Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Kupite prase. Popijte jednu rakiju. Stavite prase u rernu. Popijte još 3 rakije čašice. Stavite celzijuse na 375 rerna. Rakijte još 4 čašice. Povi pilo na prase. Čašice još sipaj rakije jednu. Pecite rakiju još 4 sata. Izvadite rernu iz praseta. Ohladite da se prase sačeka. Uzmite rakije još bocu jednu. Izprasite seče. Stolirajte na servis. Bogolite se mogu! [You must be registered and logged in to see this image.]
Жене уопште не воле да им се мешамо у посао. Ова моја и ја смо се посвађали око тога ко прави бољу питу. Обећао сам јој да ћу очистити иза себе и послао сам је на кафу. Вршим консултације са мајком на блиц – па то је тако лако. Силазим до продавнице. Купујем коре, пиво, чајну кобасицу петрохан, сир и мало кикирикија. Пењем се. Заборавио сам јаја. Опет доле. Узимам цигаре, али се у лифту сећам јаја. Враћам се. Скроз мокар поново сам код куће. Нема више уља. Опасно псујем. Пада ми на памет да имам сланину – ето ти масти. Тепсија је заузета крменадлама и треба да је оперем. Тврдоглаво трљам сунђером, али нема великог ефекта, а и детерџент је при крају. Испирам је последњи пут – руке су ми црвене, а судопера изгледа као да је неко повраћао супу од печурака. Свуда је мокро и плочице су клизаве. Узимам јаја и у том тренутку се оклизнем, хватам се за оцеђивач… врло лоша одлука… свлачим га ка себи на земљу. Порцелан, стакло, човек – све у једном. Чистим порезаног прста и чела. Стављам прву кору, газећи нешто оштро. Дерем се из петних жила вадећи стакло – завој, јод (који просипам по телефону), облога од кромпира (ставља се на ране, зар не) и готово. Некако сам успео да сачувам кокошија јаја (за моја нисам сигуран). Почињем мајсторски да разбијам јаја у једну преживелу чинију. Већи део садржаја пада са стране, али га скупљам шакама. Има и љуски, али оне су добре за притисак и лош слух. Гњечим сир… не… узећу миксер. Једна од жица неће да уђе. Ма нема везе… укључујем… Боже… торнадо – у оку имам жуманце, а у уху комад сира од 200 грама. Мачка Ивелина ме гледа са стране, цела умазана, као да је управо изашла из мајчине утробе – каже једно тужно „мјау“ повлачећи се на купање. На једвите јаде одвајам коре, пљескам одозго преостали фил, стављам комадиће сланине и јуриш у рерну. Презадовољан собом испијам једно пиво на екс. Окрећем се – из рерне куљају густи облаци црног дима, као да сам запалио гуму. Моје кулинарско дело се запалило (ставио сам на њега мало ракије да је укусније) и сада, када је оживело, покушава да побегне од врућине. Притискам га вратима рерне, али на крају га извлачим. Са опекотинама на два места, посматрам своју црну питу – личи на поклопац уличне шахте. У том тренутку драга се враћа кући. Баш као на филму испушта кесе кад угледа призор – необични свињац, комадићи угља, смеша с јајима, улепљена мачка и један мушкарац, по повратку из битке за Стаљинград. Од тада ми је дозвољен приступ кухињи само ако питам.
Николa Крумов Превод са бугарског Ivana Stoichkov
Valjda ovo ide na ovu temu.
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Smešno-sve i svašta Sub Nov 24, 2018 3:46 pm