| Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) | |
|
+21AstrinaKomsinica REVELIN nada.nada EAGLE jutarnja izmaglica Harite bosankaa determinanta Smiljan01 cojle Kijara-brm oljamarkovic Amisela Smiljan Sanjalica montoya slatkicass Luckasta Lily Danubius Astra 25 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Uto Nov 11, 2008 3:24 pm | |
| Ovdje mozemo pitati za savjet iz kulinarstva,potraziti recept,pa ko zna moze da odgovori na pitanje. Evo ja vas zamoljavam da mi objasnite koja je to hajducka snicla i kako se pravi,mozda i znam ali ne znam da se zove tako.
Odredjene savjete pisite na temi bakini savjeti i slicno,ovdje samo odgovor nekome ko trazi recept,savjet vezan za kulinarstvo.
Poslednji put izmenio Astra dana Sre Jul 30, 2014 3:48 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Uto Nov 11, 2008 4:16 pm | |
| Na ovo će ti gospodje lakše odgovoriti Pod tim imenom nema ništa u ovdašnjim restoranima -sem Kardjordjeve šnicle (hajdučki stejk, baš tako piše u ovdašnjim jelovnicima , prvo karadjodjeva, pa hajudčki u zagradi) Recept imaš naravno, na nasoj "kuhinji" -i ubio me bog, ako je ikoji hajduk tako šta jeo. U madjarskoj kuhinji imaš jelo sa tim nazivom, Rablo sznitzli ("rablo "znači drumski razbojnik)ali to je neka grozota sa pečenom slaninom i krompirima ucelo, sumnjam da to tražiš .. | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Uto Nov 11, 2008 4:25 pm | |
| Moj zet Svicer to jeo u Makarskoj i pita me da mu napravim a ja ne znam sta je.....znaci da se jede u Hrvatskoj,za dalje ne znam. | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| |
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Uto Nov 11, 2008 4:40 pm | |
| Vjerujem da ce to Montoya da zna,vec mi je nasao recept za vasinu tortu. | |
|
| |
Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Uto Nov 11, 2008 8:20 pm | |
| Ta Vasinu tortu imamo svi, ali ovo nemam.. bar ja.. ne.. | |
|
| |
Luckasta
Godina : 64 Location : Germany Humor : :) Datum upisa : 14.01.2008
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sre Nov 26, 2008 5:44 am | |
| Mozda vam je poznat ovaj sajt, ali ja cu ga za svaki slucaj ipak ovde objaviti...
www.coolinarika.com
Koliko je meni poznato PODRAVKA je inicijator toga sajta, ogroman broj svih mogucih recepta imaju i ja licno jako cesto koristim ideje toga sajta...
Pogledajte , pa sami odlucite:)))
Prijatno :69579: :82781: :441684: | |
|
| |
Luckasta
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Dec 18, 2008 1:54 pm | |
| Da li neko zna i ima recept za tortu od orasa??? Toj jest tacnije , trazim recept za ORIGINAL tradicionalnu Vojvodjansku tortu sa orasima!!!
Na netu sam pretrazila sve i nigde ne mogu da nadjem:( | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Dec 18, 2008 2:30 pm | |
| .. hmmm.. imam ja neke recepte, ali su mi u drugom rokovniku.. jedino da pogledam sad za vikend kad budem kuci... ako hoces..
.. mada ti je u principu to ona najobicnija torta gde idu orasi i u patispanj i u fil.. .. sve ostale sastojke mozes dodavati.. npr. lesnike.. radi lepse arome... | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Dec 18, 2008 2:33 pm | |
| - Luckasta ::
- Da li neko zna i ima recept za tortu od orasa??? Toj jest tacnije , trazim recept za ORIGINAL tradicionalnu Vojvodjansku tortu sa orasima!!!
Na netu sam pretrazila sve i nigde ne mogu da nadjem:( jesi pogledala kod nas u kuhinju? Ima tamo gomila recepata....mozda ima.. | |
|
| |
slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Dec 18, 2008 9:00 pm | |
| Draga Luckasta evo jednog starog recepta od moje bake
Torta od oraha Umutiti 8 žumanceta sa 200gr. šećera, 200gr.krupno isečenih oraha, dodati 6 umućenih belanceta, nakvasiti 5 do 6 kašika prezli sa 4 kašike ruma dobro izmešati sipati u kalup, kad se ispeče, raseci koru na pola i premaži filom, a od gore prevuci glazuru : 180gr. vanil šećera, 3 kašike hladne vode, mešaj dok se ne zgusne, premaži tortu, po ivici i ukrasi je sa jezgrom od oraha.Fil spremi tako što ćeš penasto umutiti 250 gr. maslaca u to dodati poparene orahe( 250.gr.mlevenih oraha popariti sa 2.deci vrelog mleka) možeš dodati i 100.gr.istopljene čokolade neće pokvariti ukus ;) | |
|
| |
Luckasta
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Dec 18, 2008 10:08 pm | |
| HVALA Slatkicass....u svaki slucaj cu i recept tvoje bake probati!!!! Dani mi je obecao da ce njegovu mamu pitati za recept koji trazim...pa sve zivim u toj nadi, da ce me sreca posluziti i da cu dobiti original recept:))) HVALA na tvome trudu jos jednom | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Dec 18, 2008 10:13 pm | |
| - Luckasta ::
- HVALA Slatkicass....u svaki slucaj cu i recept tvoje bake probati!!!!
Dani mi je obecao da ce njegovu mamu pitati za recept koji trazim...pa sve zivim u toj nadi, da ce me sreca posluziti i da cu dobiti original recept:)))
HVALA na tvome trudu jos jednom Dany nije zaboravio, ali keva je danas imala paket -program , bila kod svoje drage ćerke, odande u crkvu-a u medjuvremenu sam ja dobio gosta-koji je sada otišao .Za to vreme su oni legli, i po novovojvojvodjanskom običaju-zatarabili. Sutra ujutru pitam-nisam zaboravio (izvini) | |
|
| |
Luckasta
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Dec 18, 2008 10:25 pm | |
| Znam ja da me moj drug nije zaboravio....samo polako ima vremena do praznika:))) | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 7:31 pm | |
| Lili pogodila koji recepat treba Luci.. JEAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
:yahoo: | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 7:40 pm | |
| - Lily ::
- Lili pogodila koji recepat treba Luci.. JEAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
:yahoo: Ma Bačvanka i Sremica (ova prva-i Nemica) Stigle jedna drugoj reći, i na vreme i ispeći.... Nisam ni ja lenj baš bio ali recept-promašio Lily naša pogodila, bravo ćero-živa bila ! :011ag3: | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 8:25 pm | |
| Nije Lily bas te srece da pogodi o'ma, vec iz trece..
pitala, stare kuvarice sremske koje pamte i torte becarske..
dobila tada je recepata trista al mama je posavetova i eto posla cista..
behu to torte svima dobro znane pune oraha u njima al' i sa strane..
:381752: | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 8:31 pm | |
| Ma nešto mi palo na pamet----što li Lucka baš hoće decidirano tu-sa orasima ? A med će da doda, neprimetno-i etooooooo...Moramo je pitati, a Lily? ::da | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 8:38 pm | |
| .. imam ja i take torte za sve te i tako sorte ako joj uzfali neka rece i bice vala jos vece srece..
:348949: :348949: :348949:
.. svasta sremice znadu pa i to kako da se sladu..
:348949: :348949: :348949: | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 9:08 pm | |
| svasta sremice znadu pa i to kako da se sladu.. A i kako da srce ukradu, i na selu -i u gradu ::da | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 9:11 pm | |
| .. narani ga dobro pa strpaj u krpe iznenadi zestoko dok trenes, jede ti iz ruke..
:348949: :348949: :348949: | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 9:14 pm | |
| Ako je Lala-nije budala izmedju"krpa" taj bi da drpa Još ako je popio koju, podmaži dobro "mašinicu" svoju :245916: | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 9:24 pm | |
| .. ako je popio, on ce da spava tad nista od.. radovanja..
.. nego mi temu omasismo torte i kolace zaboravismo..
.. ce nas banuju drugovi i drugar'ce forumasice sto spamujemo na ovoj temi, dok cekaju urmasice..
::da | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 9:38 pm | |
| Imaš pravo, ćero moja, na mestu je svaka tvoja.... *urmašice zato vadi , da se forum ovaj sladi | |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 9:59 pm | |
| neko ne bi da se hladi negro offde da se sladi dajte tu sad tortu pa idemo negde na portu Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. .. | |
|
| |
Sanjalica Maman Papillons Charmants Petits
Godina : 49 Location : Tamo gde vecno sunce sja... Datum upisa : 16.08.2008
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 10:02 pm | |
| Nemojte da me izazivate sad ta zna se da sam za recepte spremna nece odoljeti ni star ni mlad nijedna nece ostat' zedna
:padapk8: :padapk8: :padapk8: | |
|
| |
Luckasta
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 10:03 pm | |
| A forum sladak, ta mora i biti, kad Bacvanka i Sremica , znadu tortu mutiti... i uz dobre tamburase, rujno Vojvodjansko vino piti... a vi ostali, tek da znate, kako Vojvodjanke umeju i ljubiti...:)))))))))
:441684: bend | |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| |
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 10:14 pm | |
| .. kad zamute i zavrte svima pamet pomute..
:348949: | |
|
| |
Luckasta
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 10, 2009 10:15 pm | |
| Naseg Montoyu necemo hladiti, vec ga ukusnom tortom zagrejavati....
Ako mu malo, dobice jos, da ga sve to, ne kosta ni gros...
Zato Montoya, duso nasa.. samo se sladi i nikako ne hladi...
Ovaj forum , bez tebe bio bi hladan, a to je jos gore, nego biti gladan... | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Ned Jan 11, 2009 12:56 am | |
| Posto je stihla i jedna Hrvatica,Zagrepcanka,ja da ponovim svoje pitanje.....Kijaro,jesi li ti jela hajducku sniclu ili odrezak,kako li se vec zove i znas li recept mozda? | |
|
| |
Smiljan
Datum upisa : 23.10.2008
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Ned Jan 11, 2009 1:05 am | |
| Vid sad mene poludjele glave, preplivo bi preko nase Save, tu do vas i ravnoga Srijema, da vidim sto se tamo sprema.. Spomenuste torte i kolace, sve pravite bez ikakve place, jedna Bacvanka i Sremica, samo fali tu svinjska pecenica.. Zive da ste moje Vojvođanke , odoh i ja sad' do moje banke, moram uzeti kartice i mani, do mozemo bancit u kafani... Pratit ce nas vasi tamburasi, u ceze upregnut konje cilase, obic zitna polja i nase salase.. | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 24, 2009 7:02 pm | |
| .. da li neko zeli da zna... ako se prave recimo.. listici sa slagom.. oni.. staromodni, sto su bake pravile.. :zubarv7: | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| |
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Jan 24, 2009 7:41 pm | |
| .. hahahaahha.. jest vala.. nezgodno to slovo.. sto jest-jest.. .. hvala na safetu cem stavim recepat.. .. inace treba to sutra da pravim, drustvo izmislja a kum samo potvrdjuje da to ja znam da pravim.. i eto meni sutra gostiju na listice.. pa ko velim da stavim recepat pa ko voli nek pravi.. | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: A ko zna ovo? Sub Avg 01, 2009 2:46 pm | |
| Ja jos uvijek ne znam kako se pravi hajducka snicla,pa rekoh,ako otvorim temu,nekome ce zapeti za oko i napisati mi recept. CEKAM......pa vec godinu! | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Avg 01, 2009 2:51 pm | |
| - Astra ::
- Ja jos uvijek ne znam kako se pravi hajducka snicla,pa rekoh,ako otvorim temu,nekome ce zapeti za oko i napisati mi recept.
CEKAM......pa vec godinu! Pa zar ne nadjoh restoran u Bgd koji pravi? Poteraj naše bgd-radjane pa :phone: | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Sub Avg 01, 2009 3:05 pm | |
| nema nista od toga.....nego ako ima dobrovoljaca i dobrih domacica(ne vako ko ja) | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 2:59 pm | |
| .. hmm.. toj mi je nesto poznato.. cem se raspitujem.. za 'ajducku sniclu.. | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 3:06 pm | |
| Uzdanica moja....ja cu cekati! | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 4:02 pm | |
| .. a i provericu kod drugara koji je sef u jednom restoranu u Bg.. | |
|
| |
Amisela Komšinica preko plota
Datum upisa : 04.08.2009
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 4:06 pm | |
| Pa prvo moras naci hajduka,pa kakvu god napravi bice hajducka. :thb: | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 4:08 pm | |
| Ja vec mislila da uzmem od njega komad mesa pa zato hajducka. | |
|
| |
Smiljan
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 4:09 pm | |
- Ja vec mislila da uzmem od njega komad mesa pa zato hajducka.
...znas li ti Astrice, sto je LEZIBABA... | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 4:23 pm | |
| Nisam jos baba,cim Sanjalica rodi,ce da legnem. | |
|
| |
Smiljan
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 4:25 pm | |
- Nisam jos baba,cim Sanjalica rodi,ce da legnem.
Ma nije bitno sto si obukla, vec kako izgledas, nemoj da me pogresno shvatis, molim te... :geek: | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 4:29 pm | |
| Sreca pa je tema na pocetku pa znate o cemu se ovdje radi...... Smiljane obuci cu ja jednog dedu na sebe,pa cu biti prava LEZIBABA | |
|
| |
Smiljan
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Pon Avg 10, 2009 4:50 pm | |
- Sreca pa je tema na pocetku pa znate o cemu se ovdje radi......
Smiljane obuci cu ja jednog dedu na sebe,pa cu biti prava LEZIBABA Znaci Astra ti hoces jednog LEZIDIDA???? Sto je to LEZIBABA, a sto LEZIDIDO???? | |
|
| |
Lily First Bride
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Avg 13, 2009 3:37 pm | |
| Astroo, za 'ajducku sniclu ces moras u restoran Nova Tiha Noc.,. samo oni toj imadu.. | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) Čet Avg 13, 2009 4:01 pm | |
| A da ti odes pa mi kazes sta si jela......dok ja dodjem bice opet neki virus zivotinjskog porijekla....kako je pocelo. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) | |
| |
|
| |
| Da li neko zna? (nepoznanice u kulinarstvu) | |
|