DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?

Ići dole 
+31
montoya
EAGLE
Sibila_
ZezaM
Uther Pendragon
Harite
Tattoo
Laura22
neiskusan
Samhain
el_vibrador
Lily
debilko
Astra
AstrinaKomsinica
vasko1
brunolino
cojle
promaja
Aurora Borealis
jutarnja izmaglica
Smiljan01
PJER
sonia
Sivac 46
SunStorm
_Batonbreucki_
zirafa
determinanta
bosankaa
Danubius
35 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 64

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? Empty
PočaljiNaslov: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Apr 25, 2010 8:54 pm

Ne u smislu ove klimave federacije -nego u smislu da opet imamo Bosnu kakvom smo je mi znali ?
Da li je to moguće posle svega što se izdogadjalo , da li je potrebno još vremena , da li ipak verujete da će do toga jednom doći ?
Šta vi mislite -koji bi bio pravi način ?

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 155klf10
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

Godina : 43
Datum upisa : 17.02.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Apr 25, 2010 9:20 pm

Ne vjerujem da ce ikada doci do toga.
Mnogo toga se izdesavalo...mnoge niti pokidane...koje je tesko spojiti.I ako bi se spojile,ostao bi vidljiv trag,koji bi smetao da Bosna bude kao nekada.Danasnja djeca i ne znaju kako je bilo nekada...zato se i ne trude da je ucine opet onom istom...gdje smo pod nebom bili svi jednaki.
Sada su djeca naucena ko su i odakle su...da se razlikuju od onih drugih,sto Bosnu i razdvaja,tj.ljude.

Ja bih bila najsrecnija da se vrati period prije 90. Da opet budemo svi zajedno...da zivimo kao u ono vrijeme...
Zapravo,meni i fali ta Bosna,a ne ova danas... DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 99267
I sigurna sam da svi moji prijatelji i rodbina sirom svijeta zive u sjecanjima na nekadasnji zivot u Bosni.Svi ceznemo za tim zivotom,a svjesni smo da je to samo proslost... DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 155598

Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Nazad na vrh Ići dole
determinanta
Matematički kompleksna
determinanta

Godina : 65
Datum upisa : 06.01.2008

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Apr 25, 2010 9:25 pm

Danubius ::
da li ipak verujete da će do toga jednom doći ?
Šta vi mislite -koji bi bio pravi način ?
Neće nikada doći do ujedninjenja, a ako i dođe neće to biti ni približno onom što je bilo, eventualno u smislu neke interesne zajednice, ništa više od toga...ili pod prisilom drugih. Imam puno prijatelja i "s jedne" i "s druge" strane, zato ovako pišem, jer mi je situacija vrlo poznata.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.tagged.com/determinanta
zirafa
Vitez od reči
zirafa

Godina : 68
Datum upisa : 29.03.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Apr 26, 2010 12:17 am

Mislim da hoće...Imao sam prilike da sa Kud-om gostujem u BIH...Stali smo autobusom u muslimanski deo...Na insistiranje jednog meštanina naši momci iz orkestra su krenuli da sviraju kolo...Očas posla smo napravili igranku ....Biće...Vreme leči sve pa i najteže rane....Ipak smo mi ljudi i praštanje je vrlina.
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Apr 26, 2010 12:28 am

To sto ste naisli na ljude koji su zeljni muzike...druzenja...ZIVOTA,to ces uvijek naci u Bosni.Svi mi patimo za onim sto smo imali.Ali drugi nalijezu da to vise nikad ne bude tako.
A svima je poznato da su Bosanci "karikal' " ljudi,tako da je to nista neobicno.

Nikad Bosna nece biti ono sto je bila!
U vecim gradovima taj raskol medju ljudima nije izrazen,ali da zaviris u manje gradove gdje su "jedni" otisli,"drugi" ostali... tek tada bi vidio koliko su ljudi udaljeni i koliko zive drugaciji zivot za razliku od onog prije 15 godina pa i vise.

Zelje su jedno,mogucnosti drugo DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 99267

Nazad na vrh Ići dole
zirafa
Vitez od reči
zirafa

Datum upisa : 29.03.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Apr 26, 2010 12:31 am

Žao mi je ako je tako...I šteta ljudi i naroda...
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Apr 26, 2010 10:31 am

Trovanje naroda od strane nacionalista i crkava je ovoga puta bilo veoma duboko i trebaće mnogo vremena i generacija da se to zaboravi .
No gledajući istoriju u širem kontekstu uopšte , a i istoriju Bosne -moguće je , i možda i jedini prirodan način da multietnička i multikonfesionalna zemlja opstane . Ova nametnuta rešenja sa tri feuda odgovaraju samo onima koji su i doveli do ovoga . Prvi potez po meni bi trebao biti ograničavanje pristupa u mešanju verskih poglavara u državu . Kada se vrati na ono da je svejedno koje si "vere" , onda je slobodan protok ljudi, robe i ostalo samo tehničko pitanje .Onda već pričamo o zajedničkim interesima i vezama .
Ja čak verujem da ulaskom u EU svih zemalja regiona ,da će čisto ekonomski razlozi dovesti do veće bliskosti medju narodima BIH -a i medju svima iz ex YU .
Logično je -bliži smo jedni drugima po svemu , jeziku , mentalitetu, nego sa Evropom .

Nazad na vrh Ići dole
_Batonbreucki_

Datum upisa : 13.09.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 9:14 pm

Trovanje naroda od strane nacionalista i crkava je ovoga puta bilo veoma duboko i trebaće mnogo vremena i generacija da se to zaboravi .
No gledajući istoriju u širem kontekstu uopšte , a i istoriju Bosne -moguće je , i možda i jedini prirodan način da multietnička i multikonfesionalna zemlja opstane . Ova nametnuta rešenja sa tri feuda odgovaraju samo onima koji su i doveli do ovoga . Prvi potez po meni bi trebao biti ograničavanje pristupa u mešanju verskih poglavara u državu . Kada se vrati na ono da je svejedno koje si "vere" , onda je slobodan protok ljudi, robe i ostalo samo tehničko pitanje .Onda već pričamo o zajedničkim interesima i vezama .
Ja čak verujem da ulaskom u EU svih zemalja regiona ,da će čisto ekonomski razlozi dovesti do veće bliskosti medju narodima BIH -a i medju svima iz ex YU .
Logično je -bliži smo jedni drugima po svemu , jeziku , mentalitetu, nego sa Evropom .

Malo da se nadovezem na temu..:-)

Stvar je do nas kao individua,onda do naroda....nego ja prije svega
stavljam prioritete u vezi drzave,naroda-nacije i vjere.
Znaci ovo troje vjerovatno treba da ima jedan normalan tok kod svakog naroda.U BiH vidim tri nacije-naroda.Medjutim trebamo imati prioritete od ova tri vitalna pitanja i gdje ih staviti..Ja bi uvijek
prioritet dao pitanjima drzave onda nacija-naroda i na kraju vjere.
A ako mijesamo ove prioritete mislim da onda dolazi do problema...
Znaci ne moze biti vjera bitnija od nacije-naroda niti od drzave...
Niti nacija-narod moze biti bez drzave...

Nazad na vrh Ići dole
SunStorm

SunStorm

Godina : 39
Datum upisa : 04.12.2008

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 9:50 pm

Mora da se smeni barem dva - tri narastaja da bi se zaboravila silna krv koja je potekla, kao i zlo i nesreca koji su zadesili sve zaracene strane...

Veliki broj decaka i devojcica su postali sirocad, bez igde ikoga, previse je roditelja ostalo bez dece, mnogo nas je ostalo bez imovine...
Treba vremena i vremena da ta losa secanja izblede...
Nazad na vrh Ići dole
Sivac 46

Sivac 46

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 10:02 pm

Dekretom može sve ! Nema vremenske zadrške ,ako se donese odluka o pomirenju . Nije bilo ni vremenske zadrške da se počne uzajamni rat ,opet je neko" naredio ".Bili smo jedinstveni primjer u svijetu u uzajamnoj toleranciji među narodima . Sve je to nestalo u vihoru koji nije dugo trajao ,a pobrisalo se sve ono što je građeno pola vijeka . Vjerujem i ja da ima pojedinaca koji se nebi doživotno mirili ,ali društvo kao cjelina nesmije dozvoliti da takvi imaju uticaja na sudbinu naroda .Zato da li će i kada doći do pomirenja zavisi od političke odluke prestavnika sva tri naroda . Vremenska distanca nje bitan faktor ,ako politika drukčije misli !
Nazad na vrh Ići dole
SunStorm

SunStorm

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 10:07 pm

Politika nas je upravo i dovela do prividnog ujedinjenja i kasnije rata. Istorija se, na zalost, ciklicno ponavlja, tako da ce za 50-ak godina opet ispocetka - ujedinjenje, pa rat...

Vise sam za neku ekonomsku simbiozu. Vera i religija se prilicno razlikuje i moze samo prouzrokovati netrepeljivost.

Sa eventualnim pomirenjem se ne moze pomiriti niko ko je u ratu izgubio barem jednog clana porodice - iza toga stojim, posto spadam u tu grupu direktno pogodjenih ratom. Pored toga, bio sam manjina u sopstvenoj domovini, prilicno tesko sam izvukao zivu glavu i vrlo dobro se secam da sam u Srbiju dosao maltene go i bos. Secam se i inflacije, dnevnika sa Pala i Crvenog Krsta - ne ponovilo se. To ne mogu zaboraviti dok sam ziv.

Ako neko od Vas moze - svaka cast na toleranciji. Sto se mene tice - Vise nikad u manjini.
Nazad na vrh Ići dole
Sivac 46

Sivac 46

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 10:42 pm

SunStorm ::
Politika nas je upravo i dovela do prividnog ujedinjenja i kasnije rata. Istorija se, na zalost, ciklicno ponavlja, tako da ce za 50-ak godina opet ispocetka - ujedinjenje, pa rat....
Ne bi da se bavim proricanjima bilo kakve vrste .Politika veliš pa što je rođače ne utamaniš pa da bude bolje i njima i nama ,da se ,kako reče ne ponavlja ciklično,ujedinjenje pa rat !Ne možemo mi bez politike ..... ona je kod nas sve .... početak i kraj .... Pop ,fratar ,a Bogami i Imam .Pa ti vidi !

Citat :
Vise sam za neku ekonomsku simbiozu. Vera i religija se prilicno razlikuje i moze samo prouzrokovati netrepeljivost.

Opet moraš uvjeriti političare da bi to bilo dobro i perspektivno .Ne zaboravi da si i crkvu i đamiju stavio po strani ,a one neće drugorazrednu ulogu ,pa si i njh dobio kao protivnike takvog koncepta .

Citat :
Ako neko od Vas moze - svaka cast na toleranciji. Sto se mene tice - Vise nikad u manjini.

Ne vjerujem da si spreman biti posledni koji će prihvatiti pomirenje .Čovjek je puno jači kada govori ,nego kada 55555 sprovodi u djelo !
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 50
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 10:53 pm

Selimovic je rekao celu mudrost:

''Mi smo ničiji. Uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz .Vjekovima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ko smo. Živimo na razmeđu svjetova, na granici naroda, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu .Otrgnuti smo, a neprihvaćeni. Ko rukavac što ga je bujica odvojila od majke pa nema više ni toka, ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. Drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje, a sve se plaća pa i ova ljubav .Svako misli da će nadmudriti sve ostale i u tome je naša nesreća. Kakvi su ljudi Bosanci? To su najzamršeniji ljudi nasvijetu, ni s kim se istorija nije tako pošalila kao sa Bosnom. Juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo, a nismo postali ni nešto drugo. S nejasnim osjećajem stida zbog krivice i otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kad da gledamo unaprijed.
Zar smo mi slučajno tako pretjerano meki i surovi, raznježeni i tvrdi. Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav kao jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti, zašto? Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno znači da smo pošteni. A kad smo pošteni ,svaka čast našoj ludosti !''
DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 900975
Nazad na vrh Ići dole
PJER
Pjer
PJER

Datum upisa : 13.10.2008

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 11:00 pm

Nikad..
Nazad na vrh Ići dole
SunStorm

SunStorm

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 11:21 pm

Sivac 46 ::
[

Ne vjerujem da si spreman biti posledni koji će prihvatiti pomirenje .Čovjek je puno jači kada govori ,nego kada 55555 sprovodi u djelo !

Ne verujem da si bio u situaciji koja bi promenila tvoje sadasnje stavove.... Whatever, svetu se ne moze ugoditi. Izneo sam subjektivno misljenje koje ne mora nuzno biti prihvaceno kao ispravno.

Mrzim sve one koji su udarili na moju familiju i nemam razloga (ni prava) da im pruzim oprastaj za ucinjena zlodela - to bi bilo ravno pljuvanju na svoje poreklo i rod. Blago onome ko moze - ja ne mogu.

Mozete reci da sam nakrivo nasadjen i konzervativan. Nacionalista nisam, poticem iz (na neki nacin) mesanog braka. Slavim oba Bozica, Nove Godine, Krsnu Slavu... Ali to ne moze promeniti ono sto je ucinjeno u Bosni. Samo vreme moze uciniti da neke uspomene izblede, politika je nemocna kada su u pitanju emocije naroda. One tinjaju u narodu, polako, prilicno polako. Kada se casa netrepeljivosti prepuni, nastane haos.

Nikada vise Bosne, u izdanju od pre te proklete `92.

BTW, zaboravih da dodam cinjenicu da hriscani odavno javno ne pozivaju na verski rat. To je svojstveno jednoj drugoj religiji... To je velika i nepremostiva razlika.
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 11:27 pm

PJER ::
Nikad..

..ne reci nikad.

Mladi narastaji ce pricati o tome kao o dalekoj istoriji, isto kao sto nasa deca vec govore o Titu i desavanjima onda...
Bosna jeste po mnogo cemu multi, ali tendencije su proevropske, a tamo nema mesta netoleranciji DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 56516 tako da ce podloga za zajednicke poduhvate vec od sada da se sprema, ili je vec spremna... Drugi diktiraju tempo, a VAZNO JE UCESTVOVATI DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 900975
Nazad na vrh Ići dole
PJER
Pjer
PJER

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 11:32 pm

u 21 prvom veku dimije bule .vehabije....kao da su u srednjem veku....

zato nema pomirenja ..sto se nas tice uvek smo oprastali ...moje misljenje da vise nikad nece biti kao pre..nema vise bratstva i jedinstva...
Nazad na vrh Ići dole
_Batonbreucki_

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 11:36 pm

Opet mislim da nije do nacija-naroda.Prvo je i mozda naj bitnije iz pitanja DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?Ovo BiH.A sto znaci ako je BiH drzava i ako je narodi tako svataju onda ima zajednistva.

Mislim opet da je sve u redu sa medjunacionalnim odnosima u BiH dok je ovako stanje u BiH...sto znaci jedna drzava BiH.To je sto je narodima BiH trenutno ujedinjenje...a nista nije puno bilo bolje ujedinjenje i zajednistvo ni prije dok je bio mir na podruciju BiH...
Trebalo bi da BiH drzava bude i kroz upadicu koja je cesta "Mirna Bosna" I ujedinjenje je samo apstraktno i neobavezujuce...znaci svako ima svoju slobodnu volju koga ce vise da ujedinjuje i sl...

Znaci neko vec zivi u ujedinjenju,neko ne pomislja,nekome to nije prioritet neko i ne obraca paznju na to...bitno je da je "Mirna Bosna"
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 11:40 pm

PJER ::
u 21 prvom veku dimije bule .vehabije....kao da su u srednjem veku....

zato nema pomirenja ..sto se nas tice uvek smo oprastali ...moje misljenje da vise nikad nece biti kao pre..nema vise bratstva i jedinstva...

Ne prEznajem! Meni je najbolja drugarica iz Bosne! Zivelo bratstvo i jedinstvo! Drugovi i drugarice, racunajte na nas! DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 305730

A sto se tice onog drugog..dimije su sad u modi , samo ih u evropi zovu HAREM pantalone DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 458504 DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 458504 DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 458504

Nazad na vrh Ići dole
PJER
Pjer
PJER

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 11:42 pm

imam i ja drugove i drugarice iz bosne ..tako da... :eee:
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Sep 13, 2010 11:58 pm

Dimija je u Bosni uvijek...tako da to uopste ne predstavlja barijeru ujedinjenju...niti nesto sl. tome
Lako je svima pricati "sa strane" ...Svi mi koji smo direktno u tom (ne)ujedinjenju,koji poznajemo zivot prije tog rascjepa...pa sam taj period "odvajanja" i sva desavanja poslije...znamo kolika je vjerovatnoca da sve bude kao nekad...
Odrasla sam u gradu medju 3 nacije...postovali jedni druge(narod)...postujemo se i danas...I mi koji nazalost nismo vise u tom gradu,zajedno nosimo i dijelimo tihu bol i patnju,sjecanja na nekadasnju Bosne i zivota u njoj...
Narod kao narod svejedno koje nacije ce uvijek funkcionisati i postovati jedni druge,jer to su i naucili...ali oni u stolicama nikad nece dozvoliti to ujedinjenje i sve ce raditi da se ne izbrise taj period 90tih.Njima odgovara ovako kako jeste,jer gledaju svoje interese,a i ne mogu se pozaliti da "ne zive" ...cak mozda i bolje nego ranije.

Nazad na vrh Ići dole
Sivac 46

Sivac 46

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 12:01 am

SunStorm ::

Ne verujem da si bio u situaciji koja bi promenila tvoje sadasnje stavove.... Whatever, svetu se ne moze ugoditi. Izneo sam subjektivno misljenje koje ne mora nuzno biti prihvaceno kao ispravno.

Kolega :"To što ti ne vjeruješ ,nemora baš ništa da znači .Za to nemaš ni najmanje pretpostavke ,a kamo li činjenice .Ali dozvoljeno je imati svoje mišljenje ,makar se zasnivalo i na prtpostavkama ,i makar i nekog drugog dovodilo u poziciju da se mora braniti od pustih prtpostavki .Vjerujem i to je ljudski da svakoga najviše bole sopstvene rane . I za to ti ne osporavam pravo da tako misliš ,ali pod uslovom da ne uzimaš mene kao ogledni primjer suprotnog stava .

Citat :
Mrzim sve one koji su udarili na moju familiju i nemam razloga (ni prava) da im pruzim oprastaj za ucinjena zlodela - to bi bilo ravno pljuvanju na svoje poreklo i rod. Blago onome ko moze - ja ne mogu.

Kada bi te ja zamolio da imenuješ one koji su nasrnuli na tvoju familiju ,ali da ne govoriš uopšteno ,već da kažeš da je to bio taj i taj imenom i prezimenom onda bih te ja i razumio . Ali ti nećeš da se zamaraš sa tim ,savjest ti je "čista " ako kažeš da su to bili prestavnici jednog od naroda u BiH ,ali ćeš vjerovatno svoj narod isključit iz te opcije . Tako će u raditi i onaj drugi i lanac mržnje i osvete neprekidno se povećeva . Neko je i na familiju onoga ,što je atakovao na tvoje ,isto ili slično proganjao . I opet nema kraja .... a mora ga biti !

Citat :
Nikada vise Bosne, u izdanju od pre te proklete `92.

To potpisujem !

Citat :
BTW, zaboravih da dodam cinjenicu da hriscani odavno javno ne pozivaju na verski rat. To je svojstveno jednoj drugoj religiji... To je velika i nepremostiva razlika.

Uzmimo da je i ovo što si rekao neki etalon istine . I šta sada ? Kako naći kompromis ? Ovo, hoćeš reći potvrđuje tvoje stajalište ,da pomirenja nema . Uzmimo da je to baš tako .Šta je rezultat za budućnost ,naše djece ? Ponovo tamo neke godine u "boj za narod svoj " a protiv naroda koji nije moj .... Ne bih da me svatiš pogrešno ..... nisi ti usamljen koji tako misli .... imah ih još ... ali loše nam se piše ako se taj broj povećava umjesto da se smanjuje .
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 1:13 am

U jednom smislu narodi BIH već zive zajedno . Nema entitetskih granica , moneta, lični dokumenti, registracije automobila -isto . Ljudi se slobodno kreću , komuniciraju , trguju....U Parlamentu su sva tri konstitutivna naroda .
No treba jos vremena, nekoliko generacija sigurno, da se izgubi tvrdo nacionalna retorika, i da se religija svede u granice u kojima je i treba biti.Ovde pre svega mislim na islamizaciju Bosne .
Moj zet živi u skoro 100% muslimanskom mestu, i očigledno mu nista ne fali , iako je 4 godine nosio pušku na drugoj strani.Vreme leči sve rane ,a da se pitao običan narod , do toga nikada ne bi ni došlo.

Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 1:29 am

Mislim da nema nikakve sanse da se entiteti u BIH ujedine.Posto sam bosanac i dobro znam kakva je situacija kod nas u bosni.Svi bosanci su postali :veliki SRBI,veliki MUSLIMANI i veliki HRVATI.Dok vecina vodi svoj nacionalizam jadna drzava ispasta.Zalosno.
Nazad na vrh Ići dole
Smiljan01

Smiljan01

Datum upisa : 19.11.2009

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 11:28 am

U jednom smislu narodi BIH već zive zajedno . Nema entitetskih granica , moneta, lični dokumenti, registracije automobila -isto . Ljudi se slobodno kreću , komuniciraju , trguju....U Parlamentu su sva tri konstitutivna naroda .
No treba jos vremena, nekoliko generacija sigurno, da se izgubi tvrdo nacionalna retorika, i da se religija svede u granice u kojima je i treba biti.Ovde pre svega mislim na islamizaciju Bosne .
Moj zet živi u skoro 100% muslimanskom mestu, i očigledno mu nista ne fali , iako je 4 godine nosio pušku na drugoj strani.Vreme leči sve rane ,a da se pitao običan narod , do toga nikada ne bi ni došlo.

Dragi sefe Dany... Ma tko sto govorio i mislio, narodi u BiH zive zajedno, i to u daleko vecoj toleranciji no sto se to prikazuje u javnosti i u medijima...
Vec sam ovdije negdje napisao, da medju pojedincima i prijateljima nema tog straha, ali postoji strah kolektiviteta...
Jedan od izvora tog straha jeste neodrziva politicka formula, dva entiteta i tri konstutivna naroda...
U kom ce pravcu ici nova ustavna rjesenja imam svoje misljenje i duboko vjerujem da ce ona ici u korist sva tri konstutivna naroda, koji ce moci zivjeti u jednoj lijepoj zemlji, istinski bogatoj i prosperitetnoj...
Kada sam prije mnogo godina poceo uciti igrati sah, kupio sam sahovsku citanku od velemajstora Bjelice...
Tamo je stajala ova poruka,
-dug je put da u sahu pijun postane dama, ali ipak je to mogucece-
Tako je i sa suzivotom u BiH...
On je moguc i u tom pravcu BiH ide polako ali sigurno...
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

jutarnja izmaglica

Humor : smehoholicarka
Datum upisa : 11.08.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 12:46 pm

Da su se obicni ljudi pitali nikada se ne bi dogodilo to sto se dogodilo...ali nisu se pitali-svetske sile vode politiku usitnjavanja (na celu sa Amerikom) koja sebe ne bi ni u ludilu usitnila jer tako je silna sa svojim korbacem.Trebalo je uneti mrznju i haos i razbiti jednu zemlju kakva je bila Jugoslavija.Nikome tada nije bilo vazno ko je koje narodnosti-ljudi su se voleli otuda i mesoviti brakovi.I sad mi nemojte reci da Americka i svetska politika nije zlocinacka kada je sve uradila da unisti ono po cemu smo se mogli diciti i ponositi a to je suzivot i harmonija svih vera i nacija.
Licno mislim da ce njihov pir da se nastavi i dalje,Sad je vec i Belgija na redu i ko zna kad ce se to sve okoncati.
Zelelela bih svakako da sve bude kao nekada ....uzdam se u Boga da ce se to nekada i dogoditi....valjda ce neko nekada uspeti da uzme korbac "Atili".
Nazad na vrh Ići dole
http://magnolija.serbianforum.info/forum.htm
Aurora Borealis

Aurora Borealis

Datum upisa : 17.12.2009

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 2:51 pm

svi mi koji smo cijeli rat proveli dole....znamo vrlo dobro kako mi zivimo....svi smo mi izgubili nekog......rodbinu, prijatelje, ognjista i mnogo toga.....ali Bosne i bosanaca ce uvijek biti.....kad kazem bosanaca mislim na sve tri naroda koji su do rata zivjeli dole....zivjeli smo mi i u ratu zajedno.....kada nam je bilo najteze....i dijelili zajedno i dobro i lose.....tako cemo i da nastavimo.....oni koji ne zele da zive u toj nasoj Bosni....siroko im polje neka idu gdje hoce.....ako postoji negdje bolje......oni koji istinski vole Bosnu zauvijek ce da bude njihova.....u mojoj Zenici ako si papak popices batine bez obzira ko si i sta si.....ali ako si covjek prihvatice te.....svugdje postoje oni koji su izrod od svega.....na svim stranama.....ali na srecu nije ih bas tako puno....neki koji su do juce bili veliki ovi ili oni.....dobar dio njih se stidi pogledati ljudima u oci....shvatili su da nisu nista sa tim dobili.....jer ipak samo u Bosni si bosanac nigdje vise.....moja najbolja drugarica je iz Srbije....meni ne smeta.....moj najbolji prijatelj i neko kome mogu da zahvalim za dosta toga je covjek koji se krsti sa tri prsta...treba li zbog toga da ga mrzim.....nisam samo ja koja tako razmislja ima nas jos dosta....na svu srecu.....nije sve tako crno u Bosni kako neki misle....i kako neki zele da izgleda.....mi cemo i dalje da zivimo zajedno....kao i onda kada smo dijelili sklonista i komad hljeba zajedno......i svi oni koji istinski vole Bosnu.....i smatraju se bosancima.....imace bujruma u nasoj Bosni......kakvi smo takvi smo....nekad umijemo da zabrljamo......ali sebi dobri smo..... migg
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

jutarnja izmaglica

Humor : smehoholicarka
Datum upisa : 11.08.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 4:10 pm

Aurora da te ima vise... :thb:
Moj ujko -majkin pobratim iz vremena1963 je i danas moj ujko(musliman iz Donjeg Vakufa) koga obozavami koji nikada nije prestao biti moj ujkoiako se majka i ja krstimo sa tri prsta.

Zajedno smo plakali zbog gamadi koja su cinila sva zla i ostali ono sto smo uvek bili...ljudi koji se vole i postuju iznad svega.

Bila bih srecna da sve bude u Bosni kao nekada pre...a dace Bog valjda...
Nazad na vrh Ići dole
http://magnolija.serbianforum.info/forum.htm
Aurora Borealis

Aurora Borealis

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 4:22 pm

draga moja....mi bosanci i dalje cemo da se volimo....i to ce da tako i bude....ja vjerujem u to.....prilicno dosta ih poznajem koji ce se sloziti samnom....nije bitno koje si vjere....mi smo svugdje stranci.....bilo gdje da odemo.....svi mi bez obzira na ime koje nosimo....samo smo u Bosni svoji na svome.....ako bog da .....bice bice.... migg
Nazad na vrh Ići dole
Sivac 46

Sivac 46

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 4:39 pm

Aurora Borealis ::
draga moja....mi bosanci i dalje cemo da se volimo....i to ce da tako i bude....ja vjerujem u to.....prilicno dosta ih poznajem koji ce se sloziti samnom....nije bitno koje si vjere....mi smo svugdje stranci.....bilo gdje da odemo.....svi mi bez obzira na ime koje nosimo....samo smo u Bosni svoji na svome.....ako bog da .....bice bice.... migg

Ne mogu da vjeruijem.... da separatišete Hercegovce ! Čuj samo Bosanci ,a šta će mo sa Hercegovcima ? Nesmete smetnut s' uma da je to Država Bosna i Hercegovina ,a vi bi samo da je Bosna bez ono Hercegovina .Neće moći .... ili i nas spominjite .... ili se od nas odvojite .... :eee:
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 4:43 pm

Neko je ovde pomenuo "kolektivitet "
Zanimljivo kako u dijaspori , na netu , na FB se moze videti kod ljudi poreklom iz Bosne da se druze, dopisuju, prijateljuju pa i vole .
Čim se umesa kakva partija, kakvo "udruzenje " sa nacionalnim ili religijskim predznakom, odmah nastupa izvesna rezerva, sto je i normalno . Postanemo "njihovi " i "naši" .
Meni to nikada neće biti jasno , jer "moj " je onaj komšija sa kojim živim , i uvek će mi biti preči, ili ću mu više verovati nego onome ko dodje bog zna odakle , pa mi je sada odjednom "brat" jer mu prezime zvuci kao moje ?
Prvi korak za sve narode u BIH mora biti jačanje socilademokratskih i demokratskih činilaca, tj marginalizacija nacionalnih tribuna i partija , i ne zaboravimo -uticaja Crkava . Tek onda se moze nadati nekom normalnom zivotu u Bosni .

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 4:44 pm

Ne mogu da vjeruijem.... da separatišete Hercegovce ! Čuj samo Bosanci ,a šta će mo sa Hercegovcima ? Nesmete smetnut s' uma da je to Država Bosna i Hercegovina ,a vi bi samo da je Bosna bez ono Hercegovina .Neće moći .... ili i nas spominjite .... ili se od nas odvojite .... :eee:
Hehehe ....nekada se pricao onaj vic ...sta je Hercegovac ? Pa Bosanac de luxe (neka mi oproste i jedni i drugi , sala , valjda nije uvredljivo )

Nazad na vrh Ići dole
Aurora Borealis

Aurora Borealis

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 4:54 pm

vidis kako mi bosanci i hercegovci sve bukvalno shvatamo....zar ne.... :eee: ....ma volim ja moju Bosnu i Hercegovinu...... migg
Nazad na vrh Ići dole
SunStorm

SunStorm

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 5:02 pm

@ Sivac 46 :
Nisam planirao da ikog prozivam, moji stavovi su subjektivni, ali se ipak nadam da se bar 50 godina nece zaboraviti ono sto se dogodilo u ex BiH.

Moja misija je u ovoj temi ispunjena... DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 599
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyUto Sep 14, 2010 5:02 pm

: ....ma volim ja moju Bosnu i Hercegovinu...... migg
Ja dajem prednost "Hercegovini "-ne bilo mi zamereno :eee:

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? Slika-stare-cigarete-Hercegovina-iz-1993-paket-od-10-kutija-128241x640

spam spam spam :bannn: (kad ne mogu da odolim zubbb )

Nazad na vrh Ići dole
Smiljan01

Smiljan01

Datum upisa : 19.11.2009

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptySre Sep 15, 2010 10:27 am

Potpuno se slazem da se uvijek mora govoriti BiH... Dobro poznajem Hercegovinu i mentalitet ljudi koji zive tamo, bez obzira sa koje strane Neretve zivjeli... Hercegovci su ponosni i vrijedni ljudi...
Nazad na vrh Ići dole
bosankaa
★ Prva Oklagija Foruma ★
bosankaa

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptySre Sep 15, 2010 10:56 am

: ....ma volim ja moju Bosnu i Hercegovinu...... migg
Ja dajem prednost "Hercegovini "-ne bilo mi zamereno :eee:

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? Slika-stare-cigarete-Hercegovina-iz-1993-paket-od-10-kutija-128241x640

spam spam spam :bannn: (kad ne mogu da odolim zubbb )

Prisjetio se covjek JNA,pa daje prednost Hercegovini :ita zavese : a da si vojsku sluzio u BL,ne bi tako pisao beljenje

Salu na stranu,BiH je za mene jedna cijelina...nema odvajanja Bosanaca i Hercegovaca cherry

Nazad na vrh Ići dole
promaja
Panonski lav
Panonski lav
promaja

Godina : 62
Datum upisa : 02.08.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptySre Sep 15, 2010 11:04 am

Rođen sam u Sarajevu ....šta reći više cherry
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptySre Sep 15, 2010 1:21 pm

bosankaa ::

Prisjetio se covjek JNA,pa daje prednost Hercegovini :ita zavese : a da si vojsku sluzio u BL,ne bi tako pisao beljenje

Salu na stranu,BiH je za mene jedna cijelina...nema odvajanja Bosanaca i Hercegovaca cherry

Jest....malo sam bio u Trebinju , sve žene bile za glavu više:usta: A znas kako kažu za Trebinje...ono "kad me vidis...." hump "
Ja verujem da ce se moci ziveti zajedno...Sun Storm (nas clan ) ne zna ,jer se nije rodio, ali ja sam bio naravno na svadbi njegovih roditelja (cak i harmoniku svirao ,uz pratnju rodbine njegovog oca "a capela ") :zurka : SAD tek znam da je na toj svadbi bilo Muslimana , Hrvata , Srba...ni po kojoj pesmi se to nije izdvajalo.Tada sam prvi put čuo za Šerifa Konjevića hehehe
No nisam hteo to reci....hteo sam reci da su ljudi bili toliko prijatni , da su mi ledja otpala od tapšanja , a nazdravio sam ne znam koliko puta i sa kim .Bosanci su bili toliko "sitni" , da su u pauzama za grljenje čašu ostavljali-na lusteru .

Nazad na vrh Ići dole
cojle
Zaštitnik seljačkih prava
cojle

Humor : smešan samom sebi
Datum upisa : 09.08.2009

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptySre Sep 15, 2010 6:59 pm

Ujedinjavali su ih:
- Turci
- Austrougari
- masoni
- ustaše
- komunisti
DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 900975
Ko je sledeći? 55555

Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Dec 06, 2010 9:59 pm

Americki diplomat, politicki povjesnicar i pisac Henry Kissinger pise u svojoj knjizi "Diplomacija"

" Godine 1908. izbija medjunarodna kriza zbog Bosne i Hercegovine, koju valja iznijeti jer pokazuje kako se povijest rado ponavlja.

Bosna i Hercegovina bila je zabokrecina Europe, a njezina je sudbina ostala nedefiniranom na Berlinskom kongresu, jer nitko zapravo nije znao sto bi s njom ucinio.

Ta nicija zemlja izmedu Osmanskog i Habsburskog Carstva, u kojoj su prisutne rimokatolicka, pravoslavna i muslimanska vjeroispovijest, te hrvatsko, srpsko i muslimansko stanovnistvo, nikada nije imala svoju drzavu niti samoupravu.
Njome se moglo upravljati jedino ako se od tih grupa nije zatrazilo da se podvrgnu jednoj od njih.

Trideset godina Bosna i Hercegovina bila je pod turskom vrhovnom vlascu, austrijskom upravom, te uzivala lokalnu autonomiju. U citavom tom razdoblju taj visenacionalni sustav u kojemu nije rijeseno pitanje krajnjeg suvereniteta niti jednom nije bio ozbiljno ugrozen.

Austrija je trideset godina cekala na izravnu aneksiju, jer su strasti te visejezicne mjesavine bile preslozene cak i za Austrijance, usprkos njihovu iskustvu upravljanja u kaoticnim uvjetima. Kad su konacno anektirali Bosnu i Hercegovinu, ucinili su to da bi poentirali protiv Srbije (neizravno Rusije), a ne zbog ostvarenja suvisloga politickog cilja.
Na taj je nacin Austrija poremetila osjetljivu ravnotezu izjednacenih mrznji.

Tri narastaja kasnije, 1992., iste elementarne strasti buknut ce iz slicnih razloga, zapanjivsi sve osim fanatika izravno ukljucenih u sukobe i onih koji su dobro upuceni u nepostojanu povijest regije.
Nagla promjena vlasti ponovno ce Bosnu i Hercegovinu pretvoriti u uzavreli kotao.
Cim je Bosna proglasila nezavisnost, sve su se nacije medjusobno zaratile u borbi za prevlast..."

Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptySub Dec 11, 2010 9:45 pm

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? Bih_bb552

Sloboda narodima - smrt protektoratu!DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 900975

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Jul 03, 2011 10:08 pm

DODIK: SRPSKA HOĆE POTPUNU SAMOSTALNOST U BIH

Subota, 25. Jun, 2011.|

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 67925
BANjALUKA - Politički cilj RS u ovom trenutku potpuno legitiman. Mi
hoćemo potpunu samostalnost u okviru naših nadležnosti u okviru
teritorije koja se zove BiH. To znači da niko ne može doći da ospori
naše nadležnosti niti da pokuša da ih ukine. Samo takav pristup
osigurava naše prisustvo i naš opstanak u BiH, istakao je predsednik RS
Milorad Dodik u emisiji Intervju Radio-televizije Republike Srpske.

- Socijaldemokratska partija pokušava da nametne jedan koncept u BiH,
promuslimanski, kojim želi da napravi novi politički sistem u kojem će
Srbi biti marginalizovani, onako kako to već pokušavaju da urade sa
Hrvatima - kazao je Dodik, prenosi Glas Srpske.

On je istakao da je siguran da će Srpska demokratska stranka glasati
protiv izbora kandidata SDP-a Slave Kukića za predsedavajućeg Saveta
ministara.

- Siguran sam da će SDS glasati protiv Kukića, bez obzira na sve
spekulacije. Treba primetiti da je u Komisiji Parlamenta BiH i član
PDP-a, partije koja je jedina razgovarala sa Kukićem, glasao protiv
njega. Svi poslanici iz Srpske u toj Komisiji jednoglasno su odbili
izbor Kukića - rekao je Dodik.

On je kazao da je veoma važno da su SNSD i SDS shvatajući važnost
istorijskog trenutka za buduću poziciju RS, napravili platformu za
zajedničko delovanje.

- SDS je ušla u priču formiranja bloka u bh. Parlamentu, u čemu smo ih
pratili jer nismo hteli da narušimo nacionalno jedinstvo kada je reč o
nastupu u organima BiH. Mi ne želimo parlament u kojem će se raditi na
štetu RS, a to se pokazuje i sada na primeru budžeta institucija BiH
koji se pokušava uvećati na štetu entiteta - rekao je Dodik.

Istakao je da bošnjački poslanici imaju cilj da oslabe entitete i
ojačaju BiH, te da u vreme ekonomske krize uvećavajući budžet žele da
naprave probleme u Srpskoj.

- Institucije BiH treba da budu servis entiteta, a faktička moć i vlast
treba da ostane na nivou RS i FBiH. Jer BiH može da funkcioniše samo
ako entiteti imaju snažne autonomne pozicije - rekao je Dodik.

Upitan o pisanju mostarskog "Dnevnog lista" o tome da je moguća njegova
smena, Dodik je rekao da su to spekulacije lista koji je blizak
Jurišiću i platformašima.

- Impresionira me naša sposobnost da prihvatamo spekulacije. Jasno je
da je sada međunarodna pozicija RS ojačala i da oni to žele da sruše.
Nemam nikakvu potrebu da to demantujem, niti se plašim. Nemam problema
sa SAD, niti problema ima Republika Srpska - istakao je Dodik.

Patrik Mun demantovao da traži smenu Dodika

Američki ambasador u BiH Patrik Mun negirao je u Srebrenici pisanje
"Dnevnog lista" da je navodno od predsedavajućeg Predsedništva BiH
Nebojše Radmanovića tražio da utiče da se predsednik RS Milorad Dodik
povuče sa funkcije do kraja godine.

- Nikada nisam tako nešto tražio, niti rekao - kazao je Mun odgovarajući na novinarsko pitanje.

---------------
Neverovatno da je predizborni marketnig toliko ogoljuje stvarne odnose u Republici Srpskoj . Ovakvi potezi pokazuju da se ciljevi nisu mnogo promenili od ratnih ciljeva Karadžićeve SDS i to nikako ne doprinosi pomirenju medju narodima .Ja lično sam mislio da ono "socijaldemokrate " u nazivu gospodina Dodika baš pokazuje želju za otklonom od takve politike ,ali, dovoljna je prva prilika da se pokaže nešto drugo.
Ne treba da bude puno važno -ali je juče njegova stranka izbačena iz Socijalističke internacionale ,a danas čitamo kako Dodik glumi ludilo i danas ON najavljuje da će "istupiti "??? Takvu demagogiju smo već gledali ....
Saradanja sa susedima, saradnja sa svetom -a ne glumljenje buntovnika bez stvarne potrebe i bez ikakve koristi i na čistu štetu naroda.Loši signali ,loše odmerena politika koja neće završiti nikakvim pozitivnim pomakom.

Nazad na vrh Ići dole
brunolino

brunolino

Godina : 111
Datum upisa : 12.10.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Jul 03, 2011 10:16 pm

narodi mogu , ali politicari ne... migg

jer odose fotelje i tzv. briga za svaki narod tamo... migg
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Jul 03, 2011 10:28 pm

brunolino ::
narodi mogu , ali politicari ne... DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 558763

jer odose fotelje i tzv. briga za svaki narod tamo... DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 558763
To i ja tvrdim...dok god su vladajuće partije one sa nacionalnim predznakom po entitetima -ništa od zajednice . Ne umeju da prepoznaju zajedničke interese , nego nameću samo "svoje ".
Da nije tako , verovatno bi se socijaldemokrate Republike Srpske lako "našle" sa socijaldemokratama muslimana ili Hrvata -jer bi imali dodirne tačke u programskim ciljevima . Ovako...ništa Tapkanje u mestu i povremene tenzije .

Nazad na vrh Ići dole
vasko1

vasko1

Datum upisa : 02.01.2011

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Jul 03, 2011 10:33 pm

Dodik je priča za sebe ,ali pomirenje naroda u BiH je neka druga priča !
Ovo sam na samom početku razdvojio ,da nebi govoreći o pomirenju pomješao lončiće ? Bosna i Hercegovina jest država koju sačinjavaju Federacija ,Srpska Republika i distrix Brčko!To kaže Dejtonsko "Sveto pismo" koje je ne promjenjio bez saglasnosti tri naroda i dva entiteta .U Federaciji su dva naroda ,i nemogu se dogovorit ni o čemu ,pa Srpska Republika čeka njihov dogovor da bi rekla svoje ! To je gola činjenica !Hrvati i Muslimani moraju se dogovorit u Federaciji i izaći sa zajedničkim stavom ,ali od toga ništa ,makar u dogledno vreme !
Zašto onda smeta Dodik ? On makar kaže ono što misli ,ali to ne "utiče" na razmirice između Hrvata i Muslimana . To je njegov lični obračun sa OHRom i Briselskim "Gubernatorima ! Štete po Republiku Srpsku ,nema sve dotle dok on vješto balansira u svojim "igrama ".
Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Jul 03, 2011 11:52 pm

Neverovatno da je predizborni marketnig toliko ogoljuje stvarne odnose u Republici Srpskoj . Ovakvi potezi pokazuju da se ciljevi nisu mnogo promenili od ratnih ciljeva Karadžićeve SDS i to nikako ne doprinosi pomirenju medju narodima .

Ja lično sam mislio da ono "socijaldemokrate " u nazivu gospodina Dodika baš pokazuje želju za otklonom od takve politike ,ali, dovoljna je prva prilika da se pokaže nešto drugo.

Ne treba da bude puno važno -ali je juče njegova stranka izbačena iz Socijalističke internacionale ,a danas čitamo kako Dodik glumi ludilo i danas ON najavljuje da će "istupiti "??? Takvu demagogiju smo već gledali ....

Saradanja sa susedima, saradnja sa svetom -a ne glumljenje buntovnika bez stvarne potrebe i bez ikakve koristi i na čistu štetu naroda.Loši signali ,loše odmerena politika koja neće završiti nikakvim pozitivnim pomakom.

Ludi Srbi...
... neće socijaldemokratiju po obrascima Čanka
i koekakvih protuva belosvetske zajednice. smehsmeh

Čak sprovode i izvorna demoratska načela...
... prava za sve...
... i nacionalno i građansko pa još ravnopravno!?

Jašta! krsti se

I ala i vrana bi da štiti neka kolektivna naciolna prava samo bi Srbima to neko da ospori... a u novije vreme i Hrvatima u BiH.

U mom selu bi rekli... prodaju *uda za bubrege.

Dakle... kako stoje stvari tu oko nas?

Jel iste te Srbe proteraše u egzodusu "Oluje" Hrvati iz Hrvatske i još uvek opstruišu ostvarenje njihovih građanskih i imovinskih prava?
Za tu opstrukciju i aboliciju počinjenih zločina nagrađeni su sticanjem statusa kandidata za članstvo u EU.
Pored svega su za takvu EU nagradu zažmurili i nad strahovitom majorizacijom Hrvatskog naroda u entitetu Federacije BiH.

Ima li upečatljivijeg primera obespravljenosti jednog naroda od činjenice da su Hrvatima u BiH uskraćena i prava na elektronske medije kojima bi podržavali kulturološka obeležja sopstvene zajednice.
Ostale primere i da ne navodimo.

Navedite mi bar jeda TV kanal u BiH koji će promovisati obeležja Hrvata iz Srebrne Bosne, Herceg Bosne ili Hrvatske Posavine... da ne pominjemo Sarajevo i druge krajeve?

I kad su ih svi zaboravili kome su se obratili za zaštitu?
Dojučerašnjim ratnim protivnicima... Srbima iz Republike Srpske.

Zašto?

Test vremena je dokazao ispravnost srpske borbe za ravnopravnost u BiH.
I postdejtonski učinak Republike Srpske je ohrabrio sve pravdoljubive ljude da je moguće izgraditi demokratski poredak i omogućiti ostvarenje svih građanskih prava bez bilo čije majorizacije ili nametanja neželjenih kulturoloških obrazaca, nezavisno od porekla, vere ili nacije.

Pogledajte stavove legitimnih predstavnika BH Hrvata...HDZ i HDZ1990., stranaka sa apsolutnom većinom glasova etničkih Hrvata pa ćete shvatiti šta je krivda a šta pravda.

To što ste u manjini ne bi smelo da vas dovede u podređen položaj obespravljene manjine... ali kad je BiH u pitanju stvarnost je znatno složenija i upravo te elementarne norme građanske demokratije se zloupotrebljavaju u pokušaju njihove satanizacije od strane mentora tzv. Novog poretka.

Da su u pitanju dvojni aršini uverićemo se najbolje na primeru Srbije.

Na sva zvona je promovisana halabuka sa konstituisanjem Nacionalnih saveta manjinskih zajednica i paket zakona u službi zaštite njihovih manjinskih prava.
Tim paketima je između ostalog zaštićeno i pravo Mađarima... kao i ostalim manjinskim zajednicama... da u izbornom sistemu neposredno biraju svoje predstavnike uz garantovane kvote zastupljenosti ali i obaveznost odgovarajuće zastupljenosti u postizbornom konstituisanju organa vlasti.

Dakle... većinska srpska zajednica se ne meše u pravo njihovog izbora.
I hvala Bogu da to nikome i ne pada na pamet!

Primer drugi...

... u Federaciji BiH većinsko Bošnjačko izborno telo je izabralo neke sebi lojalne "Hrvate" i pod firmom multietničnosti ih pokušava naturiti svima kao navodnu izbornu volju svih "federacijskih Hrvata".
I otuda se lome koplja i odugovlači sa konstituisanjem organa vlasti u Federaciji ali i na nivou Unije BiH.

Legitimni predstavnici BH Hrvata su poveli postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa.
Sa rešavanjem njihovog zahteva se odugovlači i političkim nasiljem se pokušava ugušiti njihova ravnopravnost.

Sada je pritisak usmeren na predstavnike Republike Srpske da se pridruže kršenju demokratske volje BH Hrvata i da se bez njihovog učešća konstituišu centralne vlasti.

Politički predstavnici Republike Srpske među kojima istaknuto mesto zauzima i Emil Vlajku, potpredsednik RS izabran kao predstavnik Hrvata, prepoznali su u pokušajima majorizacije Hrvata neposrednu opasnost po postulate demokratskog ustrojstva jedne državne zajednice.

I tu smo stali.

Dakle... nije u BiH problem sa nepoćudnim Srbima i Miloradom Dodigom.

Problem je u pokušajima majorizacije manjinskih zajednica,
prekrajanju izborne volje i kršenju postulata demokratije.

Sve ostalo je prodaja *uda za bubrege! DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? 900975

Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyPon Jul 04, 2011 3:16 am

Dodik tako dobro promovise demokratska prava za sve da je doooobro otudjio vecinu naroda u svom trenutnom sjedistu od imovine i svih prava. I tako od vecine postane manjina:) Porobljavanje 101.
To se zove kradja, istjerivanje, protjerivanje...da ne duzim.
A da bi pokazao dobru volju za suzivotom prodaje tudju zemlju Rusima, pa nek buse, ako im se busi.
Nikogovic je bio prije rata, sad samo jos malo veci. I njegov personalni "put slave" nema ama bas nista sa zeljom da vodi narod ka prosperitetu. Vodi sebe, kao i svaki politicar koji uhvati priliku za to. Jedina razlika, on nije politicar. To znaju svi koji znaju za njega i o njemu iz nekih drugih vremena.
Ipak vjerujem da se narod kao narod i moze izmiriiti, i zivjeti civilizovano, ali treba malo civilizacije dovesti prvo u cjelokupnu drzavu, pa u skolstvo, da se jadna mladez ne zatupljuje nacionalizmom, vec malo ih zatupiti obrazovanjem. Ovo kazem za sve kantone, jer je po meni sramota da se drzava dici bogomoljama, a skolstvo nazaduje. Jedan od primjera.
Odgoj u porodicama kao jedinkama svakog zdravog drustva je prica za sebe. Dok se djecica "doje" mrznjom i ispraznim trla baba lan nadosiranjima sta je ko kome uradio, nema zdrave drzave.
A ako se neko zavarava da moze "prezivjeti" sam, imam osjecaj da je "in for a rude awakening".
Mozda ce neke mladje generacije donijeti malo zdravog razuma, i zelje za prosperitetom. Do tad, neka svako uziva u sopstvenom dreku:) Mrznja i rat, nikad nikome nista dobro nije donijela, niti ce.
Lako je meni naprdjivati "odavde", ali nekako nisam imala izbora. Jedino sto znam za fakat, mirno spavam, ne dugujem nikome nista, nisam nikome nista oduzela, niti spavam u tudjoj kuci. E sad, kako onaj koji radi sve to moze da "opravda" ideju da se ja vratim, i da pokusamo zivjeti zajedno?! I da ne bi bilo zabune, tu mislim na SVE koji su ikad nekoga pod prijetnjom oruzja istjerali sa njegovog. A da ne pominjem ubojstva, silovanja, etc.
Samim tim, dreku kraja nema.
Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Jan 15, 2012 9:14 pm

Kako su Bakir i SDA uništili Bošnjake:
"Avaz" piše istinu, bošnjački Gadafi je u problemima!

Jalovi moćnik skreće pažnju s gladnih penzionera, 530.000 nezaposlenih, organiziranog kriminala i korupcije u javnom sektoru, neizgradnje i zaostajanja BiH, kriminalne privatizacije, uništenih firmi i državne mafije, vjerskog radikalizma i političkih ubistava

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? Izetbegovic_Bakir_press_26_05_11_4MK_313441168

U nedostatku argumenata za brojne činjenice koje je „Dnevni avaz“ otkrio u vezi s njegovom ratnom i poratnom prošlošću, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović krenuo je putem pokušaja diskreditacije našeg lista i minimiziranja teških činjenica koje smo iznijeli.
Tako je Izetbegović izjavio, a pivarski bilten u vlasništvu Selimovića (što ga vladajuća SDA koristi kao svoje pištolj-glasilo) brže-bolje prenio, da je skoro stotinu dana na naslovnici „Avaza“, a da „nisu napisali ništa istinito o meni, sve sami medijski ćorci i budalaštine“.

Uništeni narod

Umjesto bilo kakve polemike s Izetbegovićem, koji je, zajedno sa svojom SDA, nažalost, Bošnjake doveo na rub propasti i na prag nove, bošnjačke Palestine, Urednički kolegij „Dnevnog avaza“ javno pita člana Predsjedništva BiH:

Ako „Avaz“ piše neistinu, otkud onda 530.000 nezaposlenih, otkud gladni penzioneri kojima će dodatno biti smanjena primanja, otkud činjenica da kriminal i korupcija nikada nisu bili veći, otkud na stotine firmi uništenih kriminalnom privatizacijom?

Ako „Avaz“ ne piše istinito, zašto su Bošnjaci, poslije 200.000 mrtvih u agresiji i genocidu, ekonomski i politički uništeni?

Zašto se zbog neimaštine pred Vladom KS spaljuju heroji Armije RBiH ili masovno ubijaju diljem naše zemlje?

Je li laž da Bošnjaci diljem Bosne žive u bijedi dok se Bakir Izetbegović i njemu slični u Sarajevu pripremaju za zimovanja u luksuznim hotelima u Švicarskoj, Sloveniji ili drugdje po Evropi?

Je li dezinformacija i to da smo, zbog kontinuiteta vladavine SDA, prvi po kriminalu i korupciji u Evropi te da smo, ponajviše na štetu Bošnjaka, ostali bez evropskog priključka?

Ako „Avaz“ piše 'ćorke', zašto nikada niste demantirali činjenice da već 20 godina na ovaj ili onaj način iz sjene upravljate životima svih Bošnjaka, i to ne svojom zaslugom? U prvom slučaju imenovani ste za šefa kabineta svog oca, a u drugom na poziciju ste došli zahvaljujući notornoj krađi glasova.

Objasnite da li se i kako novac koji je u arapskim zemljama sakupljan za Armiju RBiH, pranjem putem nekretnina sada vraća u BiH kroz fiktivne privatizacije?

Demantirajte da Vaša porodica i politička linija ne gospodare „BH Telecomom“ i ne odlučuju kome će biti dati vrijedni poslovi i ogromne donacije?

Izmišlja li „Avaz“ kada, uz najveće živuće bošnjačke intelektualce poput akademika Muhameda Filipovića, jedini ukazuje na to da je SDA prodala Hercegovinu i Mostar i da Bošnjaci nakon stotina položenih života nestaju s tih terena?

Da li je tačno konstatacija da se Bošnjaci danas ne dijele po političkoj osnovi, već po ogromnoj socijalnoj razlici - na najveći broj teško siromašnih i krajnje uzak sloj ekstra bogatih?

Neka Izetbegović i svi njegovi ljudi iz SDA kažu koliko je članova njihovih porodica poginulo na prvim linijama i gdje su bili, a iste podatke donijet će i svi novinari, urednici i svi zaposlenici naše kuće.

Ogriješio si se o staricu

Zašto Bakir Izetbegović ne odgovori javnosti kako to da u biografiji člana Predsjedništva BiH (čitaoci to lako mogu provjeriti na [You must be registered and logged in to see this link.] skriva svoju ratnu prošlost, pa i to da je bio u kabinetu svog časnog rahmetli oca Alije, te kakva je to poruka drugim Bošnjacima?

Kako to da je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, na čijem je čelu bio Bakir Izetbegović, platio 6.800 KM za rušenje nacionalnog spomenika Semizova kuća i tako pokrao, odnosno poništio 40-godišnje stanarsko pravo starici Hajriji Memišević, koja je završila na ulici?

Ako ne pišemo samo istinu, kako to da su Vaši partneri Selimovići 18. marta 2002. godine Semizovu kuću kupili za nedopustivo nisku cijenu s obzirom na položaj kuće i njenu kulturno-historijsku vrijednost, te od nje napravili privatnu vilu?

Zašto je generalni sekretar SDA Amir Zukić Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) davao izjave o vezama te stranke i vođe zločinačke organizacije Zijada Turkovića kroz dogovarano plaketiranje te kakve je razgovore policija presrela?

Zašto Izetbegović nikada nije opovrgao da se Zijad Turković u jeku priprema za gnusne zločine vozio ni manje ni više do u blindiranom auto mobilu rahmetli Alije Izetbegovića te zašto nikada nije odgovoreno ko mu je omogućio da ga kupi?

Je li Zijad Turković mogao sam sebi izdati iskaznicu tajne bošnjačke policije, AID-a?

Ko je ubijao ljude

Jesu li 'budalaštine' i to što su pale mrtve glave i što je u Prijedorskoj ulici 28. septembra 1996. godine, između 20 i 20.30 sati, iz vatrenog oružja ubijen pomoćnik direktora AID-a Nedžad Ugljen i što je 16. marta 1999. izvršen atentat na doministra unutrašnjih poslova FBiH Jozu Leutara, koji je od posljedica eksplozije preminuo 12 dana kasnije, 28. marta 1999. godine?

Zašto nikada temeljito nije istražen atentat na porodicu prvog komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića te kako su pod misterioznim okolnostima ginuli brojni naši herojski komandanti?

Zašto je vlast uništila svaku ideju o dovođenju velikih stranih investitora sa Zapada u korist sumnjivih „al-shiddija“?

Kako je Bakir Izetbegović mogao biti na čelu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i, istovremeno, imati ulogu nadzornog organa u izgradnji BBI centra, za šta je dobio ogromne novčane svote?

Kako to da je „Al-Shiddiju“ omogućeno da u centru Sarajeva, umjesto ugovorenih 30.000, gradi čak 82.000 kvadrata?

Zašto ne demantirate svoje veze s „Al-Shiddijem“ i njegovim zastupnikom piljarom iz Zavidovića?

Pobjegao si od Dudaka

Ko je putem Agencije za privatizaciju u KS omogućio „Al-Shiddiju“ da iz godine u godinu izbjegava ogromne obaveze po osnovu privatizacije i da iznova i iznova aneksira ugovore o privatizaciji, što predstavlja notorni kriminal?

Zašto Bakir Izetbegović u intervjuu za RTRS poziva tužilaštvo da radi svoj posao u slučaju „Dudaković“ i, uz to, dodaje kako „ne želi da vjeruje da je Atif počinio zločine“, umjesto da kaže samo činjenicu da Atifove jedinice nisu činile zločine?

Otkud stotinama mudžahedina pasoši države BiH koji su im dijeljeni u ratu, a čime se u očima međunarodne javnosti, i to linijom KOS-a, kompromitirala odbrana naše države?

Zašto su mudžahedini prolazili kroz kancelariju Bakira Izetbegovića od 1992. pa do 1997. godine i zašto godinama štiti vehabijski pokret u BiH i proces islamiziranja Armije RBiH, od kojeg najviše štete imaju Bošnjaci?

Na koncu, ako „Avaz“ izmišlja, zašto nemamo završen autoput na koridoru 5C i zašto i danas živimo kao u 19. stoljeću?

Da li je tačno da je na dan intervjua odvjetnika Balijagića bačena bomba i izrešetana njegova kuća, i je li to sve slučajno?

Štitite kriminalce, a ganjate 'male'

Da li u vrhu famoznog Odbora za odbranu i sigurnosnu politiku SDA sjede stari kadrovi KOS-a Fikret Muslimović, Nedžad Ajnadžić i Bakir Alispahić, koji, praktično, vode državu?

Kako to da predratni ekonomi i pozornici izunom Bakira Izetbegovića danas vode finansije, imaju pilane, hidrocentrale, benzinske pumpe i ogromne vile, dok bošnjački narod gladuje?

Zašto Izetbegović krije ko je pokrovitelj neviđene pljačke certifikacijskom privatizacijom kojom su najviše oštećeni borci?

Zašto Izetbegović i SDA bježe od poništenja ratne privatizacije i tako direktno štite porodicu Selimović koja je otela više od 100 bh. kompanija i ekonomski uništila Klas, Vegafruit, Dijamant, Polet, Tuzlansku pivaru, Bosna auto, Sprind, pekarsku industriju...?

Zašto SDA i Bakir kriju najveće poreske obveznike kroz zakon koji je donijela SDA i to proglasila tajnom, a radi se o dugu od 700 miliona KM, dok se istovremeno kažnjavaju mali trgovci?

Ko je uništio ’Energoinvest’ ’Agrokomerc’, ’Energopetrol’...

Zar je „ćorak“ i to da je tokom 20-godišnje vladavine SDA, a Bakir Izetbegović tada je bio jedna od najvažnijih figura (iz sjene), uništeno šezdesetak domaćih banaka, ali i „Energopetrol“, „Unis“, „Energoinvest“, „Hidrogradnja“, „Famos“, „Šipad“, „Željezara“, „Agrokomerc", te ogromni kompleksi vojne industrije, pa BiH danas nema kvalitetne kapacitete za proizvodnju naoružanja?

Zašto, Bakire, ne govorite o crnim stranačkim fondovima i pranju novca preko svoje rodbine u „BH Telecomu“ i drugim javnim kompanijama, odnosno kriminalu sa OKI-jevom zgradom, teškima 46 miliona KM, ili milionskim štetama po „BH Telecom“ u korist Selimovićevih biltena?

Predratni siromasi i dijamanti

Šta je netačno kada kritički ističemo da su pojedinci, koji su se obogatili zahvaljujući samo tome što su vodili SDA, pripadali porodicama kojima se do 1990. godine bukvalno sakupljala pomoć po Sarajevu, a danas porodično upravljaju finansijskim moćima nevidljivog i vidljivog tipa, dok njihove supruge nose komplete nakita vrijednog i do 200.000 eura?

Zašto javnosti ne objasnite Vaše veze sa AID-om, „Ševama“, raznim ćelama te zločinima na Kazanima?

„Dnevni avaz“

55555

Nazad na vrh Ići dole
brunolino

brunolino

Godina : 111
Datum upisa : 12.10.2010

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? EmptyNed Jan 15, 2012 9:25 pm

mogu se ujediniti samo prvo da se ukine RS i Federacija...tj te 2 klonirane gluposti izbaciti...

glavni grad je Sarajevo , ne Zagreb ili Beograd , kom se ne dopada nek razguli u ta 2 pravca...pa neka zivi u matici ako mu se zivi...

vojsku totalno izbaciti , samo policija...

ministar financija da bude Nijemac , niposto Alija , Milorad ili Franjo...onda tek nema nista...

za pocetak te stvari pa dalje... :329340:
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?   DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ? Empty

Nazad na vrh Ići dole

DA LI SE NARODI BIH MOGU OPET UJEDINITI ?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 4Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
 Similar topics
-
» DRUZI ( arapski narodi )
» Ksenofobija
» LAPONCI ( Saami )- Skandinavski narodi
»  Vanredni Parlamentarni izbori u Srbiji (opet) ???

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: GEOGRAFIJA PREBIVALIŠTA/ETNOSI :: DRŽAVE :: BOSNA i HERCEGOVINA-
Skoči na: