DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

Pesma Evrovizije - Eurosong

Ići dole 
+14
Đole
debilko
Lily
Kijara-brm
Okano
podbarac
Danubius
Astra
Gothic
daljinski
ZoxZoja
Kica/Praja
el_vibrador
sonia
18 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
AutorPoruka
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

Godina : 56
Datum upisa : 13.01.2013

Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyUto Maj 10, 2016 9:47 pm

First topic message reminder :

Kako fejsbuk korisnici izveštavaju u toku je Pesma Evrovizije. Ja nemam pojma ni ko učestvuje od naših (bilo kojih naših), ni koje pesme pevaju ni koje su im šanse na kladionici. Jedino bih po zastavi rekla da se održava u ŠvedCke ... plava zastava, žuti krst?

Dakle tema o kojoj pojma nemam al' ću rado da diskutujem.
Nazad na vrh Ići dole

AutorPoruka
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma

Datum upisa : 09.02.2008

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptySub Maj 11, 2024 11:13 pm

justicija ::
Evo šta piše Srpski Telegraf:
"Posle silnih peripetija koje prate 68. Evroviziju, oglasila i nacionalna televizija Holandije, Avrotros, koja organizije njihovo takmičenje.

Izjavu prenosimo u celosti:

- Dogodio se incident nakon nastupa prošlog četvrtka. Protiv jasnog dogovora, Jost je snimljen kada je silazio sa bine i morao je da požuri u zelenu sobu. U tom trenutku, Jost je više puta pokazao da ne želi da bude snimljen. To se nije poštovalo. To je dovelo do pretećeg pokreta od Josta ka kameri. Jost nije dirao kamermanku. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je usledila istraga od strane EBU i policije.

Juče i danas smo imali opširne konsultacije sa EBU i predložili nekoliko rešenja. Ipak, EBU je odlučio da diskvalifikuje Josta Klajna. AVROTROS smatra da je kazna veoma teška i nesrazmerna. Mi se zalažemo za dobre manire – neka ne bude nesporazuma oko toga – ali po našem mišljenju, nalog za isključenje nije proporcionalan ovom incidentu. Veoma smo razočarani i uznemireni zbog miliona fanova koji su bili toliko uzbuđeni zbog večeras. Ono što je Jost doneo Holandiji i Evropi nije trebalo da se završi ovako - piše u saopštenju javnost servisa Holandij
e."

Evrovizija odavno više nema objektivan takmičarski kliše...Sve je politika, a tek po koja numera ima neki smisao da bi se uopšte pratila ta manifestacija. Potrebno je podhitno "Resetovanje" planete inače nam preti "Ambis"... dm5
Nazad na vrh Ići dole
justicija

Datum upisa : 24.12.2023

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 12:01 am

Nećete vjerovati, odgledala sam sve izvođače zubic
Gledam glasanje, javljam ko je pobjednik ;)
Nazad na vrh Ići dole
justicija

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 12:09 am

Inače, kao što sam i mislila, Irska sa onim đavoljim ili satanističkim stajlingom je na drugom mjestu trenutno. Švajcarska vodi. Glasanje još traje.
Nazad na vrh Ići dole
justicija

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 12:48 am

Iiii Švicarska je pobjednik.
Iskreno mi je žao što nije Hrvatska pobijedila.
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 1:05 am

POLITIKA! 99i
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 11:24 am

montoya ::

POLITIKA! 99i

Kako je dotična manifestacija postala vulgarna (bar vizuelno) mogu da budem i ja. JEBENA POLITIKA.

Plus dodvoravanje rodno neidentifikovanim osobama. I koji moj su nebinarne osobe? Osećaš se kao magarac? Nije frka budi magarac ali ne traži da zbog toga imaš neku povlasticu koju ne zaslužuješ. A pobeda na takmičenju u pevanju nije nešto što je uslovljeno binarnim osećanjima (ili kako god se to već zove).

Gledala sam ovog dečka iz Hrvatske i ritam njegove pesme deluje zarazno.
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 1:05 pm

ZoxZoja ::

Kako je dotična manifestacija postala vulgarna (bar vizuelno) mogu da budem i ja. JEBENA POLITIKA.

Plus dodvoravanje rodno neidentifikovanim osobama. I koji moj su nebinarne osobe? Osećaš se kao magarac? Nije frka budi magarac ali ne traži da zbog toga imaš neku povlasticu koju ne zaslužuješ. A pobeda na takmičenju u pevanju nije nešto što je uslovljeno binarnim osećanjima (ili kako god se to već zove).

Da se "ogradim" nisam gledao Evrosong ove niti prošle godine....niti znam koje su pesme bili i izvođači..(sem štampe što sam video ili pročitao), međutim...pomno pratim bitna dešavanja u regionu i svetu.
Evrosong je rezultat svih tih dešavanja...hteli mi to da priznamo ili ne.
Da li su potrebna ta sva dešavanja..misleći na jezivi rat na području Ukrajine, zatim satanizovanje naroda Palestine ...i da pored svega toga očekujemo normalne tokove i dešavanja na muzičkim manifestacijama....bukvalno nemoguće...zašto??? Odgovor je jednostavan ukoliko smo nepristrasni i objektivni pri rasuđivanju.... dm5
Nazad na vrh Ići dole
justicija

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 1:26 pm

montoya ::

Da se "ogradim" nisam gledao Evrosong ove niti prošle godine....niti znam koje su pesme bili i izvođači..(sem štampe što sam video ili pročitao), međutim...pomno pratim bitna dešavanja u regionu i svetu.
Evrosong je rezultat svih tih dešavanja...hteli mi to da priznamo ili ne.
Da li su potrebna ta sva dešavanja..misleći na jezivi rat na području Ukrajine, zatim satanizovanje naroda Palestine ...i da pored svega toga očekujemo normalne tokove i dešavanja na muzičkim manifestacijama....bukvalno nemoguće...zašto??? Odgovor je jednostavan ukoliko  smo nepristrasni i objektivni pri rasuđivanju.... dm5

Na stranu su sva ta politička sranja, zlo je koliko se zapravo malo cijeni sama pjesma.
Video Killed the Radio Star to je bilo prije desetak-dvadesetak godina. Sada je to otišlo i korak dalje, više nije dovoljan video klip, sada se video mora odigrati na sceni. Onda to forsiranje različitosti, binarni, nebinarni... u jednom momentu je Duška koja je komentarisala prenos na RTS1 dobro rekla nešto kao u smislu: izgleda da su ove godine svi došli da se traže, neke svoje puteve, orijentaciju...ja bih dodala i pol i suštinu.
Isuviše je sve devijantno, zapravo je npr. Francuz koji je stajao i pjevao izgledao čudno među svim drugim učesnicima.

montoya likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Eugen Grafvajer

Datum upisa : 15.07.2023

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 2:37 pm

Još uvek biram na šta i na koga ću potrošiti svoje vreme a to nije evrovizija, rijaliti programi, sport, vesti iz politike. Tuđe mentalne bolestti me najmanje zanimaju. Ne moram i ne želim da sam upućen u te stavri. Kreacija sveta o prihvatanju svega i svačega me ne zanima.
Uživajye u nakaradnosti i trošite reči na to.
Nazad na vrh Ići dole
https://www.blogger.com/blog/posts/9030366281883919587
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 3:51 pm

Na stranu su sva ta politička sranja, zlo je koliko se zapravo malo cijeni sama pjesma.
[ Onda to forsiranje različitosti, binarni, nebinarni... u jednom momentu je Duška koja je komentarisala prenos na RTS1 dobro rekla nešto kao u smislu: izgleda da su ove godine svi došli da se traže, neke svoje puteve, orijentaciju...ja bih dodala i pol i suštinu.
Isuviše je sve devijantno, zapravo je npr. Francuz koji je stajao i pjevao izgledao čudno među svim drugim učesnicima.

Nažalost, to i jeste suština...i što se mnoge neboluze "nameću" iz raznih svera interesovanja i ne samo nameću već te teraju da poštuješ neka nenormalna načela(pederizaciju društva) roditelj 1 ili 2, promena pola i davanje tome mnogo više značaja i publiciteta nego što je normalno i prihvatljivo.Sad smo na prekretnici mono-polarnog sveta, i dosadašnji kreatori života na planeti gube polako dominaciju i pokušavaju raznim ratovima ,"zelenim" agendama, LGBT manifestacijama, zatim raznim virusima poput Corone..da uspore pad svoje moći. Sve se to nažalost itekako odražava na kulturni život populacije.Tako da nemožemo odvojiti politiku od kulture...(a trebali bi), jer preko svih medija, štampe politika na neki način deluje..hteli mi to ili ne..
Voleo bih da nisam u pravu i da grešim...ali ne vidim da se stvari odigravaju drugačije... dm5

Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
[You must be registered and logged in to see this image.]

justicija likes this post

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 4:58 pm

Eugen Grafvajer ::
Još uvek biram na šta i na koga ću potrošiti svoje vreme a to nije evrovizija, rijaliti programi, sport, vesti iz politike. Tuđe mentalne bolestti me najmanje zanimaju. Ne moram i ne želim da sam upućen u te stavri. Kreacija sveta o prihvatanju svega i svačega me ne zanima.

Ja već godinama ne pratim tu "manifestaciju". Ali od naslova ne možeš da pobegneš kao i da se praviš da ne vidiš i ne čuješ ono što vrišti oko tebe (mada je to nacionalni sport u nekim oblastima života). Dakle suština je da sam shvatila da još više nego prošlih godina politika i snežne pahuljice raznih orjentacija određuju da li je nešto "pesma Evrovizije" a pesme i pevača ni za lek. Ali zato shvatam da je pitanje rodnog tj polnog određenja toaleta u javnim prostorima dovedeno do apsurda. Bukvalno svaki manijak koji hoće da uđe u ženski wc pod parolom ja sam rodnopolno definisan kao korisnik žensko pišarnika.

Sve u svemu tamo negde u sredu stišaće se strasti oko ove manifestacije. Nema će svi zaboraviti (verovatno), mali Marko će napraviti karijeru (verovatno), Srbi će i dalje da se lože na Voćkicu koju zbog kostima proglasiše sveticom odbijajući da vide slike gde izgleda kao jeftinija verzija scenskog nastupa Irkinje ... i tako do sledećeg Evrosonga.

montoya likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Eugen Grafvajer

Eugen Grafvajer

Godina : 62
Humor : C

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 7:58 pm

Ja već godinama ne pratim tu "manifestaciju". Ali od naslova ne možeš da pobegneš kao i da se praviš da ne vidiš i ne čuješ ono što vrišti oko tebe (mada je to nacionalni sport u nekim oblastima života). Dakle suština je da sam shvatila da još više nego prošlih godina politika i snežne pahuljice raznih orjentacija određuju da li je nešto "pesma Evrovizije" a pesme i pevača ni za lek. Ali zato shvatam da je pitanje rodnog tj polnog određenja toaleta u javnim prostorima dovedeno do apsurda. Bukvalno svaki manijak koji hoće da uđe u ženski wc pod parolom ja sam rodnopolno definisan kao korisnik žensko pišarnika.

Sve u svemu tamo negde u sredu stišaće se strasti oko ove manifestacije. Nema će svi zaboraviti (verovatno), mali Marko će napraviti karijeru (verovatno), Srbi će i dalje da se lože na Voćkicu koju  zbog kostima proglasiše sveticom odbijajući da vide slike gde izgleda kao jeftinija verzija scenskog nastupa Irkinje ... i tako do sledećeg Evrosonga.

Prvo i prvo...
Muziku slušam i boli me kurac za MTV, VEVO i ostale kreacije ukonponovane uz muziku.
Tekst koji prati muziku, treba da ima smisla.
Glas ili vokal je takođe instrument za izvođenje muzike.
Dupe, sisu, jaja, pičku, svi smo videli ili posedujemo pa ih nikako ne mogu ukonponovati uz neki muzički stil.
Musika se sluša a ne gleda.

Nazad na vrh Ići dole
justicija

justicija

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 8:46 pm

Sve u svemu tamo negde u sredu stišaće se strasti oko ove manifestacije. Nema će svi zaboraviti (verovatno), mali Marko će napraviti karijeru (verovatno), Srbi će i dalje da se lože na Voćkicu koju  zbog kostima proglasiše sveticom odbijajući da vide slike gde izgleda kao jeftinija verzija scenskog nastupa Irkinje ... i tako do sledećeg Evrosonga.

Prvo i prvo...
Muziku slušam i boli me kurac za MTV, VEVO i ostale kreacije ukonponovane uz muziku.
Tekst koji prati muziku, treba da ima smisla.
Glas ili vokal je takođe instrument za izvođenje muzike.
Dupe, sisu, jaja, pičku, svi smo videli ili posedujemo pa ih nikako ne  mogu ukonponovati uz neki muzički stil.

Osim citiranog, ovo si napisao na temi u 2:37
"Još uvek biram na šta i na koga ću potrošiti svoje vreme a to nije evrovizija, rijaliti programi, sport, vesti iz politike. Tuđe mentalne bolestti me najmanje zanimaju. Ne moram i ne želim da sam upućen u te stavri. Kreacija sveta o prihvatanju svega i svačega me ne zanima.
Uživajye u nakaradnosti i trošite reči na to
."

Zašto si i dalje na temi i zašto i dalje komentarišeš?
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 64

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 10:10 pm

Dakle,sad smo zaista videli sve -čak i "bespolno biće" (tako se nekako lik predstavlja ?)
Što se Srbije tiče-očekivano .Možemo to nazvati i "zlatnom sredinom" -a i debaklom (ništa čudno -samo nekih 6 zemalja nam "udelio" pokoji bod ?)
Srbija se jednom i "opoštenila " -onaj mali "Lazanja" je zaista još i bio najbolji (u moru cirkuskih nakaza i isto takve opšte atmosfere )
Žvizduci Izraelu ? Bolje da ćutim . Stvar kulture -politike ne bi smelo biti tamo .(naročito ,perverzne )
Ofra Haza nije smetala nikome (ni Arapima ) kada je predstavljala Izrael (poreklom je iz Jemena )
Sad bi trebali Huti (hipotetički -pokojna je ) da postave par bombi jer je "izdajnik" ?
Da li je Izrael otišao u Gazu ,pa poklao 1500 nevinih ,i bebe ,ubijao mlade na festivalu,otimao starce i decu i ostale grozote ? Nije-nego je bilo obrnuto . Treba ih osuditi što ne žele da Hamas to ikada ponovi ? A Evrovizija je izgubila svaki smisao .Ili promeniti  format -ili ukinuti .

A ovako je ZG reagovao na najavu Teya Dore

VIDEO link

Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyNed Maj 12, 2024 10:17 pm

Slika govori više od reči... dm5

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

Godina : 44
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyPon Maj 13, 2024 6:13 pm

Musika se i sluša i gleda. U ovom slučaju ni jedno ni drugo.

Dotakli smo dno.

Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.

Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyUto Maj 14, 2024 9:05 am

Kijara-brm ::

Musika se i sluša i gleda. U ovom slučaju ni jedno ni drugo.

Dotakli smo dno.
Ne bih ja imao tu ništa dodati naklon

Nazad na vrh Ići dole
Eugen Grafvajer

Eugen Grafvajer

Godina : 62
Humor : C

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyPon Maj 20, 2024 11:03 am

Na DM se još uvek trvu oko Eurosonga i binarnih. Binarni su više zastupljeni. Jebiga, po novom se možeš izjasniti i kao mravojed, pegla, duh, neka biljna vrsta... Neko je otključao ludnicu i izgubio ključ a ne verujem da će ga uskoro pronaći. Najava asteroida se kao i svake godine očekuje al' Kurac! Kao i do sada, fulaće planetu za tričavih 350.000 milja.

montoya likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 EmptyUto Maj 21, 2024 8:27 am

. Neko je otključao ludnicu i izgubio ključ a ne verujem da će ga uskoro pronaći.
Kako je govorio pokojni Balašević ."Končitu" bi nazvao "gospodin-damom" Ja zaista nemam ništa protiv gej ili trans osoba (pa i naša Šerifovićka je gej ,premijerka je gej) ali ,,,,ono što se gleda na "Eurosongu" je zaista perverzno (za nas "normalne" ) Pa pobogu ,,,svi smo još ranih 70 tih gledali film

I ništa protiv nismo imali .Ja ga gledao u Nemačkoj .Ali je to bio samo film .Ako nam je ovo "binarna stvarnost" -kukala nam majka zubic

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Pesma Evrovizije - Eurosong   Pesma Evrovizije - Eurosong - Page 5 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Pesma Evrovizije - Eurosong
Nazad na vrh 
Strana 5 od 5Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» Koja vas pesma podseti na mladost
» Da li postoji neka pesma....
» EPSKA narodna pesma
» Lirsko - epska pesma ,BALADA

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: MUZIKA MILIONA :: MUZIČKE TEME (RAZNO)-