Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: Re: Poruka U Boci Pet Nov 30, 2012 11:29 pm
First topic message reminder :
Postoji jedno ime koje me iz snova budi, postoje jedne oci sto probijaju mi grudi, postoji jedno bice koje iskreno volim, zar je to bice zaboravilo da postojim?° °Ponekad kad te pogledam, onako slučajno, nehotice, u trenu mi se vrati misao koja potvrdi pravilo: "Tebe je nemoguće ne voljeti". °
"Ne mogu vam reći koliko me je oraspoložila, iako je poruka tužna, prelijepo je napisana", ispričao je nalaznik boce za Dubrovački dnevnik. Rekao je kako je i sam prije 10-ak godina dok je plovio morem u njega bacio 30-ak boca s porukama, a u svaku je stavio adresu i podatke u nadi da će mu jednom netko s drugog kraja svijeta odgovoriti.
To se ipak nije dogodilo pa ga je pronalazak ove boce razveselio i sada bi želio doznati tko je autorica ljubavnih stihova.
Prenosimo dio ljubavne poruke u boci koja nije potpisana:
"Ti nikad nećeš znati koliko te volim i trebam,
i da si mome životu smisao,
da si ti jedini razlog zbog kojeg se svako jutro budim i zbog kojeg živim,
iako mi nikada nećemo skupa biti, moje će srce zbog tebe i dalje suze liti
i svoje osjećaje u tišini kriti
Voli te tvoja..."
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Naslov: Re: Poruka U Boci Pet Mar 13, 2015 12:42 am
Nikolas Sparks Poruka u boci 11 – sada nad centralnim Atlantikom –
Boca je zavitlana u more jedne tople letnje večeri, nekoliko sati pre no što je počela kiša. Lomljiva kao i sve boce, slomila bi se da je bačena na zemlju. Ali kad je valjano zaptivena i hitnuta u more, kao ova, postaje jedan od najpogodnijih predmeta za plovidbu poznatih čoveku. Mogla je bezbedno plutati i nisu joj mogli ništa ni vihori ni tropske oluje niti snažne struje. Bila je takoreći savršen dom za poruku koju je nosila, poruku poslanu da bi se ispunilo obećanje. Kao i sve boce prepuštene ćudima okeanâ, i ova se držala nepredvidljivog kursa. Vetrovi i struje igraju veliku ulogu u određivanju pravca kojim plove sve boce. Oluje i otpaci takođe im mogu promeniti pravac. Povremeno se zakače za ribarske mreže koje ih odnesu desetinama kilometara suprotno od pravca kojim su se uputile. Stoga dve boce što su u istom trenutku bačene u more mogu završiti na različitim kontinentima, pa čak i na suprotnim krajevima planete. Ne može se predvideti gde će boca otputovati, i to je deo njene tajne. 10
Naslov: Re: Poruka U Boci Pon Apr 27, 2015 1:54 am
Na ušću Neretve surferi Kite kluba “Split” koji su čistili plažu pronašli su puknutu bocu u kojoj je bila poruka napisna 1985. godine u Novoj Škotskoj, u miljama udaljenoj Kanadi. “Pokupila sam je kao i ostale boce, da bih tek onda shvatila da je u njoj pismo. Odmotala sam mokar papir koji na kojemu je ispisano sljedeće: ‘Mary, you really are a great person. I hope we can keep in correspondence. I said I would write. Your friend always, Jonathon. Nova Scotia ‘85’”, kazala je Matea Medak-Rezić za “Dubrovački vjesnik”. Nova Škotska je kanadska provincija na Atlantskom okeanu, a čini je jedno poluostrvo i jedno osrtvo.
Naslov: Re: Poruka U Boci Sre Maj 13, 2015 9:20 pm
Postoje momenti u životu kada shvatimo da neće biti “sledeći put”. Da neće biti druge šanse. Da se neka vrata zauvek zatvore i da više nema ko da ih otvori kad nas put ponovo nanese. I da neke sitne stvari i obične reči koje nismo izgovorili ili ih nismo ponavljali dovoljno često, postanu odjednom tako zakasnelo važne i istovremeno beznadežno izgubljene. Par običnih reči koje stanu u običnu poruku. Poruka koja stane u običnu flašu. Obična flaša koju možemo predati morskim talasima, ili pustinjskom pesku; šumskom lišću zapletenom u kvrgave korene, ili visokoj travi nekog sunčanog obronka… Ili je nositi u fotografskoj torbi u gepeku. Dok ne prepoznamo onaj pravi zalazak sunca i pravi talas koji će je predati Univerzumu, u nadi da će pronaći pravu adresu…(izvor-net)
Naslov: Re: Poruka U Boci Pon Maj 18, 2015 12:23 am
Poslala je poruku u boci, posle 40 godina shvatila je da je sve moguće
Kada je Suzan bila u tinejdžerskim godinama, sa svojom drugaricom je bila na plaži u Port Taunsendu u Vašingtonu. Tog leta sedamdesetih godina one su poslale poruku u boci Poruka u boci koju je Suzan Kordel poslala iz Vašingtona je preživela Pacifik i nađena je 40 godina kasnije. Poruka je došla do Aljaske prošlog meseca.
Kada je Suzan bila u tinejdžerskim godinama, sa svojom drugaricom je bila na plaži u Port Taunsendu u Vašingtonu. Tog leta sedamdesetih godina one su poslale poruku u boci.
"Mislim da smo na brzinu napisale pismo, našle bocu i pustile u vodu", rekla je Suzan.
Suzan je rekla da su ona i njena drugarica bile mladim godinama kada su imale osećaj da je svet veliki i želele su da budu deo tog sveta. Boca je prešla preko Pacifika i tada su je Miki Stejzl i njen dečko, Kevin Isli, našli. Oni su u aprilu išli na izlet do obale Aljaske.
"Miki i Surli, njen pas, su šetali istočno, a ja zapadno. Kada smo se ponovo našli, ona je držala bocu. Ovo je prva poruka u boci koju sam video. Oboje smo bili jako uzbuđeni. Kako nismo mogli da otvorimo bocu, razbili smo je", rekao je Isli.
Izli i Stejzl su istraživali na internetu i došli do Suzan Kordeli, koja živi na Havajima. To je bila žena koja je napisala poruku.
"Vratila su mi se sećanja i odmah sam im odgovorila na poruku i rekla da sam to ja. Naučnica sam i znam da su šanse da se nešto ovako desi prosto neverovatne. Ovo mi govori da je sve moguće", rekla je Suzan.
Naslov: Re: Poruka U Boci Sre Jun 28, 2017 7:43 pm
Ne zelim da ti se ispune sve zelje i snovi jer vise ne bi zeleo i sanjao... Zelim da ti se ostvari onoliko zelja i snova koliko ti je potrebno da budes srecan!!!
Naslov: Re: Poruka U Boci Čet Jan 11, 2018 8:12 pm
Ponekad ne shvaćaj život preozbiljno. Proživi svaku priliku i ne boj se izazova. Zabavi se. Opusti se. Nauči novo. Upijaj iskustvo. Nasmij se. Uživaj. Proživljavaj. Pulsiraj, ali za stvarno, ne samo zato što moraš! [You must be registered and logged in to see this image.]
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Thabit
Datum upisa : 13.02.2017
Naslov: Re: Poruka U Boci Čet Jan 11, 2018 11:44 pm
Je l to prepoznajem animozitet draga Kijara?pa zasto?
Naslov: Re: Poruka U Boci Pet Jan 12, 2018 12:21 am
debilko ::
Thabit ::
Odjebao..
I,....kako je bilo. Ko i da nisi ako ne ispričaš
Debs ne budi kao on.
debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
Naslov: Re: Poruka U Boci Pet Jan 12, 2018 12:28 am
Ma zezamo se lepo, šta ti je. Vidiš da davno se nije ovako pisalo na forumu. I znaš valjda da ne bih nikad tebe, Astru, Zox povredio ni sa čim. I znaš da sam ubeđen da si muško
Naslov: Re: Poruka U Boci Pet Jan 12, 2018 12:37 am
Ma zezamo se lepo, šta ti je. Vidiš da davno se nije ovako pisalo na forumu. I znaš valjda da ne bih nikad tebe, Astru, Zox povredio ni sa čim. I znaš da sam ubeđen da si muško
hahaha ...Hvala ti za poruku. Neka sam živa i zdrava pa taman bila i muško. (neš doć do moga dupeta) Volimo i mi tebe debs. :sr3:
debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
Naslov: Re: Poruka U Boci Pet Jan 12, 2018 12:49 am
Kijara-brm ::
hahaha ...Hvala ti za poruku. Neka sam živa i zdrava pa taman bila i muško. (neš doć do moga dupeta) Volimo i mi tebe debs. :sr3:
Naslov: Re: Poruka U Boci Uto Jan 23, 2018 8:05 pm
Dok je se igrao na obali rijeke u Kaliforniji, boca s porukom pronašla je svoj put do petogodišnjeg Rydera Goggina. Iako se nadao karti sa skrivenim blagom, Ryder je pronašao nešto još vrijednije od puta prema skrivenom blagu. Pravi misterij. LINK
Poruka u boci iz Rijeke doplutala do Pješčane uvale
PORUKU MIRA JE POSLALA LARA IZ 4A OŠ KANTRIDA Poruku mira je poslala i napisala Lara iz OŠ Kantrida, a na poruci je napisala: ]SVE ZA MIR, Sve učinite da spasimo djecu. Volimo se i poštujmo! Razgovorom riješavamo ljutnju! SVE UČINITE ZA MIR. Namjera je djevojčice Lare bila vjerojatno neka daleka zemlja, ali je ipak njezinoj boci Pješčana uvala postala kraj puta.
Naslov: Re: Poruka U Boci Pet Jan 21, 2022 9:29 pm
Poruka u boci vratit će se svojoj autorici 21 godinu nakon što ju je pustila u lučkom gradu Pictonu na Novom Zelandu, objavila je u ponedjeljak internetska stranica Stuff. Osmogodišnja Courtney Stevenson poruku je morskim putem poslala u ožujku 1995. godine. Dva desetljeća kasnije, pronašao ju je lokalni stanovnik Richard Goomes dok je šetao plažom na udaljenim otocima Chatham, istočno od Novog Zelanda. Boca je do tamo preplovila 800 kilometara. “Iznenadio sam se koliko je stara. Tko zna, možda je bila do Antarktike i nazad”, rekao je Goomes za Stuff. Goomes je sa svojom obitelji pokušao kontaktirati Stevenson preko broja telefona kojeg je zapisala prije toliko godina, no nakon što su shvatili da ta linija više ne postoji, okrenuli su se društvenim mrežama, gdje su je pronašli nakon 12 sati, usprkos tome što je more ispralo njezino prezime na pismu. Stevenson je na Facebooku objavila kako ne može vjerovati da je njezina poruka pronađena. “Krasan čovjek na otocima Chatham naišao je na poruku u bocu koju sam poslala s male plaže Shelley u Pictonu kad sam imala osam godina!”, napisala je Stevenson.
“Najslađa stvar do sada. Oduševljena sam što su me pronašli”, dodala je.
Naslov: Re: Poruka U Boci Sub Jan 22, 2022 11:56 pm
Osoba kojoj pišem mi mnogo znači i vjerujem da će kroz ovo pismo shvatiti da sam uvijek i zauvijek željela joj samo najbolje
Ovo što ću tu sada izvesti literarno nije ništa novo i inovativno, ali je s jednom plemenitom namjerom. Znate kako se uvijek nakon određenog broja godina okrenete unatrag i shvatite na koje ste gluposti gubili vrijeme, zbog kojih situacija ili osoba plakali... Nakon određenih broja godina koje niti ne moraju biti visoke, s obzirom na drugačiju sudbinu svakoga, svjesni ste koliko su vas iskustva učinila jačima. Ne želim zvučati klišejasto i reći 'ono što vas ne ubije, ojača vas', ali tako je. Barem to nisam istetovirala na sebe pa je ok barem spomenuti ovim putem :) Nevjerojatno je to što sam znala ranije slušati svoje idole, bilo muzičke, bilo životne, kako svi odreda pričaju o nekim životnim filozofijama koje tad nisam shvaćala i mislila da filozofiraju bezveze, eto, samo da zvuče pametnije. Što sam starija, što je i logično, shvaćam da upravo i sama pričam gluposti kojima ranije ne bi pridavala nikakve važnosti, no sad ih analiziram i cijepkam na protone, neutrone i elektrone jer pokušavam shvatiti. Što? Ovaj život, odrastanje, prihvaćanje odgovornosti, iskušavanje granica i svoju vrijednost. I dalje tražim svoje mjesto pod suncem.