Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Uto Mar 16, 2010 8:41 pm
First topic message reminder :
Pevačica Ksenija Pajčin i njen dečko, maneken Filip Kapisoda pronađeni su večeras mrtvi u stanu u Nikšićkoj ulici broj 5 u beogradskom naselju Voždovac, saznaje Blic online. Kako je rečeno u informativnoj službi MUP-a, oboje imaju prostrelne rane na glavi, a pištolj iz kojeg je pucano pronađen je pored njihovih beživotnih tela. Još uvek nije poznato da li je u pitanju ubistvo ili samoubistvo. U MUP-u navode da je istraga u toku, ali da je najverovatnije reč o ubistvu i samoubistvu. Beživotna tela Ksenije i Filipa pronašla je njena majka u svom stanu na Voždovcu, javlja Tanjug. Kako nezvanično saznajemo, policija je pre dva dana intervenisala zbog prijavljenog nasilja, ali tada niko nije bio priveden.
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Sep 09, 2017 12:10 am
Astra ::
Je li ovo sigurno,vec je jednom ranije umro....vise ne vjerujem objavama,morbidno se zajebavaju s tim....zadnjih dana procitah i Brena umrla i Ceca imala tesku saobracajku,pitanje hoce li prezivjeti,Mustafu nadarevica sahranjuju svaki mjesec....ect
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Sep 09, 2017 9:02 am
Jednom odlazi svako putem svog života, na rastanku samo srce kaže: ,,Ja cu se vratiti”! A sad adio, a sad adio, i ko zna gde, i ko zna kad...
Počivao u miru...
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Sep 09, 2017 9:50 am
Možda je manje poznato da je Ljubiša Samardžić bio izuzetno popularan u Mađarskoj .Ondašnja televizija je emitovala ,i više puta reprizirala serije "Kuda idu divlje svinje" i "Vruć vetar" ,na zahtev gledalaca . Moja pokojna baba je bila oduševljena kako "Ljubiša odlično govori mađarski" (tamo se sve titluje )
Počivao u miru .
MadamX Grofica od Voždovca
Datum upisa : 13.12.2012
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Sep 09, 2017 1:21 pm
Ode još jedna legenda...Počivaj Šurdo u miru...
Black Wizard Crni Mag
Datum upisa : 15.12.2016
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Sep 09, 2017 3:45 pm
Smoki, počivaj u miru
Astra Zvezda Foruma
Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Sep 09, 2017 4:54 pm
Gledam, nepoznata lica, svaki taj covek ja bih mog'o biti, gledam ljube se i placu, putuju s'nadom, ja odlazim sam. ....ko zna gde...i ko zna kad... Vjecna mu slava !
ZoxZoja Stela Polaris
Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Sep 09, 2017 5:11 pm
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Uto Dec 12, 2017 8:41 am
U 54 -toj godini ,iznenada je preminuo Tigran Kalebota ,bubnjar i producent "Psihomodo Popa" . Tačnije -pre desetak dana je napunio 54 . Počivao u miru. [You must be registered and logged in to see this image.]
Legende TV Beograd od osnivanja odlaze jedna po jedna . Mića Orlović ,Dušanka Kalanj ,Mira Stupica , Dragan Laković , Timoti Džon Bajforfd ...svih njih više nema .
Listi možemo dodati i Mirka Alvirovića (72) automobilistu i dugogodišnjeg voditelja emisije SAT (o automobilzmu ) Tačno ,mi stariji gotovo da više ne vidimo nijedno "poznato lice" na RTS (iako dobro pamtimo kada je to bio jedini TV kana ) Jeste da i mi "imamo godina" ,ali ni niko od njih nije umro u nekoj baš "dubokoj starosti" .
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Čet Jun 28, 2018 11:00 pm
Goran Bunjevčević ,bivši fudbaler "Crvene Zvezde" i "Totenhema" ,i sportski direktor FSS preminuo je danas u 46-toj godini usled pucanja aneurizme (izliva krvi u mozak ) Počivao u miru .
U 72-goj godini ,usled bolesti ,preminuo je legendarni jugoslovenski reprezentativac i osvajač medalja na evropskim ,svetskim prvenstvima ,kao i na olimijadama ,Dragutin Šurbek .Slobodno se može reći -najveća legenda stonog tenisa YU . Počivao u miru.
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Ned Jul 29, 2018 2:43 pm
Legendarni pevač Oliver Dragojević premino je jutros u pet sati u splitskoj bolnici u 71. godini, godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer.
10 000 građana Splita ,u nepreleglednoj povorci je ispratila kroz Split posmrtne ostatke Olivera Dragojevića . Kovčeg je ukrcan na katamaran ,koji će ga odvesti do rodne Vele Luke na Korčuli ,gde će biti i sahranjen . Ispraćaju su pored građana prisustvovali i njegove kolege muzičari ,a na poslednji put su ga ispratile i klape koje su pevale njegove pesme i konvoj brodica .Počivao u miru .
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Sep 29, 2018 12:34 pm
"Nebeska kafana" u kojoj su naši poznati glumci , dobila je još jednog doajena glumišta . U 72 goj godini ,posle teške bolesti ,preminuo je Predrag Edjus .
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Pon Nov 12, 2018 3:52 pm
Marija Ćurčić -Čoko (25) ,poznata manekenka ,voditeljka (radila je i na MTV) ,model ,zaštitno lice mnogih brendova i klubova, DJ -ubila se juče u svom stanu (vešanjem ) Nije bila narkomanka ,problematična , depresivna ,pre nedelju dana je snimala spot sa Ronaldinjom ??? Nema oproštajnog pisma -niko ne razume ,zašto ?
ps .mi stariji ga pamtimo još iz 60 -tih ,kada je TV Beograd imao samo jedan kanal u crno -beloj tehnici ,iz dečije emisije "1000 zašto" ,kao "Boleta iz bureta" Počivao u miru .
Glumac Marko Nikolić preminuo je 2. januara 2019. godine u 73. godini, potvrdila je na društvenim mrežama njegova ćerka Mina. Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Čet Jan 03, 2019 12:01 pm
U sredu ujutru,u svom stanu, pronađen je mrtav poznati glumac Ivo Gregurović (67) Igrao je u mnogo filmova ,a kao i preminuli kolega Nikolić (Giga Moravac ) i njega je za ceo život obeležila uloga "Čaruge" . Počivao i miru .
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Uto Jan 22, 2019 8:57 pm
Smrt i dalje kosi domaće glumište . Danas je sahranjen Miodrag Radovanović "Mrgud" (ako ni po čemu ,pamtiće se po ulozi "Šicera" iz "Salaša u malom ritu" )
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Ned Feb 17, 2019 1:31 pm
Noćas je u teškoj saobraćajnoj nesreći ,u Nemačkoj , život izgubio kralj folka ,Šaban Šaulić. Po prvim izveštajima ,pijani vozač "Mazde" se direktno sudario sa "Seat Ibicom" koju je vozio šofer ,no Šaban je zadobio teške povrede ,te lekari nisu mogli da ga spasu .
Pored Šabana u kolima su bili i muzičari Mirsad Kerić i Boban Stojadinović. Kerić je kritično ,Stojadinović je van životne opasnosti ,ima lom 3 rebra .
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Ned Feb 17, 2019 1:54 pm
Pokoj mu dusi,pamtice se kao kralj narodne muzike.
Gost Gost
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Ned Feb 17, 2019 3:12 pm
Sjebaste mi dan, SkroUz.
lane
Datum upisa : 15.03.2011
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Ned Feb 17, 2019 8:58 pm
Jadan covjek, veselio se doci kuci
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Pet Feb 22, 2019 11:59 pm
Bez ikakve pompe ,popova ili govora ,preminula je,i sahranjena književnica Svetlana Velmar -Janković,na novom groblju u Beogradu .Izričito je zahtevala da ne bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana ,citiram "ne želim da budem u društvu Cece ili Dragane Mirković" Šabana doduše nije pomenula . Počivala u miru .
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Čet Feb 28, 2019 10:46 pm
ZVEZDA FILMA LEPA SELA LEPO GORE PREMINULA JE U 31. GODINI: Vera je izgubila život na vrhuncu karijere! (FOTO)
Vera je devedesetih godina ostvarila nekoliko zapaženih uloga po kojima ju je zapamtila domaća publika!
Objavljeno: 28.02.2019. 20:27h
Glumice Vere Dedović Miljković setićete se kad vam pomenemo jednu od najpotresnijih scena iz danas već kultnog filma Srđana Dragojevića, "Lepa sela lepo gore".
Igrala je učiteljicu, koju upoznajemo kao mladu i šarmantnu ženu, ali nam ostaje u sećanju po sceni u kojoj ulazi tunel prekrivena krvlju i u užasnom stanju, a junaci filma ne mogu da se dogovore ko će pucati u nju, jer sumnjaju da nosi eksploziv.
Vera je devedesetih godina ostvarila nekoliko zapaženih uloga po kojima ju je zapamtila domaća publika.
Bila je veoma popularna Bila je veoma popularna foto: Printscreen Youtube Snimila je TV drame: "Ljubav, ženidba i udadba", "Želja zvana tramvaj" i "Stari vriskavac", kao i serije "Srećni ljudi" i "Gore dole".
Karijeru joj je obeležila debitantska filmska rola - kada joj je 1996. godine reditelj Srđan Dragojević poverio jednu od glavnih ženskih uloga u filmu "Lepa sela lepo gore".
Bila je nominovana je za Nagradu Pere Dobrinovića (Novi Sad) za Čekajući Godoa i za film Lepa sela lepo gore na Filmskim susretima u Nišu.
Vera je dobila izuzetno pozitivne kritike za ulogu učiteljice u ovom filmu, ali nije stigla da ostvari još veće uspehe.
Njena karijera je prerano prekinuta kada je obolela od raka, a njeno poslednje pojavljivanje na filmskom platnu bio je film "Senke uspomena".
Borbu sa opakom bolešću izgubila je 19. decembra 2000. godine. Kada je preminula imala je samo 31 godinu, a iza sebe je ostavila supruga Borisa i ćerku Mašu.
- Plenila je modernošću glume. Retki su mladi sposobni da utru put modernoj glumi, koriste nove pristupe i nova sredstva, a Vera je imala nešto inovatorsko u svom radu. Ostaće tajna koliko je u tome bilo racionalnog... Ona je ne teoretisnjem već praksom pokazivala stav prema modernom pozorištu... likovima je davala prosto bezobraznu dozu pitkosti...Deo tajne u svojim ostvarenjima je nesumnjivo što je istinski volela likove koje je igrala i publiku pred sobom - rekao je nakon Verine smrti režiser Boro Drašković.
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Pon Mar 04, 2019 12:46 am
U 61 -voj godini ,preminula je Divna Karluša ,dugogodišnji novinar i voditelj Radio Beogada .Naša javnost je više "zna" (tragikomično) kao majku Jelene Karleuše ,i "učesnicu " rijalitija . Divnu su bukvalno -ubile cigarete . Od 2016 se bori sa krvarenjem iz pluća ,no ,nije prestala da puši. Počivala u miru.
Danas će u svom selu biti sahranjen pesnik Dobrica Erić. Slava mu.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Sub Mar 30, 2019 8:54 pm
ZoxZoja ::
Danas će u svom selu biti sahranjen pesnik Dobrica Erić. Slava mu.
Mi, kao deca ,smo kretali u školu kada odlušamo jutarnju emisiju "Dobro jutro deco " na Radio Beogradu .
Ne sećam se više tačno teksta ,ali je išlo nekako :
Dobro jutro, deco ,na drvetu grana ,a na grani čavka . Ide čavka -ide preko sanka . ....... Sunce se već penje na cerić, srdačno vaš -Dobrica Erić.
Znam da nije lepo -ali je istinito .Pošto je to za nas značilo da moramo u školu -siroti Dobrica je svako jutro dobio "Crko dabogda" od hiljada "osnovaca" .
Manje medijski ispraćeno ,istog dana je preminuo i drugi poznati glumac ,Voja Mirić (87) ,koga svi najviše pamtimo u ulozi Nuredina u ekranizaciji Selimovićeve knjige "Derviš i smrt" .
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Pon Dec 09, 2019 8:46 pm
U 76 toj godini preminuo je veliki džentlmen i šampion Zvonko Vujin . Zvonko je osvojio prvu medalju za Jugoslaviju u boksu na OI (bronza u Meksiku 1968) Višestruki prvak Jugoslavije ,Balkana ,Mediterana , vicešampion Evrope -predugo bi bilo nabrajati sve što je u životu osvojio čovek za koga je boks bio plemenita veština .
Počivao u miru .
[You must be registered and logged in to see this image.] ps. Moj otac me je kao dete vodio na boks (koji je on pasionirano gledao ) te se sećam da je Vujina ,tada neprikoslovenog šampiona ,u ligaškom meću , udarcem izbacio sa ringa domaći takmičar Joška Olah (kasnije dugogodišnji trener BK Apatin, nekada prvologaš ) Udarac (kroše) je bio tako strahovit da ga je proterao kroz konopce . No Olah je bio samo fajter -Vujin se vratio i pobedio ga čisto, na poene .
Ona je prema našim informacijama pronađena mtrva u svom stanu. Na licu mesta se nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.
Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru.
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Pet Jan 10, 2020 10:33 pm
Mlada ode, pokoj joj dusi, izvrsna glumica.....izvrsna.
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: In memoriam-poznati (EX) Jugosloveni Pet Jan 10, 2020 11:06 pm
Kada god pomislim na Nedu Arnerić u meni su pomešana osećanja lepote, bola, bezizlaza, nade, ženske nesigurnosti Jednom sam, putujući, slušao njen intervju, samo glas, toliko je bilo one skrivene tuge u njoj ali i lucidnosti, da sam danima bio pod utiskom Šta ona sve proživljava u sebi i sa čim se sve oduvek borila i bori
Bila je jedna od najvoljenijih jugoslevenki, zvezda mnogih filmova, još kao devojčica, i posle, dugo posle Lepa, obrazovana, a onda godine, umor, preispitivanja, krize, samoća Neki drugi ljudi, vrednosti, i oni tamni tonovi svakodnevice koji su okupirali njen život, i povlačili je sve više u sebe
Teško da je neko odigrao bolje od Nede razočaranu sredovečnu ženu, kao što je ona odigrala u “Gorkim plodovima”, nestvarno istinito je prikazala strah žene, nemoć da ode od muškarca koji je maltretira i razara u svakom smislu
Zanemeo sam pred tom ulogom, proživljavao je zajedno sa njom, iz epizode u epizodu Kako je samo iznela tu bol, kao da je igrala sebe
Umesto glume završila je istoriju umetnosti, pravi zaljubljenik u lepotu, koju je i sama stvarala Bavila se galerijskim poslom, puno čitala, radila na sebi, imala čak i epizodu u politici Kao da se tražila u svemu, svoje mesto
Da li ga je do kraja našla
Sumnjam
Nažalost nije imala sreće da ima decu, što je naglasila da joj je posebno falilo I pitanja je da li je imala sa kim da podeli ljubav koju je nosila u sebi
Prošle godine sam je gledao u jednoj lošoj predstavi, u kojoj se mučila, ne znam zašto je uopšte prihvatila Otišao sam sa pola predstave, nije to za nju, zaslužila je više, bolje A ne da se maltretira u takvim projektima
Viđao sam Nedu više puta u Knez Mihajlovoj
I kada god bismo se mimoišli u očima bi mi prošla njena sudbina Prelepe žene, posebne a progonjene 1001 nemirom Koje skriva od svih I od koga beži, a nikako konačno da pobegne
Sve do danas...
Kada sam čitao za onaj njen pad sa trećeg sprata Kao i za borbu sa depresijom i još mnogo čime što je prolazila Osetio sam duboku žal, kao za nekim najbližim
Posebno osećam takve žene, koje su godinama bile na vrhuncu Kada se umore Kada im je dosta svega A nemaju gde da pobegnu, nađu svoj mir
I pitanje je da li je uopšte više imala poverenja u nekoga Kada joj je teško, da ga pusti uz sebe
Morala je sve to da podnosi, da se vraća životu uvek iznova
Sve to troši, slama, umara
Da ne pričamo o znatiželjnim pogledima na ulici, komentarima, pritiscima A i svet koji ide u nekom sasvim drugom pravcu
Neda je do poslednjeg dana bila, i ostala, jedna lepa žena u jednom ne baš lepom društvu i vremenu Koje ne ume da neguje takve ljude Već čeka, ili da odu, ili da im se nešto tragično desi Da bi im bila ukazana posebna pažnja i počast
Ovaj tekst je moj zakasneli buket cveća Koji nisam stigao da joj uručim
I duboko mi je žao što za to neću imati više prilike
Ne samo ja nego svi mi kojima je draga Koji je volimo Koji je osećamo i saosećamo sa njenim bolom
U nadi da će joj bar malo biti lakše
Nismo stigli
Otišla je
Mučila se poslednjih godina beskrajno sa sobom
Neka putuje u miru sa anđelima, bila je anđeo i ostala anđeo