DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
kako napraviti video klip za Youtube ? BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
kako napraviti video klip za Youtube ? BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

kako napraviti video klip za Youtube ?

Ići dole 
+2
brdjanin
Sikret
6 posters
AutorPoruka
Sikret

Sikret

Humor : :D
Datum upisa : 02.08.2012

kako napraviti video klip za Youtube ? Empty
PočaljiNaslov: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyPet Okt 26, 2012 5:19 am

Ukoliko želite da napravite video klip za Youtube sajt od vaših slika i pesama, onda je program koji ću vam opisati odlično rešenje za vas.

AquaSoft SlideShow je besplatan softver koji će vaše statične slike i zvuk pretvoriti u profesionalno animirani video klip tj. slide show za YouTube. Uz mnoštvo mogućnosti za rad sa slikama, muzikom, video klipovima, tekstom, ubacivanje animacija kao što su okretanje, zumiranje, potamljivanje, panorame itd.

Program je jednostavan za upotrebu jer sadrži vremensku liniju u koju možete da dodajete šta god vam je potrebno. Takođe, program pri završetku kreiranja vašeg gotovog klipa isti šalje na YouTube.

Kreiranje klipa je postupak od 3 jednostavna koraka.

Izaberite slike/klipove
Izaberite muziku
Izaberite stil

Kada završite sa odabirom, video klip već može biti poslat na Youtube ukoliko ne želite da menjate ništa posebno. Naravno, naprednijim korisnicima su omogućene opcije za izmene skoro svega u klipu pa mogu da se pomuče da naprave nešto profesionalnije.
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

Godina : 43
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Jan 10, 2013 9:52 pm

I kako vas ima zainteresovanih za pravljenje videa i Sikret je započela temu...nadovezaću se...za sada onim što sam našla na netu (daleko mi je brže nego kuckati :) )a za sva pitanja tu sam,a sigurna sam da će i Astra pomoći.
Za sada vam je potrebno samo malo volje i truda...
Program (za početnike i najjednostavniji) već imate u svom kompu.
Radi se o Windows Movie Maker...
Slike,muziku....predpostavljam da i to već imate,a ako ne...znate već šta vam je činiti...PRIBAVITE! raz

--------------------------------------------------------------------------

Kako napraviti video sa slikom i muzikom

Danas su veoma popularne video prezentacije sa slikama i muzikom u pozadini. Na taj način možete kreativnije prikazati prijateljima svoje fotografije unoseći vaš lični doživljaj i dajući fotografijama neki veći smisao. Nevažno je da li želite napraviti poslovnu prezentaciju na ovaj način ili jednostavno podijeliti i sačuvati svoje uspomene na ovaj način ovo uputstvo će vam u tme pomoći.

Da bi napravili video sa slikama i muzikom potreban vam je odgovarajući program. Među najboljim, profesionalnim programima za obradu video fajlova jesu Sony Vegas i Adobe Premier. Oba programa su komercijalna i koštaju mnogo novaca. Besplatna alternativa je program Jashaka. Međutim, ako vam nisu potrebne profesionalne opcije kvalitetan video sa muzikom možete napraviti i pomoću programa koji već imate u svom računaru. On dolazi sa instalacijom Windowsa. u pitanju je Windows Movie Maker. U ovom uputstvu ćemo vam objasniti kako se pravi video sa slikama i muzikom pomoću Windows Movie Makera.

1. Odaberite slike i muziku koje želite imati u svom videu i stavite ih u zaseban folder.

2. Pokrenite program Windows Movie Maker. Start>All Programs>Windows Movie Maker

3. Kada vam se otvori ovaj program izaberite opciju Import Picitures koja vam se nalazi u lijevom meniji sa strane kako je prikazano na slici. Ubacite sve slike, jednu po jednu, koje želite koristiti u svom videu.

[You must be registered and logged in to see this image.]

4. Nakon što se otvorili (imortovali) sve fotografije koje želite koristiti, one će vam se prikazati u centralnom dijelu programa. Potom jednu po jednu sliku prevucite u tav Video koji se nalazi u dnu programa. Sve se bolje vidi na slici. Poredajte slike kako god želite da se prikazuju. U tabu video imate mnoštvo opcija. Možete da dodate i tekst, da stavite slike da se prepliću, da odredite trajanje koliko će se neka fotografija prikazivati i sl. Probajte i igrajte se malo dok ne napravite ono što želite.

5. Potom treba da importujemo muziku. To radimo pomoću opcije Import audio or music. Kada dodamo muziku koju želimo koristiti prevučemo je u tab koji se nalazi u donjem dijelu programa ispod taba video (odnosno ispod video kanala nalazi se kanal za muziku) i naziva se Audio/Music. Sve je vidljivo i na slici. Nakon ovoga jednostavno podesimo muziku, trajanje glasnocu ili ukombinujemo vise različitih muzičkih podloga. Kada smo sve završili treba da sačuvamo video. To radimo pomoću opcije Save to my computer

6. Kada smo odabrali opciju Save to my computer izaći će nam prozor u kojem treba da u prvu kolonu damo naziv našem video, a u drugoj koloni odredimo gdje želimo da sačuvamo video. Na kraju pritisnemo Next.

7. Nakon što smo pritisnuli Next, otvoriće nam se novi prozor u kojem možemo da izaberemo kvalitet i format u kojem će nam video biti sačuvan. Ako želite da koristite ovaj video na računaru i gledate ga na vašem dvd playeru, izaberite neku od opcija sa oznakom High quality. No ako ovaj video želite da šaljete preko interenta ili da ga uplodujete na youtube, izaberite neku od opcija Video za broadband, mi vam savjetujemo kvalitet od 512kbs ili do 1.0Mbs. Potom kliknite na Next.

Ako ste ispošovali sve korake i držali se uputstva vidjećete kako Windows Movie Maker pretvara vaš rad u video. Sačekajte dok se proces završi i u u folderu koji ste izabrali kao destinaciju naćićete video sa slikama koji ste sami napravili.

Tekst preuzet --->
LINK
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

Godina : 44
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Jan 10, 2013 9:58 pm

Našla sam ga Windows Live Movie Maker-
Ako zapnem javljam...Tnx Boske...(Moram skinuti muziku.Baš ni jednu pesmu nemam)

Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.

Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Jan 10, 2013 10:00 pm

Kijara-brm ::
Našla sam ga Windows Live Movie Maker-
Ako zapnem javljam...Tnx Boske...(Moram skinuti muziku.Baš ni jednu pesmu nemam)

Samo pitaj ako gdje zapne gib5
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Jan 10, 2013 10:13 pm

Za one koji žele malo više od Movie Maker...ja radim u Corel VideoStudio Pro X3

A detaljnije možete pogledati ovdje...

Ovaj program ima daleko bolje efekte od Movie Maker i uopšte nije komplikovan koliko se čini.

Najbolje je možda uraditi neki klip na Movie Maker da biste se upoznali sa "principom" rada u programu...Od ubacivanja slika,muzike...a kasnije ćete se snaći u svakom programu i najlakše je dodati efekte.
Sve to nekako ide samo od sebe... naravno ukoliko ste zbilja zainteresovani za pravljenje video klipova i ukoliko imate strpljenja...Dobar video se ne može uraditi za recimo 5 minuta...
Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

Godina : 69
Humor : Ta dašta
Datum upisa : 30.11.2012

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyPet Nov 08, 2013 7:59 pm

Soni Vegas Pro. 12.0 (64-bit) sa njim radim , imam i ove gore navedene al mi je on top88

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
brdjanin
peskovit je put do zvezda
brdjanin

Datum upisa : 13.09.2013

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyPet Nov 08, 2013 8:01 pm

WMM za početnike...
Ja radim u Pinnacle 15hd
Maštam o 16-ici, ali mi treba jači kompjuter.
Pinnacle je jako jednostavan za korišćenje....
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

Godina : 64
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyPet Nov 08, 2013 8:02 pm

za pocetnike je najjasniji Windows movie maker,vrlo jednostavan,a ja Imam Corelov program,za neke preciznije stvari,uvijek se rado vracam movie makeru....za cas odradi posao.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ranjeni-orao.com
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:12 pm

Lega ovde možeš da nastaviš sa temom.Prebaciću postove:)

Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:14 pm

Lala iz Bosne

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Godina: 59
Humor: Ta dašta
Datum upisa: 30.11.2012

Naslov: Re: FORUMSKA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA -napravimo je zajedno !    [You must be registered and logged in to see this image.]Danas u 3:55 pm [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Ev lega pa mal studiraj
  https://www.youtube.com/watch?v=XBpIKKvgCOU  [You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:21 pm

Kijara, upravo pogledah...sto se Movie Maker tice, pa sve ti je objasnjeno u postu gore.Bice da ti nisi ni pogledala, a kamoli pokusala gorepost

Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:23 pm

bosankaa ::
Kijara, upravo pogledah...sto se Movie Maker tice, pa sve ti je objasnjeno u postu gore.Bice da ti nisi ni pogledala, a kamoli pokusala gorepost
Pitala sam odakle skidate muziku...
Nemam ništa u kompu...

Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:26 pm

imas raznih sajtova , potrazis free muziku za you tube

Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:30 pm

treba ti da imas win rar ili zip za otvaranje i normalno torent za skidanje ovog linka

Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:36 pm

podbarac ::
treba ti da imas win rar ili zip za otvaranje i normalno torent za skidanje ovog linka

imam i win rar i zip folder -sad sam našla na pretraživaču u kompu..  top88
imaću se s čim zanimati ako...I Tako :)

Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:37 pm

Kijara-brm ::
bosankaa ::
Pitala sam odakle skidate muziku...
Nemam ništa u kompu...

I o tome se pisalo...kao i o skidanju muzike sa YT u mp3  formatu.Mislim da je bas Astra stavila linkove za online converter.

Ja najvise skidam muziku sa yucafe.com

I da... ne moras uopste biti reg. na YT da bi skinula  muziku.

Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:43 pm

Našla..Hvala.
Sad  je ostalo samo da skidam  muziku i da se igram:)))

Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? EmptyČet Dec 11, 2014 4:46 pm

Hahaaa , imas ti da oteglis ... dok do toga stignes , prvo skini program pa ga instaliraj pa nauci komande pa ...... sve sto ti nije jasno tu sam lega moj

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: kako napraviti video klip za Youtube ?   kako napraviti video klip za Youtube ? Empty

Nazad na vrh Ići dole

kako napraviti video klip za Youtube ?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» KAKO NAPRAVITI POTPIS (USERBAR )
» Windows 8/Windows 8.1
» Kako skinuti pesmu(mp3 format) sa youtube-a
» Kako postaviti Youtube spot na forum

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: MULTIMEDIJA :: TEHNIKA/KOMUNIKACIJE :: INFORMATIKA /RAČUNARI/TEHNIČKO SAVETOVALIŠTE-
Skoči na: