Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Pet Jul 10, 2009 7:06 pm
First topic message reminder :
Kineske prodavnice se nalaze širom sveta , što i nije neko čudo , ali su od početka 90 tih prepravile i Srbiju-i to do najmanjeg mesta .
Na njih se žale privatnici , koji drže sličnu (isto švercovanu )robu, pre svega, tekstil , rasisti i nacionalisti tvrde da su pretnja za domaću proizvodnju , neki je smatraju nekom vrstom buvljaka ili vašara , neki vole, neki mrze -ali svi kupujemo kod njih. Kinezi imaju čarobnu reč-jeftino je !
Poslednji put izmenio Danubius dana Uto Jan 05, 2016 5:33 pm, izmenio ukupno 2 puta
Autor
Poruka
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Uto Jun 13, 2017 6:18 pm
Šalu na stranu i ne na stranu ali koliko sam čitala i čula od mnogih da njima te kineske trgovine dobro dođu. Da zaista mogu da nađu svašta povoljnije nego u drugim prodajnim mestima.
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Uto Jun 13, 2017 6:21 pm
Mala digresija na temu :
Ove srpske "patriote" i "veliki vernici" ,što prvi pišu na zidovima "Kinezi napolje" i razbijaju im izloge prodavnica ,a i organizuju i omanje "pogrome" , ne znaju da Srpska Pravoslavna Crkva 11. juna obeležava liturgijski spomen "Svetih 222 novomučenika Kineskih" .
Tako da smo ,sem "tradicionalnog prijateljstva dva naroda " iz komunističkih vremena ,bliski (ili bi trebali biti ) i na druge načine .
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Čet Jun 29, 2017 8:09 pm
Eto koliko su važne kineske prodavnice : U Kraljevu ,u kome postoji nekoliko takvih prodavnica ,novu ,pod nazivom "Panda" (ima i u Apatinu) svečano su otvorili glavom i bradom načelnik Raškog okruga i zamenica gradonačelnika (oboje naravno iz "Srpske Napredne" )
Gradonačelnik (SNS ) je bio "sprečen "-to je onaj isti lik koji je "svečano otvorio semafor " ,no kakogod ....kineska prodavnica je otvorena na najvišem političko ekonomskom nivou .
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Čet Jun 29, 2017 8:49 pm
A šta je tu čudno ?Kad god se otvara nešto tu su političari,gradonačelnici da se slikaju kao glavne njuške koje daju poticaj malim i srednjim poduzetnicima( a donacija ide iz EU fondova ,a ne od države)
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Ned Jul 02, 2017 12:25 am
hahahahaha ovo sam htela da postavim. A fora je.Samo ne znam šta se sve prodaje u kineskim.Davno sam bila sa strinom u Bosni kad je pitala-Da li ćemo u Ćinu.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sub Dec 16, 2017 6:30 pm
U ovo doba godine Kinezi zarađuju kao kurve kad sezonci prime platu ,zahvaljujući neverovatnom izboru božićnih/novogodišnjih džidža -bidža . I uvek ima neka nova budalaština koja se dodaje uz postojećih tonu koje već imate . :j1: Pročitah status na FB :
Manuela Mia 25 minuta · Ovi Kinezi izbace kopiju prije nego izađe original.
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sub Dec 16, 2017 6:38 pm
hahahahahahaha bemti život .Tako na Črnomercu navale sa parfemima na tebe.Rekoh beži bre sa tim kineskim pizdarijama od kojih možeš dobiti samo fleke po telu.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Pon Mar 05, 2018 8:24 am
Modni svet pao na dupe zbog pantalona verenice princa Harija ,Megan Markl ,koje je nosila tokom zvanične posete Škotskoj .
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Pon Mar 05, 2018 11:16 am
Pantalone su kao neki hit bile pre par meseci i ponovo se nude po buticima.Ipak za pantalone sa visokim strukom treba da budeš lepo građen,a ne kao burence :D
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Pon Mar 05, 2018 11:43 am
Astra ::
Ja ih narucila preko kataloga.....odvratno stoje.....3 komada i sve vratila.
Moja frendica ih ima u butiku ,meni bilo mrsko i da ih probam.Nešto se ne vidim u njima.Mislim da bi mi bile predugačke ,pa još da se sapletem i padnem.
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Pon Mar 05, 2018 12:24 pm
Paz da ne otvori i opizdi kao Danijeva kineska lampa .
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Pet Okt 19, 2018 8:51 pm
Braća Kinezi su već davno prevazišli biznise sa prodavnicama . Danas Kinezi grade kod nas mostove i puteve ,kupuju željezaru Smederevo i basen Bor itd .Teško da ćemo im prodavati pileće nogice ,kako AV kaže ,pa tako od njih zarađivati milione i od njih uvoziti leteće automobile . Ovo je oglas koji je počešće vrti po on line izdanjima dnevnih listova . Poznavajući Kineze ,koji uvek rade više i jeftinije ,uskoro ćete po zubnim ordinacijama viđati isključivo "kosooke" .
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Čet Nov 01, 2018 9:00 pm
Danubius ::
Braća Kinezi su već davno prevazišli biznise sa prodavnicama . Danas Kinezi grade kod nas mostove i puteve ,kupuju željezaru Smederevo i basen Bor itd .
Krenulo je još sa Mirom Marković.....,kroz deceniju, dve Srbija će imati i kosookog predsednika pa ti vidi
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Uto Dec 25, 2018 6:34 pm
Pred praznike kineske prodavnice "procvetaju" kao cvećare za 8 mart -prepune ljudi ,iako smo već u predhodnim godinama kupili sve moguće džidža-bidže . I naravno da sam se zarekao da neću ući ,no đavo me doneo ...i naravno . Kupio sam ovo,punim imenom "Waterdance Magic Ball" .
U prevodu -obična led sijalica koja daje efekat onoga što se i danas gleda u diskotekama ,a zvalo se "disco kugla" . A ja ni kad je bilo vreme nisam voleo diskoteke ni disco muziku ,no kupio sam,verovatno zbog nostalgičnih razloga ,što bi narod rekao "žal za mlados*" Ne vidim drugi razlog -koji će mi i za koju priliku "to" ?
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Ned Feb 03, 2019 11:14 am
Biće da nas braća Kinezi polako napuštaju .
2010 u porodilištima u Srbiji je rođeno 128 malih Kineza ,2013 -98 ,a 2016 -samo 37.
Čak se i ne sahranjuju kod nas -od 1998 izvršeno je 38 kremacija ,a urne su preko kineske ambasade poslane u Kinu.
Ali zato su videli na vreme kakav cirkus pravimo oko sahrana ,te počeli da uvoze nadgrobne spomenike . I to u tolikom broju -da su ozbiljno poremetili ovo i inače profitabilno tržište.
[You must be registered and logged in to see this image.] Kineski spomenici su znatno jeftiniji ,tako da sem "desničara" i "vlasnika butika" ,sad Kineze mrze i domaći kamenoresci .
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Uto Mar 12, 2019 10:40 pm
Elem ,procuri mi "tuš baterija" . Utvrdim šta je -puklo "unutrašnje crevo" .Još kao i pokušam da "popravim" ,no neuspešno - sve je bilo ok nekih 30 sekundi ,pritisak vode prevelik, opet isto. Malo se informišem ,i svi kažu -idi kod Kineza . A tamo...stvarno ....*oćeš komplet "bateriju" ,*oćeš samo crevo ,*oćeš samo "završetak" ...sve ima ,a cene su toliko smešne ,da se neću ni truditi da prevodim u eure . Modela koliko hoćeš? Što se tiče "kvaliteta" ,to zaista ne znam ,ali se sećam da je i poslednja kupljena tamo, i trajala je 2-3 godine . U odnosu na cenu po prodavnicama -neuporedivo, a nema nikakve garancije da i to tamo nije "made in PRC "?
(Pošto ja sve istražim -baš ova tema postoji na "Krstarica Forumu" ,i većina se slaže da je "kineska vodoinstalacija" sasvim ok ,a za tu cenu -i super )
Kinezi naravno pojma nemaju i zabole ih što je to "Cecina ćerka" ,ali je sasvim bolesno da jedna televizija i tri dnevna lista isprate da ova kupuje dasku za peglanje ,to je vest u Srbiji ?
A ima logike ,tolika je globalna (verovatno i opravdana ) histerija da su svi Kinezi "sumnjivi" .
Gost Gost
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sre Jan 29, 2020 8:44 am
Nekako sm se odvikao od Kineza. Što je jeftino, garant ne valja. Neku falinku mora imat'. Elegantno sam se popunio a Čajnezi, nemaju sluha za kabastije. druge strane, padaju na šljašteće govnarije na svemu i svačemu. Jednom, prolazeći pored izloga WuHua, videh majicu sa likom Elvisa, prošaranu cirkonima. Doduše, Elvis je imao tako nakaradan ukus al' je pev'o za sve novce. Ratni plan od sinoć (Džasti&Me): Na poslu se zahteva, određeni nivo dresskoda pa se ne merre ić' na pos'o apa-drapa. Zaobići ću i second hand butike i vašariti novo ili po meri. 5 stvari ali kvalitetnih!.
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sub Feb 08, 2020 10:31 am
Kineske prodavnice imamo i u Mađarskoj. Klasične njihove robne kuće sa sve i svašta "od gaća do odelca za kučiće". Cene su im, onako, niti preskupo ali nisu ni idem da lečim depresiju kupovinom. Jedino ima jedan manji dućan u samom centru koji je nešto između klasične kineske radnje i prodavnice mešovite robe. Imaju najpovoljnije cene farbi za kosu, kafe i kućne hemije.
Dakle bilo kuda Kinezi svuda.
P.S. Dućan s turskom robom je mnogo skuplji. Jedna ukrasna presvlaka za jastuče je i par desetina evara.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sub Mar 14, 2020 8:48 pm
Naš narod ,od kada je "korona" počela ,izbegavaju "kineske radnje" . Kinezi ,kao disciplinovani narod (bar u mom gradu ) i u prodavnici i na ulici se kreću sa maskama . Ispada da se oni boje da mi njih ne zarazimo ? Ali ,da budemo realni ...pazi sad kad se na kineskim radnjama pojavi natpis "Imaš maske za koronu" . Ma u redu će da se stoji .
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Ned Mar 15, 2020 10:02 am
Ne znam koliko su delotvorni i efikasni:
Prirodna sredstva za dezinfekciju i čišćenje prostora
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sub Apr 04, 2020 10:54 am
Uvek sam se pitao kako Kinezi "sabiju" neverovatne količine tekstilne robe u mali prostor (kad prenose preko granice) 200 košulja u jednu običnu omanju torbu ?
Evo odgovora kako-umeju da "slože" .
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sub Jan 30, 2021 1:06 pm
Korona je uzela danak i kod Kineza .Ne samo da se dešava da nemaju robe (neki dan mi trebale one "akumulatorske baterije" -nema ) nego ,po vestima ,prevoz je poskupio čak za 25 % . Biće da se završila era "jeftine robe" ,a moguće je da braća Kinezi ,u tim okolnostima ,odluče da se presele u neku od zemalja "trećeg sveta" (bilo bi logično)
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sub Avg 14, 2021 1:01 am
Prošle noći je izbio ogroman požar u "bloku 70" ,u BG ,gde su koncentrisane "kineske radnje" . Polovina kompleksa je izgorela -vatrogasci su uspeli da spasu drugu polovinu i-posle 13 sati gašenja. Mediji pišu o tragičnim scenama -da su Kinezi uletali u vatru ,pokušavajući da spasu robu od koje žive. Pošto imamo para za sve i svašta -od države bi bilo lepo da i sirotim Kinezima da neku "donaciju" . Jer su isti ti Kinezi ,tokom poplava u Srbiji -donirali ogroman broj gumenih čizama i druge potrebne opreme . Sumnjam da će se to desiti -ali bi država zaista trebala da iskaže solidarnost.
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Sub Dec 18, 2021 10:07 am
U ovo doba godine,kineske prodavnice su opsedane ,iz razloga -jeftini praznični "ukrasi" Izbor je bio neverovatan -a cene ,smešne. E sada toga više nema . Razlog- cena transporta jednog kontejnera robe . Kontejner je bio 3-4 000 eu , a sada je 12-15000 eu. Drugi razlog -roba iz EU ne podleže carini ,kao ni iz Turske i Rusije . Sa njima Srbija ima takav sporazum ,a sa našim kosookim "čeličnim prijateljima" -nema . Tako su se Kinezi susreli sa velikom konkurencijom ,a pošto je sve u tišini drastično poskupelo (u zemlji koja je "ekonomski tigar Balkana" ) pala je drastično i platežna moć građana . Tako da je već nekoliko velikih prodavnica u BG zatvoreno ,a biće da će se to dešavati i nadalje .
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Ned Dec 19, 2021 10:59 am
Apsolutno sam se odvikla od "Kineza" u Mađarskoj. Raznorazne džidža midže, čaše, šolje i slično su puno jeftinije u KIK-u ili Pepku. Što se tiče odeće tu sam se još u prvoj turi boravka u Mađarskoj navukla na sekenhend radnje (ima jedna gde samo što mi ne pišu neopravdan izostanak ako me nema). Ne znam imamo li temu o tome ali ja bih imala da kažem par lepih stvari u korist ovakvog načina gomilanja odeće.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: FENOMEN KINESKIH PRODAVNICA-opasnost ili korisna pojava ? Ned Dec 19, 2021 7:10 pm
ZoxZoja ::
Apsolutno sam se odvikla od "Kineza" u Mađarskoj. Raznorazne džidža midže, čaše, šolje i slično su puno jeftinije u KIK-u ili Pepku. Što se tiče odeće tu sam se još u prvoj turi boravka u Mađarskoj navukla na sekenhend radnje (ima jedna gde samo što mi ne pišu neopravdan izostanak ako me nema). Ne znam imamo li temu o tome ali ja bih imala da kažem par lepih stvari u korist ovakvog načina gomilanja odeće.