|
| Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije | |
| | Autor | Poruka |
---|
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
| Naslov: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 6:56 pm | |
| Бољи је залогај суха хљеба с миром, него пуна кућа поклане стоке са свађом. (Приче Соломонове, 17:1)
Poslednji izmenio Krupljanka dana Ned Dec 27, 2009 7:20 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 6:56 pm | |
| ~ За један дан, брате, можеш задобити сву вечност. И за један дан, брате, можеш изгубити сву вечност. Дате су ти хиљаде дана на земљи, да се определиш за своје сопствено вечно спасење или за своју сопствену вечну пропаст. Но блажен по сто пута онај дан, у који се покајеш од свих својих нечистих дела, нечистих речи и нечистих мисли, и обратиш Богу с... Још о овоме... вапајем за милост! Тај дан вредеће ти више од хиљаде других дана. Какав је тај блажени дан? То је дан самоосуде. Кад тај дан сване, човек, који је дотле осуђивао цео свет, погледа и наједанпут види себе као највећу мрљу на овом Божјем свету. И застиди се од Бога, и застиди се од сваког човека, и застиди се од сваке твари Божје у свету. И стид га почне пећи као огањ. И он онда признаје и исповеда: ваистину, ја сам највећа мрља на овом Божјем свету! ваистину, сви су људи бољи од мене? ваистину, све су твари чистије од мене! црњи сам од огорелог угарка, а ја сам досад мислио да сам бео! ружнији сам од жабе, а ја сам досад мислио да сам леп као ангел! Господе, Господе, Господе, смилуј се мени грешнику, и опери ме од кала греховнога, да колико-толико почнем личити на Твоје творење! Не чекај, брате, не чекај да тај блажени дан покајања сам дође! Ти сам ухвати чврсто први дан који ти долази у сусрет и реци: ти си тај мој блажени дан којим ћу купити вечни живот! Не чекај, брате, не чекај, јер гле: судија стоји пред вратима! Тај судија је Господ Живи, који те је и створио и сва твоја безакоња до сада видео и избројао. За дан за два може те Он повући на суд где нећеш имати ни речи оправдања. Граби дан! Граби дан за покајање! Граби дан док тебе није смрт уграбила! Гле, судија стоји пред вратима! Свети Николај Жички.пре 4 ч. · | |
| | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:00 pm | |
| ,,И како оћете да вам људи чине чините и ви њима...(Лука)
~ Темељна, изворна заповест јесте - љубити. Мала реч, али изражава свеобухватан чин. Лако је рећи - љуби, али није лако достићи до потребне мере љубави. Није сасвим јасно ни како је постићи. Због тога Спаситељ ову заповест окружује другим објашњавајућим правилима: Љуби, као самог себе; како хоћете да вама чине људи, чините тако и ви њима (Лк.6,31... Овде указана мера љубави је, може се рећи, бескрајна. Јер, има ли мере љубави према самоме себи; има ли добра које ми сами себи не бисмо за себе пожелели од других? Међутим, та заповест није неиспуњива, као што се може чинити на први поглед. Читава ствар се састоји у томе да постигнемо савршено саосећање за друге, да доспемо до стања у коме ћемо њихова осећања пренети у себе и осећати оно што они осећају. Када доспемо до тога, више неће бити потребно да нам се указује шта у појединачном случају треба да урадимо за друге. Само срце ће на то указати. Уколико се потрудимо да у себи подржимо то осећање, одмах нам приступа егоизам са намером да нас врати себи самима, да нас закључа у нас саме. Тада је и палац тешко покренути за другога. Нама тада није до њега, па макар он био на самрти. Рекавши: Љyби ближњег као самога себе, Господ је хтео да ближњи уместо нас уђе у нас, тј. у наше срце. Уколико се тамо, по староме, буде налазило само наше "ја", немој очекивати добро. СВЕТИ ТЕОФАН ЗАТВОРНИК
| |
| | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:03 pm | |
| ~ Према томе, ко одводи од Господа - одводи од светлости и води у таму. Због тога је он прави "опскурант" [мрачњак]. Теби је познато шта захтева Христово учење. Стога се не бој назвати мрачњаком онога ко предлаже мисли које су му противне - то је његово право име. Господ учи да је Бог један по природи, а Тројичан по Лицима - то је зрак натприродне... Још о овоме... светлости истине. Ко проповеда супротно томе, води од светлости у таму и јесте мрачњак. Господ учи да Триипостасни Бог промишља о свету који је створио речју својом - то је божанствена светлост истине. Ко другачије проповеда одводи у безутешну таму и јесте мрачњак. Господ учи да је Бог човека створио по свом образу и подобију, одредивши му да живи у рају. Када је, пак, сагрешио, човек је праведно изгнан из раја да живи на овој земљи пуној жалости и тешкоћа. Ипак, Бог се није до краја прогневио на њега, него је благоволео да му устроји спасење кроз крсну смрт која просветљује мрак нарави који лежи на нашој души. Ко проповеда другачије - води у таму и јесте мрачњак. Господ учи: веруј и, примивши силу благодати кроз Божанствене Тајне, живи по заповестима и спашћеш се - то је јединствени начин да светлост Божија уђе у нас и начини нас просвећенима. Ко учи противно - хоће да нас задржи у помрачености и због тога је мрачњак. Господ учи: Уђите на уска врата строгог, самоодречног живота - то је јединствени пут ка светлости. Ко, пак, води на широки пут самоугађања - одводи у таму и јесте мрачњак. Господ учи: сећај се краја, тј. смрти, Суда, ада, раја - то је светлост која осветљава нашу будућност. Ко учи да је смрт крај свему - навлачи таму на наш удео и због тога је мрачњак. Љубитељи светлости, научите се по овоме распознавати таму и уклањајте се од ње. (Свети Тихон Задонски). | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:05 pm | |
| Драги пријатељи, за све вас један леп и поучан текст из књиге "Велики је Бог": http://www.pouke.org/news.php?cid=0&id=1747&do=view | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:05 pm | |
|
http://www.pouke.org/news.php?do=view&id=1733&cid=0
| |
| | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:07 pm | |
| ~ Стражите јер не знате у који ће час доћи Господ ваш (Мт. 24,42). ~ Стражити не значи седети скрштених руку, већ размишљати о изненадном доласку Господњем, и увек се понашати и поступати онако како захтева сусрет са Њим, чиме се одстрањује бојазан да ћe се заслужити укор или осуда. Како то остварити? Врло просто. Испуњавањем Његових заповести, с тим да се ни једна не нарушава. Ако се и деси да неку нарушимо, o... Још о овоме...дмаx треба да се чистимо покајањем и дужним измирењем са своје стране. Тада ћe код нас све бити чисто. Грех не остављај ни једног тренутка на души: одмах се кај, плачи у срцу своме и трчи ка духовном оцу да се исповедиш и добијеш разрешење. Затим се опет прихвати испуњавања заповести Божијих. Ако будеш ревностан у вођењу исправног живота, убрзо ћеш се исправити. Једино немој остајати дуго у стању пада. Падања ћe у таквом устројству бити све ређа и ређа, па ћe се и сасвим прекратити, уз помоћ свеисцељујуће благодати Божије. Тада ћe се у тебе уселити радосно уверење да нећеш неспреман срести Господа. ( Свети Теофан Затворник ). | |
| | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:10 pm | |
| | |
| | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:17 pm | |
| ~ Ко види светлост, види и сунце с друге стране: зар може неко видети сунце не видећи светлости? Да нам сунце не шаље своју светлост, нико од нас не би знао за сунце. Све наше знање о сунцу ми смо добили помоћу светлости која је од сунца. Никад нико није видео сунце помоћу неке друте светлости а не оне која је од сунца. Тако је и са нашим познање...м Оца помоћу Сина. Ко не зна за Сина, не може знати за Оца. Ко позна Сина, позна и Оца. Ко види Сина, види и Оца. Бог се не може познати без светлости Своје, која дође међу људе. Светлост Очева јесте Син. Ја сам видело, рекао је Христос. И видело се свијетли у тами. Физички свет био би сав тама да није светлости од сунца. А духовни и морални свет, и сав живот људски, био би тама, да није светлости која је од Оца. А та светлост јесте Христос Господ. Ваистину, браћо, нема праве светлости која осветљава биће Божје као што је Христос Господ. Ко Њега види. види Бога. Ко Њега не види, тај је у тами. (Свети Николај Ћелијски).
~ Ко види мене види онога који ме посла (Јов. 12, 45) | |
| | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:21 pm | |
| ~ Рећи ће неверни и душегубни: обећао је пре две хиљаде година да ће доћи, па још не долази! Тако се подсмевају они који ће кукати у вечној муци. А ми који се спремамо за радост у Његовом царству, знамо да ће Он доћи у сили и слави, као што је и обећао. Ми знамо да је Он већ дошао небројено пута. и показао се Својим верним. Није ли Он дошао био Ј... Још о овоме...овану Боговидцу, коме је и казао оне речи: ево ћу доћи скоро? Јован Га је гледао у сили и слави, и осетио је руку Његову на себи, кад је се био уплашио и пао пред Његовим ногама као мртав. И метне десницу Своју на ме. Није ли Он дошао Савлу, кад је овај најпре дисао мржњом на хришћане, и кад је на путу за Дамаск пао на земљу видећи Господа и чувши Његов глас: Савле, Савле, што ме гониш! И опет, није ли Он дошао у срце апостолу Павлу, када овај признаје: не живим ја него Христос живи у мени! И није ли Он дошао многобројним мученицима и мученицама за име Његово, да их охрабри, исцели, помилује? Није ли се Он јавио Антонију Великом, Теодору Стратилату, св. Харалампију, светој Марини, светом Силвестру, и толиким, толиким другим? Но шта говоримо? Није ли се Он трећега дана вратио из царства смрти и дошао апостолима? И није ли толико и толико пута дошао Цркви у помоћ, и као из мртвих васкрсавао је, кад год су непријатељи Његови ликовали мислећи да су заувек Цркву Његову предали смрти? Није ли се Он показао силом Својом у Цркви и у време Нерона, као и у време Константина; у време Јулијана као и у време Јустинијана: у време арапског гњета као и у време турског и монголског гњета над хришћанима? О браћо моја верна, не дајте се заварати. Он је дошао безброј пута, и дан данас долази. Свакој души. којој може да приступи од нечистоће, Он долази. Па ипак, ми Га сви чекамо да дође последњи пут у сили и слави. И знамо, да је и тај Његов долазак сигуран. ( Свети Николај Ћелијски). ~ Ево ћу доћи скоро (Откр. 22, 7)
| |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:22 pm | |
| ~ Бог хоће да се сви људи спасу — зато Господ Исус сиђе у Ад, да спасе и оне који живеше на земљи пре Његовог доласка. Јер да Он не сиђе у Ад, огроман број праведних душа пропао би за навек. И још: да Он не сиђе у Ад, главни стан злобе против Бога и човечјег рода остао би неразорен. Та два разлога, дакле, побудише Христа Жизнодавца да се душом спу... сти у Ад — прво: да разори гнездо адских сила, и друго: да изведе из Ада у Рај душе праотаца, пророка, праведника и праведница, који испунише стари закон Божји и тиме угодише Богу. Пре него што се сатана довољно зарадова гледајући Христа понижена и на крсту умртвљена, Христос се појави, жив и свемоћан, усред Ада, главног стана сатанина. Каква неочекивана и ужасна новост за сатану! Три године он је плео замке против Христа на земљи, а Христос за три дана ево разорава царство његово и односи пребогати плен у виду роја праведничких душа. Ти хоћеш да се сви људи спасу, о Господе. Спаси и нас молимо Ти се. Јер нема спасења ни спаситеља ван Тебе. У Тебе се Јединога надамо и Теби се Јединоме клањамо, Теби и Оцу и Духу Светоме, сада и вавек. Амин. (Свети Николај Ћелијски). ~ Бог хоће да се сви људи спасу (I Тим. 2, 4). | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:23 pm | |
| ~ Какав ће бити овај знак Сина човечјег, то се једном у маломе већ показало. То је крст, сјајнији од сунца, који се показао над Јерусалимом пред долазак једног ранијег олицетворења Антихриста, на име цара Јулијана Одступника. И место сваке беседе о томе чудесноме знаку, најбоље је, да вам се, браћо, овде наведе писмо св. Кирила Јерусалимског писан... Још о овоме...о цару Константину, сину Константина Великог и претходнику Јулијана Одступника. Део тога писма гласи: "У ове свете дане Педесетнице, седмога дана маја, около девет часова изјутра, јави се превелики крст, сав од светлости, на небу, над Светом Голготом, и пружен до свете Горе Јелеонске, показа се он сасвим јасно не једном или двојици само, но свима многобројним житељима града, и не тако - како би неко могао помислити - брзопролазно као у маштарији, но видљив очима у току многих часова над земљом. Светлосним блистањем превазилазаше луче сунчане, јер да не би такав, он би био побеђен њима (лучама сунчаним) и не би се видео, да није пред гледаоцима испуштао луче силније од сунца. У том часу журно се сабраше многобројни становници града у свету цркву, обузети страхом и радошћу од тог боговиђења, јуноше и старци, мужеви и жене, сваки узраст, чак и најскривеније девице, овдашњи становници и странци, хришћани и незнабошци, који су дошли из других земаља, - сви једнодушно, као једним устима, прославише чудотворног Христа Исуса, Господа нашег, Јединородног Сина Божјег, и стварно и опитом дознаше, да је хришћанска благочестива наука не у преплетеним речима мудровања но у јављању духа и силе (I Кор. 2, 4), и не само од људи проповедана но с небеса од Бога посведочавана (Јев. 2, 3-4)... Сматрамо за дужност да не прећутимо ово небесно боговиђење но да и Твоме богопрослављеном благочестију доставимо. Због чега сам ја и пожурио да овим писмом то испуним." О браћо моја, све је Богу могуће, и створено показати људима, и нестворено створити. Но најважније је за нас, што Он и може и хоће избавити душу нашу од греха и смрти; и даровати нам живот вечни. Молимо Му се за ово дан и ноћ. Господе свемоћни. Теби слава и хвала вавек. Амин. ( Свети Николај Ћелијски ). ~ И тада ће се показати знак сина човечјег на небу (Мат. 24, 30).
| |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Ned Dec 27, 2009 7:24 pm | |
| ~ Тако рече Господ Исус Своме љубљеноме ученику Јовану у визији на острву Патмосу. Чега не бој се? Не бој се гоњења цркве од стране незнабожаца. Не бој се мучитеља, који муче Моје верне на све стране. Не бој се царева, који дижу гоњење на хришћане. Не бој се насилних велможа овога света, који заслепљују људе страстима те не виде истину коју Ја дон... Још о овоме...есох у свет. Не бој се ничега! Како да се не бојим, Господе! Кад је сав свет до зуба наоржан и окунљен против нас, малобројних и ненаоружаних, како да се не бојим? Не бој се, јер Ја сам први и последњи, алфа и омега. А све те војске наоружане против вас нису ништа до један пролазан вихор мртваца. Ја сам од пре времена и Ја сам после времена, пре почетка свега и после свршетка свега створенога, Ја сам. А они су сви закључани у један педо времена који сам Ја свакоме створеноме одмерио, и ван тога педла не могу се пружити. Не бој се, јер Ја бејах мртав и ево сам жив. Ни смрти се не бој. Ја сам пре смрти и после смрти. Смрт је слуга Мој, и Ја пустих слугу Свога у свет да Ми послужи. И Ја се предадох Своме слуги за три дана, и наредих му да Ме пусти, и ево сам жив. Ја сам власник смрти као и живота. Ја сам власник времена као вечности. Не бој се! Ва вијек вијека Ја сам жив. И ти ћеш бити жив са Мном. И сви они који Ми остану верни и не убоје се, биће живи са Мном. Не бој се, Ја сам - алфа и омега. (Свети Николај Ћелијски).
| |
| | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| | | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Pet Jan 01, 2010 12:39 pm | |
| ~Слава Господе, Крсту Твоме Часноме! ~ Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе. Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња; тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре: Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску, и који нам је даровао тебе, Крст Свој Часни, за прогањање сваког противника. | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Pet Jan 01, 2010 12:40 pm | |
| Свима је познато да храм захтева побожност, сабране мисли, удубљено богомислије и стајање у присуству Божијем. Како то испунити? У храм се иде са жељом за молитвом, да се кратко и са топлим усрђем одстоји. Међутим, мисли брзо почињу да лутају и у глави постаје још шумније него што је то било у храму Јерусалимском када га је Господ походио. Због че... Још о овоме...га је тако? Због тога што су боравак у храму и мисли које у њему имамо - одраз свег нашег живота. Како се живи, тако се и у храму понаша. Храм утиче и унеколико подржава духовне потребе, али обичан ток духовног настројења преовладава. Стога, ако хоћеш да твој боравак у храму буде достојано пребивање пред лицем Божијим, припреми се још у свакодневном обичном животу. Колико год можеш, ходи у молитвеном расположењу. Тај труд ће те довести дотле да ћеш и у храму све време да проведеш у побожности. Та побожност ће, опет, да те побуђује и на побожност у обичном животу. Тако ћеш ићи све више и више. Господ ће помоћи. Ти само почни! (Свети Тихон Задонски).~ Дом мој дом молитве нека се зове; а ви начинисте од њега пeћину разбојничку (Мт.21,13). | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije Pet Jan 01, 2010 12:41 pm | |
| Драга браћо и сестре,
Молимо вас да у молитвама поменете оце који се труде да осветле наш пут у необјашњиво Царство Божије у вечности, да одговоре са тачке гледишта нашег вечног живота и спасења, а не по пролазној и променљивој "мудрости овога света". (Упореди I Кор. 3,19) Нека Господ нашим свештеницима и свима који га траже, подари разума и снаге, да написано буде корисно душама нашим.
~ Молитва за пријатеље ~ Предобри Боже , молим Те , искажи своју доброту свима, који ме због Тебе љубе , који се за мене жртвују и због мене трпе тјелесне и душевне боли.Удијели снаге свима којима је потребна Твоја помоћ , услиши желље оних којима сам обећао да ћу се за њих молити или за које сам дужан молити.Ја их све љубим небески Отче , јер их Ти љубиш.Ти си ми их дао као браћу и сестре у Христу и хоћеш да их љубим као што их Ти љубиш.Пошаљи нам свима свога Светога Духа љубави, да бисмо у слози испунили Твоју свету вољу. Амин. | |
| | | ANDJEO82
Location : Iznad vaseg ramena@@@ Humor : Andjeoski @ Datum upisa : 13.11.2010
| Naslov: ZA ONE KOJI ZELE DA CITAJU BIBLIJU. Ned Nov 21, 2010 12:44 pm | |
| Biblija
Tekst Svetog Pisma možete čitati u raznim formatima. Ako Vam odgovara da čitate Sveto Pismo dok ste na vezi, preporučujemo Vam HTML format. Obe varijante teksta su na ćirilici (kodna strana 1251).
Ekavizirani HTML Ijekavski HTML
Ako želite da čitate Sveto Pismo i kada niste na vezi, možda će Vam više odgovarati PDF format. Taj format pruža i određene mogućnosti za pretraživanje. Obe varijante teksta su na latinici (kodna strana 437 - YUSCII). Molim pogledajte objašnjenje tehničkih detalja u vezi PDF dokumenata.
Ekavizirani PDF Ijekavski PDF
Zahvaljujući "ljudima dobre volje" koji su uložili svoje vreme u to, možemo Vam preporučiti i CHM (kompajlirani HTML) format. Celo Sveto Pismo nalazi se u jednoj datoteci a HTML Help okruženje pruža i mogućnost pretraživanja.
Ekavizirani CHM (4.2 MB) Ijekavski CHM (3.8 MB)
O principima po kojima su obavljene korektura i lektura teksta možete pročitati ovde. Ako imate problema u vezi YU slova i ćirilice, molim pogledajte savete u vezi toga na stranici "Konkordans".
KLIKNITE OVDJE: www.biblija.info/biblija.htm | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije | |
| |
| | | | Pouke i citati zi Svetog Pisma -Biblije | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 38 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 37 Gosta :: 3 Provajderi Kijara-brmNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|