Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: Da li dobro VIDITE ? Uto Maj 13, 2008 9:13 pm
First topic message reminder :
Nosite li naočari, sočiva ? Nosite li ih uvek, ili samo za posao, čitanje ?
Poslednji izmenio Danubius dana Ned Jul 05, 2015 10:37 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Autor
Poruka
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Jul 03, 2017 10:41 pm
Kupila i treće naočale -i dalje +1.
Sad stvarno kad pođem u šoping moram da ih nosim(nadam se) ,jer se bečim tamo do kada je rok trajanja nekom proizvodu,a naočale u torbi.Lenčuga -ništa više.
Astra Zvezda Foruma
Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Jul 03, 2017 11:09 pm
Treba da mjenjam naocale,i ja i muz a to je odmah 3000 eura....nesto mi se cini da jos uvijek dobro vidim na ove.
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Jul 03, 2017 11:42 pm
Astra ::
Treba da mjenjam naocale,i ja i muz a to je odmah 3000 eura....nesto mi se cini da jos uvijek dobro vidim na ove.
Gle vi koji nosite naočale stalno morate imati skuplje i bolje. Jbg šta će meni sa +1 skuplje od 150 evra( a ne nosim ih)
Ti baš moraš da izdvojiš.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Jul 03, 2017 11:58 pm
i ne potrefe mi nikad da bas dobro vidim na njih.
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 04, 2017 12:09 am
i ne potrefe mi nikad da bas dobro vidim na njih.
To mi je jedna devojka koja radi u prodavnici pričala. Nisam mogla da verujem. Znači ipak je istina.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 04, 2017 12:37 am
Dioptrija odgovara ali ne centriraju to oni nesto dobro....a kosta ko polovan auto u pm.
ZoxZoja Stela Polaris
Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 04, 2017 3:38 am
Zašto dajete tolike pare u Švici za "očke lovačke"??? Zdravstveni turizam kao i za zube. U Hrvatskoj ili Srbiji ima dobrih oftamologa koji će jednako dobro da vam omaše to centriranje za sumu s jednom nulom manje na računu :rlol:
P.S. Verovatno ne odrede dobro raspon zenica pa odatle taj osećaj. Svojevremeno smo brat i ja nosili istu dioptriju i on je mogao da koristi moje ali ja njegove ne. Sve mi bilo mutno. Baš zbog tog.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 04, 2017 8:29 am
Zato sto se stakla narucuju i cekaju,,a nema se bas vremena za cekanje.....uglavnom je to,a Astrolog je napravio u NS i stoje u ladici....ne valjaju,jbga,ovdje reklamiram i vratim,pa ponovo prave.
Gost Gost
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 04, 2017 9:01 am
Selektivno, isto i čujem.
Black Wizard Crni Mag
Godina : 49 Location : Crne Dveri Humor : S' vremena na vreme Datum upisa : 15.12.2016
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sre Jul 05, 2017 9:56 pm
Sve manje i manje ... Nekad sam mogao da čitam glatko auto tablicu na 50m daljine, sad jedva vidim da je parkiran nekakav auto
Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Čet Jul 06, 2017 5:19 pm
Sve sto ne treba savrseno vidim ali imam jos par ociju u futroli ... sustigle godine pa da izostrim vid ....
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pet Sep 15, 2017 6:45 pm
Kada vam trebaju naočare ,da pronađete "one druge" koje ne znate gde ste spustili -imate problem . Ja ,izgleda -imam .
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Okt 17, 2017 10:15 am
Ja video ....sa naočarima ,naravno . I šta kažu -imate savršen vid ? Malo morgen . :12738879:
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Nov 28, 2017 8:48 pm
Prosle sedmice napravim termin (za danas) kako bih obavila kontrolu... Uradise pregled...nikakvih promjena ... pita me doktor "sto sam dosla"... kad mi je rekao pregled po potrebi. Dobro sad...da je potreba ...i nije, ali eto, doslo mi... Jedino "neobicno" sto vidi su izuzetno suve oci...sto ga onako i iznenadi. Tek kada sam otisla iz ordinacije, sjetim se da je to zbog terapije. Nista...reci cu mu na sledecoj kontroli...a to znaci tamo nekad za godinu, dvije.
Dakle, jos uvijek nista od novih naocala ...
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Dec 24, 2017 9:40 pm
Dva meseca intenzivnog buljenja u telefon mi je ozbiljno ugrozilo vid. Ako se stanje "zamućeno mi sve pred očima" ne popravi prva poseta neke optike selu moraću da odem i pazarim naočare.
Oci-ANDJELA Anđelina
Datum upisa : 08.06.2008
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Dec 25, 2017 3:25 am
Sve zavisi od toga u sta gledam..ili u koga.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 12, 2018 10:48 pm
Kada imate naočare +4 za posao ,a uzmete (greškom) "dvojku" sa foto grejom za "daljinu"(koju koristite kada počne da se "muti" od zamora očiju ,pa ne možete čitati tekst sa TV) pa se čudite što ne vidite dobro čitati na kompu (za koji koristite 2,5 ) onda definitivno ne vidite dobro . Ni na blizinu -ni na daljinu . ps još je bolje kada sve naočare koje imate ,imaju skoro pa iste ramove ,a skinuli ste oznaku dioptrije sa kutije za njih .
Gost Gost
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pon Feb 12, 2018 11:44 pm
Normalno ne vidim. A kad ovako dođem kući nakon 16 h posla sa jednom pauzom od pola sata, i stalnim blejanjem u papire i računar, onda ne vidim ni na vrata pogoditi da kući idem.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pet Apr 20, 2018 3:32 pm
Ako želite da za kratko vreme proverite koliko vam je vid dobar, pokušajte da odradite ovaj test do kraja.
Samo mali broj ljudi je uspeo u tome.
Naime, jedna od reči koje su ispisane, nalazi se na pozadini. Da li možete da je vidite?
Br.2 ,na žutoj podlozi -apsolutno nisam video . Ostalo ,uglavnom ,manje ili više "jasno" . Mislim -sa naočarima ,naravno. Ali br 2 -uopšte .
Naslov komentara: Re: Eeeeee...da vas pitam!!! Today at 10:41 pm
justicija (citat):Vala Astra, kako mi dioptrija galopira, kod mene i u sred bijela dana može proći samo pipanje Astra (citat):Joj ne zovi vraga, srela sam zenu mladju od mene, sa mojom dijagnozom, na 3m ne prepoznaje lik......uzdam se u visu silu da necu doci do toga i pored prognoza koje kazu,lijeka za sad nema a svaka upala pogorsava nepovratno stanje. Nego jebo to.....nek mraka,ja volim kad pipa pa promasi.Ovo vam je ,gospođe ,za temu "vidite li dobro" . Što se tiče "dioptrije koja galopira " (Just ) da ti kažem ovako . Ja na desnom oku imam 4.50 (za posao ,levo je zdravo ) a ni to nije kraj -dve godine nisam bio kod oftalmologa . Računam da mi je 5.00 zagarantovano. Pri tome ,za komp koristim 2,50 sa kojom dioptrijom mirno i čitam? Ne znam koja ti je "dijagnoza" (Astra) ali moja majka ima "staračku malfomaciju žute mrlje " .Nema leka , nema operacije ,ima samo nešto perifernog vida ,"centralni "je sasvim zamagljen . Za ženu koja je radila goblene ,čitala i gledala TV ,možeš misliti kako je . Po kući se snalazi jer zna raspored ,ali sve drugo....Dakle ,sve što je manje od toga -još ti je dobra "dijagnoza" Taman da je upala "očnog živca" ,to se da srediti lekovima .
[url=skype_so?call][/url]
DISTROFIJA ROZNJACE nema lijeka,svaka upala slabi vid i moguce dovodi do totalnog slijepila....ni malo vesela prognoza,ali ne razmisljam da to moze meni da se desi....a ko zna,mozda nadju za par godina nacin lijecenja ili mogucnost operacije presadjivanja roznjace,ovdje doktori kazu da nema jos lijeka,hmmmmm....ko zna.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sub Okt 20, 2018 11:08 pm
DISTROFIJA ROZNJACE nema lijeka,svaka upala slabi vid i moguce dovodi do totalnog slijepila....ni malo vesela prognoza,ali ne razmisljam da to moze meni da se desi....a ko zna,mozda nadju za par godina nacin lijecenja ili mogucnost operacije presadjivanja roznjace,ovdje doktori kazu da nema jos lijeka,hmmmmm....ko zna.
Distrofija rožnjače ima nekoliko oblika ,da ne tupim o tome ,ili da minimalizujem težinu problema ,ali je rešiv problem . Radi se transplatancija od donora (što je problem u zemljama kao Srbija ,koja nema "očnu banku" Švica je svakako ima ) "Zameni" se cela rožnjača ,ili oštećeni slojevi ,ima naravno problema nadalje (skoro uvek se javlja astigmatizam ,koji se naknadno koriguje,itd ) ,rade to mnoge klinike ,čak i cena nije prevelika za evropske uslove (koliko sam video, nekih 1500 eu) ,tako da i najgorem slučaju ,možeš da budeš optimista .
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sub Okt 20, 2018 11:18 pm
Citala sam i ja ali mi je za sad receno da nema lijeka niti je moguca operacija.....cekat cu da vidim kako ce ici dalje,problem je sto ja tu lovu koliko kazes da kosta operacij dajem na naocale i cesto mi ne odgovaraju jer dioptrija varira.
Gost Gost
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Okt 21, 2018 7:53 am
"Skoro uvek se javi astigmatizam koji se naknadno koriguje"
Dani, to su bile tvoje riječi. Ja imam astigmatizam, interesuje me na koji način se to radi i koliko je trajno?
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Okt 21, 2018 8:08 am
justicija ::
"Skoro uvek se javi astigmatizam koji se naknadno koriguje"
Dani, to su bile tvoje riječi. Ja imam astigmatizam, interesuje me na koji način se to radi i koliko je trajno?
Zavisno od vrste astigmatizma ,koriguje se na više načina .Naočarima sa cilindričnim staklima ,specijalnim "mekim" (toričnim ) gas propusnim sočivima ,laserskom intervencijom ,ili ugradnjom veštačkog sočiva u oko ,koje zamenjuje "prirodno sočivo " Astigmatizam je u stvari problem koji pravi nepravilna ili "oštećena" rožnjača ,pa se "fokus" preloma svetla ne nalazi gde treba ,nego "rasipa" ,i onda je vid (na blizinu ili daljinu ) zamućen . Sve intervencije su rutinske i rade se godinama ,lekari "garantuju" poboljšanje i trajnost istog ,no oko je ipak oko...sve intervencije su neprijatne ,opasne i naravno -skupe za nas . Ne znam šta da ti kažem ? Znam ljude koji su "bili na laseru" ,ili "ugradili rožnjaču" pa su puni hvale (rađeno u Nemačkoj ) ,a i onih koji su "skupo platili" ,pa je rezultat -nezadovoljavajući. Verovatno isto kao i ovaj moj "odgovor" .
Gost Gost
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Okt 21, 2018 8:15 am
Na kraju ću definitivno to morati uraditi. Kod mene je kombinacija strabizma i astigmatizma, uz sada već staračke probleme sa vidom. Zaista je teško stalno mijenjati pomagalo i boriti se s tim. Inače, cilindrična stakla nosim od pete godine i uvijek je problem odabrati okvir koji želim upravo zbog veličine tog cilindra, tačnije debljine stakala.
podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Okt 21, 2018 11:46 am
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Okt 21, 2018 2:05 pm
Bwz cvika,sve u neznanju.
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sre Nov 28, 2018 9:32 pm
Bome na kontrolu sto prije.
Upravo htjedoh mami da posaljem sliku sa sve mustrom kakav sal zelim da mi plete...i umalo da je posaljem sefu
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Ned Feb 24, 2019 8:55 pm
Kao što je važno da se dioptrija "pogodi" ,isto tako je važno da i okvir odgovara vašem licu (naročito ženama ) Danas za sve postoji aplikacija -pa i za to, i to moćna . Sada možete da "poslušate" program koji vam mapira lice pa na osnovu toga "bira ram" ,ili da na osnovu video snimka "live" birate sami razne okvire . Do sada je to bilo moguće videti samo na fotografijama ,sada dobijete svoju "živu sliku" te vidite "kako vam stoji" iz raznih uglova .
Pogledajte kako to izgleda OVDE
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pet Nov 05, 2021 5:41 pm
Upravo sam ovo naručio :
Pošto sam "ćorav" (+5.00 za posao ) odlučim da probam i ovo . Navodno -tri nivoa uvećavanja: 8×, 15×, 23×,dve LED lampe za dodatno svetlo,podesivi držači za udobnije nošenje,savršene za bilo koji precizni rad. Ima li neko iskustva sa ovim ?
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Pet Nov 05, 2021 6:39 pm
Sa ocima se ne zajebava bez misljeja dokttora.....ti si i sjeb'o oci kupujuci kojekave dioptrije.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sub Jun 04, 2022 1:54 pm
Brat moje koleginice (pod stare dane se setio "bosankog porekla " ) pa piše knjige ,organizuje "skupove" ....
Ja onako (bez naočara ) "pročitam" ...da se "nađu" u STRAŽNJICAMA ?
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 05, 2022 9:37 pm
Ćoravim lagno .Sa +1 otišla sam na + 1 ,5 .
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 05, 2022 9:56 pm
Kijara-brm ::
Uuuu ,veliki problem ? Pa ja sam sa 0,50 tokom godina otišao na +5,15 (za posao ) A skoro ni to nije dovoljno (srećom ,pa neću više dugo rintati ) Za komp mi treba +2,50 ,za čitanje +3,50 . Mada još vidim bez naočara čitati tekst sa TV i mobilnog ,i ne trebaju mi još za "daljinu" . Ali se desi da posle posla idem ulicom i pozdrave me ljudi -pa moram da se "zabuljim" ko je to. Ćut* i budi srećna što je tako.
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 05, 2022 10:03 pm
Danubius ::
Uuuu ,veliki problem ? Pa ja sam sa 0,50 tokom godina otišao na +5,15 (za posao ) A skoro ni to nije dovoljno (srećom ,pa neću više dugo rintati ) Za komp mi treba +2,50 ,za čitanje +3,50 . Mada još vidim bez naočara čitati tekst sa TV i mobilnog ,i ne trebaju mi još za "daljinu" . Ali se desi da posle posla idem ulicom i pozdrave me ljudi -pa moram da se "zabuljim" ko je to. Ćut* i budi srećna što je tako.
Samo komp i sitna slova ne vidim .Na mobitel ne vidim bez očala . Ne moram mnogo nigde ni blejati samo umaram oči .
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Đole
Datum upisa : 07.10.2011
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Jul 05, 2022 10:05 pm
Ko ona baba kad je došla kod očnog. Doktor propiše kapi da kroz mjesec dana dođe na kontrolu. Kroz par dana eto babe na kontrolu. Gospon doktor ja potrošila sve kapi. -Nije moguće bako. Da, da, ona dolje nije vidjela od kako je deka umro..
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sub Okt 22, 2022 12:10 pm
Bifokalne, dioptrije različite na svakom oku. Bez njih sam šišmiš bez sonara.
Danubius likes this post
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Sub Okt 22, 2022 12:37 pm
Samo komp i sitna slova ne vidim .Na mobitel ne vidim bez očala .
Tipa -sexy "profesorka " ?
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Da li dobro VIDITE ? Uto Maj 21, 2024 1:18 pm
Kada vam trebaju naočare -da pronađete "druge naočare" -sve će vam biti jasno . Bivši komandir snajperskog voda .Sada sa +6,40 dioptrije .40 god "preciznog rada" je učinilo svoje .