DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Zaboravljene ljudske osobine BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Zaboravljene ljudske osobine BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

Zaboravljene ljudske osobine

Ići dole 
+9
Samouka
AstrinaKomsinica
sergej
cojle
sonia
Luckasta
Danubius
Schveca
Astra
13 posters
AutorPoruka
-------
Gost
Anonymous

Zaboravljene ljudske osobine Empty
PočaljiNaslov: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyČet Sep 11, 2008 1:19 pm

Sve je redja pojava da je neko ljubazan,nasmejan,iskren-o tome da i ne govorim,čast,poštenje,iskrena ljubav,čvrsto prijateljstvo,data reč?
Da li su stvarno zaboravljene osobine ili čuče negde u nama,ili ih mi sve manje upotrebljavamo?
Sve više se pitam,da li ih stvarno zaboravljamo,ili nam okolnosti i ritam života to nameću? :raz6:
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

Godina : 64
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Nov 25, 2008 10:05 pm

i ja se pitam!
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ranjeni-orao.com
Schveca

Schveca

Godina : 40
Datum upisa : 04.09.2008

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Nov 25, 2008 10:08 pm

:348949:

sad ozbiljno :)

ja mislim da iskrene, nasmejane, vedre, ljubazne, chasne, osobe koje su sposobne za normalno prijateljstvo, koje se drze date rechi i ostalo gore nabrojano :) prepoznaju te iste osobine i kod drugih....

dok oni koji misle da to jesu, vide to samo kod sebe, a druge smatraju loshijima od sebe :)
Nazad na vrh Ići dole
http://www.oaza.in.rs
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Nov 25, 2008 10:41 pm

E i ja sam se morao nasmejati kada sam video ...temu Ima ona narodna ...ko o čemu -k..va o poštenju :evil: A sad i ja ozbiljno....Tačno je da su ljudi toliko obuzeti borbom za goli život , da im nije nimalo do smeha Teško je očekivati nasmejano lice posle svakodnevnom susretanja sa najrazličitijim problemima od kojih su neki za apsolutno izludjivanje Medjutim....sve zavisi od mesta i okruženja Najbanalniji primer -svi mi imamo bog zna kakve probleme , živimo potpuno različite živote, pa kada smo ovde , ume biti i mnogo smeha , i prijateljstva i ljubavi-a u principu nas nista ne sprecava da budemo kakvi god hocemo jedni prema drugima, zar ne ? I na ovom forumu ima gotovo dirljivih neznosti, naklonosti pa i ljubavi koja izbija iz svake reci..Imali smo vec i testove časnosti, medjusobnog saosecanja, svega....Ja tvrdim da kakvi smo u zivotu, takvi smo i ovde,,,,i to se vec i pokazalo....A sve te osobine koje je "autor"teme naveo, ja sam prepoznao medju vama i u vama....zato sam i ovde ...

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Luckasta

Luckasta

Humor : :)
Datum upisa : 14.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Nov 25, 2008 10:55 pm

Mislim da je najlakse resenje i izgovor,odbaciti sve na okolnosti zivota i okruzenja u kojem zivimo...
Ali to nije bas skroz tacno...Mi sami smo TI koji mozemo da uplivavamo na lepu rec, osmeh, ljubaznost, pristojnost itd...na sve te male sitnice sa kojima se svakodnevno susrecemo...
Da mi je ne znam koliko tesko i lose ( a verujte mi, jako cesto je slucaj) , ipak cu uvek uspeti sama sebi da izvucem osmeh na lice i da se prema drugim osobama ljubazno i vedro ponasam...Pa cak mi uspeva i te druge osobe , da nasmejem i razveselim...
Sve se moze , samo ako se hoce!!
Ne postoji za dzabe ona stara poslovica " Lepa rec, gvozdena vrata otvara".....
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Nov 25, 2008 11:49 pm

Pa ja cu zvucati kao da se hvalim,ali cinjenica je da sam svugdje omiljena u drustvu,zovu me na slave,rodjendane jer kazu ja podizem atmosferu,za svakoga imam lijepu rijec,svako zasluzuje koji minut moje paznjei poneki osmjeh.Ja imam obicaj reci,istu energiju potrosis kad se smrknes ili kad imas vedar izraz lica,pa zasto onda ne biti sto je vise moguce vedar i nasmijan.
I ne shvatam kojekakva cangrizave i musave face,pa njihov zivot nije ni malo lijep.
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 50
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyPet Feb 04, 2011 11:20 pm

Nacin zivota u mnogome utice na ponasanje ljudi..
Medjutim, to ne sme biti izgovor za neke stvari. Mozda nisam raspolozen, imam neku muku , sto bi rekao nas narod , ali to ne znaci da idem okolo i varam ljude, kradem, lazem...
Bas bi trebalo u teskim vremenima ljudi da se zblize, da pomazu jedni drugima...
Sve verujem da pozitivne osobine kod ljudi nisu izumrle, ali se na zalost uvek iznova razocaravam... Ipak, i dalje cu verovati... Ja sam po prirodi naivka..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyPet Feb 04, 2011 11:25 pm

Poštovanje drugih...
Ljudi su vrlo skloni suditi o nekome koga ama baš uopšte ne poznaju , samo li "ocene " da taj neko ugrožava neko njihovo pravo, posed, imovinu ...jednostavno se ne ni udubljuju u to ko je i šta ta osoba , niti ima li njihov način razmišljanja elementarne logike.
Stavljanje nekome neke etikete je vrlo raširena osobina -naročito kod ograničenih ljudi .

Nazad na vrh Ići dole
cojle
Zaštitnik seljačkih prava
Zaštitnik seljačkih prava
cojle

Humor : smešan samom sebi
Datum upisa : 09.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyPet Feb 04, 2011 11:39 pm

Neka retka dobra tek u oskudaciji postaju dragocenosti... a osobine... e one se kao i druge dragocenosti ne razbacuju.

U mom selu kažu... ne viče se vašaru pomoz Bog!

Baš zbog straha od ranjivosti dobre strane ljudske prirode su najčešće kamuflirane nekim odbrambenim zidom... morate zaslužiti poverenje a onda ćete osetiti da mnoge dobre ljudske osobine niti su zaboravljene niti ih je pregazio tempo života...
... samo su vrednije pa se ne dele sa svakim! Zaboravljene ljudske osobine 900975

Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptySub Feb 05, 2011 12:59 am

Zaboravljene ljudske osobineee..

Meni su interesantne one, koje su jos iz drevnih vremena pripisivane coveku, podrzavane knjigama i filmovima,a da ih ovaj po prirodi i dusi svojoj, nikada nije ni posedovao...A,koje su to osobine-neka ostane tajna...da bi nam svima bilo bolje...

rabbit
Nazad na vrh Ići dole
sergej

sergej

Godina : 51
Datum upisa : 15.12.2010

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptySub Feb 05, 2011 9:50 am

Nut ::
Zaboravljene ljudske osobineee..
Meni su interesantne one, koje su jos iz drevnih vremena pripisivane coveku, podrzavane knjigama i filmovima,a da ih ovaj po prirodi i dusi svojoj, nikada nije ni posedovao...A,koje su to osobine-neka ostane tajna...da bi nam svima bilo bolje...
rabbit

Nut, al' si nam kazala! u fazonu ja znam, i bas mi je lepo sto znam, i ima da vam javno saopstim da znam i onda cu da vam se narugam sto ja znam i znam da vi ne znate i ne pada mi na pamet da vam kazem, jer - bice da ni to necemo razumeti, nismo mi na tom nivou...

ne, Nut, nije ovo da bi nam svima bilo bolje, bice da je ovo napisano da bi se TI osecala bolje. booored

oni koji su mudri i odistinski prosvetljeni i koji znaju, Nut, oni uglavnom - cute. a i kad progovore, ton im nimalo ne lici na tvoj...
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptySre Jan 25, 2012 7:44 pm

Hm,,,,
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptySre Jan 25, 2012 8:14 pm

------- ::
Sve je redja pojava da je neko ljubazan,nasmejan,iskren-o tome da i ne govorim,čast,poštenje,iskrena ljubav,čvrsto prijateljstvo,data reč?
Da li su stvarno zaboravljene osobine ili čuče negde u nama,ili ih mi sve manje upotrebljavamo?
Sve više se pitam,da li ih stvarno zaboravljamo,ili nam okolnosti i ritam života to nameću? :raz6:

Dnevno ih upotrebljavam, sve osobine. No, problem nastaje ako naletim na one zaboravljene osobe. :bub:
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptySre Jan 25, 2012 9:07 pm

..heh..malo mi je glupo pisati o tome,kakva sam i kakve osobine imam ali jednu stvar mogu odgovorno da tvrdim a to je "nikada ne bih odbila pomoci nekome u nevolji"..
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptySre Jan 25, 2012 9:25 pm

Zana ::
..heh..malo mi je glupo pisati o tome,kakva sam i kakve osobine imam ali jednu stvar mogu odgovorno da tvrdim a to je "nikada ne bih odbila pomoci nekome u nevolji"..

Nije glupo @Zana, tako te upoznamo.
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Maj 22, 2012 9:39 am

Kao odgovor bih postavila pitanje: "Zašto bežimo od tudje nesreće ili bolesti?"
A to je danas jako česta pojava.
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

Godina : 44
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyČet Avg 07, 2014 1:39 am

Danubius ::
Poštovanje drugih...
Ljudi su vrlo skloni suditi o nekome koga ama baš uopšte ne poznaju , samo li "ocene " da taj neko ugrožava neko njihovo pravo, posed, imovinu ...jednostavno se ne ni udubljuju u to ko je i šta ta osoba , niti ima li njihov način razmišljanja elementarne logike.
Stavljanje nekome neke etikete je vrlo raširena osobina -naročito kod ograničenih ljudi .

Lepo je ovo rečeno.Posebno ovo boldovano...

Surova stvarnost.Zato se ljudi danas sve manje druže...

Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.

Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyČet Avg 07, 2014 10:01 am

Oduvijek sam posjedovala te osobine...davati i davati...ljubav ,paznju,utjehu,ali sad nakon vec mjesec i po u klinici sam vrlo pozitivno iznenadjena koliko su ljudi koji pripadaju istoj grupi(sa istom bolescu,na primjer) otvoreniji,spremniji pomoci,jer su fakticki upuceni jedni na druge,koliko svako od nas pokusava da pomogne bilo na koji nacin.I kad me pritisne,neko je tu da mi skine dio tereta i kad je nekome lose,ja sam takodjer tu da ucinim da se osjeca bolje.Ponekad se pitam,zasto ljudi i u svakodnevnici ne mogu da se tako ponasaju.
Od nekih 30 pacijenata koliko nas je tu,svako ispoljava samo ono najbolje,izvlaci nesto pozitivno,upravo me dira bas ta paznja sviju,naravno i osoblja klinike....juce sam se i rasplakala na svu tu divnu paznju i ponovo se pitala,sta je to u ljudima da ih samo bolest ili nesreca natjeraju da budu ljudi a ne zvijeri.
Nazad na vrh Ići dole
Bokssha
Princes of Darkness
Princes of Darkness
Bokssha

Godina : 36
Datum upisa : 22.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyČet Avg 07, 2014 1:07 pm

Mnogo toga se izgubilo nažalost,ali ono što meni fali i što smatram da ga ima sve manje
je najobičnija ljubaznost ili kultura,kako god,počevši od najjednostavnijeg "Dobar dan" kad uđeš
u prodavnicu.To je jedna od stvari koja me odma' izbaci iz takta.
Druga stvar koja me užasno nervira je to što retko ko danas (od mlađih ljudi bar) ne ume da uzme
telefon i da pozove ili bar pošalje sms kada treba nešto da čestita,rođendan,slavu,neki praznik...
Sve se obavlja preko facebook-a i to baš ružno izgleda,totalno generički.Mislim,koliko je teško
podići slušalicu i odvojiti 2 minuta da ko čovek nekome uputiš par reči za neki praznik?!

Generalno,postali smo previše bahati i neosetljivi za druge ljude.
Mene više ne šokira kad je neko bezobrazan i nekulturan već kad je sasvim fin i ljubazan i uslužan.
Užas.
Nazad na vrh Ići dole
http://wheels.serbianforum.info/
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptySre Nov 05, 2014 8:28 pm

Lepa reč.Sve se svelo na negativno/ružno etiketiranje.
Od reala,medija  pa nadalje.

Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Mar 07, 2017 5:31 pm

Komunikacija.
Svi zabiju glavu u telefon ,čak i u društvu.
Jedna sam od retkih koja ne koristi telefon na kafi-ništa neću propustiti,a još manje da u mom društvu sede oni koji čačkaju po fonu i piju sa mnom kafu.
Tako mogu i sama.
I tu nema granice u godinama.
Isti su od 7 do 77 po tom pitanju.

Nazad na vrh Ići dole
promaja
Panonski lav
Panonski lav
promaja

Godina : 62
Datum upisa : 02.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Mar 07, 2017 6:16 pm

Plavka, ...[You must be registered and logged in to see this image.]...jel ovo ljudski il  55555
Nazad na vrh Ići dole
sanjalica.ns
Explorer Of Dreams
sanjalica.ns

Datum upisa : 06.01.2010

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Mar 07, 2017 8:30 pm

Kijara-brm ::
Komunikacija.
Svi zabiju glavu u telefon ,čak i u društvu.

I to je jedan vid komunikacije, ne? :brdski2:
Nazad na vrh Ići dole
promaja
Panonski lav
Panonski lav
promaja

Godina : 62
Datum upisa : 02.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyNed Avg 07, 2022 11:54 am

Da budemo LJUDI i ostanemo LJUDI
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Dec 05, 2023 3:26 pm

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine EmptyUto Dec 05, 2023 4:29 pm

Svako odsustvo poštovanja pravih ljudskih vrednosti .
Čak i elementarne ljudske "časti" .
Svako iznošenje realne istine -obavezno se obije o glavu onome ko je kaže .
Iako je očigledno u pravu ,i isti ti to dobro znaju -neće ih sprečiti da nasrnu kao čopor hijena .

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zaboravljene ljudske osobine   Zaboravljene ljudske osobine Empty

Nazad na vrh Ići dole

Zaboravljene ljudske osobine
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Zaboravljene i zapostavljene ...
» Ljudske potrebe
» Ljudske vrednosti

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: SVAŠTA NEŠTO :: SVAŠTARA-
Skoči na: