|
| DECA MONSTRUMI -da li treba da odgovaraju kao odrasli? | |
| | Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: DECA MONSTRUMI -da li treba da odgovaraju kao odrasli? Sre Sep 19, 2018 8:04 pm | |
| U Srbiji je bilo par slučajeva -prvo prebijanje književnika Raše Popova (80)od strane dva klinca od 10 i 11 godina (zadobio povrede ,preživeo ) pa je onda klinac od 12,u Novom Sadu , iz čiste obesti zapalio beskućnika (čovek je umro ) ,pa neki dan, klinac je vezao mentalno zaostalog starca za drvo u šumi na Fruškoj Gori ,iz čiste zabave (starac je umro strašnom smrću ,u mukama, od gladi i žeđi.Radilo se o dobroćudnoj seoskoj ludi koja je radila sve šta mu se kaže ) Danas ,slučaj iz Australije :klinac je "iz šale" zabadao igle u jagode ,banane i drugo voće u supermarketu (a zna se šta se dešava kada se proguta igla . Srce se ponaša kao magnet ,i igla "putuje" dok se ne zabode u srce .)
Dakle, šta mislimo -da li ovakva deca "nisu kriva" jer su deca ,ili su već u ovim godinama monstrumi koji treba da odgovaraju pred zakonom ,za zločin , kao odrasli ? | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: DECA MONSTRUMI -da li treba da odgovaraju kao odrasli? Pet Jun 04, 2021 5:07 pm | |
| - Danubius ::
- U Srbiji je bilo par slučajeva -prvo prebijanje književnika Raše Popova (80)od strane dva klinca od 10 i 11 godina (zadobio povrede ,preživeo ) pa je onda klinac od 12,u Novom Sadu , iz čiste obesti zapalio beskućnika (čovek je umro ) ,pa neki dan, klinac je vezao mentalno zaostalog starca za drvo u šumi na Fruškoj Gori ,iz čiste zabave (starac je umro strašnom smrću ,u mukama, od gladi i žeđi.Radilo se o dobroćudnoj seoskoj ludi koja je radila sve šta mu se kaže )
Danas ,slučaj iz Australije :klinac je "iz šale" zabadao igle u jagode ,banane i drugo voće u supermarketu (a zna se šta se dešava kada se proguta igla . Srce se ponaša kao magnet ,i igla "putuje" dok se ne zabode u srce .)
Dakle, šta mislimo -da li ovakva deca "nisu kriva" jer su deca ,ili su već u ovim godinama monstrumi koji treba da odgovaraju pred zakonom ,za zločin , kao odrasli ? Treba tim stručnjaka odmah da reaguje i pokuša da ispravi ako se išta moze ispraviti u ponašanju, vaspitanju i odnosu prema drugima. Ukoliko takav pokušaj ne uspe treba kazniti monstrume, monstrum je monstrum ma koliko godina da ima. Ako u njemu ima takvo zlo u tim godinama u šta će se sve razviti i usavrsiti.Koliko će jos zrtava ostaviti iza sebe. Kad vidim decu kako muče zivotinje onda je logično da ce ako ne danas, onda sutra mučiti i ljude, decu...pa i svoje roditelje. I ovaj zakon o tome da ne treba decu tući... u redu ne treba ali ga ošajdariti po nekad nije zlo.Mene su moji malo prutem, malo kajšem i ništa mi nije falilo. Niti sam monstrum, niti kriminalac, niti narkoman nego čestit čovek. Te batinice svakao nisu zlostavljanje. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: DECA MONSTRUMI -da li treba da odgovaraju kao odrasli? Čet Jun 10, 2021 7:59 pm | |
| - Samouka ::
- Danubius ::
- U Srbiji je bilo par slučajeva -prvo prebijanje književnika Raše Popova (80)od strane dva klinca od 10 i 11 godina (zadobio povrede ,preživeo ) pa je onda klinac od 12,u Novom Sadu , iz čiste obesti zapalio beskućnika (čovek je umro ) ,pa neki dan, klinac je vezao mentalno zaostalog starca za drvo u šumi na Fruškoj Gori ,iz čiste zabave (starac je umro strašnom smrću ,u mukama, od gladi i žeđi.Radilo se o dobroćudnoj seoskoj ludi koja je radila sve šta mu se kaže )
Danas ,slučaj iz Australije :klinac je "iz šale" zabadao igle u jagode ,banane i drugo voće u supermarketu (a zna se šta se dešava kada se proguta igla . Srce se ponaša kao magnet ,i igla "putuje" dok se ne zabode u srce .)
Dakle, šta mislimo -da li ovakva deca "nisu kriva" jer su deca ,ili su već u ovim godinama monstrumi koji treba da odgovaraju pred zakonom ,za zločin , kao odrasli ?
Treba tim stručnjaka odmah da reaguje i pokuša da ispravi ako se išta moze ispraviti u ponašanju, vaspitanju i odnosu prema drugima. Ukoliko takav pokušaj ne uspe treba kazniti monstrume, monstrum je monstrum ma koliko godina da ima. Ako u njemu ima takvo zlo u tim godinama u šta će se sve razviti i usavrsiti.Koliko će jos zrtava ostaviti iza sebe. Kad vidim decu kako muče zivotinje onda je logično da ce ako ne danas, onda sutra mučiti i ljude, decu...pa i svoje roditelje.
I ovaj zakon o tome da ne treba decu tući... u redu ne treba ali ga ošajdariti po nekad nije zlo.Mene su moji malo prutem, malo kajšem i ništa mi nije falilo. Niti sam monstrum, niti kriminalac, niti narkoman nego čestit čovek. Te batinice svakao nisu zlostavljanje. Verujem da postoje iskonsko zli ljudi, tako i deca. Kvar je negde u genima, ko će ga znati ali treba uzeti u obzir i uslove pod kojim su ta deca odrastala. Kakvo vaspitanje su imali.Da li su odrastali uz stripove igre u kojima je nasilje glavna poenta? Da li su zlostavljanii? Mnogo faktora utiče na razvoj i shvatanje dobrog i lošeg, razumnog ili ne. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: DECA MONSTRUMI -da li treba da odgovaraju kao odrasli? | |
| |
| | | | DECA MONSTRUMI -da li treba da odgovaraju kao odrasli? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 42 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 42 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|