. Iskoreniti se ne može /stari je to zanat.Tako da muževe vodile ili ne.Oni ako će otići,otiće kod komšinice/prijateljice sa posla,a ne prodavačice ljubavi... [You must be registered and logged in to see this image.] Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Pon Jan 17, 2011 11:00 am | |
| PROSTITUCIJA U SRBIJI: TRUDNICA NUDI SEKS ZA 15 EVRA Ponedeljak, 17. Januar, 2011.| Autor: Miloš Ž. Lazić Jeftine prostitutke ordiniraju oko beogradskih mostova na izlazima iz grada. Rade i s hepatitisom, Hiv, sa stomakom do zuba i s masnicama po celom telu. Nude svoje telo i za 700 dinara BEOGRAD - Drugo lice prestonice! Sve je manje prostitutki u prestonici. Dok ih je nekad bilo i po trideset na jednoj lokaciji, poslednjih godina ne može se naći više od pet. Neke su otišle iz Beograda, neke prešle u bordele, neke umrle od side, hepatitisa ili droge. Lokacije na kojima se mogu sresti i dalje su iste: Plavi most, autoput kod hotela „Nacional“, Manceov most, Pančevački most i Pančevački put.Reporteri Kurira su s policajcima Odeljenja za javni red i mir beogradske policije bili u raciji na Plavom mostu. - Većinu ovih devojaka u posao uvede neko ko im je blizak i u koga imaju poverenja. Nekima su momci ili muževi makroi - kaže za Kurir inspektorka Dragana Starčević i pokazuje nam na plavušu koja ulazi u „golf“ novosadskih tablica. - Pustićemo ih da odu na parking, pa ćemo im prići - kaže Starčevićeva. Auto se zaustavlja na dvadesetak metara od prometne ulice. Posle pet minuta počinje „akcija“. A onda sledi iznenađenje: - Dobro veče, policija - kratko kažu inspektori otvarajući vrata kola. Šokirani mladić u kačketu i vijetnamci trgne se i počinje žurno da zakopčava pantalone. Jedan od inspektora prepoznaje prostitutku: - Ivana, ti si? Žena u poodmakloj trudnoći ga pogleda: - Ja sam. U sedmom sam mesecu, termin mi je u martu. Radim samo oralno. Malopre sam izašla, ovo mi je prva mušterija - kaže Ivana. Ona već šest godina prodaje telo na Plavom mostu. Ima 23 godine i dvoje dece. Policiji predaje dve novčanice od po 1.000 dinara koje joj je dala mušterija. - Vrati mi 500 dinara, dala sam mu kusur. Muž me čeka u kladionici, treba da mu odnesem pare kasnije - kaže ona policajcu. Veliki deo žena uđe u ovaj posao bez svesti o opasnosti. Pre svega zavisnosti od droge, kojom ih makroi vezuju za posao: - Najteže mi je bilo kad smo na delu uhvatili dvanaestogodišnju devojčicu kojoj je glava padala na grudi koliko je bila drogirana. Takve stvari se ne zaboravljaju - kaže Dragana Starčević. Devojčica od šesnaest godina, žrtva trgovine ljudima, ulazi u policijski auto. Zna da sledi privođenje. - Uspeli smo da je izvučemo od makroa. On je osuđen na tri godine zatvora, a nju smo vratili u porodicu. Pokušali da pomognemo, ali ona je počela da se drogira i opet ušla u prostituciju - kaže Dragana Starčević. Te večeri pet prijateljica noći privedeno je u pritvor gradske policije. Bez protesta ili ljutnje, sedele su u kolima i ćaskale. Nije im prvi put. Joca reketaš Prostitutke jedna drugu upozoravaju kad naiđe izvesni Joca, koji im drži reket. - Kaže da je Plavi most njegova teritorija i da svaka od nas mora da mu da 2.000 dinara. Jednom sam se mu se usprotivila i tad me je prebio. Posle toga nikad više - kaže crnka, majka dvoje dece i dugogodišnja narkomanka: - Uzimam dnevno jednu polutku, to vam je pola grama heroina. Sve što zaradim, posle dam dileru. Klijenti neće kondom Iako ima dosta prostitutki koje su heroinski zavisnici, imaju hepatitis ili sidu, klijenti o tome ne vode računa i odbijaju da koriste kondom. - Dešava se da prostitutke traže od mušterije da stavi kondom, ali oni su spremni da plate i više da ne bi morali da koriste sredstvo zaštite. Čupanje iz kandži prostitucije Policija ima odličnu saradnju s nevladinim organizacijama „Atina“ i „Astra“. Njihov posao nije samo da hapse, nego i da pomognu devojkama da se iščupaju iz kandži makroa i vrate u normalan život. - Mi u njima vidimo devojke s problemom. Nije na nama da bilo koga osuđujemo niti omalovažavamo. Svi smo ljudi - kaže Dragana Starčević. [You must be registered and logged in to see this image.]Zato treba legalizovati .
Poslednji izmenio Danubius dana Sre Jan 19, 2011 2:04 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | sergej
Godina : 51 Datum upisa : 15.12.2010
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Pon Jan 17, 2011 10:51 pm | |
| u potpunosti se slazem da prostituciju treba legalizovati. naravno i muskarce i zene koji se njome bave, jer tako nekako cesto zaboravimo da ima i dosta zena koje placaju ovakve usluge muskarcima. nema nista od zabranjivanja i iskorenjivanja, tu je pa je tu. slicno kao i droga (mislim da i upotrebu droge treba legalizovati). pa ko voli, nek' izvoli. :) | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Čet Feb 24, 2011 9:19 pm | |
| PROSTITUTKA STARA 96 GODINA! Četvrtak, 24. Februar, 2011.| Autor: Agencija FoNet LONDON - Mili Kuper je verovatno najstarija prostitutka na svetu, stara je 96 godina i godišnje zaradi oko 60.000 evra, piše Dejli mejl. Kuper je od kraja Drugog svetskog rata radila kao eskort devojka. Bila je udata za Amerikanca zbog kojeg je sa detetom napustila London i preselila u Las Vegas. Njen suprug je poginuo 1945. ostavivši je bez novca. Da bi ona i njena kćerka preživele počela je da radi kao devojka za pratnju. Ubrzo je počela da pruža usluge samo bogatim klijentima i dobila "titulu" madam. Imala je deset svojih devojaka kojima je zakazivala sastanke sa klijentima "po meri". Svojim "poslom", u kojem je imala 3.500 klijenata, nastavila je da se bavi i kada se udala drugi put i napravila pauzu. Nije dugo izdržala, jer je shvatila da je taj posao deo nje i nastavila da se bavi najstarijim zanatom na svetu, prenosi Dejli mejl. Na ovo se može komentarisati samo onim narodnima :
Žena nikada nije previše stara da raširi noge
Žene su kao vino-što su starije, to su bolje .
Svaka roba ima svoga kupca . | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Čet Feb 24, 2011 9:24 pm | |
| Il' da napisem jadna baba ili jadni oni koji budu sa njom Nego,ja nesto ne vjerujem u to...a vi kako hocete Po temi... legalizovati i dici cijene :protest: Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| | | Helena Trojanska Slatkiš iz Neoplante
Godina : 54 Location : Novi Sad Humor : da,uvek!!! Datum upisa : 05.02.2011
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Čet Feb 24, 2011 11:11 pm | |
| Ja sam to pomenula i vidim da je tema bila već aktuelna. Kao žena,saosećam se sa prodavačicama ljubavi. Za to treba imati stomak,ali i volju. Legalizovala bih prostituciju pod hitno. Prvo zbog zdravstvene zaštite prostitutki i njihove kliijentele.Sem toga mislim da im treba pomoć i zaštita od fizičkog i psihičkog matretiranja.A oporezovala bih pa da one dobiju penziono i zdravstveno osiguranje,a i država bi dobijala deo kolača. | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Feb 26, 2011 11:42 am | |
| - Helena Trojanska ::
- Ja sam to pomenula i vidim da je tema bila već aktuelna. Kao žena,saosećam se sa prodavačicama ljubavi. Za to treba imati stomak,ali i volju. Legalizovala bih prostituciju pod hitno. Prvo zbog zdravstvene zaštite prostitutki i njihove kliijentele.Sem toga mislim da im treba pomoć i zaštita od fizičkog i psihičkog matretiranja.A oporezovala bih pa da one dobiju penziono i zdravstveno osiguranje,a i država bi dobijala deo kolača.
Postoji još jedan fenomen ,koji se može uočiti na našim prostorima . Nemam pravi naziv , možda bračna prostitucija ili emotivna prostitucija ? Naime ...ima žena koje su sa svojim mužem (momkom) iz samo njima znanih razloga . Recimo, lik obavezno ima neki od poroka ( alkohol, kocka, ljubavnice ) ili je jednostavno samoživi skot koji misli samo na sebe ,pa su mu nužno potrebna kola, motor, zabava , izlasci , "hobiji" , društvo.... Dakle...."porodični "novac , koji je neretko dobrim delom zaradjen i od te žene -odlazi na to . Kakav onda status ima ta žena ? Pa ništa bolji od onoga koji ima "profesionalka " sa svojim makroom . I u ovom slučaju "dasa" uzima gotovo sav novac -za sebe i svoje "slabosti", noj baci neki mali deo koji je potreban za puko funkcionisanje stana, kuhinje , praonice -i još naravno uzima svoje "pravo" i u "seksualnim uslugama" kada i kako želi , i naravno , sa punim pravom očekuje ropsku odanost i potpunu kontrolu nad njenim životom -do u sitnice, od kretanja , do oblačenja i sl. Pa onda uporedimo ? Sličnost je skoro sto posto -sem što takva jadnica ima samo jednog "klijenta" .Pitajte bilo koju profesionalku , zašto pristaje na to ? Reći će "nemam izbora" "on je u duši dobar , samo nekada..." "imam zaštitu" "imam sigurnost" "imam MOG ČOVEKA" i slične floskule koje nemaju veze sa istinom a još manje sa zdravim razumom. O nekom samopoštovanju ne treba ni govoriti. Neko misli da sam preoštar u izrazima ?Možda...mada se meni čini da je ovo nešto što postoji a o čemu se ne priča ,niti naziva pravim imenom -a potpuno odgovara temi . Legalizovan i legalan vid , i to bez prisile , te tako otpada i onaj "zakonom kažnjivi " deo , tj olakšavajuća okolnost. Pa , osvrnite se malo oko sebe -koliko takvih žena poznajete u vašem okruženju ? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Feb 26, 2011 1:09 pm | |
| Ružno je takve žene izjednačavati sa prostitutkama. One žive tako jer drugačije ne mogu ili ne znaju,nemaju gdje ni one ni djeca,a pomoć im ne pruža ni zakon ni sudstvo,ni socijalna skrb,nitko. Po zakonu ima sva prava,ali je potrebno dokazati da je životno ugrožena,a to je jako teško.. Tek kad takva žena bude ubijena,pred nekim centrom za socijalnu skrb, čitamo o tome koliko puta je ona prijavila "svog čoveka".. Poznam djevojku,koja nije ni u braku,a svaki tjedan "padne po stepenicama"..
|
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Feb 26, 2011 1:54 pm | |
| Legalizacija prostitucije je zapravo abolicija političkih makroa. Suštinski, prostitucija je odraz beznađa i socijalne bede a njeno ozvaničenje i uvođenje u "legalne" tokove je izraz beskrupulozne eksploatacije. Čuvajte se političkih izbavitelja koji će vam pod firmom navodne emancipacije i tobožnje borbe za građanska prava promovisati koekava modernististička pravila i prodavati rogove za sveću.
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Feb 26, 2011 2:32 pm | |
| - Breza ::
Ružno je takve žene izjednačavati sa prostitutkama. One žive tako jer drugačije ne mogu ili ne znaju,nemaju gdje ni one ni djeca,a pomoć im ne pruža ni zakon ni sudstvo,ni socijalna skrb,nitko. Po zakonu ima sva prava,ali je potrebno dokazati da je životno ugrožena,a to je jako teško.. Tek kad takva žena bude ubijena,pred nekim centrom za socijalnu skrb, čitamo o tome koliko puta je ona prijavila "svog čoveka".. Poznam djevojku,koja nije ni u braku,a svaki tjedan "padne po stepenicama"..
Ili si samo preletela tekst -ili se nismo razumeli ? Sasvim sam pojasnio - nema nikakve prisile u ovim slučajevima . Ti pričaš o sasvim drugoj stvari . To svakako razumem , i milion puta sam pisao i o potrebi da policija, socijalna služba i cela zajednica učine više . To jeste za žaljenje i svaku pomoć . Ovde se radi o osobama koje DOBROVOLJNO pristaju na taj status , iz navedenih, ili samo njima poznatih " razloga ". Pa šta je onda to -nego upravo takav odnos interesne zajednice dva partnera gde su oboje u statusu koji su sami odabrali ??? Ja to tako gledam ...ako neko radi za nekoga ,godinama,daje mu veći deo novca , pruža mu sve usluge -a za sebe ne traži ništa i ne čini ništa , sem što stalno povećava ulog da bi dobila mrvice milosti svog "vlasnika" -šta je onda to???? Ono što ja kažem -bilo to ružno ili ne . Ok, nazovimo to nekako drugačije , ako će lepše zvučati -suština se neće promeniti . I još nešto....iako je sve to tako , upravo te žene će svakome oči izvaditi ko pokuša da im kaže istinu gde su , ili se usude da posumnajaju u "lik i delo" mr "Ličnog Predmeta Obožavanja" Vratiće mu se uvek, sto puta, -ma koliko ih prevario, opljačkao, ponizio....ili nazovimo to "širokom dušom koja sve prašta" ? E pa....reci mi onda -kako se zovu osobe koje će lagati , izdati ,robovati nekome, ko to ima takav vid majmunskog obožavanja prema nekom muskarcu i potpuni nedostatak neke lične svesti,inicijative , svojeg JA ,savesti, samopoštovanja ? Normalna žena sigirno ne ...nego one koje pominjemo . I nisam rekao da se radi o promiskuitetu -nego o nečemu što ja zovem "emotivna prostitucija"Ako primaš neku "nadoknadu " (svejedno koje vrste ) za svoje "zalaganje "mučeništvo" , nazovi kako želiš -a imaš "gazdu" koji drži sve odluke na koje svaka normalna ljudska jedinka ima pravo -i koje dobrovoljno ne koristi , kakav je to onda medjusobni status , odnos ? Po meni-baš ovakav . U zavorima to zovu "biti nečija kučka" -samo i tamo je to više prisilan nego dobrovoljan status .Ogradio sam se -ja nemam neki drugačiji naziv za to ,no ako ga ti imaš ..... | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Feb 26, 2011 2:40 pm | |
| - cojle ::
- Legalizacija prostitucije je zapravo abolicija političkih makroa.
Suštinski, prostitucija je odraz beznađa i socijalne bede a njeno ozvaničenje i uvođenje u "legalne" tokove je izraz beskrupulozne eksploatacije.
Čuvajte se političkih izbavitelja koji će vam pod firmom navodne emancipacije i tobožnje borbe za građanska prava promovisati koekava modernististička pravila i prodavati rogove za sveću. Hehehe....pa neće da bidne ? Upravo u socijalističkim (komunističkim ) uredjenjima je najviše progonjena prostitucija kao društvena pošast.Koliko se ja sećam,dok je bila kraljevina , postojale su javne kuće u koju su zalazili vidjeniji ljudi onog vremena , zar ne ? Činovnici , lekari, učitelji....a razlog "legalizacije" je bio isti -zdravstvena zaštita i društvena kontrola . Beznadje i siromaštvo -ok, u zemljama Istoka i trećeg sveta -ali u jednom kapitalističkom društvu , gde se može živeti i od "socijalnog" , to je lična odluka -lako zaradjen novac. I nije to ništa novo, ili nešto što su "doneli " neki "modernisti" "liberali" ili "zapad" ....nego je to najstariji zanat na svetu, zar ne ??? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Feb 26, 2011 2:52 pm | |
| Danubius:: - Citat :
- "..... Pa , osvrnite se malo oko sebe -koliko takvih žena poznajete u vašem okruženju ? "...
"...Ili si samo preletela tekst -ili se nismo razumeli ? Sasvim sam pojasnio -nema nikakve prisile u ovim slučajevima . ..
Vjerovatno si u pravu ili se nismo razumjeli ili sam preletjela tekst,ali mislim da uvijek postoji neka vrsta prisile,mada je možda nama nevidljiva,a možda i grešim. Uvijek mislim da ne bi dobrovoljno ni jedna od nas dozvolila, da je netko koristi kao predmet . Nekad sam radila na sličnim slučajevima i uvjek je isplivala neka "pozadina",ili sam samo takve slučajeve upoznala,ne znam i ne tvrdim,pa zato je i moja reakcija takva . Jedan od primjera sa hitne.. Dođu oni sa policijom na intervenciju,ženu otpeljaju u bolnicu i zbrinu,a protiv "umlativača"podnesu prekršajnu prijavu,ako je pijan odvedu ga na trežnjenje i drugi dan je doma.. Žena s kojom sam išla u osnovnu školu:živjeli su u kući njenih roditelja,otac (punac) im poklonio ili dozvolio da na katu naprave sebi stan,kredit diže on,jer ima u to vrijeme,bolja primanja,...danas ona sa djecom živi u prizemlju..bivši muž na katu sa svojom trećom ili ne znam kojom ženom po redu,sve joj je uzeo na sudu,jer je On dokazao da se kat njegovim sredstvima izgradio..kuća održavala..bla bla.. Zašto ga je trpjela,pa nije,borila se svim sredstvima,ali to su činjenice.. Tukao je valda i njene roditelje,u to baš nisam sigurna,ali nju i djecu je ganjao i ganjao,pa i susjede kod kojih bi prenoćili.. Moja zubarica,muž doktror spec, "ugledan preugledan",imala je svoju privatnu ordinaciju,dvoje djece..ubila se skočila s prozora usred centra grada,ugnjetavač je i sada "ugledan preugledan",a ona ..ma bila je malo psihički labilna,ma drek je bila labilna,bila je najdivnije biće koje sam znala.. No poznam i ženu koja bi ubila "svog čoveka" makar na spavanju da je samo takne. Znam i dvojicu,koje žene maltretiraju "do bola",a nikada im nisu dali povoda za to,a oni .. Valjda otupe,ne znam Sigurne kuće..ma kakve sigurne kuće,kad sa malo znanja ili dobrim vezama možeš saznati sve što te zanima o bilo kome. Ne moraš biti nikakva faca,dovoljno je da poznaš bar nekoga u Mup-u,na sudu,u socijalnoj službi.. svi podaci o žrtvi će za čas biti poznati. Iz sudske prakse...da ne govorim,pretvorit će se tema u nešto drugo,a zove se leglizacija prostitucije.. Legalizacija prostitucije: Da. Ja bi im dala i mirovinu(penziju). |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Feb 26, 2011 3:04 pm | |
| Breza: "No poznam i ženu koja bi ubila "svog čoveka" makar na spavanju da je samo takne." Pa znala sam ja da smo se mi negdje srele! Bar ovdje (ko biva na zapadu:) je sve tako dupli standard!!! Gleda se kroz prste kad to odgovara, a daje na sva zvona kad je politicki potez u pitanju. Legalizuj, i uredi! Ali kako bi onda "najstariji zanat" bio orudje u rukama kratko-penisnih politicara (da prostite:)?! I na istu notu, svakog jadnika koji bilo kojom vrstom sile pokusava da nesto "izvuce" od zene?! Mi smo tako njezne, i slabe, i oni su veliki, i mocni! :lonac: | |
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? Sub Feb 26, 2011 3:13 pm | |
| - Breza ::
Vjerovatno si u pravu ili se nismo razumjeli ili sam preletjela tekst,ali mislim da uvijek postoji neka vrsta prisile,mada je možda nama nevidljiva,a možda i grešim. Uvijek mislim da ne bi dobrovoljno ni jedna od nas dozvolila, da je netko koristi kao predmet . Nekad sam radila na sličnim slučajevima i uvjek je isplivala neka "pozadina",ili sam samo takve slučajeve upoznala,ne znam i ne tvrdim,pa zato je i moja reakcija takva .
I opet se tekstom vraćaš na isto. NEMA PRISILE -dotični je ne tuče , ne maltretira , ne ucenuje -ništa od toga. Ona dobrovoljno plaća -posredno ili neposredno -njegovo piće , kockarske dugove , auto, kuva mu , pere ga , i izvršava "bračne obaveze ", brine se za decu i kuću. Lik jednostavno sam raspolaže svojom platom , ide kuda želi , vraća se kada želi -i nema pitanja gde je bio i sa kim. On ima svoje !"društvo" , "muško je "i treba da se izduva (čest citat ) Njeno je da sedi kući ,i bude mu na raspolaganju -i naravno, podnese izveštaj o svom kretanju i postupcima . Ako se slučajno zadrži kući uveče , izadje negde sa njom i decom, ili jedno od toga , ili da koji dinar za kuću više-ona presretna , u sedmom nebu . Opet isto pitanje -poznaješ li žene koje tako žive , DOBROVOLJNO -jer ne napuštaju , a ako i napuste -vrate se ubrzo, i kako bi ti taj odnos nazvala ? NIJE robovlasništvo....jer je to silom-ovo je dobrovoljno ? Slažeš li se da se tu radi o ,opet -sama daj bolji izraz , ipak o "emotivnoj prostituciji" ? Zar tu ne "prodaješ" svoje emocije, telo ,svoje JA, svoju osobenost, ličnost , nekome ko te tretira kao bogom dan "živi" upotrebni predmet po potrebi - za neku bednu nadoknadu -materijalnu ili nematerijalnu ? | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? | |
| |
| | | | PROSTITUCIJA-legalizovati ili ne ? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 31 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 31 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|