| Da li dobro VIDITE ? | |
|
+41Black Wizard Gothic Diplomirani Duduk sunrise sonia dusicaa kutijica Nut montoya ZoxZoja MadamX bosankaa Auror@ Kijara-brm Danubius Lakota brdjanin zoran1970 Bokssha Zana Sikret emanuella Nono 64 AstrinaKomsinica slatkicass nada.nada LoverBoy zirafa determinanta Oci-ANDJELA sanjalica.ns Zvončić doctorr67 SunStorm Krupljanka PJER Luckasta Silvy Smiljan anja007 Astra 45 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| |
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Maj 13, 2008 9:21 pm | |
| Do pre otprilike godinu dana video sam dobro...Naravno, zbog posla kod oftalmologa...Posle natezanja od nekih sat vremena dala mi je + 0,50 , jer sam video sve , sem onog najmanjeg reda , i to ne samo desnim okom..E sada primećujem da vid itekako nije u redu -no i dalje lenj otici kod lekara..Propisao sam sebi +1, a naočare uzeo kod Kineza po sistemu probaj-dobro....Znam da je glupo i štetno...ali eto, jos nisam otišao gde treba,,,,, | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sre Jan 07, 2009 8:12 pm | |
| Gledajući teme-iskreno me je začudilo što ova nema ni jedan ogovor -a verovatno većina nas ima taj problem? Ja još ne mogu nikako da se naviknem da mi za čitanje , mobilni , posao, komp-trebaju naočari. Naravno da ih redovno zaboravljam, i ide još nekako i bez-ali,za ovo nabrojano ....da ne lažem sam sebe......treba.Kako je sa vama ? | |
|
| |
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sre Jan 07, 2009 8:39 pm | |
| Ja ih imam stalno na nosu,ranije samo za citanje i sivanje,ali posto sam primjetila i u voznji autom da ne vidim bas na vrijeme raspoznati sve sto bi trebala i sto bi moglo biti kobno,odem kod ocnog,i tako sad imam cvike,dole za citanje,gore za gledanje na daljinu,ne skidam ih jer sluze svrsi,jedini je problem sto mi se dioptrija jako mijenja,pa nekad ni na njih ne vidim,ali nekad se promjeni na bolje,pa opet oslabi,a cvike skupe ko da su od dijamanata pravljene,tako ove sto imam treba da cuvam iako su trece u dvije godine(samo informativno da kazem da kostaju oko 1000Eura). | |
|
| |
Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sre Jan 07, 2009 9:58 pm | |
| Još uvek odlično vidim,a da znate i čujem..hahahahha... :mala ljulja: a sad do kada..s vremenom verujem kad me stigne još koja godina Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
|
| |
anja007
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sre Jan 07, 2009 11:09 pm | |
| Vidim sto posto....a nekada se pravim da ne vidim i necujem sve.....tako valjda treba.... | |
|
| |
Smiljan
Datum upisa : 23.10.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sre Jan 07, 2009 11:22 pm | |
| Nosim naocale samo za citanje, za ostalo jos nisu potrebne... | |
|
| |
Silvy Frumos si de foc
Godina : 48 Location : Bor Datum upisa : 11.10.2007
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Čet Jan 08, 2009 10:41 pm | |
| Savrseno vidim, cak i ono sto ne treba :padapk8: | |
|
| |
Luckasta
Godina : 64 Location : Germany Humor : :) Datum upisa : 14.01.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pet Jan 09, 2009 9:40 am | |
| Za voznju i na daljinu mi nisu naocare potrebne, ali inace nema sanse da smem bez naocara kucu da napustim...slepa kao mis.. 2000 sam dobila prve naocare sa 1,25 Dioptrina, sada sam stigla do 3,25 i 3,75... Preko dana su mi stalno u kosi kuci i na poslu, inace u svakoj torbici naocare kao i u kolima naravno ...Ne znam ni koliko ih imam, ram naocara mi je totalno nebitan, ali zato staklo mora da je perfektno...Za rad sa racunarom imam posebne naocare zbog reflektiranja monitora...Dvadeset i kusur godina rada sa racunarom su jednostavno drasticno ubrzale proces loseg vida..Ne smetaju mi, jedino me nervira to stalno, stavi gore, spusti dole:))))))))) Ali bez naocara ne ide jednostavno, niti da citam , a kamo li da pisem ili da unizem konac. | |
|
| |
PJER Pjer
Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pet Jan 09, 2009 9:41 am | |
| oko sokolovo krila labudova.... | |
|
| |
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Čet Sep 24, 2009 2:17 pm | |
| - danubius ::
- Nosite li naočari, sočiva ? Nosite li ih uvek, ili samo za posao, čitanje ?
Chesto, naochare protiv sunca Volela bih da probam sochivo u drugoj boji, al' se ne usudjujem... A sa godinama je normalno da chovek pochne da nosi naochare za chitanje, na primer, sve zavisi od toga kako ochni mishic dok postaje rigidan, ostaje, koje cemo naochare... Tako da... | |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Čet Sep 24, 2009 2:30 pm | |
| Nosim od prošle godine +0, 50 -koje samovoljno pojačavam u dijapazonu od 0, 50 do + 2 (kad zaboravim naočare , kupim kod Kineza druge za posao ) Nažalost-za čitanje su neophodne -ali nikako da odem zaista kod oftalmologa . Nekako se ne mirim sa tim-a ne vidim | |
|
| |
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
| |
| |
SunStorm
Godina : 39 Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Čet Sep 24, 2009 3:21 pm | |
| Za sada nemam problema sa vidom. Nadam se da ce tako biti i na dalje... | |
|
| |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Čet Sep 24, 2009 7:18 pm | |
| Još uvek dobro vidim,mada ću dobiti tikove,od sedenja za kompom satima.. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
|
| |
SunStorm
Godina : 39 Datum upisa : 04.12.2008
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Čet Sep 24, 2009 10:23 pm | |
| Zbog dugotrajnog boravka za racunarom sam jos 2005. pazario LCD monitor sa DVI konekcijom. Jeste kostao mnogo, ali radi i dan - danas kao sat (jos je i iz LG-jeve premium artistic serije, elegantan i pouzdan, zero dead pixel). Kada je vid u pitanju, ne zalim novce. | |
|
| |
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| |
| |
doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| |
| |
Zvončić
Godina : 41 Location : Beograd Humor : Zaljubljena Datum upisa : 30.07.2009
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:12 pm | |
| | |
|
| |
sanjalica.ns Explorer Of Dreams
Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:15 pm | |
| | |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:23 pm | |
| Još kao devojčica, trebalo je da nosim naočare zbog kratkovidosti. Verujem da je to bilo više štosa radi jer ih nikada nisam nosila, tačnije tek nešto manje od godinu dana, a što znači da mi i nisu bile potrebne jer sam dobro videla, mada je oftalmolog ustanovio dioptriju, više se i ne sećam koju. Sada nosim samo sunčane i odlično vidim. Koristim lupu za naročite potrebe. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:27 pm | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:28 pm | |
| Ja sam dalekovid i još od detinjstva sam počeo naočare da nosim, jedno vreme, pa onda ne. Zatim sočiva, pa opet naočare. Sada imam i jedno i drugo. |
|
| |
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:28 pm | |
| Nisim sočiva u boji..Ali ne dioptrijska.. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:29 pm | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:31 pm | |
| - Janko ::
- Ja sam dalekovid i još od detinjstva sam počeo naočare da nosim, jedno vreme, pa onda ne. Zatim sočiva, pa opet naočare. Sada imam i jedno i drugo.
Evo i Janko me zasmeja. Izvini Janko, možda ti nije lako s dva pomagala, ali mi je jako simpatično kako si to napisao. Znaxim ,e npso, mapcare. |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:37 pm | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Jan 31, 2010 11:45 pm | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:05 am | |
| - doctorr67 ::
- Da tu i jeste greshka..jer to kestenje sa ulice je bljak... i bez lupe:))))
A gde ćemo ga onda jesti? |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:11 am | |
| - doctorr67 ::
- bilo gde samo ne na ulici...
Šteta, a tako mi se učinilo romantičnim: sneg škripi pod nogama, ti ljuštiš kestenje i daješ mi u ruku dok gar prlja moje bele rukavice. Ništa onda, meni kesten pire sa prirodnim šlagom i bozu. Inače, sasvim dobro vidim. |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:18 am | |
| Može, LL je odavno zacrtani cilj, samo da ojuži. Ako je grejanje dobro, može i pre. Jesam li rekla da dobro vidim? Ako nisam, sada ću: dobro vidim. Ovo da se šef ne ljuti kako spamujemo. |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:20 am | |
| mene nije blam ukoliko tema zaradi spam... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:25 am | |
| I to je što kažeš. Šef je panja. Još malo, pa odoh da se spremam za spavanje, a to će potrajati oko dva sata. Nepopravljiva ja. |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:27 am | |
| 2 sata...toliko nije bilo pre rata??? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:36 am | |
| Treba prošuškati krevet, istuširati se, porostreti veš, namackati se kremama, završiti s kafom i na kraju |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:37 am | |
| zar se vesh tek sad prostire???Zasto kreme sad??? | |
|
| |
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 12:42 am | |
| ....hm...ženska posla ... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 1:02 am | |
| Kako zašto kreme, kakva ženska posla. Pa to valjda svi rade.
Ako ovako nastavim, obnevideću.
sanjalice, kako ti vidiš? |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 1:03 am | |
| Nerade svi niti imaju potrebe.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 1:23 am | |
| Nisam nabrojala ni jednu suvišnu radnju, moliću lepo. Inače, vid mi je i dalje <adovoqavaćuci. |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 1:24 am | |
| vidimo toliko da se bar nestidimo... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 1:27 am | |
| Ovih dana ću nabaviti kućni mikroskop. |
|
| |
doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 1:29 am | |
| imam toliko dobar vid da sam zamalo pogreshio "Margaret hid"....:)))) | |
|
| |
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 1:30 am | |
| - Kornelija ::
- Kako zašto kreme, kakva ženska posla. Pa to valjda svi rade.
Ako ovako nastavim, obnevideću.
sanjalice, kako ti vidiš? još uvek ste mi "na broju"...... ...ono "ženska posla", to je bilo upućeno Doci, izgleda se slabo razume u žene.... :geek: | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 01, 2010 1:33 am | |
| - sanjalica.ns ::
još uvek ste mi "na broju"...... Evo je mudrica. Primaš li cveće posle ponoći? |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? | |
| |
|
| |
| Da li dobro VIDITE ? | |
|