|
| ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? | |
|
+4Smiljan Mirjana doctorr67 Astra 8 posters | Autor | Poruka |
---|
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sre Nov 05, 2008 12:42 am | |
| Vrlo cesto je to prednost,napredak tehnologije ,vidimo i cujemo ljude,prijatelje preko oceana,planina.....ali zasto cesto koristimo ta sredstva i sa osobama koje su nam blizu,a saopstavamo im jako vazne vjesti koje bi normalno trebalo da se kazu u oci. Zasto radije napisemo sms,a ne odemo do tih ljudi,pa onako uzdignute glave i pogleda popricamo s njima? Nekad je to nuzno zlo,pa i voljeli bi mi da sve to kazemo u lice. Ali eto,blagodeti telefona,pa sve to sad ide brze nego prije-izgovor ili nesto drugo? A i kad lazes,lakse je kad ti ne vide oci,i kad kazes da volis,ne vidi ti u ocima koliko ozbiljno to mislis i da li to i osjecas,kad kazes da ti je zao,ne vidi se ima li suze u oku ili samo parafraziras.......mozes da kazes da si zauzet poslom pa te nema a ti uzivas recimo na MSN-u.Velike su mogucnosti da se sakriju oci. Ja licno, zaista, ne lazem i ne treba mi telefon za to,ali lakse mi otkuckati broj nego odvozati 30 km da bi popricala sa poznanicom.Mada mislim da uopsteno sve te dobrobiti tehnologije pomalo ubijaju covjeka u nama. Kako bi bilo lijepo dobiti pismo pisano nalivperom,zar ne? Pomalo je tuzno........... | |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sre Nov 05, 2008 8:30 am | |
| ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA?
Nemislim da je tako.Ipak radije to obavim telefonom..osim izuzev ukoliko su razlozi drugachiji,ali ipak u 4 oka je najbolje-zar ne?:) | |
| | | Mirjana
Godina : 50 Datum upisa : 08.09.2008
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sre Nov 05, 2008 4:40 pm | |
| Jednostavno, kada ne postoji, lični kontakt, uzbuđenja, stid, nelagodnost, je manje izražena | |
| | | Smiljan
Datum upisa : 23.10.2008
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sre Nov 05, 2008 5:34 pm | |
| - doctorr67 ::
- ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA?
Nemislim da je tako.Ipak radije to obavim telefonom..osim izuzev ukoliko su razlozi drugachiji,ali ipak u 4 oka je najbolje-zar ne?:) Ako su u pitanju ozbiljni i vazni razgovori, onda volim da gledam sugovornika u oci.... | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sre Nov 05, 2008 5:37 pm | |
| Lično , volim prednosti tehnologije .Alergican sam na PTT (u zivotu nisam video veći javasluk i gori odnos prema ljudima nego po nasim postama, a o posiljkama , da ne pricam) i zaista je mail tu neverovatna stvar-onaj kome pisemo, dobija ga gotovo trenutno. Znam ljude koji su zaista sentimentalni na staro, dobro pismo(koje ja nisam napisao, ne pamtim) Isto tako , za nas koji komuniciramo na daljinu , mogucnost mobilne telefonije , uz neki od povoljnih paketa je fantasticna stvar. Tuzno je ono sto radi omladina....zamislite , da vam neko saopsti sms-om da vise niste u vezi...Sta se moze reci , u takvom slucaju sms-om? E ,to je hladno, nehumano...svako zasluzuje bar objasnjenje, u oči... | |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sre Nov 05, 2008 6:27 pm | |
| Ja sam upravo i postavila ovu temu,jer vidim da se i veze sklapaju masovno elektronski,a i raskidi se obavljaju u par rijeci sms-om.U tom smislu,vrlo IM je olaksana situacija,ne moraju da gledaju necije tuzno lice ili ono molim te razmisli.........napisu sms i vec su slobodni.Gdje je tu dusa.....zalutala negdje u vremenu i tehnologiji. | |
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sub Avg 28, 2010 11:06 am | |
| - Astra ::
- Ja sam upravo i postavila ovu temu,jer vidim da se i veze sklapaju masovno elektronski,a i raskidi se obavljaju u par rijeci sms-om.U tom smislu,vrlo IM je olaksana situacija,ne moraju da gledaju necije tuzno lice ili ono molim te razmisli.........napisu sms i vec su slobodni.Gdje je tu dusa.....zalutala negdje u vremenu i tehnologiji.
Kako stvari ovde napreduju ....nije daleko dan kada će se i saučešća zbog smrti drage osobe biti slana prigodnim mailom ili sms -om . | |
| | | bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Pon Avg 30, 2010 9:52 am | |
| ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Lakse je jer svi danas vise kontaktiraju putem interneta i putem telefona.Ne kazem da nema druzenja,ali ih je svakako daleko manje ...pocevsi od djece koja su sve manje napolju,a sve vise za kompom i "druze" se putem msn,Skype,Facebook ili sta vec koriste.A i nas odraslih koji cemo se odreci nekih "nevaznih" kafa i to vrijeme cemo provesti bilo gdje na netu...I gotovo nam je postalo normalno da svoj zivot provodimo na netu...Ispijamo kafe,druzimo se,zabavljamo...Pa valjda u korak sa tim ide i to da cemo nekad nesto saopstiti i putem maila ili nazvati telefonom. Pisma su odavno izblijedila.Licno,volim pisma,ali ih ne pisem...Kad hocu da se javim prijateljima,rodjacima,to uradim mailom :(( ,jer...sto rece Danubius,to je mogucnost da se prije procita,a i uzvrati.Lakse mi je sjesti za komp,otkucati sto zelim i odmah poslati,nego napisati pismo(sto mi je drazi dio) ali ono ceka dok odem do poste i predam ga...pa dok ga taj neko dobije...traje to.Ovako u momentu,iznesem svoja osjecanja,zatrazim savjet...pruzim toplu rijec kad osjetim da je nekom potrebna i taj neko je dobije bas kad treba,a ne par dana kasnije. Recimo,moja najbolja drugarica(kuma) zivi u Americi i najlakse nam i jeste kontaktirati putem interneta i telefona.I razmijenimo daleko vise Mailova nego sto bismo napisale pisama.Desavalo se da jedna drugoj saljemo i slike u pismo,pa ih nikad ne dobijemo...Ovako za cas razmijenimo sve slike i dijelimo i dobre i lose trenutke jedna sa drugom...Kad sam se porodila,ja sam je iz porodilista zvala da cuje kako joj kumce place i zamislite njen osjecaj...Kako rece ona:"Imam osjecaj da sam sad tu sa vama." A osjecaj ne bi bio isti da je dobila pismo 7 dana poslije...
Sto se tice nekih vaznih saopstenja,nikad to ne radim mailom,sms-om,pozivom,pismom...Tada sam uvijek za "oci u oci" ,naravno sa osobama koje su mi blizu...
I jos da napomenem da sva pisma koja sam dobila cuvam(Najvise ljubavna ) Sijecaju me na lijepe trenutke...kada su se leptirici poigravali u stomaku...Kada su se razmjenjivale "sve njezne rijeci svijeta"...pa sve to pretoceno u pismo...Divne uspomene... Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sub Jan 28, 2012 10:06 pm | |
| Kukavice rijesavaju tim putem problemi ili sukob. |
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Sub Jan 28, 2012 10:13 pm | |
| Lakše je jer ne gledaš tu osobu u oči . Obično imamo i malo ljudskosti ,griže savesti pa nam nije svejedno da neko pati (bar bi trebalo ) U stvari -time ponižavamo tu osobu, i naravno, postupamo kukavički . Najbolja su mi ona saopštenja na Facebooku ... "U vezi" .....pa više nisu "u vezi"...i sredjena stvar . [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Ned Jan 29, 2012 1:51 pm | |
| Meni recimo nije; moji tel razgovori su cisto informativni, so par minuta, obozavam skype, i vrlo rijetko, skoro nikad ne dajem kritiku via mail or phone. VoLem u cufa:)) | |
| | | Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? Pet Okt 04, 2013 6:20 pm | |
| Slazem se s Danijem,ne vidimo reakciju,a ni sagovornik nas,zato je lakse.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? | |
| |
| | | | ZASTO JE SVE LAKSE NAPISATI MAILOM ILI RECI PREKO TELEFONA? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 49 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 49 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|