DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Da li dobro VIDITE ? - Page 5 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Da li dobro VIDITE ? - Page 5 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

Da li dobro VIDITE ?

Ići dole 
+41
Black Wizard
Gothic
Diplomirani Duduk
sunrise
sonia
dusicaa
kutijica
Nut
montoya
ZoxZoja
MadamX
bosankaa
Auror@
Kijara-brm
Danubius
Lakota
brdjanin
zoran1970
Bokssha
Zana
Sikret
emanuella
Nono 64
AstrinaKomsinica
slatkicass
nada.nada
LoverBoy
zirafa
determinanta
Oci-ANDJELA
sanjalica.ns
Zvončić
doctorr67
SunStorm
Krupljanka
PJER
Luckasta
Silvy
Smiljan
anja007
Astra
45 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
AutorPoruka
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 64

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Maj 13, 2008 9:13 pm

First topic message reminder :

Nosite li naočari, sočiva ? Nosite li ih uvek, ili samo za posao, čitanje ?  

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 0110Da li dobro VIDITE ? - Page 5 09d58810

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 155klf10

Poslednji izmenio Danubius dana Ned Jul 05, 2015 10:37 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/

AutorPoruka
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator

Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPon Jul 03, 2017 10:41 pm

Kupila i treće naočale -i dalje +1.

Sad stvarno kad pođem u šoping moram da ih nosim(nadam se) ,jer se bečim tamo do kada je rok trajanja nekom proizvodu,a naočale u torbi.Lenčuga -ništa više.
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma

Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPon Jul 03, 2017 11:09 pm

Treba da mjenjam naocale,i ja i muz a to je odmah 3000 eura....nesto mi se cini da jos uvijek dobro vidim na ove.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ranjeni-orao.com
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPon Jul 03, 2017 11:42 pm

Astra ::
Treba da mjenjam naocale,i ja i muz a to je odmah 3000 eura....nesto  mi se cini da jos uvijek dobro vidim na ove.
Gle vi koji nosite naočale stalno morate imati skuplje i bolje.
Jbg šta će meni sa +1 skuplje od 150 evra( a ne nosim ih)

Ti baš moraš da izdvojiš.
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPon Jul 03, 2017 11:58 pm

i ne potrefe mi nikad da bas dobro vidim na njih.
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 04, 2017 12:09 am

i ne potrefe mi nikad da bas dobro vidim na njih.
To  mi je jedna devojka koja radi u prodavnici pričala. Nisam mogla da verujem.
Znači ipak je istina.
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 04, 2017 12:37 am

Dioptrija odgovara ali ne centriraju to oni nesto dobro....a kosta ko polovan auto u pm.
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris

Datum upisa : 13.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 04, 2017 3:38 am

Zašto dajete tolike pare u Švici za "očke lovačke"??? Zdravstveni turizam kao i za zube. U Hrvatskoj ili Srbiji ima dobrih oftamologa koji će jednako dobro da vam omaše to centriranje za sumu s jednom nulom manje na računu smehsmeh :rlol: smehsmeh

P.S. Verovatno ne odrede dobro raspon zenica pa odatle taj osećaj. Svojevremeno smo brat i ja nosili istu dioptriju i on je mogao da koristi moje ali ja njegove ne. Sve mi bilo mutno. Baš zbog tog.
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 04, 2017 8:29 am

Zato sto se stakla narucuju i cekaju,,a nema se bas vremena za cekanje.....uglavnom je to,a Astrolog je napravio u NS i stoje u ladici....ne valjaju,jbga,ovdje reklamiram i vratim,pa ponovo prave.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 04, 2017 9:01 am

Selektivno, isto i čujem.

rasta
Nazad na vrh Ići dole
Black Wizard
Crni Mag
Crni Mag
Black Wizard

Godina : 49
Humor : S' vremena na vreme
Datum upisa : 15.12.2016

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySre Jul 05, 2017 9:56 pm

Sve manje i manje ... Nekad sam mogao da čitam glatko auto tablicu na 50m daljine, sad jedva vidim da je parkiran nekakav auto lalal
Nazad na vrh Ići dole
http://huaweimods.boards.net
Okano
Somborska Ruža
Okano

Godina : 49
Datum upisa : 06.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyČet Jul 06, 2017 5:19 pm

Sve sto ne treba savrseno vidim smehsmeh ali imam jos par ociju u futroli ... sustigle godine pa da izostrim vid .... lalal
Nazad na vrh Ići dole
http://farytalenakit.mojsajt.rs/
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPet Sep 15, 2017 6:45 pm

Kada vam trebaju naočare ,da pronađete "one druge" koje ne znate gde ste spustili -imate problem .
Ja ,izgleda -imam .

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Okt 17, 2017 10:15 am

Ja video ....sa naočarima ,naravno . I šta kažu -imate savršen vid ? 
Malo morgen .  :12738879:

Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

Godina : 43
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Nov 28, 2017 8:48 pm

Prosle sedmice napravim termin (za danas) kako bih obavila kontrolu...
Uradise pregled...nikakvih promjena ... pita me doktor "sto sam dosla"... kad mi je rekao pregled po potrebi.
Dobro sad...da je potreba ...i nije, ali eto, doslo mi...
Jedino "neobicno"  sto vidi su izuzetno suve oci...sto ga onako i iznenadi.
Tek kada sam otisla iz ordinacije, sjetim se da je to zbog terapije.
Nista...reci cu mu na sledecoj kontroli...a to znaci tamo nekad za godinu, dvije.

Dakle, jos uvijek nista od novih naocala ...   glases

Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Dec 24, 2017 9:40 pm

Dva meseca intenzivnog buljenja u telefon mi je ozbiljno ugrozilo vid. Ako se stanje "zamućeno mi sve pred očima" ne popravi prva poseta neke optike selu moraću da odem i pazarim naočare.
Nazad na vrh Ići dole
Oci-ANDJELA
Anđelina
Oci-ANDJELA

Datum upisa : 08.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPon Dec 25, 2017 3:25 am

Sve zavisi od toga u sta gledam..ili u koga.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPon Feb 12, 2018 10:48 pm

Kada imate naočare +4 za posao ,a uzmete (greškom) "dvojku" sa foto grejom za "daljinu"(koju koristite kada počne da se "muti" od zamora očiju ,pa ne možete čitati tekst sa TV) pa se čudite što ne vidite dobro čitati na kompu (za koji koristite 2,5 ) onda definitivno ne vidite dobro .
Ni na blizinu -ni na daljinu . jbt
ps još je bolje kada sve naočare koje imate ,imaju skoro pa iste ramove ,a skinuli ste oznaku dioptrije sa kutije za njih . rabbit

Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPon Feb 12, 2018 11:44 pm

Normalno ne vidim. A kad ovako dođem kući nakon 16 h posla sa jednom pauzom od pola sata, i stalnim blejanjem u papire i računar, onda ne vidim ni na vrata pogoditi da kući idem.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPet Apr 20, 2018 3:32 pm

Ako želite da za kratko vreme proverite koliko vam je vid dobar, pokušajte da odradite ovaj test do kraja.

Samo mali broj ljudi je uspeo u tome.

Naime, jedna od reči koje su ispisane, nalazi se na pozadini. Da li možete da je vidite?

Br.2 ,na žutoj podlozi -apsolutno nisam video . Ostalo ,uglavnom ,manje ili više "jasno" .
Mislim -sa naočarima ,naravno.
Ali br 2 -uopšte .

Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

Godina : 44
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPet Apr 20, 2018 6:46 pm

Sve videla.Samo MEME (na žutoj  podlozi) malo teže  uočljivo.

Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.

Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySub Okt 20, 2018 10:47 pm

Danubius
Čuvar Vatre
Da li dobro VIDITE ? - Page 5 2q33wom

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_minigender_male
Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_zodiac_virgo_1 Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_chinese_rat_1
Godina : 58

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNaslov komentara: Re: Eeeeee...da vas pitam!!!   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyToday at 10:41 pmDa li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_multiquote_off_en Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_quote_en Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_edit_en Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Topic_delete1 Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_ip1 Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Empty Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Empty

justicija (citat):Vala Astra, kako mi dioptrija galopira, kod mene i u sred bijela dana može proći samo pipanje
Astra (citat):Joj ne zovi vraga, srela sam zenu mladju od mene, sa mojom dijagnozom, na 3m ne prepoznaje lik......uzdam se u visu silu da necu doci do toga i pored prognoza koje kazu,lijeka za sad nema a svaka upala pogorsava nepovratno stanje.
Nego jebo to.....nek mraka,ja volim kad pipa pa promasi.Ovo vam je ,gospođe ,za temu "vidite li dobro" .
Što se tiče "dioptrije koja galopira " (Just ) da ti kažem ovako . Ja na desnom oku imam 4.50 (za posao ,levo je zdravo ) a ni to nije kraj -dve godine nisam bio kod oftalmologa . Računam da mi je 5.00 zagarantovano. Pri tome ,za komp koristim 2,50 sa kojom dioptrijom mirno i čitam? 
Ne znam koja ti je "dijagnoza" (Astra) ali moja majka ima "staračku malfomaciju žute mrlje " .Nema leka , nema operacije ,ima samo nešto perifernog vida ,"centralni "je sasvim zamagljen . Za ženu koja je radila goblene ,čitala i gledala TV ,možeš misliti kako je . Po kući se snalazi jer zna raspored ,ali sve drugo....Dakle ,sve što je manje od toga -još ti je dobra "dijagnoza" Taman da je upala "očnog živca" ,to se da srediti lekovima .

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 155klfs

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Empty Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Empty

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_profile_en Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_pm Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_email Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_www [url=skype_so?call]Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_skype[/url] Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_fb Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Icon_online_en

DISTROFIJA ROZNJACE
nema lijeka,svaka upala slabi vid i moguce dovodi do totalnog slijepila....ni malo vesela prognoza,ali ne razmisljam da to moze meni da se desi....a ko zna,mozda nadju za par godina nacin lijecenja ili mogucnost operacije presadjivanja roznjace,ovdje doktori kazu da nema jos lijeka,hmmmmm....ko zna.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySub Okt 20, 2018 11:08 pm

DISTROFIJA ROZNJACE
nema lijeka,svaka upala slabi vid i moguce dovodi do totalnog slijepila....ni malo vesela prognoza,ali ne razmisljam da to moze meni da se desi....a ko zna,mozda nadju za par godina nacin lijecenja ili mogucnost operacije presadjivanja roznjace,ovdje doktori kazu da nema jos lijeka,hmmmmm....ko zna.
Distrofija rožnjače ima nekoliko oblika ,da ne tupim o tome ,ili da minimalizujem težinu problema ,ali je rešiv problem . Radi se transplatancija od donora (što je problem u zemljama kao Srbija ,koja nema "očnu banku" Švica je svakako ima ) "Zameni" se cela rožnjača ,ili oštećeni slojevi ,ima naravno problema nadalje (skoro uvek se javlja astigmatizam ,koji se naknadno koriguje,itd ) ,rade to mnoge klinike ,čak i cena nije prevelika za evropske uslove (koliko sam video, nekih 1500 eu) ,tako da i najgorem slučaju ,možeš da budeš optimista .

Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySub Okt 20, 2018 11:18 pm

Citala sam i ja ali mi je za sad receno da nema lijeka niti je moguca operacija.....cekat cu da vidim kako ce ici dalje,problem je sto ja tu lovu koliko kazes da kosta operacij dajem na naocale i cesto mi ne odgovaraju jer dioptrija varira.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Okt 21, 2018 7:53 am

"Skoro uvek se javi astigmatizam koji se naknadno koriguje"

Dani, to su bile tvoje riječi. Ja imam astigmatizam, interesuje me na koji način se to radi i koliko je trajno?
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Okt 21, 2018 8:08 am

justicija ::
"Skoro uvek se javi astigmatizam koji se naknadno koriguje"

Dani, to su bile tvoje riječi. Ja imam astigmatizam, interesuje me na koji način se to radi i koliko je trajno?
Zavisno od vrste astigmatizma ,koriguje se na više načina .Naočarima sa cilindričnim staklima ,specijalnim "mekim" (toričnim ) gas propusnim sočivima ,laserskom intervencijom ,ili ugradnjom veštačkog sočiva u oko ,koje zamenjuje "prirodno sočivo " 
Astigmatizam je u stvari problem koji pravi nepravilna ili "oštećena" rožnjača ,pa se "fokus" preloma svetla ne nalazi gde treba ,nego "rasipa" ,i onda je vid (na blizinu ili daljinu ) zamućen . 
Sve intervencije su rutinske i rade se godinama ,lekari "garantuju" poboljšanje i trajnost istog ,no oko je ipak oko...sve intervencije su neprijatne ,opasne i naravno -skupe za nas . Ne znam šta da ti kažem ? Znam ljude koji su "bili na laseru" ,ili "ugradili rožnjaču" pa su puni hvale (rađeno u Nemačkoj ) ,a i onih koji su "skupo platili" ,pa je rezultat -nezadovoljavajući.  dm2
Verovatno isto kao i ovaj moj "odgovor" . brdski

Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Okt 21, 2018 8:15 am

Na kraju ću definitivno to morati uraditi. Kod mene je kombinacija strabizma i astigmatizma, uz sada već staračke probleme sa vidom.
Zaista je teško stalno mijenjati pomagalo i boriti se s tim. Inače, cilindrična stakla nosim od pete godine i uvijek je problem odabrati okvir koji želim upravo zbog veličine tog cilindra, tačnije debljine stakala.
Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

Godina : 69
Humor : Ta dašta
Datum upisa : 30.11.2012

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Okt 21, 2018 11:46 am

Ma kad stavim đozle odlično ostalo na pipanje . zubic
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Okt 21, 2018 2:05 pm

Bwz cvika,sve u neznanju.
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

Godina : 43
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySre Nov 28, 2018 9:32 pm

Bome na kontrolu sto prije.

Upravo htjedoh mami da posaljem sliku sa sve mustrom kakav sal zelim da mi plete...i umalo da je posaljem sefu ludismeh ludismeh ludismeh

Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Feb 24, 2019 8:55 pm

Kao što je važno da se dioptrija "pogodi" ,isto tako je važno da i okvir odgovara vašem licu (naročito ženama ) pnao
Danas za sve postoji aplikacija -pa i za to, i to moćna .
Sada možete da "poslušate" program koji vam mapira lice pa na osnovu toga "bira ram" ,ili da na osnovu  video snimka "live" birate sami razne okvire . Do sada je to bilo moguće videti samo na fotografijama ,sada dobijete svoju "živu sliku" te vidite "kako vam stoji" iz raznih uglova .

Pogledajte kako to izgleda OVDE

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPet Nov 05, 2021 5:41 pm

Upravo sam ovo naručio :

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Middle

Pošto sam "ćorav" (+5.00 za posao ) odlučim da probam i ovo .
Navodno -tri nivoa uvećavanja: 8×, 15×, 23×,dve LED lampe za dodatno svetlo,podesivi držači za udobnije nošenje,savršene za bilo koji precizni rad.
Ima li neko iskustva sa ovim ?

Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyPet Nov 05, 2021 6:39 pm

Sa ocima se ne zajebava bez misljeja dokttora.....ti si i sjeb'o oci kupujuci kojekave dioptrije.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySub Jun 04, 2022 1:54 pm

Brat moje koleginice (pod stare dane se setio "bosankog porekla " ) pa piše knjige ,organizuje "skupove" ....

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Viber_59

Ja onako (bez naočara ) "pročitam" ...da se "nađu" u STRAŽNJICAMA ? zubic

"Ćoro" ....... trtrr

Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Jun 05, 2022 12:35 pm

Svako čita onako kako mu paše :)

Vidim i što ne treba.

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Jun 05, 2022 1:11 pm

Kijara-brm ::
Svako čita onako kako mu paše :)

Vidim i što ne treba.
Idi u dooopeeee ,Kijareta .Nasmejala si me . ludismeh iloveyou

Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyNed Jun 05, 2022 9:50 pm

Kada se saberu plusevi i minusi u kući, dođemo do proseka od -2,75. zubic zubic zubic
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 05, 2022 9:37 pm

Ćoravim lagno .Sa +1 otišla sam na + 1 ,5 .

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 05, 2022 9:56 pm

Uuuu ,veliki problem ?
Pa ja sam sa 0,50 tokom godina otišao na +5,15 (za posao )
A skoro ni to nije dovoljno (srećom ,pa neću više dugo rintati )
Za komp mi treba +2,50 ,za čitanje +3,50 .
Mada još vidim bez naočara čitati tekst sa TV i mobilnog ,i ne trebaju mi još za "daljinu" .
Ali se desi da posle posla idem ulicom i pozdrave me ljudi -pa moram da se "zabuljim" ko je to.
Ćut* i budi srećna što je tako.

Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 05, 2022 10:03 pm

Danubius ::
Uuuu ,veliki problem ?
Pa ja sam sa 0,50 tokom godina otišao na +5,15 (za posao )
A skoro ni to nije dovoljno (srećom ,pa neću više dugo rintati )
Za komp mi treba +2,50 ,za čitanje +3,50 .
Mada još vidim bez naočara čitati tekst sa TV i mobilnog ,i ne trebaju mi još za "daljinu" .
Ali se desi da posle posla idem ulicom i pozdrave me ljudi -pa moram da se "zabuljim" ko je to.
Ćut* i budi srećna što je  tako.
Samo komp i sitna slova ne vidim .Na mobitel ne vidim bez očala .
Ne moram mnogo nigde ni blejati samo umaram oči .

Nazad na vrh Ići dole
Đole

Đole

Datum upisa : 07.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Jul 05, 2022 10:05 pm

Ko ona baba kad je došla kod očnog.
Doktor propiše kapi da kroz mjesec dana dođe na kontrolu.
Kroz par dana eto babe na kontrolu.
Gospon doktor ja potrošila sve kapi.
-Nije moguće bako.
Da, da, ona dolje nije vidjela od kako je deka umro.. smehsmeh
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySub Okt 22, 2022 12:10 pm

Bifokalne, dioptrije različite na svakom oku. Bez njih sam šišmiš bez sonara.

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 27737510

Danubius likes this post

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySub Okt 22, 2022 12:37 pm

Tipa -sexy "profesorka " ?

Da li dobro VIDITE ? - Page 5 249019570

ludismeh ludismeh ludismeh

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Maj 21, 2024 1:18 pm

Kada vam trebaju naočare -da pronađete "druge naočare" -sve će vam biti jasno . trtrr
Bivši komandir snajperskog voda .Sada sa +6,40 dioptrije .40 god "preciznog rada" je učinilo svoje .

Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Maj 21, 2024 6:49 pm

Danubius ::

ludismeh ludismeh ludismeh
da sad + 1,50

Nazad na vrh Ići dole
justicija

justicija

Datum upisa : 24.12.2023

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptyUto Maj 21, 2024 8:10 pm

Vidim toliko dobro da sam muški svrstala u ženski rod smehsmeh
Nazad na vrh Ići dole
montoya
NR .1 foruma
NR .1 foruma
montoya

Datum upisa : 09.02.2008

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 EmptySre Maj 22, 2024 12:40 am

Jedino što me vid dobro služi ...koristim naočare za čitanje +0.5...mogao bi već +0.75... ali zato slabo čujem što i nije ponekad tako loše... smehsmeh smehsmeh smehsmeh

Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti.
..
Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Divide10
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Da li dobro VIDITE ?   Da li dobro VIDITE ? - Page 5 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Da li dobro VIDITE ?
Nazad na vrh 
Strana 5 od 5Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» STVARI KOJE NE SMETE DA ZNATE NITI DA VIDITE
» Dobro Vs Zlo
» Muzika za dobro jutro

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: ŽIVOT I PRIKLJUČENIJA :: ZDRAVLJE :: LEKARSKA ORDINACIJA-
Skoči na: